Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66501) artiny


artiny
őstag

Ebayen hol tudom elfogadni a vasarlas megszuntetesenek kerelmet - azt irta az elado hogy elkuldte es hogy fogadjam el,de nem talalom sehol sem?

(#66502) radi8tor válasza artiny (#66501) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Emailt kellett kapnod róla. Abban lesz egy link/leírás.

⭐ Stella

(#66503) Elektrosokk válasza V/ (#66475) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Aznap amikor megvettem tőle a terméket eladott egy másik nagyobb értékű terméket is. Ez január 23. volt, azóta nem jött értékelkése, és most küzdünk még.

még soha nem adtam negatívot senkinek, de most fogok. Ha most negatívot adok akkor az nem befolyásol semmit az ügy hátralévő kimenetelében igaz ? :R

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#66504) artiny válasza radi8tor (#66502) üzenetére


artiny
őstag

koszonom a valaszod. Angolul nem tudok jol.

Ezt az uzenetet kaptam, ez mar a masodik valasz, ahol azt akartam kerdezni,hogy mit kéne elfogadnom,vagy hogy el e fogadtam már.

kép

Eloszor az elado irt,hogy mi legyen,mivel hogy elfogyott nekik a telefontarto, es hogy meg e akarom szuntetni. Erre csinaltam egy olyan kerelmet a rendelesnel ,hogy szuntessuk meg.

Nem jott eamilben semmi megerosites, csak ez az uzenetet.

(#66505) radi8tor válasza artiny (#66504) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Várj még egy napot. Ha holnapra sem jön meg, akkor valószínű csak húzza az időt.

⭐ Stella

(#66506) V/ válasza artiny (#66504) üzenetére


V/
Topikgazda

Menjél az eBay vásárlási tételsorra, ott keresd, vagy a Resolution Center nyitott request, case

(#66507) V/ válasza Elektrosokk (#66503) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor kiderült már, hogy ki a felelős a kamu csomagért? A postások lopták el vagy ő tett bele mást?
Annak adj negatívot aki átvert. Bár a postának nem tudsz. :F

[ Szerkesztve ]

(#66508) Elektrosokk válasza V/ (#66507) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Az ebay azt kérte hogy nyissak egy return requestet, mert nem a leírásban megfelelő terméket kaptam. Az első requestet azzal nyitottam hogy nem kaptam meg a terméket, de azt írta a support hogy az nem jó.

Az eladó azt mondja hogy tartsam magamnál a dobozt és vigyem be a rendőrségre, állítása szerint neki ezt mondta a support. De engem a rendőrség nem tud kártalanítani csak az ebay, ezért azt teszem amit az ebay support kér.

őszintén szólva nem tudom ki a hunyó, a posta vagy az eladó. De könyörögtem neki hogy ne DHL postával küldje el, megértem hogy nem akar 2 könyvet visszakapni ha egy értékesebb dolgot csomagolt be és küldött el. De előszőr egy Nő írta alá az üzeneteket, kifizettem a terméket kaptam egy tracking-et (2017.01.24) és utána semmi.
Folyamatosan érdeklődtem és állítólag a testvére az aki feladta ténylegesen a csomagot 2017.02.02 dátummal.

Azt mondja a nővére apja korházba került és azért nem tudta időben küldeni. Ez miatt nem látom olyan tisztának a helyzetet így utólag... Meg ugye ott a másik 2017.01.23. dátummal eladott másik terméke ami után semmi visszajelzést nem kapott.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#66509) V/ válasza Elektrosokk (#66508) üzenetére


V/
Topikgazda

Az utolsó mondatban írt dolog nem releváns, nem kötelező értékelést adni és arra meg egyébként 60 nap van, tehát március 23-ig értékelhetik.
A gond az, hogy neked lehetséges, hogy előírják a megkapott dolog visszaküldését a teljes kártalanításhoz, refundhoz. Mivel a nem megfelelő termék a gond.
A negatív értékelés adása értelmetlen, mert még nincs lejátszva a dolog, de ha te ettől megnyugszol mivel se nem oszt vagy szoroz ez abban hogy a pénzed visszakapd, akkor adjál. Bár a szállító általi "csere" nem igazán az eladó hibája.
Ha az eBay nem is kéri még a rendőrségi feljelentésről az igazolást, ha a PayPalhoz kerül a dolog, ők kérni fogják, mert természetesen nem a rendőrség kártalanít, de ezzel igazolod, hogy tényleg van valami probléma, nem kamu a dolog.

(#66510) Elektrosokk válasza V/ (#66509) üzenetére


Elektrosokk
addikt

De a postán is azt mondták hogy a feladó férhet csak hozzá/igényelheti a biztosítási összeget. Tehát neki kellene lépnie nem nekem... a végén még én leszek a hibás hogy át lettem verve ? :) :C :R

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#66511) V/ válasza Elektrosokk (#66510) üzenetére


V/
Topikgazda

Természetesen ezt mondják és ez rendben is.
Csak!
Mivel te átvetted a csomagot, az bizony már a te tulajdonod és a felelősség így valójában rád szállt, jogod van a postát is feljelenteni. Így a feladó nem kezdeményezhet semmi.
De azt hogy nem tablet volt a csomagodba, hanem egy tégla és azt nem a postások tették bele csak a rendőrségi nyomozás közben derül ki.
Mintha csúsztatnának a postások egy kicsit. :W
De nézzük mit írnak az üzletszabályzatukban:
9.1.6. A kártérítési igény érvényesítése
1) A kártérítési igény érvényesítésére - a 2) és 3) bekezdésben foglaltak kivételével - a feladó jogosult.
2) A címzett kizárólag abban az esetben jogosult a kártérítési igény érvényesítésére, ha
a) a postai küldeményt részére
vagy egyéb jogosult átvevő részére kézbesítették,

[ Szerkesztve ]

(#66512) Maksifül


Maksifül
senior tag

Mi az általános gyakorlat, ha visszajön az ebay-en eladott termék hónapokkal később? A nyomkövetés szerint a vevő kapott értesítést, nem ment érte a postára, tartották ott egy hónapig, majd visszaküldték.
A vevő nem reklamált, hogy nem kapta meg, nem is nyitott case-t, egyszerűen csak visszajött a termék, s nem tudom, mitévő legyek vele.
Ki mit szokott csinálni az ilyen csomagokkal? :F

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#66513) V/ válasza Maksifül (#66512) üzenetére


V/
Topikgazda

Újból eladod? De a vevőnek még érvényes a PayPal vásárlás napjától számított 180 napos védelme, így a pénzt még visszakérheti.

(#66514) Maksifül válasza V/ (#66513) üzenetére


Maksifül
senior tag

Az tiszta sor, hogy ha PayPal-lal fizetett, akkor reklamálhat, s visszakérheti a pénzt, de az, hogy nem vette át a csomagot, nem az eladó hibája. Vajon az eBay/PayPal kinek adna igazat vitás esetben? Kinek a költsége lenne, ha újra akarja postáztatni a vevő?
Jogosan követelhetné-e vissza a pénzét, s köteles-e az eladó visszafizetni, ha ő annak rendje, s módja szerint elküldte, s a vevő nem ment a csomagja után?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#66515) V/ válasza Maksifül (#66514) üzenetére


V/
Topikgazda

Újra postázást nem kell csinálnod. Az hogy nem vette át jelentheti, hogy meggondolta magát és nincs rá szüksége. (Néhány magyar vevő is szokott ilyet tenni)
Ha indít PayPal dispute-t, akkor a vételárat vissza kell adni, de csak annyi, másra nem vagy kötelezhető.
Ha neked volt költséged a visszaérkezés miatt (pl. a visszaút költségét ki kellett fizetned a szállítónak), az levonható vagy követelhető tőle.

[ Szerkesztve ]

(#66516) Maksifül válasza V/ (#66515) üzenetére


Maksifül
senior tag

Értem, köszönöm!

És ha nem jelentkezik, nem reklamál? Nyilván az etikus az lenne, ha az eladó utánamenne, s megérdeklődné, hogy mit szeretne, de ebből legvalószínűbben az jöhet ki, hogy:
a, visszakéri a pénzét, ergo az eladó bukta a postát, kifizette a jutalékot az ebaynek, paypalnak, s a vételárat is vissza kell fizetnie.
b, Azt kéri, hogy küldd el újra. Ilyenkor kinek kellene fizetnie a postaköltséget?

Hogy jöhet ki jól az eladó egy ilyen esetből, ha a vevő mulasztott?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#66517) V/ válasza Maksifül (#66516) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha akar valamit, akkor indít dispute-t. Ha refundként visszaadod a pénzt, a jutalékokat visszakapod.
Nem értem a posta díj bukását, azt a vevőnek kell fizetni.
Ha nem kaptad vissza a postától, akkor azt ő bukta, te a saját költségeden nem vagy köteles elküldeni, ha kifizeti akkor rendben a dolog.
A vásárlói védelem keretében nem igazán értelmezhető, amit kérdezel: Hogy jöhet ki jól az eladó egy ilyen esetből, ha a vevő mulasztott? Nem vette át, de nem kapott a pénzéért semmit, a pénz így visszajár. Szankció nincs érte, esetleg dönthet az PP úgy, hogy nem kell a pénzt visszaadni, de ez csak a vita során derül ki.
De az tény, hogy az árú nálad van.
Gondolom az eBay 30 napja az már lejárt.

[ Szerkesztve ]

(#66518) DJ. Ru$y válasza Elektrosokk (#66510) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Végig olvastam a dolgot, de egy valamit nem kérdezett meg senki. Milyen nyelvű könyvek voltak benne? Német? Akkor vagy a német postások vagy az eladó (gyanítom inkább utóbbi) a hunyó... Úgy sejtem nem magyar könyvek voltak benne. ;]

Ez a haverom testvérének a barátnőjének a kutyája beteg lett dolog a leggyakoribb kamu kifogás átverések esetén.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#66519) Maksifül válasza V/ (#66517) üzenetére


Maksifül
senior tag

A postai díj bukásán azt értettem, hogy elküldtem a csomagot, kifizetttem a költségét, a vevő nem vette át és mivel visszaérkezett és úgy dönt, hogy már nem kell neki, s visszaköveteli a teljes vételárat. /Különösképp igaz ez akkor, ha "Free shipping"-gel árulja az eladó. /

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#66520) V/ válasza Maksifül (#66519) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha te free-vel hirdetted akkor azt bebuktad. Ha a postaköltséget nem tudod máshonnan (pl. állami export támogatás) visszaigényelni, akkor nem célszerű ingyen postával hirdetni.
Fizesse a vásárló, ez általános nem kínai eladó viszonylatában.

[ Szerkesztve ]

(#66521) Remekelek28 válasza DJ. Ru$y (#66518) üzenetére


Remekelek28
őstag

+1 ezekre én is felfigyeltem..

(#66522) Elektrosokk válasza DJ. Ru$y (#66518) üzenetére


Elektrosokk
addikt

2 angol nyelvű könyv volt benne, a maradék újságpapír amivel ki volt töltve az meg német.

ez volt az üzenet: "I apologize for the late reply but let me explain, please. You bought the camera from my sister Stephanie, it's their ebay name. Normally she is very reliable, as you can read in the positive fedbacks. Unfortunately, there were two tragic incidents. On the same day Stephanie had printed the shipping label, our father died surprisingly at a heart attack and less than 48 hours later, Stephanie's 2 year old daughter had to go to the hospital. The daughter has scarlet, her doctor had recognized this too late and now the kidneys and heart of the girl are attacked. My sister is with her day and night, so no answer came. I've been to german tv movie shooting in Asia, I've been back since last night and I'll take care of it tomorrow, I guess I can ship it on Wednesday. When this is too long, i can refund your payment of course too.

Best Mario "

érdekes hogy amióta megjött a csomag szinte perceken belül képes válaszolni.

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#66523) cstomi15


cstomi15
tag

Sziasztok! Nagyon sok csomagom késik ebay-ről, 6 darabnak már hetek óta itt kellene lennie, de semmi. :( Mindegyik Kínából érkezne, egy darab jönne Malajziából. Tapasztaltatok ilyet mostanában?
Magyar postával lehet gond vagy Kínában lehet most valami ünnep, és ezért késnek a csomagok?

Természetesen előfordult már, hogy sokat késett egy-egy csomag, vagy nem is kaptam meg, de ilyen sok és ennyire egyszerre még sosem fordult elő velem. :F

(#66524) V/ válasza cstomi15 (#66523) üzenetére


V/
Topikgazda

Múlt héten lett vége az újévi ünnepüknek, esetleg az a 1 hetes leállás befolyásolta a szállítást.

(#66525) RAiN91 válasza RAiN91 (#66483) üzenetére


RAiN91
őstag

Hát a postán sajnos nem tudnak többet mondani, mint hogy "Célországba elküldve" :)

(#66526) V/ válasza RAiN91 (#66525) üzenetére


V/
Topikgazda

Meglepő, mert a nem nyilvános postai adatbázisban szokták látni az USA-n belüli mozgást. Ez ajánlott levélküldemény volt vagy valamilyen csomag?

(#66527) RAiN91 válasza V/ (#66526) üzenetére


RAiN91
őstag

Igen ez ajánlott, elsőbbségi, levél, buborékos borítékban. Tértivevényt nem raktam rá sajnos, legközelebb már fogok.

Ebay trackingen pedig Február 6 óta nincs új bejegyzés, 6x van ez írva:

" STAMFORD , CT PROCESSED THROUGH USPS FACILITY"

[ Szerkesztve ]

(#66528) V/ válasza RAiN91 (#66527) üzenetére


V/
Topikgazda

Tényleg pofátlanok, mert nekem tavaly augusztusban konkrétan végig sorolta a telefonos ügyfélszolgálatos hogy mi van a küldeménnyel USÁ-ban, úgy derült ki, hogy már volt egy sikertelen kézbesítés.
Én semmit nem láttam a nyomkövetésnél az elküldést kivéve.
Már akkor élt az a baromságuk, hogy nem lehet követni az ajánlottat az amerikaiak miatt, persze kiderült, hogy a magyar posta a hunyó.
Másik lehetőség az, hogy már szándékosan nem látják az ügyfélszolgálaton sem.
A tértivevény csak ajánlottal együtt működik, annak van száma, tehát csak van valami követés.

[ Szerkesztve ]

(#66529) RAiN91 válasza V/ (#66528) üzenetére


RAiN91
őstag

Bár korábban írtad, hogy hívjam fel őket, 5 percet zenéltek a fülembe, feladtam, inkább elmentem a postára, ott mondták ezeket.

(#66530) V/ válasza RAiN91 (#66529) üzenetére


V/
Topikgazda

Ja értem, ők sem látják. Mostanában, bár már nincs karácsony 8-14 perc, sajnos.

(#66531) regos


regos
tag

üdv
most vásároltam és feltünt,hogy fizetés közben nincs olyan ablakom ahol menet közben esetleg tudok állítani a konverzión,hogy ne a PP váltson.
Eddig 3 lépésben tudtam fizetni.
A Pay Now után egyböl csak a sikeres fizetés oldal jön be.
Eddig volt ilyen köztes ablakom,vissza lehet varázsolni vagy már nem létezik?
Belegondolva itt gépelés közben lehet az a gond ,hogy automatikusan bejelentkezik PP-re?

(#66532) regos válasza regos (#66531) üzenetére


regos
tag

bocsi lejárt a szerkesztési idő.
Nos ezt az ablakot hiányolom: [link]

(#66533) V/ válasza regos (#66531) üzenetére


V/
Topikgazda

Az a képernyő már nem igazán jön elő. Ha a banki váltás van beállítva, akkor sem jön elő a konverziós oldal.
Ha a gyors fizetést bekapcsoltad valamelyik előző fizetésnél, akkor nem is léptet be a PayPal-re.
Lásd még ezt a hsz-t.

[ Szerkesztve ]

(#66534) newmoonlight


newmoonlight
senior tag

Hali! Ha az eBay-en ajánlatot teszek egy termékre, azt a kereskedő elfogadja és a termék a kosaramba kerülve "kötelezve leszek a megvásárlására(?)", akkor mi van, ha mégsem veszem meg?

Konkrétan a a hasfájásom, hogy megegyeztünk abban, hogy "390 GBP include postage", a fizetendő összegnél viszont a 390 GBP-n kívül pluszban fel van tüntetve "40 GBP shipping", azaz összesen 430 GBP a fizetendő.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#66535) SzlobiG


SzlobiG
félisten

Sziasztok.

[link]

Ha ezt megrendelem számoljak a VÁM-al igaz?

(#66536) V/ válasza newmoonlight (#66534) üzenetére


V/
Topikgazda

Röviden, köteles vagy fizetni. de kérjél számlát, ha kevesebb összegben egyeztetek meg. Request total.

[ Szerkesztve ]

(#66537) V/ válasza SzlobiG (#66535) üzenetére


V/
Topikgazda

27% Áfa a 148 $-ra és a szállító vámeljárási költsége. Ha kinézik belőle, hogy ilyen drága.
Esetleg kevesebbért is lehet találni

[ Szerkesztve ]

(#66538) SzlobiG válasza V/ (#66537) üzenetére


SzlobiG
félisten

Affene, sejtettem, akkor ez felejtő lesz, mert nem találtunk olcsóbbat.

Köszi. :R

(#66539) newmoonlight válasza V/ (#66536) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Köszi!
1. A "postage" és a "shipping" tulajdonképpen ugyanazt takarja?
2. Mi van, ha mégsem veszem meg?
3. A kosárba rakás előtt (amikor a 390 GBP-s ajánlatot tettem a termékre, az eladónak (ahogy kérte:

csatoltam egy üzenetet (amiben megállapodtunk), hogy "include postage".
4. Ha minden kötél szakad, hogyan tudom az eBay-el ismertetni a történetet?

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#66540) eron


eron
csendes tag

Sziasztok
Még december 12-én rendeltem egy selfi botot aminek a várható szállítási határidejének a vége február 8-volt. A terméket még nem kaptam meg, gondoltam várok még, hiszen ha jól tudom február 8-tól számítva 30 napom van reklamálni ha addig sem kapom meg, viszont most hogy nézegettem a vásárlási előzményeimet, a termék alól [eltűnt] a várható szállítási idő.
Nem egy nagy összeg, de nem kaptam meg, illetve aggasztó, nehogy drágább terméknél is gond legyen.
Ilyenkor mit tudok tenni? Ha a hónap végéig nem érkezik meg akkor visszakérném a pénzem, de így nem tudom hogy lehet majd

(#66541) Remekelek28 válasza eron (#66540) üzenetére


Remekelek28
őstag

A purchase historyban elvileg ott kell lenni a termék alatt a feb 8-nak,de,ha nincs ott,akkor 30 nap számit a szállitási határidő végének,tehát január 13 óta már reklamálhattál volna. És,ha ez utóbbi dátum az érvényes,igyekezned kell a case inditással.

(#66542) V/ válasza newmoonlight (#66539) üzenetére


V/
Topikgazda

1. angol és az USA szóhasználat különbözősége a szállításra.

2. Az eladó indít egy nem fizetett a vevő case-t 48 óra után mert neki már előjegyezték a számláján a 10% jutalékot 43 Font és így tudja azt eltörölni.
Ha egy tényleg ajánlatos dolog volt, lesz szankció az eBay részéről, fiók korlátozás.
Ha az eladót komolyabban érinti -volt listázási költsége és azt ilyenkor nem kpaja vissza, de kártérítésként benyújtja, akkor ennek kifizetésére is kötelezhetnek.

3. Ez így most nem világos.
Ha tehetsz vételi árajánlatot akkor ezt a Best Offer: részem a Make Offer gombra kattintva teheted meg, ennél beírod az összeget amit ajánlasz 390, a megjegyzésbe azt amit írt make note it s 8gb and include postage elküldöd, ezt ő elfogadja és akkor kapsz egy fizetős linkes visszaigazolást és annak megfelelően fizeted.
Gondolom így történt? :F Mert addig nincs ez: 3. A kosárba rakás előtt, mert akkor full árat fizetsz.
Erről írtam:

4. Kérdés az, hogy a 3. pont fényében milyen történetet akarsz elmesélni?

[ Szerkesztve ]

(#66543) álommanó


álommanó
csendes tag

Üdvözletem.!

Srácok kérlek próbáljatok segíteni nekem egy eldöntendő kérdésben.

Pár napja vásároltam ebayen 3000ft értékben egy windows 10 retail CD kulcsot.
Ezt a kulcsot a microsoft supporton keresztül ellenőriztem.
Az operátor tájékoztatott,hogy működő be nem váltott kódot kaptam.

A kérdésem az volna hozzátok,hogy ezek az ebayen vásárolt win10 kulcsok valójában mennyire legálisak???

Sem számlát sem matricát nem kapok.

A kódot beváltani nem merem.

Magánemberként használhatom a kódot???
Megüthetem miatta a bokámat?? :R

Jó lenne legális nem mókolt windows,de nem minden áron. :R

[ Szerkesztve ]

(#66544) V/ válasza álommanó (#66543) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezzel elméletben nincs gond, ha ezt válaszolták: Az operátor tájékoztatott,hogy működő be nem váltott kódot kaptam.
Hogy akarod beváltani :F . Ezzel aktiválni tudod majd a Windows 10-et.
Viszont nagyon olcsón vetted.

[ Szerkesztve ]

(#66546) b.vr


b.vr
őstag

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy rendelnék egy objektívet, aminél a szállítási mód "Express Int'l Postage" , csak közben pár napra meg el fogok utazni és kb pont akkoriban mikor megérkezne. De egyébként is érdekelne: ilyenkor ha épp nem vagyok otthon, akkor mi szokott történni? Ez olyan mint bármelyik házhozszállítós magyar futárcég hogy előtte nap kapok sms-t hogy másnap hozzák, és ha véletlenül elkerüljük egymást akkor telefonon megbeszéljük hogy legközelebb mikor, stb?
(a másik véglet meg ugye a Kínából rendelt kis értékű dolgok, az szabvány postai csomag, ha épp nem voltam itthon, hagytak értesítőt és bementem érte a postára átvenni)

Szóval ennél az "Express Int'l Postage"-nél ez hogy néz ki?

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#66547) V/ válasza b.vr (#66546) üzenetére


V/
Topikgazda

Honnan jönne ezzel a szállítással? Bár mindegy, ha nem vagy otthon értesítenek, bárki is a szállító. Az érkezési időt meg senki sem tudja pontosan megadni, lehet hogy otthon leszel.

[ Szerkesztve ]

(#66548) b.vr válasza V/ (#66547) üzenetére


b.vr
őstag

Franciaországból jönne.
Amúgy ez ilyenkor egy futárcég aki hozza végig, vagy valahol ezt átadják magyaroknak? (illetve van egy magyarországi elosztó-raktár?) Főleg mert ha aznap épp nem vagyok, és direktbe hozzák külföldről (nyilván sok más csomaggal együtt), akkor megvár és addig nem indul vissza? Ezért lenne nekem logikus az első (tehát hogy van egy magyarországi elosztóbázis) csak nem találtam erről infót és gondoltam hátha nektek vannak erről konkrét infóitok.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#66549) V/ válasza b.vr (#66548) üzenetére


V/
Topikgazda

Szerintem Magyar Posta viszi ki, ez egy express szállítás, nem pedig expedited, olyan mint az EMS gyors posta.
Nincs Mo-n senkinek postai elosztó bázisa a Magyar Postán kívül. A futár cégeknek van.
Legalább egy hét a szállítás és nem jön francia futár, hanem a magyar partner cég kézbesít.

[ Szerkesztve ]

(#66550) b.vr válasza V/ (#66549) üzenetére


b.vr
őstag

Köszi!

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.