- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Chaser #32049 üzenetére
Ez a keringetés olyan hogy igazából hideg nem jön belőle, csak a benti levegőt keringeti a klíma? Nem lehet hogy mégis valahogy a gombák elszaporodtak? Más fertőtlenítőt esetleg nem próbáltál meg?
Amúgy elvileg melyik módot szoktad/érdemes használni? Az AUTO mód az tiszta hogy beállítasz egy hőfokot, majd amikor eléri akkor lecsökkenti a befúvás sebességét, és aztán már csak szinten tartja a beállított hőfokot.
Viszont hűtés üzemmódnál gondolom a klíma csak hűt folyamatosan, és a beállított hőfokkal megegyező levegőt fúj folyamatosan? -
Chaser
legenda
válasz
arcitec #32048 üzenetére
nem vízben van a kültéri, és nem függőben, attól lehet hangos
daikin ftxf, sajnos továbbra is fújbüdi' jön hűtéskor, fűtéskor és levegő keringetéskor rendben, mivel pénteken volt fertőtlenítve is, nem dögölhetett bele a víz sehova, már tegnap is este büdös volt, olyankor csinálja amikor lelövöm a hűtést, és keringetésen megy pár óráig, következő hűtés indításnál büdös jön belőle, reggel pl kinyomtam mert nem kellett, dél körül kapcsoltam be, negyed ráig nyitva kellett hgyni az erkélyajtót, savanyú szag, kb mint a hányás ( : nagyon vidám....
valami tipp? -
Daffni2
addikt
válasz
BoneDragon #32043 üzenetére
Mennyi? Jóval nagyobb többségben vannak elégedettek.
Elégedetlen véleményt saját tapasztalat alapján igen keveset olvasni itt.
Ráadásul valószínűleg szerelési hiba miatt hangosak.
Elégedettet a saját tapasztalat alapján elég sokat lehet olvasni.Windy közben megírta a frankót
Azért az ő véleménye meglehetősen iránymutató! -
pjen
félisten
válasz
pug307sw #32017 üzenetére
Első sorban szerintem 8Kw kevés lesz ahhoz a házhoz.50W/légköbméterrel szoktak számolni.Én inkább egyedi split klimákkal és H tarifával oldanám meg.Egyrészt sokkal olcsóbb,ha egy elromlik,még mindíg tudsz fúteni.Inkább több kisebbet vegyél,mint egy-két nagyot.A komfort érzés sokkal jobb,nem fújja le a fejed.
-
-
windy
tag
Érdekes vita ez a Midea és Gree márkáról. Régebben egyértelműen a Midea volt előnyben eladott mennyiséget illetőleg, de igazából én már tíz éve sem szerettem a márkát. Rengeteg apró bosszúság volt vele, zörgő kültéri egységek, nagyon hamar sárguló, töredező műanyag alkatrészek, részegységek, a multijaik mind megbízhatatlanok voltak, vezérlés terén, így mi kerültük, ha lehetett. A Gree-t akkor még alig ismertem, először 2008-ban találkoztam vele, feltűnt, hogy a teljes pekingi reptér és az összes olimpiai helyszín kizárólag Gree klímával van hűtve. Kínai állami segítséggel a Gree annyira előretört, hogy csakhamar lenyomta a Mideát. Ráadásul a Daikinnal történő együttműködés következményeképp a minőség is sokkal jobb lett, mint a kínai ellenfeleké.
Magyarországon is hamar előretört a Gree, egyrészt a Midea gyalázatos üzletpolitikájával szemben a Gree importőre okosan építette fel a marketinget és az egész értékesítési rendszert. Hagyott árrést a viszonteladóknak, szakmailag komoly segítséget nyújtott és nyújt, a minősége pedig még mindig magasabb, mint bármely más kínai gyártóé, igen kevés velük a garanciális hiba, és az élettartamuk is hozza az elvárhatót.
Szóval az alacsonyabb árkategóriában szerintem mindenképeen a Gree esetleg valamelyik klónja lehet a nyerő, de ebben az esetben mindenképpen érdemes utánajárni, hogy milyen cég importálja. Én két normális Gree gyártó által gyártott más néven forgalmazott márkát gondolok vállalhatónak, az egyik a Cascade, ami a Friotech cég saját márkája, a másik a Polár, ami a Coolklima cég márkája. Az utóbbit ismerem jobban, nagyon komoly háttérrel építik a Polár brand-et, 2018-ban MagyarBrands díjat nyertek az innovatív márka kategóriában.Mindenesetre azért még mindig kínai márkákról beszélünk, és továbbra is fenntartom véleményemet, hogy ha tíz százalék körüli árkülönbséggel találunk japán márkát, akkor mindenképpen azt érdemes választani, mert csendesebb, megbízhatóbb, hosszabb élettartamú készülékhez jutunk.
-
BoneDragon
veterán
Ennyi negativ gree komment utan teljesen tanacstalan lettem... 160 korul milyen mas ajanlott marka van meg? 10nm hutes/futese, halk es jo ha van wifije, de nem letfontossagu.
-
Daffni2
addikt
Konkrét azonos kategóriába tartozó típus esetén lehet megmondani.
Jóval nagyobb a Szezonális energiahatékonysági tényező (SEER)
Hideg plazma szűrő
beépített WiFi
vizszintesen oldalirányba is mozgatja a terelőlapátot.
A beltérin LED kijelző
Auto szárítás(pld leállítás után 2 percig megy a ventillátor,hogy kiszárítsa a lamellákat)Ebben is van katalikus szűrő
Nem mozog a terelő oldalirányban
Kisebb energiahatékonyság
Drágább,ha WiFi modult rendelsz hozzá,még drágább.(#32040) TaaT
A Lomoról már írták,hogy milyen kategória,hol szerelték össze.
A szerelőm sem ajánlotta.
Itt is olvasni róla elégedetlen tulajoktól,hogy hangos,de az lehet helytelen szerelésből adódó probléma is.
Többen viszont elégedettek vele. -
TaaT
nagyúr
válasz
Daffni2 #32036 üzenetére
Én Gree Lomo+ klímát szereltettem fel, sem a beltéri sem a kültéri nem nevezhető halknak. A kültéri mondjuk nem érint mert 1 szinttel lejjebb van, a szomszéd meg azt mondta őt nem érdekli ha hangos. A beltérivel meg csak annyi bajom van hogy 4 ventilátor fokozat van, amiből a kettes már hangos. Az egyes és kettes fokozat között elfért volna még egy fokozat, amit a mobil alkalmazásban Mid-Low fokozatnak neveznek, de a klímám nem támogatja sajna.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Milyen lényeges funkció eltérések vannak a Gree és a Daikin márka között?
Köszönöm! -
Daffni2
addikt
válasz
Elektrosokk #32029 üzenetére
kérdés ugye hogy melyik Midea meg melyik Gree
Jogos
Kisvárosban lakom,csendes kis lakótelep 3-4 emeletes sorházakkal,este kutyasétáltatás közben figyeltem a klímákat,mindenhol erkélyen van a kültéri.kb 15 Gree,4 Midea,2 Daikin,több különféle számomra ismeretlen márka(valószínűleg on-off).
A Gree kültériket nem hallani lentről,az egyik Daikin surrog, a Mideákat mindegyiket hallom,az on-off klímák egyértelműen hangosabbak.Némelyik leálláskor jókorát csattan.
A szerelő ismerősöm,itt lakik,a Gree-t favorizálja a tapasztalatai alapján.Meglehetősen sokat szerelt fel a városban.
Ha probléma lenne,elég hamar híre menne, nem sok munkája lenne,tele volna a helyi facebook oldal a negatív írásokkal.
Nagyon tudnak ám támadni mindent.#32035 paler
Így voltam vele én is,Daikint szerettem volna,de a számomra fontos hiányzó funkciók miatt és a szerelő tanácsára hallgatva Gree Amber lett.
-
-
jozsi252
veterán
Elvileg egy inverteres klímának meg lehet mérni a valós áramfelvételét? Vagy az inverter miatt problémásabb, esetleg valami spécibb fogyimérővel lehetne?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Napfénysüti #32030 üzenetére
Nálunk egy Midea Ultimate Comfort van, eddig maximálisan meg vagyunk vele elégedve. A BreezeleSS is nagyon tetszett , de sajnos még nem volt elérhető.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Elektrosokk #32029 üzenetére
Kíváncsiságból kérdeztem mert ezt a két márkát néztem korábban.
Fölső szomszéd párnak 3,5 kW-is Midea van fent, a múltkor direkt megkértem őket hogy mutassák meg és nekem elég halknak tűnt mind a belső mind a külső egysége (maxon is hallgattam).De amúgy ha mi szereltetünk fel klímát akkor alighanem Daikin lesz mert arról olvasom a legtöbb jót illetve van náluk dolgozó ismerősöm aki talán tud segíteni beszerzésben.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Daffni2 #32023 üzenetére
A Midea egészen biztosan hangosabb lesz,ráadásul azért nem egy kategória szerintem a Gree-vel.
kérdés ugye hogy melyik Midea meg melyik Gree
(#32027) Napfénysüti szerintem ezt így kijelenteni nem igazán lehet, ahogy az ellenkezőjét sem, vannak mindkét gyártónak jó készülékei.
-
pjen
félisten
válasz
Napfénysüti #32027 üzenetére
Asszony unoka tesója az összel rakatott fel egy 3,5 Kw os Gree Ambert fűteni.A sarokról hallani ha megy a kültéri.Harmadik ház,igaz csendes környék.
-
Geller72
veterán
Üdv.
Tud valaki olyan céget, (forgalmazó és kivitelező egyben) aki Siófok-Tamási-Dombóvár környékén foglalkozik komoly, megbízható szinten Japán (Daikin, Toshiba, Pana, Fuji - és csak ezek!) klímával és adna egy multi rendszerre ajánlatot helyszíni felmérés alapján? Nem most lenne aktuális, szezonban, elég ráérős a dolog. A kivitelezés dátuma ~2020 tavasz lenne.
Jöhet privátba is.
Köszönöm.Geller
-
Daffni2
addikt
Azért milyen érdekes,hogy emberek olyan tanácsára hallgatnak inkább,akinek nincs személyes tapasztalata,csak hallott,olvasott valamit.
Nekem személyes tapasztalatom van,nem is egy,még a sajátom mérési eredményekeit is publikáltam..............A Midea egészen biztosan hangosabb lesz,ráadásul azért nem egy kategória szerintem a Gree-vel.
-
Logitech
aktív tag
válasz
Elektrosokk #32009 üzenetére
Kollégámnak se kell a kondenzvizet öntögetni, a gép elpárologtatja és a csövön kifújja. Azt nem tudom milyen márka.
-
pug307sw
újonc
Üdv mindenkinek.
A kérdésem az lenne,hogy adott egy 95m2-es ház ahol 8KW fűtésre kell számolni. A fűtést és hűtést is szeretném hőszivattyúval megoldani ha szerintetek is megoldható viszont nem tudom milyen legyen. Padlófűtésre szerettem volna kötni, de egyenlőre arra sincsen árajánlatom viszont sokan mondták,hogy drága lesz 3-4 millió simán. Viszont gondolkoztam mi lenne ha minden helyiségben lenne multi splitt klima amivel lehetne fűteni is. Ha a scop-ja jó ( 4-nél jobb) akkor megkérném rá a kedvezményes trarifát. Ha pedig beválna akkor napelemet tennék a tetőre. Mi a véleményetek? Szekszárdon lakom és itt lenne a munka is ha valaki tudna segíteni benne vagy ajánlani valakit.
Feltöltöm a ház rajzát is. -
Alajos85
csendes tag
Köszönöm!
Te milyen típusokat rakatnál fel?
Mik a favoritjaid?Daikin sensira széria?
(10-20 ft különbséget látok a 2kw és a 3kw osok között.
Ilyenkor nem érdemes a nagyobbakat venni?
3x25amper van a házban.Illetve ha márkásat vesz az ember, pl Daikin akkor az egyes tipusok között van nagy különbség ugyanolyan kw-os más tipusszámú készülékek között?
-
Chaser
legenda
válasz
feco70 #32008 üzenetére
mondjuk értelmes klímát kellett volna venni, ha jegyzőhöz megy és hangosnak találják, nem fogod tudni használni
ahogy láttam amber vagy jó, v nem, neked utóbbiból jutott, v nagyon hitványul szerelték felszerk:
ha érdekel írj pm-et, van egy wp, egészen pontos egyszer használta egy idősebb ismerős, ha érdekel megkérdezem megvan-e még neki, nemrég kezdte árulni, 90e, aztán rájött, h sajnos igaz amit a mobil klímákról mondanak: hangos ( : és persze ki kell vezetni azt is -
Elektrosokk
veterán
válasz
takacsbotond #32006 üzenetére
2-3 dl ahha.
(#31982) Szaki2 örülök hogy tudtam segíteni.
-
feco70
senior tag
válasz
Daffni2 #31991 üzenetére
Ezt most olvastam, másik fórum.Te is megtalálod.
Sziasztok! Pár napja szereltek fel nálam Gree amber, 3,5-ös klímát, és szerintem nagyon hangos. Volt már valakinek rossz tapasztalata? Másik:A kültéri egységet megreklamálta a szomszédom szerinte nsgyon hangos, és ne használjam este. Mit tehetek? Társasházban lakom
-
takacsbotond
őstag
Nagyon hasonló specifikációkkal rendelkező Vortex VAP-A12A1D klímát 50-ért látok. Azt meg shabad venni?
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
takacsbotond #32004 üzenetére
Itt találsz róla egy véleményt: [link]
-
takacsbotond
őstag
Üdv fórumtársak!
Gree GPH12AJ mobilklímáról mi a véleményetek?
80e Ft-ért venném használtan, egy évesen.
Vagy van esetleg jobb vétel ennyiért?
Albérlet, ezért fali klíma nem jöhet szóba, mobilklímát viszont ki tudnám vezetni a gázkonvektor csövén. -
windy
tag
válasz
Alajos85 #31997 üzenetére
Egy nagyobb, kb. 3,5 kW-os klíma a nappaliba, és a hálószobákba egy-egy 2 kW körüli berendezés. Ez az egyetlen jó megoldás, az az előnye, hogy akár fokozatosan, lépésről lépésre is megvalósítható. A padlófűtés nem alkalmas hűtésre. Még nyári nagy melegben sem komfortos és egészséges a 10-12 fokos padló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest