Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8851) Zeki válasza ALI_G (#8850) üzenetére


Zeki
nagyúr

Lakása válogatja. Szigetelés, elrendezés. Meg nem mindenki szereti, ha folyamat keveredik a levegő.
Nálunk a padlófűtés megy kondenzációssal, mert 3 gyerek mellett így ideális.

(#8852) ALI_G válasza Zeki (#8851) üzenetére


ALI_G
veterán

Aha, mondjuk eleg nyaron ha keveredik a hideg levego. :)

(#8853) windy válasza ALI_G (#8848) üzenetére


windy
tag

Az emeletre semmiképpen nem érdemes az 5 nm-es közlekedőbe beltérit rakatni, mert nem érne semmit. A teljesítmény jelentős része lemenne a lépcsőn a lenti szintre, a többi sem hűtené a szobákat jelentősen. Egyszerűen hűtéstechnikailag hibás elképzelés egy ilyen kicsi helyiségből több nagyobbat hűteni. Magyarországon a kétszintes családi házak 90 százaléka hasonló elrendezésű, és sokszor felmerül ez a kérdés, hogy lehet-e a felső szintet egy beltérivel hűteni. Nos, én még nem találkoztam olyan házzal, ahol ez sikerült volna.

(#8854) nesa válasza ALI_G (#8852) üzenetére


nesa
veterán

Szia!
Annyi a kulonbseg a cirko es a klima kozt hogy amikor kb 60-70 et fizetnek gazra! akkor fizetek 20k villanyra, klimaval futesnel csak az ingyen fa olcsobb.

Most megneztem atlagba ilyenek fogynak most napi szinten hogy 11-14Kw nekem kulon oram van a klimara, es futesszezonba ejszakai aron kapom egesz nap 23,50ft/kw h tarifa

(#8853) windy

Ja hogy te hutesbe gondolkozol , nekem meg az agyam csak a futesre al ra :D
Igazabol nem mondta hogy futeni vagy huteni akar.

Ezert is szeretem en az egyszintes hazakat.

[ Szerkesztve ]

(#8855) ALI_G válasza nesa (#8854) üzenetére


ALI_G
veterán

Ejszakai aron csak ejjel lehet vele futeni :) de legalabbis tobbnyire. Ez akkor megis hogy tud eleg lenni?

Windy: ebben az esetben 3 belteri kell, az mar eleg borsos aru. Mondjuk 2 kulteri minimum kell (fent dupla), az esztetikailag se tul szep egy hazon. Mondjuk ha szomszed fele nez, akkor kb mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#8856) nesa válasza ALI_G (#8855) üzenetére


nesa
veterán

Nem nem dehogy, megtudod kerni bizonyos inverteres keszulekekre a H tarifat aminek az ara ugyan annyi mint az ejszaki aram, viszont ezt okt15 - april15-ig kapod folyamat napi 24 oraban.

Cirka 100nm futok vele, az alapteruletem 117nm.

[ Szerkesztve ]

(#8857) asha07lcc válasza nesa (#8856) üzenetére


asha07lcc
tag

Elmü-Émász területen Geo is van az egész éves és napi 2x2 óra szünet.

Egyébként utánajártam és a H terifa esetében pár napja(okt25 körül) annyit mondtak nincs változás. Elmü üsz. hivatalos álláspont direkt rákérdeztem 2x is.

[link]

(#8858) asha07lcc válasza ALI_G (#8855) üzenetére


asha07lcc
tag

(#8859) akta01 válasza asha07lcc (#8844) üzenetére


akta01
csendes tag

Néztünk gáznyomást maximum terhelésen mindkét üzemmódban. Azért lett még rátöltve egy kicsi, mert pont határeset volt. A gépben ugye kb 5 méterre elég a gáz, és nálam kb. annyi is lett a csőhossz, ezért akkor elégségesnek tűnt. A leállásnak nem tudom köze volt-e hozzá, de miután a porszűrőket kitakarítottam, már nem csinálta, csak miután felfűtötte a szobát. Szerintem az lehetett a gond, hogy nem bírta messzire elfújni a meleget a géptől, ami így a gép körül hasznosult, és így azt érzékelte, hogy elérte a kiválasztott hőfokot...
Most már fűt rendesen, de tökéletesen még nem vagyok vele elégedett.

(#8860) Tibi98


Tibi98
tag

Sziasztok!

Tanácsot, illetve véleményeteket szeretném kérni a következővel kapcsolatban:
Adott egy 62nm-es új építésű földszinti lakás. Aránylag jól szigetelt (30cm Porotherm+10cm szigetelés, 3 rétegű üvegezés).
Alapvetően nem volt vészes a nyári túlmelegedés, a 2 hetes kánikula végére is csak 26-27 °C-ra melegedett fel a lakás, igaz ehhez nagyon ügyeltünk a redőnyök lehúzására, illetve nem főztünk nap közben.
Ennek ellenére erősen gondolkozom egy klíma beszerelésén, és ha már rászánom a pénzt, akkor olyat vennék, ami fűteni is tud.
A lakás alaprajza a következő:

Az előszerelést már az építkezés során megcsinálták, ezért a kül- és beltéri egység helye adott (pirossal berajzolva).
Egyik aggodalmam, hogy eljut-e majd a meleg/hideg levegő a lakás távolabbi pontjaira?

Ma volt kint egy klímás, szerinte nem lesz nagy probléma, mivel kicsi a lakás.

A következő készülékeket ajánlotta:
Fischer FSAI PRO 90 AE1
Fisher FSAI-SU-120AE2
illetve:
Fisher FSAIF PRO 123 AE2

Szerinte, mivel nem jelentős a nyári túlmelegedés, talán elég lenne a kisebb is.
Fűtést tekintve, most egy éve, hogy beköltöztem, eddig 65eFt a gázfogyasztásom fűtésre, melegvízre. Nem tudom, érdemes-e megvenni a nagyobb gépet csak a nagyobb fűtési teljesítmény miatt, elvégre a gázzal sem vészesen drága, illetve szerintem a kis gép is sokat rá tud segíteni.

Mit tanácsolnátok, egyáltalán mi a véleményetek ezekről a klímákról?

[ Szerkesztve ]

(#8861) klarkzone válasza Tibi98 (#8860) üzenetére


klarkzone
tag

A 3,5-est vedd, kb. arra készülj, hogy 5 fokig (külső hőmérséklet, száraz idő) tudod majd gazdaságosan (nem kell mással fűtened) használni fűtésre nappal, inkább temperálásra. Hogy miért ne fűts éjszaka, és 5 fok alatti hidegben? Éjszaka hideg van átmeneti időszakban is, nem tud jó hatásfokkal fűteni a gép, ráadásul hangosabb is a kültéri mert állandóan megy, mindenkit zavarni fog, sokszor leolvaszt ami kidobott pénz, ráadásul a gép élettartama csökken, a beltéri magasan van így alacsony ventilátor fordulatnál (éjszaka ugye már zavaró, ha nagyon teker) egymagában kering a meleg levegő, ha a padló már túl hűvös - csökken a hőérzetünk stb. Hűtésre jó lesz, akkor annyi lesz a veszteség, hogy az egész lakást hűtöd nem pedig lokálisan a helységeket, ideális esetben 1 klímát a hálóba, 1-et a nappaliba, és ott működjön ahol tartózkodik az ember.

(#8862) nesa válasza klarkzone (#8861) üzenetére


nesa
veterán

Mar ne is haragudj ez igy nem alja meg a helyet, es meg finom voltam.

Szamold mar ki mekkora kidobott penz ha orankent 1x jegtelenit ami a legnagyobb hidegbe is kb 5perc maximalis fogyasztason szamolva kb 50ft ha draga a villany legyen 80ft naponta, de ennyibe nem kerul.

Szoval fillerbaszni orankent 2-3ft on nemis tudom mit mondjak.

[ Szerkesztve ]

(#8863) nesa válasza klarkzone (#8861) üzenetére


nesa
veterán

egyebkent nem a hideg a problema hanem a hoeses akkkor kepes 30 percenkent is jegteleniteni meg a durvan nagy tejfol kod, ezekhez kepest -10 be annyira szaraz a levego hogy meg orankent se biztos hogy jegtelenit.

[ Szerkesztve ]

(#8864) süti5 válasza Tibi98 (#8860) üzenetére


süti5
őstag

Nekünk is kb. ekkora lakásunk van, a 3,5-es KELL, ha már szereltetsz klímát, pláne ha azt szeretnéd, hogy egész lakásban érezni lehessen, ha hűt/fűt.
2,5-öst ne szereltess be, picit kerül csak kevesebbe, de sokkal kevésbé éri meg.

(#8865) pjen válasza Tibi98 (#8860) üzenetére


pjen
félisten

Egynél több kéne,ahhoz hogy mindenhol érezd a nappaliban szélvihar kell.

(#8866) nesa válasza Tibi98 (#8860) üzenetére


nesa
veterán

Ha nalam a futes lenne a foprofil en a wc ajto fole raknam(sajnos ebbol a szempontbol bena az elrendezes), futes es hutes modban sem tudnam elviselni az ebedlo asztal felett, ez szamomra elet idegen amugy a nm alapjan egy 3,5 gep rohogve futene meg -20 ba is, a konyhaba nalunk pl nem kell futes se mert a gepek befutik ez ossztonzi az asszonyt a terep hasznalatara:)

De ha mar nappali akkor a 2 ablak koze, onnan sokal jobban tudod a szobak iranyaba terelni, nem fog megalni a meleg , nekem tobb cifra van es egy gep futi, meg soha nem alt meg a meleg az ajtoba:D

(#8867) asha07lcc válasza Tibi98 (#8860) üzenetére


asha07lcc
tag

kell a 3,5-ös szerintem . Hűtés esetén nagyobb az esély arra, hogy a levegő keveredik és valamennyi hűs mindenhová jut. Igazi megodás több gép lenne
Fűtés esetén mivel a meleg levegő sűrűsége nagyobb jobban rétegződhet és a nyílászárók miatt nehezebben is áramlik a levegő. Azaz ebben az elrendezésben a fűtés nem elsődleges opció főleeg 1 géppel. Természetesen használható arra is és rá is segít. Előttem leírták, hogy nagy páratartalmú időben a fűtés üzemmód olvasztásokkal jár de ennek az energiavesztesége még nem annyi ami gazdaságtalanná tenné az üzemeltetést. A gép elhelyezése nem a legszerencsésebb fűtés szempontjából elsősorban de hűtési üzemben sem fúj be a kis szobák elé jobb lenne a két nyílászáró közé tenni a beltérit(nyilván már nem lehet).

Ha fűtesz akkor a kültéri jelentősebb mennyiségű cseppvizet termel arra ühgyelni kell el tudjion folyni.

Olvasztás erősen gép szoftver, páratartalom és hőmérséklet függő. Valóban van hangja ha összenyitja a szelepeket azolvastztás elején és végén. Forszírozottan keringteti a levegőt benn ha jó hatásfokot akarsz. Mivel fenn van a beltéri ez hangosabb mint a hűtési üzem mivel itt a gravitáció ellen dolgozik a beltéri(hűtésnél nem). Kivédhető parapetes géppel akkor a helyzet fordított inkább hűtésnél rétegződik jobban a levegő és fűtésnél radiátorszerű az élmény.

Ezt neked kell eldöntened.

Hatásfok: Nagyon gépfüggő egy mibnőségi hatékony géppel -10C-ban is olcsóbb lehet a gáznál dee egy nem alakalmas géppel energiazabáló szörnyeteg is leheet.

Eurovent ERP amit érdeemees tanulmányozni. Meg légszállítás zajszint. A fizika nem átverhető kis hőm különbség esetén nagyobb tömegű levegő szállít el ugyanannyi hőmennyiséget. Ekkor hatékony a hőszivattyú.

[link]

Az általad említett gépek a következők:
Fischer FSAI PRO 90 AE1= Midea a gyártó infra táv: RG36A/BGEF

[link]

Fisher FSAI-SU-120AE2=Midea a gyártó
illetve:
Fisher FSAIF PRO 123 AE2=Midea a gyártó

ilyen pénzekért inkább nézz körül a japán alapgépeknél vagy a koreai nem alap 1-el jobb gépeknél vagy az eredeti Midea gépek közt.
MIDEA MS11MU-12HRFN1-QRD0GW(B) pl. kifutó modell de egészen tűrhető paraméterekkel.

japánok esetén a Mitsubishi Daikin. Fujitsu igen közel van árban a Fisher említett modelljeihez.

Gree modellpaletta is van illetve Fisher néven is van Gree pl: FSAI-PM-121BE2 (/FSOAI-PM-121BE2)= Gree viola GWH12RB-K3DNA3C

[ Szerkesztve ]

(#8868) ALI_G


ALI_G
veterán

Mire jó a wifi vezérlés a klímában?
Mik az ajánlott márkák?

[ Szerkesztve ]

(#8869) pjen válasza ALI_G (#8868) üzenetére


pjen
félisten

Okos telóról útközben hazafelé tudod kezelni.Ha jót akarsz valami japánt veszel, minél hosszabb garival nagyon nem nyúlhatsz mellé.

(#8870) koxx válasza pjen (#8869) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A minél hosszabb garit is helyén kell kezelni (lásd fujitsu 10 év garival)

(#8871) pjen válasza koxx (#8870) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos és akkor még nem beszéltünk a karbantartásról.

(#8872) asha07lcc válasza ALI_G (#8868) üzenetére


asha07lcc
tag

wifit külső eszközzel tehetsz bármelyik klímáűhoz. Jó ha van benne de ne legyen ez az elsődleges a választáskor.Broadlink RM-Pro pl az infra és a rádiófrekvenciás távokat is tudja. kb 30 USD
Ugyanis van már klímában is rádiófrekvebnciás távkapcsoló. Pl a Greee U-crown-én igaz annak wifi modulja is van.

[link]

meg is veheted azonnal:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#8873) asha07lcc válasza ALI_G (#8868) üzenetére


asha07lcc
tag

Mi a fő cél? Hűteni vagy fűteni(egész télen fűteni) kell a klíma?

(#8874) asha07lcc válasza asha07lcc (#8872) üzenetére


asha07lcc
tag

[link]

ez kb 180 USD itthon.

(#8875) asha07lcc válasza asha07lcc (#8845) üzenetére


asha07lcc
tag

A két 300K körüli csúcskategóriás japán és kínai gép....

(#8876) ALI_G válasza asha07lcc (#8873) üzenetére


ALI_G
veterán

csak hűtés a fő cél, valószínűleg 3 beltéri lesz, jó lenne ha automatizálható vagy távolról irányítható lenne.

[ Szerkesztve ]

(#8877) ALI_G válasza ALI_G (#8876) üzenetére


ALI_G
veterán

Az se lenne rossz, ha egy felületen lehetne a hűtést, fűtést kontrollálni ha már XXI század :)
Mondjuka wifis klímáról még nem hallottam, pedig magától értetődő ha a tv is okos.
Érdemes olyan klímában gondolkozni, aminek egy kültérihez 2 beltéri van? Az emeleten 2 egymás melletti szobába kellene 2x2.5 kw (max), amihez lehetne 1 kültéri, így a 3 beltérihez csak 2 kültéri lenne.

[ Szerkesztve ]

(#8878) Zeki válasza ALI_G (#8877) üzenetére


Zeki
nagyúr

Gondolkozhatsz benne, csak drágább lesz mint 2 külön szettet megvenni.

(#8879) asha07lcc válasza ALI_G (#8877) üzenetére


asha07lcc
tag

Ha van hely a kültérinek mono gépeket vegyél. Olcsóbb és jobb de minimum egyenértékű mint a multi megoldás. . Gyári wifi esetén vigyázz arra ne lokális legyen. De ne ez legyen a fő szempont. Hűtés esetén a zajszint hatásfok szabályzási tartomány legyen a fő amit szem előtt tartasz. Főleg kis helyiségben a szabályozott komfortos közel folyamatos üzem fontos lehet nagyon kis zajjal. Nem bajha 500w-től vagy még lejjebb tud hűtő(nem elektromos!) teljesítményben szabályozni a gép.

(#8880) akta01 válasza ALI_G (#8877) üzenetére


akta01
csendes tag

Az enyém wifis, de lokális. Mondjuk nem tudom mennyire biztonságos a mai világban egy olyan klíma amit bárhonnan elérhetsz...

(#8881) BlacKSouL válasza akta01 (#8880) üzenetére


BlacKSouL
addikt

És mit csinálnak vele a hekkerek? Nyáron felfűtik 30 fokra, télen meg lehűtik 16-ra? ;]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#8882) asha07lcc válasza BlacKSouL (#8881) üzenetére


asha07lcc
tag

A wifi routeren keresztül esetleg hozzáférnek más eszközökhöz is? Lehet. Utána kell nézni.

(#8883) klarkzone válasza BlacKSouL (#8881) üzenetére


klarkzone
tag

Ez már telefonbetyárkodás lenne :DD

(#8884) Mezga Aladár válasza BlacKSouL (#8881) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Akkor te biztos élveznéd az a + villany számlát ami a maximum hűtéshez tartozik, amit akkor abszolváltak amikor nem voltál otthon. ;]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#8885) BlacKSouL válasza asha07lcc (#8882) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Lássuk, még milyen más eszközök vannak a routeren mikor nem vagyok otthon... És vége is a felsorolásnak.
Messze vagyunk még attól, mikor a fakanál meg a tejesdoboz is wifiről vezérelhető, és úgy megfőz, hogy nem vagyok otthon. Tehát ha tudom, hogy igény lesz a klímára hazatérésemkor, akkor azt áram alatt hagyom, meg a routert is, és ennyi. Nem fogom a kedvükért otthonhagyni bekapcsolva se a számítógépeket, se a laptopokat, se az okostévéket, se a telefonokat.

Mindazonáltal nagyobbnak tartom az esélyét, hogy magát a routert törik föl, nem pedig a klímát. Mert itt arról volt szó. Hogy van okostelefon, okostévé, laptop, tablet, anyámkínja, ami adatkommunikáció szempontjából aktívabb és hasznosabb, mint egy klíma, de a hekkerek pont a klíma felől közelítenek, sőt, elrejtik magukat, és csak az információáramlást hallgatják le, és közben a klímán keresztül feltörik a gmail fiókomat, meg a facebookomat, és pénzt vesznek le a számlámról, miközben abból a pénzből bérgyilkost fogadnak fel ellenem és mire rákattintok a pc-men a start gombra, már csönget is a bérgyilkos akinek okospuskájába már automatikusan be vannak töltve a bioritmusom alapján az adataim, ami miatt azonnal célba talál a célzás nélkül ellőtt puskagolyó ami hekkelt nanorobotokkal van töltve, amik aztán az agyamba beépülve engem is gonosz világító szemű zombihekkerré alakítanak, akinek egyetlen célja lesz, a klímákat wifin keresztül feltörni.

Elkalandoztam volna? :)

De amúgy óriási, hogy félünk attól, hogy a klíma wifis, de az összes többi kommunikációs eszközünket minden nap használjuk, attól meg nem félünk, hogy feltörik...zseniális

És el tudom képzelni, hogy mindazok a hekkerek, akik rendelkeznek azzal a tudással, hogy egy nem szórt jelű hálózat titkosított és szűrővel védett kapcsolatát fel tudják törni, azok ezt a tudást pont arra használják fel, hogy jól lehűtsék a lakást és nagy villanyszámlát csináljanak...

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#8886) akta01 válasza BlacKSouL (#8881) üzenetére


akta01
csendes tag

Lehet :C

(#8887) asha07lcc válasza BlacKSouL (#8885) üzenetére


asha07lcc
tag

Holnap beszélek az informatikusunkkal aki ebből él. Felvetem a kérdést. Kíváncsi vagyok elvi síkon a dologra. Amúgy minden eszközünket védjük elvileg ilyen jellegű kémkedés ellen, de sosem lehet tudni:) No para....

