- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Zsolt!! #86611 üzenetére
Tényleg sokkal másabb. Volt is valamerre anno cikk, hogy mindig van egy gumi méret felnivel, amire az adott futómű el van készítve és úgy nyújtja az ideális harmóniát mindenből. Szinte biztos, hogy ehhez ez passzol, mert tényleg így a legjobb kocsikázni.
Nyilván más kérdés az optika. Van aki 17"-on jár Pesten is ilyen autóval. Egészségére én csak 6-7 utcát toltam a 15"-on és meghaltam. Meg merem kockáztatni vidéken néha jobb út van.
-
Findzs
addikt
válasz
Zsolt!! #86611 üzenetére
Én is ezt vettem észre 1.4 h astra 16 -os alufelni után 15 -ös lemezfelni.
De én úgy vettem észre, hogy inkább a szélesebb gumi miatt érzem sokkal könnyebben vezethetőnek az autót. Nem tekergeti ki a kezemből annyira a kormányt. Cserébe nem érzem annyira stabilnak kanyarokban.
Valamit, valamiért.
-
válasz
Zsolt!! #78762 üzenetére
Köszi, meg is volt a csere, hát lehet tényleg időszerű volt a csere, mert halkabb lett picit.
Ami meglepő, hogy kb 1,5 éves volt a GM olaj benne, picit több volt benne, mint a gyári érték, lehet kicsit túltöltöttem
/ +3-4deci / , igaz kb 6 ezer kilométert ment vele párom, de nem akartam tovább húzni az olajcserét, főleg, hogy volt kimaradva 3,5 liter Castrol olajam
Viszont nulla fogyás volt, tehát maga a motor még jó, habár gyenge mint a nyári harmat...
-
odorgg
addikt
válasz
Zsolt!! #76935 üzenetére
Igen. Volt motormosàs 2x. Semmi vàltozàs. Volt benne 5w40 2x elöbbi miatt, aztàn 10w40,ezzel mintha halkabb lett volna kicsivel. Majd még egyszer 10w40. A hidrotőkés mutatvány után most meg 5w30 van. 15000 km alatt 5x cseréltem olajat+szűrőt. Következő 10w40 lesz megint. Hang stagnált nàlam is, roszabb nem lett ez idő alatt. Csak én lettem szegényebb, és pár ősz hajszálal gazdagabb..
-
odorgg
addikt
válasz
Zsolt!! #76931 üzenetére
Én is ezt a tanàcsot kaptam. Illetve a talàlgatás még ami megy.
Többiek:
Èn is szeretném megcsinàltatni, de amíg nem talàlok valakit aki 100%-ra meg mondja hogy mi a hiba, addig nem fogok bemondàsokra alkatrészeket cserélgetni. A hidrotőkés akcióval, így is màr 100k feletti összeget költöttem a talàlgatàsokra. Ennyiből màr egy komplett motorcsere is kivitelezhető lett volna.
-
Petyyyyy
addikt
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Zsolt!! #74484 üzenetére
Ahogy most van,úgy nem jó.Többet árt mint használ.A kupakot azért tették oda,hogy a 4 szál vezeték védve legyen a mechanikai sérüléstől,beázástól.A kupakba bemenő résznél ezért rendesen fixen van rögzítve,tömítve a kupakhoz.
A szondán lévő rész meg izeg,mozog,cimbássza a vezetéktet,ami így előbb,utóbb elszakadhat,zárlatos lehet.Mindenképp rögzíteni kéne fixre -
Declare
őstag
válasz
Zsolt!! #73848 üzenetére
Nekem van bitumenes szigeteles a zene miatt. Hogy a becsukodas hangja mennyire mas, azt nem tudom, de a hangszigetelesben tenyleg hasznos, viszont kb +10k a ket ajto
mivel nekem GTC van igy azert vigyazni is kell, mert ha a szel meglöki es racsapodik az ember labara, komolyan tud fajni....a hangzásPowá
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Zsolt!! #70787 üzenetére
Nincs mit állítgatnom.Nem az én gépemről van szó.Úgy látom nem ismered az előzményeket.
Így kezdődött
válaszoltam
viszontválasz
itt a vége -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Zsolt!! #70767 üzenetére
"...Mindig menetirány szerinti bal illetve jobb oldalról beszèlünk..."
Mindenkitől bocsi,tőled még külön is,ha az általam leírt ”..szemből,baloldalon, a motorháztető…” helymeghatározás nem egyértelmű,félreérthető.
Látom szakmailag igencsak otthon vagy
”.. Kèpröl nem lehet eldönteni sablont szoktak használni hogy az A oszlopot kèpest feljebb vagy lentebb van a motorháztetö. Egy vonalzóval azèrt nagyjából megtudod nèzni …”
Szerintem a képről is,és a valóságban is simán ránézéssel meg lehet állapítani,hogy helyén van e a motorháztető,vagy nem.Nem kell hozzá holmi csoda sablon,hisz nincs mihez mérni.
(Az A oszlopnál már a visszapillancs van)
Minek a vonalzó,ha nincs sík felület?
A képen látszik,hogy az A oszlopnak semmi köze a motorháztető szintjéhez.
Sőt a "baloldali,vezető oldali első ajtó” teljesen takarja.
-
-
AMD Power
titán
-
-
-
Ferike81
senior tag
válasz
Zsolt!! #67047 üzenetére
Párásodás ellen leghatásosabban úgy lehet védekezni, hogy a pollenszűrő tiszta legyen, és hidegben csak a szélvédőre szabad fúvatni a levegőt. A lábtérbe csak akkor, ha már fel van melegedve az autó belül. Itt az a lényeg, hogy ne a levegő legyen meleg, hanem az ülések kárpit műanyag. Nekem soha nem párásodik, ha nem fúvatom a lábteret hidegen.
(#67014) B-L-A-C-K
Igen, 19-es gyári felni. Még épp 100K alatt van a kilométer. 8éves, még eddig nem volt vele komolyabb baj. Az ülésfűtés volt cserélve vagy 3 szor, tavaly vízszivattyú + vezérműszíj. Ennyi szerintem. De még kevés km van benne, így nem is nagyon kellene gondnak lenni. -
Dr. Gonzο
senior tag
-
-
-
-
válasz
Zsolt!! #63157 üzenetére
Nem tudom milyen Astrád van, nekem az F-nél elfáradt a betöltő cső alja és a tank közötti rövid, 45 fokos gumicső.
Nem látod alapból, csak ha megnyomkodod, enged, meg látszik pár apró repedés.
Haver mondta, hoz olcsón csak nekem, 9,5-ért, lehidaltam.
Aztán a cromaxos mellett döntöttem, az 5 alatt volt. -
válasz
Zsolt!! #63157 üzenetére
Nem tudom, Astránál hogy van, de B Vekinél a tank nyílást a tankkal összekötő cső szokott elrepedni, és amikor tankolsz (és ha tele tankolsz, több ideig tankolsz) szépen csurdogál a nafta. Nálam ez volt a gond hasonló tünetekkel, plusz ez a cső a tank körül volt elrepedve, úgyhogy amikor a pisztoly kattanása után még rátöltött a kutas, azt gyakorlatilag a földre nyomta, csak pár perc kellett, mire lecsepegett a tank oldalán... Mondjuk, nálam a tank teteje el is volt egy pár centis darabon rohadva, gondolom, ott is szökött a nafta. Tank és cső csere megoldotta gondot.
-
trassher
addikt
-
F_Gergely
őstag
válasz
Zsolt!! #59960 üzenetére
sajnos én is lassan haladok, mert nincsen műhely ahol szét tudnám szedni több napra. Meg most nem aktuális, a klíma leszívta minden anyagi forrásom, illetve hónap végével én felmondok a melóhelyemen és júliusban már új helyen kezdek, ott meg 3 hónap próbaidő és amíg nem jár le spórolás lesz ezerrel, fel kell készülni mindenre.
nekem ez az autó hobbi is, bármennyire utálom meg fújok rá, formára/felszereltségre nem kéne más, olyan autó meg nem kell ami nem tetszik... Most mondanám hogy az új volvó tetszik de arra meg nincsen pénzem mint ahogy egy 2,5-ös A6-ra sincs
-
Directors
senior tag
válasz
Zsolt!! #59080 üzenetére
Én már nagyon sokszor rendeltem tőlük.Viszonylag korrektek. Bár előfordult nem egyszer hogy nem küldték meg az átutaláshoz a számlát.Rájuk kellett írnom. Ezen kívül ha e-mailbe érdeklődsz egy termék után akkor arra nem reagáltak. Ha az iránt érdeklődsz hogy kb. mikorra kapod meg a terméket arra pedig mindég a következő nap válaszolnak, HA válaszolnak. Amúgy tényleg olcsók és a termékek jók.
-
válasz
Zsolt!! #57510 üzenetére
Amig nem jon elo gyakran nem kell vele foglalkozni.
Nalam 1-2 evvel ezelott kezdte el, hogy neha kivillan a kulcsos lampa, majd elalszik. 1 het mulva kivillant kis idore , majd kialudt. Tavaly aprilisban meg kifingott a motorvezerlo. Szerintem mar regebben is ez csinalta a fesztivalt.
-
-
AMD Power
titán
válasz
Zsolt!! #50726 üzenetére
Kérlek szépen az ékszíj adott ilyen hangot. Pedig még egy éves sem volt benne a Bosch. Ki lett cserélve azóta semmi.
Itt az új videó a fura hangról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged