Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• t0Mi

tag

Sziasztok!
    A segítségetekre lenne szükségem! Nem igazán találtam ehhez kapcsolódó topicot, de mivel T-Home-os vagyok, és erről a témáról lenne szó, ezért talán még is jó helyen járok.
    A problémám a következő:
    Több hónapja már, hogy szakadozik az ADSL. Próbáltam már mindent, a gépemmel nincs gond, mert a modemen látom, hogy már ott bontódik a kapcsolat. Volt modem csere, 3 félét próbáltam, jelenleg egy D-Link 360R (fekete) van. Volt firmware frissítés is, de semmi sem segített.
    Eddig ez se volt jellemző, de most már ha valaki hívja a vezetékest, akkor megszakad a net, pedig van szűrőm, azt is cseréltem.
    Végső elkeseredésemben felmentem a padlásra, hogy megnézzem, mi a helyzet a vezetékekkel. Hát, katasztrófa. A szűrő előtt el van vezetve egy másik telefonhoz a vonal. Az utcáról bejövő vezeték egy őskori valami, két nagyon vastag érpár van benne, és 3! helyen van úgy megtoldva, hogy csak össze van akasztva a 2-2 érpár a kábel folytatásával.. Úgy gondolom, hogy eloxidálódhatott, és ez okozhatja a szakadásokat.
    Ki szeretném cserélni ezt az egész kábelezést, de nem igazán értek hozzá. T-Home-ost se akarok hívni, mert már volt kint 3, de ezeknél még én is jobban értek a kábelezéshez, szóval nekem kell valahogy megoldani..
    A kérdéseim a következőek lennének:
    -bejön az utcáról a telefon, a nagy fekete kábel, 2 érrel. Elmegy egészen a telefonig(a másik vonalast meg fogom szűntetni, szóval azzal nem kell foglalkozni), de mivel toldva van, így ezt a részt ki akarom cserélni. Milyen kábelt lehet ezzel összekötni? Mivel érdemes szigetelni, és hogyan? Vagy csak egyszerűen szigeteljem le a kábelt ott, ahol el van vágva? A másik vége ugye a szűrőbe megy. A szűrő utáni dolgokat már megoldom, az nem olyan vészes.
    -számít e, hogy ez a kábel milyen hosszú, amíg elér a szűrőig?
    -a modemet két helyen helyezhetem el: a szűrő mellett (ahol a telefon is van), és a számítógép mellett. A kettő között kb. 10 méter kábel kell. Inkább a szűrő és a modem között legyen ez a 10 méter, és ezáltal telefonkábelt használjak, vagy legyen a modem és a gép között a 10 méter, és akkor utp kábelt vezessem el? Melyik az egészségesebb?

Hát, egyelőre ennyi, remélem érthető volt, lehet még felmerül pár kérdésem, majd jön az is.. :) Előre is köszönöm a segítségeteket!

:-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés