Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9143) odiepapa2


odiepapa2
tag

Sziasztok,
klíma beépítésén gondolkodom és ezért kezdtem el olvasgatni ezt a fórumot. Ahogy az utolsó néhány ezer bejegyzést olvastam, mindenki a japán termékeket ajánlja, illetve mindenképpen olyan szerelőt, amelyik megtalálható a Nemzetközi akármilyen listán. Leellenőriztem a céget, akivel szeretném csináltatni, nincs is velük probléma, viszont a vas márkájának illetve teljesítményének tekintetében nem igazán sikerült még fix álláspontot találnom. Ezért is lenne szükségem a segítségetekre. Egyelőre csak szimatolok, a vérprofi szerelővel még nem beszéltem, mindezek mellett a nagy számok és tapasztalatok alapján szeretem más véleményét is meghallgatni :D

Igény: adott egy első emeleti panellakás. 73 nm, 1+3-as elosztásban. A nappali + konyha 25 nm, déli fekvésű, a többi szoba egy hosszú folyosóval elválasztva a nappalitól mind északi fekvésű. Az északi fekvésű hálószobákban meglepően kellemes a hőmérséklet a legnagyobb melegben is, de a nappaliban egyszerűen nem lehet megmaradni. Panelről és központi fűtésről lévén szó csak nyári kánikulai hűtéskor lenne szükségem a klímára, tehát fűtésre nem használnám, illetve a nyári hűtést is leszűkíteném a nappali + konyha kombóra. Mivel az irodaházban is herótom van a nyári minusz 10 fokoktól, ezért számomra egy 33-36 fokos nyári napon megelégednék egy kellemes 25-27 fok hőmérséklet körüli nappalival is.

Két kérdésem lenne, az egyik, hogy mi alapján határozható meg, hogy mekkora teljesítményű gép kellene a lakásba (értem ezalatt a 2,5kW vs. 3.5kW-os gépet), illetve (és lehet hogy furán fog hatni, de), mi szól az ellen, hogy mondjuk Nord márkájú klímát (Nord Sahara DS+ inverteres klíma NWH12MB 3,5 kW) szereltessek be egy Daikin-nal szemben (Daikin FTXB35C + RXB35C 3,5kW)? Ha lehet így fogalmazni: jobb-e annyival egy Daikin a Nord-hoz képest, mint amennyivel drágább is? Nem égető a különbség, a 3.5kW-osnál mindössze 30 ropi, de azért beszereléssel együtt is alsó hangon 250 körül járok.

Válaszotokat előre is köszi, ha kihagytam volna valamilyen paramétert, azt szívesen pótlom, ha sületlenséget kérdeztem, akkor az a hozzánemértésem miatt lehetséges :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.