Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Kicsi albi hálószobájába (panel, ~20nm -> ~50m3) keresnénk valami mobil klímát mert már a mostani langyos időben is kezd meleg lenni (D-i fekvés, magas épületekkel körbezárt, de napos udvarra(-> hőtartó katlanra) néz).
Ha jól értem ide a Fischer közepes (3,5kW) megoldása elég lenne, kiegészítve az ablakra rakható záróelemmel. Jól gondolom?
Kérdés: ez a belső levegőt keringeti és a kívülről szívott levegőt fújja felmelegítve vissza kifelé (ez lenne a logikus) vagy keveredik? Az alattunk lévő szomszéd képes a saját hálószobája ablakában bagózni
ezért lenne fontos ha nem szívná be a cigifüstöt.
Nem, split nem megoldható, és terasz sincs sajnos ahová ki lehetne tenni. Nem menne egész nap, legfeljebb csak hétvégén a legnagyobb melegben, amúgy naponta pár órára kapcsolnánk be hogy éjszakára elviselhető hőmérsékletet csináljon.
-
LanyUs
senior tag
válasz
lacy027 #30045 üzenetére
Szívesen válaszolok Mindenkinek, de egy ideje kiszálltam a fórumról. Néha-néha írok be már csak. Sok kérdést látok, amivel szembesültem, de vannak itt profik, akik segítenek
Aki meg keres és kidobja a nevem a típusnál keressen privátban nyugodtan.
Kell egy professzionális Daikin távirányító, amivel billentyűzet kombinációval programozható a mókuskerék leállás. Engem is zavart, hogy leáll, ezért átállították sikeresen.
Minimális csobogás előfordulhat, de 5-10 perc után már nem szokott jelentős lenni. A csövezés ne feszüljön a falnak, mert beviszi a hangot. Gumibak legyen alatta ezzel csökkentve a falakra gyakorolt rezonanciát.
Leírásban van két pont erre:
"7.1.1 Jelenség: Víz áramlásához hasonló hang
▪ Ez az egységben áramló hűtőközeg hangja.
▪ Ez az egységből kiszivattyúzott víz hangja, ilyen hang keletkezhet
hűtés vagy szárítás üzemmódban.
7.1.2 Jelenség: Fújtató hang hallható
Ez a hang akkor keletkezik, amikor a hűtőközeg-áramlás iránya
megváltozik (pl. hűtés módból fűtés módba való váltáskor)."Ha jönnek a srácok karbantartani nézzenek azért rá a nyomásra, mert nem jellemző a hosszas csobogás.
-
lacy027
tag
válasz
lacy027 #29638 üzenetére
Már most látszik, a szabályzási probléma megoldódott, le lett cserélve az említett Gree klíma egy Daikin FTXF 2.5 kW-os klímára (köszi, windy), de felmerült néhány kérdés.
Bár az időjárás még nem indokolta, kipróbáltam a fűtést. Mennyire normális, hogy fűtéskor az áramló gáz/folyadék hangja (vízcsobogásra hasonlít)
majdnemhangosabb, mint a beltéri hangja? Kint a kompresszornál a legerősebb a hang, de 3-4 méterről is hallani, akár csak bent, a fal másik oldalán. Remélem, csak az enyhe idő az oka, 20 foknál nem sokkal volt hidegebb kint, mikor próbáltam, de a hidegre már nem sokáig kell várni. Hűtéskor is van hangja a hűtőközegnek, de egyátalán nem zavaró, mert ahhoz igen erősen fülelni kell, hogy hallható legyen.Hűtéskor a hőmérséklet elérésekor teljesen leáll a beltéri, a légterelő nyitva marad, de a mókuskerék áll. A Daikin szerint így készül a klímabefőtt?
Megoldást nem találtam, csak azt, hogy kevés Daikin esetében áll le teljesen a mókuskerék, az FTXF az egyik.
-
bobace
addikt
Midea Blanc MA-12N8D0-SP wifi kérdés:
akinek ilyen van, be tudta setupolni a wifi-t Midea Air appal? nekem sehogy nem akar műköni, egyik egységen sem (2 van). no wifi scanned hiba.. vagy van más app, ami jó lehet rá? -
jeriko2
tag
Vásárolt már valaki használt klímát? Jogszerűen be lehet ilyet üzemelni, illetve van olyan cég, aki vállal ilyet? Érdekelne bármi tapasztalat. Az is, hogy mit érdemes megnézni/ellenőrizni használt klíma vásárlásakor.
-
dudrob
tag
Sziasztok, 3,5-ös klíma kieg. fűtésre érdekelne, mi ajánlott mostanában, melyik típus. Miskolci családi ház 5m csővel. Eddig 1 Pana muzsikál 6 éve, társat keres. Tehát elsősorban japán vonal, Pana, Mitsu, Fuji, Daikin, végső esetben Gree. Tálcafűtés, szűrők, wifi stb nem érdekel. A keret telepítéssel 260e max. Esetleg ha lenne ajánlat ide is jöhet: dudrob@gmail.com Köszi.
-
LanyUs
senior tag
válasz
TeeJay #30040 üzenetére
Klímás: köszönöm! Azért kérdeztem, mert hugoméknak FTXF-et ajánlottam, de lehet, hogy FTXB-t kellett volna. Két hét múlva szerelik, majd kiderül jó döntést hoztam-e.
TeeJay: ezt határozottan vissza kell utasítanom
Babgulyást főztem 2 hete kint. Egy JBL extreme szólt közben és apu megkérdezte mi ez a zörgés? A Comfora járt éppen fűtés üzemben
3 méterre a feje fölött. A párom is hallja. Körbe is fogom óvatosan kőzet gyapotozni, ahol tudom. Akik ezt mondják, hogy érzékenység még nem hallottak ilyen zörgést. De sajnos, hogy Ők még nem hallották, az rajtam nem segített. Valóban ritka, de előfordul. Az viszont a Daikin hozzáállását minősíti, hogy mindenben segítettek, amiben csak tudtak. Tehát le a kalappal előttük
Elmesélek még valamit: maximális fordulaton egy 2018.05. hónapban telepített Sensira esetében 2 napja sötétben nem tudtam eldönteni, hogy jár-e vagy sem. Csak a szél suhogását lehetett hallani. Még a két felsőkategóriás Stylish kültéri és FTXM kültéri kompresszora sem annyira hangtalan fűtés üzemben, mint az. Ha ezt tudom tavaly, rendelek kapásból 4-et abból
Persze lehet videókat feltenni 300W-on járó gépekről, de igazából 500W felett kezdődik a "hangélet". Ott derül ki mit tud a masina.
Tesztelni már nehezen tudod, mert túl meleg a levegő. Max. ha borús-esős idő van és 30 fokon megpörgeted, akkor hallasz valamit, de nulla körül az igazi a teszt.
-
flaccy
újonc
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni a következőben: Telepítésre került egy Daikin Sensira FTXF35A klíma egy BRP069B41 típusú wifi adapterrel. Daikin Online Controller anroidos app segítségével szeretném vezérelni a klímát. Amennyiben a telefonom is az otthoni wifire van csatlakozva működik is szuperül a vezérlés. Azonban mobilnettel, login jelszóval bejelentkezve az "out-of-home" "no units found"-ot ad. Mit kellene engedélyeznem a routerben, hogy kívülről is vezérelni tudjam? Egyáltalán milyen protokolt használ vezérlésre?
Köszönöm a segítségeteket!
üdv. -
TeeJay
félisten
Ne csináljátok azt mint a csajok hogy már az sem mindegy hogy matt vagy fényes műanyag
Én két FTXP-nek csavartam fel festő után a burkolatát és teljesen jó az úgy ahogy van -
törölt tag
válasz
Chaser #30033 üzenetére
Az FTFX-et nem ismerem
Az FTXB szintén matt.
A Perferám ( FTXM ) az is matt.
Az Emura az már létezik fehérben és ezüstben is.
Ebből fehéret még nem raktam, de szerintem az is matt.
A Stylish az fehér mellett már létezik ezüstben és fekete akác színben is.Ez a matt csontszín az új alap dizájn.
A 3 éves FTXB-m még fényes fehér.
Azóta nem kevés FTXB-t telepítettem, de mind matt volt. -
Chaser
legenda
válasz
Elektrosokk #30032 üzenetére
az ftfx teljesen matt, az előző km-emnél volt a felnyitható rész csilli', azt már nem is lehet kapni
-
Chaser
legenda
válasz
Elektrosokk #30030 üzenetére
mért nem nézed meg valahol? az ftxf matt, azzal ne legyen gondod ( : - gondolom csillit' akartál írni -
-
Chaser
legenda
válasz
Elektrosokk #30018 üzenetére
javítom magam, ma újra megnéztem a régi daikint, maga a váz matt, a fedél amit fel kell nyitni szűrő takarításhoz, az csilli', az ftxf pedig teljesen matt - ellenben ez már nincs tele előperforált részekkel csövezésnek, mint a km volt -
-
agent11
tag
Van esetleg valakinek tapasztalata a Mitsubishi MSZ FH50VE / MUZ FH50VE
szériájával? És úgy általában a Mitsubishi klímák megbízhatóságában, magyarországi szerviz hátterével? Előre is köszi! -
br4adam
aktív tag
válasz
Elektrosokk #30021 üzenetére
Igen, őket tudom én is ajánlani. Múlt héten szereltek nálam egy MITSUBISHI MSZ-EF35VE-t. Jó munkát végeztek és windy is nagyon segítőkész volt az ajánlattal és kérdésekkel kapcsolatban.
-
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
A fórumot olvasgatva arra jutottam, hogy jobban járok egy Daikin FTXF35A / RXF35A-val az eredetlieg kinézett Whirlpool SPIW 312L helyett - főleg, ha hosszabb távon gondolkozok.
Kérdésem az, hogy Bp belvárosban kivel érdemes megcsináltatnom (illetve előbb átbeszélnem, hogy tényleg megfelelő-e ez a klíma számomra)? Van esetleg fórumtárs, aki "ajánlott"? Köszönöm előre is.
-
Chaser
legenda
válasz
Elektrosokk #30018 üzenetére
mivel ugyanaz a széria, így esélyes
-
Chaser
legenda
válasz
golfvariant #30016 üzenetére
nem cép', ez szubjektív, előző daikinom beltérijének csilli' bevonata volt, az tetszett, ez meg nem
-
válasz
z123456z #30006 üzenetére
Nem csak 1.5m Fujitsunal 3-5m kozott van a min. ajanlas de fugg a klimatol is.
A legtobb gyartonal 3m korul van.
Szerintem annyit tud, hogy a kulteri kompresszor rezgeseit jobban elnyeli, kevesbe viszi be a belterbe es kisebb esellyel keletkezik rezonancia a kulter belter kozott. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #29996 üzenetére
itt alul fel van sorolva a 22 darab tesztelt készülék.
-
z123456z
őstag
válasz
Flashcash #30002 üzenetére
Jajjaj, dehogy akarom én jobban tudni. De 4 méterről van szó, a daikin belinkelt minimuma másfél méter. Akkor egy hurok mit tud segíteni? Persze én nem mondom, hogy nem, de kifejezetten érdekel, hogy mi a túrót tud egy hurok, ha amúgy is megvan a minimum, sőt több is?
-
törölt tag
válasz
z123456z #29998 üzenetére
Szinte mindegyik klímához van telepítési útmutató.
Abban le van írva, mekkora a minimális csőhossz.
Habár szendvicsbe meglehetne oldani fél méterrel is,
a zaj csillapítás és egyes kompresszorok olaj-általi
folyadékütés elkerülése érdekében ajánlott minimum 1,5-2,5m-el
szerelni.
A 2 méter már elegendő.
Számomra a gyártó ajánlása a mérvadó.
Daikin FTXM25M / RXM25M9 klímám könyvéből vettem ki a képet.Flashcash
Megelőztél :-)
Viszont a Daikin kitér a garanciavesztésre is, ha nem a telepítési
útmutató szerint van felrakva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Eredeti játékok OFF topik
- Microsoft Excel topic
- Külpolitika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest