Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
-
spammer
veterán
VHS Paradise extra: 25 éves Az utolsó cserkész
Fej vagy gyomor?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
15 Minutes (2001) (15 perc hírnév)
Ez egy igencsak alulértékelt film, nagyon meglepődtem, hogy csak 6 pöttyöt kapott. Mondjuk lehet azért, mert
, s nincs telenyomva klisékkel, na meg eléggé kemény média-kritika, amit úgy néz ki a legtöbb ember egyszerűen nem ért. Szinte mindenki a 15 perc hírnévért küzd, korrupt, mindez egyszerre röhejes és elszomorító formában. Nekem a Black Mirror jutott róla eszembe, csak ezen lehet nevetni is, nem nyomasztó. Legalább 8/10.a film felénél De Niro váratlanul megpusztul Suicide Squad (2016) (Öngyilkos osztag)
Épp pár hónapja néztem végig az összes, általam gyűlölt Marvel filmet sorban, s sikerült megbékélni velük, megérteni a teljes sztorit, helyre tenni magamban ezt a univerzumot, erre jön ez. Úgy tudom a DC sötétebb stílusú, erre ezt úgy csinálják meg, mint egy Marvel adaptációt, de azt is csak félig, így sikeresen beesik a két szék közé, egyszer csillámpóni színes, máskor meg nem. Oké, igazából ez még a kisebbik gond. Az egész film akkora katyvasz, hogy elmondhatatlan, s olyan förtelmes szintű májerkedés megy benne, amiről nem is tudtam, hogy létezik. S még sorolhatnám. Katasztrófa, 2/10.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
gerii
addikt
Megnéztem a Zsivány Egyest, de ettől sem dobtam hátast. Az előzővel persze semmi nem említhető egy lapon, de ez valahogy nem adta át a történetét, nem izgultam senkiért, egy akciófilmnek elment és kész.
-
nagyúr
Szerintem FW karaktere szimplán csak egy amolyan összekötő a múlt és a jelen között. Amugy nekem ez a film nagyon bejött... még jobban mint a VII. epizód... csak mivel már azis magas, ezt nincs hova értékelni akkor...
De jó 9,5-et megkapja...
Amugy teli van apró dolgokkal ezis...
pl azon az torz képű csávón meg a zacskós állú haverján, akiket Obi Wan feldarabol a IV. epizód elején a kocsmában, jót nevettem magamba. LOL! [ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
JSaN
addikt
Most ertem haza A zsivany egyes Star Wars tortenetrol:
Hat nekem kicsit vegyessek az erzesek, elosszor is, ha star wars filmrol van szo, akkor en jedikhez, fenykardokhoz, es az erohoz vagyok szokva. Nos ugye ez itt nem errol szolt. De nem volt rossz csak mas, ha onalo filmkent nezem akkor biztos jobb meg igy is mint a 7-ik resz.
Jok voltak a karakterek, bar nehanyat jobban is kidolgozhattak volna, droid is tetszett. A nagy urcsata nagyon tetszett, tisztara mintha a 77es filmet lattam volna, csak dinamikusabb es modernebb urhajo latvanyokkal. Azert a vegen az utolso 5-10 percben a csata es utana levo jelenetkeben meg kaptuk a fan servicet.Tetszettek a rengeteg kis utalasok, es rejtett dolgok. Tarkinra es Organara is valahol szamitottam, de azert meglepodtem mikor jottek, szepen be epitettek oket. Leian viszon meglepodtem, o ra egyatalan nem szamitottam, igaz kapot 15 masodpercet, de az kellet hogy kerek egesz legyen a vege.
Szerencsere Darth Vaderal a fan servicet is megkaptuk, tetszett ahhogy a film vegen belepett es keresztul huzta az egesz lazadok szamitasat, majd lement es szet kaszabolt mindent. Megmutatta hogy ki a legeny a haznal, es mer retteg tole mindenki. Ez tetszett nagyon.
Fo hoseinket sajnaltam hogy meghaltak, Felicit Jones nagyon jol hozta, es pont o ra mar nem lehet tobbet epitkezni, dehat ez a film errol szol.
Biztos hogy meg sok rejtett utalas van a filmben, kell meg par megnezes, de pl a csunya arcu kotekedo alak, aki belekotott Jyn Ersoba na azon jot rohogtem a legy feju haverjaval egyutt, ezek szerint utana meg ep idoben leleptek es tuleltek a pusztitast, es most Mos Eisley cantinaban varjak Luke-t hogy abba is jol bele kossenek. heheAzer voltak dolgok amik nem tetszettek:
Rogton a szokasos: rohamosztagosok tovabra is csak babok, loni nem tudnak, cserebe hullanak mint a legyek.
Orson Krennic-t is jobban kidolgozhattak volna.
A film vegi nagy urcsataban, mivolt az a hulyeseg hogy a kis lazado hajo oldalra neki loki a birodalmi csillagrombolot a masiknak? Jo oke hagyjan hogy ezt csinalja, de a kivitelezes? A kis hajo szo szerint csak neki pattog mint egy gumilabda, de a 2 csillagrombolo ephogy osszeer de mar dol ossze mint a kartyavar.Osszesitva a filmre adnak egy eros 7est, de igy frissen a film vegi 5-10 perc nalam magaban az 1.5 pont, igy most legyen 8.5/10 frissen.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
nagyúr
Nos valóban bele lehet kötni abba a hajósba, de amúgy meg is magyarázható, az a hajó ki lett iktatva ion bombákkal, vagyis egy lebegő tömeg volt az űrben... így simán reális hogy egy kishajó eltolja... gondolom láttál már nagy kikötős videókat pl a Discovery-n, mikor kis tolatóhajóval húzzák vonják... na ez ugyanaz, csak itt még könnyebb mozgatni mert nem vízbe van a nagy hajó, űrben nincs közegellenállás ekkora sem. Az ekkora tárgyak ellen pedig nem véd a pajzs, ezért ha meglódult akkor tarolja a másik hajót simán... utána meg a gravitáció is segít. Csakúgy mint egy belendült teherhajó is letarolná a kikötőt. Szóval szvsz ez nem akkora hihetetlen dolog. Még mindig reálisabb mint a VI. epizódban mikor a szuper csillagrombóló beleszáll a halálcsillagba. Ha nagyon bele akarnék kötni, akkor pont a Vaderes rész lett a legbénább, meg a karakter is. De amugymeg lényegtelen, mert nem róla szól a film. Fan service-nek meg elmegy valóban ígyis. [ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
devil-k
nagyúr
Szövetségesek
Allied5/10
Hézagos a film, nem kicsit, pedig az alapötlet marha jó. A kivitelezés és a drámai fordulat sem hozta el az "úúúúú" az igent. Robert Zemeckishez pedig egy méltatlan filmecske, mert nem nevezném minőségi alkotásnak, egy olyan elmegy szódával... Hiányzott a kellő feszültség, tingli-tangli az viszont volt és CGI feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dilikutya
félisten
válasz FollowTheORI #94560 üzenetére
Az Executor szerintem nem sok kárt tett a Halálcsillagban. Legalábbis globálisan. Nyilván ott helyileg rengeteg áldozatot szedett, mégis csak hatalmas hajó, de maga a bázis nem emiatt semmisült meg.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
aizen92
addikt
1. Moonlight trailer. Zene perfektó. Fotózástól csak tátottam a számat egyes jeleneteknél. Nagyon várom már hogy kint legyen.
2. Cirko-gejzírben néztük Az állam Fritz Bauer ellent.
Der Staat gegen Fritz Bauer - The people vs fritz baurerRotten:86%
Imdb:7.2
Est.hu 7
Port: 8.9Egy újabb német remekmű, azt kell, hogy mondjam. "Gyönyörű" hesseni akcentussal ;-)
Nem túl gyakran feldolgozott korszakból, 1957-ben vagyunk és üldözzük a nácikat. Tökéletes hangulat, karakterek, feszültség és zene. Színészi alakítás is remek volt a fő és mellékszereplők részéről.
Ajánlott nagyon! Főleg azoknak akik Philip Seymour Hoffman Most Wanted Man-je bejött.Itt legalább el is kapják a gonoszt [ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Holnapra foglaltam jegyet a SW-ra, 2D-re es 3D-re is. Melyikbe nezhem inkabb?
-
Dilikutya
félisten
válasz Tomi0703 #94564 üzenetére
Mi 2D-ben fogjuk. Tavaly mindkettőben láttam, a 2D-nek szebb színei voltak. Igaz, cserébe a 3D-nél a birodalmi romboló berombolt a közönségbe. Baráti körben nem nagyon rajongunk a 3D-ért.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
eeXaa
addikt
Demolition
Érdemes lesz odafigyelni erre a rendező - író párosra, mivel ezt nagyon jól összerakták.
J.G. remekül paszolt a szerepbe ill. lendített az egészen..
Kicsit lehetett volna velősebb a tartalom, de nem igazán panaszkodhatom, mivel így is egy kiemelkedően jó film...
9/10
Volt egy olyan érzésem hogy mintha az Enemy-nek lett volna egy továbbgondolt verziója, de a végére azért lejött hogy ez sokkal komolyabb film, mint az a big david lynch hoax.[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Vader szinkronhagját hallva kedvem lett volna felállni és kimenni a teremből.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Dilikutya
félisten
válasz Tomi0703 #94567 üzenetére
Nincs az az effekt, ami önmagában megérné a felárat. Csak azért néztük tavaly 3D-ben is, mert péntek estére nem volt 2D. Vasárnap azért meglestük úgy is. Most szerencsére egyből 2D-s az esti.
-
nagyúr
válasz Tomi0703 #94567 üzenetére
Nincs benne semmi emlékezetes 3D, én nem is emlékszek semmire ilyen téren. Csak a szokásos parasztvakítás, hogy kipipálhassák ezt is a "feature listán". Meg persze több pénzt szedjenek be a semmire.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Na, ez a Rogue One arra jó volt, hogy teljes mértékben bizonyossá váljon: Gareth Edwards abszolút alkalmatlan normális látványfilm rendezésére. Ez is detto olyan inkoherens, zagyva maszlag lett, mint a Godzilla, nagyrészt gyenge, végletesen közhelyes karakterekkel (Krennic omg...), egészen elképesztő nevetséges jelenetekkel. De ami a cseresznye a szartorta habján: a mocap. Az még hagyján, hogy elnagyolt volt, de hogy darabosan is mozgott... Egészen elképesztő.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
marilllyo
veterán
Gondoltam én is leírom a véleményemet pár sorban.
Inkább azt írom, hogy mi nem tetszett.
A szinkron. Hát mikor meghallottam Vader hangját kedvem lett volna felállni és kimenni. Eredeti nyelven meghagyták James. E. J.-t de itthon Horányi László valami bődületes mellélövés volt.
Hiányzott a SW főcím. Jobban megalapozta volna a hangulatot. De ez apróság.Kicsit a film eleje dobálózós volt. Bolygó...bolygó...bolygó mindegyiken 5 perces snitt. Nem tudtam belekapaszkodni semmibe. Nem volt az elején meg egy bizonyos "vonal" amit követne a film. Vagy inkább csak nem érződött át.
A film felétől viszont szépen megindul az egész. A csatázás már-már zseniális volt. Minden volt benne ami kell. Hozta a Fan-service-t. Kicsit itt ott bele lett erőltetve pár cameo meg kitekintés az eredeti SW filmek felé. Olyan kötelezőnek éreztem...de nem volt vele végül is gond. Csak fura volt, hogy pont egy másik részét próbálta megmutatni a galaxisnak...de mégis bele-bele csíptek pár cameo-t.
A CGI
az fos volt bár párom bevette, hogy igazi ember. Azt ott furcsálltam. Ellenben aadmirális megakadt a szemem, hogy milyen faszán megcsinálták.film végén Leilá-n
Tetszett. hogy a végletekig 2D-s karaktereket felváltotta a jellemfejlődés és egy kis tarkaság. Nem minden fény és nem minden sötét. A rohamosztagosokat most sem éreztem sokkal badass-ebbnek de . Nincs menekvés. Az nagyon jó volt.vader kaszabolása bizony kellett Talán azért húzom picit a számat mert valahol titkon azt hittem marad ez a humorosabb vonal...de végül is nem bánom. Ez egy kemény sci-fi akció lett és abból tény és való, hogy minőségi. Nem tudok rá 10/10-et adni de abszolút elismerem és kár lett volna kihagyni.
Nekem ezt még egyszer meg kell néznem eredeti nyelven, hogy maximálisan elismerhessem.
Gareth Edwards végül is le tett valamit most az asztalra... ideje volt mert az eddig munkássága az számomra 0. A Godzilla egy fos volt. A monsters meg olyan amilyen... Csodálom, hogy rábízták de most így utólag nem bánom.PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
Analyze This
Analyze That
hd,hun
az első rész jópofa volt. gengszter-komédia scorsese szintű színészekkel, nem scorsese szinten.. de a műfaj kedvelőinek kötelező darab. mazel tov! xdmásodik rész szimplán csak kuka
7/10
4/10 -
Bad Pritt
félisten
válasz FollowTheORI #94578 üzenetére
Hát igen. Pedig baromi jó is lehetett volna, de mintha szándékosan figyelmen kívül hagytak volna sok mindent, ami Star Wars.
Chirrut Imwe, meg a tűzvonalban kántálós menete a kapcsolóig egészen hihetetlen magasságokba emeli a nem Jedi de mégis az kérdéskör feltevéseit. Bezzeg ha a Jedi Tanács nagymestereinek lettek volna ilyen képességei, máris nem lőtték volna szitává pl. Ki Adi Mundi mestert.
Vagy a már korábban említett korvett vs csillagromboló vs csillagromboló manőver... most komolyan: a kicsinek semmi baja nem lett, de bezzeg a két csillagromboló égszakadás földindulás közepette kettészelte egymást. Persze, halott tömeg az űrben, na de basszus, csak a csillagromboló felőli oldala volt halott?
Vagy Krennic: az egy dolog, hogy komolytalan maga a karakter, először a tíz évvel ezelőtti színvonalon animált Tarkin iskolázza le, aztán Vader is helyreteszi (apropó, emlékszik bárki is arra, hogy miről beszélgettek ott? Ja, semmiről, csak ugye Vadert bele kellett rakni , mindeközben minden második mondatát félbeharapja mérgében. Mintha a tavalyi Weasley gyerek 2.0 változatát akarták volna megcsinálni.
Vader palotája ismerős volt valahonnan... valahogy egy hegy hiányzott volna még mögüle, meg a settenkedő hobbitok.
Polgárháború szindróma: kétszer annyi helyszín (ott város, itt bolygó), mint amennyi kéne. Megjegyezni nem lehet őket, lényegük sok esetben nincs, főleg úgy, hogy Jyn egyik pillanatban még az aszterodia börtönben van, a köviben már egy bolygón. Well played.
Baze és a kishúgom mondat: így köszön el végleg Jyntől. Korábban egyetlen párbeszédük volt, teljes másfél mondattal. Well played ismét, karakterek közti interakcióból jeles.
Ha már karakterek: Krennicnek tulajdonképp mennyi értelme is volt? Na most képzeljük el, hogy nincs Krennic, csak Tarkin van, a végén nem megy le a bázisra meghalni, hanem marad a Halálcsillagon, megpörköli kicsit a szigetvilágot. Voilá, karakteres főgonosz megvan, kontinuitás megvan és egy tehetséges színész nem ordibálásra meg nézésre pazarolja el a képességeit.
Még egy kis karakterkedés: Whirest Fotakert megénekeltétek már, hogy elég értelmetlen szerepe volt, de a halála még viccesebb lett, ez a nem menekülök el, mert... csak tökéletes ábrázolása volt.
Cassian pálfordulása: ehhez nem tudok mit írni, mert magam sem értem, egyik pillanatban hidegvérű gyilkos, másikban megenyhült, pedig csak kinn feküdt egy kicsit az esőben. Well played #3.
Személyes agyfasz: mikor megjelenik Bail Organa, régi ismerős arc, megfáradt tekintet, bejön az ismert melankolikus dallam, várnád, hogy most odabasz valami idevágó sorsszerű egysorossal... cut, nem mond semmit, fél órát kell várni, hogy először halld beszélni.Na de voltak pozitívumok is nyilván: a robot, a látvány, a robot, a díszletek meg a robot. A poénok meglepően jók voltak, főleg a robot egysorosai, meg a vakos poén. Ja meg a Nagy Fal egészen királynak tűnik, illetve a Kincsem egyetlen előzetesében annyi csók és szex volt, ami egy teljes évad Grace klinikára elég lenne, szóval az tuti skip lesz, pedig nem tűnik rossznak amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Arsenal trailer
Nicolas Cage meg még amúgy pár ismert emberke... Ideje lenne már valami normális Cage filmnek megint. Ez nem épp annak tűnik sajnos...
-
gyuromoj
veterán
Kiszivárgott a Star Wars VIII. részének címe?
A Tűzgyűrű, a Godzilla és a Pokémon filmek címeit is közölte a Legendary Pictures
Ezeket az easter eggeket tuti nem szúrtad ki az új Pókember előzetesben!
Februárban forog a Han Solo film, és az EP VIII trailerére még várnunk kell
15 éves a The Fellowship of the RingPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Tibiajax
nagyúr
Ryan Reynolds megérdemelte, hogy saját csillagot kapjon a hollywoodi Hírességek sétányán, hiszen az elmúlt években olyan remek filmekben láthattuk, mint a Deadpool, az Élve eltemetve vagy A rettegés háza.
sírok....
-
Pearce
aktív tag
"Bár a Disney határozottan kijelentette, hogy a Zsivány Egyes szereplőivel nem készül folytatás, most a Hollywood Reporter kiszivárogtatta, hogy Felicity Jones-szal mégis két filmre szóló szerződést írtak alá. Állítólag egy ifjú Luke Skywalkerről szóló filmben lehet szerepe." via Vox
-
nagyúr
válasz Bad Pritt #94581 üzenetére
Hát téged nagyon rossz paszban kaphatott el a film... vagy nézd meg újra, vagy felejtsd el. Nem kötelező szeretni.
Nekem ebből az jön át hogy "ott se voltál". Szóval mehett volna valami Uwe Boll film is, a film nagy részét nem is értetted.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz FollowTheORI #94589 üzenetére
Bármilyen passzban kap el, ezek ordító hülyeségek. Nyilván földbe dughatjuk a fejünket, de attól még részei a filmnek. Vagy felejtsük el, mert sztárvársz, vaderhörgés, 9.5/10?
Mit nem értettem? Kíváncsi lennék rá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bad Pritt #94590 üzenetére
Olvasd el amit írtál és hogy hányszor irtad le hogy ezt vagy azt nem értetted. Igazából elmagyarázni meg felesleges lenne, azért írtam vagy nézd meg újra és talán figyelj is, vagy felejtsd el.
No igen, a többségnek, aki érti is, szerencsére ez egy 9-es film. Nem vagyok vele egyedül.
-
Tibiajax
nagyúr
-
nagyúr
válasz Tibiajax #94592 üzenetére
Előbb utóbb minden díj erre a sorsra jut, elértéktelenedik, mert mindenki megkapja.
Mondjuk, szvsz nem Ryan R. a legérdemtelenebb ott...
Amugymeg nekem már elég régóta úgy tűnik, hogyha elérsz egy kritikus népszerűséget, mint színés, akkor megkapod.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz FollowTheORI #94591 üzenetére
Jaj ne már... egy helyen írtam, hogy nem értem. Na most ha az a bizonyos mozzanat (Cassian) neked teljesen logikus ott és akkor, akkor emelem kalapom.
Pont eléggé figyeltem rá, faék volt az egész film (ez nem lenne baj, a többi is az), cserébe olyan dolgokat álmodtak bele, amik illúziórombolók. Vagy csak (tényleg támadás nélkül mondom) elkapott a fanservice. Nekem is van ilyen filmben is, de arra kíváncsi lennék, hogy az általam felsoroltak, elmondásod szerint, miként lehetnének értelmezhetőek, ha jobban figyeltem volna. Igen, abban igazad van, hogy most csak a negatívumokat soroltam fel nagy részt, pedig olyan volt a végső csata, ami simán top a franchise-on belül, Felicity Jones szerintem simán túlszárnyalta a tavalyi Daisy Ridley-t, de pont azért vagyok csalódott, mert most szakíthattak volna nagyot egy nem annyira Star Wars Star Wars-szal, valami hideg, háborús heist sztorival, ehhez képest összedobtak egy filmet egy kis keresgélésről, egy kis háborúról, amit ráadásul még toldozgattak-foltozgattak utólag is, amúgy meg nem kicsit nyúltak vissza a negyedik részhez (ismét...).Szóval abban a világban, ahol ez meg ez történik képzett kardforgató metahumán jedi lovagokkal, ugyan magyarázd már el kérlek, hogy a vak Chirrut Imwe nemjedilovag mégis miként sétált át a halálosztagosok koncentrált tüzén? Vagy erősítsd meg, hogy szerinted a maximumot hozták ki Orson Krennic szerepéből, úgy, hogy az Új reményben csattra megegyező karakterű Tarkin is benne volt a filmben. Vagy szerinted a csillagromboló romboló manőver szerinted így okés volt. Ja még egy: ezeket azért vettem észre, vagy inkább azért hoztam szóba, mert eddig abszolút nem voltak jellemzőek egyik SW filmre sem. Sok hibája van főleg az újaknak, de szerencsére mentesek a full retard húzásoktól.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bad Pritt #94594 üzenetére
Na hát pont ez az, hogy nem érted a karaktereket, akkor nem figyeltél.
Ez tény.A sétálós dolgon meg, nos hát szerintem napokig lehetne sorolni, hogy mely filmekben mely főszereplőket nem tudják eltalálni akár SW akár nem SW filmekben. Ezen ennyire kiakadni, hát ha ennyire kritikus szemmel néznék minden filmet, életembe egy filmet se tudtam volna évezni és egy besavanyodott pojáca lennék. Mellesleg az egész filmen keresztül a kaktere erre épül fel... hisz az erőben, folyton mormolja, hülyének is nézik ugye... kvázi ez nála amolyan sorsszerű hit... és most hitt benne... wow. "szerencséje volt"... erre ezt tudom mondani. Isten megsegítette... vagy a Jedik. Nyilván ez olyan kérdés hogy Stallonét miért nem tudják szitává lőni a Rambóban... ott is ezen pörögtél gondolom mikor nézted. Szóval, szvsz továbbra is úgy érzem, te kb a film felét nem értetted miért történik vagy ki milyen viszonyban van egymással, vagy mit, hol, hogy ad hozzá a történethez, hogy minnél teljesebb legyen. Ergo vagy nem is érdekelt eleve, vagy nem figyeltél rá... nem tudom melyik a rosszabb. Vagy akkor minek is voltál ott.
(Vagy neadjisten nem anyanyelven nézted, vagy valami értelmezési problémád volt emiatt? )Nyilván nem fogom most ide begépelni neked az egész film történetét hogy elmagyarázzam ki hol mit miért csinál vagy tett hozzá a történethez. Vagy megnézed még párszor és felfogod, vagy nem és akkor nem... ahogy előtte is írtam.
Krennicnek pl nagyon fontos szerepe van, és igazából köze nincs ahhoz hogy Tarkin kicsoda és mi a szerepe, így nem is helyettesíthetőek egymással. Sajnálom ha ezt nem érted... nem tudok mit hozzáfűzni csak amit előtte írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Pearce
aktív tag
-
Bad Pritt
félisten
válasz FollowTheORI #94595 üzenetére
Tény... Szóval nincs ezekre magyarázat részedről sem, csak szerinted "nem értem". Ez is magyarázat végül is arra, hogy neked miért is tetszett ennyire. Nem kéne begépelned amúgy semmit, csak erre a pár szösszenetre esetleg leírni a teóriádat építő jelleggel. Krennichez utolsó gondolat:
Chirruthoz:fontos szerepe van, az tény, cserébe ugyanazt csinálja, mint amit az Új reményben Tarkin, sőt, ebben a filmben Tarkin, vagy az Ébredő Erőben Hux. itt most nem arról van szó, hogy más filmekben így meg úgy lő mindenki félre. Ilyen nem volt még Star Wars-ban, hogy valaki a full nyílt terepen átsétál és nem találják el. Ha neked a hit és a kántálás elég, hogy elfogadd amit láttál, ám legyen, ezen nem veszünk össze. Amúgy a korábbi nem csak szerintem 9 pontos a filmre: ha tényleg olyan jó lenne, akkor nem 66/81-en és 8.3-on nyitott volna Metacriticen meg IMDb-n. És ahogy olvasgatom, érdekes módon másoknak is feltűntek a hiányosságok, ezek szerint ilyen sokan nem figyeltünk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bad Pritt #94597 üzenetére
Mit értessz ugyanaz alatt? Baromira nem ugyanazt csinálja... egész más a szerepük.Azért az még ebből a filmből is kijön, hogy pl alá fölé rendelt szerepben vannak... és hatalmi harc van bizonyos értelemben közöttük. Krennic Vader-en keresztül pl az uralkodó kegyeit keresi, hogy Tarkint átlépje... pl ha jól értem számodra ez a jelenet sem jelentett semmit. Aztán persze ha valaki otthonos az SW háttérben, akkor nagyonis tudja, hogy Tarkin, Vader, és az Uralkodó pl milyen viszonyban vannak. És ezek a jelenetek ebben a filmben is miért úgy játszódnak le ahogy. De igazából énnélkül is nagyonis tisztán érthető, szvsz. Hogyne lett volna ilyen R2D2, C-3PO és számos egyéb karakter van akiket hasonló tűzpárbajban nem találtak el. Szinte az összes csatajeletben valamelyik főszereplőt szitává lőhették volna bármelyik filmben. Han Solo-tól kezdve Luke-ig bezáróan. De igazából az általad linkelt jelenetek körül is a csatában számos ilyen szitu van. Jó persze logikátlan, de ez ilyen filmes húzás... egyszer pontosan lőnek, máskor meg nem. Minden filmben van ilyen. SW-ben is. Egyszer 1 lövéssel kiterül valaki, máskor meg közvetlen közelről se találják el. Pesze igazad van ezen jókat lehet röhögni amugy, de hát ez ilyen... Bevett Hollywoodi fogások. Még komoly háborús filmekben is ahol "valóság" lenne a cél. Ezen akkor akadnék ki, ha a többi film 99% nem ilyen lenne. [ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Star Wars: Rogue One (Zsivány egyes)
Ez a film (illetve ez a történet) sokkal többet érdemelt volna. Kezdjük azzal, hogy baromi nagy tiszteletlenségnek tartom, hogy a főcímnél nem a "normális" SW téma volt, de az még hagyján, viszont az, hogy ki sem írták, hogy "Star Wars" vagy "A Star Wars story" csak annyit, hogy Rogue One, az simán pofán köpés.
Aztán jött a "Warcraft-szindróma", rohanunk egyik helyről a másikra, vágás vágás hátán... Aztán alapozás alig van, elmélyülés alig van, hangulat megteremtése alig van... Áh, tipikus mai blockbuster.
Csakhogy blockbusternek sem elég jó. Néhány jelenetet leszámítva nem annyira szép, sőt, néhol a fejem fogtam, hogy mi ez a fos CGI az űrcsatáknál, ráadásul súlytalan az egész, fizikai és drámai értelemben is.
Száraz, műanyag, és az egész filmre igaz. Nem jön át a dráma (
), nem jön át az elnyomottság és a küzdelem érzése, még a a halálcsillag pusztító ereje sem.pl: Galen Erso sablonos, földön fekvős-haldoklós jelenete... Továbbá túl sok volt a poénkodás. Nem mondom, egy-két poént tényleg jól eltaláltak, a droid is egész rendben volt, de néha ő is és Donnie Yen karaktere is too much volt.
Vader első megjelenése egyenes röhejes és erőltetett volt, amikor a "főgenyával" beszélt meg fojtogatta. Pozitívumok: Mon Mothmát alakító színésznőre figyeltek, hogy hasonlítson, és Tarkin arc CGI-je is elég élethű lett. A Zsivány karakterek is alapvetően tök jól lettek volna, ha a rendező és/vagy írók is tudtak volna velük mit kezdeni felvázoláson kívül. De a felszínességük ellenére azért kedvelhetőek voltak még így is.
Nem szörnyű vagy nézhetetlen, de megint egy jó nagy kihagyott ziccer, egy felszínes munka, ami egy Star Wars filmnél bizony elég nagy csalódás.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Bad Pritt
félisten
válasz FollowTheORI #94598 üzenetére
Miben tértek el? Az egyik ebben a filmben a Halálcsillag hibáit keresi, faggatja a túszát, kivégzi a tudósait, a másik a másik filmben a Halálcsillag ellopott tervrajzait keresi, faggatja a túszát, kivégzi a bolygóját. Mind a kettő robbantgat a Halálcsillaggal, hideg, kegyetlen. Biztos valami elkerülte a figyelmemet. Ennyire nyilvánvalóan tisztán sehol nem volt, de nyugodtan mutasd meg, ha Te emlékszel ilyenekre, tényleg kíváncsi vagyok. Én most ezt tudtam hirtelen az emlékeim közül kukázni, ami ilyesmi lehet, de nem Chirrut-szintű azért. Jó, én abbahagytam, örülök, hogy neked tetszett, igazából hazudnék, ha azt mondanám, hogy megbántam a megtekintését, de többre számítottam. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest