Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64851) Panthera


Panthera
őstag

Sziasztok!

Lombszívót (és fújót) tudtok ajánlani valamilyen olcsóbb típust, elektromosat?

[ Szerkesztve ]

(#64852) Gézengúz válasza Panthera (#64851) üzenetére


Gézengúz
addikt

Most volt a Lidl-ben, szerintem nagyon jó vétel volt. Már rég vártam rá.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#64853) fonok87


fonok87
aktív tag

Sziasztok!

Kis segítséget, ötleteket remélek kapni kerti grillsütő építéséhez, konkrétan a tűzteret kellene valahogy kialakítanom. Az építmény lassan szerkezetkész, ehhez hasonló, csak szebb lesz :) Téglából építettem beton alapra és beton tetejével, olyan magasra, hogy ülve kényelmes legyen használni. Így viszont messze kerül a rács a talajtól, adja magát a probléma, hogy egy kosárszerű valamiben kellene tüzet rakni, ami lehetőleg állítható is magasságilag. Ami nagyszüleimnek volt anno, abban egy láncokra függesztett, jó sok furattal ellátott acéllemez "kosár" látta el ezt a feladatot, csak ez készen drága lenne (meg nem is tudom hol/hogy keressem, ha erre van ötlet megköszönöm :) ), házilag elkészíteni meg nem biztos hogy a legjobb ötlet... Vastag lemezből kéne csinálnom, hogy ne rohadjon/égjen el, amit furatolni is kell, jó sűrűn... és a fúrószár amivel ezt egy 3-4mm lemezen kivitelezni tudom valószínű annyiba kerülne, hogy kijön belőle egy alternatív megoldás :D Első körben arra gondoltam, hogy ha a beton részekből marad ki 2,5cm osztású, 1,4mm drótból készült acélháló, abból csinálom, ezzel 2 baj van: 1, elég vékony, 2, nem maradt :DDD (legalább valószínűsíthetően fagyálló lesz).

Szerk.: természetesen ha van rá igény teszek fel képeket is :)

[ Szerkesztve ]

Truss me, I'm an engineer.

(#64854) Samus válasza fonok87 (#64853) üzenetére


Samus
addikt

Engem érdekelnek a képek. Illetve nem lenne egyszerűbb gyári rostélyt venni akkora méretben, amekkora befér?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#64855) macilaci78 válasza fonok87 (#64853) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Vízsugarassal vágatni kazánlemezből? Vagy van pár kovács a fórumon, csinálnak egy megfelelő sűrűségű hálót neked.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#64856) A Zéé válasza fonok87 (#64853) üzenetére


A Zéé
addikt

topichűen egy kiszuperált lemezfelni pl?

Just a simple Lineman...

(#64857) fonok87 válasza A Zéé (#64856) üzenetére


fonok87
aktív tag

Felmerült, de úgy volt, hogy akitől a rostélyt szereztem, tud adni tűztérnek valót is, ami négyszög alakú, ezért abba az irányba indultam. De az már nem volt neki...

Egyébkét így áll a művelet:
Alsó rész:

Teteje:

(#64855) macilaci78: "gyári" megoldásnak tekintem, de van egy vízsugaras műhely nem messze megkérdezem őket :) Fórumtársak közül ki foglalkozik ilyesmivel, vagy melyik topicban lehet kérdezni erről?

Illetve ami közben eszembe jutott és jó lehet, az az expandált lemez vagy perforált lemez. Csak ezekkel is annyi a baj, hogy táblában pénzbe kerül, kisebb mennyiségben vagy lehet szerezni vagy nem, illetve a gányolási faktora is kisebb :)

Ami még készül (azon kívül hogy ráteszem a tetejét), az egy lapburkolat téglamintás kültéri greslapból, mert úgy gondolom ügyesen dolgoztam el a betont de nem tükörsima. Illetve még meg fogom csiszolni a téglák felületét, meg a fugákat újradolgozom, hogy szebb legyen.

[ Szerkesztve ]

Truss me, I'm an engineer.

(#64858) lemmy71 válasza fonok87 (#64857) üzenetére


lemmy71
őstag

Tejesen egyszerű és olcsó megoldást ajánlok. Méh telepen vagy autóbontóból hozol egy vasfelnit ami befér a tégla építményedbe, hegesztesz neki három lábat a megfelelő magassághoz és készen is vagy. Valami hasonló sűrű lyukas felnit keres, aláteszel egy régi fémlábast és a hamu szépen abba szóródik, nagyon a takarítással sem kell majd vesződnöd :K Akár a felni tetejére vágathatsz egy rozsdamentes rácsot és úgy is lehet sütkérezni :DDD Készíts kerti sütögetőt autó felniből

[ Szerkesztve ]

(#64859) DJGABI válasza lemmy71 (#64858) üzenetére


DJGABI
addikt

+1 keresztapám is ilyet használ sütögetéshez

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#64860) lemmy71 válasza DJGABI (#64859) üzenetére


lemmy71
őstag

Nekem is van kettő is, csak elvan most rakva azért nem azt fotóztam :) Most egy 120 literes acél potkocsi légtartályból akarok egy hambi pogácsa sütőt készíteni, már az anyag megvan csak neki kéne veselkedni. Valami hasonlóban gondolkodom, csak még nem tudom hogy a kerek, 3mm falvastagságú tartályból hogyan csinálok nyolcszöget :F

(#64861) pjen válasza fonok87 (#64853) üzenetére


pjen
félisten

Valami gépállomáson ñézzél körül,havernak abbol van amivel tárcsáznak a földeken.

(#64862) macilaci78 válasza fonok87 (#64857) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy szétrohadt üst alját kivágod... A mienk kb 70 cm átmérőjű a közepén egy kb 25×25 cm négyzet alakú nyílással, berácsozva, innen kap levegőt a tűz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#64863) Inhouse válasza fonok87 (#64853) üzenetére


Inhouse
őstag

Nem csináltam még ilyet, de esetleg jó lehetne egy vas keret, abba pedig laposvasak élére hegesztve megfelelő sűrűségben. Pár évet csak kihúzna... Az állítást így is, úgy is neked kell megoldanod, ha vágsz rá.

Üdv Inhouse

(#64864) Essejó válasza lemmy71 (#64860) üzenetére


Essejó
veterán

Olyanból inkább egy BBQ sütőt kéne csinálni. Nem tévesztendő össze a bbq a grillel.
Az igazi bbq, alacsony hőfokon 110-120°C füstön sütést jelent. Nem készül gyorsan de valami frenetikus ízélmény. [link]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64865) lemmy71 válasza Essejó (#64864) üzenetére


lemmy71
őstag

Kapisgálom hogy mire is gondolsz :U de én nem egy zárt sütőben gondolkodom, csak maga a tűztér lesz részben zárt. A teteje egy vaslap, amin sütném a hambi pogácsát és amikor kifolyik a forró zsíros szaft, azon melegíteném át a hambi zsemlét, de akár a tortilla tésztát is meglehetne rajta sütni. Dupla platnisra gondoltam, az alsó platnit 5 -s kazánlemezből lenne amit egy az egyben érne a tűz és felette cirka 6 - 7 centivel lenne egy 3 -s kazán lemez amin sütnék, a kettő közé pedig vizet öntenék. Olyan lenne mint egy duplikátor, egyenletes lenne a hőelosztás :K Valami ilyesmin agyalok :DDD Lehet érdemes lenne külön egy topikot nyitni ennek a műfajnak, akár lehetne a címe, Újrahasznosított anyagok, avagy grillsütőt ócskavasból :DDD

[ Szerkesztve ]

(#64866) Precorus válasza lemmy71 (#64865) üzenetére


Precorus
tag

Én haverommal már jó ideje kövön grillezek. Nem csöpög le, nem kap oda a láng. Régen el sem mostuk, ott hagytuk a grillezés helyén(szomszédos falucska, erdő széli kiépített rész), hogy majd használjuk következő alkalomra. Aztán valahogy mindig eltűnt.....
Amit most fotóztam, az ilyen terméskő-burkolókő, itthonról maradt. Egy már biztos, azt nem szereti ha lehűtögetem vízzel mert vinném haza, mert azóta 2 dara is letört, és szerintem több is fog. Pogit még nem csináltunk rajta, ellenben a pácolt husikat istenire lehet megcsinálni. Belül megpuhul, nem szárad ki, utána a külsejét meg tudod csinálni úgy, hogy egy vékony ropogós réteg legyen rajta. Szerintem isteni :3
Igazából odaégetni is lehetetlen, teljesen hülyebiztos.
Majd valami gránit/márvány akármi követ kéne szerezni, ami kibír egy szezont. De lehet itthon egy kisebb maradék követ kipróbálok, hogy bírja-e ha nem öntögetem le, hanem 1 napig hagyom visszahűlni.
Képeket linkeltem.
Egyébként tuti hogy egy ilyen topic állandó lakója lennék :C :D
1.1
1.2
2.1
2.2

[ Szerkesztve ]

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64867) lemmy71 válasza Precorus (#64866) üzenetére


lemmy71
őstag

Ezen a kövönféle sütésen már én is gondolkodtam, nekem is van egy nagy tábla lábazati kövem durván 4 centi vastag és cirka 40X90 centis lehet. Bár én a húsokat általában tárcsán sütöm úgy hogy ellepje a olajos páclé plusz még letakarom szalonnával :DDD Én vastag békebeli tárcsát használok, ezek az új vékony valamik, semmire sem valók, maximum tüzet rakni benne. Van egy fix tűzrakóm a kertben azt építkezésből kimaradt hasított terméskőből raktam, flexi csemperagasztóval ragasztottam, a belsejét samottporral kevert cementel kentem ki 2 - 3 centi vastagon. Van benne egy tárcsa aminek az alját kivágtam és rácsoztam így jól ég benne a fa.
A topikhoz visszatérve , nem csak a sütőkről lehetne szó, hanem jöhetnének az x-aktás titkos receptek is :DD
kép_1
kép_2

[ Szerkesztve ]

(#64868) Flowtation válasza lemmy71 (#64867) üzenetére


Flowtation
őstag

Király. :)
Én a tárcsa szélén szoktam sütni, időnként beletolva az olajba, mondjuk forgatáskor. Valóban az újabb tárcsák nem érnek egy lyukas fingot se, a régi krumpliásó tárcsák amik bírják ezt.

Egyébként tényleg nem mindegy, hogy tűzrakó kell főzéshez, sütéshez (vasfelni) vagy grillezni (faszenes sütés) szeretne a kolléga. Utóbbihoz én is a vaslemezes megoldást tervezem, egy régi masina teteje lenne átalakítva ilyen célra.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#64869) imibogyo válasza Flowtation (#64868) üzenetére


imibogyo
veterán

Én most olyat sütögetőhelyet terveztem (igazából egy teljes nyári konyhát) ami univerzális lesz. Vagyis, racklettezni, grillezni, tárcsázni, szalonnát sütni és bográcsozni is lehessen vele. Mindezt cserélhető belső elemekkel tervezem megoldani, ráccsal, tömör "edénnyel" és a bográcsozáshoz felső függesztővel. Természetesen tető is lesz felette amolyan szaletli szerűség, csak a jobb láthatóság miatt "eltüntettem"... ;)

(#64870) Precorus válasza lemmy71 (#64867) üzenetére


Precorus
tag

Ugye a köves módszer abban is hasonló a tárcsához, hogy nem folyik el a leve. Illetve semennyire sem folyna, ha egyenes lenne a kő és be lenne mélyítve. de nincs. De a képen látszott pl, milyen profi módszerrel lett megoldva a szintezés :DDD
Tetszik ez a gány terméskő tűzrakó :D :D
Egyébként nem tudom a samottporos móka kellett-e egyáltalán, ez a kő elég jól megtartja a hőt. Bár lehet hogy annyiból tényleg jó, hogy nem melegszik a külső oldala, és nem kiabálsz szépeket ha hozzáérsz :DD
Csinálnék én is fix cumót, csak még otthon vagyok szülőkkel...és a helye sincs még meg, azt is le kéne betonozni, egyebek. Bár most félig egész jól rendbe lett rakva, lehet prezentálnom kéne valamit.....van sörpad-asztal is, nagyon jó hely lenne az ott neki :D
Amúgy receptre rátérve: mindenki kérdezte hogy úúúú, milyen pác, mondd a titkos receptet....na akkor mondom, figyelj mert bonyolult lesz! besétálsz a tescoba, és veszel lucullus csirke/sertés pácsót :DDD :DDD
Majd legközelebb csinálok sajátot. Illetve egyik exem mindig csinált saját pácot, lehet majd meg kéne környékezzem....... :W
Én pác témában csak arra szoktam figyelni, hogy álljon legalább egy éjszakát. De az előzőt pl 36+ órán keresztül hagytam. Mondjuk forgathattam volna, mert az végül elmaradt.

Én most valszeg egész nap kemenceépítős, meg BBQ füstölős videókat fogok nézni....ha már van a kertben 2 építkezésből maradt hordó.....amik félig vannak sóderrel :C :D

Láttam amit linkelt fórumtárs, ezt az állót. Valahogy a fekvő nekem jobban bejön kinézetre, meg menedzselési szempontból is. Ja meg ilyen hidrogénes-hegesztős tartály nincs, csak ilyen másik :P

@Flowtation
Ügye nekem a kőről nem folyik le annyira. Amúgy néha locsolgattam olajjal, a múltkor ez kimaradt, úgy se lett semmi baja.

@imibogyo
Szééééép. Majd ha egyszer lesz kertem, én is akarok....nekem egyelőre a füstölős bbq gép, meg egy fix kövös/rácsos kéne. Aztán utóbbi fölé mehet bogrács akasztó is akár.

Ha lesz majd ilyen topic, járhatnánk egymáshoz tesztelni a kiépített eszközparkot, meg persze a recepteket :C :C

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64871) TA68


TA68
senior tag

Nem saját gyártmány, javítani hozták. Egy kampósszeggel volt a TV felakasztva a képen látható konzollal. :D
Még a talpát sem vették le. :DD

(#64872) Flowtation válasza imibogyo (#64869) üzenetére


Flowtation
őstag

Én is tervezem a nyári konyhát. A helye már meg is van, csak nincs felette tető még. A terasz folytatása lesz. Masina, hűtő, mosogató is meg van már, csak a tetőhöz nem volt még "kedvem". :))

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#64873) fonok87 válasza lemmy71 (#64867) üzenetére


fonok87
aktív tag

Akkor megosztom veletek nagyapám rettentően titkos és bonyolult receptjét :) (Offba tettem mert nem gányolás hanem komolyan kell venni :) )

Ami kell hozzá:
- só
- bors
- hagyma
- fokhagyma
- pirospaprika
- mustár
- nagyon kicsi kecsap
- olaj

Fentieket hagyma kivételével jól összekeverni, 1 réteg páccal megkent hús, 1 réteg hagymakarika módszerrel tálat telepakolni és kész :) Tarját szoktam így készíteni, 5-6 óra is elég neki de legjobb előző nap bepácolni. Elrontani csak úgy lehet, ha gyenge minőségű a hús.

Truss me, I'm an engineer.

(#64874) Samus


Samus
addikt

Graphite márkájú gépeket használ itt valaki? Milyen garanciális feltételek vannak rájuk? Egy webshop sem ír erről semmit, a gyártó oldalán 3 évet állít (lengyelül), szóval teljes a káosz.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#64875) Inhouse válasza TA68 (#64871) üzenetére


Inhouse
őstag

Van a cégnél egy refurbished LCD TV egy outletből. Egyszer kitalálták, hogy most nem a talpán kéne állnia, hanem fel kellene lógatni egy kiállításon. Megnéztem a VESA felfogatás csavarközét és már majdnem mentem venni hozzá fali konzolt, amikor feltűnt valami. A TV javításakor kifelejtették azt a lemezt belülről, amibe a csavarok mennének. Csak a műanyag hátlapon voltak meg a lukak. Aztán mivel piszok könnyű volt átfűztünk egy vezetéket a felső két lukon és felkötöttük vele, napokig lógott így minden gond nélkül.

Üdv Inhouse

(#64876) TA68 válasza Inhouse (#64875) üzenetére


TA68
senior tag

Na, az egy igazán innovatív megoldás volt. :)

(#64877) Submarine


Submarine
senior tag

Sziasztok!

Egy ilyen kacat fűnyíró tárcsáját, hogy tudom levenni?

Gondoltam, a tengely lapolva van, és csak le kell húzni, de nem akarja..

(#64878) salaud válasza Submarine (#64877) üzenetére


salaud
aktív tag

Egyszerűen? Csavarhúzót aláfeszíted, aztán vagy törik, vagy nem.

Bonyolultan ahogy én? Felül leszeded a fekete burkolatot, kibányászod a kiló száraz fű alól a motort, azt a négy csavart kicsavarod + az elektromos kábelrögzítőkre és a kondira figyelsz, majd határozott mozdulattal kihúzod a motort. Ennek hatására a fekete késtartó műanyag leesik, merthogy lejön a tengelyről. Mindent szépen megpucolsz, összeraksz, megy tovább. Mármint ha megy.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#64879) lemmy71 válasza Precorus (#64870) üzenetére


lemmy71
őstag

A tűzrakó belsejét azért kentem ki mert nagyon csúnya volt mikor összeraktam, a külsejére koncentráltam hogy az nézzen ki valahogy. De kellet egy jópár év és sok sütés hogy patinás legyen a kűlső :DDD
A csempekályha felújításából maradt ki 5 kiló samott por, ahhoz raktam egy kis cementet és még volt egy negyed zsák cementesztrichem is azt is bele kevertem talán még vízüveg is ment hozzá ;] Volt ahol 5 centi vastagon kentem az anyagot, de megérte így a mészkő nem forrósodik fel, néha a sörömet is oda teszem a peremre főzéskor. A hétvégén megint sütök, ma előkerestem a kőlapot és kipróbálom ahogy te is csináltad. Egy grill szigetben én is gondolkodom, faszenes nyitott sütő - vaslapős sütő - kemence és egy rész a bográcsnak, ezt egy "L" alakú tégla szekrényben képzelem el. A beton placc már megvan hozzá már csak a féltetőt kell megcsinálnom, a tető fedéshez szereztem 2500db klasszikus hódfarkú cserepet bontásból, minimum egy 12 személyes sörpadnak alá kell majd férnie :DDD

Csak nyitni kellene ennek a témának egy külön topicot, úgy érzem sok itt a vállalkozószellemű és farkaséhes fórum társ és oda jöhetne a sok okosság az építéstől a kajálásig bezárólag :D

(#64880) lemmy71 válasza fonok87 (#64873) üzenetére


lemmy71
őstag

Köszi! Ígérem hogy kipróbálom :DDD Nekem is van saját jól bejáratott receptem, de már nem akarom tovább offolni ezzel a topicot, ha lesz erre külön topic akkor ott megosztom. Akit érdekel annak priviben szívesen megírom ;)
Ez borsospácban pácolt csont nélküli tarja, sajttal és kolozsvári szalonnával töltve, és az egészet hashártyába csomagoltam ;]

[ Szerkesztve ]

(#64881) Essejó válasza lemmy71 (#64879) üzenetére


Essejó
veterán

Támogatom az ötletet, csak lesz egy vállalkozó szellemű aki megnyitja, nekem fogalmam sincs, hogy kell.
Addig is még egy kis off, bár a következő képen a magam készítette UDS (Ugly Drum Smoker) látható működés közben.

A következő képen meg egy benne készült, a család által igen kedvelt, fűszeres sajtkrémmel töltött halapenyo paprikával töltött, fűszeres csirkemell, baconszalonnába tekerve.

Az eredeti recept - angolul.

Illetve egy másik nagy kedvenc, a füstölt krumplipüré.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64882) lemmy71 válasza Essejó (#64881) üzenetére


lemmy71
őstag

Ez most odavágott hajnali háromnegyed kettő környékén, nem is éheztem meg egy kisit sem :DDD Amúgy nagyon pofás a szerkezet ;] És akkor ezt hogyan is fűtöd, mi az a két háromnegyedes cső az oldalán azokkal a golyós csapokkal :F

(#64883) Essejó válasza lemmy71 (#64882) üzenetére


Essejó
veterán

Van egy 27 cm átmérőjű kb 6mm-es falvastagságú csőből készült tűzkosár az aljában, abban van egy 1 cm-es betonvasból készített rács a faszén parázsnak, a tűzkosár felett kb 10 centire van a vizes tál alja, a tál felett pár centivel az első rács afelett meg ahogy kiadja a második.
Az oldalán levő csövek 1 colosak, a golyós csap a levegő szabályozása miatt kell, egyébként a hátulján van egy harmadik colos kivezetés is, azon csak egy menetes kupak van és nincs csap. A csapokkal adagolod a levegőt az égéshez, ugyanis a füstön sütés szigorúan 110-120 °C közti hőtartományban történik, az angol megnevezése Low and Slow az az alacsony hőfokon és lassan.

Némi olvasni való a témával kapcsolatban.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64884) Essejó


Essejó
veterán

Bocsi, de ezt még muszáj.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64885) donmackó válasza Submarine (#64877) üzenetére


donmackó
őstag

Pedig pont úgy kell. Nekem hasonló van, arról csak le kellett húzni kézzel. Nem jött le könnyen, de egy idő után elengedte.

Release the cable hounds!

(#64886) hegegabi80


hegegabi80
addikt

Nagyon jól ezek a sütögetős, grillezős eszmecserék. Nem tudom mennyire lenne értelme új topikot nyitni neki, lehet csak nyáron pörögne, ki tudja.

Mi általában csak tárcsán sütögetünk, még fix tűzrakó helyünk sincs. De mivel nem is túl nagy a kert, ezért mindenképp egy mobilban gondolkozom. Egy olyan, aminek van alul egy kis hamutálcája, tűztér és akkor mehet a szalonnasütés, vagy rá a tárcsa vagy fölé a bogrács. Így ezt bárhová tehetem, nem teszek kárt a fűben stb.
De később mindenképp akarok egy kis kemencét, mert az az igazi.

(#64887) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Csodálom, hogy bitpork még nem talált ide. ;]

[ Szerkesztve ]

(#64888) Precorus válasza lemmy71 (#64879) üzenetére


Precorus
tag

A kővel egy nagy hátrány van: rá"ég" az olaj. Igazából nem tudom, ráég-e, mert egyik hús sem lett még rossz ízű tőle, bár elég feketék szoktak lenni. Naszóval azt le kell vakarni sajnos :DDD Egyébként egy jobb drótkefével max fél óra. Csak az olajat, hogy ne avasodjon oda. Viszont nekem legutóbb az oldalán is végigfolyt, kb mindenhol........ :W

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64889) Essejó válasza hegegabi80 (#64886) üzenetére


Essejó
veterán

Megfelelő falvastagságú anyag használata esetén, nagy a szmóker hőtehetetlensége és a kinti hideg sem akadály, ha felfűtöd, vagy ott vannak a szekrény szmókerek amik eleve dupla falúak és a két fal közt hőszigeteltek.

Kis kert esetén meg ott a lehetősége egy töltény szmókernek. Robbantott kép.

És akkor még nem beszéltünk az Offset smokerekről.

Házilagos kivitelben pl. egy kiszuperált Hajdú villanybojlerből készítjük őket.

Az üzletben vásárolható szmókerek ára a nevetségestől a csillagos égig terjed, a képek csak illusztrációk!

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64890) Precorus válasza Essejó (#64889) üzenetére


Precorus
tag

Ez a "szmóker" valahogy felhúz. Tudom hogy erre pontosan nincs szavunk, de így leírva akkor is idegesít :W :W

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64891) tornas válasza Samus (#64874) üzenetére


tornas
őstag

Mi itt a melóhelyen már a második 125 mm-es kisflexünket dobjuk ki újonnan, egyenkénti párórás használat után. Mechanikusan szarok voltak és a reteszgomb is szereti megadni magát.

Én nem erőltetném ezt a márkát...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#64892) Submarine válasza salaud (#64878) üzenetére


Submarine
senior tag

Köszi mindkettőtöknek, csak őő ízé pont az a bajom, hogy nem jön le.
Kicsavartam a motor 4 csavarját, amennyire csak lehetett annyira, hogy fejre fordítva még ne tudjon kipottyanni ha mégis engedne.
Aztán a tengelybe belecsavartam egy kapupántfejű csavart, és először csak kopogtattam, aztán próbáltam erősebben is, de meg sem mozdult. A műanyag tárcsa rá van gyógyulva.
Úgy is venni akarok rá másik tárcsát is, mert eléggé kopottas.
Csak szívás ha nem kapok másikat, és ezt meg széttöröm..
Amúgy fű nem is volt sok benne. Volt már szétszedve, mert a vezetékek helye is meg van jelölve.
Most szétflexeljem..?
A motort nem akarom szétkalapálni..

[ Szerkesztve ]

(#64893) Barret001 válasza Submarine (#64892) üzenetére


Barret001
addikt

Lehet hogy elfordult. Kell lennie egy ék szerűségnek a motor tengelyen,hogy ne forduljon könnyen el. Pedig annak le kell jönnie a tengelyről,jól rá lehet gyógyulva.Az a tárcsa puha,nem fogod könnyen összetörni :D

[ Szerkesztve ]

(#64894) Dani_kp


Dani_kp
őstag

Elnézést előre is, hogy megszakítom, ezt a nyálcsorgató eszmecserét, csak lenne egy kérdésem.

Belevágtam egy akkus gép NiCD -> Li-ion akku átalakításba, új cellákkal, bms-sel és ilyen cc cv modullal. A töltést egy 19V 4A-es laptop táppal akarom megoldani, természetesen dc aljzaton keresztül.

A kérdésem az lenne, hogy a cc cv modul kimenetén mennyire kell állítani a feszültséget és az áramerősséget? Találtam infókat, csak annyira nem éppen egyezőeket.

Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm :R .

https://ingatlan.com/33821564

(#64895) Barret001 válasza Dani_kp (#64894) üzenetére


Barret001
addikt

4,1V 1500 mA Ez jó lesz neki. Bár nem írtad a tervezett pakk méretét. Ez 3000 mA pakkra vonatkozó optimális beállítás.

[ Szerkesztve ]

(#64896) imibogyo válasza Precorus (#64890) üzenetére


imibogyo
veterán

Ez a "szmóker" valahogy felhúz. Tudom hogy erre pontosan nincs szavunk, de így leírva akkor is idegesít...

Már, hogy a viharba ne lenne rá szavunk. Füstölő.

Attól, hogy más az alapvető célja ezeknek a fajta füstölőknek, mint a "régimódi", "hagyományos" változatuknak, attól még a működésük miatt ezek is ugyanúgy füstölők. Sőt a mi füstölőnknek volt alsó rácsa is közel a "tűzhöz", tehát ténylegesen lehetett rajta grillezni is, ha valaki erre vágyott, bár szerintem egyszer sem használtuk ezt a funkcióját, vagy én nem emlékszem rá gyerek fejjel... :B

(#64897) Dani_kp válasza Barret001 (#64895) üzenetére


Dani_kp
őstag

4 cella lesz sorba kötve. Ilyenkor milyen értékekkel számolnak? Elvileg egy ilyen cella fullra töltve 4,2V ugye? Mert akkor 16,8V a teljes feszültség. De javítsatok ki, ha tévedek. Még csak most "tanulgatom" a témát. :B

https://ingatlan.com/33821564

(#64898) Submarine válasza Barret001 (#64893) üzenetére


Submarine
senior tag

:D
Szóval nem volt azon semmi csak rá volt szorulva, hogy még a kalimpácsnak sem engedelmeskedett.
Vettem egy másikat, ami ránézésre jónak tűnt, és ebbe meg olvasztottam egy folytonossági hiányt egy izmos forrasztópákával.
Az új láthatólag gyengébb kivitel, de pár évet biztos kibír..
A késre is ráfért már a csere, a tárcsa is el volt deformálódva.
;]

(#64899) Samus válasza Dani_kp (#64897) üzenetére


Samus
addikt

16.8V legyen a feszültség ilyen esetben (4.2xcellával lehet számolni), a töltőáram 0.5C, ha kimeléltest akarsz, és 1C, ha gyorsabban szeretnéd. Tehát ha 2000mAh a celláid vannak, akkor 1 vagy 2A legyen az áram. 1C fölé nem érdemes menni.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#64900) Precorus válasza imibogyo (#64896) üzenetére


Precorus
tag

Persze, ezt így lefordíthatod, csak a cél, illetve a megvalósítás sem ugyan az. Egyiknél tartósítás, másiknál a főzés egy formája.
Én pont ezért nem hívnám a smoker-t füstölőnek: Nagyon mást értünk alattuk. Képzeld el: mondod a haveroknak: építettem egy füstölőt, gyertek át, BBQ-zunk egyet!
Aki nincs tisztában hogy mi az a BBQ, annak el kell magyarázni az egészet. Ezért mondtam, hogy nincs rá szavunk: mi nem ezt értjük alatta.
Vagy fordítva: Próbáld meg egy usáknak elmagyarázni, hogy itthon hetekik füstölöd a bacon-t....látod, náluk szalonna sincs. Persze mondhatnánk hogy ugyan az. Aztán leraksz bárki magyar elé egy olyan bacon-t meg egy ilyet, bárki látja hogy mi a különbség köztük.
De sok ilyen van. A túró is "cottage cheese", de az sem igazán túró.

Könyvtár == Old-school Netflix

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.