Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64451) Inhouse


Inhouse
őstag

Asszony pajtás kitalálta a komplett nyári otthoni munkát, bár ő más mérőszámokkal dolgozik, azt a tempót én nem tudom tartani.
Ki kellett vegyek egy beltéri ajtót válaszfalból, és rakni feljebb egy rendes áthidalót, meg szélességben is kisebbre venni... Hogy a felette levő pár sor kis méretű tégla a helyén maradjon ezt a kerítés vezérdrótos megoldást eszeltem ki. Az alsó maradó sor minden érintett téglájának közepe alatt átfúrtam a maltert. Vas zártszelvényekből építettem egy állványt mindkét oldalra. A vízszintes vasba csavarokat hajtottam és ezekhez rögzítettem a drótokat. Hogy kellően feszüljenek, fadarabokat ütöttem a drót és a fal közé, pengett mindegyik. Mint látszik az eredeti "áthidaló" egy a tok felső részével egyező méretű deszka volt... :W
A művelet sikerült, hajszálrepedés sem jelent meg, most már lehet pucolni. Illetve, legközelebb akkor fogom elővenni a kőműves szerszámokat, ha az asszony újra kiejti a száján, hogy "arra gondoltam...". ;]
"áthidaló"
drótozás1
drótozás2
kész1
kész2

A másik a kerti "nyihogó" ajtajával való szívás. A képen "ilyet ne" szöveggel illetetthez hasonló zsanérral kezdtem, nem is volt olcsó. Na, ez használhatatlan, az ajtó mindig lógott, állítási lehetőség nincs. A még rosszabb párosítás hozzá a képen látható "ilyet se" zár. Ez a lógó ajtók rémálma, nem lehet betalálni, ráadásul lötyög a másik irányba, az ajtó meg zörög. A jó zsanér az elkészült képen látható, bár ezt szívás befúrni. Valami sablont mellékelniük kellene hozzá. Nagyon fontos a 2 párhuzamos furat, adott távolságra. Kicsit ferde lett, de tökéletesen állítható és le sem kell hozzá venni az ajtót.
új zsanérok
További opció lesz az "ez (is) jó lehet" zár vásárlása, vagy valami hasonló legyártása házilag. Ennél nem okoz gondot a lógás esetén történő zárás és a másik irányba pedig nem engedi zörögni az ajtót.
bevált és szidott vasalatok

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#64452) Inhouse válasza Inhouse (#64451) üzenetére


Inhouse
őstag

Kimaradt, hogy ha még egyszer kitalálja, akkor befalazom.

Üdv Inhouse

(#64453) bohoc71 válasza Inhouse (#64452) üzenetére


bohoc71
aktív tag

Már Kőműves Kelemen is tudta:asszony kell a házba... :) Bocsi,nem lehetett kihagyni.

Meghajlás...Puszi...Taps....

(#64454) hegegabi80 válasza Inhouse (#64452) üzenetére


hegegabi80
addikt

Mármint az asszonyt, vagy az ajtót? ;]
Azért milyen jó, hogy vannak nekünk az asszonyaink és kitalálnak sok mindent. Milyen unalmas lenne az életünk. :DDD

Amúgy jó kis barkácsolás lett. 4 évvel korábban mi felújítottunk ezerrel. Sok mindent ki talált az asszony, nekünk meg kivitelezni kellett. Hát nem volt egyszerű, de sikerült. Hajrá csak így tovább.

[ Szerkesztve ]

(#64455) imibogyo válasza Inhouse (#64452) üzenetére


imibogyo
veterán

Nézd én 1,5 éve nyomom a házfelújítást (lényegében egyedül) és mire már végre azt mondhatnám, hogy (a terasz és a szigetelés kivételével) teljesen készen vagyok, most a feleségem kitalálta, hogy azt a falat, amit meghagytunk (az ő kérésére, mert én ki akartam bontani) az ebédlő és a konyha között, azt mi lenne ha mégis kiszednénk? Ez a fal ráadásul egy kéményt is "tartalmaz", tehát azt is el kell bontani, valamint már le is van burkolva az ebédlő és a konyha is, így részben az is kuka... :DDD

(#64456) Inhouse válasza hegegabi80 (#64454) üzenetére


Inhouse
őstag

Nekünk is volt 5-6 éve egy másik felújítás, a ház másik fele, amikor ez a helység először váltott funkciót. A befalazást az asszonyra értettem, egyéb okból nem fogok majd kőműves szerszámot a kezembe. :)
Még a végén kiderül, nem is volt akkora gány ez a drótos megoldás, most hallottam már mástól is.
Volt még egy fejlesztésem. Valahogyan be kellett résekbe juttatni a habarcsot (előtte egy falszakasz kapott kőburkolatot), ill. a csemperagasztót. Régebben láttam egy srácnál erre egy alu kinyomót, de nekem ugye olyan nem volt. Értelmet nyert viszont, hogy elraktam két üres sziloplasztos tubust. Egy gömbvassal kinyomtam a dugót, szépen megtöltöttem spaklival, dugó vissza és mehet. A csövét vastagabbra kellett vágni. Az első kibírta a kövezés fugázását, és még az áthidalóknál is dolgozott. Aztán a dugó beszakadt, elővettem a másikat. Erre már fejlesztettem egy modot, egy rásimuló alátét védi a kinyomástól. Majd rakok fel képet.

Üdv Inhouse

(#64457) Inhouse válasza imibogyo (#64455) üzenetére


Inhouse
őstag

Az is szép, nem gondolkodtál még a befalazáson? Nagyon keresnék? :)
Nálunk most jön a konyha (új burkoló, új festés, új konyhabútor általam elkövetve), ami ha kész, akkor lehet folytatni ezt az áthidalós helységet. Ő úgy számolta, hogy nyáron kész lesz minden és utána pihenünk. Már a gaz is nagy, nem jutok oda, hogy lenyírjam. Műszerész vagyok és programozó, nem az én asztalom, de megcsinálok mindent. Csak sokat agyalok, hogy hogyan lenne jó, időben nem vagyok topon. Illetve nehéz neki elmagyarázni, hogy melyik lépésnek melyiket kell követni, hogy működjön a dolog...
Most a szabi után, amikor reggeltől estig nyomtam, reggel irány a munkahely, 8 óra a cégnél, aztán irány haza, átöltözés és vakolás. Éljen!

Üdv Inhouse

(#64458) hegegabi80 válasza Inhouse (#64457) üzenetére


hegegabi80
addikt

Ismerős, amit tudok én is magamnak csinálok. Sőt sokszor bánom, ha kijön a munkás és inkább én csináltam volna meg. Szerencsére az asszony is belátta, sokszor jobb ha én csinálom még ha nem is olyan gyorsan, de sokkal alaposabban és többször még jobban is mint az aktuális u.n. "szakember".
Én spec földmérő mérnök vagyok, nekem se ez az asztalom, de szerencsére a kézügyességemet az apámtól örököltem, a precizitást meg belénk verték még a suliba (szerencsére).

Nekünk ott van még a két lányunk is (8 és 5 év), ráadásul a nagyobbik az éve cukorbeteg lett, így kicsit több odafigyelést igényel. Ráadásul annyira apásak, főleg a kicsi, ha én otthon vagyok bent a házban, csak én adhatok neki inni, enni, játékot levenni stb.

Rám is vár még a bejáratnál a lépcső befejezése és javítása, mert a kőműves jó szarul rakta le a lapot, plusz korlát festés lecezés. Ősszel kertrendezés, mert az "asszony kitalálta", hogy így nem jó. Kellenek magas ágyasok, meg több füves terület, meg útban van a gyümölcsfa stb.
Sőt még jó lenne ősszel megcsinálni a kert sarkába a szerszámtartót is a maradék dolgokból.
Plusz maradtak bútorlap ajtók a korábbi tulaj beépített szekrényéről, ebből új számítógép asztal akarok magamnak, a konyhabútort is fel kellene újítani. Jut eszembe az konyhabútorról cseveghetnékn majd egyet.

Jah és azt el is felejtettem, hogy az "asszony kitalálta" belülről fessük át a házat, mert koszos és túl világosak a színek. A két szoba, fürdő spájz kész, már csak a nappali és előszoba maradt.

Plussz az anyósnál is nekem kell mindent megcsinálni.

Lehet én is jobban járnék ha befalaznám, de sajna nálunk feltűnne, így nem tudnám kimagyarázni a dolgot. ;]

[ Szerkesztve ]

(#64459) haiiro_o


haiiro_o
tag

Sziasztok lidliben most van egy véső/bontó kalapács 50k-ért ennek ki lehet deríteni a pontos típusát? Az 50j ütőerőböl mennyi lehet igaz?

[ Szerkesztve ]

(#64460) Inhouse válasza hegegabi80 (#64458) üzenetére


Inhouse
őstag

Akkor nem csak én vagyok így...sokszor hangoztattam viccből, hogy mindenhez is értek. Ez van. :)
Jó munkást vagy nem kapsz, vagy olyan áron és annyi idő múlva, hogy nem értelmezhető.
Nálunk is a kisfiam most van abban, hogy apa én is! Kalapál, mindent elhord... :) Általában akkor van itthon táppénzen a bölcsiből, ha épp szabin vagyok valami munka miatt, ez nehéz ügy. :)
A legutóbbi "kőműves" ember a munka közepén eltűnt. Hetek múlva derült ki, hogy kórházban volt, túlhajtotta magát. Nálunk evett, és fürdött már...és ennyi, utána ment máshova még dolgozni, meg valahol aludt. :( Az előszoba betont kellett volna felbontani, majd ő az én nagy flexemmel gyémánt koronggal bevágja (a szerszámot is én adtam). Felvette a védőszemüveget amit adtam, belépett a bejárati ajtón, indította a sikítót, és meg sem várván a lágyindító munkájának végét, még a teljes kipörgés előtt elkezdte nyomni a betonba. Pár s múlva már állt az ajtóban, kezében a tönkrement géppel, csodálkozó arccal, az előszobából ömlött a por és a füst. Elmentem, kölcsönöztem egy vésőgépet és felvertem magam. A flexet megtekertettem. Aztán ő dolgozott apóséknál is, ott a fúrókalapácsom égette le részben. Belefúrt a betonba, pont elkapta a vasat, de azért erőltette, bár ki is csavarta a kezét. Az még működik, anyagot keverek vele, kicsit szagos néha, de még megy.
Ha nem muszáj, nem hívok mestert. :)

Üdv Inhouse

(#64461) Barret001 válasza Inhouse (#64460) üzenetére


Barret001
addikt

Javasolnám egy ilyen póló megvásárlását! A vásárlás pillanatától a létező összes szakma nagydoktora leszel! D

(#64462) Inhouse válasza Barret001 (#64461) üzenetére


Inhouse
őstag

Mondom! Már most mindenhez is értek! :)

Üdv Inhouse

(#64463) #33253120 válasza Barret001 (#64461) üzenetére


#33253120
törölt tag

Kedvenc mondataim, hogy "még nem vagyok ezermester, csak nyóccázkilencvenhét, de képzem magam", illetve "annak idején a McGywer képzőben ilyen esetben azt mondták, hogy....."

;]

(#64464) imibogyo


imibogyo
veterán

Nem igazán topik-ON kérdés, de azért felteszem... :B

Elkészültem a ~ 40m2-es (8,6m x 4,6m) terasz alapozásával és a zsalukövezéssel ~60 cm magasságig. Most a visszatöltésnél tartok. Viszont homályos (találtam példát és ellenpéldát is a neten), hogy használhatom-e a visszatöltéshez a telken található "sima" (valamennyire homokos) földet, vagy mindenképp kell folyami homokot, vagy sódert használnom (ez mondjuk van itthon). Körülbelül felét feltöltöttem sittel, de úgy, hogy egy spéci gép apróra darálta nekem, tehát nem darabos. A hiányzó rész feltöltéséhez keresek megoldást...

Józan paraszti ésszel a normálisan belocsolt és tömörített (lapvibrátor adott...) termőfölddel egy nyitott féltetős terasz esetében nem lehet szerintem probléma (10-15 cm szerelőbeton lesz vasalva és soha sem fog fal menni rá), de minden tanácsra kíváncsi vagyok. :K

(#64465) Samus válasza Barret001 (#64461) üzenetére


Samus
addikt

Ez a betűtípus volt a Vice Cityben, nem? :D

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#64466) pjen válasza imibogyo (#64464) üzenetére


pjen
félisten

Jo a föld,iszapold be.

(#64467) Barret001 válasza Samus (#64465) üzenetére


Barret001
addikt

Többé-kevésbé igen!

(#64468) imibogyo válasza pjen (#64466) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszi! Ugyanerre jutottam én is, csak kellett a megerősítés. :DDD

(#64469) Pete55555 válasza imibogyo (#64468) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Szerintem is tökéletes :K

...Szeretem leracsniztatni...

(#64470) pjen válasza imibogyo (#64468) üzenetére


pjen
félisten

Én a házam alá is vissza töltöttem ami kijött a sáv alapból.30 éve semmi baja.

(#64471) tvamos válasza imibogyo (#64464) üzenetére


tvamos
nagyúr

Anyámék házánál is a sávalapból kitermelt földet használtuk töltésre. 15-20 cm-es rétegekben raktuk, és jól ledöngöltük. Itt inkább agyagos a föld amúgy. Az nagyon fontos, (apa szerint,) hogy nehogy szerves maradvány (növény szár, levél, ilyesmi) legyen a földben. Mi nem iszapoltuk, mert elvileg még kell várni, amíg kiszárad, az meg marha hosszú idő tud lenni. Minden esetre, az már 30 éve úgy van, és kutya baja.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64472) Dauerstage


Dauerstage
tag

Szép napot. Próbálkoztam egy kicsit lehűteni az rx 560-at.

Ez egy s478 procihűtő volt fénykorában.
Ott is teljesített, itt is teljesít.
Aztán próbálkoztam egy s775toronyhűtővel. Nem lett hidegebb de legalább eltörtem hajlítás közben, mert nem fért el a ramoktól.



Csak a második slotban tudtam elhelyezni mielőtt eltört volna.

A privát beszélgetés azért van, hogy bármely fél tudja igazolni az igazát. Ha itt rám írsz, akkor ne kérd hogy email-t küldjek. Ha ez neked nem oké,akkor ne is írj.

(#64473) Barret001 válasza Dauerstage (#64472) üzenetére


Barret001
addikt

Ez nagyon ott van! :D

(#64474) madmaxxx válasza Dauerstage (#64472) üzenetére


madmaxxx
senior tag

Erre nem tudok mit mondani csak annyit, hogy a hűtés olyan mint a toronyóra: nem túl pontos, de nagyot üt! :D

}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->

(#64475) Samus


Samus
addikt

Egy kis segítséget kérnék. Wifis szobatermosztátot vennék kínai barátainktól. Azt már kiderítettem, hogy melyik márka a legmegbízhatóbb, viszont nagyrészük elektromos padlófűtéshez van (a bejövő 220at kapcsolja a kimenetre közvetlenül). Találtam hagyományos relést is, ha jól gondolom, nekem ez kell. Jelenleg egy ezer éves magyar tekerős termosztátom van, álló gázkazánhoz.

Szóval ez lenne a kiszemelt.

Külön kiemelik, hogy nem bojlerhez való, gondolom azért, mert nem a vízhőfokot méri.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#64476) Toby888


Toby888
senior tag

üdv, felpattintok pár képet a cpu hüjtő felszereléséről, sajna így tudtam csak megoldani mert nincs meg hozzá a lefogatókeret, a hűtő egy CM 212 EVO a proci i5 3470 a deszka meg egy maximus v gene, igazából eléggé bevált a dolog mert a cpu max terhelés alatt is csak 50-51 fokos max, ja és oc is van a procin ( :

(#64477) donmackó válasza Samus (#64475) üzenetére


donmackó
őstag

Azért nem ártana rámérni a termosztát kapcsolószáljára, mert a régiek közül volt 230-24-12 voltos is.

Release the cable hounds!

(#64478) Precorus válasza Toby888 (#64476) üzenetére


Precorus
tag

Topikhű, tetszik :C :DD

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64479) letepem válasza Samus (#64475) üzenetére


letepem
aktív tag

Nem néztem meg mit linkeltél, de ha valóban csak egy relét kapcsol akkor az jó a cirkóhoz is mivel ott csak "jelet" kapcsol. A lényeg, hogy rövidzár legyen a termosztátnál az alsó határnál és szakadás ha a célhőmérsékletet elérte.

látok, hallok, érzek és gondolkodom.

(#64480) tvamos válasza tvamos (#64430) üzenetére


tvamos
nagyúr

Fejlesztettem a gépen. Az alsó tápos megoldás jobban tetszik:

Betoltam egy kissé törött proci ventit hátra:

Így előre került mégegy be quiet venti:

Került lámpa is rá:

Hát... Egyelőre ilyen lett. Kábelanagement problémák még vannak, de majd ősszel...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64481) Dauerstage válasza tvamos (#64480) üzenetére


Dauerstage
tag

Mint egy elektromos kandalló.🤣

A privát beszélgetés azért van, hogy bármely fél tudja igazolni az igazát. Ha itt rám írsz, akkor ne kérd hogy email-t küldjek. Ha ez neked nem oké,akkor ne is írj.

(#64482) tvamos válasza Dauerstage (#64481) üzenetére


tvamos
nagyúr

Csak hangosabb...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64483) Saccco válasza tvamos (#64482) üzenetére


Saccco
nagyúr

Meleget is többet ad? :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64484) cinemazealot válasza tvamos (#64480) üzenetére


cinemazealot
addikt

Hű, az utolsó képre azt hittem, infra kép és épp arról büszkélkedsz, milyen optimális a ház hőeloszlása. Kicsit furcsálltam, hogy a meleg a ház alsó részébe és a sarkokba szorul. :DDD

(#64485) tvamos válasza cinemazealot (#64484) üzenetére


tvamos
nagyúr

Igen... Egy FIR kamera jó lenne.... Narancs lámpát akart a gyerek.
A melegedés ok. Fullon hajtva GPU 57, CPU 63 fok. (Sajnos video RAM hűtés nincs, meg a GPU hűtés nem gyári, ezért GPU 0.8V, 800MHz, RAM 800MHz.)
Majd kitalálom, hogy legyen a fejlesztés... Kéne új ház, meg egy jó videó kártya... 5-ös a lottón... ;)

Free Isle-t fatal a gyerek rajta. CPU 25% terhelés, GPU lambasting 100%. :F

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64486) salaud válasza tvamos (#64485) üzenetére


salaud
aktív tag

Nem tudom, milyen vga, de én a helyedben körbenéznék ITT Eléggé olcsón beszerezhetsz rá valami normális hűtést, bár tudom hogy nem topic hű...

[ Szerkesztve ]

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#64487) tvamos válasza salaud (#64486) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ez egy SAPPHIRE VAPOR-X HD 7970 GHz Edition 6GB. Nem tudom, melyik lenne jo ra.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64488) Inhouse


Inhouse
őstag

Bekerültek az ablakok és az ajtó. Remélem nem hízelegni akart az ablakos, de csodálkozott, hogy a nyílászárót fogadó helyek pontos méretűek, egyenesek, függő, vízszint, derékszög, párhuzamos... :)
Javíthatom vissza a bontást. Bonthatjuk a konyhát. Adtak tippet, hogy tapadóhíddal lekenve mehet rá a régi burkolóra az új, ez lesz, elfér! :)

Üdv Inhouse

(#64489) Pete55555 válasza tvamos (#64487) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Annak 250W a TDP-je. Nem jó arra semmi ;] Viccen kívül Alpenfohn Peter körül nézelődnék.
Csak már ezt sem lehet kapni. Használtan esetleg, vagy e-bay, ali...

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#64490) Barret001 válasza tvamos (#64480) üzenetére


Barret001
addikt

Fejre állítottad a gépházat.

(#64491) salaud válasza tvamos (#64487) üzenetére


salaud
aktív tag

Furattávolságokat kéne megmérned, aztán nézelődni. 34 $ az MSI RX 380 hűtése kompletten pl.
De ahhoz a cpu hűtőhöz képest egy ilyen és pár
RAM süni is előrre lépés lenne szvsz.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#64492) tvamos válasza Pete55555 (#64489) üzenetére


tvamos
nagyúr

Oke, de en erre mar nem akarok 15/20 ezret kolteni. (Ja, hogy nem is lehet kapni.)

(#64491) salaud
Ez 50 USA dollar szallitassal, es ha nincs szerencsem, akkor meg afa/t is fizethetek, meg ugyintezest a postanak...

Valami mas megoldas kell, hogy ra tudjak tenni valami hutest a video RAM-ra. Majd...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64493) salaud válasza tvamos (#64492) üzenetére


salaud
aktív tag

A nem gyári megoldás viszont ~23$. Szállítással együtt. Amúgy csak példa volt, keresgélj picit, én mindössze az első 3 oldalba lestem bele. Azok az intel gyári hűtők cpu-ra is szarok, azoknál kb bármi jobb.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#64494) Pete55555 válasza salaud (#64493) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Így van. 250W-ot egy intel gyári hűtővel nem lehet lehűteni. Ez olyan, hogy vagy jól megcsinálod, de az zsebbenyúlós, vagy olcsó de sz*r. Még akkor is, ha magadnak tákolod.

...Szeretem leracsniztatni...

(#64495) tvamos válasza Pete55555 (#64494) üzenetére


tvamos
nagyúr

Akkor ez ilyen sz*r marad. Az volt a lenyeg, hogy a gyereknek elinduljon a jateka a leheto legkevesebb penzbol, mert az i5 laptop keves volt hozza. Video kartya nelkul mar elindult, de volt, hogy leesett az fps olyan... 0.5-re. Ezen meg most siman hoz 20-30 fps-t, ugy, hogy a GPU 60 fok alatt van. Szoval ez igy mar elfogadhato. Ha nem sikerul a RAM hutest par dollarbol megoldani, akkor igy marad.

Ha nagyon a zsbembe kell nyuni, akkor inkabb veszek egy GTX1060-at...

De egyelore maradnek a ganyolasnal, hogy legyen valami oromom benne!

(#64491) salaud
Vagesz az a rez szinu cucc... tetszik.
RAM suni van otthon, az a baj vele, hogy nem fer oda, mert a RAM-ok fel, 1/3 reszt a proci huto ala esnek, es ott nem marad, csak kb. 2-3 mm. Ez a baj most, amit meg kene oldani!

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64496) Pete55555 válasza tvamos (#64495) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Persze ne vedd rossz néven amit írtunk, de 250W az rengeteg.
Ahhoz képest a 60 fok nem is rossz érték.
Érdemes lehet valami "normálisabb" topflow hűtőt beszerezni, ami méretben passzolhat. Ez igazi gányolás lesz - bár igényesen is meg lehet csinálni, és kb 3-5.000 Ft-ből megvan. És akkor valszeg aláfér majd a ramsüni is.
Illetve a VGA-t próbáld meg esetleg alulfeszelni, kicsit órajeleket visszavenni - bár ha 60 fokos akkor nem igazán van rá szükség, csak a RAM-okra vigyázz.

...Szeretem leracsniztatni...

(#64497) DJGABI válasza tvamos (#64495) üzenetére


DJGABI
addikt

1050 ti simán elég játszogatásra. bár akkor már inkább egy rx570. 43k, anno járt mellé divízió 2, azt elpasszolva 33k volt tisztán a kártya. az ára most is annyi, úgy nézem gamepass jár mellé [link]

persze a HD 7970 már megvan, érthető abból akarsz minél többet kihozni

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#64498) salaud válasza tvamos (#64495) üzenetére


salaud
aktív tag

A réz színű cuccon még én is filózom, a Zotac 1050 Ti Mini-n csak egy alu bordácskavan egy pici kerregővel.
Önmagát tuningolja a kártya hőfokfüggően, ha rátolom maxon a házhűtést 1900 MHz felett is megy a gpu, szóval egyfajta olcsó tuningként gondolkodom rajta.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#64499) tvamos válasza DJGABI (#64497) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ezt nezegetem: [link]
Neztem az RX 570 / 580-at is, de ugy emlekszem, hogy a 1060 kevesebbet fogyaszt, es akkor kevesbe is melegszik talan.
Node, most igy marad, mert az igenyeket kielegiti. Ha elromlik, vagy keves lesz, akkor fejlesztunk nagyobbat.

(#64496) Pete55555
Persze ne vedd rossz néven amit írtunk
Nem veszem. Azert jottem a ganyolos topicba, mert erre a konfigra nem szeretnek most kolteni, de ha egy is ganyolassal jobba tudom tenni, akkor az rendben.

(#64498) salaud
A réz színű cuccon még én is filózom
Asszem nem veszek ra semmit, inkabb felre teszem a penzt.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#64500) DJGABI


DJGABI
addikt

PC tápból labortáp témához van valakinek jó leírása? Külön nyákot nem tudok/nem szeretnék gyártani. volt kis indiai aki épp csak összefogta meg kivezette előlapra a kábeleket aztán viszlát. hát nem tom a 3,3v 5v meg 12v elég-e, azt néztem ha szabályozni szeretném egy ilyen xl4016 [link] jó, nem? 300w, a táp 12v ágon max tud 190-et [kép]

banándugó csatik kellenek [link], egy volt/amper mérőt [link] akarok bele.
meg az ellenállást írják mindenhol. ebből mekkora kell, mitől függ? azt írják csak azért kell mert h a psu nem szereti az üresjáratot (10ohm 10A-t írnak legtöbb helyen)...
az xl4016-n a tekerőt ha ki akarom vezetni milyen potenciométer kell [link] ezek közül? szerk: 100k lehet [link]?
táp vezetékeiből mennyit kell megtartanom? egy vezetékből is tudja a dobozra írt értékeket, vagy ahogy a videókban 3-5öt összeforrasztanak aztán úgy vezetik banándugóra?

köszi előre is

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.