- Fórumok
- Konzol játékok
- PlayStation 5
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-06 10:47 Téma összefoglaló
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
-
NyMRooD
addikt
-
Xaels
félisten
-
Mezcal
addikt
-
RangerFox
Topikgazda
-
lmno
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
ldave
félisten
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
bmakszim
őstag
Én is most játszom a Stellar Blade-et. 30%-nál tartok. Az eleje elég unalmas, de azóta kinyílt és most már elég változatos.
Vannak benne viszont számomra bosszantó dolgok, pl. ha interakcióba lépek valamivel (pl hívok egy liftet), akkor meg kell várni az animáció végét és még 1-2 másodpercet, mire újra én irányítom a karaktert.
A zenét egyáltalán nem értem. Abszolút nem passzol a játék hangulatához. Mintha valaki csak a kedvenc koreai spotify playlistjét bedobta volna.
A fő storyt letolom, de platina nem lesz belőle. -
Farkassacred
őstag
Amikor annál a shrine/teleportnál van felkiáltójel, az minden esetben csak azért lehet, mert vagy felül nem mentünk végig (itt egy épületben kell keresni valamit), vagy alul a gólem után nem folytattuk az utunk.
A kapu amit említettél, ha az hiányzik, akkor nem oda teszi a jelet. -
Szoke1982
senior tag
-
Bazsi1987
őstag
-
morfondőr
addikt
-
nincsnév007
addikt
-
Xaels
félisten
-
_drk
addikt
A legtöbb dolgot meg lehet oldani harc nélkül.
De dnd-ben az a lényeg, hogy a harcot kell jól kezdeni. Ha rád rohannak sokan, egyből tölsd is vissza. Húzd el az ellenfelet, minél kevesebbel kelljen küzdeni. Nézd a terep dolgokat, pl robbanó hordók.
Egyébként rögtön az elején kell kicsit bóklászni és szintezni még, mert az elején az a 10-20 hp nevetséges.Én nagyon kevés crpg-vel toltam, de különösen nehézséget csak az act1 vége jelentett. Viszont az legendásan nehéz.
De DnD-ni is csak utána kezdtünk el. -
ldave
félisten
Ezek a játékok nekem jobban működnek multiplayerként, ahol elég nekem egy karakterre koncentrálni. Ugyanez volt a Gloomhaven is, egyedül egyszerűen nekem túl fárasztó a 2-3 karaktert minden egyes körben megtervezni. Nem azért mert nem megy, de nekem szórakozáshoz ez túl sok energia befektetés. Más meg ezt imádja
-
Farkassacred
őstag
-
Xaels
félisten
-
-)Verso(-
támogató
-
ldave
félisten
-
tboy93
nagyúr
-
Delirious
tag
Én egyáltalán nem vagyok HP fan, gyerekeim azok voltak csak azért ismerősek a filmek/játékok valamennyire. Fantasy viszont nekem bejön. Epic (PC) ingyen adta a HL játékot, gondoltam annyi pénzért megéri kipróbálnom. Azóta is játszom vele (PS5 kontrollerrel), nekem nagyon tetszik. Már a vége felé járok.
-
tboy93
nagyúr
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Farkassacred
őstag
2-3 óra alapján egyértelműen Wuchang hangulata van. Kb olyan gyors is lett a tempó, de a grafika is arra hajaz totál. Mivel imádtam az elejét annak a játéknak, így tetszik amit látok. Bár a performance nincs olyan jó mint egy Dark Souls játéknál, vannak furi akadások itt is dettó mint a Wuchangban.
-
Bad Pritt
félisten
-
Phoen|x
addikt
-
Farkassacred
őstag
Sokat olvastam, hogy inkább azoknak való akik nézték a filmeket és/vagy szerette is. Harry Potteres utalással/tartalommal dugig van állítólag, tervben lenne valamikor nálam is.
Úgy egyébként a körítés nélkül csak egy generic open world.
Ezt a játékot se rögtön egy 10/10-es után kell elkezdeni az már biztos. -
Moby
veterán
-
_drk
addikt
Inkább az a baj ezekkel a játékokkal, hogy ekkorra büdzséből lehetett volna jót is csinálni...
És beszámolók alapján, a játék működik, nem bugos, de legalább jól is néz ki. Harc rendszer nyilván kinek-mi.
Erre olyanok adják a narratívát akinek fogalmuk nincs és így kell egy farnchise-t a milliókkal elhúzni a WC-n.
Csak reménykedni tudok hogy ez a játék is ékes példája, hogy a hülyéket elsőkorben ki kell tenni. -
Petreszku
senior tag
Én vagy 9× játszottam végig és mindig más-más karakterrel. Egyedül a puszta kezes (ököl) run nem sikerült. Ezt nem nekem találták ki, bár csak a vége felé adtam fel az egyik kedves boss-nál.
A vödrös run is nagyon jó volt rosszabbra számítottam sebzés terén, de jól ment.
-
Farkassacred
őstag
-
ldave
félisten
Én a Tainted Grail: The Fall of Avalon játékon gondolkozom. Betárazni későbbre
-
-)Verso(-
támogató
-
ProEvoFan
nagyúr
-
Wlac
Ármester
-
EasyLife
aktív tag
-
_drk
addikt
-
Moby
veterán
Ki az a ökör, aki ilyenek bevesz?
Az nvidia sem tud leszerződni a ramokra, aki megvehetné a sonyt az MS-el együtt, de a sonynak majd olcsón fogják adni a ramot, merthát ők akkorák a piacon, hogy mindenki más majd sorbanáll az olcsó ramért, kivéve őket
Ez biztos így lesz. A konzolok rohadt fontosak, minden más majd azután jön, apple meg mindenki más... -
negyven2
nagyúr
Az az volt alapvetően, hogy még november/december-ben nagyon durván drágulni fognak az Xbox konzolok árai, mert ők nem kötötték le jó előre a gyártás kapacitást a Sony-val szemben... de az is ott volt, hogy valószínűleg a PS5 is drágulni fog, de leghamarabb majd csak tavasszal! Mivel az alapja egy olyan forrás volt, ami az esetek többségében a 'Trust me Bro!' kategóriába esik leak-ek szempontjából, és még az Xbox se drágult decemberben sem, ezért vannak efelé a forrás felé fenntartások! Persze lehet csak eltolták.
De ahogy írtam, elviekben a mostani drágább RAM/SSD/GPU árak, közvetlenül nem kéne, hogy befolyásolják a jelenlegi konzolok árait... maximum közvetve! -
-)Verso(-
támogató
-
F-ECT$
titán
-
TCr
veterán
Szia,
TCL 65C7K
Nem egy Sony, de akciósan szerintem megéri az árát. Sony 55XE8505-öt váltott, sokat kellett állítgatnom és "szoknom", hogy jó legyen a szememnek.
A mozgásmegjelenítése elmegy, ellentétben a Sony-éval, ők azért eléggé élen járnak ebben.
Kivéve, ha közepesre, vagy fullra húzott interpolációval (szappanopera) szeretnéd használni, mert az szerintem egyszar mindegyiken.
A felkonvertálása szvsz botrányos, ebben megint csak jócskán elmarad, úgyhogy 720p-vel, meg SD tartalommal ne etesd, ha nem muszáj.
Nekem 65"-os méretben van, eléggé panellottó, hogy milyet fogsz ki homogenitás szempontjából.
Az enyém olyan, ahogyan a lenti képen is láthatod. Nem a vignettálás a gond, hanem a fent-középen lévő folt.
"Vegyes" tartalomnál észre sem venni, világosabb homogén tartalomnál viszont elég látványos, sajnos. Pl. valamelyik nap egy Power BI tanfolyamot néztem, kiverte a szemem a fehér hátteres tartalom nézése közben.Játékról nem tudok nyilatkozni, (már) még nincs PS-em.
Na de hogy jókat is írjak...
- a fényerő zseniális, ennek köszönhetően brutáljó dolog HDR és DV tartalmakkal (is) etetni
- köszönhetően az 1000+ led zónának, a local dimming zseniális, feketesávok feketék, blooming meg alig van, és az a kevés sem zavaró (ha valakit zavar, akkor nincs mese, OLED kell)
- bekapcsolás után 2 másodperccel már megy a rendszer
- a rendszer, és egyúttal az alkalmazások is nagyon gyorsak, fluid a használataRöviden és tömören ennyit tudok róla elmondani, kb. 1 hónap használat után.

-
vargalex
félisten
-
Bencus88
nagyúr
-
banderasz77
addikt
-
Xaels
félisten
-
unreg1
tag
Csatlakozom az elöttem szólóhoz, ha csak elkápráztatásra kell egy autósjáték, arra tökéletesen elég a GT7 demo.
-
fausto
addikt
Ha nem vagy oda az autós játékokért vagy nem akarsz sokat költeni, akkor ott van pl a GT7 ingyenes verziója, nem sok kontent van benne, de villantani jó
Ha pedig szereted a sim jellegű játékokat, érdemes megvenni a teljeset, sok-sok óra játék van benne.
Jól néz ki, jó az irányítás (bár nem könnyű elsőre), jól kihasználás a dualsense funkcióit.
Én most a Forza-t vettem meg, 40% kedvezmény van rá, de így is 12k körül van. Viszont nagyon fasza árkád cucc, egyből beránt, szép, sok fasza zene.
Amit még bírtam, az a Dirt 5, árkádos sárdagasztós csapatás, a PS5 verzió jól néz ki, pláne ahogy koszolódik, vizesedik a kocsi. Szerintem volt plus-ba, lehet meg is van neked. Vagy az EA Play is tartalmazza -
ldave
félisten
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
TrishtanAG
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
Nem vagyok nagy JRPG-s, Final Fantasy és Dragon Quest szelektíven ott van azért a szemem előtt, de minden más nagyon kívül esik a radaromon, viszont ez a Tales of Arise baromira tetszett, utána ránéztem a Berseriára és Zestiriára, de azok nem tudtak igazán behúzni.
Illetve az Arise DLC-ről (Beyond the Dawn) sem olvastam túl jókat, úgyhogy az is kimaradt, de a következő részét a sorozatnak már figyelni fogom elejétől. -
ldave
félisten
Tales játékok nekem eddig kimaradtak, mindig elhatározom, hogy majd a következővel megnézem a sorozatot, de aztán sosem kerül sorra. De ugyanígy voltam a Yakuza vagy az Atelier játékokkal, aztán végül a Judgement és a Ryze megvolt még PS4-en, bár mindegyikből csak az első rész. Szóval a Tales is meglesz egyszer
Ahogy a Ys is a sorára vár
-
RangerFox
Topikgazda
-
ProEvoFan
nagyúr
-
Petreszku
senior tag
-
LÁZ
addikt
-
_drk
addikt
-
OgreImre
senior tag
-
Farkassacred
őstag
-
-)Verso(-
támogató
-
Kendek
MODERÁTOR
-
pzstm
titán
-
Bad Pritt
félisten
-
-)Verso(-
támogató
-
Mike
veterán
-
-)Verso(-
támogató
-
Bad Pritt
félisten
-
RangerFox
Topikgazda
Ebben a tesztben mindent leírtam. Jobb, mint az első része, de közelébe sem ér a From játékaihoz, kihagyható.
-
Petreszku
senior tag
-
Beegabor81
tag
-
PTM
senior tag
-
TrishtanAG
senior tag
-
PTM
senior tag
-
szarnyasdino
tag
-
Bad Pritt
félisten
Nem mertem megvenni pont emiatt. Nézegetem pár havonta a reddit postokat, de még mindig írják, hogy framerate, crash meg textúra betöltési gondjai vannak. Berezgett nekem is a wishlist, hogy csak 15 euro a goty, de nem vagyok elég bátor hozzá.

Ami viszont nagyon jó konzolon is az a következő játékuk (40K Rogue Trader), azzal Steam Decken majomkodtam pár tucat órát, a PS5 portja is fasza lett azt láttam. -
penge111
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
hombre[EU]
nagyúr
-
ldave
félisten
-
KD6-3.7
őstag
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
Scholes9
nagyúr
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
markknight
nagyúr
-
RangerFox
Topikgazda
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Phoen|x
addikt
-
-)Verso(-
támogató
Szeretem a kihívásokat, de amikor már átmegy szenvedésbe azt már nem
Mondjuk az általad említett játékot végig vittem megjelenéskor, de semmi sem ösztönzött a platinázásra, mondjuk eleve nem vagyok az a nagy platina májer, van pár 100db, de csak azokat a játékokat maxolom amik megérdemlik
Hollow Knight GG, de erről beszéltünk személyesen amikor megvettem a Ps5 gépedet 😁 -
ProEvoFan
nagyúr
-
zojjektum
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként valóban az lett. Bár most a Silent Hill f miatt félretettem, de majd visszatérek rá
Mondjuk az általad említett játékot végig vittem megjelenéskor, de semmi sem ösztönzött a platinázásra, mondjuk eleve nem vagyok az a nagy platina májer, van pár 100db, de csak azokat a játékokat maxolom amik megérdemlik
Kendek
RangerFox