Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18212) kezo0


kezo0
addikt

Sziasztok,

szüleim is megkapták postai úton az új Ubee EVW3226-os modem/router kombót a UPC-től. Előtte annak rendje-módja szerint értesítő levelet is kaptak, hogy készüljenek fel erre az eseményre - színes-szagos, nyomtatott telepítési útmutatót is mellékeltek hozzá. Szóval megérkezett az eszköz, és én ma ellátogattam hozzájuk, hogy lecseréljem a régi Scientific Atlanta "WebStar" márkájú kábelmodemet erre az új cuccra.

(Itt szeretném megjegyezni, hogy szüleim mindketten nyugdíjasok, a kábelmodemre mindössze csak egyetlen PC van kötve, azon szalad anyámnak a FiberPower 30, amit kizárólag internet-böngészésre és levelezésre használ, szóval a régi eszköz is tökéletesen megfelelt nekik: nem kérték a cserét, azt se tudják, mi fán terem a wifi... Bezzeg én, aki hozzájuk képest "heavy user" vagyok, 120-as FiberPower-rel + a wifi-képtelen nemtomhányéves Motorola modemmel, amire saját wifi-routeren keresztül jónéhány kisebb-nagyobb eszköz - telefonok, tévék, notebook, tablet, média-lejátszó stb. - csatlakozik, vajon miért nem vagyok jogosult a modem cseréjére, amivel esetleg kiválthatnám a saját régi eszközömet...?)

Szóval beüzemeltem az új eszközt, és nagyjából minden működik is alapbeállításokkal, DE! Szerettem volna ezen az Ubee-n is beállítani azt, ahogy itthon be van állítva a saját D-Link DIR-655-ös wifi-routerem, nevezetesen, hogy csak egy meghatározott, szűk IP-tartományt osszon ki a DHCP, és csak meghatározott MAC-című eszközök csatlakozhassanak a hálózathoz. Konkrétan két eszköznek engedélyeztem volna a csatlakozást: anyámék asztali PC-jének és a saját mobiltelefonomnak. Csakhogy abban a pillanatban, amikor az IP-szűrésnél beállítottam, hogy csak 2 db IP-címet osszon ki, vagy a MAC-szűrés oldalán beállítottam a konkrétan engedélyezendő 2 db MAC-címet, sem a PC, sem a telefon nem tudott csatlakozni a netre. Amint töröltem ezeket a szűréseket, egyből újra szaladt a net mindkét eszközön...

Mit csináltam rosszul? Hogy tudnék IP- és/vagy MAC-szűrést beállítani ezen az Ubee-n?
(Többen is azt írták itt, hogy ez lényegében megegyezik a Technicolorral, szóval akkor gondolom, ugyanúgy, mint azon - de ugye én azt sem ismerem, mert még Motorolám van...)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.