Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74446) V/ válasza wody21 (#74445) üzenetére


V/
Topikgazda

A pénzt vissza kell adnia, mivel a kifizetett terméket nem kaptad meg. Ha nem teszi akkor csalást követett el.
Az hogy elveszett az ő szoc problémája, nem a tied. Az hogy nem kap kártérítést az a te szempontodból lényegtelen.
Ilyen értékben épeszű ember nem ad fel semmit. Az sem hiszem el, hogy a DHL csak úgy elveszíti.
Milyen szállítási módot adott meg? Van-e utalás arra hogy biztosított lesz a küldemény, vagy kértél tőle olyat ahogy megfelelően biztosítva küldje mert az idézett jogszabályi hely 2. bekezdése szerint akkor övé a felelősség.
BGB § 447
Gefahrübergang beim Versendungskauf
(1) Versendet der Verkäufer auf Verlangen des Käufers die verkaufte Sache nach einem anderen Ort als dem Erfüllungsort, so geht die Gefahr auf den Käufer über, sobald der Verkäufer die Sache dem Spediteur, dem Frachtführer oder der sonst zur Ausführung der Versendung bestimmten Person oder Anstalt ausgeliefert hat.
(2) Hat der Käufer eine besondere Anweisung über die Art der Versendung erteilt und weicht der Verkäufer ohne dringenden Grund von der Anweisung ab, so ist der Verkäufer dem Käufer für den daraus entstehenden Schaden verantwortlich.

A bankon keresztül miért ne lehetne visszakövetelteni?
A „chargeback” eljárás lényege, hogy a bank egy már végrehajtott terhelést a számlatulajdonos utasítására visszavon, és ezzel egyidejűleg az adott kereskedő számláját megterheli.

Kereskedő = másik számlatulajdonos

Helyzet az hogy emélkeztetve arra hogy az ő hibája miatt nem kaptad meg (a szállítót ő bízta meg, nem te így a felelősség az övé azért is mert nem megfelelő módon küldte el) 8 munkanapon belül utalja vissza a pénzt, mert rendőrségi feljelentést fogsz tenni és megfelelő jogi lépéseket ha ez nem történik meg.
Ha kell neki hogy eljárás alá vonják, akkor kapja meg.

Egyébként gondolkozom azon, hogy kiemelve a dolgot beírom az Összefoglalóba a javaslatot, hogy német magánszemélytől vásárlás esetén PayPal fizetés, illetve megfelelő értékre biztosított szállítási mód választás, igénylése történjen. Ha ad is meg ilyen szállítást a megjegyzés rovatba legyen külön is beírva.
A bankszámlára utalás esetén meg legyen felkészülve arra, hogy alkalmazza a "chargeback" eljárást probléma esetén.
Vagy német magánszemálytől ne vásroljon, mert nagyon rizikós, főleg ha a hirdetésében ezt a privaten Verkäufer dolgot hangsúlyozza, ez már egy figyelmeztetés.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.