Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8251) dekan0v


dekan0v
tag

Sziasztok!
Miben különbözik a dry funkció a rendes hűtéstől?

(#8252) Chuck Norris válasza Chuck Norris (#8060) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Sziasztok, ma idejöttek a Pannonklímás fiúk nagyjából négy óra alatt telepítették a Daikin-t. A legnehezebb része az volt, hogy fel kellett mászniuk a tetőre, és ott billegve felrakni a 30Kg-os kültérit. A cégről csak a legjobbakat tudom mondani, mindent pontosan úgy csináltak ahogyan előre megmondták, teljesen profi a hozzáállásuk amit én egyáltalán nem szoktam meg az iparosoktól. Köszönöm mindenkinek aki ajánlotta őket.

(#8254) Zsolaf


Zsolaf
addikt

Nekem Genex Ice Blue-m 2.5 kw van kb 7 éve, nem hangos a belső (mondjuk mindig a legkisebb fordulatra teszem ventilátort) a külsőt is alig hallom pedig erkélyen van. A másik szobában egy régebbi Beko van az 3.5 kw annak már van hangja, de az már 10 éves.

(#8255) windy válasza #46372352 (#8253) üzenetére


windy
tag

Az, hogy egy klíma büdös, annak az esetek 99 százalékában nem maga a berendezés az oka. Pár évvel ezelőtt volt egy sorozat Hitachi gép, ahol már az új klíma is büdös volt, és nem is múlt el később sem a rossz szag, de ezekről a gépekről kiderült, hogy egy olyan ragasztóanyagot használtak, a beltéri egység szigeteléseinek felragasztására, amelyik nedvességgel érintkezve kellemetlen szagot eresztett, és ez okozta a fenti problémát.

Azt fontos tudni, hogy ha egy lakásban különböző szagok vannak (cigarettafüst, kutya, macska, egyébházi állat, zsíros kajaszag, stb, azt hajlamos a beltéri egység magában összegyűjteni, és akkor is kieregetni, amikor esetleg a szag eredeti forrása éppen nem is "működik" Ilyenkor hisszük azt, hogy a klíma büdös, pedig az csak azt adja vissza, amit beszippantott.

Egyébként volt idén néhány Daikin gépünk, aminél a kültéri egység valóban zörgött. A kültéri alaplemeze hozzáért a hőcserélő csövéhez, és bizonyos fordulatszámon ez bizony hallható zörgést eredményezett. Általában néhány perc alatt megszüntethető volt a jelenség, és onnan már a szokásos csendes volt a gép a későbbiekben.

(#8257) Zeki válasza #46372352 (#8256) üzenetére


Zeki
nagyúr

Hát a szembe lakó szomszédom soha nem fog többet Panasonicot venni.
Megvette (valószínűleg okosba) tavaly, idén már nem kommunikál egymással a beltéri meg a kültéri.
A szerelő aki felszerelte, már mást ajánlott maga helyett, aki ment volna, az egyszer volt náluk azóta sem elérhető. Windyék érdeklődtek utána, a forgalmazó csak 1 valamit adna, vagy a kültéri vezérlő panelt, vagy a beltérit, de a kettőt együtt nem. Windyék még nem utaztak oda-vissza kb 150Km-t, hogy megnézzék melyik a bűnös, mert erre nem volt idejük, a tulaj meg egyelőre a fogát szívja, hogy lenne egy szép fizetős kiszállás felmérésre, aztán meg még egy, mikor megjavítják a jó panellel.
Így a már 5 hőhullámos nyarat klíma nélkül szenvedték végig.

(#8259) Chuck Norris válasza #46372352 (#8253) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Nem tapasztaltam ilyet, idáig még nem éreztem semmi büdöset sőt már én sem vagyok annyira büdös amióta nem a 35 fokban kell ücsörögjek :)

(#8260) Chuck Norris válasza windy (#8255) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Te voltál nálunk ma?

(#8261) Quqesz válasza Zeki (#8257) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Nálunk csak egy pók hozta ránk a frászt az LG klímánál. Bemászott a csepicsőbe és eldugaszolta. A kondivíz nem ment ki és a szobában elkezdett csöpögni. Még ez sem lett volna baj,de a power gomb pont ott volt és úszott a vízben a mikrokapcsoló. Persze hogy ki/be kapcsolgatott :) kiszáradt és azóta jó. A pókot meg kikotortuk kábelbehúzóval.....

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#8262) windy válasza Chuck Norris (#8260) üzenetére


windy
tag

Nem, és a felmérést sem én végeztem, mert külföldön voltam. De, örülök, hogy rendben ment minden, használjátok egészséggel a klímát, jön úgyis a meleg.

(#8263) BlacKSouL válasza Quqesz (#8261) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Tudd miért kapod

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#8264) bendeguz76


bendeguz76
aktív tag

Az igaz lehet,hogy nagykerek vagy ahol be lehet szerezni klimákat,állotolag kifogytak daikin klimákból.akit megbiztunk szerelőt mitsubishit ajánlott helyette.kamu lehet?mitsut kaphatta joáron azért probál rábeszélni?rohadt egy ország sajnos nem bizok már senkiben

bendeguz_HUN

(#8265) windy válasza Quqesz (#8261) üzenetére


windy
tag

Ez rendszeresen előfordul...

(#8266) koxx válasza bendeguz76 (#8264) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem kizárt, hogy ebben a dög melegben kifogytak a készletek, de a Mitsu klímával ugyanúgy jól jársz.

(#8268) Zeki válasza #46372352 (#8258) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nálam a Panasonic mosógép után azt mondhatom, nem kéne ezzel is foglalkozniuk. Ja, és Indiában van Panasonic mobil is, az is inkább gáz hogy van.

(#8269) Zeki válasza bendeguz76 (#8264) üzenetére


Zeki
nagyúr

Idézek Windytől:
... a Daikin gyártónak gyakorlatilag augusztusra elfogyott a teljes készlete, amit erre a szezonra legyártatott.

(#8270) windy válasza bendeguz76 (#8264) üzenetére


windy
tag

A Daikin nagykereskedéseknél nagyjából elfogyott, és októberre ígérik, hogy lesz újra. Én azért nem adnám fel a dolgot, ugyanis nálunk még van bőven a Daikinból, több tipusból is, úgyhogy érdeklődj....

(#8271) Zeki válasza windy (#8270) üzenetére


Zeki
nagyúr

Akkor inkább Daikin, mint Mitsubishi! :)

(#8272) Quqesz válasza BlacKSouL (#8263) üzenetére


Quqesz
nagyúr

???

windy
Szezon előtt felkotrok a kábelbehúzóval megelőzve az ilyeneket...jobbat nem tudok,de csak 1 eset volt eddig....:)

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#8273) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Ha már ismét téma a szárításkor büdös/dohos szagot árasztó klíma, szeretném megkérni a topikot olvasókat, hogy az alábbi űrlap kitöltésével csináljunk egy felmérést ezzel kapcsolatban. A kérdések egyértelműek, kb 1 perc alatt kitölthető. Köszönöm!

(#8272) Quqesz
Biztos az LG klíma miatt szóltak be. ;]

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#8274) pjen válasza fi:zi'k (#8273) üzenetére


pjen
félisten

Lehet jó az LG.Ahová járok gyógyszertárba egy Genex klíma van vagy 6 éve,semmi baja.Nagyon csendes.

(#8275) koxx válasza windy (#8270) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A 16-os daikin szeria mikorra varhato, marcius korul?

(#8276) windy válasza koxx (#8275) üzenetére


windy
tag

Véleményem szerint nem fognak változtatni és új gépet hozni, esetleg pár betűjel változhat a tipusszámban.

LG gépekről: 8-10 évvel ezelőtt Magyarországon a márkásabb klímákból nagyrészt LG-t adtak el, ami köszönhető volt a megfelelő minőségnek, a közepes árszintnek, az importőr nagyon jó marketingjének, valamint annak, hogy az LG-nél fedezték fel azt, hogy lehet esztétikusabb beltériket is gyártani és értékesíteni, nemcsak az addig ismert rácsos elejű fehér hűtőgépeket. Jó pár évig a lakossági szegmensben az LG magasan vezette az eladásokat. Aztán jött a Samsung, és elkezdődött az iszonyatos árverseny a két márka között. A Samsung ugye lényegesen nagyobb cég, bírta a megtermelt veszteségeket, és szépen elsorvasztotta az LG eladásokat. Gondolom a nyomottabb ár miatt a minőség színvonala is is lejjebb csúszott, valamint a szép, sokszínű ArtCool sorozat is megcsappant. Ebből a harcból persze a harmadik fél, a japánok kerültek ki leginkább győztesen, Ők hódítottak el nagyobb szeletet a két koreai gyártótól. Érdekes, hogy a kínaiak - bár más területen megállíthatatlannak tűnnek - nem bírnak olyan ütemben piacot szerezni a nagyobb márkáktól, mint az várható lenne. Minőséget ők is csak pénzből tudnak gyártani, így nem jelentősen olcsóbbak a kínai márkák klímái, mint a koreai vagy japán gépek.

Az értékesítésre visszatérve : Amíg az LG alapgépe 30-50 ezerrel is olcsóbb volt, mint a vala párhuzamos japán, mondjuk Toshiba, Daikin készülék, addig persze, hogy a nép azt vette. Most már nincs ekkora különbség, sőt olykor már egyáltalán nincs, így a zembereket könnyebb a jobb minőség felé terelgetni.

(#8277) koxx válasza windy (#8276) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nekem jó lesz egy idei Daikin is, csak álljon meg br 200-ba :)

(#8278) BlacKSouL válasza Quqesz (#8272) üzenetére


BlacKSouL
addikt

csepicső? kondivíz?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#8279) kmarci25 válasza BlacKSouL (#8278) üzenetére


kmarci25
veterán

Depis vagy? Nehogy öngyi legyél! :DDD ;)

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#8280) d@minator


d@minator
addikt

Nekem azt mondták a csepegtetőre tegyek dryvit hálót gyorskötözővel, hogy ne költözzön bele darázs.
A falon a lyukát meg "gyurmával" tömték be.

(#8281) Quqesz válasza d@minator (#8280) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Nekem a szerelő mondta,hogy van aki azt v harisnyát rak rá,de nem ajánlja,mert az is eldugulhat és akkor az okoz gondot. A falat meg vmilyen szilóval nyomták be(szigetelés és a vadak ellen)

BlackSoul
Tudod a csepicső amin kijön a kondivíz..:DD :DDD

windy
Tényleg rengeteg lg klímát látni(2 szomszédomnál is csak az van). Jó volt a dizájn is (nekem négyzet alakú bútormintás bükk) meg megy rendesen,de mutatta a szerelőm is, hogy hát a szerelhetősége és az összeszerelés kicsit már trehányabb (konkrétan a beltéri tokjának az elemei szépen elálnak egymástól,kicsit gagyi hatást keltve). De 4 éve teljesít.

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#8282) Foobar


Foobar
tag

Én is most valamelyest szag-témában kérdeznék,mert én meg eleve háklis szoktam lenni mindenféle szagokra..
A Fujitsu ASYG07LECA -val szimpatizálok jelenleg, kérdésem, hogy ha esetleg , ne adja isten, számomra kellemetlen szaga lenne a benne lévő apple-catechin szűrő és ion-deodorization szűrő miatt, akkor ezeket eltávolítva is működik-e a gép, nem árt-e neki ha vki ezek nélkül használja. Tudom, elvileg pont az a funkciójuk hogy tisztítsák a levegőt, igen olvastam természetesen. (Mondjuk legjobb volna megszagolnom valahol ahol megtekinthető a nevezett klíma beüzemelve, nem tudom, van-e ilyen.)

(#8283) werszomjas válasza Foobar (#8282) üzenetére


werszomjas
őstag

Nálam ASYG09LECA van, 2db is mindjárt rögtön. (nem tudom az miben különbözik a 07-től)

Egyiket sem éreztem soha büdösnek. Se nappal, sem este alvásnál.

üdv

(#8284) Foobar válasza werszomjas (#8283) üzenetére


Foobar
tag

Köszi az infót, örülök :) Picit nagyobb teljesítményű a 09-es, ebben különböznek csak, ha jól tudom.

(#8285) Quqesz válasza Foobar (#8282) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Ne parázz,nincsen szaguk üzem közben. A kollégánál is az öntisztítás hozta ki. Amikor nem megy hűtéskor a kör(kinti nem vagy kicsit megy), akkor lehet max egy kicsit ilyen párás levegő érzet, de ez nem szaghatás.

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#8286) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Sziasztok!

A topik hemzseg az egyik nagy klíma forgalmazó cég reklámozásától valamint egyik márka sokkal jobban van preferálva a többivel szemben. A fórum nem hirdetőfelület!
Szeretném megkérni az érintetteket, hogy hagyjanak fel a cégek promójával a topikban és mindig az igényeknek megfelelően adjanak tanácsokat a választáshoz.

Konkrét cégnevet és márkát szándékosan nem írtam. Úgyis tudja az érintett, hogy kiről van szó.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#8287) Zeki válasza radi8tor (#8286) üzenetére


Zeki
nagyúr

Azért van jobban preferálva, mert nem csak jó, de van gyártói képviselete. És árban már elég versenyképes.
Természetesen jó a Fujitsu is, csak drágább. Jó a Mitsubishi is, csak nálam van abból is belépő meg a Daikinból is, és a Daikin a halkabb. Mert van éjjeli (csendes) üzemmódja. Nyilván van akinél ez nem szempont.
A Panasonic belépő modelljénél a műanyag burkolat minőségét szokták a szakik kritizálni, azaz elszíneződik pár év után. És jobban szerették, amíg a Panasonic Magyarország nem szállt ki mögüle.
LG , Samsung egymással nyomtak egy öldöklő árversenyt pár éve, a minőségük esett is.
Toshiba nagyon jó, nagyon drága, hol ez, hol az hozza be, most osztrák cégen keresztül jön, ha jól tudom.
Sharp klíma: nincs infóm. Valszeg valami kisebb cég hozza be. Alkatrész ellátás kérdéses.
Airfel klíma: olcsó, török, állítólag kis cég hozza, alkatrész gondokkal.

Na akkor mégis miről beszéljünk?

Nekem az az a bizonyos cég 3 klímát is telepített nekem az évek és lakások alatt, plusz a szomszédom is nagyon elégedett a Fujitsujával, amit tőlük vettek. Nos, én nem tudom másik céget ajánlani, őket ismerem.
Vagyis ismerek még egy céget, de az nagyon drága hozzájuk képest.

Akkor most mégis kit ajánljak?

[ Szerkesztve ]

(#8288) Klímamester válasza radi8tor (#8286) üzenetére


Klímamester
csendes tag

Kicsit úgy látom fordítva ülsz a lovon. Ha valaki keres megbízható szolgáltatót, akkor miért ne ajánlhatná bárki azt, akivel elégedett volt? Ha valaki kiválasztott szolgáltatót, miért ne írhatná meg a tapasztalatait az elvégzett munkával kapcsolatban? Ha egy szakember jónak tart egy gyártmányt, miért ne preferálhatná azt, ha ár.érték arányban nem tud jobbat? Hogy jobban van preferálva valamelyik? Senki előtt nem zárt a topik, lehet idecsábítani más márkákat preferáló szakembereket, és akkor el lehet dönteni, melyik az előnyösebb. Aki idejön tanácsért, annak fontos, hogy konkrét dolgokat ís írjanak neki, és ez lehet márka, sőt szolgáltató cég is. Ha ezt reklámozásnak érzed, akkor be is zárhatod akár a topikot, vagy kitilthatod az érintetteket, de azzal jót semmi esetre sem teszel. Érdemes elolvasni egyébként a topik címét is....

(#8289) laszlo168 válasza Zeki (#8287) üzenetére


laszlo168
senior tag

Ennyi erővel én is csak a Samsungot ajánlanám, mert nekem az van, azzal volt dolgom, meg azt a szerelőt aki felrakta, de még sosem tettem meg, pedig a Samsung elismert, 20 klimából 18 Samsung. A Daikint alig ismerik az emberek, mikor kimondom a nevét, azt kérdik , hogy az meg milyen bóvli cég terméke lehet, mert ismeretlen.

(#8290) Zeki válasza laszlo168 (#8289) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem az a fontos mit ismernek az emberek. A topik arrol szol, mi a legjobb adott penzert. Nyilvan a leghulyebb is ismeri a samsungot, mert mindent gyart. A daikin csak legtechnikaban utazik. Vannak gyartok, akik meg csak hangtechnikaban utaznak, es ha sertodotten odadobod hogy bezzeg a samsungot miert nem ajanljak, pedig sokaknak van otthon, akkor korberohognek.

(#8291) Zeki válasza Zeki (#8290) üzenetére


Zeki
nagyúr

Amugy ma voltam a zoldsegesnel, a gree klimaja porgott rendesen, de a kulterije nem volt hangos.

(#8292) Klímamester válasza laszlo168 (#8289) üzenetére


Klímamester
csendes tag

Hát, igen, a tájékozatlanság, az, ami miatt az ilyen topikok születtek. Ma Magyarországon , de írhattam volna, hogy a világon a Daikin klímából többet adnak el, mint Samsungból. A Samsung 15 éves gyártói múltjával szemben a Daikin 65 éve gyárt klímaberendezéseket, hűtőkompresszorokat, hőszivattyúkat, sőt hűtőközeget. 2014-ben a világ első helyén állt a klímagyártók között.

A Samsungot a telefonok, meg a tévék miatt ismerik leginkább az emberek, a klímáik, bezony igencsak leszakadva kullognak egyelőre a nagyobb klímagyártók mögött.

Érdemes megkérdezni pár klímaszerelőt (nem forgalmazót, mert ott csak az eladás a fontos)), hogy mi a véleménye a Samsung klímák minőségéről. Soha, egyetlen gyártónak, és itt a kínaiakat is értem, nem volt annyi meghibásodása, mint a Samsungnak.

(#8293) süti5 válasza radi8tor (#8286) üzenetére


süti5
őstag

Ezt most én sem értem.
Idetéved valaki és kér tapasztalatot, ajánljunk klímás céget és kinek milyen van, mi tűnik megbízhatónak, ár/érték arányban jónak. Ha én betévednék a fentebbi példából hangtechnikai topicba, én sem elégednék meg azzal, hogy van itthon 100 cég és 5 jó márka, abból vegyek.....
Nyilván mindenki hozzászól, én is elmondtam, hogy volt genex on/off-om, azzal se nagyon volt gondom, de most a daikinnal sincs, jól hűt nálunk is, szüleimnél, haveroméknál is, ennyi.

(#8294) Lala6 válasza radi8tor (#8286) üzenetére


Lala6
őstag

Ezt megjegyeztem már én is, a Daikin sem egy csoda, és a Pannon klímával sem tudtam megegyezni (apróságon múlott). Én hallgattam a szerelőmre (akit egy ismerősöm ajánlott), ő feltett egy Mitsubishi készüléket, teljesen elégedett vagyok vele, nem hangos, mint ahogy itt állítják, és ezen is van éjszakai üzemmód, nem is lehet hallani, hogy működik. Nem mellesleg a szerelő olcsóbban hozta, mint a Daikint és teljes körű 6év garancia jár hozzá (évi 1 karbantartás a feltétele, nem kettő, mint bizonyos gépeknél). Privátban többeknek leírtam már, nem szerettem volna ide berondítani a Daikin imádók közé...

(#8296) Klímamester válasza Lala6 (#8294) üzenetére


Klímamester
csendes tag

Senki nem állította, hogy a Daikin egy csoda, sőt azt hiszem elég sokszor elhangzott, hogy a Mitsubishivel és a Toshibával azonos minőség. Ha olcsóbb volt a Mitsu, annak sok oka lehet, pl. az is, hogy aki neked szállította, esetleg kisebb árréssel dolgozik. Ráadásul a Mitsubishi alap inverteresének az adatait megnézve, azért nem nagyon lehet egy lapon említeni a Daikin alapgépével, tehát érthető, hogy olcsóbb.

A garanciáról meg annyit, hogy a jó tapasztalat megmutatja, hogy adhat egy cég bármennyi garanciát - esetedben hat évet - a készülékre, ha nincs azt a garanciát hol érvényesíteni. Bármikor előfordulhat, hogy három-négy év után nem megtalálható egy cég, akkor hová fogsz fordulni a garanciális igényeddel? Mert a Mitsubishi-hez felesleges lesz, ugyanis ők nem adnak egyetlen termékükre sem hat év garit. Szóval ez amolyan átverés, annak érdekében, hogy úgy érezd, hogy jól jártál.

(#8297) windy válasza Lala6 (#8294) üzenetére


windy
tag

Tényleg nem tudtunk megegyezni, és az apróság az volt, hogy nem voltunk hajlandók trükközni a számlával... :((, meg nem vállaltuk el máshol vásárolt készülék felszerelését.

[ Szerkesztve ]

(#8298) laszlo168 válasza windy (#8297) üzenetére


laszlo168
senior tag

Persze hogy nem, mert azon nincs meg a 150%-os haszon :)

(#8299) süti5 válasza laszlo168 (#8298) üzenetére


süti5
őstag

Milliószor le lett írva, miért szerelnek a komolyabb klímás cégek saját maguk által forgalmazott klímát, ennek nyilván egy eleme a haszon is, de olvass vissza, teljesen érthetően le van írva.
Amúgy egy klímás vállalkozás gondolom nem szeretetszolgálat, hanem nyilván haszonra dolgozik, de a tartósan sikeres vállalkozásnak nyilván nem az egyszeri nagy bevétel a legfontosabb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.