Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65951) salaud válasza fonok87 (#65943) üzenetére


salaud
aktív tag

Elsétálsz autósboltba, hipermarketbe, veszel zárolajozó-jégoldó sprét. Kicsi tüdőd és egy rongy segítségével kipucolod a zárbetétből a WD-40-et (opcionálisan használható szívószál, sűrített levegős spré), majd oktojálod a zárbetétbe a fent említett sprét. Ha akadozik, újra használod, kopott záraknál átlag félévente/évente kéri.

Modern, cilinderes zárbetétbe nem való a WD-40, petróleum, zsír, gépolaj, műszerolaj, semmi "hagyományos" kenőanyag.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#65952) tupacamaru válasza lemmy71 (#65947) üzenetére


tupacamaru
veterán

+1 Féktisztitóval ki kell mosni rendesen, utána zárolajozóval fújd be. Lehet kapni kis kiszerelésben is. A zsírt felejtsd el, ha bemegy a kis rugókhoz, akkor meg tudnak szorulni. Izopropil is jó lehet féktisztitó helyett, de vegyél zárolajozó spray-t.

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#65953) emre válasza hundai (#65950) üzenetére


emre
veterán

A ragasztás mellett a lábaknál vágjál bele annyit hogy körbe tudjad bilincselni az agy részt.
Szerintem 1-1,5mm széles 10mm mély elég, aztán bilincs szalaggal összehúzod, mert önmagában a ragasztás csak addig tart amíg rá nem ül valaki.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#65954) hundai válasza emre (#65953) üzenetére


hundai
aktív tag

Köszi az ötletet, szerintem így már bírná :)

-Wake up Neo!

(#65955) lemmy71 válasza hundai (#65948) üzenetére


lemmy71
őstag

Minden csillagközt egy vagy két önmetszős csavarral megfogatnám, örök élet meg egy nap :DDD

(#65956) pjen válasza -=RelakS=- (#65934) üzenetére


pjen
félisten

Szűrős koax,az milyen?Van 2-3x árnyékolt,de szűrős?

(#65957) Dauerstage


Dauerstage
tag

Sziasztok.
Lehet hogy nem ide illik, ezesetben kövezzetek meg érte. :R :R
Hátha valaki szenved ezzel és segít neki a videó.

https://youtu.be/o33z6n8DwDg

:R :R

A privát beszélgetés azért van, hogy bármely fél tudja igazolni az igazát. Ha itt rám írsz, akkor ne kérd hogy email-t küldjek. Ha ez neked nem oké,akkor ne is írj.

(#65958) mephi666


mephi666
nagyúr

koaxról nekem az jut eszembe, hogy 20 éve még azzal raktuk össze a hálót, amikor lanozni akartunk... ez általában hétvégére esett, falun viszont ilyenkor lehetetlen volt beszerezni plusz kábelt/T-elosztót és lezárót... lezáróval volt a legkevesebb baj, mert abból 2 kellett akkor is, ha 4 gép volt és akkor is, ha 8... történt egyszer, hogy többen lettünk a kelleténél, T-elosztó jutott mindenkinek, viszont kábel kevés volt... gondolkoztam, hogy otthon még van a kábeltv előtti időből koax kábel, ami a nem használt tetőantennára van kötve... le is vágtam belőle pár métert és vittem: 75ohm-os volt (hálózatnál viszont 50-eset használnak), de úgy gondoltam rövid távokat áthidalni tökéletes lesz... bontottam egy üveg bort magamnak és megbarkácsoltam késsel a hiányzó kábeleket, amik tökéletesen üzemeltek :D

ilyen forgószéket is barkácsoltam: le lett selejtezve melóhelyen a főnök régi bőrfotelje, ami baromi kényelmes jószág (10-15éve került vagy 40-50ezerbe biztos) ...gyors le is csaptam rá: annyi a problémája, hogy a billenőmechanikája már ki van kopva... beállítod egy kényelmes szögbe, akkor egy nyelv beakad egy lukba és tart... csakhogy ez a nyelv képes néha kiugrani és akkor szó szerint nagy csattanással kidob a fotel magából :D megvizsgáltam és úgy találtam, hogy kb 3mm vastag fém részekből áll a billenőrésze és párosával az elemeket átfúrva szépen fixre tudom állítani... megkerestem a legkényelmesebb dőlésszöget, fémfúróval átfúrtam az elemeket és 2oldalon beletettem 1-1 M5-ös csavart anyával :) ...így van egy baromi kényelmes, korlátozva nagyon jól használható főnöki bőrfotelem

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#65959) -=RelakS=- válasza pjen (#65956) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ilyen.
A csatlakozó előtt van egy hernyó, abban elvileg ferrit szűrő.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#65960) Inhouse válasza mephi666 (#65936) üzenetére


Inhouse
őstag

Azért eléggé lerontja az asztal használhatóságát, ha 10-12cm-el magasabb lesz. Mondjuk kanál nélkül is fogjátok tudni enni a levest, mert beleér a szátok a tányérba. :)
Ha cső a láb, akkor kell 4db olyan átmérőjű cső, mint a láb, és 4db olyan, ami meg belemegy passzosan. Ezeket a darabokat egymásba dugod és összehegeszted, aztán ez a 4db adaptert kell a lábak aljába dugni.

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#65961) mephi666 válasza Inhouse (#65960) üzenetére


mephi666
nagyúr

ezt főleg tárolásra használjuk :) ha alatta van a szárítógép, amúgy se lenne kényelmes enni róla, mert nem férne el a lábunk :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#65962) Buddhha válasza fonok87 (#65943) üzenetére


Buddhha
tag

Ha magát a zárbetétet ki tudod szedni, akkor egy fél óra alatt kifolyik belőle a csúszpájz...
Ha nem, akkor én a sűrített levegővel átfújnám és egy zsepivel felitatánám.

----O---- PSN: FrAnYo_Buddhha ----O---- Battlenet: Buddhha#2122 ----O---- Infrablútut van-e benne??? I'm hard as a rock, and wise as a mountain!

(#65963) pjen válasza -=RelakS=- (#65959) üzenetére


pjen
félisten

Ilyet biztos nem vennék.A fali csatlakozót is kicserélném egy csavaros megoldásra.

(#65964) Essejó válasza hundai (#65950) üzenetére


Essejó
veterán

Ha hegeszthetö, akkor fenekeld be az alját.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#65965) Inhouse válasza mephi666 (#65961) üzenetére


Inhouse
őstag

Ha pont akkora mint a szárítógép, akkor nem...de akkor minek fölé az asztal? Pakoljatok a gépre! :)

Üdv Inhouse

(#65966) Inhouse válasza hundai (#65950) üzenetére


Inhouse
őstag

Azért az árakat nézd meg rendelés előtt! :)
A postával együtt vetekszik egy használt, de jó állapotú szék árával. Minden lomtalanításkor összeszedek egy-egy ilyesmi, hibás széket, a csillag, a kerekek, a karfa...mind drágán,. vagy sehogyan sem beszerezhető alkatrész. :)

Üdv Inhouse

(#65967) Essejó válasza fonok87 (#65943) üzenetére


Essejó
veterán

Ha sikerül a dzsuvát kitisztítanod, akkor csak és kizárólag száraz kenőanyagot használhatsz a zárbetétbe. A leg autentikusabb a grafit por, amit egy grafit ceruzából nyerhetsz. Belemártod a kulcsot és megforgatod a zárbetétben, többször ismétled. Az összes nedves kenő anyaggal az a gond, hogy jól ragad rájuk a por.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#65968) hundai válasza Inhouse (#65966) üzenetére


hundai
aktív tag

Sikerült reszelővel helyet csinálnom, rátettem egy erős bilincset, remélem bírni fogja :D

-Wake up Neo!

(#65969) Samus


Samus
addikt

Adott a garázsunk, amit én műhelynek is kívánok használni. A probléma, hogy ugyan tégla, de egy soros (a négy sarok van megerősítve csak duplán), és a földtől indul a tégla, vizesedik is rendesen. A régi tulaj megoldotta csemperagasztóval, én meg szívok, mert nyomja a fal kifelé egyben az egészet. felette száraz, de itt-ott málik, cement ebben sincs...

Van egy rakás OSB lapom (10mm@120x60cm), arra gondoltam, ezt rakom fel, hogy egyrészt eltakarjam a falat, másrészt könnyű rá bármit rögzíteni. Arra gondoltam, hogy párnafa gyanánt 3 centi vastag fenyődeszkákat használok (ebből is van sok, igaz, csak fél méteres darabok, de 15cm szélesek), mögé nem teszek semmit, hogy tudjon szellőzni a fal Alulról kihagyok 3 centit, hogy ne közvetlen a betontól induljanak a lapok. A satupad felett szerszámos falat is akarok, ide duplán gondoltam az OSB-t, fedésben rakva.

Ez így járható lenne? Milyen sűrűn kellene a lapokat rögzítenem a falhoz?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#65970) imibogyo válasza Samus (#65969) üzenetére


imibogyo
veterán

Hasonló problémákkal küzdök, szintén vizesedő garázs/műhely, de szerintem nálam egy új egyszerű favázas műhely lesz a befutó (a jelenlegi helyére). mert a jelenlegit jóra megcsinálni majdnem annyiba kerülne, mint építeni egyet. Persze még gondolkodom, hogy veszek egy sima mobilgarázst (7x7 méterest) és majd azt szigetelem le valamikor. Az is kijönne ~5-600k-ból (plusz a betonozás és majd valamikor a szigetelés).

De a favázasnak sok előnye van, nagyon könnyű vele dolgozni és könnyű bármit hozzáfogatni a vázhoz. Egyszerű elkészíteni, relatíve könnyű vízmentesre építeni (telibe vízszigetelni az alját), hőszigetelni sem nagy kaland és ami a legfontosabb, ha lépésekben csinálja az ember akkor anyagárban sem annyira vészes. Ha már csinálom, akkor pedig a központi fűtést is kiviszem két radiátorral.

Egyébként szerintem felesleges a falra a dupla OSB. Én szimpla 10-eset használok és elég nehéz cuccok is vannak rá felfogatva, lassan két éve (épp most rendezem át rajta a szerszámokat). ;)

[ Szerkesztve ]

(#65971) draco31


draco31
veterán

Sziasztok!
Erre a kérdésemre esetleg lenne ötletetek?
Annyi kezd kialakulni bennem, hogy az egyes képen a keskeny aluprofilra nem ragasztom, (nem tudom mivel lehetne ami a hőt is átadja) hanem a LED két oldalán gyors kötözővel oldom meg.
De a 4-es képen a széles nagy alubordáknál ez nem működne.
Esetleg próbálkozzak azzal, hogy csavar menetet fúrok, és 2 csavar megtartana 1-1 ledet? Csak akkor meg a szigetelés a kérdés.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#65972) #33253120 válasza draco31 (#65971) üzenetére


#33253120
törölt tag

Így van. Ezekhez a ledekhez M2.5-es csavart használtunk a legutóbbi projektben hővezető pasztával. Nem merült fel semmilyen szigetelési probléma.

(#65973) trialboj


trialboj
őstag

Azt szeretném kérdezni, hogy vajon mi okozhatja hogy fa tüzelésű kazánomon elkezdett kifolyni a fekete kátrányos trutyi?

3-4 hónapot száradt a fa, de van még tavalyról is ami egész évben a napon volt, fedél alatt de legalább 6 órát sütött rá a nap, mégis teljesen mind1 mivel tüzelek tiszta trutyi az egész belseje.

És pár hete volt 2 nap, amikor szó szerint folyt kifele a fekete lé, nem tudom elképzelni mi okozhatja.

Az előző kazánommal is ez volt, de ott viszonylag könnyű volt rájönni, mert nedves volt a hamu, és kiderült hogy kilyukadt és nagyon enyhén de spriccelt a víz az égéstérbe. Itt most nem nedves semmi, a fa sem serceg miközben ég, tudom milyen nedved fával tüzelni, de ennek ellenére, állandóan friss, enyhén ragadós fekete trutyi van az égéstérben de feljebb a kémény előtti s kamrákban is, igaz itt fent már jóval szárazabb.
EL sem tudom képzelni mi okozhatta hogy abban a 2 napban folyt belőle a fekete lé, azóta nem folyik, de a fa nem lehet ennyire rossz, hát ha 1 évnyi szárítás sem elég, akkor nem tudom mi a megoldás. :W

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#65974) lemmy71 válasza draco31 (#65971) üzenetére


lemmy71
őstag

Fel is ragaszthatod [hővezetős ragasztóval]

(#65975) pjen válasza trialboj (#65973) üzenetére


pjen
félisten

Nem lehet,hogy nagyon hidegen járatod a kéményt,nagyon hamar lezárod a kazánt?Valami jobb szénnel ki kéne égetni.

[ Szerkesztve ]

(#65976) Essejó válasza trialboj (#65973) üzenetére


Essejó
veterán

Az a gond, hogy vizes a fa! Száraz (légszáraz) fának azt nevezzük ami felvágva tető alatt de széljárta helyen szárad legalább 2 évig, a felvágásához és nem a kivágásához képest. Na az a fa alkalmas tűzifának.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#65977) trialboj válasza Essejó (#65976) üzenetére


trialboj
őstag

Azért azt tudod hogy ilyen nem létezik, maximum a mesében :F kinek van annyi helye hogy 2 évre elegendő fát tároljon? Az hogy viszonylag gyorsan kormolódik elfogadható, de mi az oka hogy hirtelen elkezd belőle folyni a lé.

Idén még nem is volt tél :( "hidegen járatod a kéményt" ez nem tudom mit jelent, de azt meg kell hagyni, hogy pont akkor történt mikor pár napig volt -5 fok is.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#65978) lemmy71 válasza trialboj (#65973) üzenetére


lemmy71
őstag

Ha nem lyukas a kazánod akkor vagy nedves még a fa vagy a huzattal lesz a problémád, kémény probléma is lehet. Én mindig az előző évben felkuglizott fával fűtök (akác - tölgy)

(#65979) draco31 válasza lemmy71 (#65974) üzenetére


draco31
veterán

Sajnos csak rendelni tudnék, és csütörtökre kész kellene legyek vele.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#65980) lemmy71 válasza draco31 (#65979) üzenetére


lemmy71
őstag

Létezik kétoldalú hővezetős ragasztószalag is, olyat kapsz bármelyik PC boltban is szerintem, vagy marad a csavar esetleg valami nagyon kicsi alu popszegecs.

(#65981) pjen válasza trialboj (#65977) üzenetére


pjen
félisten

Azt jelenti nem elég meleg a füst,a kátrány ki tud csapódni és vissza folyik.Azért írtam a szenet,nagyobb hőt termel,kiszárad a kémény.Vagy a fát hagyd jó nagy lángon égni.Régen azt csinálták,hogy petróleumos rongyot tettek a kémény aljába,meggyújtották és a kémény kiégett.Ez csak gyerek kori emlék.

[ Szerkesztve ]

(#65982) lemmy71 válasza pjen (#65981) üzenetére


lemmy71
őstag

8 - 10 évente én is kiégetem a csempekályha kéményét, gázolajas rongyot teszek alul a tisztítónyállásba és hagyok neki egy kis levegőt, amikor beindul brutális hangja van és szép vörösen izzik az egész belseje, kívül olyan mint egy rakéta hajtómű :DDD eső után szoktam csinálni amikor vizes minden, nem szeretném porig égetni a környéket ;]

[ Szerkesztve ]

(#65983) Barret001 válasza trialboj (#65977) üzenetére


Barret001
addikt

"Azért azt tudod hogy ilyen nem létezik, maximum a mesében :F kinek van annyi helye hogy 2 évre elegendő fát tároljon? " Nekem van annyi helyem,és olyan fám :) Amúgy meg a kéményed a hibás,valamiért nem tud átmelegedni!

(#65984) emre válasza trialboj (#65977) üzenetére


emre
veterán

A szomszédomnak is két évre való fája van otthon. Egy adag kinn szárad egy évig, egy adag a kazánházban.
Mindig a következő tüzelő szállítás előtt tölti fel a kazánházat. Mondjuk a jelenlegi tüzelő árak mellett nem egyszerű finanszírozni.

Ha szabadon álló kéményről van szó akkor próbáld meg szigetelni.
Én a padlástérbe levő rész tekertem körbe kőzetgyapottal amit kötöződróttal rögzítettem.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#65985) #10726912 válasza trialboj (#65973) üzenetére


#10726912
törölt tag

Első fűtésedet legközelebb csináld úgy, hogy egy-két órán keresztül sok levegővel, nagy huzattal fűts. Hagy menjen kifelé a meleg a kéménybe, ki kell száritani, fűtsd fel minnél jobban. Ki kell nyitni az ablakokat, fűtsd az utcát. Ezzel egy időben tegyél a kazánba koromeltávolitó cuccot, az segit kiégetni a kéményben a kormot, ami megköti a vizet is (s ami igy nehezen távozik a kéményből, inkéább vissza folyik).
Jövőre, vagy amint teheted, tegyél be saválló csövet a kémény belsejébe, a cső és a régi kémény közötti részt pedig szigeteld le. A tégla kémény szigetelése is jobb, mint a semmi, csak ekkor megmarad a kémény rugalmatlansága (fel kell fűteni a téglákat, hogy működjön a kémény), a saválló, szigetelt kéménynél ez az állapot sokkal hamarabb megszűnik, s kevés hővel fenntartható.

(#65986) csabulaxi válasza trialboj (#65977) üzenetére


csabulaxi
senior tag

"Azért azt tudod hogy ilyen nem létezik, maximum a mesében :F kinek van annyi helye hogy 2 évre elegendő fát tároljon? "
Nekem eddig 3 évre előre megvolt hasogatva, kalodázva a tűzifa. Sajna januártól lassan nekem is megszűnik ez a lehetőség. Az is igaz, ha piaci áron kellene megvennem, akkor hagynám a francba, mert egyáltalán nem érné meg a gázhoz képest sem.

"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."

(#65987) #33253120 válasza trialboj (#65977) üzenetére


#33253120
törölt tag

Az idén vetthez még nem kellett nyúlnom.

(#65988) Essejó válasza draco31 (#65971) üzenetére


Essejó
veterán

Megmondom őszintén, én valami ilyenben gondolkoznék, többféle hosszban is kapható és nem is annyira vészes az ára. Ráadásul miután csőben van a pára se, lehet néki akkora probléma.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#65989) Tothg86


Tothg86
tag

Napi topikhu ragasztószalagos szupergányolásom. Ti hogy kötnétek be ezt a pici csövet a szaritogepbol a pvc csövekbe szakszeruen? Pici, 1 cm koruli átmérőju. A pvc 32es. Mukodik igy is, nem kell legalabb uritgetni a tartályt a szaritogepben. :DD
Illetve gondolom a szaritogepbol jovo víz nem tudja a rugot kinyitni abban a buzzaros sarokszelepben (vagy minek nevezzem)

(#65990) #33253120 válasza Tothg86 (#65989) üzenetére


#33253120
törölt tag

Mennyi vize van? Abba a 32-es csőbe működhet egy boylerszifon is.

(#65991) A Zéé válasza Tothg86 (#65989) üzenetére


A Zéé
addikt

nem rossz, nem rossz!

Amit keresel ehhez a felálláshoz az a piszoár gumi:
De elegánsabb lenne, ha ezt az egész csodát kicserélnéd egy hasonló kombi bekötőre:

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#65992) Tothg86 válasza #33253120 (#65990) üzenetére


Tothg86
tag

Nem tudom még mennyi vize van. Bojlerszifont nem ismerem. Abba csöpög a víz?

Zéé: ez a pisoirgumi belemegy a 32es pvc-be? Mire való eredetileg?

Keresek majd ünnepek után egy elegáns megoldást:)

(#65993) #33253120 válasza Tothg86 (#65992) üzenetére


#33253120
törölt tag

[link]
A 32-es 45 fokot vízszintbe fordítod, és ezt beledugod.

(#65994) A Zéé válasza Tothg86 (#65992) üzenetére


A Zéé
addikt

belemegy.
Nálunk most a klíma kültérik 20-as kondenzvíz elvezetését kötötték be ilyennel a falon elvezetett 32-es ejtőbe. Egyébként meg a piszoár porcelánjába van kitalálva, ezt rakod felülre, és az öblítővíz csövét kötöd be ezzel.

Just a simple Lineman...

(#65995) draco31 válasza Essejó (#65988) üzenetére


draco31
veterán

Én sem vacakolnék ezzel, ha saját magamnak lenne. De azt mondta a tulaj, hogy tudományosan ki van számolva, bla bla. Mivel láttam hogy nincs kivel beszélni, így kicserélem a ledeket, aztán éljen vele boldogan :)

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#65996) draco31 válasza lemmy71 (#65980) üzenetére


draco31
veterán

Mennyi annak az esélye, hogy ez Palmatex?
Mert ha az lenne, akkor kis hűtőpaszta alá, aztán körbe meg Palmatex, és meg van oldva.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#65997) lemmy71 válasza draco31 (#65996) üzenetére


lemmy71
őstag

"Mennyi annak az esélye, hogy ez Palmatex?" 50% :DDD szerinted így képről valaki megmondja neked hogy milyen az a ragasztó ;] Kaptál már egy két tippet hogy is rögzítsd a ledet, de ha te mindenáron ragasztani akarod, akkor hajrá :D

(#65998) draco31 válasza lemmy71 (#65997) üzenetére


draco31
veterán

Rendben, meglátom mit tudok holnap még beszerezni hozzá :)

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#65999) lemmy71 válasza draco31 (#65998) üzenetére


lemmy71
őstag

Menj be egy számítógépes boltba és vegyél kétoldalú hővezetős ragasztó szalagot, valahol centire is adják pár forint az egész.

(#66000) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Üdvözlöm a topiclakókat!

A kérdésem ragasztással kapcsolatos.

Notebook ABS házában kellene megragasztani egy kiszakadt menetet.

Egy csomó helyen azt olvasom, hogy ABS-t nem, illetve csak nagyon speciális ipari ragasztóval lehet ragasztani, ugyanakkor több márkás (UHU, Loctite) ragasztó leírása vagy tartalmazza az ABS-t, vagy nem tartalmazza azt az alkalmatlansági listán, csak a polietilént, polipropilént.

Van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.