Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) stangli válasza Klímamester (#4999) üzenetére


stangli
senior tag

Én sem tudom, lakásfelújításban vagyok és a kivitelező ezt a márkát ajánlotta 170ért, de ahogy nézem átlagosan innen indul ez a típus... nekem a márka mindegy, csak hosszú távon megbízhatóan működjön, ez a lényeg... szóval ezen ár környékén, milyen alternatívák lennének? :F

(#5002) Klímamester válasza stangli (#5001) üzenetére


Klímamester
csendes tag

A kiviteleződ nem túl tájékozott, valószínű a klímák világában. A Fisher márkanév, bár jól csengő, igazából semmi köze nincs a német Fisher-hez. Magyar cég jegyeztette USA-ban - így lett amerikai a márka - és Kínában készülnek a gépek. Nem azt mondom, hogy olyan nagyon gyatra minőségűek lennének, és ha jelentősen olcsóbban adnák, akkor lehetne akár jó választás is, de akkor, amikor hasonló árban Fujitsut, Mitsubishit, Daikin lehet kapni, akkor nincs értelme kínait venni.

(#5003) V.Stryker válasza stangli (#5001) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

A céghez mi mideát vettünk, meg após otthonra. Nem mondanám annyiért rossznak, főleg hogy legalább van hozzá alkatrész. A feladatát ellátja. Itt pl. már 139-ért is van. Bár biztos találni olcsóbban is, én csak az első google találatokból néztem ki.

Az viszont tény, hogy az otthoni Sanyo-hoz képest azért sokkal gyengébb kategória mindenben.

70-ért meg szerelje be a pék f.szánál. :DDD

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5004) stangli


stangli
senior tag

Samsung klímáról mi a vélemény?

(#5005) hcs57 válasza stangli (#5004) üzenetére


hcs57
őstag

Itt ugyanaz, mint a többiről... csal a Fujitsu, Panasonic és a Daikin is a favorit. Az utcán pedig ennek az ellenkezőjét látod... Szerintem jó, ha jó áron veszed.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#5006) windy válasza hcs57 (#5005) üzenetére


windy
tag

Az utcán azért láthatsz sok Samsung klímát, mert a Samsung elég ismert márkanév (telefonjai, tévéi, stb.) miatt, és a klímái a márkásabb termékek között az utóbbi években látványosan a legolcsóbbak voltak. A japán gyártól klímái átlagosan 30-50 százalékkal voltak drágábbak, mint a Samsung, és a másik koreai, az LG is magasabbra pozicionálta az árai. Még egy fontos tényező volt a Samsung klímák árainak alakulásában, méghozzá, a hazai importőr idétlenkedése. Soha nem tudták belőni az eladható mennyiséget egy-egy tipusból, és ezért gyakorta igen komoly akciót hirdettek a bent ragadni látszó készleteikre.
Ennek viszont már vége. Egyrészt a Samsung klímák drágábbak lettek, míg a japánok olcsóbbak, közeledett egymáshoz az ár, és akkor, amikor már tíz százalékon belül van a különbség, akkor már a vevők is elgondolkodnak, azon, hogy érdemes-e a híresen labilis minőségű Samsunggal kockáztatni, vagy tényleg okosabb megvenni a minimálisan drágább japánt. Ráadásul a split-klíma divízió teljes hazai apparátusát kivágták, és okosabb, jobb szakember került az élére, így a rendelés, és a készletezés más metódussal folyik, így nincs esztelen, komoly bukóban történő akciózás sem.

Ezért, bár még most igen sok Samsung kültéri egységet lehet az utcán látni, az a múltban felrakott klímák arányát tükrözi. Az utóbbi két évben viszont az forgalom aránya jelentősen megváltozott, sokkal nagyobb a Fuji, a Mitsu, a Daikin, a Pana részaránya az eladásokat tekintve.

(#5007) hcs57 válasza windy (#5006) üzenetére


hcs57
őstag

Amit írsz, azt itt pl. Debrecenben nem látom...itt ritka mint a fehér holló a Daikin és társai. Ami miatt hallottam ilyet venni, az szerintem a sznobizmus volt.
Az olcsóbb és lenézett klímák is működnek, nyilván hangosabbak, többet fogyasztanak, de valóban többet is érnek? Ezt mindenki maga dönti el.. ott kiadni több százezret egy klímára, ahol minden más az olcsó kategória, mert annyira telik?
A klíma szerelő nyilván a drágát fogja ajánlani, az autószerelő is büszkébben cserél olajat egy BMW-n..

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#5008) windy válasza hcs57 (#5007) üzenetére


windy
tag

Nem tudom, mi van Debrecenben, mivel oda igen ritkán járunk. Ellenben azt tudom, hogy Békéscsabán (ami szerintem hasonló adottságokkal rendelkező vidéki nagyváros) jelentős mennyiségű LG és Daikin készüléket lehet látni a falakon. Ennek az az egyszerű oka, hogy az ország egyik legnagyobb klímás cége ott van, és Az utóbbi években ezt a két márkát nyomta. Tehát ez ettől is függhet, hogy a helyi piacvezető cég melyik márka mellett tette le a voksát. De tudnék mondani olyan kisvárost a Dunántúlon, ahol szinte csak Toshiba klíma van, mert a helyi egyetlen klímás cég csak azt forgalmaz.

Nagyon tévedsz. A klímaszerelő általában nem azért ajánlja a drága klímát, mert bármiféle büszkeség lenne benne, hanem azért, mert az olcsó kínai, noname és társaival sokkal több a baj, lehet visszajárni javítgatni, mint a drágább minőségibb gépekkel. A mi cégünk tíz éve telepít Daikin klímákat (nem keveset), és a tíz év alatt két esetben kellett javítani készülék-meghibásodás miatt. Ellenben volt olyan év, hogy a Samsung inverteres gépek kétharmadához menni kellett, mert olyan gatya volt a minőség. Mi Mideát most már öt éve nem értékesítünk, akkor sem, ha ragaszkodik hozzá az ügyfél. A gyakori meghibásodáshoz itt még hozzátevődik az alkatrészek igencsak esetleges beszerezhetősége, pláne garanciában. Akinek az kell, vegye meg máshol, mi esetleg feltelepítjük, a munkánkra öt év garit vállalunk, de a gépre nem.

(#5009) baloghgabor


baloghgabor
aktív tag

Köszönöm a nyári hozzászólók segítségét. Lassan itt az ősz, itt van újra . . . én meg mivel nem szeretek fázni, így aktuális lett a klíma beszerzése (igen, fűtésre). Végül egy Fujitsu mellett döntöttem, hamarosan érkezik, a jövő héten pedig főpróba! Akkor ismét jelentkezem ;)

bégé

(#5010) ngabor2 válasza hcs57 (#5007) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Nekünk Panasonic klíma van, de csak azért, mert az általunk választott kategóriában/tudásban nem volt készleten Daikin. De ha Mideát kértünk volna, azt is hoztak volna, hivatalos importból, tehát 5 év garral. LG-vel és Samsunggal nem foglalkoznak, azzal túl sok bajuk volt.

A Panasonicnál mondta, hogy melegebb éghajlatra tervezték, úgyhogy le fogja hűteni a szobát a legnagyobb kánikulában is :)

Fűtésről nem tudok nyilatkozni, nem hinném, hogy arra fogjuk használni.

(#5011) neduddki válasza ngabor2 (#5010) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

"Fűtésről nem tudok nyilatkozni, nem hinném, hogy arra fogjuk használni." mivel futesz. ami tud vel vesengeni?

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5012) laszlo168 válasza neduddki (#5011) üzenetére


laszlo168
senior tag

Minden más gazdaságosabb mint egy villany fűtés.

(#5014) neduddki válasza laszlo168 (#5012) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

na nezzuk: bof, bof, bof

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5015) BlacKSouL válasza laszlo168 (#5012) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ez nem igaz

"Lehet olyan típusú gazdaságtalan/elavult/nem megfelelő elektromos fűtést találni, aminél lehet találni gazdaságosabb fűtési módot"

Ez igaz.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#5016) BlacKSouL válasza laszlo168 (#5012) üzenetére


BlacKSouL
addikt

De csak hogy dobáljunk számokat.

Télen átlagban mondjuk 8 órát kell fűteni a klímával, hogy a lakás meleg legyen (23-25°C) (Délután 2-től este 10-ig..)
Átlagosan mondjuk 400W a teljesítményfelvétele ilyenkor. (8h x 400W= 3200 Wh = 3,2 kWh /nap)
Egy hónap legyen mondjuk mittudomén, például 30 napos. (3,2 kWh x 30 nap = 96 kWh /hó)
Áram ára legyen mondjuk kerek 50 Ft/kWh (96 kWh x 50 Ft = 4800 Ft)

Ott tartunk, hogy 4800 Ft-ért kifűtöttünk egy egyszintes átlag lakás 4 helységét villannyal 1 hónapon át.
Nem szépek a számok? Fogyasszon átlagban 500W-ot... : 6000 Ft
Legyen egy szar hatékonyságú és szívjon le 800W-ot átlagban... : 9600 Ft.
Utóbbi számok azért fikciók, de tartalmazzon mondjuk némi extra puffert. Normális mutatójú klímával bőven lehet a 400W-al számolni, és 8 óránál fölösleges többet működtetni.

Most tegyél mellé bármilyen "minden mást"...

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#5017) windy


windy
tag

Véleményem szerint egy új építésű házban szinte az egyetlen fűtési mód, amit jelen helyzetben - tekintetbe véve a gazdaságosságot, elvárható kényelmet, környezettudatosságot - érdemes betervezni az elektromos fűtés. Természetesen most az átlagos környezetben létesítendő fűtésről beszélek. Aki erdő közepén lakik, az úgyis fával fog tüzelni, aki meg búzát termel, az úgyis szalmával. De. Akinek normál, átlagos lehetőségei vannak, az elektromos - lehetőleg hőszivattyús - fűtést tervezzen, napelemes, rendszerbe visszatáplálós megoldással, ez a fűtési mód fog a legkevesebbe kerülni hosszú távon.

(#5018) csemberlen válasza BlacKSouL (#5016) üzenetére


csemberlen
őstag

1 db 3,5kW klímával kifűtesz egy lakást?

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5019) baloghgabor válasza windy (#5017) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Erdő közepén lakom, de eleget fűtöttem már fával! (nem, nem onnan vettem, ez egyrészt lopás, másrészt baromi fárasztó, de tényleg :U ). Persze nagyon romantikus a kandallóban pattogó tűz, meg a sparheltban készült kalács, ha éppen ráérek és otthon vagyok. De ha este/éjjel érek haza a melóból, akkor jobb szeretném, ha temperált házikó fogadna, ami még melegebb is lenne, ha egy gombot megnyomok (vagy esetleg távvezérelve, előre programozva 'megmondom' neki, hogy fűtsön, mire érkezek. Na és tényleg, abban igazad van nagyon, hogy ennél energiatakarékosabb és bizony kényelmesebb nem nagyon van manapság. Persze ha új házat építenék, és pénzem is lenne rá, hőszivattyús megoldást választanám természetesen. :B

bégé

(#5020) neduddki válasza csemberlen (#5018) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

pufokufonal feregjarat van a szobakkoztt /nalam meg a bejarati ajtonal/:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5021) BlacKSouL válasza csemberlen (#5018) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Számomra ez ugyanúgy nem meglepő, mint ahogy nyáron meg lehűtöm ugyanazzal.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#5022) laszlo168


laszlo168
senior tag

Nekem mondhattok bármit, számokat, adatokat, én csak a szememnek hiszek.
Haverom tavaly rakatott fel napalemeket 10KWatt-ot tud a rendszer.
Úgy gondolta azzal fog fűteni, megis vett hozzá mindent, a legkorszerübb berendezéseket( pénz nem számit).
Namost mikor beüzemeltük, tettünk rá külön mérőt mert nem akartuk elhinni, napi 100 kw-ott eszik a villany fűtés, igaz fűti az egész házat 10X12méter a ház sima 1 szintes pincézett, 3 szobás. Végűl is ez nem rossz neki, mert a napelem kitermeli egész évben, de akkor is sok a villany fűtés. Azt meg nem hiszem hogy egy 400 wattos fűtőtest befűt egy szobát, nekem az irodába 1 db 1800wattos fűtőtest van, és egész nap maxon megy, és igy ugy ahogy elviselhetó a tél.

(#5023) Zeki válasza laszlo168 (#5022) üzenetére


Zeki
nagyúr

Klímával (hőszivattyúval) kell fűteni, kevésbé zabálja az áramot, jobb a hatásfok.

(#5024) neduddki válasza laszlo168 (#5022) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

vna egy fogadasom gyorsan meg fogod kaponi a zalacsonykeritest;- )
esetleg a fizikai alaokkal nem gondolog hogy illene teszitaban loenni es az utann tenni ezket akijetlesket, mert igy csak neveseg tragya vagy

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5025) ngabor2 válasza laszlo168 (#5022) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Azért egy sima elektromos fűtést ne vegyél egy kalap alá egy hőszivattyúval. A hőszivattyúval/klímával például 400-500 W felhasználásával 1600-2000W hőt vihetsz be a helyiségbe.

neduddki: panelban távfűtés. Ha kint 15 alá megy a hőmérséklet, akkor bekapcsolják a fűtést. Ablakcsere megvolt, most már jobb a hőszigetelés.

[ Szerkesztve ]

(#5026) laszlo168 válasza ngabor2 (#5025) üzenetére


laszlo168
senior tag

Ne értsetek félre, én nem megyek szembe ezzel a fütési móddal, én szivesen fűtenék villannyal, de eddig senki nem tudta be bizonyitani hogy gazdaságos. Én most számoltam, fűtök 8 helyiséget, ez 500W- számolva is minimum 40w naponta, de ez nagyon alábecsűlve jött ki. Ha csak éjszakai árammal számolom, akkor is min, 30000ft havonta, és arról nem beszélve, hogy nagyon sok a meghibásodási lehetőség.

(#5027) Flashcash válasza BlacKSouL (#5016) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Szerintem ez a kalkuláció azért több helyen sántít, egy klíma nem így működik.
Nekem egy Mitsubishi Deluxe-om van MUZ-FH25VE (2,5KW hűtő/3,2KW fűtő telj.), bemásolom neked néhány adatát ami nem egy leegyszerűsített reklám adatlapról származik.

külső hőmérséklet / belső cél hőmérséklet / elérhető fűtő teljesítmény / teljesítményfelvétel / COP:
10 fok / 21 fok / 3,52KW / 602W / 5,84
5 fok / 21 fok / 3,1KW / 574W / 5,4
0 fok / 21 fok / 2,72KW / 534W / 5,09
-5 fok / 21 fok / 2,3KW / 481W / 4,78
-10 fok / 21 fok / 1,92KW / 406W / 4,72

-Remélem, hogy az adatsorból látszik, hogy a klíma elérhető maximális fűtőteljesítménye erősen függ a külső hőmérséklettől.
-A 3,2KW fűtőteljesítményhez társított 400W-os fogyasztás még +10 fok külső hőmérséklet mellett sem teljesül. (ráadásul ez egy COP 5,52 [W/W]-es klíma)
-az átlagos lakás nálam nem azt jelenti, hogy -10 fokban 1,9KW-al befűthető mind a négy helység, ráadásul nem is kell semmit fűtenünk pl. este 10, reggel XX között, mert nem veszít hőt 6-8 órán keresztül
-nem került szóba a komfortérzet, levegő szárítása sem

Az adatlap sok mindent elbír de én a klíma fűtésre kb. vészmegoldásként tekintek, akkor lehet alternatíva ha más fűtési megoldás nem megvalósítható.

[ Szerkesztve ]

(#5028) neduddki válasza Flashcash (#5027) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

kar hogy nem igazak az adatok, szep ids lenne...

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5029) Flashcash válasza neduddki (#5028) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Vagy te nem tudod értelmezni a másik adatsort, ami egyébként nem is ez a klíma típus és egyetlen paraméter jelentését sem tartalmazza. :))

[ Szerkesztve ]

(#5030) krx21 válasza Flashcash (#5027) üzenetére


krx21
nagyúr

Na, gratulálok. :C Ugyan ilyen klímám van, csak 3,5KW-osba... Mikori telepítés? Nekem tavalyi...
Hogy tetszik? Mi a tapasztalat?

Ami idegesítő, egy ilyen árkategóriájú klímánál, pláne ekkora nagy távirányítónál, hogy nincs külön két gomb a ventilátorfokozat állítására... (mindig manual állítom...) Csak egy gomb van és amikor 1 fokozattal vissza szeretném venni, akkor 5x kell megnyomni. Döbbenet, még jó hogy a hőmérsékletet nem így kell állítani...
Hozzáteszem mindegyik klíma ilyen...
Még egy negatívum: ha időzítve szeretném kikapcsolni, akkor nincsen olyan külön gomb, hogy sleep mint a TV-nél, amit ahányszor megnyomok, annyiszor mondjuk 15 perc múlva kikapcsol. Időzített OFF van, ahol mindig be kell állítani, hogy hánykor kapcsoljon ki. Aminek az állása, mindig az előző beállítás, tehát ha tegnap 12-kor akartad kikapcsolni, akkor mondjuk ma 23 órakor végig kell pörgetni a beállítást 23:15-re, hogy ha azt szeretnéd, hogy 15 perc múlva kikapcsoljon... :F :W

[ Szerkesztve ]

(#5031) neduddki válasza Flashcash (#5029) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

vajjn mennyi kuloseg is van a 2.5kW es 3.5kW-s kosostt???:- )))

nev fok1 cop1 fok2 cop2 fok3 cop3
fh25ve -10 3.1 -15 2.5 7 5.52
fh35ve -10 3.1 -15 2.6 7 5.0

udv

neduddki

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5032) Flashcash válasza krx21 (#5030) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Jók a tapasztalataim vele, halk mind a kültéri, mind a beltéri, teljesítmény felvételét is mértem nyáron és jobb lett mint számítottam rá.

(#5033) krx21 válasza Flashcash (#5032) üzenetére


krx21
nagyúr

Más bajom nincs vele...
Teljesítményfelvételét mértem: 150w-1200w között lehet hűtésnél.
Az 1200w-ot egyszer mértem nagyon melegben ahol maxra tettem, majd a fagyvédelem miatt 800-900w-ra lement kb 5-10 perc alatt...
Átlagban 500-600w alatt megy ésszerű beállításoknál.
De ha éjszaka takarékosan állítom be: 150-250w-al átvészelem vele az éjszakát!
Tipp:
A teteje vízszintes ezért könnyen lehet egy kertet készíteni a tetejére, sűrű szúnyoghálóval, + szűrőnek...
Nem fogja vissza és sokkal kevésbé koszolódik... ;)

(#5034) Flashcash válasza neduddki (#5031) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Amit te az euroventről (amit elfelejtettél forrásként megnevezni) megpróbáltál összeollózni azok a következő adatok:
nálad COP1 - valóságban: declared coefficient of performance at bivalent temperature condition
nálad COP2 - valóságban: declared coefficient of performance at operation limit temperature
nálad COP3 - valóságban: coefficient of performance at +7C
és az ehhez tartozó hőmérséklet adatok.

Ezek a gyártó által deklarált értékek amelyek nincsenek ellentmondásban a fenti adatsorral ami szintén egy Mitsubishi gyári adattáblából származik ahol megjelenik a belső hőmérséklet is változóként. Amit te linkeltél ott -10 fokos bivalens hőmérséklet mellett 3KW fűtési teljesítmény mellett deklarált COP érték, a két adatsor nem ugyanaz. :))

[ Szerkesztve ]

(#5035) neduddki válasza Flashcash (#5034) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

forras definialva: meg aleglsoben: forras szokasos:- )))
jol modo ewgy gari adatsorbol szarmazik ccsak nekem tunik mesesztorinrek, szertien d juro mijjen belso homesegletre mer?

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5036) Flashcash válasza neduddki (#5035) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ez az eredeti gyári adatsor ami neked hihetetlen.

külső hőmérséklet / belső cél hőmérséklet / elérhető fűtő teljesítmény / teljesítményfelvétel / COP:
10 fok / 21 fok / 3,52KW / 602W / 5,84
5 fok / 21 fok / 3,1KW / 574W / 5,4
0 fok / 21 fok / 2,72KW / 534W / 5,09
-5 fok / 21 fok / 2,3KW / 481W / 4,78
-10 fok / 21 fok / 1,92KW / 406W / 4,72
-10 fok / ?? fok / 3KW / 967W / 3,1 [Tbiv]
-15 fok / ?? fok / 2,5KW / 892W / 2,8 [Tmin op.]

Ehhez linkelted be az eurovent néhány spec. teszt esetében deklarált értéket, amiből befordítottam ide kettőt az utolsó két sorba.

-T[biv]: ebben az esetben 3KW fűtési teljesítményt rögzítettek és az ehhez tartozó COP van feltüntetve, miközben a fenti tesztben az 1,92KW fűtési telj.-nek köszönhető a jóval magasabb COP
//legalacsonyabb külső hőmérséklet ami mellett maximális fűtő telj. szolgáltatnak//
-[Tmin op] ez pedig a legalacsonyabb üzemi hőmérséklet teszt eset, ahol szintén jóval nagyobb fűtési teljesítmény van beállítva miközben a fenti adatsorban 0 fokon 2,72KW a beállított érték, nyílván a COP érték sokkal rosszabb lesz.

A két adatsor nem mond ellent egymásnak.

[ Szerkesztve ]

(#5037) neduddki válasza Flashcash (#5036) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

a 3.1@3kW szembeni. 4.72@1.92kW-t nem hiszme el, lhet ez barmijjen gyari adadt

udv

neduddki

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5038) Flashcash válasza neduddki (#5037) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Én elhiszem, gondolkodj hűtő módban. Ha van egy 3,5KW hűtésre méretezett hőleadó felületed amit erősen csökkentett hűtőteljesítmény pl. 1,5KW mellett használsz, akkor a hatékonyságod EER erősen javulni fog.

[ Szerkesztve ]

(#5039) neduddki válasza Flashcash (#5038) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

nem az a kerdes hogy javilni fog ezzle nincs is emmi gond, itt a josag novelse ijejn merteke a vickes:- )
samugy ez a tablazat is ez igazolja

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5040) Flashcash válasza neduddki (#5039) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Neked igen, nekem meg nem. Szerintem maradjunk ennyiben....

a 3.1@3kW szembeni. 4.72@1.92kW-t nem hiszme el, lhet ez barmijjen gyari adadt
Itt pedig az a kérdésem, ha az eurovent teszt adatlapjait fogadod el referenciaként, akkor nyílván tudod a belső hőmérséklet adatot is amit a táblázatban ??-el jelöltem.

Esetleg nálad a cél hőmérséklet is elhanyagolható tényező, és annak sincs semmilyen hatása a telj. felvételre és a COP-ra sem? :))

[ Szerkesztve ]

(#5041) Zeki válasza krx21 (#5030) üzenetére


Zeki
nagyúr

Tesó! :)

Ezt már tavaly vagy előtte hiányoltam más fórumon.
Nem egy nagy kunszt, de mégis úgy tesznek, mintha az lenne. Miért nem lehet lefele is váltani a ventifordulaton?
Miért nem lehet jobban/többször programozni a működés idejét?
És a te ötleted sem rossz, a gyorsított sleep gomb.

Ehelyett van mindenféle egyéb extra.

(#5042) BlacKSouL válasza Flashcash (#5027) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Engem (ha nagyon egyszerű akarnék lenni) nem érdekel, hogy a klíma hogy működik, nem érdekelnek a katalógusadatok, meg táblázatok, két dolog érdekel: mit mutat télen a hőmérő a szobában, és mit mutat a klímára dugott fogyasztásmérő (majd később a mérőóra)
Amiket leírtam az általam mért érték. Nem érdekel, milyen fűtőteljesítmény keletkezik a belső hőcserélőn, és mihez társul 400W konnektorban mért felvett teljesítmény, ha ezzel tartja az adott beállított hőmérsékletet.

Távirányító:
"..nincs külön két gomb a ventilátorfokozat állítására...Csak egy gomb van és amikor 1 fokozattal vissza szeretném venni, akkor 5x kell megnyomni. Döbbenet...
Hozzáteszem mindegyik klíma ilyen..."

Nem mindegyik...
Persze ez nem Mitsubishi, de nézd a': két külön gomb van a ventilátor két irányú állításához :U

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#5043) neduddki válasza Flashcash (#5040) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

mar korababn elhangoztt 20fok belso homerseglet

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5044) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#5042) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Én vagyok a hülye. Hát ez is csak egy gomb.
Mondjuk, két irányba is lehet nyomni, tehát lefelé is állítható a fordulat, de mégiscsak egy gomb, hisz ez csak egy Samsung.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#5045) Zeki válasza BlacKSouL (#5044) üzenetére


Zeki
nagyúr

Szerintem meg ő is, meg én is erről beszéltünk. A Samsung wifis modelje végre távirányítóban jobb mint a többi. :)

(#5046) Flashcash válasza neduddki (#5043) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Úgy hangzott el ahogy a forrásmegjelölésed, meg az adataid megnevezése, azaz sehogy.
Ha nem hiszel az adatokban, akkor az eurventet is felejtsd el, mert mindkét adat ugyanonnan érkezett. "declared" :))

(#5047) krx21 válasza Zeki (#5041) üzenetére


krx21
nagyúr

Így van, ezen is van minden, mozgásérzékelés stb. De a legalapvetőbb igényeket nem tudják egyszerűsíteni...

[ Szerkesztve ]

(#5048) neduddki válasza Flashcash (#5046) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

hat tan nem lenen tisztabn lenni a cop meressel, me ittna van eloirasl:- )
es egy fuggelne minosito szervezetnek vhogy jobban hiszek mint a gayrnak
de semmi gond Nked az adogod hog yhiggy benne hiszen megvetted, en meg inkabb a ketkedest valsztom:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5049) Flashcash válasza neduddki (#5048) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Szövegértési szinted kb. az íráskészségeddel vetekszik. :)
Pont azt írtam, hogy mindkét mérés valós és nem zárják ki egymást, te meg hihetsz amiben akarsz.

Az általad linkelt méréseket pedig nem a független minősítő szervezet végezte, talán nem ártana elolvasnod előbb amit linkelgetsz. :))

(#5050) jani08


jani08
csendes tag

Szia
Meg van ,kedden megtörtént.
Sok mindent nem tudok még mesélni mert sokk a munkám,de annyit mondhatok hogy tényleg nagyon halk.
Egyenlöre automatán használom éjszaka,még nem volt időm áttanulmányozni ,mit is tud.
Szerintem szupi kis gép.
A munka korrektten zajlot,amit kértem,úgy csinálták,panaszra nincs okom,ügyes fiuk.
Számlát elöre hozták,a megbeszélt összegről,plussz költség nemvolt.
Üdv:jani

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.