- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Bandeszesz #14044 üzenetére
Laikus szavazata: Fujitsu, Mitsubishi, Daikin. 10 év gari nem vonatkozik, csak ha nem fűtesz vele, úgy tudom. De ennek ellenére több mint biztos, hogy jól bírja az üzemeltetést.
Tálcafűtés? A 2 Fujitsum közül szerintem egyikben sincsen. A kicsi megy két éve. Igaz tavaly volt hideg is kicsit, -15°C alatt, de akkor is dolgozott, fűtött, igaz már mintha nem lett volna topon -
windy
tag
Igen, csak könnyű bukni vele némi szezonális jósági fokot. Nagyon fejlett vezérléssel meg lehet oldani, hogy csak akkor fűtsön a a csepptálcafűtés, amikor tényleg szükséges, de én ilyen géppel még nem találkoztam. Ha pedig sokat fűt - akkor is, amikor nincs rá szükség - akkor sokat is fogyaszt. Ezért nem rakják bele sok gépbe, mert többet ér a marketing. Sokkal jobb megoldásnak tartom a Daikin függesztett hőcserélős megoldását, ahol nincs csepptálca, így nem tud belefagyni a víz.
-
pjen
félisten
válasz
Bandeszesz #14044 üzenetére
Az én Panám hoz nem kellett külön tálca fűtés.
-
Bandeszesz
újonc
Üdv mindenkinek. Most ezt kaptam, és ebben szeretném a segítségeteket kérni. Véleményezni. Ehhez még egy kb 20. 000 ft jön a 2db klíma tálca fűtés.
Ami biztos, egy 2,5 és egy 3,5 kell. És ezel lenne fűtve főleg. Néha vegyes.
Fűtésre alkalmas klímák:
3,5-ös
Mitsubishi MSZ-DM35/VA 3,5kw-os Inverteres 190.000Ft (legjobb ár)Daikin FTXV35AB inverteres klíma 3,5kw 141.500Ft
Daikin FTXB35C Inverteres klíma 3,5kw 177.900Ft
Daikin FTX35KM inverteres klíma 3,5kw 195.900Ft
Daikin FTXJ3 Inverteres klíma 3,5kw 199.900Ft
Panasonic UE12RKE 3,5kw Inverteres 178.900Ft
Panasonic UZ12SKE 3,5kw Inverteres (új modell) 188.000Ft
Panasonic RE12QKE 3,5kw Inverteres 218.100Ft
Fujitsu ASYG12LLCC Inverteres 3,5kw 220.000Ft2,5-ös
Daikin FTXV25AB 2,5kw-os Inverteres(3+2 év garancia) 132.500Ft
Daikin FTXB25C 2,5kw-os Inverteres (3+2 év garancia) 164.900Ft
Daikin FTX25KM 2,5kw-os inverteres (3+2 év garancia) 188.000Ft
Mitsubishi MSZ-DM25/VA 2,5kw-os Inverteres (3+2év garancia) 178.000Ft
Panasonic RE9RKE 2,5kw-os Inverteres (3+2 év garancia) 187.900 Ft
Panasonic UZ9SKE 2,5kw-os Inverteres (új modell) 178.900Ft
Fujitsu ASYG09LLCC/AOYG09LLCC 2,5kw-os(10 év garancia) 205.000Ft
-
windy
tag
-
ricsi0307
senior tag
Tudom, hogy nem egy csúcs gép a Gree, több ok miatt lett ez, az egyik a 200.000-es keret, amibe még nem fért bele egy Daikin sem amikor nézelődtem, aztán olyan sokáig már nem szeretnék édesanyámnál lakni tehát nem 10 évre terveztem. Ha lesz saját lakásom természetesen én se fogok a klímán fukarkodni.
-
windy
tag
válasz
ricsi0307 #14036 üzenetére
Kicsi az esély arra, hogy a beltéri egység zúgását hallod, azok általában elég csendesek. A kültéri egység bizonyos kompresszorfordulaton zajos, és ezt vezetik be a csövek a beltérihez, és pláne felerősíti a gipszkarton fal. Azt tudni kell, hogy a Gree márka - bár kicsit túl van hypolva a viszonylagos jó minősége miatt - azért nem veszi fel a versenyt a komolyabb japán márkák gépeivel, zajszintben semmiképpen sem. Bár a Daikin FTXB sorozatnál és a Fujitsu alapgépénél is vannak rezonancia problémák. Egyelőre ilyen visszajelzés a Mitsubishiről, Toshibáról, a Fuji és a Daikin magasabb modelljeiről nem érkezett.
-
Bandeszesz
újonc
válasz
tibibi #14026 üzenetére
Szia!
Sajnos csak most láttam a kérdést!
Kb 1,5h került mire az elmű egyik ügyintézője tudott segíteni, mindenki hárított és átkapcsolt. Náluk az SCOP 4,1 vagy az feletti. Nem is vártam mást. Az Eonnál sajnos nem tudom, de amit kinéztem én is, az a gree office, vagy a comfort. Ha jól tudom ezek is 4 alatt vannak. Sajnos.
-
tibibi
őstag
válasz
ricsi0307 #14036 üzenetére
Ahogy Windy írja konzolra vannak akasztva azért lehet felemelni .A kültéri zúg csak bevezeti a hangot, nekem ytong falon van ,de mint ahogy írtam csak egy frekvencia tartományban van amikor nagyon zavaró.Éjszaka -5 volt nálunk 20 fokra állítva ment folyamatosan és nem lehetett hallani.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
tibibi #14035 üzenetére
Na most próbálgattam és nekem nem a kültéri zúg hanem a beltéri és azért mert nincs normálisan rögzítve. Az egész rezonál egy kicsit és mivel gipszkarton profilra van felszerelve búg tőle minden. Sőt így, hogy mozgattam az egészet megbírom emelni, ami elég aggasztó. Itt egy videó róla húztam ceruzával egy vonalat alá és vagy másfél centivel fölé tudom emelni, úgy hogy megy minden, nem csak a műanyag burkolat. Szerintem ez így baromira nem szakszerű.
-
-
GandC
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy klíma beszerzésén egy kisebb lakás hűtésére és fűtésére. A Gree Amber (GWHxxYC) szériáját néztem, mert az ára kedvező, egész jó energiahatékonysága van, valamint jól felszerelt (többféle szűrő, plasma, többtengelyes légterelés) és -15 °C-ig lehet vele fűteni.
Van valakinek tapasztalata erről a típusról? Esetleg van valami hasonló árfekvésben és tudással, amin érdemes elgondolkodni?
-
ricsi0307
senior tag
Gree Comfort Plusz.
-
ricsi0307
senior tag
Én mostmár több mint egy hónapja fűtőm a szobám kilímával és valószínűleg a tegnap esti volt az első eset, hogy leolvasztott, a beltérin elkezdett a fűtés piktogramja folyamatos világítás helyett villogni és abbahgyta a fűtést. Legalább is gondolom, hogy ezt jelenti, majd ma utána olvasok a kézikönyvben. Lenne kérdésem is. Nyár végén lett beüzemelve akkor hűtés üzemmódban rettentő halk volt a kültéri egység abszolút nem hallottam bentről pedig az ablak alá lett szerelve. Namost fűtés közben azért hangosabb, de vannak olyan esetek amikor rettentően elkezd búgni és nem tudok rájönni mi okozza. Van, hogy felrakom 30 fokra megy 15 percet és semmi és van hogy 23 fokon pár perc után elkezdi csinálni. Ilyenkor kikapcsolom majd vissza és semmi baja. Ez mitől lehet?
-
athomi
veterán
válasz
tdhenry #14027 üzenetére
Nem ismerem a készüléked, így nem tudok róla érdemben nyilatkozni, azt viszont könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg nem jelzi a készülék a leolvasztást. Nem szeretik a gyártók az ilyesmit a felhasználók orrára kötni.
Az enyém olvasztáskor teljesen leáll, és kiírja a DF feliratot a kijelzőre a beállított hőmérséklet helyére. Először azt hittem a defence rövidítése és meghibásodott a berendezés. Utána esett le, hogy defrostot jelent és olvaszt.
-
tibibi
őstag
válasz
csemberlen #14028 üzenetére
Én is ezért kérdeztem
Na nem bírtam tovább megnéztem 05-28-ig kb. 100Kw a plusz fogyasztásom
Nem volt igazán hideg ,de ha a vegyestüzelést nézem durván 6-8 mázsa fa ment volna el. Biztos jóval melegebb lett volna ,de a 22 fok mindig megvolt igy is cirka 80m2 temperálására. Lesz még egy klíma az már simán befűti mind a 120m2 ha nincs -10 fok alatt átlagban. Ha nagyon hideg lesz megy a vegyestüzelés,szóval nekem tetszik
nem beszélve a kényelemről és a reggeli ébredéskor a meleg szobákra. A H tarifa cirka 100 ropi lesz szóval lehet csak hosszútávon érné meg ....
-
tdhenry
tag
válasz
athomi #14024 üzenetére
Nem tudok nagyon konkrét időt mondani, nem figyyeltem annyira, csak az tűnik fel, hogy nem nyomja a meleget.
Mi lenne a normális idő amennyit megy 2 leolvasztás között? ( 23 fok automatán, házban mondjuk van 21,5-22 fok, kint pedig 0 fok)
Azt hiszem nem jelzi az olvasztást. -
tibibi
őstag
válasz
Bandeszesz #14007 üzenetére
Merre laksz helyileg? ,mert ha valóban 4 felett adnak H tarifát rohadt pipa leszek.
-
vizipok74
csendes tag
Tenkju!
(#14019) Nerazim Nem ez két napi költség, nappali áramon, és szeretem a meleget. A klímásom majd utánajár a H tarifának. Ez nem a legújabb fejlesztés, lehet, hogy nem tudja, de Nekem így is jó. Csak a tartósságától félek, használtan vettem, igaz van rá még 5 év garancia elvileg. De nagyon fájt a fogam egy parapetesre.
-
-
vizipok74
csendes tag
Pénteken beszerelték ezt. Hitachi RAF/RAC35-NX2
A közhiedelemmel ellentétben nem csinál huzatot. Sokkal kisebb fordulaton kifűti a szobát mint az elődje. És kellemesebb a hőérzet, mert enyhe szögben a padlóra fújja ki a meleg szellőt. Imádom. Viszont a kültérije morgósabb mint a Micué (HJ-35VA) és kicsit többet fogyaszt, de nagyobbat is fűt.
Két napja mérem a fogyasztását. Látszik, hogy bejött a hideg, közel 400Ft/ gyengén szigetelt 19m2 tetőtéri szoba, nappali áramon. -
Male
nagyúr
válasz
tdhenry #14011 üzenetére
A leolvasztás eléggé rontja, hiszen bőven használ áramot hozzá, ellenben nem fűti vele a lakást.... viszont nagyobb hidegben egyáltalán nem biztos, hogy többször fog leolvasztani... olyankor a páratartalom is alacsony, így nehezebben jegesedik. Eddig úgy tapasztaltam, hogy a minimálisan nulla fok fölötti, esős, ködös idő amikor legtöbbször leolvaszt.
-
Bandeszesz
újonc
válasz
baloghgabor #14012 üzenetére
Ok. Köszönöm, holnap irok is. Most nem zavarnám így estefele.
Azért még jó pár helyen körbenézek, hátha alapon.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Bandeszesz #14010 üzenetére
Valóban nincs mit, csak a tapasztalataimat írtam meg, mint fehasználó. Amit linkeltél szerintem sem lehet rosz. A GREE nem rossz márka és ha azt tudja, ami írva van, nem lehet rossz döntés. A H tarifával olcsóbb az biztos, de anélkül sem vészes az üzemeltetési költség. Nekem most az első hónapban kb. 10ezer Ft volt a 2 klíma használata (néha volt csak kandalló begyújtás, de hangulat okán
. )
Ha ismerősök közt nincsen, privátban keresd meg Őt , biztosan segít tanáccsal, vagy ha közelben vagy mással is! -
tdhenry
tag
Van különbség hatásfokban egy októberi hónap, és egy decemberi között?
Nekem már 0-5 fok körül elég gyakran leáll (olvaszt gondolom), és nem tudom ez mennyire rontja a hatásfokot. Elvileg az enyém is -15 ig használható, de ha 0 körül ennyiszer olvaszt akkor mi lehet mínuszban... -
Bandeszesz
újonc
válasz
baloghgabor #14009 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!!
Nézelődtem kimondottan fűtésre valót, és igaz ami igaz megkérik az árát.
Sajnos amit most rá tudok szánni az kb 500e amiben 2 klíma van benne szereléssel.
Volt is egy eléggé korrekt árajánlat, de ha nem ragaszkodnék a h tarifához akkor szerintem az lett volna. :
[link] ill a 3,5 változata.Igaz mikor tehetem megoldom vegyessel, de 30-ból 4-5 nap mikor kimondottan otthon vagyunk.
Ezért is gondoltam a klímára. Kérdezősködtem ismerősöktől, de eléggé tudatlanok ebből a szempontból ( áram....)
Köszönöm még egyszer, és meggondolandó a tanács, estére azért mindig lehűl az idő.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Igen, lehet klímával fűteni télen. Csak az olyan legyen, ami fűtésre tervezett. Nyáron van pár hőségnap, max. 1 hónap talán összesen(?)! Fűtési szezon pedig 6-8 hónap, non-stop. Van amelyik tud -15°C , vagy az alatt is probléma mentesen fűteni. Ami hőfokot beállítasz, az fogad, amikor hazaérsz
Bizony ez nagyon kényelmes tud ám lenni. Viszont, én először 1 klímát tennék, a szobába, de az legyen olyan! (Igen, lehet 300-től kapni, ami tuti).
Nekem a kisszobában 2 évvel ezelőtt került fel egy Fujitsu Leca (ma már sajnos nem forgalmazzák, anno szereléssel 200ezer volt). Most pedig egy Fujitsu LTC 09 a nagyszobába (300ezer felett, mire felkerült).
Még egy fontos, ne kereskedőre hallgass, neki eladó a portéka. Klímás kimegy, felméri, majd felszereli, karbantartja, ha kell szervízeli. Ennek ez az útja, módja. Ha nem ismersz, itt vagy ismerősöket kérdezd, kinek szereltek klímát, hogy van megelégedve ?! -
pjen
félisten
válasz
Én harmadik télen fűtök klímával,eddig jó.Árban kb kétharmada a gáznak,pedig nincs H tarifám.Tény,hogy kifejezetten fűtésre optimatizált klímáim vannak.
-
Bandeszesz
újonc
Üdv mindenkinek!
Előre is bocsánat a tudatlanságomért!
Tanácsotokat szeretném kérni!
Szeretnék 2 db klímát feltetetni a családi házra -Szoba- nappali konyhával-, csak felmerült pár észrevétel.
Van bőven választék a piacon 130e - től ****, de mégsem tudnak korrekt válaszokat adni a kereskedők, mindnél volt valami baki. Ajánlottak is, volt jó rossz, de eddig nem lettem okosabb. Invertere -15C amit kinéztem, márkában nem nagyon nézelődtem, fő h jó legyen és használható. Ami talán talán az kb 160-190e között lett volna.Sajnos a ház nem szigetelt, de jövőre az lesz. Vegyes tüzelés most már van bent, de mivel én is 12 órázok és asszony is így elég nehéz szinten tartani, és a legjobb, h ha padlóra fűtők 4-5 h mire felmelegszik, ill radiátorral is sajnos kell pár óra h meleg legyen.
(4-21ig melozunk, és 21-4 ig felváltva, másodállás.... van mikor csak aludni járunk haza (...).... no komment)
Kérdések közül pár darab:
Csak klímával télen fűtöttetek már? Ha igen tapasztalatokat kérhetnék?
0-24h üzem mellett télen is bírná a klíma a fűtést?Ill amit most kiderítettem:
Az elmű csak 4,1 scop vagy az feletti készüléket fogad el, mint kiderült.Bármilyen tanácsot észrevételt szívesen vennék!
Köszönöm szépen! András
-
student
őstag
ti meg szoktátok járatni havonta off szezonban klímát? vagy nincs jelentősége? október-május között nem használom
-
EZoli752
tag
éjszakai helyére mehet
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MIUI / HyperOS topik
- Metal topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest