Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73534) #19482368 válasza viktorhu (#73532) üzenetére


#19482368
törölt tag

Az a baj hogy te nem érted.
A probléma az, hogy eleve olyan eszközt kapnak az előfizetők, aminek a sebezhetőségét, könnyedén ki lehet használni.
Mikor okozz ez gondot?
Pl, amikor HOME OFFICE-ra használod, és nem kapod meg időben az értesítéseket, email-ket, nem férsz hozzá a munkádhoz kapcsolódó anyagokhoz, dokumentumokhoz mert valami beteg elme épp ezzel szórakozik. Ebből neked a munkahelyeden kellemetlenséged lehet, és a munkahely se tolerálja.

Amikor nincs probléma vagy csak nem érzékeljük azt, akkor bizonyos szempontból nincs miről beszélni, de attól a jelenség létezik, és bizony vannak olyan rosszindulatú emberek, akik ezt ki is használják, és ki is fogják addig, amíg van rá lehetőség. Ezt megfékezni, kontrollálni megoldani csak a szolgáltató tudja. Eszközei, lehetőségei éppen megvannak. Csak ....

Tedd át modem módba, és vegyél egy másik routert.
Jól hangzik nem? Na de, kapok egy eszközt, mert csak ezzel az eszközzel tudom létrehozni az internet kapcsolatot. Ki kerülni, megkerülni nem tudom. Tehát mint előfizető elvárhatom hogy működjön rendesen. És amikor használni kell, akkor ezt probléma mentesen tegye. De menjünk tovább a valósághoz, elmegyek a boltba, és veszek egyet, 20-30.000 Ft. Ok, van egy dobozom, amivel azt hiszem megoldottam. De nem így van, a népi routerek, Asus, Tp-Link, stb... ugyan úgy megvan a maga problémája. És csak annyit értem el vele, hogy remélhetőleg sűrűbben kapok rá FW frissítést. Ugyan úgy korlátozott beállítási lehetőségek, tele rakva olyan biztonsági hibáktól hemzsegő szolgáltatásokkal, amik sok esetben már megjelenésük óta kiverte a biztosítékot.
Ilyenek pl a PPTP VPN, a fájlmegosztások, stb...
De tényleg meg oldottam? A valóság az, hogy nem. Csak adtam a szarnak egy pofont.
És elérkeztünk oda, hogy teljesen mindegy mit használsz, mert ha rád talál egy beteg elme, akkor konkrétan baszhatod. És itt vissza is kanyarodhatunk, hogy ha már add a szolgáltató egy eszközt, akkor az legyen megbízható, és a mai biztonsági elvárásoknak hellyel-közel, feleljen meg. Sajna a C.B nem az az eszköz, sok felhasználó internet élményét teszi tönkre, és teszi használhatatlanná.

Én megértem azokat az előfizetőket, akik ebből nem éreznek soha semmit, de ez nem jelenti azt hogy ez a valóság. Közelednek az ünnepek, az emberek online vásárolnak, a bűnözők se tétlenkednek. Ilyen jellegű incidensekről, visszaélésekről elég sok hivatalos beszámoló van, egymástól független cégektől.
Közel se gondolnám hogy légből kapott lenne. elég csak elolvasni hetente mi mindenben találtnak olyan problémákat, legyen az hálózati eszköz, vagy szoftver, amik segítségével meg lehet károsítani a másik embert. És itt a UPC a csodaboxal, tudnak róla, állítólag kézben tartják az ügyet, de a valóság az, hogy a kellő magasságból kezelik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.