Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz Declare #56947 üzenetére
2010-ben volt 42 000 hátsólökhárító telibe fújva és le-fel szerelés márkaszervizben. De nekem nem kellett új lökhárító.
2007-ben amikor oldalról nekem jött a motoros, a jobbos két ajtó, jobbos elektromos fűthető tükör cserére, hátsó sárhányó fényezése 625 000 Ft-ot számolt a biztosító.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz Declare #56949 üzenetére
Elég meredek, nem értem mi kerül ezen ennyibe. Kb. 25 körül fújnak egy elemet, legyen egy tízes a munkadíj amiből felrakják és akkor maga a lökös. Cromax gyáriból, radar nélkül 133K a hátsó lökős kombira, de megkapni már 33K ért is, öt ajtósra 36K.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
bazsimano
őstag
válasz Declare #56949 üzenetére
hat persze...a karroszerias is ott huzza le a biztositot ahol tudja...ugye nem azon az aron dolgozik az utcarol jott embernek mint egy biztositasi ugyben szereplonek.
elvileg 174e volt az uj lokharito..es elvileg a csergotol hozza...szerk: most a fenyezes 55ezer volt
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Calogero #56952 üzenetére
Gyakorlatilag csak egy bö 5x-ös elteres van a kettö arban, amit irtatok amugy az a 45 ezer meg meglepöen olcso....csak az elem 30 k körül biztosan van....15 ezerert ujrafujtak es szereltek
135 ezer egy hatso lökharito müanyag elem??? ugyan arrol beszelünk?megneztem, tenyleg annyi
(#56957) Calogero jajajaaaa, igy akkor ok
[ Szerkesztve ]
-
bazsimano
őstag
en most amire gyujtenek az egy multimedias fejegyseg... valakinek van taasztalata?
-
Declare
őstag
válasz Calogero #56959 üzenetére
Nagyon köszönöm!
ja meg valami. Ilyenkor ezt a nyers elemet lefujjak a kocsi szinere (nekem metal fekete van, az nem gazos festes szempontjabol?) . Ez nem fog elütni a kocsi szinetöl? Ilyenkor egy retegvastagsagmerös teszten az auto megbukik ugye? Opel szalonban sem lehet megoldani, hogy ne bukjon meg retegvastagsag meresen?
Most nem mintha egy 8 eves autonal ez kardinalis kerdes lenne, csak vegiggondolom az opciokat
[ Szerkesztve ]
-
Slyer
senior tag
Bocsánat hogy beleszólok, de a fényezők sem hasraütés-szerűen mondanak árat a biztosítónak.
Autófényező műhelyünk van, dolgozunk mi is utcára, és nyilván vannak biztosítós munkák (persze azok érik meg jobban)
Nem tudom ki mennyire van benne ebben, de úgy zajlik egy ilyen kár javítása, hogy: kijön a kárszakértő, csinál egy szemlét, kitölt egy lapot, hogy melyik elemet/elemeket kell cserélni, javítani. Ha például egy lökhárító csere, akkor meg kell venni az újat, ez lehet utángyártott, vagy gyári. Ha gyárit veszel (ha belefér a javítási határba az autó értékéből adódóan), akkor kell róla beszállítási számla. Ha utángyártottak veszel újat, akkor a gyári 60%-át kapod, ha bontottat, akkor az 50%-át. Itt szoktak mókolni hogy a csere elemet javítják, és bontottként számlázzák, és kittből van az egész elem stb...
A lényeg hogy a kárösszeget (amit utal a biztosító a javítónak), azt egy Audatex nevű kárszámító programmal számítják a javítók, ez alapján fizet a biztosító). Más összeget utal egy lökhárító fényezésre, ha uni szín, vagy metál, vagy gyöngyház stb. Ha indokolatlanul drága a festék, akkor receptúrát is mellékelni kell, és azt is térítik. (Múltkor fényeztünk egy PT Cruisert, és RM rendszerből 50 ezer Ft volt egy liter)
Csak egy durva eset, amit javítottunk:
Insignia géptető csere + fényezés: kb 150.000 + ÁFA az alaktrész, és 158.000 + ÁFA a fényezés, ha egy 50C színről beszélünk, ami 3 rétegű gyöngyház. Egy sima metálnál kb 95 + ÁFA. Azt hozzá kell tenni, hogy egy liter szín erre (szín + aláfújó) kb 50.000 + ÁFA. Ezt nyilván elő kell készíteni fényezésre, kifizetni az emberek bérét, a bérleti díjat, az alkalmazott után a járulékos költségeket, a kamraköltséget, stb stb..
Szóval teljesen reálisak az árak amiket írtatok biztosítós munkáknál, nyilván ezt nektek nem kell kifizetni.
Ha bejön egy ügyfél és le szeretné fényeztetni az Insignia géptetjét, akkor kb 25-30 ezer Ft, egy lökhárító fényezés szintén kb 25 ezer + le-fel szerelés.
-
-
Slyer
senior tag
válasz trassher #56966 üzenetére
Gyári technológia szerint már minden különlakkosból fújnak (bázis+lakk).
A fehér az egyetlen szín amit miis akryllal fújunk, a többi mint bázis.
Az hogy dupla annyi a munka vele nem igaz, a fújás pontjáig ugyanaz a menet, csak nem 2 rétek akryl megy rá, hanem 2 bázis, és 2 lakk.
Az hogy miért ugyanannyi: az ügyfélárak nyomottak. A reális ár a biztosítós. a metálnak többnek kéne lennie, de a többség hanyattesik még a 25 ezertől is.
Biztosítós munkák nélkül a javítók bezárhatnának. Nem lehetne kifizetni az alkalmazottakat, a bérletidíjat, nem lehetne fejleszteni, esetleg új csiszológépet venni, vagy javítani (egy új Festool csiszológép 150 bruttó) vagy egy új Festool porszívó 300 ezer ft, egy új pisztoly 170 ezer, egy polírgép 100 ezer. Ezeket kell néha szervizelni kell, ami szintén nem olcsó.
Aki otthon fusizik, vagy nem bejelentett emberekkel dolgozik, az lefújja olcsóbban.
-
Slyer
senior tag
válasz bazsimano #56967 üzenetére
A 25 az már horrornak számít az ügyfeleknek, mert "a haverom lefújja 15-ért" feketén. Az nem számít hogy szarul, de le van fújva.
A 25 is kevés, de nem fizetik meg. Nem akarom megbántani senkit, de aki nem csinálja ezt, főleg nem hivatalosan, annak fogama sincs arról hogy milyen költségei vannak egy ilyen cégnEk.
-
bazsimano
őstag
ahogy mondtam nekem teljesen mindegy en csak tenyeket mondtam nekem az volt a lenyeg, hogy rendesen megcsinaljak az automat
de mindig jol jon egy megbizhato ceg, szoval ha gondolom akkor privatban elkuldened a ceg adatait? lekopogom, nehogy szuksegem legyen ra...szerk: amugy meg nem szeretem ezt a "haverom occsoert megoldja" dolgot a lenyeg hogy profi munka legyen...ennyi...nekem ez a fontos.
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
Akkor mégis csak több vele a munka, elvégre az akril az nem lakkozott. Az meg, hogy 25.000 egy elem és sokaknak nem tetszik azok így jártak.
Lauda: Köszönöm! Mondjuk nem véletlenül fotóztam hátulról. A motorháztetőt fényezni kell, nincs alufelni, klímahűtőt ki kell cserélni. Igazából belenyúltam egy igazi fospisztolyba amire lassan ráköltöm az árát az eddigi másfél év alatt. Az viszont biztos, hogy a lényegi elemek legalább 50%-át már kicseréltem vagy kicseréltettem. 4 óra után viszem villamosságis ismerőshöz. Megcsinálja, hogy távirányítóval záráskos automatikusan felhúzza az ablakokat. Ez eléggé hiányzott eddig.
bazsimano: Tudom, hogy ez a standard ár. Engem az érdekelt, hogy miért van egy árban az akril és a metál fújása.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
-
zolikaDB
veterán
válasz Petyyyyy #56879 üzenetére
Ez biztos, h fehér. Volt ilyenem: Osram 2825HCBI
-
zolikaDB
veterán
(#56943) Petyyyyy: ugyanolyat, mint Calogero, Sonax. Az egyik legjobb ablakmosóm ever. Nem nyikorog tőle/vele az ablaktörlő, nem mázgál, és kb rendesen oldja a trutyit, ami ráhull a fáról.
(#56902) Lauda: hogyan takarítottad le így? Leírod a menetét?[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
"Komfort" elektromos ablak kész. 2 vezetéket kellett összekötni, távirányítóval második gombnyomására felhúzza az ablakokat.
[link]Redmi Note 7
-
titán
válasz zolikaDB #56978 üzenetére
Igazibol nekem 2005-ota ilyen tiszta a motorter, na jo nem mindig, de alapjaiban veve sosem volt mocskos, miota nalam van az auto. Regebben hozzajutottam a novakleen nevu szerhez, mostanaban sima brigoval szoktam lemosni, abbol is a 2000-es viz alapu verziot ajanlom, nem a D3-at. Utobbi dragabb es budosebb, emellett foltot hagy a muanyagokon, a vizes alapu nyom nelkul eltunik es nincs visszamaradt szag utana, a piszkot pedig tapasztalataim szerint ugyan olyan jol eltavolitja. Nekem van itthon vegyszerallo pumpas flakonom, megteszi kiurult clin-es flakon is, ez mondjuk ha 1 alkalmat ki fog birni. Szepen a pumpas cuccal felviszed mindenhova a szert, a problemasabb reszeken ecsettel rasegitesz. Utana levereted tiszta vizzel, ha van slag vegere valo ontozofej, azzal meg rasegithetsz, hogy a viznek is legyen valami ereje, vagy elfogod a slag veget, ez szerintem menni fog.
Fontosabb elektromos reszeket takard le, motorvezerlo, gyujtaseloszto stb, latod en is letakarom mindig a vezerlot, pedig elvileg vizmentes, jobb vigyazni azert.
Elsore valoszinu nem lesz ilyen szep, ne add fel, a sokeves szutyoknak kell par alkalom, mire megadja magat.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz trassher #56979 üzenetére
Gondolom ez csak a gyári villanykurblinál érvényes? Utólagosnál nem egy drót megoldani. Meg az enyém halmozottan hátrányos utólagos riasztós
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Zsolt!!
aktív tag
Helló!
Másnál előfordult már hogy halk kattogó hangot hall a műszerfal felől? Gázadáskor hallom he elengedem abba marad. Lehet eddig is kattogott csak mostanában nem hallgatom a rádiót.
-
zolikaDB
veterán
Lauda: ahha! Műhelyben CNC-ket takarítgatjuk motorlemosóval, az éveken keresztül ugyanodavert olajsaras forgácsot is hozza le egy kis spriccolás után, akkor gondolom a majdnem szép tiszta motoromra is csak jó lesz Köszi a tippet!
trassher: jó a pulcsid, asszem nekem is ilyesmi van , de jobban érdekelne, h tudod-e linkelni a leírást az ablakfelhúzóról? Mert biztos vagyok benne, h működnie kell, ugyanis azt mindegyik elektromos ablakos - kp záras G tudja, h duplán megnyomod a lezár gombot, kulcs be az ajtóba, ellenkező irányba egy fél fordulat, és felhúzza. -
trassher
addikt
válasz zolikaDB #56984 üzenetére
Minimálba tolom. Feltöltöttem, használd egészséggel. Villamosságis barátom csak leblankolta a 2 vezetéket és összeforrasztotta majd zsugorcsővel szigetelte.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz AMD Power #56987 üzenetére
Köszi! Szép lenne ha metál lenne. Én voltam a hülye, hogy megvettem igazából. Gyenge nagyon a fényezése. A madárszar simán megmarja sajnos. Így ha fel van rá kenve a gyorsfény akkor napfényben szépen mutat de nem érek vele semmit ha olyan gyenge mint a harmat.
Redmi Note 7
-
Petyyyyy
addikt
válasz zolikaDB #56977 üzenetére
4k Kelvin, muszáj fehérnek legyen. Most néztem hazafelé, egész tűrhető színe van a mostaninak is, de ha elfárad vagy úgy alakulnak a pénzügyek, megnézek egy ilyet Osram szettet. A hétre a Sonax 5 littyós ablakmosó jutott. Köszi a helpet urak.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Volna egy J Astrám
Vettem rá négy gumit felnistől a nyárra.Le is cseréltem.
Viszont van nyomásőröm.
Csere után közölte velem az autóm,hogy gond van a nyomással a kerekekben.
Bevittem márkaszervizbe ahol közölték velem,hogy eddig szép meg jó minden de az új nyomásadókat újra kell programozni neki.
Ekkor egy fiatalember odament az autómhoz majd egy kis kütyüvel körberohant rajta 4 kereket érintve.
Am hozzáteszem gyorsan:
Tök korrektek voltak azt hiszem 1920 ft ba került volna cserével együtt.
Grátiszba meglett.Na ezt a kis kütyüt nem lehet valahol megvásárolni,hogy ne keljen szervizbe rohangálnom ez miatt?
Valami olcsó verzióra gondolok esetleg Ebay.[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
w333
félisten
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
TasiA
senior tag
Ja, az más, így értem. Teljesen más a futómű hangolása a Vecinek. Nem sport autó. A sebesség érzet az meg, hmm, jaaaaa. Ezért is akarom cserélni. En 90% pályázok/fő utazok és hangos az autó + túllépte a 15 éves kort, nem tudok assistance szolgaltatast kötni. Nekem pedig arra szükségem van. Mi lesz helyette? B Zafira, H Astra, de a legnagyobb esély J Astra, de abból csak 1.7 d re futja, az meg sanszos, hogy gyenge lesz. ( halkan ,ha nem tűnök önfényezőnek, az irmscher futóművel a B kombim osszehasonlíthatatlan a hagyományossal, teljesen gokartos, de mégsem pattog)
-
zolikaDB
veterán
Urak!
H Astra kombit mennyire képes cipelni az 1.3CDTI?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest