Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113885) rastacsz válasza WarLock07222 (#113863) üzenetére


rastacsz
tag

1) oké
2) van egy hario mini mill slim pro mmsp-1-b :D
83-as, mazzerbe való késben gondolkozom. De mivel eléggé rétegmodell már a major is, így sok adatot (pl socratic coffee mazzer major mérései sem említik a kés típusát, A, B, C jelű espressora szánt profilok vannak) vagy anekdotikus leírást nem találni a különböző késekről, akár gyári, akár ssp.
A gép paraméterei, amibe vadászok: 900W, 900rpm, Schärf xmill, leánykori neve Mazzer Stark. Ez jelenleg 151B-vel van szerelve.
A cél, a 64-es (homebarista.be elnevezése alapján)multi purpose-re hajazó, espressora - filterre is használható kés. (egyébként option-o nevezéktana szerint ez az unimodal espresso?)
Közepes, omni és világos pörköléssel van most kapcsolatom. Roastopus espresso csomagja is vár még próbára (remélem, egy közepesen világost jelent nagyjából az espresso náluk)
(a két sötétebb pörkölés ami volt, az az alza saját és avx monsooned malabarja, de az is ks jelöléssel, megvagyok az olaszos pörik nélkül)
amúgy Parci megmondta
Cél inkább az ízek tisztasága, mintsem a testesség.
a jelenleg is kapható modellek közül paramétereiben a mazzer ZM erősen rokon: 800W, 900rpm, ezért gondoltam még a ZM-ben használt filter profilokra: F, ez ráadásul wce tanúsított a ZM-Mel együtt, G, ez pedig még tisztább ízekben a gyártó leírása szerint.
Viszont most csúszótt ki a nutella a palacsintából, ugyanis a ZM plushoz készült egy újabb profil, a 151I jelű, ami espresso-filter hibrid
Így csak a káosz nőtt, mert a mazzer gyárt A, B, C, F, G, H, I jelölésű késeket. A, B, C, H espressohoz, F, G filter, I espresso - filter. De az F is testes kávét eredményez, a gyártó szerint)
Acaia Steve szerint viszont a ZM + F kés nem használható espressohoz, az A és B pedig nem jó brewhoz.

3) pedig reménykedtem, hogy hasonlóan viselkednek, ha már mindig reszelik a profilokat.

[ Szerkesztve ]

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.