Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#114101) canniball válasza Micsurin (#114094) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem tudom mennyire számít jó cuccnak, évekkel ezelőtt próbáltam, nekem össze-vissza mutogatott mindent. Aztán jött a waze és minden a helyére került. 👍

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#114102) Baboss94


Baboss94
újonc

Üdv mindenkinek!
Mi a baj a Taschner-el? Elvileg tapasztalt szerelő..Van aki fikázza és van aki nem. Kérhetek valami infót róla? Szeretnék egy tényleg jó szerelőt a motoromhoz..
:DD

(#114103) zgospel válasza Baboss94 (#114102) üzenetére


zgospel
őstag

Cimborám küldte át pár napja, nagyon felröhögtem rajta :D :D :D

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#114104) KrAt válasza zgospel (#114103) üzenetére


KrAt
veterán

:DDD :DDD

(#114105) Topiccsendőr válasza Baboss94 (#114102) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Diohejban:
Valoban tapasztalt szerelo, de messze nem tartom preciznek, vagy pontosnak. Sok dolog elmeleti hatteret nem erti, nem tanulta egyaltalan. Ebbol kifolyolag furcsa elkepzelesei vannak, amik egyaltalan nincsenek a valosaggal osszhangban. Nem tudja, hogy mukodik az allando nyomaskulonbsegu karburator. Nem tudja az olajok adalekolasainak milyen hatasa van mire, pontatlanul tudja, mik jelzik a cimken az olaj tulajdonsagait. Az elektromossaghoz hulye. Csak karbiszinkront, olajcseret, szelephezagallitast csinalja nagy kedvvel, de tobbszor lattam, hogy suzukikon a bypass csavart csavargatja a szinkronnal, amit csak a legutolso esetben szabadna tekergetni, eloszor mindig a fojtoszelephez nyulunk, nem a bypass szelephez. O azonnal azt tekeri. Nagyon ingatag ervelesei vannak, es ami szanalmas, hogy sokszor nem mond igazat, nagyon megvezeti a hozza nem ertoket a kirohanasaival, vagy a rogtonzott oktato videoival.
Nehany, nekem ertelmetlen, pazarlo konkret esetek:
Yamaha r1 kuplungkosar tugorgos csapagyat es csapot, olajpumpalancot teljesen feleslegesen vetette meg a tulajjal, ugyanis az gyari allapotaban is log 120Nm lehuzas utan is. Nem kopottsag miatt, hanem ez ilyen. Nem csak ezen a tipuson. Az olajpumpa lanc eleve laza. Ezeket kb 30-40 e ft kozott vettette meg teljesen feleslegesen. Majd a tugorgot osszeszereles nelkul a videojaban mutatja, hogy nem kotyog, ami eleve lehetetlen, ugyanis ugyanolyan az illesztese, mint azelott, es osszeszerelt allapotban kell nezni a kosarral, nem siman a tugorgot kezzel.
Befecskendezos motorokhoz segghulye. Barmilyen pruszkolese van a motornak, egyaltalan nem szisztematikusan lat neki a hiba feltarasanak, pl benzinnyomas meres, kompreszio meres, szenzorok merese, hanem ramondja hogy szar. Es hogy azert durrog, mert a szelepek ateresztenek. Mindenfele meres nelkul!
Gsxr 2 blokkbol 1 et ugy csinal tobbszor, hogy csak azutan kezdi el feltarni a hibakat, miutan a bontott blokk mar megvan, es mar dolgozott vele, valamit mar atrakott. Ezt miert nem lehet barmi elott csinalni? Igy megint felesleges munkaorakat kell fizetnie a kuncsaftnak, es kesz sem lesz soha a motor, mert "szar minden".
Semmi rendszer nincs ezekben a munkafolyamatok sorrendisegeben, igy hatekonytalan es penzigenyes egyben.
A fedelek, deklik szilozasa egyenesen visszataszito, egy buvarruha szabadulhat el az olaj vagy vizkorben, ahelyett, hogy gyari tomitesgarnituraval, vagy legalabb utangyartottal dolgozna, es mindig ujra cserelne ezeket, ahogy ez elo is van irva. Akire pedig nem lehet szamlazni egy tomitest, az ne vigye szerelohoz a motorjat, vagy k*rja el maga otthon, ha ennyire hajlektalan.
Tobb videojaban lattam, hogy teljesen nem odavalo olajat tolt motorokba, teleszkopokba.
Egyaltalan nem ugyanolyan adalekolasuak ezek az olajok, mint ami elo van irva, de hallottam mar olyat is, hogy autoolajat ajanlott motorkerekparhoz. Az kb nehany 10e km alatt lenullazza a valtot, mert nincs benne hozza adalek. Sosem derul ki, mivel tobb ev, mire az atlag ennyit megy. Csak azt fogja ra momdani, hogy azert ment tonkre, mert szar.
Az elso teleszkopokba hidraulika olajat tolt teleszkop olaj helyett. Ki tudja epp milyen viszkozitasut.
Szerintem kockazatos nala barmit is csinaltatni, mert neha felulbiralja a gyartok altal megadott szelephezagertekeket is, mert hogy szerinte valahol melegebb van. Ezek mind csak kesobb fognak kijonni egy motoron, de kockazatos barmit is odavinni.

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#114106) z123456789 válasza Baboss94 (#114102) üzenetére


z123456789
addikt

Üdv itt! Gondolom Baboss kolléga kisebbik fia vagy. :D :R

(#114105) persuader
Kifejtenéd nem dióhéjban is? ;]

(#114107) Varoz válasza Micsurin (#114089) üzenetére


Varoz
őstag

A gyűrűnek semmi köze a szakítószilárdsághoz! Az csak a tömítő gumigyűrű profilja, csak abban van különbség, hogy mennyire zárja el a csapokat a külvilágtól. Az X gyűrűs pl. kisebb felületen tömít, így a lánc könnyebben mozog, viszont duplán tömít. Ezért drágább az X.

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#114108) Topiccsendőr válasza z123456789 (#114106) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Tobbet is tudtam volna irni. :D

O, igen! Mivel hangosan, hatarozottan, nagyon hatarozottan es duhosen mondja, amit mond, ezert sokan elhiszik feltetel nelkul, (hmm ez a profil az idok folyaman tobbszor is bevalt tobbeknel :D ) a facebook kommentmezo pedig kormanymedia tipusu, csak es kizarolag elegedett ugyfelek hasznalhatjak. Aki megkerdojelez, kerdez, az el van kuldve azonnal a kurvaanyjaba :D

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#114109) Geresics válasza Topiccsendőr (#114108) üzenetére


Geresics
addikt

jah, mint Dodor a tegnapi videója után a mai posztjában ;] :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#114110) Micsurin válasza Varoz (#114107) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Nem is ez volt a kérdésem, hanem mi alapján számoljam vissza mekkora szakítószilárdságú lánc kell ugyanis árban és lóerő tól ig határban is érdekes a szórás.

A hsz. B része célozta 2 sor kihagyással, hogy az X keresztmetszetű gyűrűs lánc megéri e az ár difit a kör keresztmetszetű tömítéssel szerelt lánchoz mérten. A jobban tömít nem volt kérdéses inkább az, hogy fog e a placebo hatáson túl valós eredményt nyújtani tekerősebb hajtás mellett. :)

Persu mintha ezt valaki olyan jelezné a nép felé akinél ritkán kopik kockásra és öregszik meg a gumi. :DDD

Tasi:
Lesz türelmem előkeresem a képet, hogy tette vissza a légszűrőházam a karbi szívócsonk csere után... gyanítom a korsóavató után szabályosabban sétáltam mint ahogy az egész kinézett ott a tank alatt. Szelephézagokat hasra csapva állította mondván ez úgy is szűkülni fog mert levegős a blokk és nagyon melegen szoktak járni.

runner 125 Miért az öreg letud írni egy épkézláb mondatot? Pedig már autocorrect, szókiegészítő minden szar van a nyüves telefonokban. :DDD
", tekintetét illeti. "

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#114111) runner 125 válasza Topiccsendőr (#114108) üzenetére


runner 125
nagyúr

Azt tegyük hozzá h a követőik, csápolóik - akik valószínű a kuncsaftjaik - jellemzően nem a legélesebb kések a fiókokban.., már ami a többségük helyesírását, tekintetét illeti. :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#114112) Baboss94 válasza Topiccsendőr (#114105) üzenetére


Baboss94
újonc

Köszönöm! Pontosan erre voltam kíváncsi. Meggyőztél. :R
Akkor AGO Motors.

z123456789
Köszi.
Igen, a nagyobbik! :DDD Követtem már egy ideje Fatert a fórumon, aztán csak csak regisztráltam magam is..

zgospel
Ez tényleg jó! :D

(#114113) vendingo


vendingo
veterán

Nem sok Taschner vidót láttam, de nekem csak annyi jött át, hogy amit mérnökbrigád hónapokig tervez, tesztel, legyártat, az szar, mert túl van bonyolítva, meg nem értenek hozzá meg amúgy is ő jobban megcsinálja a sufnijában mint a profi mérnökök. Amihez nem ért, vagy több munka van vele, az mind szar okádék fos, minek visznek ilyen szarokat hozzá az emberek.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#114114) csongi válasza vendingo (#114113) üzenetére


csongi
veterán

(#114115) zgospel válasza Baboss94 (#114112) üzenetére


zgospel
őstag

Ha már AGO akkor tőlük kb 400 méterre van egy másik, én az FZ6-omat hozzájuk hordtam. Igaz én távolról sem értek hozzá, de minden szervizt végigültem 1 kivételével és láttam hogy dolgoznak, precíz, munkára igényes, relatíve szerény embernek ismertem meg: [link]

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#114116) Micsurin válasza zgospel (#114115) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Bakker zseniálisan időzítettél... egy köpésre vannak és 5k/szett a gumicsere ha viszem kézben a felnit, remélem nincs méteres sor holnap megcsörgetem. :R :C :C

csongi Igen!

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#114117) vendingo válasza csongi (#114114) üzenetére


vendingo
veterán

Igen.

Más:
Egy ilyen átépítésre én is beneveznék.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#114118) csongi


csongi
veterán

Nem semmi :)
4 percig tudtam hallgatni a videóit.
Ilyen kis kuplerájom nekem is van :D
Hogy is mondta az egyik videóban, Sufniból kiindult. Hát nálam ez még most is annak számít.
"És tettünk a tank alá egy rongyot".
Elképesztő :D

[ Szerkesztve ]

(#114119) Varoz válasza Micsurin (#114110) üzenetére


Varoz
őstag

Bocsi, azt hittem egyben szól a kérdés, összemostam. :D
Sajnos a fő kérdésben nem tudok segíteni.

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#114120) vendingo válasza csongi (#114118) üzenetére


vendingo
veterán

Keress triumph, ducatis videókat nála. Azokból láttam párat, na ott ömlik a tudás.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#114121) bajaki


bajaki
őstag

Sziasztok!

2003-as 600-as Hornet első teleszkópjaiban szeretnék olajat cserélni/cseréltetni (még nem döntöttem el, hogy megcsináljam-e magamnak.)

10W-s Motul olajat raknék bele, de nem tudom, hogy az "sima" Expert legyen, vagy a 100% synthetic Factory Line. Melyiket érdemesebb inkább?

Aki cserélt otthon villaolajat, miben mérte ki a pontos mennyiséget milliliterben? Nézegetem ezeket a mérőhengereket, de elég borsos áruk van az 1-2 millis beosztásúaknak.

(#114122) Micsurin válasza vendingo (#114120) üzenetére


Micsurin
nagyúr

XT660 -- Pega 650 vidi sem rossz! ;] :DDD

Varoz nem gond lerendeltem azt amire a nagyvas azt hozta gyárinak megfelelő, mikor viszem gumizni a felniket vissza már az új lánc és fogasok* mennek. :D

más:
*apropó mennyire zajcsillapítósak a gumis első fogaskerekek?

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#114123) baboss válasza Baboss94 (#114112) üzenetére


baboss
őstag

Szia gyerkőc, üdv a csapatban, :C

[ Szerkesztve ]

(#114124) Czimby válasza bajaki (#114121) üzenetére


Czimby
addikt

Mindkettő 36cst viszkozitású, illetve gyors gugli keresés alapján a gyári showa ss08(már ha tényleg ez van benne, érdemes lenne utánanézni biztosra) szinte ugyanennyi 35cst.

Én a factoryt tenném mert az szintetikus, így várhatóan tartósabb.

Ha igazán pontos akarsz lenni akkor nem csak a mennyiségre figyelsz hanem az olaj szint magasságára, általában ezt is meg szokták adni a manualban.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#114125) KrAt válasza zgospel (#114115) üzenetére


KrAt
veterán

Kozmaxot en is tudom ajanlani, nagyon korrekt ember. :R

(#114126) csongi válasza Czimby (#114124) üzenetére


csongi
veterán

A cst erteket eltero homersekletre adjak meg, vagy nem jol tudom?

(#114127) bajaki válasza Czimby (#114124) üzenetére


bajaki
őstag

Köszi a kiegészítést! Akkor a Factory Line lesz. :R

(#114128) Geresics


Geresics
addikt

FB-on, a Motoros túrázók csoportban találtam:

Tamás Barassevich megosztotta az első bejegyzését.Új tag · 9 órája

Sziasztok! Közérdekű közlemény: totálkárosan, többek között blokk szerkezeti sérüléssel adtam el az alábbi motort néhány hete. Most felkerült a HaHu-ra "enyhén sérült idom"-mal. Ha valakit közületek vagy ismerősének megakadt rajta a szeme, nyugodtan keressen a részletekért. Meg lehet venni, de csak ha bizonyítottan blokkot cseréltek benne, vagy ha valakinek így is megéri. Az átverést viszont nem pártolom. https://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/cbf_1000/honda_cbf_1000-15480914

Eladó használt HONDA CBF 1000 enyhén sérült túra-sport, 998 cm³, 39 000 km, 2010/5 1 480 000 Ft (Eladó címe: Szigetszentmiklós)

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#114129) csongi válasza Geresics (#114128) üzenetére


csongi
veterán

Én ezt nem értem.
Mi alapján ismerte fel a motort?
Rendszám nem látható. Ha meg totálkárosra törte, és valaki újra építi, majd ezen a fejidomon fog spúrolni? Egy totálkáros motoron nem ilyen a fejidom.
Tehetett volna fel képeket a totálkáros állapotról, és a rendszámot is leírhatta volna.
Akkor lekérdezhető a kártörténete is.

[ Szerkesztve ]

(#114130) jacis válasza csongi (#114129) üzenetére


jacis
nagyúr

Pont ezen agyaltam én is. Kicsit zavaros...

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#114131) Geresics válasza csongi (#114129) üzenetére


Geresics
addikt

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én szerintem felismerném a nemrég eladott motorom, ha látnám. Pláne, ha nem széria dolgok vannak rajta, és a km állás sem változott, és talán még a törésnyom is ugyanott van :U

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#114132) #31733248


#31733248
törölt tag

BMW S 1000 XR, igazán hozzám vághatnának egyet... :D

(#114133) djeperto válasza #31733248 (#114132) üzenetére

Van miből választani ebben a kategóriában :))

"there are more jacks then one at the fair..."

(#114134) Micsurin válasza Geresics (#114131) üzenetére


Micsurin
nagyúr

...nem csak felismeri az ember, néha még tudja is hol vannak olyan karcok amik harmadik félnek még csak fel sem tűnnek feltétlenül. :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#114135) csongi válasza Geresics (#114131) üzenetére


csongi
veterán

En ugy vagyok vele amit leirtam.
Milyen volt a totalkaros motorja? Jo lenne latni kepeket.
Illetve molyen totalkar? Gazdasagi?
Kinek adta el? Miert nem vonatta ki a forgalombol ha anyira szar volt?Szamomra semmit nem bizonyit.
Irja le a vazszamot.
Ilyet en is tudnek irni a facebookon.
Nekem ez nem egyertelmu.

Amugymeg eladta.
Ha szerelheto es o nem akart, vagy tudott vele foglalkozni, megcsinalni, akkor miert akarja mas uzletet rontani?
Keseere a szolo, mert valaki latott benne uzleti lehetoseget?
Ha muszakilag hibatalan a javitas utan akkor mi van?

(#114136) nyogo83 válasza csongi (#114135) üzenetére


nyogo83
senior tag

"Ha muszakilag hibatalan a javitas utan akkor mi van? "

Szerintem pont ezert irja, hogy ha bizonyitottan blokkot csereltek benne akkor megveheto.
Gyanitom a blokk repedt/tort valahol.
Biztos te se orulnel neki, ha a szokasos magyar nepper modra megjavitott blokkal vennel meg egy ilyen gepet.
Femragaszro, kis legozas, festek ra. Nem az elso eset lenne :U

Aztan ha mazlid van akkor soha nem veszed eszre, de biztos nem lenne oszinte a mosolyom nekem se.

(#114137) dellfanboy válasza csongi (#114135) üzenetére


dellfanboy
senior tag

Ha muszakilag hibatalan a javitas utan akkor mi van?

ezen azert meglepodnek.

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#114138) csongi válasza nyogo83 (#114136) üzenetére


csongi
veterán

Igazad van.
Nem kotekszem, de ezek csak toredek infok, es sok a ha, meg a talan...stb.
Ki a volt tulajdonos? Motor szerelo?
Ha blokkot csereltek akkor veheto?
Honnan tudja, hogy milyen blokk kerul ,vagy kerult bele?
Abba hany km lesz valojaban?

Ha a toresrol feltett volna kepeket, illetve milyen statuszos volt a totalkar akkor lehetne barmit is mondani.
De az o megallapitasa kb semmivel egyenlo.
Szerkezetileg serult. Ezt kb mindennre ra lehet irni, es ertelmezni.
Es fogalunk sincs a valos szandekrol, amiert igazabol feltett ezt az infot. Lehet faj neki, hogy ennyiert latja hirdetve, es ugy erzi aron alul vettek meg tole?Ertem en, hogy oda irja nem szereti a szemetseget.
De ne allapitsa meg, hogy ha blokk cseres akkor jo vetel.
Ez bafolyasolo megallapitas, ami egyben felrevezeto is.
Ha mar van infoja, akkor irja le az eloeletet, es a kartortenetet.
Azzal lehet mit kezdeni.

Nekem ez ami nem egyertelmu.

Minden esetre figyelem felkelto, es van egy keves infoja aki szemezget vele. :R

(#114139) z123456789 válasza Topiccsendőr (#114108) üzenetére


z123456789
addikt

:DDD
Mennyire igazad van. Tényleg így van. Sokszor látni ilyet, ügyfél, és "értékesítő" között is. Mint pl mondjuk egy nagypofájú kőműves, mikor mondja haragosan, hogy "há nem bazmeg?" Na most erre 99%-ban "hát de" a válasz. :DDD

(#114109) geresics
Ha nem tudnám hogy utálod, azt hinném a rajongója vagy. Mert mindig követed az oldalát. ;]

(#114112) Baboss94
Sejtettem, hogy elhibázom. :D
Helyes, helyes. :R

(#114140) Geresics válasza z123456789 (#114139) üzenetére


Geresics
addikt

A vicc az, hogy a T700 videója óta nem láttam tőle asszem semmit, de hétfőn ezt a hajbeültetéset pont megnéztem, mert ottgon feküdtem életem legkeményebb fogászati eljárását kiheverni, és mindent is megnéztem már kínomban. Ezen felbuzdulva másnap a face felhozta a bejegyzését, amin igen jót derültem, hogy megint besértődik, és fenyegetőzik... :DDD

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#114141) z123456789


z123456789
addikt

Na srácok!
November óta készülök erre a posztra, szóval remélem eloszlatok pár tévhitet, megválaszolok pár kérdést. Adnék is címet neki, mint amolyan kis bejegyzés, hogy keresővel meg lehessen találni.

Sportkipufogó vizsgáztatása, módosított kipufogó vizsgáztatása, E szám, NKH, forgalmiba bejegyzés.

Vettem egy motort novemberben, nem a gyári kipufogó volt rajta, ami volt rajta, az meg egy replika volt, mindenféle dokumentáció, és gravírozás nélkül. A gyári meg nem tetszett. :D Eltökélt széndékom volt, hogy a motor teljesen megfeleljen a közúti közlekedés szabályainak is, holott nem épp oda tervezték. Nem szeretek kötekedni senkivel, pláne nem bizonygatni egy rendőrnek az igazamat, meg hogy szar a rendszer. Úgyhogy elkezdtem keresni típusazonos kipufogót. Nem volt nehéz, lévén hogy nem mai darab a motor. Így csak egyetlen gyártót találtam aki kimondottan az én motoromhoz készít kipufogót, E számos, gravírozott, és adnak hozzá homologizációs papírt is. (Később mondjuk Gabomann-tól kaptam egy jó tippet, hogy bármelyik engedéllyel rendelkező itthoni kipufogó gyártónál is megoldhattam volna ezt a dolgot, de akkor már késő volt. :D Bármennyire is triviális ez, nekem nem jutott eszembe.) Mindegy, olasz motor, olasz kipufogó dukál.
Felvettem a kapcsolatot egy itthoni kipufogó forgalmazóval (Akrapovics Kft.) Mivel ez a nevük, de a link meg leo-vince.hu-ra mutat, közben meg árulnak minden márkát, gondoltam jobb, ha letisztázom, nem kamu oldal, csak szerintem eltévedtek a web adta lehetőségek erdejében. :D
A tulajdonos biztosított róla, hogy több típusazonos kipufogót árulnak, kapok hozzá homologizációs papírt, és az E szám, sorozatszám fel van gravírozva a kipufogóra. Így nem kell külön beíratnom, csak elég ha ezzel a papírral igazolom magamat a rendőrnél. Én azonban ragaszkodtam ahhoz, hogy ezt beírják a forgalmiba. Szerencsére az élet úgy hozta, hogy lett egy ismerősöm a közlekedési hatóságnál. Nem kell aggódni, semmi csókosság nem történt, csak annyival voltam előrébb, hogy tudtam kit kell keresni, és tudtam, hogy LÉTEZIK a folyamat, amivel egy ilyen teljesen legális alkatrészt bejegyeztethetek a forgalmiba. Nem ismerősöknek egy sima központi számot kell hívni, és majd ott átkapcslják. Időpontot csak személyesen lehet kérni.
FONTOS! A kipufogó típusazonos, nem tuning. Tehát a gyári értékeivel elvileg megegyező. Ezt igazolja a papír amit kaptam hozzá. Ha teljesítménynövelő, vagy menettulajdonságot befolyásoló alkatrész kerül be egy járműbe, az azért bonyolultabb. TÜV lefordíttatása, külön vizsga, stb...Az én célom csak az volt, hogy ez kerüljön be a forgalmiba.
A folyamat(om):
NKH-tól kell időpontot kérni vizsgáztatásra. Hosszú a sor, ez lehet pár hónap is. Beviszed a papírt amit kaptál a kipufogóhoz, meg viszed a motort, és megmutatod az illetékesnek(annak akinél fizeted a viszgadíjat, vagy ő majd megmondja, hogy kinek kell ránéznie még a papírra, nálam volt egy másik tag is.) 4360 Ft vizsgadíj, és elmondják, hogy a vizsgáztatónak megjegyzésbe fel kell tüntetnie, hogy módosított, utángyártott XY sorozat, és engedélyszmú kipufogóval van szerelve. Majd miután levizsgázik a motor, kapsz egy vizsgapapírt, azzal elbattyogsz az okmányirodába, jelzed, hogy műszaki vizsgád volt, és szeretnéd a vizsgapapír megjegyzése alapján bejegyeztetni az utángyártott kipufogódat, szépen vagy beírják, vagy készítenek egy új forgalmit.
Nekem pont olyan "szerencsém" volt, hogy ma reggel frissítették a programjukat az NKH-sok, és már nincs ilyen megnevezés, hogy benzin üzemű, hanem ólommentes benzin üzemű, meg ilyen apróságok, így ezek eltérő módon szerepeltek volna a forgalmimban. Korábban még éltek ezek a megnevezések. Mondta is a vizsgabiztos, hogy ez miatt, lehet új forgalmit fognak adni, ami ugye 6000.
Hát adtak új forgalmit, de egy fillért nem kértek, mert hogy az NKH megjegyzési rovatban olyan szerepelt ami miatt a kishölgy hivatalból ezt ingyen cserélheti. Szóval Uraim! Jöjjenek a számok, mert azt szereti mindenki. :D
A kipufogó 161 000 Ft-ba került, 1 575 Ft postaköltséggel. (Ez ugye lehetett volna mondjuk 50 000 is, ha itthon csináltatom valakivel.) Illetve 4 360 Ft volt a műszaki vizsga, meg kb egy órámba került okmányirodával együtt.
u.i.: a motor izzós index-szel került gyártásra, én ledessel mentem, amit ilyen közel fotóztak, mint itt én. De ebbe sem kötöttek bele. Az az egyetlen pont volt, amitől féltem kicsit. Kétszemélyes a motor, az is maradt, lábtartók fel voltak szerelve. Légyszi szóljatok, ha valameylik képen nem rejtettem el valami infót, amit mondjuk ti sem tennétek ki a net népének közszemlére. Belóg a péló, vagy a szőrös hasam, ilyesmi. :DDD :R
(Képek még külön hsz-ben.)

[ Szerkesztve ]

(#114142) z123456789 válasza z123456789 (#114141) üzenetére


z123456789
addikt

Sportkipufogó vizsgáztatása, módosított kipufogó vizsgáztatása, E szám, NKH, forgalmiba bejegyzés. (még képek)



(#114143) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Akkor egy kis gumizás itt is! :D
Egyeseket már zargattam privátban :R de több véleményre is kíváncsi lennék.
Most ott tartok, hogy este rendelek egy szett Bridgestone S22-öt, az alábbiakhoz mit lehetne még számításba venni?
Mivel nyáron a CB hátra is kap tisztességes rugóstagot elől meg eleve bent vannak a Wilbers rugók szeretnék vele idén kinézni párszor pályára pusztán az élvezet kedvéért is és gondolom igen sokat lehetne fejlődni ott ami később országúton is meghálálná magát. Mivel nincs annyi időm mint eddig fix, hogy ha a hátsó kibír 8-10 ezer kilométert (2-3 pálya alkalommal) már jó vagyok az egy szezon lenne kb, városi ingázás ki is lesz gyakorlatilag lőve órarend miatt úgy néz ki ergo maradnak a hétvégék. Eddig néztem a Rosso II, S22, M7rr-t esetleg SporTec Street*? :F
*Őt úgy nem tudom hová tenni...

