Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
Sziasztok!Tudnatok ajanlani valami jo ar-ertek aranyu 3,5kw-os keszuleket fobb szempontok:ne legyen hangos,jo fogyasztas,atmeneti idoszakokban esetleg futesre is be lehet fogni es ne legyen csunya a belteri egysege.
-
törölt tag
sziasztok.
kültérit le szokta valaki olvasztani hőlégfúvóval, ha felhízik a jég ? A magas hőfok nem bántja a festéket a fémen, stb ?
-
Sumptuous
senior tag
válasz
kelzsoca #34042 üzenetére
Nálam látja, mégsem jó. De annyira nem fontos, hogy hívjak rá szakit, csak érdekelt.
Bile Demon: Igen, közben leszedtem a szűrőt a beltériről és látszik valami karácsonyfazöld cucc, ez lehet az az eszköz? Az értetlenkedésem arra vonatkozott, hogy néhány helyen sima szűrőnek van írva, de akkor hogyan lehetne kapcsolni, ha fix.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
tibibi #34037 üzenetére
Zsír új a kismegszakító, ezért nem értem. Persze lehet hibás, kicserélem.. köszi!
Esetleg még egy-két kérdés:
Van a klímának "ifeel" funkciója. Tegnap este bekapcsoltam rajta (25°C-ra volt állítva). Ma reggelre viszont lezuhant a hőmérséklet 21°C-ra. Létezik, hogy nem működik ez a funkció? A távirányítot direkt úgy helyeztem el, hogy a bölcsőben is látja az infráját a beltéri, illetve a hátoldalán a hőszenzor sincs takarva.. Vagy ez csak hűtés módban működik?
A "cold plazma" nevű marketing BS, mit takar szerintetek? Akárhány cikket/manual-t olvasok róla, annyi féle magyarázat van. Egyik szerint ion generátor, másik szerint csak egy szűrő. De akkor miért lehet ki-be kapcsolni, ha fixen be van építve?
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok!
Rakattam fel két darab Gree 12YC-t a napokban. (Fűtésre használom.) (3,5kW-980W). Egy darab 16A-es kismegszakító van nekik rendszeresítve. (Szerelő szerint a 10A-es is elég lenne..) 3*1,5mm²-es MBCU-val vannak bekötve a megszakítóba. Arra lettem figyelmes, hogy amikor megy valamelyik klíma, akkor a kismegszakítóból sípoló hang hallatszik. Ez normális jelenség, vagy van valami probléma? Kb.: 10-13 kHz-es sípolás. A kompresszor inverter freq.-jére gyanakszom. De ez miért hallatszik ott? Nincs szűrve? Van előtte ÁVK-is.
Bocsánat, ha nem ide való, de nem találtam jobb klímás topikot.
-
tobi''
tag
válasz
endre84 #34032 üzenetére
A kivezetőt is le szoktuk venni, még akkor is befagy, de nem túl sok ilyen problémás nap van, azokat én úgy oldom meg hogy átrakom hűtésre a klímákat ha sok a jég, az le fogja olvasztani. -10 fokig lehet hűteni a legtöbb klímával, bent kicsit lehülhet a levegő ha lekapod 16 fokra, de a fal, bútorok stb. nem hűlnek ki olyan gyorsan, hamar visszaáll a rend. Viszont ha megindul a hűtés által keletkezett meleg levegő kint, akkor sanszos elég nagy vödör kell, mert az mindenhonnan le fogja kapni az összes jeget (meg se próbálom összegyűjteni az összes vizet olyankor, de amúgy a vödör jó alá).
-
endre84
csendes tag
> A vódörtől még befagyhat,sőt még jobban hiyz csak egy csövön folyik.
Nem lenne cső, csak egy vödör. Vagy a kinti egység 4cm hosszú kivezetője is be szokott fagyni? (Daikin FTXF25A/RXF25A kültérije)
Nagy mínuszokban már nem tervezzük használni, akkor már nem klímával fűtünk.
-
endre84
csendes tag
Klímával fűtés + kinti egység alján csöpögő kondenzvízre gondolkozok a megoldáson.
Fedett erkélyen van a klíma. Mennyire problémás megoldás, hogy teszek egy vödröt a kinti egység alá, ami összegyűjti a vizet?
Jól gondolom, hogy a vödrös megoldással előny, hogy tálcafűtés nélkül se valószínű, hogy a kinti egység befagyna?
A negatívum, hogy a vödröt kell figyelgetnem és néha manuálisan üríteni?
Még valami, amire nem gondoltam?
-
windy
tag
válasz
kelzsoca #34022 üzenetére
Maga a fűtés-üzemmód egyáltalán nem rövidíti az élettartamot, hiszen üzemi működésnek számít az is. Inkább azzal van a probléma, hogy míg a komforthűtéskor a jól megválasztott, méretezett klímaberendezés viszonylag keveset "működik", hiszen az év pár hónapjában van csak rá szükség, és akkor sem non-stop. Szakaszosan üzemel, nem kiterhelve, így a 15-20 éves élettartam sem kirívó. Ezzel szemben a fűtéskor gyakorlatilag október közepétől április közepéig szinte folyamatos megszakítás nélküli üzemelésben van a klíma, ami 3-4-5-szöröse is lehet a komforthűtés üzemóráinak. Ez csökkentheti jelentősen az élettartamot.
Mégis azt gondolom, hogy a klímás fűtés gyakran nem rossz alternatíva, nem egy ügyfelünk használja teljes megelégedéssel akár egy évtizede is, elfogadva, hogy némi kompromisszumot meg kell kötni.
-
edk-
őstag
válasz
Bile Demon #34021 üzenetére
Vagy nincs rákötve, csak becsövezve.
-
edk-
őstag
A kültéri hátulján ez a csövecske mire való?
-
windy
tag
válasz
feco19 #34017 üzenetére
A Fujitsu klímákra komfort felhasználás esetén 10 év garanciát ad az importőr, amennyiben igazoltan tőle származik a berendezés, szakember telepítette és igazolva van az évente kétszeri karbantartás. A komfortfelhasználás körébe nem tartozik bele a technológiai hűtés (szerver, üzlethelyiség, stb.) valamint a lakóhelyiségek kizárólagos fűtése sem. Ez azt jelenti, hogy ha a lakásodat Fujitsu klímával fűtöd folyamatosan, teljes fűtési szezonban, akkor az alap két év garancia jár rá.
-
feco19
csendes tag
Szia windy-
Kérdezném hogy Fujítsu klímára Fűtéssel hány év garancia van?,
Köszi-- -
Louro
őstag
válasz
Bile Demon #34001 üzenetére
Tegnap elfelejtettem. Két képet csináltam.
@arcitec: Gondoltam, hátha csak annyi, hogy választok egy beltéri egységet és megrendelem ugyanattól a cégtől a szerelést. Kicsit előre felkészülve, hogy egy 80m3 légtérbe ne akarjanak eladni nekem 2,5kW vagy 7,1kW teljesítményűt. De valószínű helyszíni felméréses lesz a dolog.
Köszi mindkettőtöknek a türelmet
-
jozsi252
veterán
válasz
lacy027 #34006 üzenetére
Fura hangot azt lehetett hallani mikor állt, de ez a széria nem kapcsolja le a beltérit, illetve a hőfokot nem lépte túl.
(#34005) arcitec
De ez most volt, és épp 18.3°C van kint. De attól függetlenül lehetséges hogy tényleg olvasztott egy kicsit, csak fura hogy közel 20 fokban. -
lacy027
tag
válasz
jozsi252 #34004 üzenetére
Szerintem túllépte a beállított hőfokot és kikapcsolt a kompresszor, ilyenkor leállítja a mókuskereket is. Fűtés közben az FTXF egyszer olvasztott mostanában, 5 fok körül lehetett kint, semmi jég nem volt rajta, de úgy érezte kell. Ekkor is leáll minden, de az áramló gáz hangjából lehet következtetni, hogy olvaszt.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Egy kis technikai segítséget szeretnék kérni. Elég érdekes jelenségbe futottam bele FTXB35C/RXB35C-vel kapcsolatban.
22°C-ra van állítva fűtés üzemmódban éjszakai módba. Egyszer csak arra lettem figyelmes hogy a vízszintes lap hiába van nyitva, semmi levegő nem jön ki. állítottam a légfúvás sebességén és akkor elkezdte lassan fújni. De a 7 fokozatból összesen 2 féle fúvási sebesség volt. Az Auto illetve az 5 állítható sebesség ugyanolyan sebességgel fújta, az éjszakain csökkentette le kicsit.
Megnéztem a hibaelhárítást, és ott azt írja hogy akkor nem fúj levegőt ha jégmentesít a kompresszor. Lehetséges hogy a kültérin már jég képződött a fűtés miatt, attól függetlenül hogy a 0°C-tól még messze vagyunk?
Közbe a klímát ki meg vissza kapcsoltam és most már jó minden.
A kültéri egység a szomszéd felé néző falra van felrakva, így ilyenkor már nem szívesen mennék át megnézni. -
arcitec
addikt
Hát tényleg nagyon nem vagy képben. A leírtakból az látszik, hogy mind a beltéri mind a kültéri egység felszerelési helyei kiépítésre kerültek, ezek szerint a csövezés is. Az áramot - többnyire - a beltéritől kapja a kültéri, ráadásul a vezérlésnek is ki kell mennie. A kültéri a fő fogyasztó az egységekből, szép is lenne ha a társasház fizetné azt neked. Bizony az a TE villanyórádat fogja pörgetni. De hívj ki egy klímást, a felmérés ingyenes és mindent egyből tudni fogsz.
-
Louro
őstag
válasz
Bile Demon #34001 üzenetére
Szia,
este csinálok képet. De a lakásban, a falon van egy fedő borítás. De előtte valami bazivastag, rézszínű - nem bagoly - vezeték állt ki és pár cső.
A villany gondolom a beltérit mérné. A kültéri gondolom a társasházé. De mondták, hogy a kiállást megcsinálták, így bármikor tehetünk rá klímát, ha szeretnénk.
-
Bile Demon
őstag
"Vannak a garázsban külső egységek."
Kíváncsiságból, van fénykép róla?Ha tényleg így van és "vannak szabad kapacitással rendelkező kültéri egységek."
Akkor annak tulajdonosa is van. Ha más nem, akkor a társasház.
Szóval a tulajdonost kell megkeresni mert a feltételeket az határozza meg. Mármint ki, mikor, kivel, mit köthet rá.(Több lakás hogy osztja el a villanyszámlát, ha egy külső egységet használ?)
A szokásos előkészítés az úgy néz ki:
Csövek állnak ki a lakásban alkalmas helyen. Ezek elvezetnek a kültérbe a kültéri egység leendő létesítési helyére (ez lehet a garázs is). Tehát ott a cső és a két vége le van dugózva, hogy ne menjen bele a por és a nedvesség. És ennyi. A kültéri egység akkor van, ha párban megveszi valaki a beltérivel együtt. Nagy nehéz, sérülékeny, kerülgetni kell, tehát pénzbe kerül a raktárazása.Feladat adott, keresd meg az előkészítésed kinti végét. KK, gondnok, csak segít. Vagy beszélj olyan szomszéddal aki kérte a felszerelést, hátha többet tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Autós topik
- Felújította prémium rendszerchipjét a Qualcomm
- NVIDIA® driverek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest