Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30413) soldier2 válasza adriankoooo (#30409) üzenetére


soldier2
őstag

Gépe is határozza. Amint itt többen is írták, a lassan felépülő nyomás miatt a rezgő pumpás gépeknél ez alapból adott (lehet erre rátenni plusz előáztatási idővel, nem tudom van-e értelme, én nem használtam. Remélhetőleg Parci most kisérletezni kezd, kicsit több a tapsztalata kóstolásban mint nekem, és most, hogy a Korzó tesztcsapatának a tagja lett még több kávét lesz kénytelen tesztelni - Gratula hozzá). Roto szivattyús gépeken sokak szerint kötelező. Karoson meg, mivel itt a nyomás felépülése azonnali (is lehet) eddigi tapasztalataim szerint szintén kötelező, és bár voltak kétségeim az elején (a bojlerből jövő forró víz megégeti-e a pogácsát) ezek szerencsére nem igazolódtak. Elképzelhető egyébként, hogy a karos gépeknél az előáztatás azért is fokozottan jótékony hatású, mert időt ad a víz lehűlésének, egy sokkal stabilabb hőmérsékletű vízzel készül a kávé mint előáztatás nélkül. De ez már egy másik történet, a fórumozók nagy részét nem érdekli, akit pedig érint, mert van karosa az nem a legzöldfülűbb újonctól fog tanulni ;]

A te esetedben vsz elég a darálón állítani, kicsit lassítani a lefolyást. Ha túl gyorsan jön le spriccelni fog mindenképp.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.