- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #166498 üzenetére
Bocs de itt van előttem a zenbook ux333fa. Ez fém. Így nem ellentétben hanem az. Az envy soha nem volt üzleti.
De még névlegesen sem.
Nem rossz az envy de annyira mégsem. Az pedig milyen duma hogy az Asus szerint? Igen mert az Asus végig tekeri ugyanazon a teszt sorozaton mint a B, P szériát.
Az envyt meg azon sem amin a probookot. -
válasz
Macsugape #166492 üzenetére
Rengeteg envyt adtam már el, most is nagyon népszerű modell. Nem írtad melyik envy az, de azért azt tudni kell, hogy ezek teljesen fémházas gépek, szemben a zenbookkal (ami csak az ASUS szerint üzleti gép, a valóságban nem az, ezt már kitárgyaltuk itt). Zenbook is ment át a kezeim között jópár, de szerintem nincs olyan masszív, mint az Envy.
Ja, és van belőle nem érintős is
Ja, és az envy 13 is alaplapra forrasztott rammal van, később ezt sem lehet bővíteni
Nem tudom, kihagytam-e valamit
-
zlatan92
csendes tag
Köszi!
Igen, új eszközökre gondoltam. És hát hűha, így már eléggé össze kell majd szorítani a fogaimat vásárlásnál, mert eredetileg nem szántam volna 300-nál többet vásárlásra. -
zlatan92
csendes tag
Üdv újra mindenkinek!
A mai elszabadult árakat figyelembe véve, kb. milyen árkategóriától érdemes elkezdeni nézelődni, ami alá nem nagyon érdemes most adni? 😅 Megbízható gépet szeretnék mindenképp, ami nagy eséllyel kibírna 4-5 évet is akár, lehetőleg gondok nélkül. Azt már látom, hogy 200k alatt a szó szerinti kerülendő kategória van.
És itt az átlagfelhasználásnál bármi többről még csak szó sincs.
-
hallador
addikt
válasz
Macsugape #166492 üzenetére
Én szeretem a HP-t, de az ASUS ebben az esetben jobb választás merevebb váz, üzleti, és tartósabb konstrukció. A HP Envy nem rossz, de magamnak egy ASUS ZenBook UX333FA-at vettem, ez a gép mindene fém. Elveri a HP-t minőségben.
A Billentyűzete, és a touchpadja a HP-nek jobb. A garanciája is jobb, de az ASUS egy tank a HP-hoz képest. Azzal nem nagyon lesz baj.
Ami még ugye adottság, hogy az ASUS-ban minden forrasztott, kivétel az SSD, azt lehet bővíteni.
Az alapján választanék, ami neked fontos.Azért mindenképpen nézd meg mielőtt megveszed. Mert nehogy meglepetés legyen.
-
kispori
csendes tag
válasz
kispori #166407 üzenetére
Sziasztok,
Nem kaptam azóta választ, valaki tudna ajánlani egy notit?
Sziasztok!
Egy munkatársam fia mérnökinfóra fog menni idén szeptembertől. Neki szeretne egy notebookot venni ballagásra.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2021 április
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Programozás. Nem sokat játszik, ritkán csak.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Erről sajnos nincs információm.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt, a többi mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
16 GB ram legalább
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával
Új.
Köszönöm előre is! :)
-
magellan2600
tag
Mikor lenne esedékes a vásárlás? A közeljövőben. (Pár hét múlva.)
A gépre szánt összeg forintban? Max 200.000 Ft
Felhasználás? Általános felhasználás (Youtube, Facebook, Office stb.)
Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem lesz játékra használva.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Inkább 14" kellene, a többi kritérium ami ebbe az árba belefér.
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minimális hordozás lenne csak.
Operációs rendszer? Gondolom ebbe a keretbe nem fér bele az OS.
Tárhely mérete és típusa: 256-os SSD jó lenne minimum
Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs.
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Elvileg csak új, de érdekel a használt alternatíva is.
Előre is köszönöm a válaszokat! :) -
-
troland26
őstag
Sziasztok
Ismerősöm keres magának gépet . Átlagos felhasználás , tartalom fogyasztás semmi különös , játék nem . Max 300 Huf oprendszerrel a keret . Használt nem játszik . Nem nagyon lenne hurcolászva sem . Mit érdemes kb ? Írhatnátok néhány alternatívát .
Köszönöm -
grimike
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, de sajna csak újat tudunk venni a pályázatból... [link] ez esetleg ér valamit?
-
-
hallador
addikt
válasz
LukréciaBK #166479 üzenetére
HP 250 G7/8.
-
Gh0st.
csendes újonc
válasz
grimike #166478 üzenetére
Ennyiért újonnan szerintem nagyon nehezen (=nem) fogsz használható laptopot találni, pláne ha munkára használnád. Használtan már sokkal jobb, garanciás gépek vannak, ha a pályázat miatt csak új játszik, akkor a nagyobb webshopokban néha felbukkan egy-két újracsomagolt laptop i3as procival és SSD-vel.
-
Scaletta
tag
válasz
LukréciaBK #166479 üzenetére
Probook 250 alá nem igazán adnék még ilyen szintű felhasználásra sem.
-
LukréciaBK
csendes újonc
Sziasztok! Megpróbálom mégegyszer: anyumnak keresek laptopot a következők szerint :
1. Az elkovetkezo hetekben szeretné megvenni
2. Nem vagyok tisztában az árakkal. Minél olcsóbb, annál jobb.
3. Első sorban netezni szokott, illetve irodai programokat hasznalni (jo lenne, ha lenne rajta ms office, ha van ilyen), saját fényképeket es videokat nézeget, de nem szerkeszt
4. Nem jatszik
5. A kijelzo mérete annyira nem fontos, de lehessen rajta kenyelmesen szöveget szerkeszteni (ne legyen törpe gép)
6. Nem hurcolja
7. Windowst ismeri csak
8. 500gb, de kevesebb is elég lehet, ehhez nem értünk
9. 3-4 usb porttal elvan
10. Új gépet szeretne
Tudnátok segíteni?
köszi
-
grimike
csendes tag
Üdv!
Kitölthetném a kérdőívet, de azt hiszem sok elvárásom nem lehet a laptoppal kapcsolatban, ugyanis 160.000 Ft a limit.
Pályázatból lenne, így ennyi a maximális keret rá.
Hozzáértés híján az árukeresőt tudtam csak használni a maximális árat limitálva, s lett jó pár találat, de nekem nem mondanak túl sokat.
Szóval a kérdés, melyik laptoppal lehet ezt a keretet kimaxolni? Szóval hogy azért ne a leggagyibbat vegyük mégse. Elvárás kb csak a FullHd felbontás, játék nem kell, excel, word, internet, szóval munka, de semmi extra.
Köszönöm előre is! -
Zoli1303
csendes tag
válasz
SeniorTilla #166476 üzenetére
oké köszi.
-
-
-
Zoli1303
csendes tag
Sziasztok én egy olyan problémába futottam, hogy Windowst telepítenek pendrivról de nem látja a telepítő az ssdt ilyenkor mi a teendő? A gép Acer aspire a515-56g-30w.
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Volt munkahelyemtől van lehetőségem megvenni a laptopot, amin dolgoztam. A cég a gépet 2019 januárban vásárolta, csak én használtam, és kicsivel kevesebb, mint 200.000 Ft-ért adná oda.
Adatok:
- Dell Lattitude 5591
- Intel Core i5 - 8400H, 2,5GHz,
- 16 GB RAM,
- 500 GB SSD,
- HD Graphics 630Bővebb leírás:
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/latitude-5591-n005l559115emea-ubu-p415589395/#termek-leirasFelhasználási terület:
Alapvetően programozok rajta, de hobbiból 3D tervezésre (Fusion360) is szoktam használni.Kérdéseim:
1. Szerintetek ezt az árat megéri? Vagy van olyan alternatíva a használt piacon a fenti feladatokra, ami kb. ezt a szintet hozni tudja, de valamivel frissebb?
2. Ami zavar benne, hogy a zsanérjai kicsit lötyögnek már. Ezzel tudok valamit kezdeni?
3. Kicsivel több, mint 2 éves. Meddig lesz ez még használható konfig?Köszi!
-
-
ftc
nagyúr
válasz
SeniorTilla #166469 üzenetére
Szlovákia... [link] plusz van egy kis kedvezményem...
-
-
ftc
nagyúr
Sztetek HP ProBook 455 G7 (1Q3J5ES#BCM) - Ryzen 7 4700u -al... 830EUR összegért? 16Gb RAM, 256SSD s 1TB HDD, Ajándék HP 24f 24",LED, IPS, 5ms, 1000:1, 300cd/m2, 1920 x 1080,
-
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék laptopot venni. Eleinte használtban gondolkoztam, de aztán inkább mégis úgy döntöttem, veszek újat. Nem merem megkockáztatni ezeket a sokad kézből, külföldről behozott "de esküszöm működik a gari itthon is" notikat.
ASAP
(2) A gépre szánt összeg forintban?Bruttó 440 környéke, azaz nettó 350 körül.
(3) Felhasználás?Hú, elég sokrétegű. Nagyon erős irodai (multitasking level 1000
) , multimédia, netezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Játék nem kell.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?Jobban örülnék a 15"-nak, mindenképp IPS, full hd.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alkalmanként ha be kell menni irodába (ez még kérdéses, heti 1, de lehet heti 3 is), irodán és lakáson belül is hordozva lenne. Utazás nem tudom, egyelőre nem követeli meg a munkám, de ha erre kerülne a sor, jó lenne ha bírná azt is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)W10, de OP rendszer nélkül is jó.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?256 ssd minimum, 8 vagy 16 GB ram. Ha 8 GB akkor bővíteni lehessen 16-ra.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI mindenképp, gigabit LAN se ártana.Eddig kinézett darabok:
LENOVO ThinkPad T590 (20N5S64L00)
HP ELITEBOOK 850 G7 (10U48EA)
HP EliteBook 855 G7 (ryzen 5 4500 verziós)
HP EliteBook 845 G7 (23Y22EA) -> ez a kakukktojás. Úgy vettem észre a kisebbik tesóba erősebb ryzen processzor van.A thinkpad egyelőre szimpibb, de nem tudom, hogy költsek-e 8. gen-es procis gépre ennyit 2021 közepe felé, de pluszban a hírnév és a helyszíni gari vonzóvá teszi. Következő választásom a 850-es elitebook lenne, de ott a LAN port hiánya (+hp kicsit visszafogja a procikat, hogy ne melegedjenek) meg a sima szerviz gari kicsit visszatart.
-
blue_23
senior tag
válasz
Anubris #166463 üzenetére
i5 és 1650 TI messze van, hogy az új játékokat magas felbontáson futtassa, ahhoz legalább i7 és rtx 2070 szükséges, Wow, Sims, CS, LOL, Dota 2-re viszont teljesen jó. TUF szériát mindenképpen kerülném, inkább i7 választanék, mert az i5 melegedősebb, ROG jobb széria, fémes újrapasztázás után tűrhető a hőmérséklet.
-
Macsugape
csendes tag
Sziasztok,
Új notebook vásárlása esedékes számomra, tudnátok segíteni?
Amint van egy jó ajánlat, ha esetleg tudunk közelgő leárazásról, akkor ráér, mert van most is mit használni.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 380.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)PhotoShop, Videószerkesztés --- alap szinten
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Kevés játékra lenne használva, szinte semmi.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?Kijelző mérete: 13-14", Felbontása legalább 1920x1080.
Majdhogynem mindegy, nem értek hozzá, hogy melyik a "jobb" fényes vagy matt, TN vagy IPS. ?
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Kizárólag hordozás közben lenne szükség használatra, ugyanis a két lakhelyemen van asztali gép.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Mindegy teljesen.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?SSD 512 Gb min.
8/16 Gb DDR4.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)HDMI előny, de nem feltétlenül szükséges.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Csak új gépet kívánok vásárolni.
Amit Én kinéztem:
HP Envy 13 vagy Asus Zenbook 14
Előbbinél nagyjából egy lehetőség van, mivel a legolcsóbb változata olyan 350.000 HUF környéke, utóbbinál egészen sok opció van, de nem tudom melyik lenne az ideális. Most pl találtam egyet: UX431FL-AN014T , de nem tudom, hogy ez mennyire jó, van-e valamilyen "hátulütője", mert ebben dedikált a VGA is, és csak 270.000 HUF.Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Anubris #166463 üzenetére
ASUS TUF-ot nagyon gyorsan elfelejteni. Kritikán aluli sajnos. Alsókategória alatt.
G15 az alsókategória (Hiába promózza minden "jútyúbér" középfelsőnek...) marék csavar többet ér.Lenovo Legion 5
MSI GF65 Thin 10SDRMind 2 gépnek amit linkeltél a hűtése nem megfelelő a hardver alá. ITX komfiguráció olcsóbb és időtállóbb lenne szerintem, csak egy ötlet
G15 vs Legion 5 -
Anubris
őstag
Sziasztok, egy hölgy ismerősömnek kellene új gép, infók:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? 350 ezer
(3) Felhasználás? film, sorozat, kis játék, illetve azért az excel is fusson el rajt
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? FHD, közepes-magas felbontás
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Full HD, matt kijelző.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minimálisan
(7) Operációs rendszer? Win 10 lesz majd rajt
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 500 gb SSD, min 8 gb ram, sztem 16 jobb lenne, de gondolom ez bővíthető.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) billentyűzetvilágítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új jöhet szóba.Az ő általa kinézett típusok:
ASUS TUF Gaming FX506LH - 8 GB RAM - 512 GB SSD
ASUS ROG STRIX G15 G512LINem találtam összehasonlítást az 1650 ti és sima között teljesítményben.
AMD proci jobb lenne? -
Pano
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Tudtam én, hogy egy véleményen leszünk.Bár az a baj, hogy régen volt latitude-okhzo szerencsém és nem tudom mi várható tőle, de ahogy néztem az új 5510-en finomítottak kicsit, a hűtésen is.
A választottak közül én is ez mellett érveltem de nem akartak nekem hinni (az illető ha dell-t hall az inspiron jut eszébe, amivel szívott már).#166457 btudos : Azért nem írtam kijelzőt, mert kb ugyan az mindegyikben. IPS, sRGB is olyan 50-52%-os, 250 nites. Dell-nek némileg gyengébb a fényereje (220 nit azt hiszem), de úgyis beltéren használja.
Nálam egyedül a Thinkpad volt kérdéses, mert az L szériát nem nagyon ismertem. De ahogy egyre inkább utána olvastam, úgy tűnik csak egy fokkal jobb E széria.
Probook meg egy teljesen más kategória pl a Dellhez képest. Szerintem a hordozást hosszútávon az nem bírná.Igazából egy T szériás thinkpadet akartam első körben ajánlani neki, mert én is meg mások is megvannak elégedve vele, de sajnos nincs értékelhető ajánlat aprón sem. Olyan áron adnak olyan darabokat ami most nem éri meg.
-
válasz
SeniorTilla #166459 üzenetére
-
Most kezd igazán éledni a topic
erről van szó
-
btudos
nagyúr
-
-
Pano
addikt
Üdv!
Igazából nem nekem kellene a segítség, de már beleuntam az érvelésbe és vitába.
S itt be is fejezem majd, végleg.
Előtte arra kérnélek meg titeket is, hogy aki tud mondjon 1-2 mondatban véleményt (biztos vagyok benne, hogy egyezni fog a sajátommal), hogy meg tudjam mutatni az illetékesnek, hogy más is így látja, mint én nem pedig kitalálom vagy elfogult vagyok. Ha nem, akkor meg meg fogok lepődni.Igazából segítségetekkel meg akarom védeni az álláspontom.
Nagy nehezen "kikukáztam" a mostani helyzetben 3 tűrhető ajánlatot. Mindegyik új.
Dell Latitude 5510
Lenovo Thinkpad L14 Gen 1Ez a kettő hasonló felszereltségű (csak méret más): 10.gen i5 proci, 256 GB SSD. Mindkettő bővíthető 16 GB ramra.
Harmadik:
HP ProBook 445 G7 2D272EA
Ez AMD Ryzen 5 4500U + W10Árukat tekintve nagyjából hasonlóak, a probook olcsóbb.
Az ember heti 2-3 alkalommal fogja A-ból B-be cipelni (majd a célállomásokon asztalról asztalra) és nagyon sokat fog menni a noti. Amire használja elsősorban RAM igényes dolgok.
Direkt nem írom le most az én véleményem, hogy össze tudjuk vetni. -
-
Bkrisz9
őstag
válasz
hitchins #166450 üzenetére
Ezzel nagyon egyetértek. Elég elhanyagolt lett a topik. Sajnos nem szakmám a téma és a lelkes amatőr jelző is épphogy igaz rám, túl sok gépet nem is láttam élőben szétszedve sem, így hasznossá tenni nem tudom magam de mindenképp megérné a 2019-ben ajánlott vételeket kivenni és a jelenlegi helyzetről beleírni pár sort.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Star Trek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple MacBook Air 15" (2024) 16/256gb , M3 , 3 év garancia! Makulátlan + MagSafe Tok
- ASUS Chromebook C300S - N3060, 4GB RAM, 32GB eMMC tárhely, 20 ciklusos akku
- Hp elitebook 840 G7-es laptop, I7-es 10gen processzor, 16 gb ram , 256 gb ssd , makulátlan állapot
- Gyári DELL töltő eladó
- Nagyon szép állapotú Érintőkijelzős Hp Elitebook 840 G5 I7-8550U 16GB 512GB NVME SSD FHD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest