Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) juliabrilke válasza tildy (#1900) üzenetére


juliabrilke
addikt

Még csak most kezdődik az egész buli... :DD A többi '' problémás ügyletnél'' nem volt még előre fizetés. Csak ennél a sérült terméknél.

Már kiváncsian várom, hogy mi lesz.. :U

(#1902) Bash válasza didros (#1897) üzenetére


Bash
őstag

Az eladónak nem az áru elküldését, hanem a kézbesítést kell bizonyítania, ami csak úgy fog menni, ha online követhető szállítási móddal adta fel a csomagot. A claim-et általában igyekeznek lezárni 30 napon belül, de ez nem mindig jön össze.

juliabrilke!
Ha PayPal-al fizettetek, akkor készüljetek fel rá, hogy a sérült árut bizonyítható módon vissza kell küldenetek az eladónak, a pénzt csak azután kaphatjátok vissza.

tildy!
Örülök, hogy jól alakult a dolog, bár kicsit sokáig tartott.

http://bashtravel.com/

(#1903) dragonfx válasza dragonfx (#1879) üzenetére


dragonfx
veterán

???

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1904) juliabrilke válasza Bash (#1902) üzenetére


juliabrilke
addikt

:R Majd próbálkozunk vele... :)

Kiváncsi leszek , hogy mi lesz belőle. De eddig mindenki azt mondta, hogy sikerült elintéznie a dolgokat. (hosszabb-rövidebb idő alatt) :D

(#1905) dragonfx válasza dragonfx (#1903) üzenetére


dragonfx
veterán

léci válaszoljatok, meg van ez a hsz. előtt is kérdésem.

+amerikába hogy mükődik a banki utalás????

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1906) Bash válasza dragonfx (#1905) üzenetére


Bash
őstag

A bankkártyarendszer hellyel-közel egységes az egész világon, ha jobban érdekel itt olvashatsz róla: [link] [link] [link].

Május 14-én a USPS (United States Postal Service) szolgáltatásai megújulnak, drágábbak lesznek.

€45 elméletileg a vámmentes értékhatár, deklarált értéktől és megnevezéstől függetlenül bármikor fizetésre kényszeríthetnek, ha ők úgy látják, hogy a vámárunyilatkozaton leírtak nem felelnek meg a valóságnak.

Banki átutalás szinte ugyanúgy működik, mint bármilyen más EU országba történő nemzetközi átutalás. Besétálsz a bankfiókodba és egy kedves ügyintéző hölggyel együtt kitöltitek az átutalási megbízást, szükséged lesz a fogadó fél nevére, számlaszámára, bankjának nevére esetlegesen címére és IBAN szám/SWIFT kód helyett egy routing number-re, amit a fogadó fel meg tud neked adni. 3-4 munkanap az átfutási ideje, és szinte biztos, hogy banktól függően a fogadó féltől levonnak $10-25-t a bejövő nemzetközi átutalásból.

http://bashtravel.com/

(#1907) dragonfx válasza Bash (#1906) üzenetére


dragonfx
veterán

aha, szal akkor nem árt cselekedni gyorsan :B
Az adatok mindenhol ott vannak.
Szal akkor 20$-ral többet kell utalnom pláne mint az termékára+szállítási költsége???

Elnézve akkor egy visa classic kártya már megfelelő mindne országba való utaláshoz.de emnnyi egy ilyenneka fenntartása? :U

'' cash in advance cash on delivery ''
ez a kettő fizetési mód között mia különbség??? :U

u.i.:akkor kb 60$ termékértékig érdemes rendelni??


[Szerkesztve]

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1908) Bash válasza dragonfx (#1907) üzenetére


Bash
őstag

Ezt leginkább a fogadó fél tudja megmondani, hogy mennyit vonnak le bejövő nemzetközi banki átutalásaiból az ő bankjánál.

Fogalmam sincs mennyi a fenntartása, de ha besétálsz a bankfiókodba és megkérdezed, biztosan készséggel segítenek.

A cash in advance előre fizetést jelent a cash on delivery pedig utánvétet., megjegyzem utóbbival senki nem foglalkozik.

Annyi értékben érdemes rendelni, amennyiért neked megéri. Sok esetben még vámmal és áfával együtt is olcsóbban kijössz, mintha Magyarországon vásárolnál, viszont nem kockázatmentes.

http://bashtravel.com/

(#1909) dragonfx válasza Bash (#1908) üzenetére


dragonfx
veterán

igen az utolsó mondat miatt érdekel az usa ebay leginkább.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1910) koxx válasza Bash (#1908) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Rengeteg jó cucc van ebayen különösen az usában ill hong-kongban, az az egy problémám, hogy néhány amerikai seller nem hajlandó külföldre postázni, van ennek valami különös oka? A paypalos fizetés által ők teljesen védve vannak, nem? :U

(#1911) Bash válasza koxx (#1910) üzenetére


Bash
őstag

Természetesen van oka, korábban is beszéltem már róla néhányszor.
Egyik fő ok, hogy ha az eladó nem PayPal confirmed address-re küldi az árut, akkor nincsen védve egyáltalán. Jelen állapotban confirmed address-szel csak USA-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban élő eBay-ezők rendelkezhetnek. Tehát az eladó minden alkalommal kockázatot vállal, amikor a vevő PayPal-al fizet és a három fenti országon kívül él. Ha bármiféle claim-re kerül sor, az eladónak (online) bizonyítékot kell bemutatnia PayPal-nak a csomag kézbesítéséről (a feladás nem számít). Ez csak akkor lehetséges, ha expresszel szállít az eladó vagy más (még drágább) csomagküldő cég szolgáltatását veszi igénybe. A kézbesítés bizonyítékának hiányában szinte minden esetben a vevő fogja megnyerni a claim-et és az eladó pénz és áru nélkül marad.
Másik fő ok, hogy a belföldi postázáshoz viszonyítva a nemzetközi csomagküldés rengeteg kockázattal jár és nagyon időigényes. Ha belföldre küldök csomagot, online kifizetem, kinyomtatom a címkét, ráragasztom a csomagra (Priority Mail-hez és Express Mail-hez a posta ingyen biztosít borítékokat, dobozokat is) és reggel pedig lerakom az ajtóm elé. Délután amikor jön a postás ingyen elviszi mindet.
Ezzel szemben ha nemzetközi csomagot küldök ugyan ki lehet fizetni, kinyomtatni a címkét/vámárunyilatkozatot és ráragasztani a csomagra, de mindenképpen személyesen be kell vinnem a postára és lepecsételtetni a postai alkalmazottal. Ez további költségeket és időt von maga után, benzin, csomagolóanyag, sorban állás...
Természetesen belföldön is tűnnek el csomagok, de nemzetközi viszonylatban ez sokkal gyakrabban előfordulhat, és szinte semmilyen mód nincs arra, hogy utánanyomozzunk.
Számos probléma adódhat a nyelvi korlátok miatt is, a vásárlók nem mindig olvassák el a leírást és a feltételeket, vagy nem értik meg a leírtakat, és akkor jönnek a panaszok...

A dolog másik oldala, hogy a külföldi vásárlók általában hajlamosak magasabb árat fizetni részben gazdasági, részben elérhetőségi okok miatt. Ezért az árért az eladók egy része vállalja a kockázatot, nagyobb részük teljesen érthetően nem.

http://bashtravel.com/

(#1912) dragonfx válasza Bash (#1911) üzenetére


dragonfx
veterán

Akkor ezért nem akarnak usa-ból eu-ba küldeni renegetgen az amerikai ebayről.

a visa vagy maestro bankkártya a jobb szerinted???

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1913) tusi74


tusi74
őstag

A német Hermes futárszolgálattal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
mennyire megbízhatóak, mert magyar oldalukat egyáltalán nem találtam meg.

(#1914) koxx válasza Bash (#1911) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Így már értem, köszi.
Régebben írtál a csomagküldés fajtáiról [link] ugye itt az van, hogy a Global Priority Mail (GPM) illetve a Global Airmail Letter Post-ra nem köthető biztosítás. Akkor miért írják oda ennél a küldési módnál: insurance (optional) 2$? pl: megkérhetem az eladót, hogy Global Airmail Parcel Post-tal küldje el nekem a pakkot?

szerk: találtam is egyet [link] ha teszem ebből rendelek 3 db-ot, okozhat vmi fennakadást a postán vagy egyéb helyen?

[Szerkesztve]

(#1915) joergie


joergie
őstag

Megkaptam az első feedback-emet oh yee :C

viszont van egy csomagom, amit március 12-én adtak fel állítólag(!) és nem jött meg. Namost ezt akár hogy nézem 6 hét. 3 hete szóltam a tagnak hogy nézessen utána, azt mondta megteszi. Most elküldte a kis cetlijét amit a csomagért kapott, meg utánanézetett a postán(inquery) hogy mégis hol jár vagy melyik országban nyúlták be. szerencsére biztosítva van a cumó, csak rohadtul idegesítő, hogy aszondja 25 nap amíg mindenhol utánanézetnek a csomagnak mert nem volt kézbesítési idő garantálva. kapják be a lompost. Nem félek hogy nem kapom vissza a pénzt, vagy esetleg megkapom a csomagot, csak idegesítő hogy az éterben kóvályog a cucc, miközben használnám a cumót. szóval postával csak csínnyán, inkább fizess többet de ne vesszen kárba. Ez ugyanaz az angol ''királyi'' posta amivel 2 nap alatt ideért Londonból a csomagom...

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#1916) Jam.


Jam.
aktív tag

Sziasztok!

Ebay-en szeretnék vásárolni az USA-ból egy iPodot.
Két eladót szemeltam ki magamnak.
Fizetésmódnak mindkét helyen PayPal van megadva, szállításnak pedig az egyik helyen UPS a másiknál pedig Expedited International Flat Rate Post.
Szóval az lenne kérdésem, hogy mire érdmes odafigyelni és, hogy melyik szállításmódót lenne jobb választanom, mivel árban nincs nagy különbség?
Természetesen az eladókra adott visszajelzéseket már csekkoltam, azokkal úgy tűnik minden rendben van.
Most akkor a vám dolog, hogyan is működik pontosan? A UPS által szállított cuccokra is úgy vonatkozik mint, minden másra? Ha igen akkor, hogy lehet a vámon faragni, vagy esetleg megúszni?

Válaszaitokat előre is köszönöm! :R

(#1917) Bash válasza koxx (#1914) üzenetére


Bash
őstag

Elképzelhető, hogy azt a biztosítást csak elfelejtette átállítani, de az is lehet, hogy hozzám hasonlóan külső cég szolgáltatását veszi igénybe a csomagok biztosítására (pl. DSI). Meg lehet kérni az eladót, bár valószínű kissé drágább a Parcel Post ekkora csomagnál. Egyébként nem hiszem, hogy gond lenne 3 kés miatt, de ezt sosem lehet tudni.

joergie!
Azzal ugye tisztában vagy, hogy PayPal-nál 45 napig van lehetőséged a kárigényed benyújtani? Nem árt odafigyelni a naptárra kicsit.

Jam.!
Az Expedited International Flat Rate Post csak egy általános megnevezés, lehet, hogy az is ugyanúgy UPS, vagy más csomagküldő cégnek/postának az expressz szolgáltatása. UPS-szel nincs sok tapasztalatom nemzetközi téren, de úgy tudom szinte mindig vámkezelik a küldeményeket. Arra ne számíts, hogy az eladó kevesebb értéket ír rá, vagy ajándékként küldi, nagy kockázatot vállalna ezzel.

http://bashtravel.com/

(#1918) Jam. válasza Bash (#1917) üzenetére


Jam.
aktív tag

Értem, köszönöm.

(#1919) Jam.


Jam.
aktív tag

És egyébként Angliából, hogy van ez? Azt is vámolják?

(#1920) Bash válasza Jam. (#1919) üzenetére


Bash
őstag

EU tagországok között nincs vám.

http://bashtravel.com/

(#1921) dragonfx válasza Bash (#1917) üzenetére


dragonfx
veterán

''Arra ne számíts, hogy az eladó kevesebb értéket ír rá, vagy ajándékként küldi, nagy kockázatot vállalna ezzel.''

Ezt akartam én is pont kérdeni, kinn sítt jár ezért? :U

Mert ha igaz amit írtál 45 euro, az kb 60 dolcsi, és ha én meg 70ért vennék, akkor kicsit szopás :DDD ...de mennyi is a vám ha fizetni kéne rá??hány %?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1922) Gabcsika


Gabcsika
tag

''Hazafiaknak'': már él a .hu-s eBay domain egy ideje. Igaz, ez is csak egy mirror, de legalább a miénk!

[link]

Freedom, Nature, Love & Music

(#1923) joergie válasza Bash (#1917) üzenetére


joergie
őstag

Ez az amit elfelejtettem megkérdezni, de akkor úgy látom a kérdés bele volt rejtve a mondanivalómba.
Még mindig tartom, hogy nem félek hogy nem kapom vissza a cuccost.
Elég korrekt a tag, tegnap elküldte nekem a papiros scan-jét ami a csomagot igazolja.
Ráadásul nő, azoknak meg trauma az ilyen. ;] Eléggé érces hangvételű mail-okat küldtem neki és még akkor is nyugton maradt :R

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#1924) Jam.


Jam.
aktív tag

Szerintetek kamu lehet a hírdetés?: [link]

Mert elég érdekes, hogy próbáltam több domain-en is, .de, .co.uk, .com-on és mindenhol talál ilyen hírdetést, de más névről.

Pl. itt van ez:[link]
A hírdetés ugyanúgy nézki, de az eladó mégis más. :(

[Szerkesztve]

(#1925) verser233


verser233
senior tag

Sziasztok!

Először is szeretném leszögezni, hogy elkezdtem olvasni a topikot el is jutottam valameddig, de most tényleg nincs időm az egészet átolvasni, ellenben a hasznos tanácsaitokra rendkívül szükségem lenne!


Szóval nagyon kezdő vagyok........ebay terén (és lehet hogy már rá is fáztam, még nem tudom)

Na szóval, beregisztráltam ebayre is meg paypalra is (megjegyzem paypal még mindig nem küldött ki semmilyen 4 jegyű számot)

Ebayen licitáltunk 2 lejátszóra, mindekttőt meg is nyertük. Ki is szerettük volna fizetni, de paypal kiírta hogy csak 20 ezer ft értékig lehet, így csak az olcsóbbikat fizettük ki. Most a payapal azt írja completed, és le is vonták az összeget, ez volt szombaton, azóta semmi nem történt, legfeljebb csak annyi hogy ebay accountomon a WON pontnál a termék mellett megjelent a dollár jel, de az eladó azóta se írt, pedig én írtam neki többször is..... kezdhetek aggódni?

Na most, összesen fizettem 95 USD-t ami tartalmazta a 30 dolláros(Beállítottam az ebay-t hogy shipping to Hungary, akkor hozta ki hogy 30 dollár, de a szállítás tuti worldwide, erre ügyeltünk) szállítási költséget. Ezen felül kb még mennyit kell fizetnem, mikor megkapom az árut? Tehát gondolok itt pl a vám mértékére, meg még kitudja mi jön még rá........ (bevallom elkapkodtuk ezt a dolgot, vám eszünkbe sem jutott :( Honnan tudom én meg, hogy az már feladta -e egyáltalán a terméket vagy csak a pénzt szippantotta-e le?


Szóval nagyon hálás lennék ha valaki szép nyugodtan, elmondaná egy kezdőnek hogy mi is az ábra és ohgy legközelebb mire kéne jobban ügyelnem, illetve ezeket aplusz költségeket ha valaki pontosan leírná azt is megköszönném! :R


Ja nem tudom mennyiben fontos a vámkérdésre vonatkozóan de a termék(ek) amiről szó van az mp3 lejátszó

[Szerkesztve]

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1926) Gabcsika válasza Jam. (#1924) üzenetére


Gabcsika
tag

Hmm... Érdekes. Lehet, hogy szoftverhibás vagy valami (nem ''halálos'') hibája van, esetleg már a gyártás során keletkezett (pl. megnyomódott a műanyagborítás, stb.) hiba miatt ilyen olcsó, esetleg ''leesett a kamionról''.

Én vigyáznék vele!

Freedom, Nature, Love & Music

(#1927) Gabcsika válasza verser233 (#1925) üzenetére


Gabcsika
tag

A 4 jegyű kódot MEG KELL(ETT VOLNA) VÁRNOD! Ez oldja fel a ''gátlásokat'', azaz ennek a begépelésével leszel ''verifyied'' és mint ilyen user korlátlan számú VÁSÁRLÁSRA vagy jogosult a PayPal rendszerén keresztül (ami az eBay tulajdona, azért is reklámozzák orrba-szájba, hogy a fizetés ezen keresztül történjen, de valóban jó és megbízható is).

Elvileg enélkül is megjöhet a cucc.

''Honnan tudom én meg, hogy az már feladta -e egyáltalán a terméket vagy csak a pénzt szippantotta-e le?''

Elvileg az eBay reg-ed + a PayPal reg-ed automatice úgy van belőve, hogy a megadott e-mail címedre kapsz róla egy infó levelet, valamint az eladó is értesít(het), hogy feladta a cuccost, de egyébként mail neki...

''...legközelebb mire kéne jobban ügyelnem''

Hát a helyzet úgy fest, hogy a 4 jegyű kód megszerzéséig felejtős legyen neked az eBay... Ez feltétlenül fontos!
Nekem is beletelt pár napba, amíg generáltak egy kódot és elküldték. De ezt ki kell várni.

Freedom, Nature, Love & Music

(#1928) Jam. válasza Gabcsika (#1926) üzenetére


Jam.
aktív tag

Nem hiszem, hogy hibás darabokról van szó, hanem inkább kamu az egész.
Ha megnézed az eladó többi termékeit, akkor láthatod, hogy csak ipod-ot árul és elég érdekes, hogy a mini ugyanannyiba kerül nála mint egy nano és az is elég érdekes, hogy egyik termékére sem érkezett ''bid'', pedig elég olcsón adja őket. :U

(#1929) verser233 válasza Gabcsika (#1927) üzenetére


verser233
senior tag

kösz a gyors választ!

Én már csütörtökön regisztráltam a paypalt és azóta sem kaptam meg, azért remélem mihamarabb megjön.

Vámkérdésre tudsz valami használható információval szolgálni?

Mi történik akkor ha mondjuk egy általam licitált terméket mégsem fizetek ki? Mire számíthatok?

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1930) Gabcsika válasza Jam. (#1928) üzenetére


Gabcsika
tag

Tökéletesen igaz lehet, igen. Én egy picit optiPista voltam, de mondom: vigyázni az ilyenekkel.

Ha elvileg ugyebár minden rendben a vásárlóval, de nem azt kapja, amit vett, vagy egyáltalán nem kap semmit, elvileg a PayPal úgyis megtéríti neki (neki ítéli meg a dispute-ot).

Óriási kockázat nincs, de természetesen nagyon észnél kell lenni, hiszen még egy ilyen rizikó is csak rizikó.

Freedom, Nature, Love & Music

(#1931) dragonfx


dragonfx
veterán

hatalmas kérdésem van:

otpnél is van dombornyomott kártya az is jó ebayes fizetésre????
a paypalhoz külön krátya kell vagy csak számládra átrakni hozzájuk??....mér drágább mindne paypolosan fizetett termék? :U

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1932) Gabcsika válasza dragonfx (#1931) üzenetére


Gabcsika
tag

Nos, nekem is tőlük van, annyit mondok.
Nem kell új számla. A már meglévő folyószámládról kúszik át a pénz. Mi az, hogy minden termék drágább PayPal-osan? Már miért lenne drágább?

Freedom, Nature, Love & Music

(#1933) dragonfx válasza Gabcsika (#1932) üzenetére


dragonfx
veterán

Más eladónál levő hasonlóak átlagárához képest.

oks, akkor így fogom én is megcsinálni. ;)

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1934) joergie válasza Gabcsika (#1930) üzenetére


joergie
őstag

Ha elvileg ugyebár minden rendben a vásárlóval, de nem azt kapja, amit vett, vagy egyáltalán nem kap semmit, elvileg a PayPal úgyis megtéríti neki (neki ítéli meg a dispute-ot).

Épp egy ilyenbe vagyok benne.
Dióhéjban: A 45 napon belül meg kell indítani a dispute-ot(a tranzakciótól számítva), innentől van 20 nap amíg paypal figyeli a beszélgetéseket, és ha úgy érzed akkor 20 napon belül ''you can make a claim, tehát beadod az igényedet kártérítésre.

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#1935) Gabcsika válasza joergie (#1934) üzenetére


Gabcsika
tag

''Épp egy ilyenbe vagyok benne.''

Milyen cuccal?

Freedom, Nature, Love & Music

(#1936) Bash válasza Gabcsika (#1930) üzenetére


Bash
őstag

Ha csak úgy várod azt a négyjegyű kódot, mint a sült galambot, akkor soha nem fog megérkezni. El kell indítanod az Expanded Use Enrollment Process-t, ekkor PayPal egy kis összeggel megterheli a kártyádat. A bankszámládon amikor ez megjelenik a tranzakció megjegyzés rovatában lesz a négyjegyű szám, amit be kell ütnöd a PayPal account-odba és ezzel verified leszel.

http://bashtravel.com/

(#1937) Gabcsika


Gabcsika
tag

Na most én kérdezek!

Kinek volt és mi (milyen értékű, fizikai méretű) a legnagyobb rendelése EU-n BELÜLI item location-nel és EU-n kívülivel?

Mekkora volt a vám, meg minden vagyis a totál végösszeg az egész hercehurca végén?

(Az EU-n belülinél nincs vám, stb. csak az érzékletesség kedvéért kérdezem)

Freedom, Nature, Love & Music

(#1938) Badb0y válasza Tüzi (#1854) üzenetére


Badb0y
addikt

Ez a 44$ 54$-ig mehet ha jól tudom. De ha 100$ alá pozícionálod, és rajta van a gift, akkor átjön. Ha nincs, akkor nem.
De nem rég volt egy elég gázos eset amikor jött egy markolat, és számlát kértek. Bementem a ''számlámmal'' és láttam, hogy fel volt tüntetve, hogy 85$. Én meg vittem az 50$-os számlám. Ilyenkor szerintetek mi van :F Azt nem írom le mit csináltam, de sztetek mit lehetett? Miért nem írták meg nekem, hogy 85$-ról hozzak számlát :F

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1939) Badb0y válasza Tüzi (#1863) üzenetére


Badb0y
addikt

Érdemes erre figyelni egyébként, hogy ne ugyanarra a címre jöjjön a csomag :F Gondolkodtam már ezen, de vhogy nem vitt rá még semmi, hogy máshova küldessem. Jegyzik ezt vhol, hogy mennyi csomag jön egy bizonyos címre :F Mert ha igen, akkor kicsit gáz :F

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1940) Badb0y válasza tusi74 (#1875) üzenetére


Badb0y
addikt

Egyik barátomnak elkevertek egyszer egy 160.000 ft-os fényképezőt a DPD-sek.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1941) fotel válasza Gabcsika (#1935) üzenetére


fotel
aktív tag

Egyszer már én is disputáltam, hamisított árut kaptam, de visszakaptam az összes pénzemet és a gagyi szarokat is megtartottam (azaz kidobtam a kukába).

(#1942) Badb0y válasza Flashcash (#1890) üzenetére


Badb0y
addikt

Csak az a mocsokság, hogy amikor fizetsz levonják valuta eladásin, amikor fogadsz, akkor pedig valuta vételin kapod meg. aktuális paypal árfolyamokat a fees/view currency converter alatt találod Ez hol van :F

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1943) Badb0y válasza Bash (#1917) üzenetére


Badb0y
addikt

45 nap az naptári nap vagy munkanap :F

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1944) Badb0y válasza dragonfx (#1921) üzenetére


Badb0y
addikt

7-8% a vám+20% az áfa. Ez a minimum. Friss tapasztalatom van sajnos.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1945) Badb0y válasza Gabcsika (#1937) üzenetére


Badb0y
addikt

Egyszer rendeltem egy tokina obit Hong-Kong-ból, fedex hozta, és 5-6000 vámot fizetten a 120.000-es obira a futárnak. Nem kellett sehova bemennem. EU-n belül pedig Angliából 2 mobilt, egy Piros D900-at 120 körül meg most 130.000 körül Siroccot, de még nem ért ide.

[Szerkesztve]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1946) verser233


verser233
senior tag

Sziasztok!

Na ma végre megkaptam a négyjegyű kódomat.

Kérdeznék valamit: a számlát amit emailben küldenek, arról nem kapok az ebayre egy másolatot? Mert nekem citromailre jön de a thunderbirdömbe volt beállítva és az ma totál elromlott újra kellett telepítenem meg minden, és akkor jött a felismerés, hogy amit a thunderbird levelező citromailről áthoz, azt onnan a citromailről végleg törli, ergo, elveszett a számlám :F

Elmondok egy érdekes esetet mi történt velem:

szóval, ugyebár máig nem volt úgymond aktiválva a paypalom, ezért tegnap barát segítségével fizettünk egy általam licitált termékre. A terméket április 20-án licitáltam egy 8gb-os mp3 playerre. az eladóva váltottunk is néhány pü-t. Erre ma reggel képzeljétek miután tegnap este elkültük a pénzt, jött ohgy bocsi de a termékleírásban véletlenül 8 gigát írtam miközben csak 4 gigás és hogy ne küldjem el a pénzt. Erre visszaírtam, hogy de már elküldtem. Tiszta ideg voltam. Aztán délután mikor hazaértem, újra kaptam egy üzit hogy a pénzt visszaküldte a barátom paypaljára :W na mondjuk ekkor megkönnyebbültem.

Kérdéseim:

Szerintetek jó oké visszaadta a pénzt........de nem az lett volna a legfairebb ha elküldi a 8 gigást? mert én nem tehetek róla, hogy ő elcseszte és 8 gigásra licitáltam akkor 8 gigásat is adjon, nem??? úgyhogy most végülis ő maga vonta vissza a tranzakciót a pénzt meg visszaküldte.............

Szerintetek mennyi idő mire visszakapom a pénzemet? Mert azt tudom hogy paypalon pénzküldés zökkenőmentesen megy országunkból(a pénzküldés érdekes mindenhol marha könnyedén megy), de úgy tudom hogy a pénzfogadás még mindig akadozva megy.... vagy ez már megváltozott? :F

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#1947) didros


didros
senior tag

Az lenne a kérdésem, hogy ha folyamatban van egy claim a paypal-on, akkor párhuzamosan az ebayen is el kell / érdemes indítani az ''item not received'' párbeszédet?

(#1948) Flashcash válasza Badb0y (#1942) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Most próbáltam megint de nekem még mindig nem engedi a conversion options-nél a kártyatársaság konverzióját kiválasztani. :( Pedgi valaki írta hogy neki megy. :F

Jelentkezz be a paypalra és lent válaszd a fees-t a megjelenő lapon pedig a currency converter-t. Itt mindig megnézheted az aktuális vételi és eladási árakat.

[Szerkesztve]

(#1949) Flashcash válasza verser233 (#1946) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ha refundot kapsz akkor az mindenképpen működni fog, és ez nem pénzfogadásnak minősül hanem pénzvisszafizetésnek emiatt a pénz közvetlenül a bankkártyádhoz tartozó számlaszámon fog megjelenni nem a paypal egyenlegednél. Nekem kb. 3-4 napig tartott régebben a refund.

(#1950) Flashcash válasza Badb0y (#1945) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

A Fedexnek ez az előnye ők intézik a vámot viszont cserébe meg is kérik az árát a szolgáltatásnak.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.