Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100368) aradebil2


aradebil2
senior tag

Sziasztok, terápiás (és remélem tanulási) célzattal leírom a kálváriám teljes történetét, ami hétfőn ért véget az internet bekötésével.

1. Költözés miatt megigényeltem a szolgáltatásom költöztetését szept. 29-én, személyesen egy Vodafone üzletben. A céldátum október 12-e lett. Egyértelműen jeleztem, hogy kábelezni is szükséges, mert el van vágva az ajtóm fölött, kint a folyosón.
2. Október 12-én otthon ültem egész nap, sehol senki.
3. Október 13-án reggel ismét személyesen bementem, ahol kiderült, hogy az első betanuló kollegina rosszul vette fel a költözésemet, csak "árnyékaktiválás" történt (a társasházban rákötöttek az elosztóra). 1. hiba a Voda részéről. Ismét felvették a munkalapot (ismét egy betanuló), holnap már jön is a technikus.
4. Október 14-én megjelenik a technikus, munkalapján az áll: Lassú/szakadozó internetkapcsolat...megjegyzésként van beleírva, hogy ja, kábelezés szükséges... 2. hiba. Még ott helyben együtt felhívjuk a telefonos ügyfélszolgálatot, akik adnak időpontot október 29-re...Ekkor jött el az a pont, hogy elhatároztam, hogy bekötöm az internetet magamnak, meg is történt, szépen zakatolt a hivatalos bekötésig. Érdekesség képpen, a srác azt tanácsolja, hogy RG11-el kössem be, ne RG6-tal mert az gondot okozhat (mit sem tudtam én ekkor arról, hogy az egész házban RG6 van...). RG6-os kábel volt otthon, szóval azzal kötöttem be végül, pár OBI-s F csatival és F toldóval.
Ezután mentem egyből panaszt tenni a Vodafone-hoz személyesen, panaszomat felveszik. (1 hónap után értesítettek, hogy egy havi díjat elengedtek).
5. Október 19-én hétfőn felhívom őket, hátha tudnak adni egy korábbi időpontot. Ekkor kiderül, hogy az időpont amit kaptam érvénytelen (WTF?!), de szívesen adnak egy újat, november 6-ára... 3. hiba. De azt már ingyen bekötik, yay! [közben rákérdezek, hogy mi az anyámért lett +600 Ft a számlám most, kiderült hogy e-pack kedvezményemet valamiért kivették?! Kövi hónapban visszatéritik majd...]
6. November 6,, eljött a nagy nap! Ráadásul születésnapom is, minden csak jól sikerülhet, igaz? Nos a fiatal srác megjelenik, majd közli, hogy ő erre a régi vékony kábelre (RG6, nem tudta a nevét se.) nem köthet rá. Kb. egy órát szöszmötöl a házban, főnökével konzultál, a konklúzió az, hogy kivitelezés szükséges a házban, "mert ő csak a vastag fehér kábelre köthet rá" (ez lenne az RG11 az ő nomenklatúrájában), 4.hiba. Kivitelezéssel kapcsolatban elindul a papírmunka a Vodafone-nál, majd jönnek felmérni...
7. Váratlanul múlt pénteken (november 20.) csörög a telefon, kedves kishölgy szorgosan meaculpázik a cég nevében, és felajánl egy november 23-i időpontot. Fény az alagút végén?
8. November 23-án, bár 8-12 helyett 14-kor toppan be a technikus, de kicsire nem adok már. Secc perc alatt beköti (sok dolga nem volt már ugye, mivel én már bekötöttem előtte magamnak, azt persze szépen visszabontottam mire megérkezett), happy end, végre "legálisan" van bekötve a netem, 44 nappal az első bekötési időpont, és 59 nappal az igénylés után.

Tanulságok:
- A Vodafone semmilyen intézkedéséről (kivétel: panasz) nem kapsz visszajelzést. Sem SMS-ben, se papíron (ha személyesen intézted), se e-mailben. Igy esélyed sincs észrevenni,hogy valamit elb*sztak, rosszul vették fel a munkalapot, csak utólag fog kiderülni. Magáról a költöztetés igényéről se kaptam soha semmit sem, csak az "árnyékaktivállás" után napokkal jött egy e-mail, hogy sikeresen átköltöztettük a szolgáltatásodat...
- Ha van rá időtök, energiátok és minimális tehetségetek, akkor koax kábelt könnyű szerrel tudjátok szerelni magatoknak, ha utána néztek pár helyen (pl. itt PH-n, köszi!) akkor simán menni fog.
- Dec 15-től lesz THome optika a házban,amint lejár a hűségem viszlát Voda (aztán majd a Thome-ból Tré-home lesz... :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.