Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Gyerekek szobáiba szeretnék egy duál klímát ami télen fűtésre is jó. Egyik szoba 12 nm a másik 8 nm. Milyen típust javasoltok és kb mennyibe kerülne beépítéssel együtt?
-
PROTRON
addikt
válasz
Remekelek28 #60048 üzenetére
Tavaly október telepítés, csak maga a típus már régóta kapható, szal régi tervezés, amikor még kicsit másképp álltak hozzá.
-
PROTRON
addikt
válasz
mauimagic #60043 üzenetére
Ha az enyémnek nem lenne hangos a beltéri ventilátora, akkor nekem is éjjel nappal menne. Csak én a zajoktól nehezen alszom, a fűtési idényben is zavart a hangja, de valamiért hűtés alatt hangosabb a beltérim még legalacsonyabb venti fokozaton is a fűtési hangerőhöz képest.
-
mauimagic
senior tag
-
PROTRON
addikt
válasz
#72755712 #60040 üzenetére
Hozzászólni sem létszükséglet egy adott témához, pláne nem batárság nagy szamárságokat. Tovább is lehet görgetni, vagy akár kikapcsolni a PC-t és elmenni aludni, sokkal hasznosabb.
Értem hogy valakinek lételeme a trollkodás, még az értelmetlent is el lehet bizonyos szitukban fogadni, csak hogy annak is vannak szintjei, ez a hsz meg nagyon messze volt a szinttől.
-
-
TeeJay
félisten
Egyik alap Daikin modellen sincs motoros oldalirányú terelés... Ez csak neked újdonság maximum. Sőt még régebbi Comfora-ban sincs csak újabbakban.
Amúgy kb. 1x beállítod oszt csá, full felesleges funkció szerintem főleg amilyen kis terelő füleket mozgat jobbra balra alig számít bármit.Wifi sem létszükséglet. Aki normálisan klímázik az úgyis bekapcsolja azt 1hét múlva kinyomja ha hűvösebb lesz az idő de a meleg nyáron végig megy úgyis folyamatosan
-
embe
nagyúr
A Gree Amberrel - NEM a Royal Amberrel van valakinek tapasztalata, vagy infó róla?
-
F.N.
tag
válasz
DNReNTi #59997 üzenetére
Felesleges is lenne kidobni.
Típus szám alapján már R32-es a Lomo plus klímád is.
Comfort X kicsivel jobban fűt még -15-ön, meg -20 körül is elvan még,
de a másik sem sokkal marad el mellette.
Mind két klíma, sőt minden klíma lejegesedik +3 fok alatt,
de megoldják a leolvasztást, és ha el tud folyni szabadon a víz,
akkor nem lesz gond vele.
Szerintem csak rád akart sózni még 2 Comfort X-et. -
beers
addikt
Megint 20k-val emelkedtek az árak!
384ről 403k..... -
feco70
senior tag
válasz
robag93 #59922 üzenetére
A 2,7 KW 18 m2 ajánlja a Gree nem is értem, ez 5 kw gép, marha nagy gép. Egy egész lakást ,hogy akarsz vele kifűteni? Egy légtér az egész? Bár a Royal átfújja a lakást 31 db hangnyomásszint ha jól emlékszem, nem komfortos, de a meleg nem kanyarodik.
Ha meg vissza veszel ki be fog kapcsolgatni mert körülötte meleg van, leszabályozni meg nem tud -
pjen
félisten
válasz
freeknight #60026 üzenetére
Azért nem 1500 ftaz.
-
mpo
veterán
válasz
freeknight #60026 üzenetére
Samsung tévékbe se fér bele a Gigabites Ethernet kártya, csak a 100 Mbit/s-os.
Ezért használom WIFI-n, mert gyorsabb. -
Z_A_P
addikt
válasz
DroiDMester #60023 üzenetére
Nezd, autonal sem azt nezem van-e 4 kereke meg kormanya, feltetelezem ezek alap dolgok
Neztem teljesitmenyt (huto/futo), meretet, stb. De ezeket nem.De nem problema, csak meglepodtem. Fontosabb a minoseg (ami a kovetkezo 10 evben derul ki) mint a csili vili dolgok.
Viszont jo hogy beleneztem az itt hagyott (szemet) dobozaba (kerestem a wifi ssid/pwd cimket, amit a szerelok kidobtak), benne volt bontatlanul a 2 titanium szuro
Beraktam gyorsan. -
Mi alapján választottad ki hogy ez a típus legyen? Nem néztél utána hogy ezek amiket hiányolsz funkciókat nem az alap szériás sensira részei. Ráadásul az XC széria még butított verzió is az XF hez képest!
Amiket hiányolsz az a 2X ennyibe kerülő DAIKIN részei csak gyárilag.
Én ha veszek valamit előbb utána nézek hogy valójában mit tud, és mire számítsak, ha ezt megtetted volna te is, akkor nem ért volna meglepetés téged sem!
-
Z_A_P
addikt
Most rakattam fel egy Daikin klimat (FTXC35CV1B).
Kapaszkodjatok!
Vizszintes fujas iranyat csak kezzellehet allitani a belterin. Meg jo hogy nem magasra kerult.
Odamesz, felnyitod, es kezzel eltolod balra/jobbra. Ha swing kellene, akkor ott allsz es huzogatod
Fel-le iranyt mar lehet tavval/appal is.
Ja, wifi modult is kulon kellett venni hozza (+10e)
A masik szobakban gree-k vannak (Pulse), ott a fentieket mind tudja a gep alapbol, alaparon.
Ilyen soherseget (kezzel kell tologatni a lapokat hogy vizszintesen merre fujja) nem lattam meg...Mindenesetre nem akkora para, es remelem a nev (Daikin) valoban jobb minoseget fog jelenteni mint a Gree pl.
-
elfelejtette
veterán
válasz
feco70 #60008 üzenetére
Nézegettem az eurovent oldalon az olcsóbb ársávot, és egyre kevésbé értem:
Modell neve/TBiv kW (-7)/TBiv cop:
Fujitsu 12 KPCA 2,21kW 2,35cop
Midea Breezless 2,12kW 3,15cop
Extreme Save Pro 2,21kW 2,8cop
Midea Oasis Plus 2,12kW 3,5cop
Daikin FTXF35C/D 2,3kW 2,75cop
Gree Amber 2,64kW 2,8cop
Hitachi Rac Dodai 2,7kW 2,8cop
Hitachi Standard 2,3kW 3,4cop
Pana FZ35-WKE 2,19kW 2,39cop
Pana TZ35-WKE 2,45kW 2,87cop
Ez alapján nem látom a mostanában sokat emlegetett Midwa Oasis Plus (Fisher Nordic) őrületes fűtési teljesítményét... -
Tony21
tag
-
fordjee
aktív tag
válasz
erdey_a #60012 üzenetére
Tudom, de több millió nincsen sajnos szigetelésre. Az lenne az igazi, de egyelőre lehetetlen, talán jövőre vagy két év múlva. Gyerek nincs ide bejelentve, anélkül meg dupla áron van minden, viszont ha a fűtésre ki kell majd fizetni több mint egy millióval többet, sosem lesz meg. Villany is át fog lendülni, de az csak dupla áron van jelenleg, így most valami olyasmi a cél, hogy gázzal minimálisan azért fűteni, hogy ne lépjük át és rásegíteni klímával. Fogalmam sincs, mennyi lesz a gáz, ha csak mondjuk 15 fokra állítjuk a 22-23 helyett, de nem lenne jó télen szembesülni vele, hogy havi 200ezerért megfagyok a gyerekkel
-
Aszi123
tag
Aham, megkövetlek bátya. Feltételezve, hogy igazak a régebbi számok, akkor ezt kérdést megoldották másképp a gyártók. Vajh miért is? És nyilván a "bele pufferelés" és a fokozatmentes venti is sokat hozott, inverterek, komp stb stb. Ám ezektől függetlenül lennie kell egy határnak, ahol jóformán on/off lesz, a magas minimum hűtőteljesítmény miatt, hiába a sok trükk. Mondjuk légköbméterenként max. 10w vagy az alatti hűtőteljesítmény kérésnél, de lehet ez extrém példa. Aztán, hogy ezt 10 körüli modulációt miért szüntették meg, gazdaságosság, megbízhatatlanság stb.? Pedig könnyebb kapaszkodó az átlag usernek, mint kibogarászni egy klíma nagyjábóli gépészeti működését. Halásznak a zavarosban ezek is
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #60009 üzenetére
Euroventen.
Ami nincs ott, annak általában nyomós okai vannak. -
erdey_a
addikt
válasz
fordjee #60007 üzenetére
cseberből vederbe...
ez tévút. a szigetelésre költs, ne klímákra.
ha 350e a számla, akkor ca. 3400 m3 gázt fogyasztotok egy év alatt. Nyilván nagyobb a házad, de én 900-at. 80nm ezer éves falusi kulipintyó, de van rajta körben 10cm polisztirol, meg 20cm gyapot a padláson.
Most el akarsz költeni ~400ezret egy klímára, ami továbbra sem ingyen fűt, viszont hamar az áram lesz korlátos vele (ha eddig nem lenne az, amit kétlek).
szerintem ez rossz irány. -
fordjee
aktív tag
Köszi a válaszokat. Akkor menjünk feljebb az árban, gagyit nem szeretnék. Előfordulhat, hogy nappaliban alvás lesz, 2 generációs ház, 350ezer körül van a gázfogyasztás évente, ezt kell a felére lecsökkenteni valahogyan. Rohadjon meg aki kitalálta ezt így...Na mindegy.
Szóval az a cél, hogy az emeleten árammal menjen a fűtés, egyelőre a nappaliban, a gáz limit elég lenne akkor lentre. -
törölt tag
válasz
South Velen #60002 üzenetére
Azért a -7 fokon, 2,72 COP nem az a bizalomgerjesztő adat.
-
South Velen
addikt
válasz
#73959936 #60004 üzenetére
Gondolom nem a nappaliban alszik, de ilyen hangos ebből a 3.5kW-s verzió is?
az 5kW az tiszta, hogy hangos, melyikből nem, de a 3.5kW-sra 23 db a gyári adat, ezek szerint gyakorlatilag ez egy kamu adat?
Akkor viszont lehet akár 1.5-2x ennyit kell rászánnia.
Ennyiért esetleg a szokásos Fisher Nordic (Midea Oasis Plus) férhet még bele a keretbe, de a Haierben jobban bíznék egy fokkal. -
törölt tag
válasz
South Velen #60002 üzenetére
aludni nem igen fog a beltéri alatt
-
elfelejtette
veterán
válasz
fordjee #60001 üzenetére
Elfelejtette(d)?!
Egyébként az én alap olcsó (160ezer) kínai klímám sem alkalmas elvileg fő fűtésre, mégis 5 szezont toltam már végig vele. Igaz nem volt se halk, se hatékony, de fűt.
Ettől függetlenül ideje lenne lecserélni valami komolyabbra. Vagy esetleg 10 centi szigetelést dobni a falra... -
South Velen
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk dokkolókat
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest