Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dcsabika84
csendes tag
"Érkezett egy ultraszéles kamera is a telefonba, ennek és a többi kamerának is a minősége a még épp elfogadható szintet megüti azért, ha fotókról van szó, videóban sajnos nagyon gyenge még mindig az eredmény."
-> Tehát az éppen elfogadható szint ért 6 pontot szerintetek.Ellenben a Xiaomi 14T Pro egyetlen ponttal tud többet kamerás fronton szerintetek:
https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_14t_pro_teszt_velemeny/adatkapcsolat_uzemido_osszegzes.htmlÉrdekes ez a pontozási rendszer!
Mintha nem egészen lenne objektív a teszt.Pláne ha az interneten fellelhető tesztek 95%-a kifejezetten jó véleménnyel van a kamerás képességeiről a Xiaomi 14T Pro-nak(S24+ / Ultra / Iphone16 ultra / max / akarmi a hasonlítási alap).
Más:
"Nincs értesítő LED"
-> Ezt nem értem. Van még olyan telefon, amin van külön értesítési led?[ Szerkesztve ]
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz dcsabika84 #1 üzenetére
A pontozás táblázat hibás maradt, korrigáltam most, jogos, amit írsz.
Ezt nem értem. Van még olyan telefon, amin van külön értesítési led?
Ekkora kávák mellett és bármilyen AoD nélkül lehetne benne. Ami most így kapásból eszembe jut, az az Infinix Note 40, vagy pár Ulefone, amikben van. De kezd kikopni sajnos.Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
dcsabika84
csendes tag
válasz viragdani01 #2 üzenetére
Így már egész más, köszönöm!
Értesítő LED-hez:
Igazad van, rákerestem, van még 1-2.
Én mondjuk szerettem, mert több szín volt a hívás/üzenet/akármire is.
Most meg AoD, ami nyilván többet fogyaszt. -
kovta23
tag
válasz dcsabika84 #3 üzenetére
Pedig nagyon hasznos volt. Én imádom még úgy is hogy a telóm hátulján van. Egy fényesebb asztalon még így is látom ha villog
-
palyasolya
újonc
Esetleg a Max Ink mód személyre szabásáról van bővebb infótok?
-
Elk_hound
tag
Érdekesnek tűnt a telefon, azt hittem tényleg van valami e-ink szerű kijelzője. A TicWatch-on kifejezetten szeretem az LCD-t az amoled felett.
De ez így - stílusosan - parasztvakítás. -
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz palyasolya #5 üzenetére
Mire gondolsz, mint személyre szabás? A második oldalon láthatod a képernyőmentést, annál több beállítási lehetőséget egyelőre nem ad a Max Ink mód, mint hogy ki tudsz választani pár appot, kapcsolhatod a netet, illetve a repülős módot, vagy a hangot.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
Pontosan. De olyat (e-ink fölötti LCD) valszeg nem lehet készíteni, mivel az e-inknek nincs saját fénye, a beépített világítású e-book olvasókon is egy üvegszál réteg van fölötte a fény odavezetéséhez, szétterítéséhez.
Ez így viszont tényleg csak értelmetlen parasztvakítás, bármilyen e-ink-re jellemző előny nélkül. -
palyasolya
újonc
válasz viragdani01 #7 üzenetére
A "ki tudsz választani pár appot" rész az, ami nem megy. 8 app jelent meg Max Ink módban, amiből kb mind teljesen haszontalan Pl.: óra, naptár, számológép... Hogyan lehet ezeket lecserélni és újakat hozzáadni? Tudom, hogy felettébb hülye kérdésnek tűnik, de egyszerűen nem tudok rájönni. Köszi a választ.
-
veterán
Dani! (és minden cikkíró házigazda)
Amikor a teszt végén leírjátok, hogy a terméket a hazai forgalmazó/képviselet küldte el nekünk, és köszönjük,
akkor miért nem írjátok oda, hogy ki az, hol van, ők hol/milyen linken árulják, stb?
Ez tilos, vagy hogy van ez?
-
félisten
Tavaly nekem nagyon bejött a koncepció, amikor először olvastam róla, de azóta árnyalódott a kép, hátránynak látom, hogy:
- nem minden alkalmazás használható paper módban;
- ha védőfóliát akarok rárakni, akkor mehet a levesbe a matt kijelző;
- szoftverfrissítését nem látom biztosítottnak hosszú távon;
- hardveresen sem egy tuti vétel;
- ahogy a teszt is írja: egy jobb matt fóliával + valamilyen minimalista/monokróm launcherrel kb. ugyanezt az élményt kapom."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
yanna
addikt
Új extra a tükröződő matt kijelző.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz palyasolya #9 üzenetére
Ahha, így már értem, köszi. Lépj be a Max Ink módba, ott nyomj hosszan valamelyik ikonra, akkor lép be a szerkesztő módba. Az óra, telefon, sms, beállítások és névjegyek kivételével a többit le tudod cserélni.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Nem tilos, meg semmi, de általában egy irodából küldik ki a marketinges mintapéldányokat tesztre, és nem kérik, hogy tegyünk bármilyen linket. Több esetben nincs magyar webshop sem amúgy, de pl. MediaMarktban, Auchanban, Euronicsben kapható telefonok szinte biztosan hivatalos viszonteladónak számítanak, azokkal az árakkal számolunk legtöbbször mi is.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
veterán
válasz viragdani01 #14 üzenetére
"...nem kérik, hogy tegyünk bármilyen linket..."
Lehet hogy csak bambácskák, nem?
Bárkinek jól jönne egy ekkora portál által népszerűsített link.
Vagy ők direkt nem kérték?
(Fura ez nekem) -
palyasolya
újonc
válasz viragdani01 #13 üzenetére
Na hát ez azért külön zseniális, mert alapból ösztönösen ezt csinálod, mármint hogy "két kézzel nyomod a gombot". De sajnos valamiért nem működik... Egyszerűen nem tudok bejutni a szerkesztő módba, amikor Max Ink módban van a telefon. (A képernyő minden négyzetcentijét végig nyomkodta az egész család. Bármi egyéb ötlet? És tényleg köszi a brainstormingot. (Első ötlet az volt, hogy normál módban lehet valahogy hozzáadni a Max Ink modehoz az appokat...)
-
Plug Life
senior tag
Matt fólia a TFT képernyőre, Accessibility → Vision → Color correction → Grayscale, és kész a NxtPaper 😂
-
janeszgol
félisten
A 8/256 tök jó ezen az áron, a kamera sem vészes. A hardver elmegy. A kijelző pwm free, tehát az erre nagyon érzékenyek kaptak egy lehetőséget.
A kijelző fényereje lehetne sokkal nagyobb! -
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz palyasolya #17 üzenetére
A nálunk volt tesztmodellen csak Max Ink módon belül tudtad szerkeszteni az appokat. Esetleg az, hogy belépsz a módba, egyik ikonra hosszan nyomsz, amíg fel nem ajánlja a lehetőséget, hogy eltávolítás? Akkor eltávolítod, majd az ikon helyén megjelenik egy + gomb, arra kattintva tudsz másik alkalmazást a helyére rakni. Sajnos már vissza kellett küldeni, úgyhogy nem tudok róla videót készíteni, bocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
palyasolya
újonc
Köszönöm a kitartást. Sajnos eltávolítani sem lehet az ikonokat/appokat közvetlenül onnan. Csak úgy sikerült eltávolítani valamit, hogy konkrétan letöröltem az adott appot a telefonról.
Minden más módban amúgy be tudok lépni a "szerkesztő módba", de Max Ink módban nem.Hiába nyomom hosszan (akár ikont, akár a kijelző bármely részét), nem csinál semmit, illetve de, néha megnyitja az adott appot...
Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálattal, itthoni képviselettel, hátha valaki tud valami okosat mondani.
Még egyszer köszi a segítséget. -
veterán
A tesztben a 8/256GB-os 90.000.- Ft,
miközben ma, 2024.nov.08-án a Telekomnál:
-
TE77
csendes tag
válasz viragdani01 #20 üzenetére
Sajnos nálam is hasonló a helyzet... Bármeddig nyomom bármelyik ikont az csak megnyitja az adott alkalmazást, nincs eltávolíásra vagy hozzáadásra opció a Max Ink módban.
Illetve az Al- funkciók sincsenek valamint az oldalról behúzható gyors app elérési lista sincs, mint a tesztben.
( Pedig az összegzés vagy a stílus átírás néha jól jönne... Bár első sorban olvasáshoz vettem a telefont. Valóban szemkímélőbb mint más mobilok... Az e-book olvasót nem szeretem magammal hurcolni... ) De jó lenne, ha már bizonyos funkciókkal hirdeti a gyártó, akkor azok valóban elérhetők lennének, függetlenül attól honnan vásárolják meg a készüléket.
Én a Telekom-nál vettem és gyanítom ez összefüggésben lehet a hiányzó dolgokkal, mivel elméletileg független a készülék mégis teljes visszaállitás után is, szép magenta színű telekomos "T"- betűs ikonnal ott van rajta az -app selector . Mintha belenyúltak volna a rendszerbe ...
Viszont Max Ink módban nem törölhetőek az alkalmazások és nem is lehet hozzáadni semmit ( így sajna a könyv-olvasó app-ot sem amit használok ). És az Al- funkciók sem elérhetőek. ( Pedig létrehoztam tcl-fiókot is ...) Azt valahol nem tartom fair-nek hogy vásárlás elött nem tájékoztatnak, hogy butitott mobilt vásárolok és a gyártó által megadott funkciók nem elérhetőek.
Tcl Al- ra keresve a beállításoknál nem talál semmit, majd csak odáig jutva a keresőben hogy "Tcl A" - feldob egy Tcl Al- menüpontot amit megnyitva a speciális funkciókhoz vezet aminél csak a képernyő rögzítőt lehet beállítani.
-
veterán
válasz palyasolya #25 üzenetére
"...más szolgáltatónál vagyok..."
Minden készülék független, tökre mellékes melyik szolgáltatónál vagy -
palyasolya
újonc
Nem gondoltam, hogy a "nem működik a telefon minden funkciója és vajon miért nem" kérdéskörben releváns lehet a ""kártyafüggetlenséghez" való hozzá nem értésem"... Elnézést a tudatlanságért. Ami azt illeti, én még a "piacra viszem feltörni a kártyafüggő/szolgáltató függő telefont" generációból származom, szóval ha egy mód van rá, akkor nem vásárolok szolgáltatótól készüléket. Most is ezért néztem körül és mentem máshoz inkább. (Mondanám, hogy soha nem volt közöm a Telekomhoz, de nem igaz, mert anno voltam Westeles.) Kérlek, legközelebb egy boomer hozzászólásából a lényeget szűrd majd ki, ami ebben az esetben azt, hogy az Euronics is a készülék lebutított verzióját árulja.
-
veterán
-
TE77
csendes tag
Ok Én csak tippeltem az okoknál... Bocsánat ha ezzel hülyeséget mondtam. A készüléket én is függetlenként vettem. A szolgáltatótól azt az infót kaptam, hogy náluk minden két kártyás mobil eleve független. ( Egyébként egy összegben ,kedvezmény nélküli listaáron lett vásárolva , azzal hogy nem Telekomos SIM kártyával lesz használva. Akkor a Mediamarkt- ban épp nem volt készleten, máshol meg még nem volt kapható csak a Telekomnál. Azóta már több helyen is beszerezhető... )
Kipróbálásnál, mikor láttam hogy bizonyos funkciók nincsenek meg. ( Tesztek, youtube videók alapján és a gyártó honlapja szerint pedig ott kellene lenniük, mint itt a jelen tesztben is ott vannak a screenshottok róla... )
Csináltam egy gyári visszaállitást. És ezután is ott volt a Telekom app selector a készüléken, gondolom ezt azért nem a TCL tette bele... De ismét csak tippelek. És lehet tévesen, de ezért gondoltam azt hogy a szolgáltató áll a dolog hátterében.
Ha máshol vásárolt készüléknél is ez a helyzet, akkor nyilván más áll a dolog hátterében. De ez akkor is valahol érthetetlen, hogy a tesztelt készüléken ott vannak ezek a funkciók, más készülékeken meg nincsenek.
És pl. a Max Ink mód számomra használhatatlan ha pont a saját könyvolvasó appomat nem tudom beletenni helyette kizárolag a Google Play Könyvek alkalmazás marad elérhető.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Szerencsére a többi olvasó módnál olyan alkalmazást használok az olvasáshoz amilyet csak akarok. De akkor is hiányoznak bizonyos funkciók a készülékről, amik azért néha jól jönnének... És azért így megtévesztő a gyártó és a forgalmazó részéről hogy a leírások szerint ezeket tudnia kellene...
[ Szerkesztve ]
-
palyasolya
újonc
A TCL magyarországi képviselet ezzel rázott le: "Tájékoztatni szeretnénk, hogy a Max Ink módban csak az ott feltüntetett alkalmazások használhatóak, az ink paper módban lehet az összes többi alkalmazást használni."
És közben a https://tclmobilepromo.hu/ oldal is megváltozott, szóval már ott sincs az az infó.
Hát ez egy vicc. -
TE77
csendes tag
válasz palyasolya #30 üzenetére
Na igen... csak hát ugye, itt ez a teszt amit Dani készitett és a hiányolt funkciók ott voltak a tesztelt készüléken. És ilyenkor felmerül a kérdés, hogy akkor mitől is függ ez? Magam részéről aki abban a tudatban vásárolt egy készüléket hogy megnézte a termék akkori honlapját, reklámanyagát... olvasott róla , youtube videót nézett ... majd megvásárolta a készüléket és azzal szembesül, hogy nem azt kapta amit ott bemutattak, ez valahol a vásárló megtévesztése. Nem mintha ettől használhatatlan lenne a telefon, vagy ne lenne jó arra ami miatt megvásároltam. ( Mert olvasni tényleg jó rajta. Akinek érzékenyebb a szeme, és könnyen fárad, könnyezik... /na meg idővel romlik a látás is amit a kütyühasználat csak felgyorsít.../ annak ez a telefon így is jó választás lehet, ha azért többet vár el mint egy e-book olvasótól és nem akar plusz egy cuccot utazásnál magával cipelni...
Probáltam más mobilok szemkímélő modját is, de nem igazán jöttek be... /-matt foliával sem/.
Általában két mobilt használok és a fő telefon mellett másod telefonnak pont megteszi kiváltva a könyvolvasót is.
Még akkor is, ha nem egészen azt kapja az ember amire számított.) -
palyasolya
újonc
Az általad korábban leírtakkal teljesen egyetértek. Több helyről próbáltam infót gyűjteni (gyártó honlapja, promó oldalak, youtube videók, stb.), ezek alapján választottam a készüléket. Ha már egyszer elvileg rendelkezik bizonyos számomra hasznosnak ítélt funkciókkal egy készülék az ígértek alapján, akkor működjön is már minden rendben. Nem gondoltam, hogy ez ekkora elvárás lenne.
Amikor használni kezdtem nekem igazából kettő dolog tűnt fel:
1: MaxInk móddal kapcsolatos problémák,
2: az éjszakai fény funkció hiánya (night light mode?, a vaku/zseblámpa biztosít környezeti fényt sötétben), nem is tudom mi a funkció pontos/hivatalos neve.Az AI funkciókat nem néztem, mert számomra nem volt releváns, a hiányuk sem tűnt sajnos fel. Szuper, hogy akkor a frissítéssel már ez a rész legalább elérhető. Félsiker...
Mondjuk nálam a telefon nem frissít ("A rendszer naprakész." ). De szegény TCL ügyfélszolgálatot azóta is nyaggatom a problémámmal. Őszintén bízom benne, hogy jutunk valamire ezzel az egésszel.
-
TE77
csendes tag
válasz palyasolya #33 üzenetére
Hát a MaxInk probléma az változatlan maradt.
Az Al- nem sok, de több a semminél. ( Sok hasonló árú készülékben még ennyi sincs. ) Hasonlóan működik az összegzés vagy stílus átírás mint a Samsung s22 ultrámban. És meglepő módon van ami jobban is ... Pl. a Samsung saját böngészőjéből kikerült a magyar nyelvre fordítás, a tcl-ben pedig ez is megvan. És kijelölt szöveget is lehet magyarra fordítani.
Nem hiszem hogy sok esetben lenne ezekre szükség ,de azért volt hogy a gyereknek segítve a házinál azért igénybe vettem
ilyesmit ... Rövidítve a szöveget forrásanyagnak.
Ugyanakkor a hangfelvevőbe is bekerült a frissítéssel a leírat készítés a felvett anyagból. Kicsit sokáig tart míg elkészül vele, de hatékonyan működik. Ezt valóban hasznosnak tartom. Volt már hogy hosszabb szöveget begépelés helyett csak felvettem és a leiratát a telefonnal készítettem el. Minimális átszerkesztés után meg már tovább is tudtam küldeni emailben.Azt mondjuk nem értem, hogy egy adott régióban mitől függ ki mikor kapja meg a frissítést. Azért azt nem tartom valószínűnek hogy olyan sokan vásároltak volna ebből a készülékből.
A zseblámpa- funkcióval nálam nincs gond.
Ha lehúzom fentről a gyorsgomb-panelt, nálam ott van ez a lehetőség és működik is.Igényeltem az ajándék tokot is az érintőtollal, az is rendben megérkezett. A kijelzőre írás nem olyan gördülékeny és pontos mint a Samsung s22 ultránál , de azért nem is vészes. Viszont nem olyan kiforrott az érintőtoll használata, nincs hozzá kidolgozva úgy a szoftver mint a Samsungnál. De nem is egy kategória a két telefon... Nem lehet a Tcl-től ugyanazt elvárni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ZTE Nubia Red Magic 9s Pro (garanciás 4 hónapos)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest