Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz maci25 #81500 üzenetére
Jaja. Én nyitottam a dobozt, aztán szedtem szét, belül garimatricák átszúrva és le sem cserélve, káva fólia alatt karcos, kijelző minősíthetetlen bevilágításos. 300k+ pénzért ezt adja a Lenovo.
Újabb sztori, hogy másik gépükből hiányzott konkrétan 3 csavar Valahol ott sírtam fel, hogy ilyen az nincs. De van.
G551-et nem tudom, telefon fel és rákérdez, aztán megmondják nagykerben sincs vagy csak szállítmányra várakozás van.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ragacska
tag
válasz redwhite78 #81502 üzenetére
"A gépek amiket nézegetsz viszont nem ajánlott kategória."
Miért nem? -
hedgehog
senior tag
válasz Khelben #81481 üzenetére
egyébként pl. ez a Dell miért nem ajánlott?
Kérlek ne küldjetek el melegebb éghajlatra, napok óta olvasgatom a topikot, tudom hogy az ASUS N55x a preferált ezen a szinten, meg azt is hogy a Lenovót nem szabad venni a garancia miatt (ezért nem is mondtam a Z50et), de a Dellekre nem emlékszem mi az ellenvélemény...-- aka p3d3str1an
-
redwhite78
aktív tag
válasz hedgehog #81504 üzenetére
A 820M gpu benne alig erősebb mint egy integrált, ergo teljesen felesleges benne, csak plusz hibaforrás.
dgpu -val szerelt gépet GT740/840M alatt nem szabad venni, akkor inkább már csak integrált legyen benne.#81503 Ragacska: pocsék garancia + a kategóriában van jobb. De többet lehetne segíteni, ha töltenél összefoglalót.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
bzozo
csendes tag
Sziasztok!
Átolvasva az utóbbi pár oldalnyi bejegyzést, sokkal okosabb nem lettem, ezért segítséget szeretnék kérni laptop vásárlásához, az alábbi paraméterekkel. A beruházást legalább 3 évre tervezném
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
holnap
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
kb 250-300
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
asztali gép kiváltása, excell és access, photoshop,film, net, torrent
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem jellemző
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
is-is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen, de HDD is kellene
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
min 15,6, FHD, matt
(8) Notebook tömege?
nem lényeges
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
RAMból a 8 jó lenne, HDD min 500
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs különösképpen
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem tudok róla
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
[link] vagy [link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
kizárólag újA dokkolási lehetőség jól jönne, de nem feltétel.
Előre is köszönöm! -
félisten
-
Ragacska
tag
válasz redwhite78 #81506 üzenetére
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
most
130k
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
net, filmnézés, kis játék.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? nem fontos
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?15.6 1366x768 vagy fullhd
(8) Notebook tömege? mind1
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 4GB kell otikai meghajtó
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) no
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? no
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) [link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? nem[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz redwhite78 #81496 üzenetére
Hol volt IPS-es G551 raktáron?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Ragacska
tag
Ok a garanciaról meg a megbízhatóságról nem tudok semmit azért kérdezem, de itt ajánlgatott Fujitsu Lifebook A544 5kval olcsóbb pont ugyanaz csak kicsit gyengébb videókarival. Akkor annál is van jobb a kategóriában?
-
amstro555
tag
válasz szabonagyur #81499 üzenetére
Jó nagy bunkó vagy - ezt nem részegen írom
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Nem tudjátok esetleg, hogy i7-es t430-at lehet kapni valahol? -
félisten
-
hedgehog
senior tag
értem... radeonban mi a minimum? A Toshiba L széria garancialiag milyen? (ha jól olvastam, csak a C-seket nem szeretitek...)
-- aka p3d3str1an
-
QwErTy42
addikt
Szia!
Erre a célra Fujitsu E554 FHD IPS laptopot tudom ajánlani.
Dokkolható, cserélhető optikai meghajtó, made in Japan.
A gyári garanciát gombokért (cirka 20-30 rongy) tudod bővíteni plafon 5 évre. Rakatsz /raksz bele egy SSD-t, 4GB ramot és úgy megy mint a szél.
Minőségben a linkelt gépek meg sem közelítik.[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
amstro555
tag
válasz szabonagyur #81515 üzenetére
Bocs, hogy nem olvasok vissza 40.000 hozzászólást... Szűkítve sincs meg a válasz.
-
Kremmer89
tag
Aki 230 körül keres gépet annak csak ajánlani tudom az Asus n550 est! 2 hónapja nyuzom de nagyon meg vagyok vele elégedve! Majdnem az összes játék megy rajta FHD Medium-High on! Szinte alig melegszik, a ventilátort alig hallani! Úgyhogy eddig nagy az öröm! Jövő hónapba kap egy SSD t és csúcs lesz számomra!
-
uniqm1
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung RV-510-es notit "nyúzok", amivel alapvetően elégedett vagyok, egy dolog kivételével. Rákaptam a World Of Tanksra, amihez viszont már kevés szegényke. A T3500 cerkát kicseréltem T8100-ra, kapott még 2 Gb Ramot, így a gyorsaságával már nincs gondom, esetleg még egy ssd-vel lehetne komfortosítani. Az integrált GMA4500 viszont így is szűk keresztmetszet maradna...erősen butított grafikával, tömörített textúrákkal 10-15 FPS táján lehet játszani, ami elég hervasztó. Nem feltétlenül akarom lecserélni a notit, mert az asztali gép mellett csak másodlagos szerepet játszik, de van, hogy kiszorulok az asztaliról és ilyenkor jó lenne, ha a játék nem szenvedés lenne. Szóval arra jutottam, hogy lecserélném a Samut, ha némi pluszt (mondjuk úgy 10, max 20k) hozzátéve az árához (~50k) lenne értelmes alternatíva. Ahogy nézegettem az aprókat, van Core i3, i5 gép is 60-70k táján, ami nyilván előrelépés a korábbi architektúrához képest, de gyakran hibásodó, gagyi konzumer gépet nem szeretnék venni, akkor inkább megtartom a mostanit.És akkor a kérdőív:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Amint lehetséges, de nincs kifejezett esedékesség.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? Úgy 60-70k-ra gondoltam.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Netezés, office, ezen felül semmi más, játékból viszont a WOT
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? WOT. Jó lenne, ha közepes, de legalább minimum részletességgel futna, ott viszont tényleg akadás-mentesen. A felbontás nem annyira fontos, elvagyok az 1280*1024 felbontással is, nem kell fullhd, de a bokrok helyett nem pacákat szeretnék látni, mint most...
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? A kettő kombinációja, de ha mindenképp választani kell, akkor inkább a minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem hinném, hogy belefér a keretbe, de később valószínűleg bővíteném.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15'6 méret, gondolom a matt jobb lehet, de nekem nincs gondom a mostani fényessel sem
(8) Notebook tömege? Közömbös. Jórészt otthoni felhasználásra lenne, csak hétvégi utazások, nyaralások esetén hordozom.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Inkább vele, de nem feltétel.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Minimum 320, de inkább 500Gb HDD, 4GB RAM, ODD kell.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Az integrált mellett nem ártana egy dedikált VGA is. Kártyaolvasó és webkam jó ha van, de nem feltétel.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? A játékon kívül mást nem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Nincs ilyen.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Használt.Fenti paraméterek mellett van olyan márka/típus, ami ajánlható? Elég nagy a választék a használt notikból, fogalmam sincs, hogy milyet kellene nézegetnem. Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Ti melyiket vennétek meg a kettő közül?
Lenovo G50 15,6" HD LED TFT, Wi-Fi, Intel Pentium N3530 Quad-Core 2,16 GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD + Pixma MG2450 multifunkciós készülék + egér és notebooktáskaASUS X553MA-XX041D notebook 15,6" fényes HD TFT, Intel HD Graphics VGA, SuperMulti DVD-író, webkamera, Wi-Fi, FreeDOS, Intel Celeron N2830 Dual-Core 2,16 GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD
Köszi szépen!
-
félisten
-
btudos
nagyúr
válasz laszlo168 #81533 üzenetére
Ha nem tudsz konstruktívan hozzászólni a témához, semmi szükség arra, hogy itt legyél.
Van egy minimum, ami alatt nem érdemes új notebookot vásárolni, ezek a gépek ebbe a kategóriába esnek, ha nem életbevágó a vásárlás, én kihagynám, pénzkidobás mindkét gép.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
uniqm1
tag
válasz Tothgera30 #81530 üzenetére
Köszönöm, akkor elkezdek nézelődni.
-
ivana
Ármester
válasz uniqm1 #81536 üzenetére
Ja igen, kihagytam, hogy a 15.6"-nak felára van üzletiben, meg a 14"-es gép legtöbbször stabilabb is. Szóval meglátod mi lesz, csak az a baj, hogy aprós hirdetést nem nagyon lehet így önmagába ajánlani. A 14" a leggyakoribb, pl.: nekem azért van T420-am és nem X220-am mert ezt sikerült szerezni ANSI billentyűzettel, meg ez volt épp olcsó, szívesen lecserélném X220-ra de valahogy hozzám nőtt a gép
-
ivana
Ármester
válasz Tothgera30 #81538 üzenetére
Általában valamivel erősebb a ház. A numerikus billentyűzet nem mindenkinek szempont, még nekem se aki mást se csinálok csak programozok a gépen, de egyébként az csak az elitbook 8540p-n van az említett gépek közül.
-
Tikakukac
titán
válasz Tothgera30 #81538 üzenetére
Pedig milyen jó billzetek készültek HP égisz alatt míg nem kellett benyomorítani a szerencsétlen számokat.
De ez van, biztosan jó ez így
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
smallmer
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár már holnap is. Minél hamarabb
270 ezer forint persze plusz minusz egy kevés nem baj
Játékra is illetve programozásra. Irodai munkára. Később kitérek erre
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Na akkor itt le is írom. Egpu-t szeretnék készíteni hozzá tehát a processzor legyen i7-es a grafikus kártya szinte mindegy, illetve legyen exress card hely, esetleg thunderbolt
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Mindkettő fontos
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen szeretnék de ha első körben nincsen az nem tragédia, utolag rakok bele
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Matt, lehetőleg full hd közeli
(8) Notebook tömege?
Mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nem kell os
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Tárgely mindegy. Ram minimum 4 giga. Optikai meghjtó jó lenne
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Express card egyelőre
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Igen
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! Még nem néztem
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Használt is de hibátlan.Szóval a kis összefoglalóm: jó lenne egy üzleti gép. Ha 200 ezer forintból kijönne akkor most meg tudnám csinálni az egpu-t is hozzá. Ha nem akkor az marad későbbre köszi
-
smallmer
őstag
válasz Tothgera30 #81542 üzenetére
Esetleg új nincsen valami?
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz Tothgera30 #81545 üzenetére
A 6-os számmal kezdődő Latitude gépek valamivel jobbak.
(#81546) szabonagyur
Talán jobban járna egy átlagosnál jobb minőségű konzumerrel, mert játszogatni is akar, a 270 ezréből kifutná.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Akkor legyen 300 a keret. És uj. Későbbiekben meg majd lesz hozzá egpu. Addig jo lesz az xbox
Igy van valami még pluszban? -
félisten
válasz Dhampir #81547 üzenetére
De neki kell az EC meg a külső GPU, amúgy poersze hogy jobban járna játszani valami Asus N vagay G szériával. EC meg nincs a gépeken, mert amúgy én is azt mondanám, hogy játszani mondjuk egy M-s i5 Probook meg akkor a külső GPU.
@(#81548) premierpark: EC mihez kell amúgy?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Novemberi hardverkavalkád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest