Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaitouP
nagyúr
Jövőre is maradhat a chiphiány: [link]
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
pana0017
senior tag
Sziasztok!
Inkább off-ba írom, de bízom benne, hogy van az itt lévőknek ezzel tapasztalata.
TV vásárlás előtt állok, a hosszútávú cél PS5 lenne. A kérdésem az lenne, hogy mennyire fontos a 120 Hz és a VRR? Totál kezdő konzolos leszek, de ha van értelme akkor spórolnék inkább egy olyan TV-re ami képes ezekre. A méret egyébként 50, max 55" lehetne. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz pana0017 #62652 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges, mert nagyon kevés játék fogja támogatni ezeket a funkciókat még jó ideig! Én is csak ez miatt vettem tavaly egy igen komoly tévét, így utólag nézve teljesen felesleges pénz kidobás volt...ezekhez a konzolokhoz simán elég lett volna a KS7000 is ami előtte volt, és azt imádtam! Ami most van SamsungQE75Q950TST, hát én nem dobtam hátast tőle a KS7000 után, pedig nem kicsit volt drágább😂
[ Szerkesztve ]
-
Más mást fog mondani, mindenkinek egyéni érvek és helyzetek vannak, de szerintem ha most tervezel venni és opció, akkor mindenképpen olyat vegyél, ami ezeket tudja és jól.
Persze, konkrétan pont most, ebben a pillanatban felesleges, de... Konzolt 7 évre vesz az ember, TV-t meg akár még hoszabb időre (bár embere válogatja, de szerintem az átlag addig tart meg egy jó TV-t, amíg az konkrétan meg nem hal).[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
MODERÁTOR
A 120 Hz és a VRR sem annyira fontosak. Szóval akár egy olcsóbb, HDMI 2.0-s tévé is jó lehet a PS5-höz. Nagyon kevés játék fogja csak támogatni a 60 fps-nél jobb futási sebességet, de még ezeknél sem hoz akkora nagy előnyt, hogy mindenképpen szükség legyen rá. A Variable Refresh Rate pedig egyelőre nincs is implementálva, szóval nem lehet kihasználni. Persze hosszútávon jól jöhetne, de anélkül sem volt játszhatatlan vagy élvezhetetlen semmi.
Persze ha nem lecserélnél csak emiatt, hanem kifejezetten most veszel tévét, akkor érdemes törekedni rá, hogy legyen rajta 2.1-es HDMI port, és támogassa ezeket az extra funkciókat. Egy jó készülék persze sajnos nem olcsó mulatság.
-
EmThor
addikt
Kipróbáltam egy pár dolgot az új gépen.
Először is a hűtés: a menüben semmi hangja a gépnek, de ahogy a játék indul, felpörög a venti, és megy folyamatosan ugyanolyan fokozaton, amíg ki nem lépek. Egy picikét hangosabb, mint az XSX, de teljesen OK. Ilyen coil whine vagy ilyesmi azt hiszem nincs, csak ventihang.
A menü nagyon jól átlátható, a 3.5 éves 4K tévén viszont nem ment a hdr, kiderült hogy a tv hibája, másik hdmi portra kellett dugni (panasonic ex780 sorozat, ha valakinek hasonló gondja lenne).
Külső hdd-t raktam rá a ps4 játékoknak (is) , teljesen jól ment róla 4k60-nal a God of War pl. Szerintem ráforrasztani azt a 825 gigát nem biztos h jó ötlet volt, de nem vagyok mérnök és tényleg nagyon gyorsan tölt.
A store nekem még kevéssé átlátható, a wishlist nagyon jól működik, de az új megjelenéseket és az előrendeléseket kell keresgélnem.
Dualsense ps4-es játékokkal nem rezeg 'akkorát', mint a dualshock 4 két motorja, pedig van benne kraft: tényleg frankó, az Astro techdemo fantasztikus, volt róla sokat szó de élőben más, nagyon részletesen érezni mindent és ami még meglepett az a beépített hangszóró, nagyon jól szól!
Hirtelen ennyi, örülök a gépnek, nekem teljesen kimaradt kb 3 tucat exkluzív az elmúlt 8 évből, van mit pótolni.
Jó játékot mindenkinek!Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
MODERÁTOR
válasz EmThor #62658 üzenetére
A hűtés az egyelőre ilyen. Vagyis lényegében van két fokozata, egy alap, meg egy nagyobb fordulatszám a játékokhoz. Arra pedig indításkor kapcsol, és bezáráskor áll vissza. A későbbiekben ez várhatóan változni fog majd, és talán az egyes játékokra lesz szabva a hűtés ereje, és/vagy a hőmérő szenzorokat is figyelembe véve fog szabályozni.
A külső vinyó az teljesen jó a PS4-es, vagyis BC játékokhoz. A legjobb megoldás egy TLC-s SSD, mert azzal a leggyorsabb. Mármint a játékok áthelyezése és betöltése kapcsán. De egyes címeknél jobb grafikát is jelent, mert időben betöltenek róla a jó minőségű textúrák.
Ha gyengének találod a DualSense rezgését a BC játékokban, akkor tudsz használni ezekhez DS4-et is. Azzal ugyanazt a kontrolleres élményt kapod mint PS4-en.
-
pana0017
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Amiket néztem (Samu TU8000/Q60T) azokhoz képest kb. 100k ugrás lenne egy HDMI 2.1-es TV, akkor maga a PS5 csúszna. Úgyhogy szerintem maradok az olcsóbbnál, lehet néhány év múlva 2. tv lesz és akkor jöhet egy fasza OLED
-
EmThor
addikt
válasz Kendek #62660 üzenetére
Köszönöm a DS4 tippet!
A Dualsense hangzásával (kontrollerből vezetékes fejhallgatóba) nincs gond fülessel sem egyébként. GoW 3 remasterben, mikor Hades megszólalt letépte a fejem a basszus .
Hát SSD van 1tb most a ps4 slimben, és annál nagyobb méretűt, tehát 2tb-ost, annak az árát sokallom, hogy külső meghajtóként legyen a PS5-ön. Volt egy 4tb-os hdd a Series S-en az elfekvő játékoknak, azt raktam át, azon el fog férni az a 2 tucat ps4 cím meg a leendő ps5 exkluzív játékok remélem, bár meglepődtem a Last of Us 2 70gb-os méretén is.[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
MODERÁTOR
válasz N.YCityBoy #62663 üzenetére
Jónak jó, USB 3 csatlakozója legyen, és minimum 250 GB vagy max 8 TB méretű. A TLC azért célszerű, mert a legolcsóbb, QLC írása nagyon be tud lassulni ha sok adatot írnak rá. A játékletöltés és áthelyezés pedig jellemzően ilyen. Viszont játékfuttatás szempontjából mindegyik megfelelő.
-
veterán
-
MODERÁTOR
válasz N.YCityBoy #62666 üzenetére
Ez ilyen utánajárós történet, de amúgy pl. árukeresőn írni szokták a termékleírásban (ami oké, ha éppen helyes is a megadott adat - nem mindig ez a helyzet). De amúgy Samsung esetén EVO az TLC, a QVO pedig QLC. Az ilyen készre szereltről viszont nem tudom fejből, hogy pontosan mit tartalmaz. Én ilyenek helyett inkább átalakítókábeleket használok (pl. StarTech USB31CSAT3CB).
-
veterán
-
MODERÁTOR
válasz N.YCityBoy #62668 üzenetére
De azért ez tudod mit jelent? Hogy PS5-ös játékot letölteni ezentúl is csak a belső SSD-re lehet, majd onnan lehet áthelyezni a külsőre, és később meg vissza ha játszani szeretnéd.
Amíg tart az áthelyezés, addig blokkolva van a PS5 kezelőfelülete. A játékletöltés mellett viszont lehet akár játszani is (persze nyilván valami mással). Plusz az oda-vissza helyezgetés annyi időt elvesz, hogy gigabites internetkapcsolattal akár le is töltöd ez idő alatt az adott játékot.
Én a magam részéről nem biztatnék arra senkit, hogy játéktárolás céljából méregdrága SSD-t vásároljon. -
chris0000
őstag
ez már él, nézte vki? The Last of Us Remastered (PS5) 4K 60FPS HDR Gameplay nekem nincs most meg az 1. thx. üdv.
-
eisento
addikt
válasz Tomtailor85 #62672 üzenetére
>>> Feleslegessé vált megrendelések átvállalásának táblázata <<<
Itt tudsz jelentkezni a konzolért, a felajánlók pedig innen tudnak választani.Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
penge111
addikt
Két kérdésem van, majd csak este leszek gép előtt, hogy csekkoljam!
1. Hol tudom megnézni, hogy egy játékkal mennyit játszottam? Azt olvastam, hogy a Ps5 esetén ez lemérhető. Kíváncsi vagyok mennyi szaladt bele a Darkest Dungeonba idáig.
2. Tölthető már az ingyenes Horizon Zero Dawn?
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
MODERÁTOR
válasz chris0000 #62677 üzenetére
Egy rendes remake elkészítése nem sokkal kerül kevesebb időbe mint egy teljesen új játéké. Szóval pár év múlva talán tényleg kapunk majd valamit. De annyi biztos, hogy nem a pletykák felröppenése után napokkal.
Ha szeretnél játszani a TLoU-szal, akkor nyugodtan nekikezdhetsz a már most is létező és futtatható Remastered változatnak is. -
veterán
-
Deck
titán
Ki játszik a topikból aktívan Division 2-t?
[ Szerkesztve ]
PS5
-
MODERÁTOR
válasz N.YCityBoy #62680 üzenetére
Nem tudom milyen videót láttál, de ha 5 másodperc alatt végzett, akkor az meg volt vágva. Mivelhogy képtelenség, ötszáz megabájt nem megy át egy másodperc alatt, a játék meg több tíz gigabájtnyi helyet foglal.
Persze nem lebeszélni akarlak, de mielőtt költesz rá egy csomó lóvét, érdemes lehet utánajárni. Meg vedd figyelembe azt is, hogy külső SSD-n nem fog frissülni a játék, ergo vissza-áthelyezéskor tölti majd le azt is. Az egyes frissítések mérete pedig néha a telepítési méret jó részét kiteszik. Akkor meg már érdemesebb magát a játékot letölteni. -
RangerFox
Topikgazda
válasz N.YCityBoy #62684 üzenetére
De még mondja is, hogy 7 perc 17 másodperc
-
Wesder
félisten
válasz N.YCityBoy #62684 üzenetére
Elnézted a szàmlàlót, az 7+ perc volt.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
veterán
Baszki tényleg😂 Asszony itt alszik mellettem és le volt halkítva a tévé így a szöveget nem hallottam nagyon, a videót meg benéztem akkor csúnyán Köszi akkor így nem kell SSD😅 Csodálkoztam is, hogy ilyen gyorsan átviszi az 50Gb-ot De jó lenne pedig...
[ Szerkesztve ]
-
nanorambo
őstag
Ahogy látom a konzolvilágnál elég korrekt ütemben haladnak. A honlapon lévő információ szerint már az én rendelésemmel kapcsolatban is keresnek majd. Kíváncsi leszek.
-
modflow
veterán
Astro Playroom-ban kiírta a game, hogy nézzek be a CPU alagsorba.
Oda hogyan lehet lejutni? -
kissdani
senior tag
válasz polonic #62675 üzenetére
A leírás alapján nem tiszta a számomra ps5-ön március 19-től május 14-ig lesz ingyenes csak? Vagy akinek van ps plus annak a kollekcionba ingyenes is marad a Horizon Zero Dawn?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz Kendek #62697 üzenetére
Köszönöm, ezt jó tudni. Csak az zavart meg hogy itt azt irják bekerül a kollekcionba is.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest