Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67101) Tamy válasza Krogoth (#67100) üzenetére


Tamy
senior tag

Ez csak akkor necces, ha valamelyik nem jön meg. Melyiknél reklamálsz? Én is rendeltem már több eladótól ugyanazt (licitálással nyertem), szerencsére a boríték alapján be tudtam azonosítani a feladót. És meg is érkezett mind, így igazából mindegy volt.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#67102) vgyuri válasza xcvbxcvb (#67098) üzenetére


vgyuri
őstag

Ja hogy teljesen azonos dolgot vettél több helyről. Közeli időpontokban rendelted? Ha nem akkor még a feladás dátuma lehet segítség.

Esetleg ha van kis cetli a borítékban, hogy 5 csillaggal értékeld, azon is van azonosító. Vagy ha a valós vételárat írták rá, és nem ugyanannyiért vetted őket, ez is segít megkülönböztetni a csomagokat.

(#67103) Krogoth válasza Tamy (#67101) üzenetére


Krogoth
senior tag

Valóban, akkor cumi van, mint írtam, szerencsére nálam az összes működött, de bajba lettem volna, ha nem.
Csomagban semmi azonosító, a csomagon volt 3 szám, aminek köze nem volt az íbéjen levő számokhoz.

(#67104) V/ válasza xcvbxcvb (#67098) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha beírták a tarcking számhoz a csomag számot az is segít, esetleg a küldő neve, címe, azonosítója szerepel a terméknél, a PayPal visszaigazoló e-mailben.

(#67105) V/ válasza matykooo (#67093) üzenetére


V/
Topikgazda

Néuzd a nyomkövetőben , egyébként az R a fix és lehet O is.

(#67106) t256


t256
őstag

Sziasztok!

Ebay-en mennyire szaporodtak el a hamisított dolgok? Látom vannak kínai székhelyű store-ok is.
Konkrétan egy Chuck Taylor cipőt szeretnék. Az itthon boltokban kapható ár fele alatt árulják. Kérdés eredeti-e?

Ha USÁ-ból rendelem lesz rajta vám? Bőven 20 dollár felett van az ára.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#67107) V/ válasza t256 (#67106) üzenetére


V/
Topikgazda

Nyilvánvalóan nem lehet hamisítványt árulni az eBay-n. Ez téves információ, hogy lehet.
Az hogy valami kínai székhelyű, az sincs a megfogalmazásoddal összefüggésben. A Converse kínai kereskedőknek is szállíthat.
Az itthoni árból eleve vonjál le 27% Áfá-t, a magyar kereskedő 400%-os hasznát és akkor elfogadható lesz a magyar árszint is. Ami így megközelíti az eBay árakat.
Az Áfa 22 €-tól, ami most épp 23,39 $-nak felel meg. Vám nincs a cipőkre személyes célra történt vásárlás esetén.
Pl. A Converse UK shopjában (nem annyira olcsó hely) meg tudom venni 17932 Ft-ért azt, amit nálunk 27000 Ft-ért árusítanak.
És hol gyártják: Converse shoes are made at plants in Indonesia, China, Taiwan, India, Thailand, Pakistan, Vietnam and Malaysia. Szóval előfordul, hogy olcsóbb abban az országban ahol gyártják.

[ Szerkesztve ]

(#67108) t256 válasza V/ (#67107) üzenetére


t256
őstag

Szia!

Köszönöm a kimerítő választ!

Melóban vagyok és itt le van tiltva az Ebay. Örülök, hogy a PH nincs! :)
Otthonról majd linkelem az eladót, Akit találtam. 7000 Forint körül árulja a cipőket és Kínából küldi.
A magyar üzletek áraiból kiindulva fordult meg a fejemben, hogy hamisítvány.

A hasznot tekintve igazad van. Dolgoztam ruházati áruházban. Megadták a szorzót, amivel a beszerzési árat be kellett szorozni, majd 90-re kellett kerekíteni az összeg végét. Csak néztünk és megfogadtuk, hogy itt sem vásárolunk semmit.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#67109) V/ válasza t256 (#67108) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor majd ránézek, én amit Kínából kaptam annak csak annyi baja volt, hogy a doboza egy kicsit megsínylette a 19 napos utat, de végül is nem azt vettem fel a lábamra. :) Tökéletes sarkos dobozra ne számolj 100%-ra. Azért írom, mert van akinek ez is lényeges.
Ment privát.

[ Szerkesztve ]

(#67110) t256 válasza V/ (#67109) üzenetére


t256
őstag

Konkrétan erre gondoltam.
Nekem ez gyanúsan olcsó.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#67111) V/ válasza t256 (#67110) üzenetére


V/
Topikgazda

Én vennék tőle. 30 nap visszaküldési lehetőséget nem szoktak adni, ha nem lenne igazi. Mindenki visszaküldené, ha nem lenne megelégedve a cipővel. Ráadásul Registered as a Business Seller

[ Szerkesztve ]

(#67112) dugynok válasza V/ (#67111) üzenetére


dugynok
senior tag

Ha ezeket vám-on megfogják és kötekednének, hogy hamis, és megsemmisítik, hogy bizonyíthatom, hogy eredeti? hogy megkapjam és ne bukjam a pénzem?

(#67113) V/ válasza dugynok (#67112) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel valószínűleg ott gyártják, miért lenne hamis? Lásd a gyártói helyeket itt hsz: #67107.
Egy üzleti eladótól vásárolni az eBay-n, aki letudja igazolni a magyar vám felé a beszerzést ha kérnék, szerinted mi történne? Nem gyártják az USA-ban, a cég csődbe ment ott, a márkanév él tovább külföldi gyártással.
Amit magyar boltban veszel arról is kérhetnéd a gyártási igazolást, lehet, hogy meglepődnél. Ha azokat beengedik a kereskedelmi forgalomba, akkor kintről ugyanazt magánszemélynek miért ne?
Nem azért olcsóbb mert nem eredeti. Kínában az áfa 17%, ha importra megy a termék visszaigényelhető, így akár 27%-al olcsóbb lehet a magyar árakhoz viszonyítva.
25% kereskedői haszon tisztességes, a 100% feletti nem. Azon kellene inkább valakinek vizsgálódni.

Vásároltam már ilyet, minden rendben volt.

[ Szerkesztve ]

(#67114) dugynok válasza V/ (#67113) üzenetére


dugynok
senior tag

Ok, én értem és olvastam az a hozzászólást. DE! Ezt nem linkelhetem be/küldhetem el nekik, ha mégis kötözködnének. Szóval a kérdés továbbra is az, hogy tudom felélyük igazolni, hogy nem hamis, ha kötözködnének? Az, hogy nálad eddig nem volt gond, nem garancia semmire...
A boltokat ugyanúgy ellenőrizheti a NAV szúrópróba szerűen és a termék eredetiségét is igazolni kell.

(#67115) somnia válasza dugynok (#67114) üzenetére


somnia
őstag

A boltokat ugyanúgy ellenőrizheti a NAV szúrópróba szerűen és a termék eredetiségét is igazolni kell.

...te olvasod, amit írsz?...a boltban is nem a vevőnek, hanem az eladónak kell igazolni az áru eredetét ugye...itt sincs ez másképp!..

(#67116) dugynok válasza somnia (#67115) üzenetére


dugynok
senior tag

Nyugodjál le kérlek.... Számtalanszor lehet olvasni, hogy rendelésnél hamisnak vélik a terméket és megsemmisítik. Ezt szeretném kikerülni.

(#67117) V/ válasza dugynok (#67114) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd ha neked nem kell olcsóbban, akkor vedd meg a magyar boltban.
Az hogy valaki üzleti fiókkal működik több éve az eBay-n az nem jellemző a nem eredeti terméket árusítókra és mivel tilos is nem sokáig maradna eladó.
Ha vámeljárás alá kerül ezeket az igazolásokat (eBay, PayPal) kell küldeni, az hogy szerintük valami nem eredeti az nem rámutatással történik, kell valami bizonyíték a részükről is.

Olvasni én is olvasok ilyen dolgokat, de konkrét esettel senki sem állt elő.
De ne keverjük, magánszemély személyes használatra vásárolt márkás nevű cipőt, nem pedig egy raklapnyi terméket vámolnak egy kereskedelmi cégnek.

Hogy lenne hamis termék az amit megveszek egy kínai székhelyű kereskedőtől és aki a a Converse kínai gyárából szerezte be. Ezt mivel tudja megcáfolni a magyar vám? A kínai Converse gyár reklamál, a Converse márkanév tulajdonosa reklamál?
Majd esetleg valaki innen a fórumról el tudja mondani hogy konkrétan az esetében miként is történt a "hamis" cipő elkobzása.

[ Szerkesztve ]

(#67118) dugynok válasza V/ (#67117) üzenetére


dugynok
senior tag

Ok, én nem mondtam, hogy hamis.. Annyi volt a kérdés, hogy tudom igazolni - ha megkérdőjelezik - az eredetiséget. Erre nem kaptam pontos és kielégítő választ, csak, hogy pl. nálad még nem fordult elő ilyen. Ez nem garancia - úgy gondolom - ,hogy másnál nem fog előfordulni. Pont azért kérdeztelek téged, mert képbe vagy a dolgokkal és nem akarok gondot. Pont azért vennék kintről, mert irreálisan drága itthon...
Szóval, ha azt mondod nekem nem kell igazolnom, hogy eredeti-e, de, ha a vámon úgy gondolják és megsemmisítik, vissza tudom kérni a pénzt rendesen?

[ Szerkesztve ]

(#67119) V/ válasza dugynok (#67118) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor egyszerűsítsünk. Te megvásárolod az eBay-ne egy üzleti fiókkal rendelkező kereskedőtől 1 pár Converse cipőt. A vám nem eredetei termék okból -nekik is igazolni kell az okot- nem engedi be ezt a magánszemély személyes szükségletére vásárolt terméket.
(Nem valószínű felállás, még a replika termék is megvásárolható)
Erről te kapsz egy határozatot.
Mivel a terméket nem kaptad meg, az okot tudod igazolni -de nem igazán kell ezt igazolnod- az eBay és a PayPal vásárlói védelme alapján te visszakapod a pénzed.
Mivel te jóhiszeműen vásároltál, (igazolod a hirdetéssel) ezért a vámszabálysértést nem lehet megállapítani, így bírság sem szabható ki.
De ha lenne egyéb fizetnivalód, azt az eladóra a vásárlói védelem keretében rá lehet terhelni.

Még egyszer írom ilyen nincs, nem tehetnek ilyet: ha a vámon úgy gondolják és megsemmisítik,
Nem gondolni kell. Tények alapján kell eljárni.
Már hosszú évek óta nem írja elő semmilyen hatóság, hogy mit viselhet egy magánszemély.
Ha én megvásárolok egy Breitling Montbrillant 47 replika órát 49.99 $, 14631 Forint áron, azt is át kell engedni a vámon. Mert én ilyet szeretnék viselni, nem pedig eladni. (Ennek az órának az eredetije 1516751 Ft)

(#67120) Remekelek28 válasza V/ (#67119) üzenetére


Remekelek28
őstag

Most valt itt az ebayes kütyüknél egy tag,akinek 50 ezret kellett fizetni megsemmisitésért. Egy hamisnak vélt hibakódolvasó volt. És amennyiben nem fizette volna meg az 50 ezret,biróságra került volna az ügy. Ő is jóhiszeműen vásárolt.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#67121) V/ válasza Remekelek28 (#67120) üzenetére


V/
Topikgazda

CIPŐ volt a téma.
Ne keverj ide szerzői jogos dolgot.
Ha a vakegér tényleg jóhiszemű lett volna, akkor kérte volna hogy a feltört szoftver cd ne legyen benne a küldeményben, mert akkor nincs szerzői jogi hercehúrca.
Egyébként is a hirdetés szövegéből ez elsőre kitűnik, az olvasni tudás hiánya még nem teszi jóhiszeművé.
A CDP gyári csomagok nem keygen-el működnek, hanem kapsz hozzá szériaszámot. Ennyit a jóhiszeműségről.

A szoftver viszont tényleg hamis, feltört változat amit mellékelnek a hardverhez.
Egyébként jogtalanul jár el ez az ügyvédi iroda, miért is a NAV-VÁM szól nekik? Nincs közük egymáshoz, a jogszabály azonnali megsemmisítést ír elő, nem pedig harmadik fél bevonást.
A Delphi szoftver név meg egyébként sincs ehhez a céghez levédve, van ilyen nevű fejlesztői szoftver is és az bizony nem svéd cég.

[ Szerkesztve ]

(#67122) dugynok válasza V/ (#67119) üzenetére


dugynok
senior tag

Erre a válaszra vártam, köszönöm!

(#67123) Remekelek28 válasza V/ (#67121) üzenetére


Remekelek28
őstag

Nem tudom lehet igazad van,de azért is olvastam el azt a történetet,mert pont 2 hete rendeltem én is ilyen [link] hibakódolvasót,de ha ugyanazt küldik,mint amit az egyik ismerősöm is rendelt nemrég,akkor abban cd is lesz. Holott a tartalmában nem igen irja. Ez rám lehet veszélyes? Amugy pl a cd részét nem is használnám mert csak a telefonhoz kell. Play ingyenes appal működik. Fogalmam sincs ezeket hamisitják e. Az adott sztoriban elvileg egy komolyabb kütyüről volt szó.

(#67124) somnia válasza Remekelek28 (#67123) üzenetére


somnia
őstag

...ehhez nincs cd, azok kicsit drágább masinák...ahhoz, hogy ezt okos telefonnal használd, nem kell cd!...ez blútuttal kommunikál, a cd-s az pc-s verzió...

(#67125) V/ válasza Remekelek28 (#67123) üzenetére


V/
Topikgazda

Ne keverd már a dolgot. Nem erről volt szó, az adott illetőnél egyértelműen írták neki és gondolom a képen is ott volt a cd.
És nem az eBay-n vásárolta.
Lényeg az, hogy a szoftver nélküli OBD eszköz megvásárolható, nem lehet benne cd, keygen stb. ami ugyanolyan mint az említett program.

De hozzáteszem, hogy ha nem az a szoftver van benne, hanem a konkurencia termékét full verzióban veszi meg, akkor is elmehet a p..ba az ügyvédi iroda és mind a vám, mind ők feljelenthetők zsarolás miatt.
Ugyanis van kínai gyártmányú OBD eszköz megfelelő szoftverrel, amelyet lehet használni az autószervizekben.
A svéd cég magyarországi egyeduralmának biztosítása állami segédlettel is ütközik a jogszabályokba
Még egy utolsó megjegyzés magyar kereskedelmi forgalomban hol kapható ez ügyvédi iroda által emlegetett dolog? Azt képviseljük amit meglehet itt vásárolni, általában

[ Szerkesztve ]

(#67126) Remekelek28 válasza somnia (#67124) üzenetére


Remekelek28
őstag

Irtam,hogy az egyik ismerősöm innen vett,ugyanezt és volt benne cd.

(#67127) somnia válasza Remekelek28 (#67126) üzenetére


somnia
őstag

...kamu...én ilyet vettem és nincs benne cd...

[ Szerkesztve ]

(#67128) V/ válasza Remekelek28 (#67126) üzenetére


V/
Topikgazda

Oké, továbbléphetünk, a linkelt okmányképeken olvasható, hogy mi alapján döntöttek így, ha valami nem felel meg azoknak a kitételeknek, akkor nincs szerzői jogszabálysértés.

[ Szerkesztve ]

(#67129) Remekelek28 válasza somnia (#67127) üzenetére


Remekelek28
őstag

Nem értem mi a kamu,együtt bontottuk ki,ott volt a cd,becsomagolva,azt ki se vettük. Mondjuk érdekes,mert annak az eladónak az a terméke el is tünt utána,még a perchase historyban sincs már kép se róla.
Lehet pont a cd miatt szedették le.

V. Remélem nekem nem cd-vel jön. Csak ebben tudok bizni.

(#67130) sellerBP


sellerBP
tag

Sziasztok! Tervezek rendelni először Amerikából terméket ebay-en keresztül.

Mivel már vásároltam ebay-en de EU-n belül azzal nem kellet szenvedni.

Probléma az,hogy Amerikából nem tudom hogy működik a dolog.

Eladó a terméket Ebay Global Shipping programmal küldené,de fogalmam sincs mivel adja fel USPS-el? Vagy valami más céggel?
Melyik cég hozná házhoz a terméket? Örülnék,ha posta mivel egyszer egy angol postán feladott csomagot itthon GLS kapta meg, persze mikor hozták volna amikor dolgoztam... Ezért mehettem érte depoba amit itt már nem szeretnék eljátszani.

Van valakinek véleménye erről Ebay Global Shipping programmal? Tényleg Import Charges tartalmazza vámot meg az itthoni áfát?

A terméket ára+szállítási költség meg import charges együttesen kb: $80-ba kerülne.

(#67131) #54715584


#54715584
törölt tag

Tabletes kérdésem lenne ehhez az itemhez: [link]
Írtam nagyon udvariasan az eladónak, hogy szívesen licitálnék, de nem látok képet a működő tabról és tudna-e küldeni. Erre csak annyit válaszolt, hogy "this new tab don't worry".
Gondolom akkor ez felejtős?

(#67132) somnia válasza #54715584 (#67131) üzenetére


somnia
őstag

...mert miért?

(#67133) V/ válasza sellerBP (#67130) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs gond a GSP-vel, fizetsz mindent a vásárláskor, a Pitney Bowes intézi a dolgokat, lesz nyomkövetési információd és látni fogod hogy ki fogja szállítani konkrétan a címedre. USA-ban az USPS fogja szállítani.

(#67134) sellerBP válasza V/ (#67133) üzenetére


sellerBP
tag

Köszi választ. Akkor gondolom MO-n meg magyar posta hozza házhoz? Ha jól értelmezem. Kicsit tartottam Amerikából való vásárlástól,de egyszer el kell kezdeni :D

(#67135) V/ válasza sellerBP (#67134) üzenetére


V/
Topikgazda

Nekem az hozta ki, másnak a DPD futár cég, súlytól is függ.

[ Szerkesztve ]

(#67136) windlord


windlord
őstag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Ebay -en vásároltam egy Timberland bakancsot.
A szállítási idő kb. másfél hónap volt, amely Március 8. -val járt le.
A cipő nem érkezett meg, a trancking number nem mutatott semmit sem.

Ebay felületén a a My Ebay / Purchase history alól a rendelt termék eltűnt.
A Resolution Center -ben jeleztem, hogy nem érkezett meg a termék, de a mai napra volt datálva az eladó reakciója, de semmi.

Ilyenkor mit tudok tenni?
Hogyan tudok refundot indítani?
Majdnem 20.000HUF -ról van szó.

(#67137) V/ válasza windlord (#67136) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglalóban le van írva, már elindítottál valamit, azt kell tovább vinni.

(#67138) windlord válasza V/ (#67137) üzenetére


windlord
őstag

Ez rendben is van.
Tovább viszem.
De miért tűnt el a purchase history -ból?

(#67139) V/ válasza windlord (#67138) üzenetére


V/
Topikgazda

Alap megjelenítés a 60 nap visszamenőleg. Állítsd át 2017-re

[ Szerkesztve ]

(#67140) windlord válasza V/ (#67139) üzenetére


windlord
őstag

:C :Y :W

(#67141) sellerBP válasza V/ (#67135) üzenetére


sellerBP
tag

Még ha DPD hozná azt se gond,mert annak depója kb. 2km tőlem a XV.kerület Késmárk utcai.

(#67142) #54715584 válasza somnia (#67132) üzenetére


#54715584
törölt tag

Mert sok átverős rém(és ál?)híreket hallottam, hogy ilyenkor az eszköz nem működik, esetleg bontatlan eszköznél nem az van a csomagolásban, mint amit várna az ember.
+ eddig bármilyen eszközt vettem, volt róluk kép működés közben, így legalább lehetett látni, hogy tényleg működik az eszköz és nem csak átverés.
Ennyiért ajándék lenne a tab, de 3 napja 24 óránként meghirdeti ugyanezt az eszközt, mert sosincs rá licit.
És most úgy érzem, hogy jó áron juthatok készülékhez, vagy bukhatok is. És ez elbizonytalanít.

(#67143) somnia válasza #54715584 (#67142) üzenetére


somnia
őstag

+ eddig bármilyen eszközt vettem, volt róluk kép működés közben, így legalább lehetett látni, hogy tényleg működik az eszköz és nem csak átverés.

nem sok mindent vehettél vagy mind használt volt?...ha lenne fenn kép, honnan tudod, hogy az eladásra kínált cucc van rajta?...akkor bontatlant meg sem veszel?...most van rajta licit...

[ Szerkesztve ]

(#67144) #54715584 válasza somnia (#67143) üzenetére


#54715584
törölt tag

Kis tételeket, mint kábelek, pendrive, memóriakártya és hasonlók, azokat megvettem képek nélkül is.

Viszont a többi eszköz mind használt volt, közöttük a jelenlegi tabletem is, nem ódzkodom az ebayes aukciós használt eszköz vásárlástól, sőt, elég sok mindent vettem már így.
De az esetek nagy részében legalább volt saját készítésű kép. + jelen esetben tényleg sok + infót adna egy hasonló kép, mert látszódna milyen a kijelző, pixelhibás-e, hasonló dolgok. És nem 100%-os az eladó, ami nem jelent semmit, de az is egy elbizonytalanító tényező.

Nem vettem még bontatlan árut 10e felett, pedig sok jó deal-t látok, de eddig használt dolgokkal megelégedtem és még nem volt probléma, sőt, legutóbb egy 7 órát használt SSD-t tudtam áron alul megvenni.

(#67145) tsui


tsui
csendes tag

Sziasztok,

Rá vagyok kényszerülve, hogy az ebay-ről rendeljek alkatrészt céges kártyával, cégként. Ilyet még nem csináltam, csak mint magánszemély rendeltem.
Kell regisztrálnom külön cégként, vagy elég, ha a eladónak megírom (a saját accountom alól), h hova szóljon a számla? És mi a helyzet a paypal-al? Ott kell külön regisztrálnom a céges kártyát?

Köszi!

(#67146) somnia válasza tsui (#67145) üzenetére


somnia
őstag

h hova szóljon a számla?

hogy mi?...ad számlát, milyet?...

(#67147) tsui válasza somnia (#67146) üzenetére


tsui
csendes tag

Azt nem írtam, hogy az eladó is cégként van jelen az ebay-en. Szóval lesz róla számla, ami az én cégem nevére szól.

(#67148) V/ válasza tsui (#67147) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eladó már válaszolt a számlás kérésedre? Nem mindenki szokott adni számlát.
Rá vagyok kényszerülve, hogy az ebay-ről rendeljek alkatrészt céges kártyával, cégként. Ilyet még nem csináltam, csak mint magánszemély rendeltem. Kell regisztrálnom külön cégként, vagy elég,.....
Ha el akarsz számoltatni számlát azt a cég nevében, a cég pénzével kell kifizetned és a cégnek kellene a címzettnek lenni.
Nem kötelezhető az eladó arra, hogy más nevére állítson ki számlát, mint aki megvásárolja. A könyvelőd meg tudja mondani pontosan.
Ha a PayPal-n akarsz fizetni a kártyával azt hozzá kell rendelni ahhoz a fiókhoz amelyen keresztül fizetsz, vagy fizetsz az un. vendég móddal (mint akinek nincs PP fiókja, csak sima kártyás fizetés), de akkor nem lesz PayPal vásárlói védelem csak eBay. Ez utóbbi is csak akkor, ha az eladó nem adta meg korlátozásnak, hogy csak PayPal fiókkal rendelkező fizethet.

[ Szerkesztve ]

(#67149) tsui válasza V/ (#67148) üzenetére


tsui
csendes tag

Ezt válaszolta arra kérdésemre, hogy tud-e számlát adni, illetve van-e proforma számlára lehetőség-
Thanks for your message. Yes we can send you an invoice but it will be a paypal invoice not a proforma invoice.

Mi az a paypal invoice? Akkor mégis csak regisztrálnom kell, mint cég?

(#67150) V/ válasza tsui (#67149) üzenetére


V/
Topikgazda

PayPal-n belül készít számlát. Te is megtudod nézni hogy miként néz ki, milyen adat tartalom adható meg és ezért javasoltam a könyvelőt, hogy konzultálj vele. Nehogy fiktív számla befogadónak nézzen a NAV.
Belépve a SEND & REQUEST PAYMENTS menüben van a Create invoice ikon, ha az kiválasztod akkor láthatod hogy milyet kapnál.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.