Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
MediaMarkt

-
w333
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Félreértesz én nem azért mondtam hogy halkabb legyen a motor ... egyszerűen az 5W30 olajnak 40C illetve 100C nincs olyan jó viszkozitása mint az 5W40 -nek és az olajnyomás is kisebb, nagy általánosságban én azt mondom hogy 0-5 éves autóknak mondjuk 100 ezer km -ig garanciális időszakban (persze ez attól is függ hogy ki hogyan használja az autóját) jó lehet az 5W30, de ettől idősebb autóknál már nem fog megfelelő kenést biztosítani az alkatrészeknek így ezzel sajnos de még jobban szét fog kopni a motor !
Ezzel csak annyit akartam mondani hogy míg egy autó új és fiatal kevés km -el minél vékonyabb olaj kell neki mert a vastagabb olaj nem jut el oda ahová kéne, viszont mikor már kopottabb egy motor pont fordítva van a vékony olaj már nem tud megfelelő kenést biztosítani !

Az arany középút szerintem az 5W40, mert hidegen ugyan az mint az 5W30 viszont melegen kicsit vastagabb kopott motornál jobb a kenés !
Szerk.
Ez kényes téma, mindenkinek megvan a saját véleménye és tapasztalata és mindenki azt használ amit akar, én csak leírtam a saját véleményemet !

-
w333
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
De én nem a 10W40 -t mondtam hanem az 5W40 !

Akkor is azt mondom hogy az 5W30 csak akkor jó ha nem kopott motor, mert különben enni fogja az olajat és sokkal csattogósabb lesz a motor mert túl vékony és már nem biztosít megfelelő kenést !

Nem az a baj hogy hidegen csattog, hanem az hogy melegen is ha vékony az olaj !
-
w333
félisten
válasz
< DominuS >
üzenetére
AC pumpa ? csak azért mert anyám autója (306) ugyan ezt a jelenséget csinálta, mindenre gondoltam volna csak erre nem, persze nálad lehet nem ez a gond !

-
-
w333
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Mire gondolsz ? motorolajnak az a dolga hogy jó viszkozitása legyen és minél kisebb súrlódása az alkatrészeknek, ezt teljesíti !

Sok helyen olvastam róla teszteket stb. ... és kimagaslóan jó !

Link és Link hirtelen ezeket találtam !
Ismerős VW szakértő is nagyon ajánlotta, pedig előtte a Motul -ra esküdött !
-
w333
félisten
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Bátran ajánlom a Defender -t ... Vectra C20NE ez az olaj volt a legjobb !

Szintén kicsi a súrlódás, ha 5W40 akkor Elite, ha pedig 10W akkor Defender !
(#81150) mohabá 007
Igen hiszek neki ... Elite teszt vs Mobil Super 3000 a teszt magáért beszél !

Jól látszik melyiknek milyen a súrlódása !

-
w333
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezt most nem értem ?

Nem drága ... Kauffer (5L) 6370 Huf

Nekem most a Leon -ban Mannol Extreme van, de én is Elite -re váltok !
Szerk.
Mannol oldala is ezt ajánlja !
-
w333
félisten
válasz
diegho
üzenetére
Mannol Elite 5W40 ennek a legkisebb a súrlódása = kevesebbet eszik !

Olajszűrőből egyértelműen MANN !

Itt egy Google Docs ... a kisebb érték a jobb (kevesebb súrlódás)
1. oszlop normás hőmérséklet, 2. oszlop 100C hőmérsékleten !
-
w333
félisten
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A lehetőségek (lehúzások) városa !

Ajánlom a "Szereld Magad" helyet, óránként 3000 Ft -ért minden van, csápos emelő, szerszámok, olajgyűjtő edények, és segítség is !

Így én saját magam cserélem az olajat + szűrőket, legalább tudom mi van benne !
Komolyabb munkákat is meglehet ott csinálni ... pontosan ez a hely !

-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem nem ... VW 502.00/505.00

Vectra már nincs meg, helyette Leon és 306 van !

Mannol Teflon lehet ki kéne próbálni !

-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor az Elite -t ajánlom, most Extreme van de legközelebb Elite lesz !

-
w333
félisten
válasz
trassher
üzenetére
Mikor a vizet feltöltötted ... be volt kapcsolva a fűtés ?

Vectra -al jártam így, télen bekapcsoltam a fűtést és eltűnt a kiegyenlítőtartályból a víz ... gondolom nyáron elpárolgott a fűtőradiátorból !

Nálad is hasonló lehet a helyzet, vagy amikor feltöltöttétek hűtőfolyadékkal beindítottad és megvártad meg kinyit a termosztát és rátöltöttél ?
-
w333
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Persze hogy lehet ... csak ugye a magyar mentalitás "nem kell rá költeni" !
Ezért drága mint autó a G Astra !

Van 4-es Golfba buzult haverom, legutóbb a klíma lett simogatva 80k-ért
Ez benne van a pakliban minden autónál, az még nem is volt sok érte !

trassher kollégát kell megkérdezni ... ő tudna mesélni a klímáról !
-
w333
félisten
válasz
trassher
üzenetére
Azért kell ennyire "szétbontani" hogy többet fizess (különben nem fogják szétbontani) ... ha kicsit is értesz hozzá akkor kicseréled te magad

Nem nagy ördöngösség legyen nálad szerszám és hűtőfolyadék !
Szerk.
Kb. 2 hete én hosszbordás ékszíjat cseréltem M3 autópálya közepén egyik pihenőjében (-10 fokban), hajnali 4 kor a görgő megadta magát megfeszült és elszakította a szíjat, jó kis kaland volt ... csak 36 óra ment el rá és 1500 km utánaválójárás ... szóval igen jó nagy szívás volt !

-
w333
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
+1 Vecta -nál nekem is ott volt a lefolyó ... ezt kell keresni !

(#79364) szabonagyur
Az is lehet tényleg hogy a szélvédő alatti műanyag (az ablaktörlőnél) nincs helyén a műanyag, azt érdemes levenni és a szélvédő körül van végig egy perem amibe belefekszik ez a műanyag, ha az tele van sárral akkor nem megy rendesen a helyére, ki kell takarítani majd a helyére nyomni !

-
w333
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Locsolni kell vízzel és nézni kell hogy tényleg lefolyik a víz ?

Ott a pollenszűrő körül van egy fém perem az csak ott akkor tud befolyni ha sérült az a perem vagy nem folyik le két oldalt a víz és annyira megtelik hogy átbukik !
Szerk.
Az egy dolog hogy 2 oldalt tiszta a lefolyó, csak kérdés hogy kicsit lejjebb pl. az első sárvédő és küszöb között ki is folyik a víz normálisan ? mert ha el van tömődve akkor azt ki kell takarítani, elvileg ha a kerékjárati ívben a műanyag dobot kilazítod akkor már be tudsz nyúlni hogy kikotord a szemetet (biztos van) !

-
w333
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
2 oldalt a lefolyók ki vannak takarítva, mert ha ott nem folyik le a víz akkor az ablaktörlő lapát alatt addig gyűlik a víz míg átbukik a pollenszűrőhöz !

-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezt nem is tudtam ... köszi !

-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na igen ... de 93" -s Vectránál végig kell zongorázni, ott nem tudsz semmit rádugni, mert egyszerűen nincs benne OBD foglalat

-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az érdekes mivel nekem van bal és jobb oldalt is jeladó ... Vectra 93"
Semmi csak félreértettem, vezeték van mindkét oldalt, magyarul teljesen mindegy melyik romlik el az ABS lámpa jelezni fog így végig kell zongorázni melyik a hibás !
-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Inkább a fékbetét a rosszabb ... Textrar elég visítós mert túl kemény !
Tárcsa szerintem jó ( Brembo Easy Check) nincs vele baj, az nagyon jól bírja !
Hátra nagyon olcsó Meyle -t vettem és meg sem nyikkan ... gyárilag le is van csiszolva a 2 széle, én bátran ajánlom akár előre is, nem lesz vele baj !

-
w333
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Fék az nem játék ... cseréltesd minél hamarabb ahogy lehet !

-
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
IV Golf meg amúgy is egy túl árazott VW.
Ahogyan a G Astra is mert népautó és sokan nem is szeretnek rá költeni mert úgy vannak vele hogy ez soha nem romlik el, aztán te megveszed és a nyakadba szakad minden ami 10 év alatt el volt hanyagolva, van itt élő példa is rá sajnos trassher kolléga !

-
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Olyat vegyél ami szervizkönyves és tényleg 300 ezer km. van benne, a használtautó piac valahol beragadt a 220 ezer és 270 ezer km. között mert ez tűnik reálisnak de sajnos ezekben már több mint 400 ezer is van

Szóval igen, jobban jársz egy 300 ezer km -s autóval aminek van szervizkönyve mint egy 220 ezerre visszatekert valamivel aminek nincs !

