Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) tildy válasza Bash (#1936) üzenetére


tildy
nagyúr

Bash, szerinted mennyi idő múlva kapom meg a pénzt az ebayesektől? Már nagyon kéne:(

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1952) didros válasza Flashcash (#1949) üzenetére


didros
senior tag

Szia! Hasonló cipőben járok, azzal a különbséggel, hogy CIB internetkártyám van, amiről állítólag csak küldeni lehet pénzt, fogadni nem tud. Ilyenkor szted megjelenik majd az összeg a paypal egyenlegemen? Én már annak is örülnék, úgyis vásárolok még az ebayen...

(#1953) Flashcash válasza didros (#1952) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ebben nem tudok segíteni, szerintem keresd meg a CIB-et hogy valószínűleg kapsz egy visszatérítést a netes bankkártyával való fizetés után, és mondják meg ők hogy mi fog történni működik-e a dolog.

(#1954) verser233 válasza Flashcash (#1949) üzenetére


verser233
senior tag

Értem, köszönöm válaszodat!

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1955) dragonfx


dragonfx
veterán

Teljesne emgzavartak az erste banknál.
Most akkor visa electron kártyával lehet fizetni ebayen vagy sem???
Vagy csak és kizárólag dombornyomottal???
Paypal köthető mindkettőhöz???
Eu vagy usa számít melyik van???

léci segítsetek.
thx

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1956) didros válasza dragonfx (#1955) üzenetére


didros
senior tag

visa electronnal nem lehet, csak
1. dombornyomottal
2. Internetes vásárlásra alkalmas, erre kitalált kártyával.
Ez utóbbi minden nagyobb banknál létezik (OTP webkártya, CIB internetkártya, stb) Tulajdonképpen ez nem is valódi bankkártya, automatákban nem tudod használni, csak a rajta lévő adatokat az interneten megadva tudod használni ugyanúgy, mint egy dombornyomott kártyát. Előnye, hogy olcsóbb az éves díja, hátránya, hogy semmi másra nem jó, amire a dombornyomott igen, ill. nem tud pénzt fogadni. Legalábbis a CIB...

(#1957) dragonfx válasza didros (#1956) üzenetére


dragonfx
veterán

olcsóbb???
az otp-s webkártya 1200/ hó , a dombornyomottnka meg éves díja 4e.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1958) (Kolombusz) válasza dragonfx (#1957) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Waze, csináltass egy dombornyomott bankkártyát, azt a 3-4k-t kibirod.

(#1959) amdk7 válasza dragonfx (#1957) üzenetére


amdk7
aktív tag

Jó, de az OTP-s kártyánál azért 1200Ft/hó-ért kapsz mást is!
-3 számlaszámot (Megtakarítási, Virtális (internetkártyához), meg egy Fő számlaszámot dombornyomott Mastercarddal
-Korlátlan ingyenes átutalást
-SMS értesítést pénzmozgásról
-havi 4db ingyenes kp felvét OTP automatákból stb.

Nem védeni akarom az OTP-t, egy rabló banda, de azért ennyivel ne intézzük már el, hogy internetkártya náluk havi 1,2k oszt jónapot. ;)

Üdv: amdk7

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#1960) dragonfx válasza (Kolombusz) (#1958) üzenetére


dragonfx
veterán

Ha nincs más, de ez is 3 hét mire kész van....

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1961) didros válasza dragonfx (#1957) üzenetére


didros
senior tag

Ezt nem tudtam, mivel CIB-es vagyok, de nem lepődök meg rajta tekintve, hogy az OTP-ről van szó... Korábban elég sok bajom volt nekem is velük. CIB-nél 800 Ft az internetkártya éves díja, ezért azt gondoltam, mindenütt olcsóbb lehet, mint egy dombornyomott kártya.

(#1962) joey7


joey7
őstag

postafiókra rendelt/vett már vki vmit? kb. két hete vettem az eBay-n cd-t s még nem jött meg.pedig csak Németországból kéne jönnie.lehet,h postafiókra nem szerencsés rendelni? :U

(#1963) szilvia1983


szilvia1983
csendes tag

Kérlek írd meg hogy lehet felfüggesztett ID-t visszaállítattni.
Előre is köszönöm.

Szilvi

(#1965) tusi74 válasza joey7 (#1962) üzenetére


tusi74
őstag

Nekem a németekkel tele van az a testrészem, ami valójában nincs, mert nő vagyok. Ha sokat késik, kérdezz rá, hogy feladta-e, és ha igen,. adjon róla valami bizonyítékot. Ragszám, tracking szám bármi. Ugyanis nekem hétfőn telefonon azt állította az eladó, hogy elküldte Hermes-szel a csomagot.

Szerdáig könyörögtem, az eladónak, telefonon, e-mailben, hogy adja meg a tracking számot, mert követni szeretném. Nagy nehezen szerda este megérkezett a szám, de követni még csütörtökön sem tudtam. Írtam a Hermes-nek, hogy megkérdezzem mi a gond, és nagy meglepetésemre tegnap este a köv. mail érkezett:

''The sender has placed an order only in the internet on our homepage on 25 April 2007.
Until now, we did not receive this shipment from the sender.
The sender now has 90 days to deliver the shipment in the parcel shop.


Azaz ''kreált'' neten egy számot, és még másnap sem volt esze ágában sem feladni.
Ekkor írtam neki, hogy átlátok a trükkön, és ne takarózzon a Hermes-sel, mert nem adta fel a cuccot, és amennyiben holnapig, azaz máig nem tudom követni, illetve nem küldi PayPal-obn vissza a pénzem, indítom PayPal-on a claim-et. Érdekes, ma 10-kor átvette a csomagot a Hermes. És a Hermes javára legyen kérés nélkül értesítés érkezett, hogy elindult a csomagom. Szóval nem mondom, hogy nem lehet, hogy kóborol a csomagod, de azért azzal kezdjél, hogy az eladót kérdezed. Az én eladóm is olyanokat írkált, hogy a Hermes elkavarta stb. És mi derült ki? Hogy fel sem adta!!!

[Szerkesztve]

(#1966) verser233 válasza tusi74 (#1965) üzenetére


verser233
senior tag

Hát ez nem semmi :Y én ugyan még csak most tanulgatom ezt az egész ebayezést meg paypalozast de az a paypal claim az mit takar?

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1967) tusi74 válasza verser233 (#1966) üzenetére


tusi74
őstag

Erről Tildy tud jobban mesélni, mert ő egyet végigcsinált. De a lényege, hogy a PayPal oldalán elindítasz egy ''nyilvános'' vitát, ahol a PayPal ''előtt nyilvánosan'' megvitathatod, hogy pl. te elküldted a pénzt, és nem kaptál árut. Nyilván, ha PayPal-on keresztül fizettél Neked van bizonyítékod, egyben az eladónak is bizonyítani kell, hogy ő pedig feladta. Amennyiben, bebizonyosodik, hogy Neked van igazad, akkor visszakapod a pénzed. De elég hosszadalmas feladat, mert Tildy-nek is kb. 2 hónap alatt sikerült, de majd ő kijavít, ha valamit tévesen írtam, és leírja részletesebben, de ez a lényege.

(#1968) Bash válasza tusi74 (#1967) üzenetére


Bash
őstag

tildy nem indított PayPal claim-et, mivel banki átutalással fizetett. Ő az eBay Standard Purchase Protection Program keretében jelentette kárigényét, de ez a program január 17-ével megszűnt, ezzel is a PayPal használatára buzdítva a felhasználókat.

szilvia1983!
Körülbelül 125-féle ok miatt lehet User ID-t felfüggeszteni, ennél több módon lehet őket visszaállítani...
eBay-en az e-mail-es ügyfélszolgálaton van olyan menüpont, hogy suspension [link], azon belül is többféle választási lehetőséggel. Válaszd ki a neked leginkább megfelelőt és érdeklődj a visszaállítás menetéről.

http://bashtravel.com/

(#1969) tildy válasza tusi74 (#1967) üzenetére


tildy
nagyúr

Bash jól írta , nem paypal claim volt . És egyelőre cska ígéret van a zsebemben, pénz még nincs:(

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1970) verser233


verser233
senior tag

Sziasztok!

Nos, most kaptam egy üzit az eladómtól miszerint megkapta a pénzt és hogy már küldte is a csomagot :)) és hogy The item is ''és akkor itt egy sorszám és betűk'' (nemtom szabad-e az ilyet nyilvánosan leírni. :) Szóval miért kell nekem ezt a kódot tudnom? Így lehet követni a csomag útját? Ha igen akkor hogyan? Én annyit tudok hogy légipostával küldi, ez le van írva neki a termék leírásában.

Tud valaki ebben segíteni?


Más:


pontosan egy hete liciten vásároltunk egy másik ketyerét, egy másik eladótól és szombaton ki is fizettük, és tutira megkapta a pénzt mert a banktól jött valami erre utaló dolog, na most az eladó cseszik válaszolni akármit is kérdezek, és most még csak azt sem tudom, hogy feladta-e már a csomagot. Szerintetek érdemes valamivel fenyegetőzni nála vagy még korai és várnom kéne? Ha érdemes, akkor mégis mivel kéne megfenyegetni úgymond hogy iparkodjon gyorsabban, ha már a pénzemet elfogadta? :F Azóta már megbántam hogy nem voltam körültekintőbb az eladó terén, a mostani vásárlásom során már nagyon figyeltem erre és ez meg is látszik, mert a másik eladó már postázta.....de ez............. :F

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1971) kapcs-ford


kapcs-ford
őstag

Kifogtam megint egy sumákot...
Vásárolt tőlem pár doboz gyógynövénykapszulát és egy sampont. Mikor megérkezett akkor jelezte egyből dispute konzol-on keresztül hogy a sampon nem volt benne! Írta hogy tökéletesen le volt zárva a doboz de a sampon nem volt benne.
Küldtem neki a regisztrált küldeményről egy scannel-t változatot amin rajta is van a csomag súlya hogy 800gram , írtam is neki hogy úgy zárom le a csomagot hogy rendesen le van ragasztva mindenoldalt és azt felnyitni roncsolás nélkül nem lehet. (továbbá a reg. küldemény matricáját is arra a kis részre ragasztatom a postán ahol a papír van hogy nehogy leszedjék a ragasztószalagos felületről...
A lényeg hogy a csávó támad és nem érti meg hogy el lett küldve sőt a termékeket listáztam neki gramok szerint és nem érti meg azt hogy a 800gramból majd 300gram a sampon volt tehát gyanús.

Ezeket mind írtam a konzolon-keresztül is sőt az igazolást a regisztrált küldeményről még el is faxoltam neki mert ahhoz ragaszkodott.
A kérdésem az hogy mi lesz ennek a vitának a vége ? Én biztos nem térítek neki vissza semmit (bank transfer)mert nincs igaza továbbá neki kellett volna átvételnél megbizonyosodni a doboz súlyáról nem? az ebay kinek fog igazat adni? egyáltalán külön jelentenem kell az ebay-nek hogy olvassák ezt el?
Egyértelmű hogy megérkezett minden csak lopni akar és mellé fogott a gyökér mert pont azt a terméket akarná lopni amelyik a legnagyobb és legtöbb a súlya.

[Szerkesztve]

Aláírás

(#1972) joergie válasza verser233 (#1970) üzenetére


joergie
őstag

Nem tudom honnan kapod a csomagot, de pl a royal mail-nál így néz ki:[link]
És akkor beirkálod a csomag kódját és elvileg nyomon lehet követni a cumót.
Azért mondom hogy elvileg, mert pl az én csomagom e-szerint le lett adva a magyar postának, viszont állítólag a csomagom sose került a magyar posta kezelésébe szóval ez se annyira biztos.Itt a magyar változat(ami általában nem működik):[link]

Lehet hogy elküldte csak szimplán lusta válaszolni.

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#1973) bandus


bandus
veterán

Mivel teljesen ebay analfabéta vagyok, ezért szeretnék kérdezni. Adott egy termék, pl ez: [link]. Ugye ez 28 dollár, Magyarországra a szállításnak 20,45 dollárt ír. Szóval ahhoz nekem valóban 48,45 dollárt kell fizetnem, hogy ez a csomag illinoisból az én lakásomba kerüljön? Megérkezni mennyi idő alatt érkezik meg amúgy?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1974) verser233 válasza joergie (#1972) üzenetére


verser233
senior tag

Hello! köszi!

Na közben rájöttem, hogy a csomagomat ezzel küldi: UPS Worldwide ExpressSM

Itt van tracking, ugye ha jól tudom ott lehet figyelemmel kísérni. A termék kódja meg: UPS Worldwide ExpressSM: RA211041165HK de hiába írtam be kihozta hogy

''UPS could not locate the shipment details for your request. Please verify your information and try again later. ''

:F

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1975) Oliverda válasza verser233 (#1974) üzenetére


Oliverda
félisten

Szerintem te rossz számot kaptál/vagy nézel.

UPS tracking numbers appear in the following formats:

* 1Z 999 999 99 9999 999 9
* 9999 9999 9999
* T999 9999 999

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1976) tusi74 válasza tildy (#1969) üzenetére


tusi74
őstag

Köszi a kiigazítást. Az én fejemben csak az volt, hogy végre sikerült. legalábbis írásban.

(#1977) Bash válasza kapcs-ford (#1971) üzenetére


Bash
őstag

SNAD dispute esetén szerintem nem nagyon lehet általános eljárásról beszélni, mivel eléggé egyedi esetek lehetnek. Azt tudom javasolni, hogy a dispute-n belül adj meg minden a csomagra vonatkozó információt (online bizonyíték a kézbesítésről a legfontosabb), amit csak tudsz, és eszkaláld a dispute-t claim-mé. Ezzel az ügy átkerül egy claim specialistához, és azt a benyomást kelted, hogy nincs félnivalód, mert mindent helyesen reprezentáltál. Ez de hülyén hangzik magyarul, de most nem tudom jobban megfogalmazni, remélem azért érthető.

bandus!
Ha jobban megnézed a szállítás alatt ott van, hogy 4-10 munkanap, ez általában max. 2-3 hét. Vámot, áfát lehet, hogy kell fizetned, de ezt biztosra senki nem tudja megmondani.

verser233!
Ez nem UPS, hanem a Hong Kong-i posta tracking száma, itt tudod követni: [link]. Megjegyzem, hogy haszna nem sok van, ennél sokkal több információt nem fogsz látni.

http://bashtravel.com/

(#1978) kapcs-ford válasza verser233 (#1974) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Az mezei registered post HongKong-ból (HK).

[link]

Majd csak ma fog indulni feléd.

'' Outward Registered Letter

Destination - Hungary
The item will leave Hong Kong for its destination on 28-Apr-2007''

Aláírás

(#1979) kapcs-ford válasza Bash (#1977) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Hello,

Köszi a választ, hogyan tudom eszkalálni claim-mé? A dispute consol-nál nem látok erre lehetőséget...
Ezek vannak:
Hogyan akarsz válaszolni a usernek?
-nem fizetett
-már elküldve.
-felajánlok a vevőnek refund
-válaszolni akarok a vevőnek

[Szerkesztve]

Aláírás

(#1980) bandus válasza Bash (#1977) üzenetére


bandus
veterán

Az áfa ugye 20%, a vám kb mennyi lehet, ha összesen olyan 100 dollár értékben rendelnék táplálék-kiegészítőt? Tehát a legrosszabb esetben, 100$ értékű tápkiegre mennyit kellene még pluszba fizetnem, a szállítási költségen kívül :F Már nézelődtem kicsit ebay-en, de azért még mindig nagyon kínai nekem :B

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1981) Bash válasza kapcs-ford (#1979) üzenetére


Bash
őstag

Már elküldve, egyértelmű. Asszem a bezárásnál van az eszkalálási opció.

bandus!
Talán 7-8%, de nem tudom biztosan, mert szerencsére nem sok esetem volt, de ha nagyon bele akarod ásni magad, akkor itt mindent megalálsz: [link].

http://bashtravel.com/

(#1982) kapcs-ford válasza Bash (#1981) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Igen már elküldve, azzal már válaszoltam elsőnek de nincs ott a lehetőség lezárni a vitát, talán azért mert én vagyok az eladó és csak a vevő zárhatja (aki nyitotta) ?

Aláírás

(#1983) Bash válasza kapcs-ford (#1982) üzenetére


Bash
őstag

Kb. 3-4 hónapja még biztosan lehetett, elképzelhető, hogy azóta ez változott, de nem olvastam róla semmit.

http://bashtravel.com/

(#1984) verser233 válasza kapcs-ford (#1978) üzenetére


verser233
senior tag

köszönöm! :R

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1985) kapcs-ford válasza Bash (#1983) üzenetére


kapcs-ford
őstag

(#1984) verser233 ,Nincsmit!

Hát olvasgatom de már nem lehet, csak a vásárló zárhatja (vagy gondolom az aki indította) illetve eszkalálhatja.. :(

[Szerkesztve]

Aláírás

(#1986) dragonfx válasza Bash (#1983) üzenetére


dragonfx
veterán

szia!

Tudsz valamit mondani az általad korábban említett május 14.e utáni usából való szállítás változásiról?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1987) Bash válasza dragonfx (#1986) üzenetére


Bash
őstag

Tudok, majd ha lesz egy kis szabadidőm nekiülök és írok egy hosszabb szösszenetet, mert eléggé átszerveződnek a dolgok mind belföldi, mind nemzetközi szolgáltatások terén.

http://bashtravel.com/

(#1988) dragonfx válasza Bash (#1987) üzenetére


dragonfx
veterán

Szerinted van esély arra hogy egy amerikai power seller-t meggyőzzek arról hogy Mo.ra elküldjön valamit?(az van írva csak usa, kanada)

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1989) Oliverda válasza dragonfx (#1988) üzenetére


Oliverda
félisten

Próbáld ki, sok veszteni valód nincs. :) Néha sikerül. Mondjuk ha konkrétan bele van írtva az item lapjába hogy nem küld máshová, kivétel nincs, akkor nem sok esélyed van szerintem.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1990) Bash válasza dragonfx (#1988) üzenetére


Bash
őstag

A PowerSeller is ember, én is az vagyok, még ha az avatarom nem is ezt tükrözi. Általában elmondható, hogy nem szeretünk változtatni bejáratott módszereinken egy-egy vevő kedvéért ha az nem jár semmi plusszal csak kockázattal. Ha az áru nem nagyon kapós, akkor megfontolandó, de ha jól megy, akkor úgy van vele az ember, hogy majd jön másik vevő, akivel nincs probléma...

http://bashtravel.com/

(#1991) dragonfx válasza Bash (#1990) üzenetére


dragonfx
veterán

Hát akkor esélytelen vagyok. :O
Mert gondolom ez tömegtermék :B [link]...nem nagy dolog nem is hatalmas, méretű, súlyú, értékű...de nálunk ilyet kapni, pláne ennyiért nem lehet.[link]

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1992) verser233


verser233
senior tag

Szép napot mindenkinek!


Hát valószínű hogy csak én parázom túl a dolgot de akkor sem értem :F :

Szóval, összefoglalva eddig 2 dolgot vásároltam ebayen illetve hát paypalon keresztül.

Az egyik eladóm még a mai napig nem válaszolt semmire, fogalmalmam sincs úton van-e már a termék amit tőle rendeltem, tegnap írtam neki egy kicsit mérgesebb hangvételű üzit hogy legalább arra méltassa már a vásárlóit hogy szól mikor adja fel.

A Másik eladóm az meg már postázta is a cuccost azzal nincs bajom.

DE, és ez az amit nem értek:

Tegnap megnéztem paypalomat és a my account résznél, a recent activity-nél még mindkét eladómnak való kifizetésem fel volt tüntetve. ma meg már csak az akivel elégedett vagyok. Ergo, akit tegnap lecsesztem annak a kifizetése nincs feltűntetve nekem már ott :F

Ez azért van mert csak az elmúlt 7 napot mutatja?? Mert ha bemegyek az all activitybe akkor viszont ott van. Mármint a history-ba.

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1993) Bash válasza verser233 (#1992) üzenetére


Bash
őstag

Nem mindenki tájékoztatja a vevőt, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, a Feedback 2.0 részeként viszont már lehet értékelni az eladót 5 külön kategória alapján is, egyik ezek közül a kommunikáció.

A Recent Activity az elmúlt 7 napot vagy a legutolsó 15 tranzakciót írja ki, amelyik a kevesebb. Mindegyik tranzakciónál van egy kis dobozocska, amit ha bepipálsz, akkor a File Selected Items gombra klikkelve el lehet tüntetni az oldalról a kiválasztott tranzakciókat vagy a File All gombbal egyszerre az egészet. Nagyon hasznos funkció, sokszor naponta betelik 3-4 oldal is, én például csak a függő tranzakciókat hagyom ott.

http://bashtravel.com/

(#1994) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Lenne jó pár kérdés az ebayel kapcsolatban:

1. Ha fizetek és a tag ''elfelejti'' küldeni a pénzt, akkor én biztosítva vagyok? Kb. 500$ lenne.
2. Ha sérülten jön meg a cucc, akkor a visszacsere megoldható?
3.Ha ''gift''-ként jön a cucc, akkor a sérüt áru visszaadásánál vagy reklamálásnál nincs gond? Hiszen kb. 45$ van megadva a z 500$ helyett.

Válaszokat köszi! :R :R :R

(#1995) verser233 válasza Bash (#1993) üzenetére


verser233
senior tag

Köszi!

Feedback 2.0 ? Ez most kerül majd bevezetésre?

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1996) Gabcsika válasza Bash (#1987) üzenetére


Gabcsika
tag

Nagyon nagy várakozással tekintünk előre az irományoddal kapcsolatban, mihamarabb tedd fel ide, köszi szépen!

:)

Freedom, Nature, Love & Music

(#1997) Tüzi válasza juliabrilke (#1994) üzenetére

3.dik pont a rizikós oldala a gift dolgoknak :(

Amúgy észrevételezésem szerint, ha van 30-40 pontod (100%os vevő vagy) akkor elküldik néha, még ha csak USA van bejelölve akkor is... Persze, van amelyik eladó nem, de érdemes rákérdezni. Próba cseresznye :)

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#1998) Tüzi

Ha megfogják vámon: 20% ÁFA-t rárakják, és 3% vámot.
Ha nem hiszik el, hogy mondjuk 30$ ért a dolog (mert mondjuk mittudomén platinaóra) akkor a vámos mond egy összeget, és az után kell fizetni. Kiegyenlíteni kétféleképpen lehet: 1/a: Vagy a postásnál, amikor házhoz hozza, vagy 1/b amikor a postán kéred a csomagot 2: Felmész pestre, Orczy tér 1, ott pedig lerendezed...

Fontos:
Ami papírt kiküldenek a csomaggal, azt az Országos Vámügy adta ki, akik országos hatáskörrel rendelkeznek, tehát akármit is mondd a postás néni, (mert mondjuk sík hülye hozzá, (mint nálunk :D )) simán befizeted a csekket, és elviheted a dobozodat. Ez tuti, mert múlt héten kérdeztük meg a pesti postán a vámost, ugyanis felzavartak minket pestre :W :C magyarország...

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#1999) juliabrilke válasza Tüzi (#1998) üzenetére


juliabrilke
addikt

550$-os alaplapnál nem lenne jó, ha a vámon megfognának.. :O
Ezért is kérdeztem az infókat.

Ha viszont rá lesz írva az összeg,akkor lehet majd rinyálni, ha sérülten érkezne meg,igaz?

(#2000) Tüzi válasza juliabrilke (#1999) üzenetére

600 dolláros turbót vettünk autóhoz, 22ezer körül fizettünk utána.
Ha biztosítással adja fel, akkor igen. Csak NE vedd át, ha sérült. Ha átveszed, akkor már mindegy. Szóval csak okossan :)

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.