[ Szerkesztve ]

(#8888) BlacKSouL válasza asha07lcc (#8887) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Mondjuk az a kényelem netovábbja, hogy noha nincs olyan kemény hideg most, tehát alapból nem megy a klíma, de mikor hajnali 4-kor arra ébredek, hogy fázom, és nem sétálok át két szobával arrébb, hanem a fejem fölül a polcról leemelem a telefont, és félálomban wifin bekapcsolom, időzítve a tényleges felkelés környéki kikapcsolással... :)
First world problem, szokták mondani, de hát ez van. Ha van, miért ne használjam.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#8889) Seth1


Seth1
tag

Az lenne a kérdésem, hogy télen amikor nem használom a klímát érdemes áramtalanítani?

[ Szerkesztve ]

(#8890) csemberlen válasza Seth1 (#8889) üzenetére


csemberlen
őstag

Bizony nem árt, a régebbieknek van pár watt fogyasztása, plusz a túlfeszültséget is TALÁN meg lehet úszni.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#8891) Seth1 válasza csemberlen (#8890) üzenetére


Seth1
tag

Egy Fujitsu 12 luca készülékről van szó. Arra gondoltam esetleg nem tesz jót neki ha áramtalanítom. Akkor lekapcsolom a biztosítékját.

(#8892) klarkzone válasza Seth1 (#8889) üzenetére


klarkzone
tag

Ez egy jó kérdés, és elég sok tényezőtől függ. Ismerek embereket akik nem hagynak áram alatt egyetlen fogyasztót sem, értsd úgy, még a vezetéket sem! (mágneses mező, elektroszmog, X akták...). Aztán vannak akik a plusz költségektől rettegnek, hogy egyszer csak éjszaka megérkezik a számla és egy hatalmas összeg szerepel rajta, mindez azért mert "kényelemből" távirányítóval kapcsolják be a tévét... Aztán sok helyen hódít még a "húzd ki mert belecsap a villám az oszlopba és bejön, aztán szétvágja a tévét..." ami nagyjából meg is állja a helyét, csak kevés az esély arra, hogy a készülék amit kb. 5-6 évre terveznek, az meg is kapja a ívet...
Egy biztos, ha lenyomod a biztit akkor kiszállsz a vitából, 0 lesz a kockázat máshogy fogalmazva. Ha nem használod húzd ki, ha használod akkor pedig a használati utasításban leírt "készenléti" áramfelvétel terhe mellett élvezd a luxust, hogy bármikor buzerálhatod a készüléket...
Szokás kérdése minden, lehet, hogy 10 év alatt 10.000 forintba kerül a kényelem, aggódni is luxus a mai világban, hiszen a sok információ miatt, szinte egy egész világ terhe nyomja a vállunkat minden nap...
Egyébként lehet, hogy a hűtődet normálisan használod, nincs beépítve meg ilyesmi, nem használsz mikrót, és a porszívód teljesítménye is alacsony - magas szívóteljesítmény mellett... szóval az ott megspórol energiát "készenlétre" fordítod... Sokkal bonyolultabb ez a kérdés mint gondolnánk, hiszen rengeteg eszköz használ egyenáramot, és törpefeszültséget, ezeket elő kell állítani, és állandóan készenlétben tartani, és ez bizony globális szinten pazarlás. Nézzünk meg egy átlagos szórakoztató állomást, ma már az elosztóba van dugva 3-4 áram átalakító transzformátor, és 2-3 sima dugvilla. Igen, nézzük meg az energia takarékos égőket (LED) rögtön azzal kezdik, hogy átalakítják az áramot, nézzük meg a legtöbb háztartási eszközt, ott van bennük az okos elektronika, ami ugye zabálja az egyenáramot, mert csak... Jó lenne ha az összes I/O parancsot a telefonunk végezne valamilyen vezeték nélküli kapcsolaton, például lehetne a mosógép is wifis, beállítjuk a programot és egy buta elektronika a mosógépben elvégzi a programot, ennyi...

(#8893) Seth1 válasza klarkzone (#8892) üzenetére


Seth1
tag

Semmi ilyen dolog nem járt a fejemben, egyszerűen az érdekelt, hogy mi a jobb a klímának, de azért van abban valami amit leírtál.

(#8894) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

üdv!

Ez a klíma 105k-ért lesz holnaptól, ajánlott, vagy legalábbis tűrhető kategória?

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#8895) Zeki válasza Motion_Blur (#8894) üzenetére


Zeki
nagyúr

Semmi tapasztalat vele. Ugyanis amúgy versenyképtelen áron árulták. Most az edigital black friday akcióban olcsóbb lesz.
Hogy megéri-e, passz.

(#8896) asha07lcc válasza BlacKSouL (#8888) üzenetére


asha07lcc
tag

:)

nekünk épp olyan gond van 6 beltérit kell egystzerre vezérelni és a kedvees ügyfél már Ausztriában be akarja kapcsoln, hogy mire hazaér komfort legyen. Bonyolítva azzal légcsatornás és csak infrája van....

(#8897) xxxjjjkkk válasza Zeki (#8895) üzenetére


xxxjjjkkk
senior tag

Néztem én is, merthogy lassan január-február fele fel akarom méretni, és be is rakatni a klímát, még a nyári roham előtt.
De nem merem megvenni ennyiért, ráadásul az alapára is magas, tehát gyk -20-30ezret ha spórolnék vele... hasonszőrű mideához képest mondjuk.
Inkább maradok a japán és az szereli akitől veszem verziónál.

A másik, meg hogy hajnali fél 2 óta fennt vagyok az lg tv ért.
Marha nagy szerencsém volt, mert meg tudtam rendelni az első 2 percben(6:43), azóta az oldal gyk elérhetetlen, de az első pillanattól túl volt terhelve :W

"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"

(#8898) Norbika50


Norbika50
újonc

Hello,

Mellékelem a házam rajzát, igazából hűtésre gondoltam klímát venni, de olvasgatom a fórumot és elgondolkodtam a fűtésen is.
Ti hová helyeznétek el a beltéri egységet ?! Megmondom őszintén, hogy max. 190-200-at szánok a készülékre. Tudom, hogy a japók jók, de ennyiért talán a legalapabbat kapom tőlük, bár szemezek egy GREE-vel, ami hűtésben A++, fűtésben A+-os.
Én előzetesen az előtérhez az étkező irányába gondoltam a beltérit, a kültérit meg feldobnám a padlásra.
Itt tenném hozzá, hogy azért gondoltam a padlásra tenni, mert esztétikai okokból a kültérit csak egy helyre tudnám feltenni, ez pedig a "Hálószoba" és "Fürdőszoba" külső oldali falazata, de ez - mivel nyugati tájolású - nyáron szanaszéjjel égeti a nap (kb. déltől már idefordul a nap), télen/ősszel pedig innen fúj a legdurvább szél (nincs szomszédom, ami felfogná).
Szóval ezen az oldalon kapná a kőkemény aprítást az időjárástól a kültéri, ezért is gondolkodtam a padlásban.

Nameg, esztétikai szempontból sem akarom a ház belsejét szétcsövezni. Amúgy ha a beltéri fölé a padlásra helyezem a kültérit, akkor a kondenzvizet hogy vezetik el, ha jól tudom, akkor a beltérinél is keletkezik ilyen, nem ?!

Végezetül, milyen teljesítményt vegyek ?! Gondolom 3.5 kw.

Köszi a válaszokat.

(#8899) pjen válasza Norbika50 (#8898) üzenetére


pjen
félisten

Kültérit a padlásra azt felejtsd el,esetleg ki a tetőre.Nyáron a padláson 50 fok van alapból.

(#8900) Gork


Gork
tag

Sziasztok!

Az idei nyár meggyőzött, hogy ha nem szeretnék egy hónapot kihagyni alvás nélkül a panel 10. emeletén az éjszakai forróságban, akkor össze kell kuporgatni egy klímára. Mivel a keret nagyon-nagyon szűkös (milyen meglepő), így abban kérnék segítséget, hogy tapasztalatotok alapján van-e olyan szezonális időszak, amikor esetleg ki lehet fogni nagyobb akciókat? Van esetleg ebben valamilyen szezonalitás?

Előre is köszönöm a válaszokat! :R :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.