Különben is állapotot nézünk és nem km -t

-
w333
félisten
-
w333
félisten
válasz
diegho
üzenetére
A 2010-től bevezetett GM Dexos 2 szabvány az ACEA C3 szabványra épül, így a neki megfelelő olajok hamutartalma korlátozott. Ez elsősorban a dízel részecskeszűrős modellek esetében fontos, a részecskeszűrő várható élettartama szempontjából
F Astrában nincs részecskeszűrő

Azért néha keveritek itt a dolgokat elég rendesen (utána kéne olvasni)

(#75074) AMD Power
Persze hogy jó, német tesztek szerint még a Castrol -t is lenyomta !
-
w333
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nagyjából igen viszont én azért néha odaléptem is neki ... okoztam pár meglepetést a kis zümmögő boyracer Hondáknak

Ha nyomod neki akkor enni fog az sokkal többet is, ha pedig nem akkor mi értelme van az ilyen erős autónak ? voltak azért sokkal erősebb autóim is de most már inkább normálisan közlekedek és nagyjából betartom a sebességhatárokat, és ugye mert nincs hol nyomni neki ... dugóban nem nagyon tudok gyorsulni !

(#73505) Luck Dragon
Persze hogy sokat számít, kollégámnak egy Ibiza -ja van ami 6 évvel fiatalabb és 120 ezer Km -el van benne kevesebb, viszont szinte csak várososban használta, így neki a vezetőoldali ülés és háttámla is kivan szakadva, nekem pedig ugye még nincs is megkopva

-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem tudom ... jó ez a kicsivel vastagabb olaj főleg hogy már 23 éves az autó illetve ki tudja hogy a valóságban mennyi km van benne, de van egy olyan érzésem hogy bőven 500 ezer km. fölött van már

(#73503) F_Zolee
Az 5W -t minimálisan igen, a 10W a legjobb neki, ebből szinte semmit

-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Régebbi C20NE motor gyárilag 15W kéne bele, ezért a 10W

Az 5W már nagyon híg lenne

(#73498) Luck Dragon
Sokat számít hogy majdnem végig vezetett szervizkönyves és hogy Magyarországi az autó, látszik rajta hogy nem hanyagolták el és gondos gazdája volt, jól jártam vele főleg hogy a kínálat nagyon aljáról választottam, az a durva hogy én voltam az első aki megnézte ... gondolom sokan a színe és a sok km- miatt nem nézték meg, de ugye főleg pályán használták

-
w333
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
A Leon városban azért élhetőbb ... könnyebb vele parkolni,sokkal kevesebbet eszik, nagyobb fokozatokban is jól gyorsul, a Vectra inkább utazóautó ezzel a 2.0 benzin motorral nagyon nem szereti a rövid távokat, 1 tank (60L) üzemanyaggal durván 400 km -t mentem el vele, míg a Leon -al 2X ennyit szóval 1 tank (55L) üzemanyaggal durván 800km -t

Ő azért kicsivel hosszabb távokra használja és 2 hetente vidékre is + sokkal finomabban közlekedik vele, így most a Vectra fogyasztása is valamivel kevesebb lett, de jó kis megbízható autó hiába már lassan 23 éves

(#73498) Luck Dragon
Köszi

Jó kis autó, szeretem is nagyon

-
w333
félisten
Múlt héten cseréltem a Leonban az olajat Mannol Extreme 5W40 ment bele, ezen a héten cserélném a Vectraban is gondolom Mannol Defender 10W40 jó lesz ?

-
w333
félisten
Vectra kuplung bowden szakadt ... rendeltem hozzá másikat, csak annyi lenne a kérdésem hogy mennyire szívás a cseréje ? köszi !

(#72969) AMD Power
G Astra -val minden tekintetben jobban járnál szerintem 1.4 szíjas !

-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A lámpák miatt ... különben metál azarea

-
w333
félisten
válasz
aleister
üzenetére
Én nála csináltattam ... reggel vittem délelőtt hoztam szereléssel együtt (le és fel) 20 pénzt fizettem, gyors megbízható és korrekt

De ahogy látom nem Bp- i vagy, szóval akkor biztos van hová vinned !
-
w333
félisten
(#71955) Luck Dragon és (#71958) trassher
Köszi

Igaz, szerelőlámpa nincs ... de van teleszkóp helyette

-
w333
félisten
Nem búcsúzom mert a Vectra is marad, de átmentem a sötét oldalra !

Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](https://www.kephost.com/images/2018/03/04/Kepkivagas40b2c5e8f02b8836.png)

![[link] [link]](https://kephost.com/images/2017/07/06/19686636_1501670246556639_1184727736_o.jpg)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[link] [link]](http://kephost.com/images/2017/05/04/20170503_2356267d3c6.jpg)
![[link] [link]](http://kepkezelo.com/images/s3g6d7t5c5zzcwxchele.png)