Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) didros


didros
senior tag

Sziasztok! Egy haverom most regisztrált az ebayen, de nem tud bejelentkezni, mert a megerősítő kódot kéri a rendszer, amit postán küldtek el neki. Hogyan lehetne e-mail címre is elküldetni ezt a kódot, hogy azonnal használni tudja az azonosítóját? Sürgős lenne neki... Ha ráklikkelek az erneut senden bgombra, akkor csak egy ismertetőt küld az email címére kód nélkül...
Érdekes, mert másik ismerősömnek már regisztráltam úgy, hogy nem kellett várnia a postára. Hogy van ez? Köszi!

(#1702) tildy válasza didros (#1701) üzenetére


tildy
nagyúr

www.ebay.com-on reggelve azonnal be tudtam lépni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1703) didros válasza tildy (#1702) üzenetére


didros
senior tag

Ő is ott regisztrált, de a bejelentkezés után átdobja a német ebay oldalra, ahol a megerősítő kódot kérik tőle. Lehet, hogy csak szúrópróbaszrűen csinálnak időnként ilyen postai cím ellenőrzést? :F

(#1704) ollie válasza didros (#1703) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Lehet, hogy németországi címet adott meg?

***

(#1705) ollie válasza tildy (#1696) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Talán a 08-at kell lehagyni az elejéről, mint itthon a 06-ot.

***

(#1706) ollie válasza dragonfx (#1682) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

mnb.hu

***

(#1707) Flashcash válasza tildy (#1696) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Szerintem
0049 0870 132 1402

(#1708) didros válasza Flashcash (#1707) üzenetére


didros
senior tag

Nem, ennek így kellene kinéznie:
00 49 870 132 1402
Ez egészen biztos. Minden német számot így hívok fel...
Nem tudom mi lehet a baj, ha így sem ment.

(#1709) ludus


ludus
aktív tag

Sziasztok!

ebay.de-ről kéne nekem megvenni egy cuccot, de csak Németo.-ba szállítanak... tudna valaki nekem ebben segíteni innen? netán licitálni helyettem?

(#1710) esztersys


esztersys
csendes tag

Segítség kellene ebay-es fizetéssel kapcsolatban.
Az eladó (USA), akitől vásároltam a következő fizetési módokat fogadja el: PayPal, Amex, Discover, eCheck, MasterCard, Visa, cashiers check vagy money order. A paypal kiesett, mivel csak confirmed address-ről fogad el pénzt. Szóval engem a többi fizetési mód érdekelne, elsősorban az, ami Magyarországról elérhető és a felsoroltak közül a legolcsóbb. Bidpay-re is regelve vagyok, de nincs feltüntetve a listában, így ez is felejtős.
Előre is köszönöm a segítséget! :R

(#1711) Brekk válasza esztersys (#1710) üzenetére


Brekk
addikt

Szia maki! :D :DDD :P

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#1712) Bash válasza esztersys (#1710) üzenetére


Bash
őstag

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem a MasterCard, VISA, Amex, Discover és az eCheck fizetési eszközöket PayPal-on keresztül fogadja el az eladó, cashiers check és money order pedig nincs Magyarországon.

http://bashtravel.com/

(#1713) gregorik


gregorik
senior tag

copy+paste a másik topikból:

Lejárt a dombornyomott Visám, mielőtt egy fontos kis transactiont megejthettem volna. Kemény 15 dollárt (2800HUF) kellene Paypalon átküldeni egy Costa Rica-i, illetve 20 dollárt (3800HUF) egy amerikai ökoturista-cégnek.
Ha valaki, akinek van érvényes kártyája, kisegítene, megtoldanám az összeget egy ezressel, amikor találkozunk, hogy fizessek kp-ben.

Aki ismer, tudja, hogy nagy Ebayes/Paypales voltam, most azért folyamodok ilyen kezdő megoldáshoz, mert a kártyám lejárta miatt veszélyben a nagy észak- és dél-amerikai ökotúrám.

Előre is köszi.

(#1714) esztersys válasza Bash (#1712) üzenetére


esztersys
csendes tag

Nem keserítesz el. Tőlem eddig mindenki elfogadott paypalos fizetést, még azok is, akik confirmed address-t kötnek ki. Sokan + feedback alapján döntenek, hogy elfogadják-e unconfirmed-ről. De sajnos ez az eladó nagyon erősködik a confirmed-del, ezért akarok máshogyan fizetni.
Az American Express honlapján olvastam money order-ről. Ott ezt írják: ''Bárki számára igénybe vehető pénzküldési lehetőség. Csekkenként maximum 200 dollár értékben, szabadon választott összegben vásárolható.'' Erről tud valaki (aki már igénybe vett ilyen szolgáltatást) többet mondani?

(#1715) didros


didros
senior tag

Mit jelent az, ha valakinek az ebayes azonosítója mellett sárga (világító?) figura látható? :F

(#1716) Krix válasza didros (#1715) üzenetére


Krix
őstag

újonc :)

If it is not broken then don't fix it!

(#1717) Bash válasza didros (#1715) üzenetére


Bash
őstag

Erre gondolsz: [kép] ?

[link]
''This icon next to a member's user ID means that the seller meets the criteria for being a PowerSeller---consistent volume sales, 98% total positive Feedback or better, eBay marketplace policy compliance, and an account in good financial standing. With this mark, you can be confident that you are transacting with an experienced eBay seller who has proven that they’re committed to customer satisfaction.''

Ha ilyet látsz valakinek az azonosítója mellett, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt eladóval van dolgod, aki nagy valószínűséggel nem fog átverni.

http://bashtravel.com/

(#1718) koxx válasza Bash (#1717) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Szerintem inkább erre gondolt [kép]
''a felhasználó új (kevesebb mint 1 hónapja regisztrált) tag''

(#1719) didros válasza koxx (#1718) üzenetére


didros
senior tag

Köszi, igen erre gondoltam! Sejtettem, hogy ezt jelenti, de mégsem voltam benne biztos, mert nem emlékeztem rá, hogy az én nevem mellett is lett volna ilyen jel az elején. Szóval ez egészen pontosan 1 hónapig tart, utána automatikusan eltűnik?

(#1720) tusi74


tusi74
őstag

Én arra lennék kíváncsi, hogy ha az USA-ból jön a cucc, 17$ értékben, akkor az vámköteles?

Másrészt van tapasztalat, hogy mennyi idő alatt ér ide?

(#1721) koxx válasza tusi74 (#1720) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Bash szépen összefoglalta [link] ill. [link]

(#1722) tusi74 válasza koxx (#1721) üzenetére


tusi74
őstag

Hú bakker, akkor jó drága lesz. 16.50 $-ért nyertem a cuccot, 19.9 $ a postaköltség, ami ugyebár értéknövelő. Ez 7000 Ft durván. Még így is nagyon megérte. De ha még vámon felül rájön 1-2 ezer forint kezelési költség, akkor már túllépi a 10000 Ft-ot. Na mindegy, okos ember előbb olvas aztán licitál, a buta meg fordítva teszi. :(

(#1723) tusi74 válasza tusi74 (#1722) üzenetére


tusi74
őstag

Na folytatom tovább az e-bay-jel való ismerkedésem kissé göröngyös útját.

OTP webkártyával, amit szinte minden rendszer Eurocard/Matercardként kezel, és el is fogad ki akartam fizetni a cuccot. Szinte azonnal. Az összeg rendelkezésre állt.
Hibaüzenetek hiba üzenet hátán. Először is, hogy a címem nem stimmel. De STIMMELT.
Aztán, hogy duplán küldtem el a tranzakciót. Ok. Mondom feladom, majd írok az eladónak, hogy nem fogadja el a kártyám, és bár nem volt megjelölve PayPal, én azzal szeretnék fizetni.
Igen ám, de a pénz eltűnt a kártyáról. Szinte fillérre pontosan annyi, mint amennyit az index-szel átszámoltam. Magyarul, hibaüzenet ide, hibaüzenet oda, a terhelés megtörtént. Kezdtem morcos lenni, írtam az eladónak, hogy van egy kis gond. Ezt írta vissza.
''Hi,
Actually your credit card was declined, so the money will automatically be refunded to your account in 2-3 days. Let me know if you have a paypal account, I will send you an invoice so you can pay with it.
Thanks''

Szerintetek tényleg visszakapom a pénzem?



[Szerkesztve]

(#1724) Gero válasza esztersys (#1714) üzenetére


Gero
tag

Bash irta Money Order nincs Mo-n
ha meg mar van, akkor:

egyebkent ugy mukodik, hogy bemesz egy banka (USA) aztan kifizeted a let, es kapsz egy papirt ami ugy nez ki mint egy csekk, azzal a kulombseggel, hogy az elado biztos lehet benne, hogy mikor bevaltja, akkor van mogotte fedezet, mert ugye te azt mar kifizetted a banknak. egy szemelyes csekknel ugye meg lehet nincs is a szamladon penz...

cramstuff.com

(#1725) Flashcash válasza tusi74 (#1723) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ha jól vettem ki akkor közvetlenül a bankkártyáddal fizettél. De hogyan, milyen bankkártya elfogadó rendszeren keresztül?

Annyit tehetsz hogy írsz az eladónak hogy várjon amíg visszakapod a pénzedet, és ha valóban visszakaptad akkor kifizeted majd neki paypalon keresztül.

Mint kezdő valóban az a legjobb ha mindent többször átolvasol, a legegyszerűbb ha olyan cuccokra licitálsz ahol paypallal lehet fizetni. Nekem a legtöbb problémám kezdőként mindíg a német privát userekkel volt, ők azok akik hiába fogadják el a paypalt, fizetés után jönnek rá hogy a paypalon keresztüli bankkártyás elfogadás nem jó nekik, vagy egyszerűen apróbetűvel felárat hirdetnek a paypal fizetés elfogadására, vagy csak németországból fogadnak el paypal fizetést. Hivatalosan persze egyiket sem tehetnék meg, csak inkorrektek. :( Így én inkább az angol és amerikai ebay oldalakat böngészem.

[Szerkesztve]

(#1726) tusi74 válasza Flashcash (#1725) üzenetére


tusi74
őstag

Az eladónak van egy saját bankkártya elfogadó helye. Mondjuk lehúzni nem tud, mert webkártya 0 Ft egyenleggel egyébként, de legalább a pénzemet kapnán vissza.

(#1727) Flashcash válasza tusi74 (#1726) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Akkor viszont az OTP-ben kell érdeklődni, ők valószínűleg hamarabb látják hogy van-e beérkező jóváírásra váró tétel. Én már kaptam így vissza pénzt viszont a jóváírás 3-4 munkanap volt.

(#1728) tusi74 válasza Flashcash (#1727) üzenetére


tusi74
őstag

A lényeg, hogy kaptál így vissza pénzt. Van netbankom, majd figyelek. Köszönöm!!!

(#1729) didros


didros
senior tag

Mi van akkor, ha egy eladó nem ad le értékelést? Már több mint egy hónapja létrejött az üzlet, minden OK, én + minősítést adtam neki, ő meg még az emailekre sem reagál... ugyanakkor másokkal folytatja az eladásokat szóval nem kórházban van...

(#1730) Bash válasza didros (#1729) üzenetére


Bash
őstag

Semmi. A feedback csak egy lehetőség arra, hogy kifejtsük véleményünket a tranzakcióról, nem kötelező. Vannak olyan eladók, akik x idő múlva tömegesen hagynak feedback-et, elképzelhető, hogy ez az illető is ebbe a csoportba tartozik. Az is lehet, hogy csak simán nem érdekli, vagy már a zaklató e-mail-jeid miatt szándékosan nem hagy feedback-et.

http://bashtravel.com/

(#1731) tusi74 válasza Flashcash (#1727) üzenetére


tusi74
őstag

Felvettem az OTP-vel a kapcsolatot, azt mondták, hogy zárolva van az összeg március 10-ig. Én pedig addig nem utalok mégegyszer PayPal-on sem, míg vissza nem kapom a pénzem. Ugyanis a kártya érvényes, azóta is használom. Szerintetek fog várni az eladó?
Ráadásul már írtam neki 2 üzenetet, és nem is válaszol. Azt meglehet nézni az ebay.com-on valahol, hogy mikor lépett be utoljára?

(#1732) Flashcash válasza tusi74 (#1731) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Akkor írd meg hogy március 10.-én fizetsz.
Azt hogy mikor lépett be utoljára nem tudod megnézni, de ha rákattintasz a nick nevére és a left for others részt megnézed láthatod, hogy mikor adott utoljára értékelést valakinek vagy megnézed hogy tett-e fel új árut mostanában.

[Szerkesztve]

(#1733) Bash válasza Flashcash (#1732) üzenetére


Bash
őstag

Csak halkan jegyzem meg, hogy egyik sem jelenti feltétlenül azt, hogy az illető tevékenykedett. A listázást és a feedback-et is lehet egész egyszerűen automatizálni.

http://bashtravel.com/

(#1734) Flashcash válasza Bash (#1733) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Persze mindent lehet automatizálni de ha ő február 10.-én vásárolt és megnézi a feedback listet és talál olyan tranzakciót ahol pl. február 20.-án eladott az adott account valamit amire meg is jött a feedback akkor valószínű hogy az eladó aktív még.

Feltéve hogy nem magának termel feedbacket egy másik accountról.

(#1735) tildy válasza Flashcash (#1707) üzenetére


tildy
nagyúr

A megoldás: 00 44 870 132 1402 :U

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1736) Templ@r válasza tildy (#1735) üzenetére


Templ@r
tag

Most fedeztem fel ezt a topikot.
Megprobaltam VoipCheap-en keresztul a 0870 132 1402 szamot direktbe felhivni. Sikerult, viszont csak fax-hang jott.

[VeNY]-=SoG=-Templar by BF2; [VeNY]Templar75 by BC2

(#1737) Flashcash válasza tildy (#1735) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

(#1738) kapcs-ford


kapcs-ford
őstag


Nem tudom hogy veletek történt-e már ilyen de a következő a helyzet:

Ma délelőtt egy német user vett tőlem egy dolgot, nem biddelt hanem vásárolt azonnal (még nem fizetett) és ma este írjt egy emailt hogy nem ő vásárolt hanem visszaéltek az account-jával... (valszeg meggondolta magát) és hogy értesítette az ebayt ezügyben.
A user-nek 4 pontja van, 100%-os és 2002-ben regisztrált.

Nem tudom mi a teendő de írtam neki hogy egy hete van arra hogy rendezze a fizetést és utána indítom a vitakonzolt mert jobbesetben csak utána kapom vissza a hírdetés költségeit, azt is írtam hogy a vita után nemfizetett jelölést kap és -feedback ahogy az lenni szokott.

Történt már veletek hasonló?

Aláírás

(#1739) Bash válasza kapcs-ford (#1738) üzenetére


Bash
őstag

Megesik az ilyen, PowerSeller fórumon olvastam hasonlókat. Velem is történt már, hogy nem fizettek, az ok végülis majdnem lényegtelen.
Ha együttműködő a vevő, akkor mutual agreement-tel is visszakaphatod a FVF-t és ingyen újralistázhatod a terméket, ebben az esetben nem kell várni a 8. napig, azonnal meg lehet nyitni a dispute-t.
Ha nem hajlandó együttműködni, akkor a 8. napon megnyitod a dispute-t, újabb 8 nap elteltével bezárhatod, a vevő kap egy Unpaid Item Strike-t, te pedig ugyanúgy visszakapod a FVF-t és ingyen újralistázhatod a terméket. Ha a vevő a dispute-ban nem reagál, akkor nem fog tudni feedback-et sem hagyni neked, nem kell félned a retaliatory negatívtól. Ha reagál a dispute-ban, akkor ő is hagyhat feedback-et.

http://bashtravel.com/

(#1740) kapcs-ford válasza Bash (#1739) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Okés, az ebay elfogadja az ilyen ''nem én voltam, visszaéltek az accountommal'' dolgot?

Már csak azért mert ebből a termékből csak ez az egy van és pl. ha újralistázom és elkel ez meg esetleg meggondolja magát mert az ebay nem fogadja el a kifogását és a vevő nem akar negatív feedback-et se UIStrik-ot? Ráadás a vevő elég száraz volt, nem is kért elnézést csak közölte 1sorba hogy visszaéltek az account-jával és hogy értesítette az ebay-t.....
Ha én tévednék vagy hasonló történne akkor először is elnézést kérnék vagy megkérdezném a vevő véleményét hogy esélyt kaphassak a mutual agreement-re nem?
Mit gondolsz?
Meg ugye 16-napot várhatok amíg lezárul és újralistázhatom ha esetleg mégis fizet...



(Volt már olyan hogy egy másik vevő nem fizettet vártam rá 3hetet majd lement a dispute majd küldtem neki egy figyelmeztetést amire nem válaszolt majd hagytam negatív feedback-et is és 1napra rá egyből fizetett váratlanul!! (azt hitte hogy visszalehet vonni a negatívot) még szerencse hogy még volt a termékből..... eszetlen.. aztán még ő reklamált hogy miért tartott 3napig a posta...)

[Szerkesztve]

Aláírás

(#1741) Bash válasza kapcs-ford (#1740) üzenetére


Bash
őstag

eBay nem kérdezi az okot. Te megnyitod a dispute-t, bejelölöd, hogy mindketten egyetértetek, hogy nem akarjátok teljesíteni a tranzakciót, a vevőnek csak jeleznie kell, hogy így van, közösen megállapodtatok. A vevő ebben az esetben nem kap strike-t, és mindketten hagyhattok feedback-et.

http://bashtravel.com/

(#1742) kapcs-ford válasza Bash (#1741) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Akkor jó, megy a dispute-ra 8nap múlva mert én nem értek vele egyet illetve semmi megállapodásra utalót nem veszek ki ebből... talán egy plíz vagy sorry helyet kaphatott volna gondolom...

''Hallo,I did not buy this article. Someone unknown does it with my name. Ebay is informed.''

Aláírás

(#1743) Bash válasza kapcs-ford (#1742) üzenetére


Bash
őstag

Ha úgy érzed, hogy a vevő nem fog fizetni, akkor szerintem feleslegesen pazarlod az időt rá, közös megegyezéssel 1-2 napon belül túl lehetnél a dolgon. Gondolom a vevő is gond nélkül beleegyezne az üzlettől való elállásba.

http://bashtravel.com/

(#1744) kapcs-ford válasza Bash (#1743) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Nem tudom, írtam neki és leírtam a menetet de nem jött tőle válasz. Gondolom egy luxusjacht-kölcsönző tulajdonosa nem fájdulna bele egy 30euros vásárlásba ''tévedésből''.
Majd kiderül... ezentúl odaírom a cuccokhoz hogy aki eláll a vásártól az köteles kifizetni a termék 10%-át vagy hasonló, láttam már több helyen is...

Aláírás

(#1745) Bash válasza kapcs-ford (#1744) üzenetére


Bash
őstag

Nem várhatod el mindenkitől, hogy ott üljön a gép előtt a te leveledre várva, hogy azonnal válaszolni tudjon, általában 3 napot érdemes adni a másik félnek a válaszadásra, legyen az vevő vagy eladó.
Az a 10% meg vicces, csak elijesztenéd a vevőket. A behajtást hogyan gondoltad?

http://bashtravel.com/

(#1746) kapcs-ford válasza Bash (#1745) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Olvastam több helyen a 10%-ot, nem ilyesztessz vele el senkit csak a komolytalanokat. Nem behajtás... 10% vagy dispute és negatív feedback.

Most kaptam levelet az ebay-től! Visszavonták a hírdetésemet arra hivatkozva hogy valaki visszaélt az account-jával! Tessék kérem, így lehet visszahátrálni egy vásárlástól.. majd átolvasom a szabályzatnak ezt a részét...

Hogy miért vagyok mérges a xar ebay-re? mert ebben az esetben teljesen törölte a hírdetésemet!!!! Visszatérítette a feladási díjat de a hírdetés teljesen eltűnt! ( Írja is hogy sajnos..) Hát menjen a fenébe, legalább 1óráig szerkesztettem a képeket meg a szöveget erre egy ilyen balfax miatt odavan az egész. :W :W

Aláírás

(#1747) Bash válasza kapcs-ford (#1746) üzenetére


Bash
őstag

Ezt általában így szokták. Fogd fel úgy a dolgot, hogy ebből is tanultál. Használj listing template-eket vagy a megújult Turbo Lister-t [link], sok időt meg lehet takarítani vele.

http://bashtravel.com/

(#1748) kapcs-ford válasza Bash (#1747) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Igen, de tudod hogy ha csak egy termék van egyszeri listázásra akkor.. na mindegy mostmár backup- mindenre.

Aláírás

(#1749) reewer


reewer
aktív tag

Hello

Rendeltem egy cipőt a német ebay-ről
A srác akitől vettem 99.9%-os és 870 feedback je van!

Atutalással kellett fizetnem, el is ment a pénz
-utána írtam neki pár nap mulva, hogy megkapta-e .... erre egy hét után kaptam egy német nyelvű, szerintem autmomata message-t, 'hogy a cipő átkerült a szállítmányozási osztályra'

-most megint eltelt már egy hét ,és nem kapok választ arra hogy mi a helyzet

Feb 18-án volt a 'sale date' szóval már illene itlennie
Nemtudom mitcsináljak, nem kevés pénzről van szó

Van ötletetek?

Si vis pacem, para bellum.

(#1750) esztersys válasza reewer (#1749) üzenetére


esztersys
csendes tag

A szállítmányozási osztály intézi a cucc postázását, tőlük függ, mikor kapod meg. Én a németektől semmi jóra nem számítok, volt, hogy egy hónap után kaptam meg egy elég drága dolgot. Legyél türelmes, előbb-utóbb megérkezik. ;)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.