Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44001) Vikooo válasza gisssa (#43991) üzenetére


Vikooo
addikt

Úgy tudom kell egy kis ív a csobe a kulterinel, különben mint egy megfeszített húr, viszi be a hangot. :F

(#44002) gisssa válasza rmihaly (#43999) üzenetére


gisssa
csendes tag

Köszi a válaszokat!

Maga a kültéri minimálisan rezeg, viszont a csövek kültéri felőli része érezhetően jobban vibrál (mint maga a gép), bár nem érzem vészesnek.
A fal felőli részén már csak éppen hogy érzem a rezgést...
Ahogy észrevettem, amikor a kültéri hangosabb, akkor hallatszik bent is jobban a zaj, így valószínűsítem, hogy magasabb fordulaton jön be jobban.
Érdekes, mert amikor odamegyek a beltérihez alig hallatszik a morgás, ha eltávolodom 1 méterrel, már sokkal jobban hallani.
Tényleg úgy tudom leginkább leírni, mintha a fal egy membránként közvetítené a kompresszor hangját.

Ez a csavarlazítás érdekes, de lehet írok a forgalmazónak, mielőtt nekiesek...

A víznek nem kellene kint csöpögnie?

(#44003) a_tesz


a_tesz
Korrektor

Elsősorban azoktól kérdezném, akik szereltek már ilyet, vagy szereltettek a saját házukba ilyet, hogy hővisszanyerős szellőztető és hőszivattyú kombinációja (hogy a fűtés/hűtés is azon keresztül legyen megoldott) mennyire vált be? Az én elméletem szerint ez lenne kb. a tökéletes megoldás egy családi házba mint általános fűtési és szellőztetési megoldás, bár kétségeim vannak a konyhával és a fürdőszobával kapcsolatban, előbbinél a zsír, utóbbinál a sokszor igen magas páratartalom okán, szóval véleményeket és ellenvéleményeket szeretnék. Egyáltalán létezik ilyen, jó nyomon járok?

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#44004) b. válasza a_tesz (#44003) üzenetére


b.
félisten

-

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#44005) F.N. válasza gisssa (#44002) üzenetére


F.N.
tag

Hát nem egy igényes szerelés. :(
Vezetékek egyik innen, másik onnan jön, pepcső-gégecső toldás
sem iparos. Rézcsövezés ráfeszül a konzolra. Falnak is talán ?
Ez akár erősítheti is a rezonanciát.

szerk
Ha a konzol vízszintes, akkor a kondenzcső rossz irányba lejt.

[ Szerkesztve ]

(#44006) rmihaly válasza gisssa (#44002) üzenetére


rmihaly
tag

Szia!
Elvileg ha morog akkor valahogyan bekerül a kompresszor rezgése beltérre.
Alapjába véve a kompresszor rezeg. Végig kell nézni a kompresszor - beltéri között a csövezést.
Ha már alig rezeg a falnál akkor a falad a rezgéselnyelő így lehet hogy bent hallatszik búgásnak.
Érdemes a csöveket kicsit megmozgatni így a rezonancia frekvencia eltolódhat, ami által a szerkezet nem hallható frekvencián rezeg.
A beltérinél is keletkezhet rezgés (pl ahogy be van hajlítva a falnál hozzáfeszül a falhoz/beltéri burkolatához). Itt is megoldás lehet a csövek igazítása. (Lehet leszedi a burkolatot klímás meg visszateszi és már jó is...)
A zaj a cseptálca kifolyón is bekerülhet. Ezt a legegyszerűbb tesztelni mert a két gyorskötözőt kell levágni, a csövet szabadon hagyni úgy hogy ne érjen konzolhoz és mehet a teszt :)

[ Szerkesztve ]

(#44007) alfaman512 válasza gisssa (#44002) üzenetére


alfaman512
tag

Szia. Nekem Fisher Confort plus van ami Gree gyártmány, a kültérim kísértetiesen ugyan az mint a tiéd. Én szintén ezzel a problémával küzdöttem. Próbáltam másik bakokat, igazgatni ezt azt amazt, de nem javult a helyzet. A megoldás az lett hogy lekerült a falról zsalukőből készült talapzatra külön a háztól, ez oldotta végül meg, ez nem ingyenes dolog már így utólag, de ahogy én látom ezek a kültérik ilyenek. :( A második gép japán, az teljesen más, az ehhez képest selymesen jár. Ha tudsz alkudni a telepítővel fontold meg az átrakást még "melegében" mert sajna nagy eséllyel nem lesz más megoldás.

(#44009) MC Pite válasza a_tesz (#44003) üzenetére


MC Pite
veterán

Nálam szellőztető van, és abban szerettem volna légcsatornázható klímát. A fő probléma, hogy kb négyszeres légmennyiségre vannak a légcsatornázhatók méretezve általában (van kis egyhelyiséges ami jó lehetne, se senkinek nincs vele tapasztalta, nem hajlandó megcsinálni). Pár gyártónak van lakossági méretben is olyan szellőztetője, amiben van hőcserélő is, emberibb árban elvileg az LG lenne, de az importőr... ... inkább nem írok semmit. :(
Ha födémen belül van csövezve, bepróbálnám, ha padlástéren(mint nálam), akkor hagynám külön. Én tavaly ezt akartam megcsinálni, idénre elengedtem, külön lesz.

Más, klíma fűtésre nálam: A Fujitsu is B vágánynak , mert pont felnyílik az előlapja, így alig fog már oda levegő menni, jól gondolom? P***onklímától még (Mitsu kínálat rednes átnézéséig nem jutottam) az LG Athena H12AP tűnik még jónak(értsd: fél millág ibezárólag a Pana, Fujitsu és LG gépeit találtam ami -15ön is tud legalább 3kW-ot és legalább -20°ig működik a fűtés és relatív halkan dolgoznak). Érdekes(?) hogy az LG meg a Fujitsu is R410A-ás, bár gondolom ez nekem sokat nem oszt nem szoroz.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#44010) tibibi válasza gisssa (#44002) üzenetére


tibibi
őstag

Nehogy megsértődj ,de esetleg számon kérhetnéd azon aki ajánlotta a gree-t ! Ha vissza olvasol akkor megtalálhatod, pont igy jártam én is.Leírtam az esetet okulás képpen és senkinek nem ajánlom a gree-t vagy ha nagyon nincs más, akkor földre állványra. Aztán mikor ezt leírom, mindig jönnek az okosok és közlik náluk jó én vagyok a hülye.

(#44011) rocsaba válasza tibibi (#44010) üzenetére


rocsaba
csendes tag

Na, ezzel nem sokat segítettél gisssa-nak, csak jelezted, hogy a te tapasztalatod szerint a Gree általánosságban szar. Nálam 2db Gree Amber Royal kültéri dolgozik csendben, falra szerelve. A telepítés mikéntjén nagyon sok múlik.

(#44012) Vikooo válasza tibibi (#44010) üzenetére


Vikooo
addikt

Fishernel (ami szintén Gree jelenleg) ugyan így jön be a morajlas. Annyira nem vészes de engem rohadtul zavarna (ha nálam lenne telepítve) lehet sokan (pl feleségem) észre sem veszik. Mondjuk amikor kikapcsolom hirtelen megkonnyebbul a fülem/idegrendszerem.

(#44013) feco70 válasza rocsaba (#44011) üzenetére


feco70
senior tag

Volt nekem is, mint egy modern on off os klíma úgy működik, ki be kapcsolgat, leszabályozni nem tud.

(#44014) a_tesz válasza MC Pite (#44009) üzenetére


a_tesz
Korrektor

Ezek nem jó hírek, köszi hogy megosztottad.

A klímás kérdésedre csuklóból rávágtam volna, hogy Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VEHZ (a HZ fontos a végén), de aztán sajnos feltűnt, hogy felette van a keretednek. Aztán meglestem a kistesóját, és ez akár stimmelhet is:

[link]

teszteredmények (lejjebb kell tekerni hozzá)

Én modjuk hozzátenném, hogy a COP-ja nem tűnik annyira jónak, hogy megérné a -15 °C-ra méretezni, nekem a full fapad Mitsuk (DM35VA/HR35VF) még fűtenek -15-ben, igaz nem ekkora hatásfokkal, de ritka az, amikor egy teljes napon át -10 alatt van a hőmérséklet, a jellemző -2 fok környékén meg a sok olvasztgatástól eltekintve igen ügyesen csinálnak meleget. De persze minden élethelyzet más, megértem, ha más a méretezési szempontod.

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#44015) rocsaba válasza feco70 (#44013) üzenetére


rocsaba
csendes tag

Mit jelent az, hogy nem tud leszabályozni? A 2400-2600 W-ról (Turbó mód) mind a kettő le tud szabályozni 480-520 W-ra fűtés üzemben. Hűtésre még nem használtam Őket. Ahogy olvasom itt a fórumon, a jobb (fűtésre optimalizált) japán klímák nagyjából ennek a felére, de inkább 2/3-ára mennek vissza fűtésben, de sok esetben már hidegnek tűnő légáramlatot keltenek. Hol van itt az óriási probléma? Ráadásul nekem tetszik, hogy kikapcsol és teljes a csend (az egyik klíma több különálló helyiséget is fűt így nem mehet a legalacsonyabb ventilátor fokozaton, ezért van hangja, a másiknál meg szinte észre sem veszem, hogy megy, vagy ki van kapcsolva). Ami nem tetszik bennük, hogy csendes üzemben mind a kettő többet fogyaszt, mint magasabb ventilátor fokozaton.

(#44016) tibibi válasza rocsaba (#44011) üzenetére


tibibi
őstag

Pont erről beszélek ! Rohadt kevés vigasz az ha másnál nem zúg a klíma ,de Én meg hallgathatom folyamatosan. :W

(#44017) MC Pite válasza a_tesz (#44014) üzenetére


MC Pite
veterán

Köszi!

Ezt is felírom egyelőre, főleg, hogy a kisebbik is egész jónak tűnik, -15°on kb 3,3, -20°on kb 3kW mindkettő.
2,5ös:

3,5ös:

Az LG garanciáztatás végett hátrébb csúszik, illetve a minimum 29dB-es beltéri fűtési zajszint miatt is.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#44018) szizoka


szizoka
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnénk klímát egy kb 20 négyzetméteres "buli helyiségbe".
Tervezett felhasználás:
-főként fűtésre kellene, hetente max kétszer lenne használva
-nyáron nagy kánikula esetén szintén heti max 2 alkalommal hűtésre.
Milyen klímát ajánlanátok ami már megfelelne erre a felhasználásra?

Köszönöm a válaszokat előre is!

(#44019) rmihaly válasza szizoka (#44018) üzenetére


rmihaly
tag

Szia!

Télen lehet számolni: buli helységben emberenként 100W, és hangerőtől függően 2x400W + fények + füstgép. Ez 10 főre kb 2800W tehát igazából nem kell fűtés.

Ha elkezdtek fázni, akkor vége a bulinak :D

Amúgy 2,5-3,5-es klíma elég lehet átlagos szigetelés mellett (persze ha nem ki-be járkáltok). Ha ki be járkáltok, akkor ennek 2x e is szükséges lehet.

[ Szerkesztve ]

(#44020) szizoka válasza rmihaly (#44019) üzenetére


szizoka
csendes tag

Köszi :D
És konkrétan milyen típus lenne ajánlott?
Gree amber, vagy inkább valami árban nagyjából hasonló japán?
A házban kb 6 éve hibátlanul üzemel 2db Daikin FTXB35C2V1B.

(#44021) b. válasza szizoka (#44020) üzenetére


b.
félisten

Igazából alkalmi használatra - szerintem- mindegy melyiket választod főleg ha nem hálószoba, csak alkalmi használatú helyiség. Gree- Daikin, Fujitsu- Panasonic stb... esetleg Gree klónok.Attól függ mennyi pénzt is szánsz rá.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#44022) NGA


NGA
addikt

47 nm-es panelbe szeretnék klimát. Az alaprajz ilyen:
A konyha franciaerkélyén lenne a kültéri, a Közlekedő K betűjénél lévő ajtó fölé gondoltam a beltérit. Napközben a konyha ajtaja zárva lenne, a két szoba nyitva.
Gree GWH12QB Lomo Plus-t gondoltam, van valami javaslat?
A másik kérdés: A lakásfelújításnál elszámolható a klima. Ha a felszerelés mondjuk 70e Ft, a klima ára 180e, akkor ebből mennyit kapok vissza?

(#44023) rígel válasza NGA (#44022) üzenetére


rígel
őstag

125 ezret kaphatsz vissza, mivel a munkadíj meghaladja az egész beruházás negyed részét

(#44024) NGA válasza rígel (#44023) üzenetére


NGA
addikt

WOW, az baromi jó

(#44025) tboy72 válasza rígel (#44023) üzenetére


tboy72
aktív tag

Nem biztos, mert ha a klímás a beszerelésre számláz anyagra 50e Ft-ot, akkor már nem lesz meg a munkadíj!!!!
A telepítés nem teljes összegben munkadíj!!!

(#44027) windy válasza F.N. (#44026) üzenetére


windy
tag

Ja, én is megnéztem a hozzászólásait, és gyakorlatilag folyamatosan az RCoolról meg az Aux-ról hablatyol. Már az első hozzászólásától kezdve, ami egy éve volt ebben a topikban, és azóta is folyamatosan. Most ezzel le is buktatta magát, mert ez tényleg belső info volt.

(#44028) rígel válasza tboy72 (#44025) üzenetére


rígel
őstag

Azt írta, hogy 180 a klíma , 70 a munkadíj. És ha ennyi, akkor az összköltség fele, azaz 125 ezer Ft visszajár.

(#44029) tboy72 válasza rígel (#44028) üzenetére


tboy72
aktív tag

"Ha a felszerelés mondjuk 70e Ft, a klima ára 180e, akkor ebből mennyit kapok vissza?"
A felszerelés nem csak munkadíj! Alapból a rézcsöveket, kötőelemeket, tartókonzolt anyagként számlázza ki a telepítő, kivéve, ha másként nem állapodnak meg, lásd F.N. hozzászólását!

(#44030) feco70


feco70
senior tag

Még annyi a lakásfelújítási támogatáshoz , hogy jól elkülönítve kell a számlán feltüntetni az anyagot és a munkadíjat.

(#44031) feco70 válasza tboy72 (#44029) üzenetére


feco70
senior tag

Kettő tételt kell feltüntetni, anyag pld Klíma, rézcső, konzol, stb. És a munkadíj, a MÁK honlapján amúgy van kalkulátor

(#44032) tboy72 válasza feco70 (#44031) üzenetére


tboy72
aktív tag

Nem engem kell meggyőzni, én tudom hogy működik. :DDD

(#44033) rígel válasza tboy72 (#44029) üzenetére


rígel
őstag

Egy 180 ezres klímánál minden különösebb erőlködés nélkül megoldják hogy 25%-ot kitegyen a munkadíj, és ennyi a lényeg, ha ki akarja maxolni a támogatást a topictárs. Ha meg még más beruházást is csinál, azok ugye összeadódnak, akkor lehet komplikáltabb a helyzet, számolgatni kell.

(#44034) LanyUs válasza b. (#44021) üzenetére


LanyUs
senior tag

b. ! betonra hogyan sikerült rögzíteni a gumibakot? Felülről anya oké, de alulról is anya tartja a konzolon, de a betonon hogy oldottad meg? :R Megtetszett ez a megoldás, egy másikat is leszedek a falról. Nem vészes, de ha a fal túloldalán esetleg aludni fognak, akkor jobb a földön.

(#44035) b. válasza LanyUs (#44034) üzenetére


b.
félisten

A kisebbek nincsenek belerögzítve a betonba a klímás szerint nem a klíma rezgi szét magát A nagyobbakat megpróbáltam 2 komponensű vegyi dübellel (tart mint az állat)de nincs különbség hangban a beragasztott és a "simán" belehelyezett között.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#44036) NGA válasza NGA (#44022) üzenetére


NGA
addikt

A többi kérdésre nem tud valaki választ?

(#44037) pjen válasza LanyUs (#44034) üzenetére


pjen
félisten

Lehet kapni beton tuskókat 3-5 kg.Például a REX elektrónál, a villámhárítókat rögzítik vele.Van öntve bele menetes csonk.

(#44038) gisssa válasza F.N. (#44005) üzenetére


gisssa
csendes tag

Köszi a válaszokat, megpróbálok mindenre válaszolni.

A csövezés szigetelése éppen hogy, de hozzáér a konzolhoz, a falhoz már határozottabban hozzányomódik. Hajtogassak rajta, hogy ne érjen semmihez ?
Érzésre teljesen olyan, mintha a konzolon keresztül rezegne a fal, de a konzolon/kültérin alig érezni vibrációt igazából.
A kondenzcső kifelé-lefelé lejt, csak csalóka a kép.

A kültérit nem rakatom a földre, annyira azért nem életveszélyesen zavaró
(útban is lenne, és nem is költenék még külön erre is).
Amikor elkezd fűteni, néha elér egy fordulatszámot, onnantól hallható a morgás, majd ahogy elkezdi visszavenni a fordulatot szépen eltűnik a hang.

A beltéri műanyag pattogása-kattogása már sokkal inkább zavaró számomra. :W

Senki sem ajánlotta kifejezetten a gree-t, viszont senki sem mondta, hogy ne vegyek mert szar. Éveket nem olvastam vissza... Azért választottam ezt, mert specifikációk alapján ez volt a befutó számomra, és gondoltam ha 5-10 évet mernek rá adni, olyan rossz nem lehet.

Valóban úgy kapcsolgat ki be mint egy régi on-off klíma, csak a morgás hangjából ill eltűnéséből érzékelem, hogy közben talán szabályoz is.

(#44039) rmihaly válasza a_tesz (#44003) üzenetére


rmihaly
tag

Szia!
Nem ilyen rendszerem van de ha ilyennrendszerben gondolkozol az alábbi észrevételeim vannak:
Konyhában a zsíros gőz elszívására a konyhai elszívó való. Ezt akkor is illik telepíteni, amikor központi szellőztetés van.
A fürdőszobai pára nem gond mivel az jórészt távozik az elszívott levegővel.
Amire szerintem figyelni kell ilyen rendszer kiépítésnél:
Csövek, idomok, elágazások, hőszigetelése (végig)
Levegő sebessége
Pára kicsapódás esetén kondenzvíz elvezetése
Csövek, elemek tisztíthatósága hozzáférhetősége
Jól szabályozható központi egység
Pótalkatrészek ellátása (akár 10-20évig!)

Elég komplex ismereteket igényel a jó rendszer kiépítése.
Alapban a konyhában, fürdőben elszívást szoktak használni. Ha a befújt levegőt fűtöd akkor kérdés hogy a konyhába jut e elég meleg ami komfortossá teszi (persze itt szokott lenni hőkibocsátásal járó tevékenység így adott esetben hogy nem fűtött még jó is lehet. A fürdő már más eset. Ott jobb ha kicsit melegebb van.

A rendszer akkor lehet gazdaságos ha az épület jól szigetelt. Ebben az esetben a beépített gépnek viszonylag kis teljesítménnyel kell dolgoznia. A gép teljesítményének fedeznie kell a cserélt levegő felfűtéséhez + az épület vesztességeként jelentkező igényt. Ha nincs jól szigetelve az épület úgy a hőveszteség meghaladhatná a gép által leadható teljesítményt, ami az épület kihűléséhez vezetne.
Ha a légcsereszám kicsi (tehát kevesebb levegőt mozgat a légcserélő) úgy adott teljesítmény leadásához magasabb hőmérséklet szükséges (vagy fordítva: Alacsonyabb befújt hőmérséklethez nagyobb légcsere szükséges)

A központi szellőztetőgépnek kell lennie belső levegő keringtető módjának.
Ebben az esetben is célszerű
1. Lépésben párátlanítani majd fűteni.
2. Fűtés majd ha nem emelkedik a páratartalom folytatódhat fűtés
3. Mondjuk 40percenként szellőztetés 2-5percre
Majd ismételni 1. től

[ Szerkesztve ]

(#44040) rmihaly válasza gisssa (#44038) üzenetére


rmihaly
tag

Szia!
Nálam Nord klíma kapcsolgatott ki-be.
IFeel- el sokkal jobb volt de a 10perc frissítés miatt az is túllenget.
Nekem az lett a megoldás hogy kivezettem az érzékelőjét kb a szobaajtó felsőéltől 10cm-el lejebb.
Így nekem le tud szabályozni és csak néha kapcsol ki- be.
Leszabályozva ~35C levegő jön és néha felkapcsol, akkor 50C. Erről a magasabb hőmérsékletről kb 2perc alatt tud visszaszabályozni. Ha ez idő alatt eléri a szenzor a beállított +2C-t, azonnal kikapcsol.
Ha kikapcsolt csak akkor kapcsol be ha beállított érték alatt vagyok 1C-al.
Kompresszor fordulatát Tbeállított-1C és Tbeállított+1C közötti környezethőmérsékletnél állítja. Amikor indul akkor max teljesítményen, amikor eléri a Tbeállítottat akkor visszavesz majd szép lassan kb 2 percenként ~20%-al csökkent. Ha a hőcserélő 35C akkor nem csökkent tovább, tartja.

Mivel azt írod hogy ki be kapcsolgat valószínű hogy max közeli teljesítményen megy ami kb 50-60C és ez igen jelentős. Ezért tágul pattog a burkolat. Ahogy írtam nekem a burkolaton ajtó alatt 5csavart kellett kilazítani (mind hozzáférhető csillagfejű)
Persze így is pattog de csak 1-2x bemelegedéskor ill. kikapcsolást követően ha nem minimumon ment.

[ Szerkesztve ]

(#44041) Ranger^41


Ranger^41
aktív tag

Sziasztok!
Idén tervezek klímát szereltetni a lakásba, és kicsit dilemmázok. A lakás:
- 2012-es építés, Ytong falak
- 20 m2 nappali és 12 m2 háló
- Északkeleti tájolás, 1. em, direkt napfény nem éri az ablakokat

A fő gondom, hogy vajon elég-e 1 klíma a nappaliba, vagy szükséges lesz a 2 mono / dual. Igaz, hogy direkt napfényt nem kap a lakás, ésfőleg az elektromos eszközök fűtik nyáron, de átszellőztetni se lehet igazán, és a vártakhoz képest a nappali az pokol tud lenni. Lehúztam itt már két nyarat, és a hálóban is volt, hogy szenvedős volt az éjszaka. Két korábbi helyen ahol laktam csak a nappaliban volt klíma, és a melegebb napokon meg lehetett dögölni a hálóban, kb semennyire nem ment át a hideg, és akkor megfogadtam, hogyha saját pecóm lesz, akkor 1 beltéri / szoba. De most, ahogy csinálom a matekot, és nem a legaljáról szeretnék vásárolni, hát... elbizonytalanodtam. Ha bárkinek van ilyen téren tapasztalata kérem ossza meg! Köszi!

(#44042) hunaqua válasza F.N. (#44026) üzenetére


hunaqua
addikt

Szeretném megkérdezni,hogy aki a Daikin klímát ajánlja itt folyamatosan,akár felhasználó is, az Daikin alkalmazott ? Amennyiben elolvassátok a korábbi hozzászólásaimat akkor azokból jól látszik,hogy figyeltem ezeket a gépeket,és folyamatosan írtam,hogy ezek már az Rcool Display kivételével szerintem már rég AUX cuccok. Mivel szeretnék klímát cserélni itthon is ( régi on-off Funai helyett), és már van fent itt is egy Rcool amivel alapvetően meg vagyunk elégedve,ezért nézem azokat is. A mostani oldalukon láttam,hogy felkerültek az AUX cuccok is hivatalosan,amivel a fent lévő marketing anyaguk alapján forgalmazói státuszba kerültek 2021-től. Ennek úgy gondoltam,hogy van hír értéke,hiszen egyéb marketing anyagokból az derül ki,hogy a világ egyik legnagyobb klíma gyártó cége az AUX.

....nem,továbbra sincs üzleti érdekem hozzá,de szerintem ez pont ugyan úgy hozzá tartozik ehhez a fórumhoz mint a többi márka,amiről hallani itt rengeteget. :)

Bárki be tudja írni,hogy rotovill.hu ,és itt meg fogja találni a klímákat,és a hozzá tartozó marketing anyagokat is. Nem kell hozzá szerelőnek lenni. :)

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#44045) DithenS válasza hunaqua (#44044) üzenetére


DithenS
senior tag

Életemben nem hallottam AUX klímáról, ez is ilyen OEM hulladék amire felragasztották az AUX logót?

(#44046) hunaqua válasza DithenS (#44045) üzenetére


hunaqua
addikt

Lehet,hogy rosszul tudom,de talán a világ 3-4 legnagyobb gyártója között van.

Ugyan úgy gyárt OEM gépeket is mint a Gree vagy a Midea.

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#44047) hunaqua válasza DithenS (#44045) üzenetére


hunaqua
addikt

Ez alapján a 3. a világon

https://aux-magyarorszag.hu/rolunk/

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#44048) DithenS válasza hunaqua (#44046) üzenetére


DithenS
senior tag

Hát, jól megbújt, ha ennyire nem hallhattam róla. :D
Amúgy megnéztem a hivatalos oldalt, és hàt...
ilyent ír, hogy a ‘’gép rendelkezik tálcafűtéssel, ezért -25 fokig képes fűteni....’’

ő, hogy függ össze a kettő? :DDD Nem értem :D
meg az iFeel funkció a távirányítóban is eléggé Gree nekem...
Szerintem még egy gyártósoron megy az AUX gép összeszerelése a Gree gépekkel :))

Meg voltak érdekes dolgok a hivatalos oldalon.
“csendes működés. “
Azt ennyi, hogy mit értenek alatta, azt nem tudom, mert számokat nem írtak oda, szerintük csendes. Fogadjuk el :D

Alapvetően amúgy nincs velük gond, de azért ezek alapgépek, és fűtésre nem ezt használnám.

(#44049) hunaqua válasza DithenS (#44048) üzenetére


hunaqua
addikt

Teljesen más mint a Gree. Ez ugyan úgy önálló mint a Gree vagy Midea.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#44050) NGA


NGA
addikt

Gree GWH12QB Lomo Plus jó egy 47 nm-es lakásba, vagy ajánlott másik?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.