Ezek közül melyikkel járnék a legjobban? Esetleg valami teljesen más?
Eddig az S22 a nyerő vélemények alapján.
Igen nem gyári méretek ezen ne ragadjunk le, külföldi csoportokban bárkit kérdeztem aki hébe hóba vagy akár rendszeresen pályázik az kapásból közölte 110/70+140/70-nel jobban viselkedik a motor és sokkal több gumi van ebben a méretben.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#114144) Czimby válasza Micsurin (#114143) üzenetére


Czimby
addikt

Rosso2 helyett ott a Rosso 3, de most jött ki az M9 RR ami az M7-et váltja majd le. Utóbbiról még semmi teszt sincs kb, de ha jobb mint az m7, (elég valószínű) akkor jó gumi lesz. Az M7-et sokan istenítik, legjobb all-rounder sport gumiként tartják számon.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#114145) Czimby válasza csongi (#114126) üzenetére


Czimby
addikt

40 fokon szokták megadni.
Motorolajaknál 40 és 100fokon is.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#114146) Micsurin válasza Czimby (#114144) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Tényleg megéri az ár difit pl a Rosso III az S22-höz mérten? :D
M9-et nem találtam sehol se R17 se KekHold. :Y

Azt hozzá teszem a rendelés és felrakás ideje úgy kb, most. Nem akarok várni mire kereskedőig ér egy egy új gumi, 7
éves a hátsó csoda ami rajta van másfél két héten belül akarom róla ledobni, 4x mentem vele de nem volt mókás az érzés mikor mászott oldalra pedig még csak ereje sincs a motornak arányaiban... :D

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#114147) Topiccsendőr válasza Micsurin (#114143) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

M7RR re szavaznek ilyen hasznalat mellett. Lajtos palyazast birja, egy jo kompromisszum. Isteniteni nem tudom, mert annyira nem jo. Csak jo kompromisszum :D
Ez a gumimeret RS125 os, ehhez meg nekem is van gumim padlason. Pl egy szarra palyazott dunlop sportmax gp. Vagy egy szett bridge bt003

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#114148) dellfanboy válasza z123456789 (#114141) üzenetére


dellfanboy
senior tag

lemaradt a 20hd kep a motorrol. szoval mit is vettel? ;]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#114149) Topiccsendőr válasza Micsurin (#114146) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Ja igen, a masik RS 125 osomon amin nem dunlop KR van, azon pl sava, es nagyon jo koridoket lehetett menni vele. Termeszetesen egy ven szar gumi mostanra, meg nem mondom neked a tipusat, mert most nem vagyok motorkozelben, de erdemes lenne ezeket a kedvezo aru, "ismeretlen" gumikat is nezni, mert nem feltetlen szarok, ujonnan.

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#114150) seadrone


seadrone
őstag

sziasztok!

aprilia pegaso 650-esekkel kapcsolatban biztos tudtok segíteni hogy a rotax blokkokról mit érdemes tudni, melyik évjáratot érdemes és melyiket nem érdemes figyelni?

olyan 96-2000 közöttiek jöhetnek szóba az ár miatt, persze egész motorra gondoltam :D

talán a gs 650 ami még hasonló jellegű gép, arról is érdekelnek vélemények

első motornak szeretném az első 1-2 évre, hogy szokjam a két kereket. nem a motor lenne az elsődleges jármű, nem menne olyan sokat, azért sem szeretnék TÚL sokat rászánni az elsőre, bár lehet tolni a karetet valamelyest, 5-600-ig talán

köszönöm

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.