Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz Dilikutya #94389 üzenetére
Nem csak az effektek lehetnek idejétmúltak, a cselekmény, narratíva, ilyen távlatból a színészi munka is. Sir Alec játéka Obi-Wanként mesterkélt volt, a kor színházi szabályai szerint készült fel, ma már minimum megmosolyogtató ez a fajta színpadiasság. Mellette elképesztően újszerűnek hatott anno (legalábbis ezt mondják) Harrison Ford játéka, gyakorlatilag a mai napig be lehetne bárhova tenni. Lucas csere-beréi mondjuk 50%-ban jól sültek el, de pl a sok középszerű CGI lény elképesztő ballépés volt.
Aki pusztán azért nem néz meg valamit, mert idejét múltak az effektek, az egyébként is csak felszínes filmnéző.
Ez így van, viszont nem lehet rájuk haragudni emiatt. Ha valami ma már szarul néz ki, márpedig bármennyire is jól öregedett az original Star Wars, mai szemmel elég ótvar szegény, akkor nem várom el senkitől, hogy nézze végig, ha zavarják a régi megoldások.
De amúgy most megy a Sundance-en az Időbanditák, egészen elképesztő praktikus effektek vannak benne, csak ugye Gilliam sajátos stílusa nem öregedett túl jól...
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
Könyökkel kibassza a vezető oldali ajtót, hát ja. Adhatnának ki egy "Fast filmek univerzumának fizikája" c. könyvet is ezekhez a filmekhez. Vagy a moziba osztogathatnák a film előtt ilyen brosúra formájában.
(#94405) noxwill Figyelj, azt se hittük sose, hogy Magdi anyus meghalhat. Mégis így lett. (Vagy má' él az anyus?) Lehet ezt a Dom dolgot még a 9. részre is elhúzzák..
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Dilikutya
félisten
válasz lionshamlet #94397 üzenetére
Látványban azért igen. A pl. Szellemirtók meg a Csatahajó is látványos, miközben mint film, szemét mindkettő.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
atike
nagyúr
Félvilág
Nem túl sűrűn látok jó hazai filmet de ez az volt. Meglepően jól sikerült. Sikerült eltalálni szerintem nagyon az akkori kor hangulatát és még az időnként - papírin - nem odaillő zene is simán belefért. A színészek számomra határozottan jók voltak - pedig volt bennem félsz ezzel kapcsolatban (magyar filmeknél valahogy nem mindig sikerül kiemelkedő színészi játékot elérni ). Időnként lassú volt, de sehol nem unalmas. Az meg külön hab a tortán, hogy néhány kültéri jelenetet nálunk (Hajdúböszörmény) forgattak és még fel is lehetett ismerni... (Mondjuk az poén volt, hogy a filmben mennek a lovaskocsival épp, és az épület (amúgy a Múzeum nálunk) felső szintjén az ablakok alatt ott figyelnek a gázkonvektorok kivezetései - de sebaj... ).
Jó film, ajánlom!
7/10
-
spammer
veterán
Szerintem a Star Wars elég jól állja még az idő próbáját, köszönhetően annak, hogy makettekkel, díszletekkel dolgoztak. A speciális effekteken persze látszik az idő, de semmiképp nem nevezném ótvarnak vagy gagyinak. Ráadásul ez a film a saját korának csúcsa volt ilyen szempontból, forradalmi megoldásokkal, kicsit igazságtalan is legagyizni, csak mert eltelt 40 év.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
atike
nagyúr
válasz spammer #94409 üzenetére
Igen, jó meglátás. Messze megelőzte a korát. És mivel minden a helyén van - azaz a sztori, a képi világ (a "trükkök") a zene - így a mái napig megállja a helyét. Igazi alapmű.
Amúgy itt egy elég terjedelmes elemzés az egyes részekről - newbieknak "kötelező". Mondjuk nem olvastam végig, hogy mennyire vállalható, de az tuti, hogy volt munkája vele a szerzőnek.
-
brownus
veterán
-
Tibiajax
nagyúr
válasz spammer #94415 üzenetére
Alien Raiders
szupermarketben játszódó film, szupermarketben játszódó film!.. éljen, ezt még nem láttam. abszolút b-kategória, Dilikutyának kiemelten dedikálva. kisváros, alienek, vér, akció, mi kell még? és mindez egy amerikai szupermarketben végig, ahogy szeressük.
és ahhoz képest h b, egészen élvezhető volt, egyszer se tekertem bele. Ajánlom. -
k-adi
nagyúr
Spectral (2016) NF
Hát sokkal többre számítottam... az effektek szépek, de maga a film elég gyenge sajnos. Igazából nem is akarok több szót erről írni....
-
Dilikutya
félisten
válasz lionshamlet #94418 üzenetére
Nem rossz film szerintem, mai napig meg tudom nézni. A végén a CGI pokol mai szemmel borzalmas, és szerintem akkoriban is tudtak már jobbat, de gondolom, nem volt végtelen dollárjuk, mint Emmerich-nek a Függetlenség napjára.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
k-adi
nagyúr
Jó kis trailer ez is... lelövik a csavart már az első 20 másodpercben
Amúgy én nem bánom, hogy ez (az utolsó?) rész már inkább akcióra megy rá, mint a versenyautózásra.. én értem, hogy ONNAN indult a FF sorozat, de lássuk be, most már unalmas lenne még 1 versenyes rész. Igazából azok a részek szolgáltak a "family" összehozására
-
lionshamlet
senior tag
válasz Dilikutya #94421 üzenetére
Annak idejen amikor megjelentek itthon a fuzetek meg is volt mind.
A film is tetszett, de azert kijar a karakternek egy mai technikaba csomagolt, korrekt szkript alapjan forgatott tisztesseges film.
Foleg ugy hogy mar boldog-boldogtalan karakternek kulon mozit csinalnak.
Akkor pont Spawn-nak ne legyen egy kiraly dedikalt filmje.Ugyanigy vagyok a Mortal Kombat eseteben is.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz lionshamlet #94423 üzenetére
Ezekből csak kőkemény (18) filmet szabad forgatni. A Deadpool-nak is bejött a vérengzés, bár az nem komoly film, egy Spawn lehet nem kaszálna akkorát. Mortal Kombatnak meg csak akkor van értelme, ha a kivégzések bele kerülnek. Azért a régi film is lehetett volna véresebb, meg az sem annyira a MK rajongóknak jön be, mint inkább az ilyen B/Zs kategória fanoknak, meg VHS verekedősön szocializálódottaknak, mert amúgy a játékra csak nyomokban emlékeztet. Én mondjuk bírom, jó kis trash mindkét része.
-
Dilikutya
félisten
Péntek, 20:30, 2D. Megrendelve.
-
Dilikutya
félisten
Lehet foglalni bármelyik vetítésre itt, nem csak a Star Wars-ra. Igazából én is csak foglaltam, vetítés előtt 30 perccel jár le a foglalás, kártyás fizetés nincs. Munka után elugrok érte. Meg ha már ott járok, iszok egy Békésszentandrási Ogrét.
-
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz bulikavagyok #94439 üzenetére
"Egyébként nem teljesen mindegy, h ki nyeri? "
Nem, mert ha Kubo kapna díjakat, akkor van esély egy újabb hasonló remekműre. Vagyis nagyobb esély van rá. (sajnos anyagilag elég nagy bukta lett a film)
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
Itt van magyarul is, ha kell valakinek.
Live-Die-Respawn
-
Dilikutya
félisten
Szerintem nem sokkal növeli az esélyt. Önmagában egy Oscar-díj nem sok műfajt, kategóriát lendített fel, a befektetők ettől nem fognak sorban állni, néző sem lesz több. Aki ilyet akar, ugyanúgy kalapozni fog ezután is, és mivel ezek jellemzően ilyen szerelemprojektek, megint csak nem befolyásoló tényező egy másik film díja. Láttam az "így készült" videót, ezt nem lehet díjért, előre megfontolt anyagi haszonért csinálni. Aki elkötelezett a művészete iránt, az díjaktól, trendektől függetlenül próbálja megvalósítani az elképzeléseit. Márpedig ebben van elkötelezettség.
-
Magnum_
nagyúr
Torreto atall a sotet oldalra? I humbly and respectfully decline™
-
Pearce
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.