Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Sziasztok!
Látom elég halott a topik ahhoz képest, hogy milyen rohadt meleg van. Vagy csak nekem nincs még klímám?? Senki nem tervezi a vásárlást mostanában?

Ezzel valakinek tapasztalat?

(#1002) iceshark18


iceshark18
csendes tag

Én meg ilyet nézek

Midea R1 MSR1-07HRN1, találtam 60-65e pénzért nekem pont elég lenne a kis szobába, Alig fogyaszt valamit A osztályos, de nagyon nem akarok 50 rongyot költeni beépítésre, pedig mindenütt 40+fa az ára :( Elvetemült magánbezserelési gondolataim támadtak! ;) Óriás nehéz lenne a feladat, ha mondjuk szerszám, anyag, villanyszerelő adott lenne a dologhoz? Tudom gari ugrik, de még így is gondolkodós...bár nem tudom pl a rézcsőnek meg a csatlakozóknak mennyi az ára.

(#1003) BoGár_2


BoGár_2
csendes tag

Én most ezt néztem ki: http://www.mall.hu/legkondicionalo/somogyi-acm-2000
Mobil klíma, de hát nincs pénzem még beszerelést is fizetni, legfőképp, hogy talán fél-1 év múlva elköltözöm innen. Mi a véleményetek?

(#1004) padi3zz válasza BoGár_2 (#1003) üzenetére


padi3zz
csendes tag

Hi,

Én is pont ezt néztem ki, remélem van valakinek már tapasztalata vele.
Gyerekszobát kellene lehűteni, kb. 18m2 pont.

Köszi!

Üdv,
p

Üdv, p

(#1005) BITBOYS válasza BoGár_2 (#1003) üzenetére


BITBOYS
addikt

Zajos lesz (50 dB), illetve 1250W-ot fogyaszt óránként. R407C a hűtőközeg, ami nem valami hatékony. De legalább olcsó.

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#1006) BoGár_2 válasza BITBOYS (#1005) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

Csak jobb, mint megfőni a most 29,4°C-os szobában. :S :)
Mellesleg most a Baumaxban 30e Ft. a Zajt a PC, meg a TV-hangja elnyomja.

(#1007) BITBOYS válasza BoGár_2 (#1006) üzenetére


BITBOYS
addikt

Hűteni hűt, egyik haveromnak is hasonló van, csak ő 80K-ért vette pár éve. Ennyiért sokkal jobb mint egy drágább ventillátor :D

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#1008) harry


harry
veterán

Sziasztok, egy kis általános felvilágosítást tudna adna valaki a témában? Sosem foglalkoztam klímákkal... gondolok itt arra, hogy milyen típusok vannak, milyen árkategóriákban, milyen fogyasztási / egyéb költségekkel, ténylegesen mennyit megy egy klíma egy nap, így mennyi lehet a napi fogyasztása, hányra/milyenre van szükség pár szoba hűtéséhez, vagy egyáltalán, mi alapján döntsek, hány szobát érdemes hűteni, ehhez milyen teljesítmény kell, stb.
De, hogy konkrétabb legyek, egy példa: 100nm lakás, ebből déli oldalra néz 3 szoba, ebből, hát, kettőt lenne érdemes hűteni, 30+20nm, nagy, egymásba nyíló ajtókkal. Általában 11-18 óra között van nagy hőség, a nap többi része annyira nem vészes.
Ez esetben pl. lehetne olyat csinálni, hogy veszünk egy split klímát, az hűtené mindkét szobát? Mekkora teljesítményű kell, ekkora területre? Ha naponta menne ~8 órát, akkor az mennyit fogyasztana? Mondjuk kinti, napon 35-40 fok, bent 25. Mennyire rossz, hogy a hőcserélőt ha az ablakba rakjuk, azt végig tűzi a nap? Gondolom, működne így is, de mennyit ront a hatékonyságon?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1009) Gonosz15


Gonosz15
aktív tag

Sziasztok!

Erről tudnátok nekem esetleg véleményt mondani? [link]

Előre is köszönöm

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#1010) BoGár_2 válasza harry (#1008) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

Szerintem neked multisplit kellene. Két belső egység a két szobába, és egy külső.

(#1011) Lauda válasza BoGár_2 (#1003) üzenetére


Lauda
félisten

Ennyiert szvsz lehet beruhazok egyre. Hol lehet ebbol venni, ahol tenyleg van is? A vizet ez osszegyujti egy tartalyban, vagy ki kell vezetni valahova?

Megvan mar amugy a dual inverteres aeg klimam, de csak jovore lesz beszerelve. ;]

[link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#1012) Atomgeszi válasza harry (#1008) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Szia!
Én sem vagyok nagyon szakmabeli, de rengeteget olvastam és kaptam tanácsokat mindenkitől.
Két típus van. Vannak a fix kompresszorosok és vannak az inverteresek. A kettő között lényegi különbség, hogy a fix kompresszoros(On/off) az olyan, hogy bekapcsolod és 100%-on megy(legalábbis a kinti egység, a bentit tudod szabályozni,de annak megint nem sok értelme van mert feleslegesen dolgozik a kinti 100%-on , ha a bent csak 25%on megy a befúvás) amíg ki nem kapcsolod vagy el nem éri a kívánt hőmérsékletet a szoba. Az inverterest meg, ha bekapcsolod az tudja változtatni a kinti egységnek a teljesítményét, tehát tud menni "félgázon" is illetve szinten tartja a szobát pld 25%-on.
Klímáknál van egy EER és COP szám. Ezek minél nagyobbak annál jobb a hatásfoka a klímának. EER 3,2 felett van az már A kategóriás, viszont a 4 felettiek már AAA+-ban mennek tehát az már elég jó hatásfokkal dolgozik.
Két szobát sose lehet olyan jól lehűteni, mintha mindkét szobába lenne 1-1 klíma. Mert az egyik szobába mindig kellemesen hűvös lenne a másikban meg már elviselhetetlenül hideg.
Ilyen esetben lehet maradni az On/off klímánál, hogyha egésznap kell mennie a klímának.
Invertereset olyan helyre érdemes rakni ahol egy háló szobát kell hűteni és azt kell szinten tartani. De, ha ilyen nagy távolságok vannak akkor úgyis folyamat mennie kell.
Ha mindenképp egy klímát akarsz, akkor 3,5kW alattit ne vegyél(legjobb lenne 2db 2-2,5W-os, akár multi klíma vagy két egymástól függetlenül működő). Érdemesebb már délelőtt elkezdeni a hűtést mert igazából attól, hogy le van árnyékolva a falak még átveszik a hőt és az fűtené a lakást , tehát, ha délelőtt elkezded hűteni a szobákat a falak is hűvösek maradnak és később könnyebben birkózik meg a klíma a hűtéssel.
Én szerintem jobb , ha árnyékos helyen van, ugyanis, ha árnyékba van 30 fok, tűző napon 35 akkor egyértelmű, hogy a 30 fokból könnyebben csinál hideget mint a 35 fokból és csak "szenvedne".

Gonosz15 Van klímás ismerősöd?
Érdemesebb klímacéggel szereltetni és tőlük venni a klímát, mert, ha esetleg később probléma lenne vele a garanciánál nem húznák egymásra a vizes lepedőt(ugye az edigitál azt mondaná, hogy a szerelő volt balfasz nem fizetnek, a szerelő meg az edigitalra fogná). Amúgy fix kompresszoros, ha egész nap mennie(tehát nincs sokszor ki be kapcsolgatva) kell akkor ez is megfelelő lehet, de egy kis szobára érdemesebb invertereset venni.

[ Szerkesztve ]

(#1013) Dictator^ válasza BITBOYS (#1005) üzenetére


Dictator^
veterán

üdv,

Honnan tudod, hogy 1250W-et fog kajálni? Én voltam figyelmetlen, hogy a linkjébe nem találtam, a konkrét fogyasztást?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1014) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Éjjel ablak kinyitósat:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1015) Atomgeszi válasza Winner_hun (#1014) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Sajna 4ik emeleti tetőtéri lakásba(déli fekvésű szobákkal) nem elegendő ez a klímatolóilag kifejlesztett alacsony költségvetésű megoldás. :)

(#1016) harry válasza Atomgeszi (#1012) üzenetére


harry
veterán

Köszi az infót :K Egyelőre csak ismerkedek a témával, illetve ha minden igaz, majd költözünk, így ide nem vennénk, csak az jutott eszembe, hogy ugye alapvető ellenérv, hogy költséges üzemeltetni - és ennek szerettem volna utánaszámolni, hogy ténylegesen mennyi. Mert ha abban a pár nyári hónapban megnő a havi kiadás 3-4eFt-tal, az annyira nem sok azért cserébe, hogy nem kell a meleg, sötét(ített) szobában főni egész nyáron.
Hülye kérdés, de a hűtési teljesítmény milyen kapcsolatban áll a fogyasztással? Konkrétan arra gondolok, hogy egy klímára rá volt írva, hogy (mondjuk) 3kW-os, energiafelvétel meg 1kW körüli. Ez hogy jön össze?
Azért, ha folyamatosan menne egy ilyen dög, az lenne napi ~10kW fogyasztás, ami egy hónapban ~15eFt, ami azért már nem kevés...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1017) BoGár_2 válasza Lauda (#1011) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

Írtam. Baumax.

(#1018) ati2 válasza harry (#1016) üzenetére


ati2
őstag

A hűtési / fűtési teljesítmény úgy függ össze a fogyasztással, hogy egy adott típuson belül minél nagyobb teljesítményű a klíma annál rosszabb a hatásfoka.

A COP (fütés) és EER (hűtés) adatokat nézd, ami azt jelenti hogy 1 kW áramból mennyi hőt termel, vagy von ki a légtérből.
Pl. ami nekem van [Fujitsu ASYB-09LD]: EER 4,26 = 1 kW áramból 4,26 kW hőt szivattyúz ki a légtérből. Fogyasztás 0,61 kW -> hűtőteljesítmény 2,6 kW.

A COP és az EER a megadott teljesítményhez vonatkozik, inverteres klímánál a ha kisebb teljesítmény kell akkor elvileg még jobb, ha nagyobb akkor meg romlik a hatásfok.

Télen mértem fűtésben fogyasztást amikor túlhajtja csumán magát az első fél órában kb 1,7 kW-ot zabált, amihez elvileg 6,1 kW hőt ad le, a COP ilyenkor csak 3,6 volt a normál 4,44-hez képest.
De szépen beált 500-800W közé amikor a szoba hőfok elérte a megadottat (13->22 °C-re volt felfűtve egy 20 m2-es szoba) De az biztos, hogy amíg olvasztott le a kültéri meg lehetett fagyni, mert a falak max 14°C-ak voltak :W.

Az hogy mennyibe kerül a villanyszámlád főleg attól függ, hogy mennyire hűtőd vissza a szobát a falakkal együtt. Ha melegek a falak és kikapcsolod akkor 1-2 óra alatt ugyanolyan meleg lesz a szobában mint előtte.
Amivel lehet spórolni, hogy ha hűtésre kell elsősorban akkor északi oldalra árnyékba rakod a klímát, ha fűtésre kell, akkor meg a délire. Ha a helye meghatározott, akkor meg nappal fűtesz, este hűtesz :DDD

(#1019) BoGár_2 válasza BITBOYS (#1007) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

Akkor csak megéri az árát, nem?

(#1020) Winner_hun válasza Atomgeszi (#1015) üzenetére


Winner_hun
félisten

Pedig a szellőztetésnél nincs alacsonyabb költségvetés:P

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1021) harry válasza Winner_hun (#1020) üzenetére


harry
veterán

Éppenséggel lehet, hogy van, lásd passzív házak, bár ez összetettebb.
Szellőztetés - az is biztos, hogy nappal semmit sem ér :-P

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1022) Lauda válasza Winner_hun (#1020) üzenetére


Lauda
félisten

Foleg akkor jo ez, mikor bent van 28 fok es kintrol dol be a 35 fokos levego. :D

(#1023) Lauda válasza BoGár_2 (#1017) üzenetére


Lauda
félisten

Ok, csak azert kerdeztem, mert sokszor belefutottam abba, hogy megvolt hirdetve es mire odaertem mar nem volt, nem kaptak etc.

Mondjuk ezeknek is kell valami szellozot csinalni, ahol ki tudja fujni a meleget.

(#1002) iceshark18 Gazzal hogy fogod feltolteni?

[ Szerkesztve ]

(#1024) Winner_hun válasza Lauda (#1022) üzenetére


Winner_hun
félisten

Akinek külön meg kell tanítani a szellőztetést annak lehet tényleg jobb a klíma:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1025) ati2 válasza Winner_hun (#1024) üzenetére


ati2
őstag

Ha panelban laksz és minden ablakod déli fekvésű nem tudsz szellőztetni normálisan, mert nincs kereszthuzat.

(#1026) BITBOYS válasza Dictator^ (#1013) üzenetére


BITBOYS
addikt

Hali!

Haveromnak is 2 kW-os a mobilklímája és csúcsban ennyit fogyasztott. De ez a legmagasabb érték amit bekajált.

(#1019) BoGár_2 Igen, ennyiért jó árban van, de szerintem nagyon hangosak ezek a klímák.

(#1011) Lauda De szép klíma :K

[ Szerkesztve ]

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#1027) BoGár_2 válasza BITBOYS (#1026) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

Felőlem aztán lehet hangos, csak csináljon a 28-30 (32) fok helyett 24-et

(#1028) Dictator^ válasza BITBOYS (#1026) üzenetére


Dictator^
veterán

az átlag ilyen 2.6kWos klimák mennyit nyomnak?

Tehát a belső hőmérséklet -3°-ra hűtenénk csak, kb 3-4 órát ha menne, lehet annyi sem. Napi szinten.

Vagy ezt így típus nélkül nem lehet kitalálni?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1029) ati2 válasza Dictator^ (#1028) üzenetére


ati2
őstag

A Googléban találsz pár ilyesmi [klima kalkulátort]. Méretezéshez kiindulási alapnak jó.

Vagy megnézed mekkora teljesítményű a fűtőtested, és kb 60-70% hűtő teljesítményű klímát érdemes venni a fűtéshez képest. De amúgy a ház tervrajzán rajta kell lenni minden helység fűtési hőigényének amikor épült.

[ Szerkesztve ]

(#1030) BITBOYS válasza Dictator^ (#1028) üzenetére


BITBOYS
addikt

Mekkora helységben használ(nád)od? Szerintem 25 m² optimálisan le tud hűteni egy átlagos szoba belmagasságát nézve. Valahol 1400-1500W -ot fogyaszthat maximumon óránként.
A becsületes gyártók nem rejtik el a felvett energia mennyiségét. Mondjuk a készüléken biztos rajta van, rajta kell lennie.

Érdemes utánaolvasni a témának: [link]

[ Szerkesztve ]

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#1031) Lauda válasza BITBOYS (#1026) üzenetére


Lauda
félisten

Koszi! :) Ket 3,6 kw-os belterihez tartozik egy db kulteri. Inverteres mukodes, fullos az egesz. A kulterije 80kg. :DDD

(#1032) BoGár_2 válasza ati2 (#1029) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

Nekem a szobámra 0.9kW-ot ír.

(#1033) agemate


agemate
addikt

Sziasztok, mobilklímát szeretnék, egy kb 25nm-es helyiségbe. A szoba tetőtéri, ha kint 35, akkor bent 40°C van. Belmagasság kb 2m és 30 cm. Szeretném legalább 25°C-ra hűteni. Minél kevesebbet szeretnék rákölteni. Zajszint nem számít, olcsó legyen és relatíve hatékony. Furcsa, hogy ezt mondom, de az sem baj, ha sokat zabál, mert már megőrülök a melegtől :O Mit ajánlotok?

[ Szerkesztve ]

(#1034) ati2 válasza BoGár_2 (#1032) üzenetére


ati2
őstag

Ha 10 m2-es csak a szobád akkor az kb annyi, de hűtésben kb. 2 kW-os a legkisebb klíma.

Mondjuk egy jobb inverteres pl. Fujitsu ASYA07LG vagy ASYB09LD 0,5 kW-ig leszabályozza magát, de alatta kikapcsol az is. Az átlag meg kb 1 kW alatt kapcsol ki.
Max kinyitod az ajtót és az egész lakást hűtöd :DDD

(#1035) ati2 válasza agemate (#1033) üzenetére


ati2
őstag

Valamelyik olcsóbb MIDEA.3,5 kW -os, de azért egy klímás boltban is kérdezz meg egy szakembert, mert 40->25 °C-re az azért elég durva.
De hogy a képedbe fog fújni ilyen belmagasságnál az tuti (kb 10 cm-et ki kell hagyni a plafontól, hogy tudjon szívni is).
Hatékonyt meg csak split-ben kapsz. A MIDEA-nak jó a szervizháttere a TESCO-s és társai klímákat felejtsd el, klímás cégnél vegyed akkor lesz normális gari is.

[ Szerkesztve ]

(#1036) Winner_hun válasza ati2 (#1025) üzenetére


Winner_hun
félisten

Huzat nélkül is lehet normálisan szellőztetni.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1037) BoGár_2 válasza ati2 (#1034) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

Csak közöltem a tényállást. :D Egyébként 12nm a szoba és mobilklímát veszek. Ezt már eldöntöttem és mondtam is. Azért is, mert valamikor költözöm lassanként.

(#1038) Dictator^ válasza ati2 (#1029) üzenetére


Dictator^
veterán

A megadott paraméterek alapján, megközelítőleg: 5.24 kW teljesítményű berendezésre lesz szükség, hűtés esetén.

ajjajj.. lehet, hogy inkább csak valami komolyabb venti kéne ide..

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1039) ati2 válasza Dictator^ (#1038) üzenetére


ati2
őstag

Jó nagy szobád lehet, vagy nagy a belmagasság vagy tetőtér?

Amúgy ezeknek a kalkulátoroknak a legnagyobb hibája, hogy nem számolják bele, hogy normálisan le van-e hőszigetelve a ház, mert akkor fele akkora is elég lenne. Szerintem ezek egy 30-as szigeteletlen téglafalra számolhatnak átlagot.
Ha több szobára vonatkozik az 5.24 kW akkor multisplit kell, vagy ha túl hosszú lenne a csövezés a kültéritől akkor meg 2 kisebb split (haveromnak így van, először csak az egyik szobára volt pénze, de bevált neki az utólagos második beszerelés).

Meg mindenkinek más az igénye, ha nem kell a 22 °C a kinti 35 °C-ben, akkor akár egy kisebb klíma is elég.
Nálam is csak egy 2,6-os van, de akár az 54 m2-es lakást is egészen jól behűti összenyitott légtérrel. Igaz a legtávolabbi helységben 3-4 °C-al melegebb van mint a klíma alatt, és sokkal lassabban lesz hideg.

BoGár_2 Ok! Használd egészséggel :)

(#1040) agemate válasza ati2 (#1035) üzenetére


agemate
addikt

Közben sikerült lemérnem a helyiséget és csak 12nm-es. Ebben az esetben is kell 3500W-os klíma?

(#1041) BITBOYS válasza agemate (#1040) üzenetére


BITBOYS
addikt

Szerintem bőven elég neked is a 2 kW-os.

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#1042) Dictator^ válasza ati2 (#1039) üzenetére


Dictator^
veterán

Nagy a szomba, 52 m2, tetőtér, (nincs elválasztva, tehát 1 rész az egész) szar a szigetelés amúgy is, a belmagasság olyan 2,4m.

Déli fekvésű a ház. Igazából nekem annyi lenne a lényeg, hogy -3°fokot hűtenék csak a benti hőmérséklethez mérve.

Van nikeceles szigetelés, de attól függetlenül a tetőtér gány. A tetőablakok nagyon szarok, a két külső ablaknál vettem P profilt, így már legalább a víz nem folyik be. Annó volt egy menyétünk, aki a fóliázást tönkrebaszhatta, szóval még az is...

Nem kell, ha 35fok van, akkor elég ha 30-32-re hűt.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1043) ati2 válasza Dictator^ (#1042) üzenetére


ati2
őstag

Arra szerintem elég egy 3,5 kW-os is, maximum járatod folyamatosan.
A fujitsunál ezt a külső / belső hőmérsékletet adják meg a helységre méretezett klímának: "Hûtés, belsõ hõmérséklet: 27°C DB / 19°C WB; külsõ hõmérséklet: 35°C DB / 24°C WB" -> kint 35°C, bent 27°C*et tud a megadott teljesítményen.

A helyedben bemennék egy helyi klímás céghez és kikérném a véleményüket egy árajánlattal együtt. De egyébként már az is sokat számít hogy kicsapja a vizet a levegőből és legalább lehet izzadni :DDD

agemate már BITBOYS megírta a lényeget :)
Ha 12 m2 és szabvány 2,7m a belmagasságod akkor kb. 1,3 kW-os is elég lenne. De 2 kW-os a legkisebb klíma amit láttam. Még le is fagyaszthatnád vele magad, ha akarod :DDD

(#1044) Dictator^ válasza ati2 (#1043) üzenetére


Dictator^
veterán

Azt a 3.5kW-osat folyamatosan járatni mennyi lenne ?

Ha 1 kWnak az ára 44 ft körül van (vagy már több?).. akkor mennyit kéne járatnom, 1nap?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1045) ati2 válasza Dictator^ (#1044) üzenetére


ati2
őstag

Az attól függ milyen klímát veszel mennyi az EER-je a 3,5 kW-osok 0,9-1,2 kW körül fogyasztanak átlagban a megadott 3,5kW-os hűtőteljesítmény mellett.
De ha túl tudja magát hajtani a klímád, akkor akár 1,5+ kW-ot is ehet az első fél órában persze addig nem 3,5-el hűt hanem többel.

Még megtippelni se merném mennyi lenne a villanyszámlád egy hónapra, mert függ a kinti hőmérséklettől, meg hogy mennyire akarsz hűteni.
Annyit lehet tudni csak, hogy 1 nap teljes terhelés mellett kb mennyi lenne a max: 1,2 kw * 24 h * 45 Ft/kWh = 1296 Ft

De közel se biztos, hogy egész nap maxon menne, vagy 24h-ban kell használnod.
Meg szerintem este kikapcsolnád úgyis mert alvás közben kicsit zavaró a hangja.

(#1046) agemate válasza ati2 (#1043) üzenetére


agemate
addikt

a belmagasság maximum 2.4m, de van ahol csak 1m, tetőtéri ferde valak :) Akkor nézek valami olcsóságot :R

(#1047) spyduck


spyduck
nagyúr

Sziasztok!

Klímát akarok venni mert megpusztulok a panelban.
Valami szaki tudna segíteni, teljesen világtalan vagyok a témában?!

Van két megoldás
(1)falra szerelhető klíma
(2)mobil klíma pl.: ACM 2000

Az utóbb ér egyáltalán valamit?

(#1048) Dictator^ válasza ati2 (#1045) üzenetére


Dictator^
veterán

No várj, picit fáradt fejjel, de ha csak x órában használom, és folyamatosan mondjuk 2órát, akkor ez max ilyen 1.5kW-ot fogyaszt?

Én azthittem,hogy a 3.5kWos hűtőteljesítménye az fixen 3.5kW körül van... de akkor ezek szerint nem.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1049) BoGár_2 válasza spyduck (#1047) üzenetére


BoGár_2
csendes tag

2, Ér, én is ilyet tervezek vásárolni, és mások is azt írták, hűt. Csak ki kell vezetni a csövét.

(#1050) spyduck válasza BoGár_2 (#1049) üzenetére


spyduck
nagyúr

És akkor mivel rosszabb mint egy 3x drágább (szerelési költséggel együtt) fali klíma?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.