- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AD4MINATOR
nagyúr
A kolosszus
ColossalLáttam én is, de nem értem én se mi is volt az igazi cél itt. Nyilván Anne Hathaway miatt néztem meg, ügyes, már ekkor is az volt, de a film az totál nonszensz. Pedig amúgy olyan jól ki lehetett volna használni a másik énjük szálat de nem tették. Kár. Kár.
-
paatrick
őstag
Legutóbbi gorillás transformerst is kikapcsoltam 5 perc után
pedig az első rész milyen jó volt, bármikor meg tudom nézni.Sadnesst akár skippelheted is, nem egy nagy eresztés, trailer fényévekkel jobb mint maga a film. Felmentem most az imdb oldalára és ilyenkor mindig elcsodálkozok hogy emberek vajon milyen világban élnek, vagy milyen filmeket láttak életükben mikor ez a főlapi review most:
"The Sadness is one of the most over the top, ridiculous films I have ever seen."
-
AD4MINATOR
nagyúr
Az lehet, hogy drágább a kenyér és gondolom a popcorn is emelkedik, de egy covid mélyzuhanás utáni fellendülést talán nem kéne ilyen hamar csírájában elfojtani áremeléssel... bár nem látok rá a konkrét pénzügyi helyzetükre, de vártam volna még ezzel, főleg a karácsonyi szezon után, 2024 tavaszáig
Arról nem is beszélve, hogy többféle tematikus nap is lehetne, na meg még több feliratos, OV...
Nem az a gond, hogy +300 forinttal több a jegy, hanem ha eszel mellé és párral mész, vagy családdal, na akkor már más a matek. Mindezt egy másfél órás filmért + 30 perc reklámért.
Ja és a VIP persze külön dolog, de nem hiszem hogy teltházas lett volna eddig is a VIP, ezután végképp
-
makoss
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
mint zendaya a dune part 1-ben mikor szinte az ÖSSZES plakáton főszereplőként a méretben legnagyobb karakterként ábrázolták
marketing lvl 9999 -
Elemental
addikt
-
KISDUCK
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Dorian
félisten
Mondom, attól még lehet egy szar, amiben semmi sem történik, mert nem marvel. Attól mert lassú és dráma még nem lesz jó. Ezért nem értem az összehasonlítást. Szóval akik szerint ez egy rossz film még nem biztos egyébként, hogy egy vasember 12-re számítottak. Inkább érzem ezt egy most belerúgok egy jót a marvelbe, meg azokba akik szeretik dolognak.
Biztos csak a halál és az adók. De elég esélyesnek gondolom, hogy a mai filmekhez szokva pusztán ezért alatta van az ingerküszöbüknek.
Természetesen, a marvellbe és abba amivé a mai átlag mozit tették mindig szívesen rúgok. -
Dorian
félisten
Kontextus? Ezzel kezdtem azelőtt a mondat előtt:
"Olvastam véleményeket, hogy ez ez egy szr, semmi se történik, stb." -
Dorian
félisten
Igen, írtam is:
"Persze ez nem jelenti azt sem, hogy ellenkező esetben vkinek tetszeni fog"
Úgy keverem ide, hogy a marvelles és hasonszőrű képregény-mesefilmek eleve mind fosok
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
thesound
addikt
Nem volt ez olyan rossz, inkább átlagosnak modanám enyhe district 9 beütéssel, lehetett volna jobb is, de szarabb is, egyszer nézős...egyébként meg az átlag nézőt ilyen kérdések nem foglalkoztatják, engem se nagyon. Persze, 100 helyen véget érhetett volna a film, ha valaki másképp dönt valahol, de ez ilyen.
Tényleg, ez a tenetetes csávó volt? Volt már itt téma a tenet?
Tenet? Olvass visszafelé a topikban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
paatrick
őstag
Nem lenne ezzel semmi baj ha működne az az elv hogy "a tanítvány túlszárnyalja a mesterét", vagyis a merítés ugyanolyan jó vagy jobb is legyen mint az eredeti. Hát ez itt minden merítés esetén fordítva van.
-
KISDUCK
addikt
Nem volt ez olyan rossz, inkább átlagosnak modanám enyhe district 9 beütéssel, lehetett volna jobb is, de szarabb is, egyszer nézős...egyébként meg az átlag nézőt ilyen kérdések nem foglalkoztatják, engem se nagyon. Persze, 100 helyen véget érhetett volna a film, ha valaki másképp dönt valahol, de ez ilyen.
Tényleg, ez a tenetetes csávó volt? Volt már itt téma a tenet?
A pokolban külön hely van azok számára akik felhozzák a topicban a Tenetet.
-
sherlock82
senior tag
Napokban valamelyik csatorna adta a piszkos 12 c filmet.
Ami alap esetben sem rövid, de reklámokkal tetőzve bőven 3 óra felett volt.Napokban a Colombo c sorozatban megsem történt a gyilkosság, de már egy reklámmal megszakították.
-
Ijk
félisten
Feledés, feláldozhatók 1, dredd, úriemberek stb, stb, pont ugyanúgy találok jókat az elmúlt 10 évből és pont ugyanúgy a többsége feledhető, mint annó is az volt, csak a sok fosra már nem emlékszel. Illetve azt vettem észre, hogy ahogy öregszem egyre nehezebb a szart eladni nekem, szóval amiért annó elégedetten csettintettem, azt mai fejjel már inkább nem tenném.
Nem a szimplán jó filmekre gondolok, hanem többször nezos, nagyvasznon mutatós darabokrol. Itt nem csak a képi világot, hanem filmzenét is kiemelném. Gyűrűk Ura ebben nálam az első, főleg az első rész még kevés cgi-vel. Utóbbi években Dűne hozta ezt számomra, bár zenében az nem volt különleges.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Feledés, feláldozhatók 1, dredd, úriemberek stb, stb, pont ugyanúgy találok jókat az elmúlt 10 évből és pont ugyanúgy a többsége feledhető, mint annó is az volt, csak a sok fosra már nem emlékszel. Illetve azt vettem észre, hogy ahogy öregszem egyre nehezebb a szart eladni nekem, szóval amiért annó elégedetten csettintettem, azt mai fejjel már inkább nem tenném.
ahogy öregszem egyre nehezebb a szart eladni nekem
Ja, ez így szokott lenni. Sokszor nézek újra filmeket, s hát valamikor nagyon meg szokott változni a véleményem róluk.
-
cyberkind
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
PuMbA
titán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
mephi666
nagyúr
...halloweenkor rárohad az összes édesség, ha smink nélkül ajtót nyit a gyerekeknek... azok meg sem várják, világgá szaladnak

60+ egyébként... olyan ő, mint Danny Trejo, csak nőben... Trejo-t keménytökű szerepekre érdemes beválogatni, ezt a nőt pedig horrorba

-
mephi666
nagyúr
pont a funszervíz nem működött nálam, mert kínosan rossz, unalmas, hosszú volt...

...ez a meg2 viszont nem rossz: annyira sz*r, hogy már jó
Statham megkapta a saját, különbejáratú sharknado-ját... kellene még egy meg+sharknado crossover és belerakni Tara Reid-et Statham mellé 
-
stellaz
veterán
Moziban nem volt rossz, de sajnos maradandó sem. Kár, hogy a karakterét kicsit nevetségessé tették. Szerintem úgy lett volna igazán jó, ha valahogy kicsit a korához szabják a cselekményeket, nem tudom, pl izgalmas elméleti rejtvényeket fejt meg és a csaj végzi a kalandos részét, vagy ilyesmi és eleve nem ilyen szánalmas egyetemi életet ék, hanem köztiszteletben álló professzor.
-
paatrick
őstag
Lehet ezzel most szentséget török, de a régi Indy filmek sem voltak nagy számok, a maguk idejében még talán, igaz akkor még gyerek voltam, persze tetszett és láttam mind, mai fejjel egyik sem nagy valami, kis kaland limonádé. A csajokra nem emlékszem így konkrétan a régi filmekben, de más kor volt, más ideák, más elvárások.
Nekem Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag Elsája volt az egyik első nő akire rámondtam hogy ilyen kell nekem majd feleségnek

Szép, okos, ambiciózus mégis esendő. Külsőre is pont az ideálom. Szóval könnyen emlékezetes maradt.
Szerintem sokat merítettek belőle a Jégvarázs Elsájába is, aki szintén egy tökéletes női karakter:
Mondjuk az már megint vicces része az egésznek hogy egy "gyerekmesébe" (nem feltétlen az) jobb női karaktert sikerül írni mint a mai felnőtteknek szóló filmekbe.
-
rjg
őstag
Lehet ezzel most szentséget török, de a régi Indy filmek sem voltak nagy számok, a maguk idejében még talán, igaz akkor még gyerek voltam, persze tetszett és láttam mind, mai fejjel egyik sem nagy valami, kis kaland limonádé. A csajokra nem emlékszem így konkrétan a régi filmekben, de más kor volt, más ideák, más elvárások.
A női ideákhoz pár gondolat; én tényleg nem értem, miért gondolják ma, hogy a férfias, agresszív viselkedésnek kell az "erős" nőt jellemeznie.
Leia nem volt elég tökös, ahogyan ellenállt a kínzásnak, vagy megölte Jabbát?
Ripley, ahogyan helytállt az Alienben? Stb, stb.
Régen is voltak erős, jól ábrázolt női karakterek, férfias vonások nélkül is. -
stellaz
veterán
*Alien 1, de amúgy nálam az Indiana filmek is rendben vannak, vagy a smaragd románca
-
PuMbA
titán
Erről csak annyi jutott eszembe, hogy pár éve megnéztem az első, 1977-es Star Wars-t és nem egy annyira jó film nálam

Szerk: Nekem a Beverly Hills-i zsaru továbbra is adja. Azért nagyon sok régi filmet nem tudok felsorolni, amiről megváltozott a véleményem, de van jó pár.
-
mephi666
nagyúr
méghogy nem voltak a régiek emlékezetesek... mennyé' má'

...ehhez a jelenethez pl az volt a háttérsztori, hogy sokkal hosszabbra tervezték, csak HF-t valami többnapos hasmenés gyötörte és így rövidítettek rajta... majd epic lett

-
paatrick
őstag
Hát akkor fixen kimarad
nem is tudom nekem mi volt a legutóbbi ilyen atomdepresszió film amit láttam.Ami örök "szerelem" az a Donnie Darko, de nem vágyok rá hogy újranézzem, pedig 10/10
vagy 4x láttam már. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Az olvasásnak nem a történet a lényege alapvetően, hanem az olvasott szöveg értelmezése, visszaadása. Erre a film nem jó. Persze a mester és margerita, a vörös és fekete vagy éppen az isteni színjáték kiöli az emberből az olvasás élményét ebben a korban, legalábbis én szenvedtem. De a Leslie L. Lawrence könyveket szívesen olvastam.
Persze, az olvasás egy nagyon komplex agyi folyamat, a legjobb lenne, ha mindenki olvasna. De ez a mai világban már rég nem reális elvárás. Viszont szerintem az irodalom lényege nem az olvasás, hanem a kultúra átadása, ezért lenne jó a film, mert az rövid idő alatt rengeteget átad. Bár aztán lehet ez se járható út, ha a max 1 perces tiktokhoz szokott gyerek nem tud megülni a segén 1-2 órát.

-
devil-k
nagyúr
Hihetetlen mekkorra önérzet szorult beléd, felőlem azt csinálsz, amit akarsz, de ahogy látom itt én vagyok a kisebbség, aki leszarja hogyan forgatja le a disney a szarját, szóval inkább be is fejeztem, a tenet után már tudhattam volna, hogy ebbe nem érdemes belemenni....inkább kussolok.
Lassan ezt a topikot is el kell hagyni, mert már mindenről szó van itt, csak a filmekről nem, teleoffolva mindennel.
-
Ijk
félisten
-
stellaz
veterán
Nem tolok én semmi sehova, ez egy cég, a saját jogdíjával az csinál, amit akar, a néző dönthet, hogy amit kap az megfelel vagy sem. Ha holnaptól a Metalica elkezd kpopot játszani, mert olyan kedvük támad, arra sem mondhatná senki azt, hogy DEHOGYMERIK, max többet nem hallgat Metalicát. Itt mindenki úgy beszél mintha vérig sértette volna a Disneyt őket, csak azért mert ők máskeppen képzelik 2023-ban a Hófehérkét. Mintha ez egyáltalán bármilyen csekély jelentőséggel is bírna egyébként.
Hagyjuk már ezeket a teljesen értelmetlen kajás hasonlatokat plíz....szerintük ez egy Hófehérke mese, egy Hófehérke történet. Nem a címszereplő színe miatt és nem is azért, mert van benne királylány, meg gonosz boszorka. Hanem a sztori alapja miatt, gondolj úgy rá, mint egy feldolgozás.
".szerintük ez egy Hófehérke mese, egy Hófehérke történet"
itt esel komoly tévedésbe, ez ugyanis nem mese, hanem mesébe oltott ideológiai nevelés, még szerintük is.
Egyébként mennyire lehet értelmes beszélgetést folytatni azon az alapon, hogy ne gondolkodj semmin? Mert láthatólag ezt erőlteted, ahogy a tenetnél is tetted.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Hihetetlen mekkorra önérzet szorult beléd, felőlem azt csinálsz, amit akarsz, de ahogy látom itt én vagyok a kisebbség, aki leszarja hogyan forgatja le a disney a szarját, szóval inkább be is fejeztem, a tenet után már tudhattam volna, hogy ebbe nem érdemes belemenni....inkább kussolok.
Ha leszarod, akkor minek állsz bele abba, hogy mások nem szarják le?

-
stellaz
veterán
Szerintem meg ezt nem te döntöd el, meg nem is én. Ez egy ipari termék, amit embereknek gyártanak. Akinek nincs az ízlésére az skippeli. Miért érdekes ez egyáltalán? Ha jó a film ki nem szarja le a bőrszínt, ha meg egy hulladék lehet akár falfehér is.
A kajás példád meg egy baromság, ha olyan kedvem van csirkemellből csinálom a gulyást, mert csak. Étterembe meg odaírják mi az, ha nem tetszik nem veszed meg, ha nem tetszik az étterem nem mész oda. Ettől még másnak bejöhet. Annyira vaskalaposok vagytok, hogy az elrémít, rugalmasság zéró.
Te most konkrétan azt kéred tőlem, hogy ne gondolkodjak és nyeljek le minden ostobaságot és hagyjam, hogy hülyének nézzenek?
Lehet, hogy neked jó a kávé kakaóból, a gulyás csirkéből és a marhasteak csirkefarhátból, Tankcsapda koncert, ahol Kozsó a fellépő, hófehérke hófehérke és herceg nélkül, de fogadd el, hogy valaki ezt nem nyeli le és nem csinál úgy, mintha ez rendeben lenne.
A hófehérkével pedig nem az a gond, hogy rossz, hanem, hogy átverés és politikai propaganda film, amit mesefilmnek álcáznak és a nézőktől még pénzt is kérnek érte.De amúgy ha a saját érvelésedet nézem, akkor neked kellene tovább ugranod a téged nem érdeklő vagy neked nem tetsző kommenteket....
-
mephi666
nagyúr
...na ez az: Disney is lerakta 100 éve a Hófehérke receptet és most szerintem ha feltámadná, halomra lőné azokat, akik ezt kívánják csinálni az első igazán jelentős meséjéből

...ha olyan céllal akarnak csinálni mesét, amit előadnak, csináljanak, de adjanak neki más nevet: pl legyen Badass Gipsy Princess, vagy bármi, saját sztorival és vigyék bele az összes mélyenszántó gondolatot, amit terveznek
garantáltan több pontot kapna, mintha egy 100 éve létező karaktert erőszakolnának meg minden oldalról...ui: 1 hónapja néztük amúgy az Elemental-t, ami lop azért innen-onnan, de mégis egy kimondottan élvezetes kis mese
viszont ha ezt egy meglévő címre akarták volna ráhúzni, hasonló felháborodást vált ki -
j0k3r!
őstag
Én úgy látom, hogy te, azzal hogy relativizálod a Disney felelősségét. Ha rajtad múlna, akkor bármit hívhatnának bárminek, mert áttolod a felelősséget a nézőre, hogy nézzen utána előre, hogy azt kapja-e majd, mint amit a cím ígér.
Az éttermes hasonlatnál maradva: beülsz egy étterembe, rendelsz egy marhapörköltet, majd kihoznak neked egy krumplistésztát (újragondolva). Kíváncsi lennék mi futna át az agyadon elsőre:
1, átbasztak, nem ezt kértem
2, az én hibám, hogy nem kérdeztem rá előre, hogy a marhapörkölt alatt mit ért a kedves szakácsEngem egyébként a bőrszín váltás nem érdekel, de amikor már a történet is más, akkor az már az én szememben egy másik mű. És megint visszatértünk oda, amit legelőször írtam: ha új történetet mesélnek el, akkor hívják máshogy.
-
janos666
nagyúr
Beszéld ezt meg a rabszolgaság és rasszizmus árényákból kifejlödött amerikai néplélekkel. Én nem tudok rá válaszolni, de nem is érdekel csöppet sem.
Vicces olvasni az értetlenkedő kommenteket, hogy nem lett hófehér a hófehérke, sok ember lelkivilágába taposott bele szűgyig a disney úgy látom.
Van egy ilyen magyar mondás, hogy "a hülyeségnek is van határa" (ott kezdődik az őrület, ami ez esetben egyfajta tömegpszichózis - Én csak tudom, skizo-affektiv vagyok.
). -
Ijk
félisten
Szerintem nem képtelenek alkotni, hanem egyszerűbb előkapni a régi brandeket, nem ma kezdődött ez a szokás, könnyebb eladni, így legalább lehet lőni a nem fehér népek pénztárcájára. Szerintem nincs ebben több ideológia. Az a szűk fehér réteg, aki meg nyunnyog emiatt kit érdekel? Majd lerasszistázzuk őket. Gusztustalan? Az. Van értelme ezzel foglalkozni? Nem hinném. Ha itt nem jön fel a téma én nem is tudnék róla.
Az a baj hogy az egész hótgagyi, magam részéről Oroszlánkiralynal elengedtem, annak örülnék ha nem rombolnak ezekkel a hulladékokkal a régi mesék hírnevét (még ha tul hypeoltak is). Moana sem fehér karakter, ki lehet találni másikat is, különböző kultúrákbol. De az kemény munka, megismerni az adott kultúra mesevilagat, atultetni, kitalalni.
-
Mr K
őstag
Nézd, itt a topikban van egy szemmel látható utálat a disney meg a fszágaik miatt. Most megint megy a kommentcunami a fekete hófehérkéről, meg az egész egyfajta fehér ember jajongás, juj, nem fehér a hófehérke. Nem arról van szó,.hogy egy film jó vagy sem, mert az már el lett döntve, hogy egy szar és senki meg nem nézni. Ha láttad volna és arról menne a diszkurzus az szerintem más, mint egy prekoncepciót futtatni a bukott disney hófehérkéről, miközben még film sincs sehol. Nem azért unalmas ez, mert most te leírtad, hanem már a jó isten nem tudja hányszor futottuk meg ezt a kört korábban. Engem az sem izgatna, ha hófehérke hófehér lenne, mert ez egy 0 mese, 5 évesen volt izgi utoljára.
1. A kis hableány promóciós kampányában unalomig ismételték, hogy mennyire rettenetesen fontos, hogy a fekete kislányok fekete (Disney) hercegnőket lássanak a filmvásznon. Ha viszont ez igaz, akkor ez nyilván a fehér kislányokra is igaz. Azaz itt most az történt, hogy fogtak egy "fehér" kultúrkörből származó mesét, és azt mondták, hogy ez mától kezdve egy fekete mese, a fehér kislányok keressenek maguknak másik hercegnőt.
2. Persze lehetne azt is mondani, hogy miért ne lehetne ez alkalommal fekete, majd legközelebb megint fehér lesz. Csakhogy ez visszafelé nem működik, vagy legalábbis kevés példa van rá. Itt van pl. Hermione, akinek szerepét a Harry Potter és az elátkozott gyermek c. színdarabban egy (nagyon) fekete színészre osztották: mert hát miért ne lehetne fekete, eleve feketének kellett volna lennie, és különben is adott esetben éppen Noma Dumezweni volt a legalkalmasabb színésznő bőrszínétől függetlenül. Azóta pedig valahogy úgy alakult, hogy a fél tucatnál is több szereposztás mindegyikében fekete színésznő kapta a szerepet. (És feltehetően a tervezett Harry Potter sorozatban sem lesz másképp.)
-
j0k3r!
őstag
Szóval miután becsaliztak a címmel (Hófehérke), majd a film nézése után rájössz, hogy nem azt kaptad, amire beültél, akkor visszakéred a mozitól a pénzt, vagy hogy kell ezt elképzelni? Értem én, hogy próbálod védeni a suttyó Disney-t, de az van, hogy ez színtiszta marketing hazugság,
clickbait részükről. Tudják, hogy ha más lenne a mese címe (sztori ugyanaz), akkor valószínűleg a kutya nem ülne be rá, ergo kevesebb lenne a bevétel. Még jó, hogy a színésznő elkotyogta magát, mert így szerintem sokaknak megsprórolta a mozit. Nem csodálkoznék, ha az életben többet nem kapna Disney film szerepet emiatt a húzása miatt. -
Ijk
félisten
Aha, tehát a rasszizmus fénykorában készült mese az etalon, egy erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető stúdiótól. Ha fehéret akarsz nézni, nézzél azt, senki sem tiltja meg. Ettől még tény,.hogy ezen a bolygón az emberek többsége nem fehér, így gazdasági értelembe véve ezeknek a filmeknek van létjogosultsága. Max nem nektek készült, majd elfordítod a fejed.
A mai gyerekek meg le sem szarják a hófehérkét, mert nem a mai kor gyerekeinek készült. Már az én gyerekeimbe is úgy kellett beleerőszakolni, pedig az is vagy 1x éve volt.
Csak ugye ha a rasszizmus korában készült attól még nem rasszista, és emiatt nem is kell atdolgozni. Nem a borszin a lényeg, meg hogy mennyire feminista, mennyire remekmű az eredeti. Hanem hogy egy vilagszintu stúdió képtelen alkotni, régi műveket alakítanak át tehetségtelen emberek, céges brainstormingokon, aktuális ideológiák szerint.
Én szeretem a klasszikus Disney műveket mai napig, talán a Moana volt az utolsó ami tetszett, nyilván gyereknek megmutatom, de ha nem érdekli nem vágok eret miatta.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Nézd, itt a topikban van egy szemmel látható utálat a disney meg a fszágaik miatt. Most megint megy a kommentcunami a fekete hófehérkéről, meg az egész egyfajta fehér ember jajongás, juj, nem fehér a hófehérke. Nem arról van szó,.hogy egy film jó vagy sem, mert az már el lett döntve, hogy egy szar és senki meg nem nézni. Ha láttad volna és arról menne a diszkurzus az szerintem más, mint egy prekoncepciót futtatni a bukott disney hófehérkéről, miközben még film sincs sehol. Nem azért unalmas ez, mert most te leírtad, hanem már a jó isten nem tudja hányszor futottuk meg ezt a kört korábban. Engem az sem izgatna, ha hófehérke hófehér lenne, mert ez egy 0 mese, 5 évesen volt izgi utoljára.
Én csak szánalmat érzek, nem utálatot vagy dühöt, meg szerintem kb egyszer láthattam az eredeti rajzfilmet, azt is 30 éve.
Engem nem zavarnak a különböző bőrszínek, viszont egy latin csajt ne nevezzünk már Hófehérkének, ha nem az.
Fehér emberek se hófehérek, csak egy kis részük, meg amúgy is ez több száz évvel ezelőtt szépségideál része, woke szempontból épphogy elhagyandó lett volna (ahogy a törpenövést elhagyták), csak hát akkor elveszik brand, a marketing meg mindennél is fontosabb. Esetleg lehetene más a neve vagy alkalmazni a "whiteface" technikát, vagy mittom én.
A film majd lesz amilyen lesz, de szegény színésznő nyilatkozatai alapján nagy valószínűséggel olyasmi lesz a végeredmény, mint a Gyűrűk Ura sorozat. -
Ijk
félisten
A Disney nem épp valami utolsó eldugott kis stúdió amit előásnak a gyűlölködők. (számtalan hulladék Hófehérke feldolgozás létezik, senkit nem érdekel). Gyerekek jelentős reszére hatással voltak a művek kisebb nagyobb mértékben, kb. nyugati társadalomban nem letezhetsz anélkül hogy ne ismerd mert ott van a mindennapi életben a brand. Valószínűleg az összes Disney anyagot osszeszedve a 99% min. középszerű gagyi, moziba szánt anyagokból is van jopar gyenge, de legalább egyik sem egy politikai korrekt gépen atpasszirozott remake, amit mindenképpen újra kellett mai normák szerint értelmezni.
-
mephi666
nagyúr
...jó, de ha pl el szeretnél menni valahova megenni egy jó csülkös pacalt és előre bejelentenék, hogy ez ilyen "nagyon okosan újragondolt, istentelenül gurmé finomság lesz"
...csak éppen:
- kicserélik a marhagyomort kecskeherére, a csülköt békacombra
- az őrölt paprikát kurkumára és gyömbérre
- adaléknak meg tennének bele szilvalekvárt és kovászos uborkát...akkor lehet úgy éreznéd, hogy ennek már köze nincs az eredeti recepthez és valószínű nem is fog ízleni

#161411: na, hasonló fogalmazódott meg bennünk

-
stellaz
veterán
Szerintem meg a film alkotója kapcsolódik a filmekhez, főleg ha az elkészült művek bizonyos tendenciákat mutatnak, ami nem igazán az alkotói szabadságot tükrözi.
Ha a disney utálat pedig létező jelenség, akkor azt érdemes kebeszélni, mert nyilván nem ok nélkül van.
A barna bőrű hófehérke herceg nélkül, aki céges vezető akar lenni az kb olyan, mint amikor olyan marhapörköltet szolgának fel az étteremben, ami csirkéből készült....
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Alap, hogy nem nézem, de ez meg itt egy fórum, ahol ezekről beszélgetünk. Amit a gondolatmenetedet követve akár be is lehetne zárni, hiszen vagy nézel egy filmet, vagy nem, kár a szót vesztegetni rá

-
stellaz
veterán
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
-
bagyulajuve
addikt
Magas ingerküszöb: nem vagyok válogatós.
Ha hallok egy filmről utánanézek mi a sztori, az alapján jól be tudom lőni érdekel vagy sem. Az Oppenheimer biztos nem érdekel, ha leadja a film+ megnézem, de semennyire nem mozgat. Nem olyan bonyolult ez, hogy mások nélkül ne tudnék dönteni. Ráadásul itt sok olyan vélemény is elhangzik, ami közelébe sincs az enyémnek. Annyi haszna van a fórumnak, hogyha feljön egy filmcím, akkor utána tudok nézni mi is az.
Banshee gangszteres sztori, nem szeretem a gengszteres filmeket=skip.
Ha meg sorozatot akarok, felmegyek a sorozatjunkie-ra, ott minden megjelenik, ami van, vagy lesz.
én szeretem a gengszter filmeket, de ez pont nagyon nem jött be
-
Yodamest
veterán
Magas ingerküszöb: nem vagyok válogatós.
Ha hallok egy filmről utánanézek mi a sztori, az alapján jól be tudom lőni érdekel vagy sem. Az Oppenheimer biztos nem érdekel, ha leadja a film+ megnézem, de semennyire nem mozgat. Nem olyan bonyolult ez, hogy mások nélkül ne tudnék dönteni. Ráadásul itt sok olyan vélemény is elhangzik, ami közelébe sincs az enyémnek. Annyi haszna van a fórumnak, hogyha feljön egy filmcím, akkor utána tudok nézni mi is az.
Ha meg sorozatot akarok, felmegyek a sorozatjunkie-ra, ott minden megjelenik, ami van, vagy lesz.
Na pont ez az, hogy én sem…
-
Yodamest
veterán
A magas ingerküszöb, mármint hogy válogatós vagy, pláne akkor nem jó kombó azzal, hogy semmilyen véleményezős oldal alapján nem szűkíted a találatok számát.
Meg az, hogy érdekel vs. nem érdekel megint egy érdekes téma, mert csak magamból kiindulva, én rengeteg olyan filmet, sorozatot láttam és imádtam, amit ha csak a plotot olvasom el vagy csak a borítóképre hagyatkozom soha nem néztem volna meg.
Nagyon jó példa, most hogy a teljesség igénye nélkül egyet mondjak, a Banshee:
An ex-con assumes the identity of a murdered sheriff in the small town of Banshee, Pennsylvania, where he has some unfinished business.Ez így a borító vagy leírás alapján, biztos nem keltette volna fel a figyelmemet, pedig egyik kedvenc sorozatom.
-
gbors
nagyúr
Jaj, ne már, ennél hosszabb leírások után is szokott menni a csata, hogy az nem is úgy, meg biztos nem ér 5 pontot se, stb, lásd az értetlenkedést az avatar miatt. Mikor ez egy full szubjektív dolog, hogy ki mit vár el, vagy keres egy adott filmben és azt megkapta vagy sem. Vagy amikor azt írod, hogy hát a tenet bonyi, lehet hülyeség is, viszont izgalmas akciófilm, szépen megfényképezve, jó atmoszférával, akkor meg max annyit kapsz, hogy felszínes vagy. Miközben a mozi egy audiovizuális műfaj...továbbra sem az a próbléma, amikor valaki a saját élményeit osztja meg, hanem az, amikor a másik véleményét próbálja véleményezni.
Ha csata megy, meg minősítgetés, az valóban probléma. De azért láttam már itt értelmes beszélgetést is filmről vagy sorozatról

-
Yodamest
veterán
Jaj, ne már, ennél hosszabb leírások után is szokott menni a csata, hogy az nem is úgy, meg biztos nem ér 5 pontot se, stb, lásd az értetlenkedést az avatar miatt. Mikor ez egy full szubjektív dolog, hogy ki mit vár el, vagy keres egy adott filmben és azt megkapta vagy sem. Vagy amikor azt írod, hogy hát a tenet bonyi, lehet hülyeség is, viszont izgalmas akciófilm, szépen megfényképezve, jó atmoszférával, akkor meg max annyit kapsz, hogy felszínes vagy. Miközben a mozi egy audiovizuális műfaj...továbbra sem az a próbléma, amikor valaki a saját élményeit osztja meg, hanem az, amikor a másik véleményét próbálja véleményezni.
De még ha minden szubjektív is, valahogy mégsem lehet csak így hozzáállni a dolgokhoz, mert ezek szerint te pl. mi alapján nézel vagy nem nézel meg egy filmet? Valami kapaszkodód csak van néha, nem csak úgy plotokat olvasgatsz és akkor éppen ami megtetszik az megy.
Lehet így is persze, csak a jelenlegi filmes, sorozatos áradatban, kapaszkodók nélkül rossz útra vihet a sodrás és lehet így a kelleténél több rossz filmmel fogsz találkozni, mint az aki mondjuk csak az imdb 8+ kategóriából válogat.
-
gbors
nagyúr
Félre értések végett: nincs bajom azzal, ha Miklós épp valami nszks filmről ír mélyreható kifejtést, vagy épp a tenetet nem érti a fél fórum. Nekem azzal van a bajom, amikor valaki azt mondja, hogy ez a film szar, majd mindenki értetlenkedik, hogy ezt mégis hogy meri, meg mi az, hogy 0/10, meg olyan nincs is. Mintha a filmek pontozása valami ISO 79999 szabvány alapján készülnének.
Ha valaki beírja, hogy xy film szar (vagy éppen masterpiece), az élménymegosztásként minimalista, de valid, viszont az információtartalma szinte 0, mert nem közeli ismerősök beszélgetnek.
Csak egy igen rövid példa:
- Bullet train annyira szar, hogy 30 perc után kilőttem
- Bullet trainnek annyira idegesített a humora, hogy 30 perc után kilőttemA második mondás csak sokkal informatívabb, nem? Nem akarom senkire ráerőltetni a hosszú review-k írását, de ha pár szóban elmondod, mitől szar / masterpiece, ahhoz mások is fognak tudni viszonyulni.
#161272 Yodamest: nekem az Avatar egy ezerszer látott sztori egy variánsa, amit büntetősen szarul írtak meg, különösen a karakterek terén. De legalább szép kék.
-
Yodamest
veterán
Nem a kis különbségeken van a lényeg két vélemény között, hanem amikor markáns eltérés van. Szóval azt elfogadom, ha bárki szerint az Avatár nem egy 7 pontos film, csak 6 vagy ha jól meg tudja indokolni akár 5. Viszont az olyan szélsőségeket elfogadhatatlannak tartom, amikor indoklás nélkül szürreálisba fordulnak át a pontozások.
Illetve ez embertípus függő, van aki szeret és van aki nem szeret debatelni, vitázni, eszmecseréket folytatni számára konfluktusos témákról. Ha számodra teljesen érdektelen más véleménye, akkor te szimplán nem szeretsz vitázni (nem veszekedni), ilyen is van.
-
eeXaa
addikt
...mert vannak akik szerint semmit sem ér az értékelésed, ha nem regélsz róla 1000 szóban.
-
Yodamest
veterán
Én úgy vagyok ezzel a szubjektivitás témával, hogy amíg valaki meg is tudja indokolni, hogy miért gondolja úgy, addig elfogadom. Az ész érveknek nagy híve vagyok.
A baj ott kezdődik, amikor bedobálgatnak szavakat, mindennemű indoklás nélkül, hisz maguk sem értik miért, hisz csak, meg "ez az én véleményem"... Az, hogy "ez az én véleményem" nem egy érv semmi mellett, nem egy racionális indoklás, nekem ennél több kell.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
eeXaa
addikt
Szerintem jó volt arra ami. Most őszintén, mit várnál, ha nekiülsz egy autós akciófilmnek, sőt! Tudod hogy az a frencsájz 10. része.... kicsit túlzónak találom amúgy a cgi minősége miatt meszelni egy filmet.... ettől mêg a többszáz ember a szívét lelkét beleteszi a produkcióba...
-
Bad Pritt
félisten
-
Yodamest
veterán
"Bár már egyre kevesebb film tud érzéseket kiváltani bennem."
Pont ezért én elsősorban ezt keresem bennük. Ami meg tud érinteni, akár csak 1-1 jelenet erejéig, az hirtelen hatalmasat nő a szememben.
Legtöbbször nem is filmekben találom meg ezeket az élményeket, hanem animékben. Egész egyszerűen sokkal magasabb színvonalat képviselnek, olyan lelki hullámvasutat tesznek alád, majd megpörgetnek háromszor, hogy az valami fantasztikus. Hiába a japánok nagyon értenek ehhez, patika mérlegen mérik a könnyeidet, hogy aztán a műsor végére, kifacsarva ott állj az esőben, mint egy darab rongy.
Amit nem tudok eleget ajánlani az a Steins;Gate. Kissé szkeptikus voltam, amikor belekezdtem, mert mindenki írta szerte a neten, hogy ez egy életre veled maradó élmény lesz és nincs olyan ember akinek szeme szárazon maradt volna a végére. Hát jelentem innen, igazak voltak a pletykák, amit ez az anime adott, azt soha nem felejtem el.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Nem lehet, tök más filmek, más céllelal, akkor egy 3 óriás plakát... rossz film, mert nem izgulod magad halálra? Egy drámát nem hasonlítok egy scifihez vagy egy vígjátékhoz.
Az élményben igazad van, csak nem mindegy, hogy gondolkodtat, megnevettet vagy halálra rémít.
Nem mondtam, hogy a northman jó film, btw.
"Nem mondtam, hogy a northman jó film, btw."
A Northman egy nagyon jó videójáték.
-
Yodamest
veterán
Nem lehet, tök más filmek, más céllelal, akkor egy 3 óriás plakát... rossz film, mert nem izgulod magad halálra? Egy drámát nem hasonlítok egy scifihez vagy egy vígjátékhoz.
Az élményben igazad van, csak nem mindegy, hogy gondolkodtat, megnevettet vagy halálra rémít.
Nem mondtam, hogy a northman jó film, btw.
"3 óriás plakát... rossz film, mert nem izgulod magad halálra?"
A 3 óriás plakát egy nagyon jó film, és igen izgalmas volt. Ráadásul még a karakterek is jók voltak benne, szóval nem voltak közömbösek. Izgulni, izgatottnak lenni, nem csak akciófilmeken lehet... Egy tárgyalótermi dráma (Láncravert igazság stb.) is lehet nagyon izgalmas, izgulhat rajta az ember.Szerintem ez műfajtól függetlenül elengedhetetlen ahhoz, hogy jó élményt jelentsen egy film. Egyedül talán az ilyen dokumentumfilmek, életrajzi filmek, tudományos filmek lehetnek kivételek ez alól, mert ezeknél érhető okokból a tájékoztatás, a tudás átadása a lényeg, de ez az Északinál nem áll fenn, az egy ugyan mitológiai alapokon nyugvó, de full szögegyenes storyval rendelkező amolyan művész/kalandfilm.
-
Yodamest
veterán
"nem lehet összehasonlítani a kettőt"
Olyan szempontból lehet, hogy maga az élmény milyen volt, az viszont szögesen ellentétes. Az északi egy rettentő unalmas film, jéghideg karakterekkel, teljesen közömbös az emberi érzésekre.
Ezzel szemben a másik filmet végigizgultam, aggódni tudtam a karakterekért, kb egy percig nem untam. Szóval elég nagy a difi.
-
Yodamest
veterán
Nekem ez a "teljesen szétesett" rész nincs meg.... a végén az rendben van, hogy a kézitusa már túúú máccs volt, de nekem a film első 90% teljesen koherens módon működött. Mi volt ezen szétesve?
Persze almát a körtével, de ehhez képest mondjuk egy Északi.... a maga 7 pontjával kész vicc számomra. Azon még izgulni sem lehetett, illetve lehet Pratt úrra bármit mondani, de ő és Strahovski kisasszony számomra 1000x szerethetőbb karakterek voltak, mint az Északiban bármelyik szereplő....
-
mephi666
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Bad Pritt
félisten
Már az első fele is baromság volt, de ott legalább nem akarták túlmagyarázni a hülyeséget ugye.

-
Miklós315
senior tag
Az a film nekem tetszett. Nem vagyok képregény rajongó, minimális alapismeretekkel bírok. Ez alapján: számos újragondolás, párhuzamos alternatíva áll rendelkezésre, mi több, bővíthető. Ezért egyrészt belefér a "kánonba" ez a film is, másrészt meg önmagában is jó film (írás-rendezés, kép-hang, színészek, hangulat).
-
stellaz
veterán
Nekem a Bumblebee nagyon bejött, a wonder woman gagyi kicsit, de valamiért nálam működik.
Superman vs Batman tök jól indult, de aztán....

VágniValó
Köszi, ránézek.
-
stellaz
veterán
én belenéztem, majd kikapcsoltam 20 perc után, erre nekem nincs szükségem
Nálam képregény filmből ami úgy tényleg bejött:
Sin city
Farkas (Ez hogy lett Rozsomákból?!)
Watchmen (nem a sorozat)
Bumblebee
Pókverzum és néhány pókember
Wonder woman
Batman (Nolan féle)
Batman (Tim Burton féle, de lehet csak azért, mert gyerekkoromban láttam moziban)A többi az valahol a felejtőstől a nézhetetlenig terjed nálam.
-
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
Itt a gond. Rossz prekoncepció. Ugyanis nem "vagy-vagy" (gondolkodok vagy nem), hanem "is" (nem kikapcsolható). Ezért tűnik föl a hülyeség. Ha ez aláássa az adott film élvezhetőségét, akkor aláássa, ha nem, akkor nem (filmfüggő tehát a következetlenség, kidolgozatlanság, slendriánság, stb. mértéke). És nyilvánvalóan nézőfüggő is.
-
mephi666
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
Csúsztatás.
1. A hekkereknél sokszor (rengeteg filmben) elég utalásszerűen ábrázolni, hogy "ő most hekkel". Egy adott jelenetben, amikor éppen igény van rá. Tehát pillanatnyi szükséges képesség, hogy a történet haladhasson. (Ha a film kimondottan hekkerek hekkerkedéséről szól, akkor gáz, ha nem megy mélyebbre, kevésbé hiteles az ábrázolás... de pl. a Nirvana c. filmben jelentősebb hangsúlyt kap a hekkerkedés, mégsem mondható hitelesnek az ábrázolása, és mégis: nem zavaró a történet/tanulság szempontjából, elég az utalás-jelleg, tud működni).
2. Ott az Idétlen időkig c. film. A búbánat sem kezd el azon agyalni, hogy "mégis hogyan lehetséges?". Ott ugyanis egy "fikciós mágiaként" kezeled a szitut, ami csak segédeszköz egy karakter karakterfejlődéséhez, mely fejlődés szórakoztatóan van ábrázolva (tele vicces hülyeségekkel). Élvezed.
3. Van viszont az a film-kategória, ami qrvakomoly arccal eléd tolja magyarázatként (kifejti, megmagyarázza, indokolja, tanítja - egy mondattal vagy fél órás kiselőadással), hogy mi az egész bonyodalom/konfliktus (a történet tétjének, lényegének) "tudományos alapja". És abból építkezik, arra építkezik, azt használja. Nélkülözhetetlen az egészhez.
Namost, ha ez a tutorial-tartalom kuka, akkor az egész film kuka. Vagy ha a tutorial-tartalom meg is áll(hat)na, de a rá épülő film telibesz... azt, akkor is az egész film kuka lesz...
4. ...kivéve, ha arra büszke a "nagyérdemű közönség", hogy idézem: "nem is akar gondolkodni, mert "kóla-popcorn-agykikapcs"=szórakozás"... -
stellaz
veterán
-
Mr K
őstag
Ha a képen látható történések ellentmondásban vannak a néző tapasztalatával vagy tudásával, akkor az kizökkent a műélvezetből, és a továbbiakban egy baromságnak fog tűnni. A filmesek mázlija, hogy a nézők többségének nincs a látottakkal kapcsolatban tapasztalata vagy tudása.
Példa. A Fall c. mű egyeseknek tetszik, másoknak kevésbé, de az IMDB kommentek szerint hegymászóknak egyenesen nézhetetlen, mert egy hegymászó nem viselkedik úgy, mint a csajok a filmben. Klasszikusabb példa a Cápa c. film, ami átlagembernek thriller, de a karibi mozilátogatók szerint inkább vígjáték - állítólag. (Mert magára valamit is adó cápa nem viselkedik úgy, mint a filmben.)
Ha valaki rendelkezik bizonyos természettudományos ismeretekkel, akkor az ezeknek az érvényesülését el fogja várni, akár egy sci-fi-ben is. Például zavarni fogja, hogy az űrcsatában miért úgy mozognak a vadászgépek, mintha vadászrepülők lennének a légkörben. Vagy ha "elmegy az áram" az űrhajón, akkor miért áll le a forgása? Minek az űrhajóra a hajtómű, ha az űrhajó a hajtóműre merőlegesen mozog? Hogy lehet elhagyni egy földszerű bolygó légkörét fél perc alatt úgy, hogy se hangrobbanás, se súrlódástól felizzó hajótest vagy gázok?
-
Bad Pritt
félisten
-
devil-k
nagyúr
-
thesound
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Tibiajax
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Én nem firtatom miért működik egy fénykard (egyébként is miért más a színe?), nem firtatom, hogy egy medipack miért gyógyít meg bármit a galaxis őrzőiben vagy éppen hogyan vált teret az enterprise űrhajó. Mert magában a sztoriban ezeknek nincs szerepe, elfogadom, hogy létezik és van. Csak szerintem azáltal, hogy Nolan sztorija nem az X bolygón játszik robotokkal a főszerepben, hanem tk a mi világunk egy másolatában, így már az emberek sokkal kevésbé elnézőek emiatt, miközben meg minden scifi hemzseg ilyen dolgoktól. Egyébként az sem értem miért vártok ennél többet Nolentől? Szerintem elég becsületesen össze van rakva az a film, mégha nem is hibátlan, azt persze megértem, ha valakinek nem tetszik. De ha csak feleennyit dolgoznának egy-egy forgatókönyvön, akkor sokkal kevesebb hulladék jönne ki.
De itt nem az a firtatás, hogy hogy működik az idő invertáló. hanem az, hogy azt mondják, megfordítja az időt a tárgyaknál, emberelnél, majd azt látod, hogy valójában nem ez történik.
-
Miklós315
senior tag
Én nem firtatom miért működik egy fénykard (egyébként is miért más a színe?), nem firtatom, hogy egy medipack miért gyógyít meg bármit a galaxis őrzőiben vagy éppen hogyan vált teret az enterprise űrhajó. Mert magában a sztoriban ezeknek nincs szerepe, elfogadom, hogy létezik és van. Csak szerintem azáltal, hogy Nolan sztorija nem az X bolygón játszik robotokkal a főszerepben, hanem tk a mi világunk egy másolatában, így már az emberek sokkal kevésbé elnézőek emiatt, miközben meg minden scifi hemzseg ilyen dolgoktól. Egyébként az sem értem miért vártok ennél többet Nolentől? Szerintem elég becsületesen össze van rakva az a film, mégha nem is hibátlan, azt persze megértem, ha valakinek nem tetszik. De ha csak feleennyit dolgoznának egy-egy forgatókönyvön, akkor sokkal kevesebb hulladék jönne ki.
Hát igen, mert Nolan úgy prezentálta, mintha a
(és így az időmizéria fókuszba került).mi világunk jövőjéből érkezne ez a fenyegetés Valóban könnyebb egy fénykardot elfogadni egy "réges-régen egy messzi-messzi galaxisból" való tényezőként, mintha a Szupercsapat futna össze egy jedivel/sith-tel...
Példaként én a Csillagkaput hoznám: a mi valóságunkból kiindulva tágítja a mindenségbeli dolgokat. Az idegen technológiák (pl. gyógyszarkofág, stb.) hihetőbbek, ha nem akarják megmagyarázni a mi technológiánkkal, csak annyiban hagyják, hogy fejlettebb holmik...
A Tenet esetében nálam a faék sztori ott széthullik, hogy az időt a film nem tudja úgy kezelni, ahogy ahhoz szeretné, hogy számomra (nézőként) "bevehető" szintre jusson.
Olyan az egész, mint amikor az idősebb rokon azt kérdi, hogy "Kérsz egy barackot?", majd nyom egy "barackot" a fejemen... Hát kösz...
Szerk.: pont ezt firtatom - rohadtul nincs jól kidolgozva a forgatókönyv. Fércmű.
-
Miklós315
senior tag
Nem azt mondtam nincs jogod, azt mondtam, hogy ezen a szinten már unalmas, mert tulajdonképpen körbe-körbe megy a beszélgetés, nincs megoldás. Ugyanazon megy a pörgés most is, amin 100 hszel korábban. És már ne haragudj, de a hogyan rakja sebességbe az autót, az már szerintem túlmutat azon a szinten, amíg erről a filmről beszélni érdemes. Az ilyen típusú filmeknél amit nem látsz azt azért nem látod, mert semmit nem ad a filmhez, nem az a lényeg. Azért vagyok igénytelen, mert a film nem is akar többet mutatni ebből az egészből, csupán annyit, ami magához a cselekményhez tartozik, felesleges kitalálni, ami igazából nem is lett kitalálva soha.
Á, érteni vélem, de abban szerintem nincs igazad, hogy "a hogyan rakja sebességbe az autót, az már szerintem túlmutat azon a szinten, amíg erről a filmről beszélni érdemes. Az ilyen típusú filmeknél amit nem látsz azt azért nem látod, mert semmit nem ad a filmhez, nem az a lényeg.", mert bár valóban jelentéktelen apróságnak tűnhet, ha nem akarsz mélyen belemenni a koherenciába, de valójában ezek az apróságok (sebességváltó, ajtónyitás, pisztolygolyó, stb.) mind egy-egy alkotóeleme annak a világnak, amely filmvilág összességében elém tárul.
Ha tökmindegy, hogyan rakod sebességbe az autót, ha tökmindegy, hogy valaha átjutsz-e az ajtón, akkor ki a tökömet érdekel bármi más is a filmen belül?
Ott rohadjon meg az összes karakter az összes csimbumcirkusz akciószekvenciával együtt, totál leszarom.
MERT MINDEN MINDEGY...mindeggyé VÁLIK.
Ezért rugózunk rajta ennyit.
Ezek a mozzanatok csak eszköz-morzsák, melyek az összképhez vezetnek.
Ha stimmelnek, az összkép is összeáll. Ha nem stimmelnek, széthullik az egész. -
mephi666
nagyúr
-
gbors
nagyúr
Azért kell nullázni, mert láthatóan sokan arra vannak itt kihegyezve, hogy hogyan hülyeség az egész és akkor most hogyan megy visszafelé a kaki? És kicsit unalmas már az egész, mert nem azt érzem, hogy meg akarja érteni, hanen átment egy farokméregetésbe, hogy szar, és nekem van igazam, ha kell leások a kakiig is. Miközben ez egy látványos, jól összerakott, de egyébként full sablonos AKCIÓFILM, nem pedig egy fizikai disszertáció a reverse univerzumról.
Igen, ezzel is kb. egyetértek, kivéve az utolsó mondatot. Szerintem pont, hogy a full sablon és a disszertáció közé céloztak ezzel, és amúgy több dolog működik jól benne, mint amit az "ellentábor" hajlandó elismerni. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy egy bizonyos mértékű belenézés után törni fog a dolog.
-
mephi666
nagyúr
Nem azt mondtam nincs jogod, azt mondtam, hogy ezen a szinten már unalmas, mert tulajdonképpen körbe-körbe megy a beszélgetés, nincs megoldás. Ugyanazon megy a pörgés most is, amin 100 hszel korábban. És már ne haragudj, de a hogyan rakja sebességbe az autót, az már szerintem túlmutat azon a szinten, amíg erről a filmről beszélni érdemes. Az ilyen típusú filmeknél amit nem látsz azt azért nem látod, mert semmit nem ad a filmhez, nem az a lényeg. Azért vagyok igénytelen, mert a film nem is akar többet mutatni ebből az egészből, csupán annyit, ami magához a cselekményhez tartozik, felesleges kitalálni, ami igazából nem is lett kitalálva soha.
...de akkor már az elején tisztáznia kellett volna a rendezőnek, hogy ezt senki ne vegye komolyan... viszont azt akarja végig éreztetni, hogy ez egy maximálisan átgondolt, komplex remekmű
közben meg nem ezt szoktam meg tőle egy memento, batman trilogy meg inception után... kb olyan érzésem volt, hogy "kellett neki a pénz cigire és ezt csapta össze gyorsan"(mondom ezt úgy, hogy nekem nincs abszolút bajom az agyatlansággal, mert vissza lehet keresni, hogy mekkora trágya filmeket vagyok képes megnézni
...az a durva, hogy ezek is tudnak szórakoztatni, mert megfelelően kezelem őket... viszont a tenet bosszantott, mert sokkal többnek akarja mutatni magát, mint ami...) -
Miklós315
senior tag
Azért kell nullázni, mert láthatóan sokan arra vannak itt kihegyezve, hogy hogyan hülyeség az egész és akkor most hogyan megy visszafelé a kaki? És kicsit unalmas már az egész, mert nem azt érzem, hogy meg akarja érteni, hanen átment egy farokméregetésbe, hogy szar, és nekem van igazam, ha kell leások a kakiig is. Miközben ez egy látványos, jól összerakott, de egyébként full sablonos AKCIÓFILM, nem pedig egy fizikai disszertáció a reverse univerzumról.
és #160875
Az egy teljesen valid dolog, hogy téged személy szerint a legapróbb mértékben sem mozgat meg egy film tartalma (csak kóla-popcorn-agykikapcs látványkóma kell), de nem mindenki ilyen igénytelen sem a film(-fizika, stb.) sem a való világ (fizika, stb.) tekintetében... Különbözőek vagyunk.
A film mint szórakoztatóipari termék nem kell, hogy doktori értekezés szintű legyen (pl. a valósággal szinkron fizika tekintetében), de a néző (mint befogadó) opcionálisan igényelheti, hogy legalább a film saját belső következetességi szintje rendben legyen.
Egy Micimackónál a saját világán belüli dolgokat, egy Gyűrűk uránál a saját világán belüli dolgokat, egy Tenetnél a saját világán belüli dolgokat - a következetes világképét! - igenis jogom van számon kérni, mivel a nézőt be kell vonnia önmagába a terméknek, de ezt gátolhatja a következetlenség.A szándékoltan hebehurgya skeccsekre épülő alműfajnál ez pl. nem kell, hogy gondot okozzon, de a Tenet egy magát komoly akció-thrillerként eladni szándékozó darab (nem paródia, nem vígjáték, stb.).
És ha egy filmtopikban egy filmről tud és akar kettő vagy több valaki röviden vagy hosszan dumálni, akkor indokolatlannak tartom az ezen való sírás-rívást...
Gondoltam ezt tisztázzuk. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Az a legpoénabb a filmben, hogy nem nagyon kell CGI, mert csak simán bevágnak egy csomó felvételt visszafelé lejátszva, s tökéletes minden fizika.

-
gbors
nagyúr
Az első mondattal teljesen egyetértek. A második viszont sokat ront az egész renoméján - láthatóan sokat raktak bele abba (nem feltétlen személyesen Nolan), hogy legalább bizonyos szintig vizsgálva megálljon, nem értem, hogy egy ilyen parasztvakító mondással miért kell az egészet nullázni...
-
mephi666
nagyúr
magyarán: jól be volt marva, amikor összerakta és reggelre már ő sem tudta, hogy igazából hogy képzelte

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- Fujitsu 27" B27-9 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor - több db - gari számla - állítható magasság
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- Lenovo Thinkpad T14s gen 6 - Teljesen új - Ryzen AI 7 PRO 350 - 32GB - 512GB - 2028 októberig gari!
- új, de karcos Lenovo ThinkCentre Neo 50t // Core i7 12700 // 16GB DDR4// 512GB
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL26 RAM!
- Új! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi!
marketing lvl 9999
Konkrétan mi a baj ezekkel, esetleg hogyan lett volna jobb?