Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9301) asha07lcc válasza szunyog199 (#9287) üzenetére


asha07lcc
tag

Ha nem tudod ki az eredeti gyártó akkor csak a wh-ra vagy utalva ha baj van vele. Etz garban még elmegy de ha fizetős és horror az összeg nem árt ha tudod ki gyártotta.
A wh-nak vagy 4-5 cég gyárt szerinrtem. Saját gyártás nincs.
Tech doc szinte fellelhetetlen még egy sima hibakódtáblázat is.
Ha szerencséd van megy nincs gond.

De pl ha fűtésre szeretnél venni és megnéznéd van-e benne EEV adagolás akkor azt honann tudod meg?

[ Szerkesztve ]

(#9302) asha07lcc válasza szunyog199 (#9296) üzenetére


asha07lcc
tag

Megoldható. Mitsu, Pana , Daikin, Fujitsu-General még talán egyes koreai modellek és a kínai Gree amik egész jó és megbízható szerkentyűk a tapasztalat szerint.

LG és Samsung is van ami sok éve megy. Igaz van amelyik nem.

(#9303) asha07lcc


asha07lcc
tag

Érdekesség: beszállt a Bosch is a VRV-VRF termékek palettájára. Igaz Midea termékekkel illetve gyártással(gyártatással?)

Forrás:
[link]

(#9304) asha07lcc válasza windy (#9257) üzenetére


asha07lcc
tag

4,2-esmodell is van... de az idézett mondat 2. fele rossz. A hatásfok lehet jobb az új modelleknél de az adott kategóriában a hűtőteljesítmény maradt...

[ Szerkesztve ]

(#9305) BB9360


BB9360
aktív tag

A megrendelt klímával kapcsolatban - többek között - egy ilyen részt is tartalmazó levél érkezett. NEm hallottam még erről, ez ok?
"A klímavásárlás előzetes feltétele a leendő felhasználó által is aláírt eredeti, cégjegyzésszerűen kiállított tanúsítvány, melyben a tanúsítványt kiállító képesített vállalkozás hitelesen igazolja felelősségvállalását a klímaberendezés telepítésében. A telepítésért felelősséget vállaló vállalkozásnak a nyilatkozat készítésével párhuzamosan a hatóság adatbázisában regisztrálnia kell a képesített vállalkozás megnevezését, székhelyét, valamint a telepítés helyszínét."
Csatoltak is egy "Végfelhasználói Tanúsítvány a 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet 22. §-a szerint" című dokumentumot.
Akkor most először újra jöhet ki a klímaszerelő, hogy ezt aláírja? Mert a cég csak azután szállítja a klímát.
Ez manapság így megy, így van rendben?
Köszönöm!

(#9306) Zeki válasza BB9360 (#9305) üzenetére


Zeki
nagyúr

Igen. Ezért kell venni attól klímát, aki szereli is, és benne van abban az adatbázisban. A klímát már nem szerelheti akárki, a klíma útját nyomon követik. Senki sem akar magának milliós bírságot, így betartja a szabályt.

(#9307) BB9360 válasza Zeki (#9306) üzenetére


BB9360
aktív tag

Értem, köszönöm.
Csak ugye, amikor fővállalkozó csinálja a lakásfelújítást, akkor ez nehezebb...

(#9308) Zeki


Zeki
nagyúr

Az RTL híradóban bemutatták hogy melegszik a Föld (USA kutatók lemodellezték) Ez alapján 2016 még melegebb lesz.
Nem lesz érdemes várni a klímák telepítésével, mert simán lesz több hónapos várakozási idő.

(#9309) asha07lcc


asha07lcc
tag

Az R290-es klímák a kis kategóriában lassan beindulnak. A Gree már gyárt ilyet a Midea is inverteres változatban is. Lényege a természetes hűtőközeg
0 károsanyag és üvegházhatás.

[link]

(#9310) give3


give3
tag

Sziasztok,
Székesfehérvár környékén tudtok ajánlani megbízható céget/szakembert aki klímát telepít?
köszi.

(#9311) klarkzone válasza asha07lcc (#9309) üzenetére


klarkzone
tag

A propán (R290), robbanásveszélyes. A linkkelt egység töltete: 0,2kg. A legkisebb alapterület ahová fel lehet szerelni 7m2, ha a beltéri 1,8m magasan van. A hozzá adott 5m-es preparált csövezést fel kell használni, se többet, se kevesebbet... Elég részletes a telepítési útmutató. Au, minden elektromos berendezés legyen legalább 1m távolságra az egységektől. Legalább környezetbarát... kíváncsi vagyok, hogy mennyire érdekli majd ezen tulajdonsága a hűtőközegnek a vevőket, amikor a kisgyermekek szobájáról lesz szó. Nem véleményt mondok, csak érdekel, ki mennyire gondolja biztonságosnak az ilyen töltettel rendelkező gépeket. Persze van háztartási hűtőben is robbanásveszélyes hűtőközeg (R600a), ugyan ilyen minimális töltetekkel, szóval szakmai szemmel veszélytelen a dolog, inkább a szerelése/karbantartása körülményesebb ezeknek a készülékeknek...

(#9312) ALI_G


ALI_G
veterán

Gree-ből van olyan amit ajánlatok?

(#9313) ALI_G válasza ALI_G (#9312) üzenetére


ALI_G
veterán

3 klímát szeretnék telepíteni egy kétszintes házba és szeretném megúszni kb. 700k-ból telepítéssel, így gondoltam, hogy a két kisebb ami kevesebbet fog menni (2x2.5 kw), lehetne olcsóbb, de azért elfogadható minőségű, míg a 3.5 kw-os klíma ami a nappaliban lesz, lehetne valami magasabb minőségű, és egyben dizájnosabb is. Szeretném ha legalább a nappaliban lévőt tudnám távolról irányítani. A Daikin, Mitsubitsi, Fujitsu márkák mellett esetleg a Gree is jó lenne?

(#9314) windy válasza ALI_G (#9313) üzenetére


windy
tag

Hálószobába én lehet, hogy elkerülném a Gree-t, mert oda érdemesebb csendesebb készüléket tervezni, ebben pedig a japánok verhetetlenek. A nappaliban kevésbé számít egy-két dB, úgyhogy oda akár egy Gree U-Crown-t is választhatsz, ha mondjuk tetszik a dizájnja. Így közelében tudsz maradni az általad megszabott értékhatárnak.

(#9315) fulton


fulton
addikt

Az menniyre normális, hogy nekem a kifolyó csőből egy deka viz nem jött még ki (ami le van vezetve a terasz elé és néztem...), de pl a klima alatt meg hatalmas mennyiségű viz van megfagyva a csempén?

Csőben gondolom el van fagyva, de az a sok viz a klíma alatt honnan került oda? Rendesen 3cm vastagon oda van fagyva...de csak a kültéri alatt.

(#9316) PeterPH válasza fulton (#9315) üzenetére


PeterPH
senior tag

Fűtés üzemben a kültéri hőcserélőjén csapódik le a pára, nem a beltérién, hiszen utóbbi a meleg.

(#9317) BlacKSouL válasza PeterPH (#9316) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Az információ jó, csak hiányzik az összekötő kapocs : a beltéri meleg, a kültéri viszont hideg. Hidegebb, mint a kinti levegő, ezért csapódik le rajta a kinti levegő nedvességtartalma.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#9320) Zeki válasza #46372352 (#9319) üzenetére


Zeki
nagyúr

1., telepítési hiba
2., a kákán is csomót keres

Nekem FTX35JV1B van, évek óta megvagyok vele elégedve. Tökéletesen teszi a dolgát, és nagyon halkan ha kell.

(#9321) BlacKSouL válasza #46372352 (#9319) üzenetére


BlacKSouL
addikt

A klimatizálatlan lakás relatív páratartalma nyáron lehet 60-80% között is. A valódi nedvességtartalom ilyenkor magas. A klimatizált lakásban a relatív páratartalom 45-55% közötti, a hőmérséklet alacsonyabb, a valódi nedvességtartalom is kisebb. A szobában meleg nedves esetben van egyfajta "megszokott" szag, ami a párához kötődve lebeg a levegőben, míg a klimatizált lakásban a levegőből nagymértékben megkötődik a szaganyag, és előtérbe kerül a tárgyak, eszközök által kibocsátott szaganyagok összessége. Mesterségesebb, sterilebb, tisztább a szag. Szokatlanabb. A szaglásunk is más erősen párás, és száraz levegő esetén.

Nem összekeverendő a gyakran nedvesen maradó klíma pangó penészedő állapotából eredő szagával, vagy a gyártásból származó túlságosan aromás tömítőanyagok miatt érezhető szaggal.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#9323) Acheron válasza pjen (#9291) üzenetére


Acheron
őstag

Szia!
Köszönöm a válaszod!
Ma jön ki a villanyszerelő felmérni a helyszínt. Az előzetes egyeztetés során kérdezte, hogy hogyan legyen kiépítve a kül és beltéri betápja. Elmondása szerint a beltéri gyakran villásdugóval csatlakozik a mellé kiépített dugaszoló aljzathoz.
Elsősorban a szereléssel is foglalkozó fórumtársakat kérdezném, hogy mi lenne a legjobb megoldás, mi egyáltalán a szokásos eljárás?
Tetessek simán egy kötődobozt a padlástérbe, amiről a kivitelező szükség szerint kikábelezheti a bel- és kültérit egyaránt, vagy hozassam le egy dugaljba az klíma szerelési magasságába? (belül a lehető legkevesebbet szeretném kábelcsatornázni)
Nagyon köszönöm a szakértő véleményeket!

(#9324) zsebibali


zsebibali
csendes tag

Sziasztok,

Sikerült választanom.A tanácsaitokat illetve a klímaszerelő véleményét is figyelembe véve Fujitsu ASYG09LLCC / AOYG09LLCC klímát rendeltem. Az internetes legolcsóbb ára most 205e Ft.
Elvileg nekem beszerelik 225-ért.
Remélem jól döntöttem.
Mindenkinek köszi a segítséget.

Már csak az a kérdés, hogy a 10 éves garanciára érdemes-e kifizetni az éves karbantartásokat.
Valaki meg tudja mondani azok cirka mennyibe kerülnek? Miből állnak?
Illetve ha nincs rendszeres karbantartás (sőt egyáltalán semmi) akkor azért marad a 3 év garancia bármilyen meghibásodásnál?

(#9325) pjen válasza Acheron (#9323) üzenetére


pjen
félisten

Nekem nincsen kül és beltéri betáp.A beltéri csatlakozik 3x1,5 MT kábellel,villásdugóval.A kültéri a beltéiből leágaztatva kapja a betápot.

(#9326) Acheron válasza pjen (#9325) üzenetére


Acheron
őstag

Valami ilyesmire gondolok én is a második verziónál, dugaljig lejön a feszkó, onnan már (akár a beltérin keresztül mehet a kültérihez. A kérdés inkább az, hogy lehozassam -e egy dugaljjal a feszültséget a klíma mellé, vagy megállják egy kötődobozzal felette a padláson?

(#9327) pjen válasza Acheron (#9326) üzenetére


pjen
félisten

Ha "H" tarifát akarsz nem biztos,hogy lehet a kőrben kötő doboz vagy dugalj.Eről inkább Nesa forumtársat kérdezd Ö mostanában csináltatta.Szerintem jobb lenne a leendő órától egy zárt kábelt ki építeni a leendő klímáig.

[ Szerkesztve ]

(#9328) Acheron válasza pjen (#9327) üzenetére


Acheron
őstag

Ez is lehet. Gondolom a szakiknak van ezzel tapasztalatuk. A dugaszoló aljazatnak önmagában nem sok értelmét látom, ha úgy is külön kismegszakító körre fogom kötni, mert akkor az áramtalanításhoz nem kell kihúzni, elég, ha lenyomom a kismegszakítót. A kötődobozra csak azért gondoltam, mert abból könnyű tovább kábelezni, ha szükséges. Persze azt nem szeretném, ha az áramszolgáltató "kötne bele" :DDD

(#9329) pjen válasza Acheron (#9328) üzenetére


pjen
félisten

Mért nem oda teszel egy dobozt ahol majd lesz a klíma,mért erőlteted a padlást?Teszel egy dobozt amig nincs klíma akár le is tapétázhatod.

(#9330) lazac_ válasza Zeki (#9320) üzenetére


lazac_
tag

1; Az itt ajánlott cég telepítette
2; a kákán valóban csomót keresek, a feleségem viszont pont az ellentétem, mégis érzi ugyanazt (nem, nem én beszéltem bele).
Nyáron megtisztelhetnél látogatásoddal, mint szagértő, hogy validáld/cáfold az általam korábban leírtakat...

BlacKSouL: :R remek körülírás

(#9331) xxxjjjkkk válasza lazac_ (#9330) üzenetére


xxxjjjkkk
senior tag

Az nem hotelszag, hanem a luxus szaga.
Mások mit ki nem fizetnének, hogy Hotelben érezhessék maguk, minden nap.

"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"

(#9332) Zeki válasza lazac_ (#9330) üzenetére


Zeki
nagyúr

Én meg azt tudom mondani, nálunk semmilyen szag sincs. Újkorában volt valami újszerű szaga ennek is, meg a mitsunak is, de pár hét intenzív használat után elmúlt.
Aztán mikor windyék megcsinálták rajtuk az ózonos fertőtlenítést, akkor egy ideig megint volt "szaga".
A Daikin légtisztító meg bármikor csinál hasonló szagot, az ionizátorának köszönhetően.

Ha Kecskeméten laksz, nyáron elnézhetek hozzád.

(#9333) vizipok74 válasza #46372352 (#9319) üzenetére


vizipok74
csendes tag

Vegyél Mitsubishit annál senki sem írta hogy büdös. Nekem HJ35VA van. Fűtök vele, teszi a dolgát -13-ban is. Jóval olcsóbb mint a Daikin FTX, nagyobbat is fűt. ( Meg nem is büdös). Hűtésben ugyanaz a kategória mind a kettő. (És nem is büdös). Windy is melegen ajánlja a Micukat, igaz inkább a drágábbakat. (Mert nem büdösek). Nézd meg a 9192. hsz-t meg a 9223. hsz-t. Pár napon belül kettő pozitív. Minek kockáztatnál, ha olcsóbban biztosra mehetnél? Csak azért mert valaki naponta 25-ször leírja hogy csakadajkin. Jó a Daikin csak nem annyira. Érdemes a "másik" klímás topikot is megnézni. Beírod a keresőbe hogy Ururu Sarara penész, és találsz néhány hozzászólást Daikin csúcstermékéről is.
(Provokáció off)
(Amúgy először én is FTX-et akartam venni Windy akcióban, csak fűtésben gyengének találtatott.)

Bocsánat az indulatokért, csak csípi a szemem hogy félóránként be kell írni hogy dajkin hogy elbizonytalanítsák, eltántorítsák a többi japántól a laikusokat.

[ Szerkesztve ]

(#9334) Zeki válasza vizipok74 (#9333) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nekem is van belépős Mitsubishim. De a Daikinom jobbnak találom. Igaz, én nem használom fűtésre, max reggel egy kicsit a gyerekeknek, hogy ha kikelnek az ágyból, ne fázzanak.
De legyen, vegyen Mitsubishit. :) Azzal sem nyúl mellé.

(#9336) klarkzone válasza vizipok74 (#9333) üzenetére


klarkzone
tag

Melyik a "másik" topik?

(#9337) koxx válasza klarkzone (#9336) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Sztem erre gondolt [link]

(#9338) koxx


koxx
MODERÁTOR

Ma délelőtt voltak kint a pannonos srácok, 2 óra alatt megvoltak mindennel, nem hagytak rendetlenséget, a lehetőségekhez mérten minimális volt a porolás is. Elégedett vagyok a munkával és a készülékkel is. (ja és nem büdös a daikin :) )

2 kép a telepítésről

(#9340) koxx válasza #46372352 (#9339) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Daikin FTX35J2V1B / RX35K2V1B

(#9341) Mezga Aladár válasza koxx (#9340) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

A fal túloldalán van a kültéri?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#9342) koxx válasza Mezga Aladár (#9341) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Igen, közvetlen mögé lett építve ezért sem látszik semmi csövezés (belül). Sztem ez volt a legkézenfekvőbb megoldás ha már az erkélyen ekkora hely van.

[ Szerkesztve ]

(#9343) Mezga Aladár válasza koxx (#9342) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Korrekt. A cseppvíz élvezetés hova ment?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#9344) koxx válasza Mezga Aladár (#9343) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Erkélyről kilóg alul egy kb 80centis cső, fűre megy, szerencsére ott nincs semmi más.

(#9345) Mezga Aladár válasza koxx (#9344) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

:R

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#9346) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Sziasztok!

Bár nem biztos, hogy választ kapok, de azért megkérdezem: Szekszárdon melyik céghez érdemes fordulni klímaszerelés ügyében?

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#9347) vizipok74 válasza koxx (#9338) üzenetére


vizipok74
csendes tag

#9337. Igen erre.

Szép munka. (Még nem. ;] :) )

[ Szerkesztve ]

(#9348) luckyman válasza vizipok74 (#9333) üzenetére


luckyman
aktív tag

Ne má'. Most akkor tényleg büdös az ftxb? Inkább egy samsung ar7000? Azért a daikin 40-el olcsóbb.

(#9349) vizipok74 válasza luckyman (#9348) üzenetére


vizipok74
csendes tag

Csak szurkálódok. :) Volt néhány ember akinek büdös lett, de ez ritka. Sokat eladnak belőle és kevés a panasz. Prémium márka, de azért létezik más japán gyártó is. Érdemes utánajárni, olvasgatni az euroventet service manualokat.
Samsung általánosságban nem ajánlott, mert voltak (vannak?) megbízhatatlanabb szériái. Viszont nagyon komoly paraméterekkel rendelkeznek, jó áron. Sok kényelmi funkció van bennük. Pl. motoros vízszintes legyezés, wifi, két irányban állítható ventilátor sebesség (nem csak felfelé, mint a japánok többségénél). Szóval jó-jó, de sokkal több a probléma velük mint a japánokkal. A szakértők -ha nem japán termék- inkább a Greet (kínai, de jó) javasolják mint a Samut.

(#9350) EZoli752


EZoli752
tag

Ezek a samsung triangle pl AR7000 széria AR12HSSDBWKNEU - klímák már brutálisan jók szerintem.
Csak most sehol-se kapni majd márciusban.

3D élelmiszernyomtatás

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.