Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-24 06:10:35

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30701) veze válasza Zozzant (#30700) üzenetére


veze
őstag

nem tudom már az előzöt szerkeszteni.-

csak ez számit? szerintem nem. hisz oda azt irok be amit akarok..
meg bármit regisztralhatok
fizetéskor állitom be a szállítási cimet, előzetesen még az alapján sem szűrhet, hisz oda is lehet beirva olyan ország amit alapból engedélyez
szerintem tartomány szerint szűr..(bár biztos lesz olyyan aki ezt jobban végja és majd kijjavít)

(#30702) TaaT válasza Zozzant (#30700) üzenetére


TaaT
veterán

Mármint szállítási adatoknál melyik ország van megadva? :U

Give them hell Ukraine!

(#30703) Zozzant válasza TaaT (#30702) üzenetére


Zozzant
addikt

Nem, a user egy regisztrált tag az ebay-en, ahol az országot is meg kellett adni.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#30704) TaaT válasza Zozzant (#30703) üzenetére


TaaT
veterán

Pedig az lenne logikus, mert ha van német ismi, én licitálok, az ő címére meg elküldenék a csomagot :)

Give them hell Ukraine!

(#30705) totyak


totyak
aktív tag

Ok, tehát akkor, ha meggebedek, akkor sem tudok olyantól venni, aki alapból nem postáz hozzánk, hacsak kérésre be nem teszi Magyarországot a listába. Csodás.

A múltkor a #30547 kirkri kolléga szépen levezette nekem, hogy ilyen esetben mi történik és az úgy jónak is tűnt. Úgy értelmeztem, hogy ha letárgyaltam az eladóval, hogy hajlandó X összegért elküldeni magyarba, akkor nyugodtan licitálhatok és majd az eladó küld egy külön levelet nekem, amiben a fizetendő ár + a megbeszél postaköltség van.
Csakhogy hiába próbáltam licitálni, mert rögtön a pofámba vágta nagy piros betűkkel, hogy Magyarország nem támogatott bla-bla.

Beszarás. Mondjuk azt sem értem, hogy miért gondolja a sok eladó, hogy UK a világ közepe. Ha nem is világszerte, legalább Európa szerte igazán postázhatna.

(#30706) TaaT válasza totyak (#30705) üzenetére


TaaT
veterán

"ha meggebedek, akkor sem"

Mondok jobbat, írni akartam egy ausztrál csókának de nem sikerült...

Írok az ügyfélszolgálatnak, erre ők azt mondják hogy az eladó beállíthatja hogy honnan nem fogad még üzenetet sem :o

Give them hell Ukraine!

(#30707) veze válasza totyak (#30705) üzenetére


veze
őstag

de tudsz vásárolni én is vásároltam ahogy előbb leírtam. csak nem "hivatalosan"
de nem tudsz licitálni, csak megállapodni tudsz levelezés utján az eladóval hogy mennyiért küldi el magyarországra, ha hajlandó..
és akkor küld egy számlát, fizetési kérelmet, nevezzük akárhogy, a paypalodra, azt jóváhagyod kifizeted és vársz hogy majd megérkezik
de ez már nem az ebay keretein belül megy, tehát nem fog szerepelni a vásárlási előzményeidben stb.
igy viszont kockázatos..
olyan is van hogy ugyanaz az eladó egyik termékét nem árusítja Magyarországra, de ugyanazt a terméket más árért, fix árért ( drágábban) már Magyarországa is küldi... érdemes esetleg a kiszemelt terméket a termékei között keresni lehet más formában is fel van téve..

[ Szerkesztve ]

(#30708) totyak válasza veze (#30707) üzenetére


totyak
aktív tag

Csak én általában licites termékeket keresek, mert úgy általában olcsóbban lehet kijönni, mint fix árasoknál. Ha meg valamit licitre tesznek ki, azt nem fogja nekem fix árra átrakni, mert nekem úgy jó. Főleg, ha már ment rá 1 licit, akkor szerintem nem is tudja.
Mindegy, akkor maximum annyit tudok tenni legközelebb, hogy megkérem, tegye be Magyarországot a postázási listába (ha ez lehetséges utólag egyáltalán).
De egyébként szerintem nagyon sokan nem tudják, hogy ha nincs rajta az országa a postázási listán, akkor nem is licitálhat. Már nem egyszer előfordult, hogy csak úgy kíváncsiságból rákérdeztem egy-egy terméknél, hogy ugyan mennyiért postázná el hozzánk. Van, aki rögtön írta, hogy nem postáz, mások meg írják, hogy X-Y összegért. Ezek szerint az eladó sem tudja, hogy az úgy nem fog működni?

TaaT: olyan már velem is előfordult, nem is egyszer. Ezen már meg sem lepődöm.

(#30709) randras válasza TaaT (#30706) üzenetére


randras
veterán

Nem értem, mi ezzel a baj. Van egy amcsi eladó, aki csak amcsiba ad el, van havi 300 tranzakciója, ami nem kevés munka. Mégis miért pazarolja az idejét, hogy olvasgassa és válaszolgasson európai valakik e-mail-jeire, akikhez amúgy sem akar postázni?

Értem a problémát, velem is előfordult már az eset, de az eladó helyébe is érdemes beleképzelni magunkat...

(#30710) TaaT válasza randras (#30709) üzenetére


TaaT
veterán

Ha nem akar többet eladni a termékéből ő baja, később találtam a ferdeszeműeknél ebay-en kívül olcsóbban.

Give them hell Ukraine!

(#30711) axioma válasza totyak (#30708) üzenetére


axioma
veterán

Nekem az a tapasztalatom, hogy elvileg utolag is berakhatna az orszagot, de egy reszuk nem is tudja, hogy hogyan kell. Vagy azt se, hogy kell. Ertetlenkednek, hogy de hat licitalhatok, mert elkuldi, de kozben nem latja, hogy miert nem sikerul, mit kene es hova allitania. Volt amit igy vegul nem is tudtam megvenni, hiaba egyeztunk meg. De volt olyan, akinel meg sikerult, szoval csak azt akarom mondani, hogy megprobaltad, irdd meg neki hogy az ebay nem engedi a cimed miatt a licitalast, es ettol meg legkozelebb is megprobalhatod, mert az az elado esetleg mar kepben lesz.

(#30712) kirkri válasza totyak (#30705) üzenetére


kirkri
addikt

Azt hittem ez már egy folyamatban lévő dolog volt, csak a szállítási költséget nem tudtad miként fogod kifizetni. Bocsi hogy megvezettelek, nem tudtam, hogy ez még nem volt 100%-os állapot.

Két opció is létezik ugyanis.

1; Nem szerepel Magyarország a felsorolt országok között, ahová az eladó postáz, de a vásárlás ettől függetlenül engedélyezett. Ilyenkor működik az, hogy egyeztetsz az eladóval, hogy miután megvetted a terméket hajlandó elküldeni a terméket, a leegyeztetett áron. (Azt hittem a te eseted is ez)

2; Szintén szerepel a listán Magyarország, ráadásul a rendszer nem is enged licitálni. (Sajnos ez volt végül a te helyzeted) Valami oknál fogva sok eladó ugyan belemegy abba, hogy sikeres licit után elküldi a terméket, de végül nem tudja/akarja átállítani, hogy a rendszer engedjen téged licitálni. Talán úgy lehet ez, mint a Vaterán, hogy az első licit beérkezése után, már nem változtathatsz az aukción. Ilyenkor megoldás lehet az, hogy csinál az ember egy adott országba szóló regisztrációt. (Vannak a neten address generator oldalakat, amivel egy pillanat alatt hihető címet lehet generálni) Ezzel az account-al megveszed a terméket, majd a szállítási címnek beírod az itthoni címet. Aztán innentől az egyes pont szerint megy tovább a folyamat.

Mindkét opcióhoz az kell, hogy az eladó hajlandó legyen elküldeni a terméket és egyezzetek meg a szállítási költségben előre!

21 éve a Prohardveren! ™

(#30713) kirkri válasza kirkri (#30712) üzenetére


kirkri
addikt

Elírtam, a második opciónál azt akartam írni, hogy szintén nem szerepel a listán

21 éve a Prohardveren! ™

(#30714) totyak válasza kirkri (#30712) üzenetére


totyak
aktív tag

Ne viccelj, nem kell elnézést kérni ezért. Szimplán félreértettük egymást, vagy én magyaráztam rosszul, hogy mit akarok.
Arra gondolom nem mutat semmi jel az egyes liciteknél, hogy melyik tartozik abba a kategóriába, akinél mégis lehet licitálni, annak ellenére is, hogy a listán nincs ott magyar hon?
A második lehetőség már elég macerás. Új accot csinálni, egyezkedni, várakozni és izgulni, hogy nem lesz-e semmi gond.
Inkább azt találom legcélravezetőbbnek, ha ilyen esetekben egy levélben szépen megkérdezem az eladót, hogy mennyi a posta, be tudja-e rakni Hungary-t a postázási listába, illetve, ha nem tudja berakni, akkor azért tudok-e licitálni (persze ehhez már perfekt angolnak kellene lennem, de a Google Translate mindig segít :DD )

(#30715) kirkri válasza totyak (#30714) üzenetére


kirkri
addikt

Én eddig még nem jöttem rá, hogy miként lehet a két esetet egymástól megkülönböztetni, így azt szoktam csinálni, hogy az elején egy licitnyi összeget próbálok rá tenni (nem az összeset amit szánok rá), így akkor kiderül.

A második opció sem olyan bonyolult, bár meglepődhet az eladó, hogy nem te ütötted le. De ezt az egyeztetés során meg szoktam írni az eladónak, hogy a tiltás miatt egy másik account-ról fogom megvenni a terméket. Aztán a folytatás már ugyanaz, mintha a sajátomról vettem volna meg, illetve ehhez az eBay account-omhoz is ugyanazt a PayPal account-ot használom, mint a sajátomhoz. Persze az a megoldás is jó amit te írtál. :)

21 éve a Prohardveren! ™

(#30716) veze válasza totyak (#30714) üzenetére


veze
őstag

nos most este kiprobaltam..
tényleg nem az ip/vagy tartomány szerint szür..
egyszerüen lecseréltem a magyar cimet egy ausztiai generaltra és máris lehetett licitálnom, annál, akinél magyarország(több másikkal együtt) le van tiltva és akivel korabban leleveleztem és igérte hogy nekem ( tekintettel a kb 30 korabbi vásárlásaimra, talán) elküldi a cuccot..
majd fizetésnél a küldés cimét kicserélem, meg a privat levelezésünkben jelzem neki hogy akkor ez az..
kivncsi leszek igy működik e a dolog..az viszont biztos hogy így nem kell megkerülni az ebay-t..
és uj acc-ot se kellett csinalni

[ Szerkesztve ]

(#30717) prannk


prannk
őstag

Üdv!

Ha az eladó nem fizet visszatérítést,mert többet küldtem neki akkor mit lehet tenni?? Megbeszéltük hogy majd viszaküld 5 fontot.. idáig nem kaptam meg.. Írtam neki hogy mikor küldi a refund pénzt és azt kérdezte milyen refund pénzt.. És most meg nem is ír vissza.. Mit lehet tenni?

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#30718) kirkri válasza prannk (#30717) üzenetére


kirkri
addikt

Hogy a csudába tudtál többet "küldeni"?
A részleteket kicsit bővebben leírhatnád, bár lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű.

21 éve a Prohardveren! ™

(#30719) prannk válasza kirkri (#30718) üzenetére


prannk
őstag

Szállítás miatt.. Olyan eladó volt hogy csak úgy tudtam megvenni a terméket ha egyből kiizettem. És az eladótól 2 fajta terméket vettem tőle.Mindegyikből 2 öt.. És így feleződött a szállítás.És így 2 szer fizettem 10 fontot és 2 szer 5 fontot.. 30 fontot fizettem összesen de csak 25 kellett volna..

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#30720) SUPREME7 válasza pepe091 (#30406) üzenetére


SUPREME7
őstag

Megjött az új kijelző és végre egyben :) Bár ígéretéhez képest, baromira nem csomagolta be jobban, annyi volt a különbség, hogy egy plusz ezüst színű zacskóba csomagolta, és így nem láttam, hogy egybe van-e a kijelző, szóval ott helyben ki kellett teljesen csomagolnom. De működik hibátlanul :)

(#30721) kirkri válasza prannk (#30719) üzenetére


kirkri
addikt

Nem mondom, hogy értem, de ez talán az én hibám. :(
Azonban, ha az aukció feltételeinek megfelelően fizettél a végén, akkor azt elfogadva vásároltál, tehát nem tudsz semmilyen jogcímen visszakérni pénzt.

21 éve a Prohardveren! ™

(#30722) TaaT válasza prannk (#30719) üzenetére


TaaT
veterán

Ha nincs odaírva külön hogy több darabnál mennyi a posta, akkor ahány db-ot vettél annyiszor fizeted a postaköltséget :)

Give them hell Ukraine!

(#30723) kirkri válasza TaaT (#30722) üzenetére


kirkri
addikt

Egyre jobban piszkálja a csőröm, hogy nem értem az esetet. Ha megmondod hogy jön ki az 5 font különbség, akkor vendégem vagy egy virtuális sörre. :)

21 éve a Prohardveren! ™

(#30724) TaaT válasza kirkri (#30723) üzenetére


TaaT
veterán

Én arra tippelek hogy vett 2db 10fontos cuccot, mely után a rendszer kért 2x 5font postázást, szerinte meg elég lett volna 1x 5font is...

Javítsatok ki ha tévedek :)

Give them hell Ukraine!

(#30725) kirkri válasza TaaT (#30724) üzenetére


kirkri
addikt

Jaa, hogy a kétszer 10 font a termék ára? :Y
Én meg azt hittem az is postaköltség. De így sem kerek, mert összesen négy terméket vett (2x2), tehát legjobb esetben is két különböző "aukcióban" vásárolt, amiből az következik, hogy amennyiben az egyik "féle" termék nem volt free shipping-es, akkor teljesen jogos volt a két postaköltség (ami ezek szerint 2x5 font lehetett).

(#30719) prannk: Nem linkelnéd be a két terméket, hogy meglássuk igazad van-e? (Persze csak ha publikus a termék. :) )

[ Szerkesztve ]

21 éve a Prohardveren! ™

(#30726) TaaT válasza kirkri (#30725) üzenetére


TaaT
veterán

Hát bakker átsiklottam a másik 2 termék felett :DDD

OK, akkor én sem értem miről van szó...

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#30727) pepe091 válasza SUPREME7 (#30720) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Király! Akkor végül is jól jöttél ki a dologból. Reméljük ez majd már nem megy gallyra működés közben. :D

(#30728) prannk


prannk
őstag

Na szóval!!!

Vettem egy ilyet: [link]

Meg egy ilyet: [link]

Egy eladótól. Mind a 2 ből 2 darabot..

Shipping and handling Each additional item

GBP 10.00 GBP 5.00

Ugye különbözik a 2 termék.. Így 2 szer fizettem 10 fontot.. És 2 szer 5 fontot..

Így 5 font visszajárna.. Mert további termék: 5 font. Magyarán az eladó 4 pulcsit küldött. Szóval 1x10 font meg 3x 5 font volt. De én 30 fontot fizettem a szállításért..

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#30729) randras válasza prannk (#30728) üzenetére


randras
veterán

Ha benyomsz két negatívot, lehet eszébe jut, hogy mit is ígért, mást nem tehetsz szerintem. :(

(#30730) SUPREME7 válasza prannk (#30728) üzenetére


SUPREME7
őstag

Lehet, hogy én nem értem, de szerintem nem jár vissza semmi.

Első kettő:

első pulcsi 10GBP második pulcsi 5GBP

Második kettő

harmadik pulcsi 10GBP negyedik pulcsi 5GBP

2x10 + 2x5. Nincs itt hiba

Persze ilyenkor lehetne jófej az eladó, és egybe elküldhetné 10GBP-ért, dehát ez van leírva és kész.

(#30727) pepe091:

Remélem én is, mert már egész nap tiszta ideg voltam, hogy egybe ide ér-e :D Ennyi izgalom elég volt egy időre

[ Szerkesztve ]

(#30731) prannk


prannk
őstag

Egybe küldte el!! 1 csomag érkezik.. Látom a Trackon.. 3 kilós csomag. És azt beszéltük hogy vegyem meg és akkor visszaküldi az 5 fontot.

[ Szerkesztve ]

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#30732) SUPREME7 válasza prannk (#30731) üzenetére


SUPREME7
őstag

Akkor szimplán inkorrekt, de ettől függetlenül nem fizettél többet, csak nem külön küldte a két rendelést és így nyert rajtad 20GBP-t.

[ Szerkesztve ]

(#30733) prannk


prannk
őstag

De hát jár vissaz nekem az az 5 font.. De többet fizettem.. Írtam neki 3 üzenet hogy változza se meg az akcíót hogy megtudjam venni fizetés nélkül.. Azt mondta megyek meg és majd visszaküldi azt az 5 fontot.

[ Szerkesztve ]

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#30734) mukibuci válasza prannk (#30733) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

szvsz azt benyelted, nem kellett volna kifizetni egyiket sem, hanem kérni tőle egy összesítést :U

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#30735) prannk válasza mukibuci (#30734) üzenetére


prannk
őstag

Kértem tőle.. De baszhatom ha olyan az akció hogy csak úgy engedi megvenni ha kifizetem egyből.. Kértem is hogy változtass ameg.. Visszaírt olyat hogy úgy lenne a legjobb ha megvenném és majd visszafizeti az 5 fontot.

[ Szerkesztve ]

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#30736) kirkri válasza mukibuci (#30734) üzenetére


kirkri
addikt

Ott a pont!

(#30735) prannk:

Hivatalosan nem tudsz semmit tenni. :(

Egyébként valóban inkorrekt volt, de ezt csak két negatív értékeléssel tudod jutalmazni. Esetleg az még segíthet, hogy megírod neki, hogy megy a két negatív értékelés, de ilyen nagy számú értékelésnél elenyésző a két negatív, szóval nem hiszem, hogy nagyon fogja érdekelni.

Ha ezt előtte leleveleztétek, akkor szimplán csak átvágott. Próbálkozhatsz egy claim nyitással is, leírva részletesen a történetet, hátha javadra döntenek. Aztán lehet, hogy ennek hatására a pénzed is visszaadja, nem várja meg amíg végigmegy a claim. Semmit nem vesztesz vele.

[ Szerkesztve ]

21 éve a Prohardveren! ™

(#30737) prannk válasza kirkri (#30736) üzenetére


prannk
őstag

Hát fogok is.. 2000 Ft csak úgy oda adok neki ajándékba?? Meg is írom neki. Hogy megy a claim ha nem fizeti vissza..

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#30738) randras válasza prannk (#30735) üzenetére


randras
veterán

Nem járna, de mivel megígérte, így illendő lenne ha tartaná is, hogy visszaadja. A Royal Mail oldala szerint max. 21 fontba került neki feladni az egész cuccot amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#30739) kirkri válasza randras (#30738) üzenetére


kirkri
addikt

Te hol találtál 21 fontos árat?
Nekem is az jutott eszembe, hogy rákeresek a valós költségre, de én azt találtam, hogy 2kg felett nagyon horror árak vannak, így nem is értettem miért küldte egyben a 3kg-os csomagot.

21 éve a Prohardveren! ™

(#30740) randras válasza kirkri (#30739) üzenetére


randras
veterán

2kg-ig 13.65 font, 5kg-ig kiterjesztés 1.45 font, Signed For 5.3 font.

[link], [link]

(#30742) kirkri válasza randras (#30740) üzenetére


kirkri
addikt

Így már értem. A RM kalkulátor ilyen opciókat nem kínált, hogy kiterjesztés, azért lehetett nekem más az ár. :R

[ Módosította: mukibuci ]

21 éve a Prohardveren! ™

(#30743) randras válasza kirkri (#30742) üzenetére


randras
veterán

Érdekes észrevétel: a magyar posta jelenleg érvényes Nemzetközi Postai Díjtáblázata szerint szinte forintra ugyan ennyibe kerülni nekünk is feladni egy ilyen súlyú csomagot Angliába. :C

prannk: Lehet, hogy magyar. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30744) randras válasza randras (#30743) üzenetére


randras
veterán

Egyébként az értékeléseit elnézve valószínűleg durván erre játszik. Szerintem magában a termék árában nincs is haszon, csak a postából él. :DDD

Érdekes amúgy, asszem rájöttem mire jó ez a gomb:

Tippeljetek! :)

[ Szerkesztve ]

(#30745) kirkri válasza randras (#30740) üzenetére


kirkri
addikt

Tuti az az 5kg-os kiterjesztés 1.45 fontért?
Nem kötekedni akarok, csak mivel sok terméket veszek UK-ből szeretnék végre teljesen képbe kerülni az árakkal, hogy magabiztosan tudjak érvelni a vevők horror postázási áraival szemben. :)

Én csak itt találtam meg az említett 1.45 fontos árat, de nem fix árként, hanem 250g-onként fizetendőként, ráadásul csak Airmail Printed Papers kategóriában. (Bár honnan tudják mi van a csomagban :F )

Szerk: (#30744) randras: Nem olvasható a beillesztett kép. :(

[ Szerkesztve ]

21 éve a Prohardveren! ™

(#30746) randras válasza kirkri (#30745) üzenetére


randras
veterán

Ja, hogy 250g-onként.

Kép linkelt.

(#30747) kirkri válasza randras (#30746) üzenetére


kirkri
addikt

Így már olvasható. Az előbb még hiába böködtem nem nyitott semmit. :)

Akkor már írjuk le másnak is, mit is jelent a gomb. :) Több darab vásárlása esetén az össz darabszámra kalkulál szállítási költséget. Csak be kell írni a Quantity-hez a darabszámot, majd rányomni a gombra, és megvan a teljes mennyiségre a szállítási költség.

[ Szerkesztve ]

21 éve a Prohardveren! ™

(#30748) randras válasza kirkri (#30747) üzenetére


randras
veterán

Há' me' utólag linkeltem rá. :)

A gombbal kapcsolatban meg arra gondoltam, hogy rögtön fent is frissíti az árat ott, ahol a szállítási díjat összeszámolja. Eddig azt hittem csak mondjuk amcsiról Mo-ra átváltás után enterként működik.

[ Szerkesztve ]

(#30749) Tatombak


Tatombak
csendes tag

Sziasztok !

Igazából a kérdésem ,hogyan lehet az Ebay -nek E-mailt írni (Amerikai).

Az történt ,hogy eladtam egy dolgot (20 dollár,free shipping) és az amcsi nem vette át.
Nyöszörgött nekem ,hogy nincs csomag.Én küldtem neki "tracking numbert" ,aztán 1-2 hétig semmi.
Aztán már az Ebay küldött levelet ,miszerint a vevő panaszkodik -immáron-nekik, hogy nincs csomag.
Ekkor mindkettőjüknek elküldtem a ragszámot ,valamint kimásoltam a Magyar Posta nyomkövetés eredményét.Természetesen a Paypal levette a 20 dolláromat.

Nincs valami 2közvetlen" E-mail ,ahol én is tudok panaszkodni az igazamért ?

Köszönet a válaszokért !

Üdv : István

(#30750) prannk


prannk
őstag

Ezt mennyiért lehetne ide elküldeni MO ra? Legolcsóbban??

[link]

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.