Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82951) Bodz válasza dgyuri0123 (#82948) üzenetére


Bodz
nagyúr

Értsd úgy, hogy komoly aktív hangfallal igen komoly minőségben tudsz zenét hallgatni. Ez a cél ugye. Hifizésnél a kütyüzés, cserélgetés is része a hobbinak a minél jobb hang keresése mellett.
Végleg letettem a voksom az aktívak mellett. Jó, nemrég volt megint egy kis kitérő a DM14 miatt, de ott is mi történt? A harmadik erősítő lett a nyerő. De azóta párszor eszembe jutott, hogy lehetne még jobb. :D Kell ez nekem? Nem. El is adom a pi..., aztán beletolom az árát aktívba.

(#82952) dgyuri0123 válasza AMDFan (#82949) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Azért nem egyszerű, mert egyáltalán nem lehet "befolyásolni" a hangminőségét. Azt pedig kétlem, hogy olyan hű de nagyon alapos tervezéssel készülnének ezek a dobozok. Nyilván jobban odafigyelnek, mint egy Genius esetében, de nem kellene azt gondolnod, hogy ez a hifizés non plusz ultrája. Visszatérve a dac témához, azt gondolom, ha nem, vagy alig hallasz különbséget dac és dac között, az a dobozaidat is értékeli, nem kicsit.

Az egyszerűsége ott kimerül, hogy egyetlen (pár) dobozt viszel haza és kész a rendszer. Amúgy értem, ha valaki aktív dobozt vesz, de számolni kell a korlátaival is ugyanúgy, mintha "közepes" rendszered lenne helyette, különálló komponensekkel.

(#82951) Bodz: Tudom, hogy Te így "építkezel", de én nem ezt találom befutónak, bocs. :) A klasszikus vonalat követem, mert sokkal több variációt lehet így kipróbálni, összeilleszteni, kütyüzni. Akinek ez nem jön be, azt is megértem.. De ha számokkal karnék dobálózni, akkor azt mondanám, hogy milliós nagyságrend alatt elég nehéz "komoly" rendszert összehozni. Mégis, mennyivel tud többet egy aktív doboz, hogy fele-harmadáron ugyanazt tudja ? Konkrétabban, tudja ugyanazt 300e-ért?

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#82953) Polllen válasza dgyuri0123 (#82948) üzenetére


Polllen
nagyúr

Naná, hogy akarok! De az még kérdés, hogy aktív vagy passzív hangfallal fog ez történni.

Mindkettő volt hosszabb ideig, az aktív kompaktsága most jól jön.

Az eddigi tapasztalatom az, hogy nem az számít, hogy a "polcsugárzó" előtt csak egy előfok vagy előfok-végfok (akár integrált, akár szeparált) van általánosságban, hanem hogy azok az eszközök konkrétan együtt mit tudnak.

Nálam az fog dönteni, hogy hogyan lépek tovább, hogy közeltéri zenehallgatás lesz-e vagy a nappaliban (esetleg zeneszobában) "elterülés". Lesz-e lehetőség álló hangfal elhelyezésre vagy sem. Ez utóbbinál ugye nem tudok aktív megoldásról...

Kieg.:
Egyébként ezt már lehet írtam, de a BX-6 tud annyi részletet, mint a heco + amp4me. És a közeltéri hallgatás miatt ezeket jobban is hallom. Cserébe persze a mély egy része eltűnt. A színpadkép mérete is változott. Kicsit színez is. Szóval szerintem nem szabad az aktív hangfalakra azt mondani általánosságban, hogy nem tudnak olyat, mint egy hifi lánc. A költségek persze lehetnek mások.

Bodz

Nekem ez teljesen kimaradt. :Y

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#82954) Bodz válasza Polllen (#82953) üzenetére


Bodz
nagyúr

Vannak aktív álló hangfalak Dali, Heco, Dynaudio, Focal, Canton, stb. kínálatában :)

[ Szerkesztve ]

(#82955) Dorian válasza dgyuri0123 (#82952) üzenetére


Dorian
félisten

Azt nem érted meg, h lehetséges a nagyon jó minőségű zenehallgatás hifizés nélkül is.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#82956) dgyuri0123 válasza Dorian (#82955) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ha így gondolod, akkor valóban nem értem mit mondasz. :)

De az alapprobléma kicsit máshonnan indult. Nem arról volt szó, hogy mivel lehet és mivel nem lehet zenét hallgatni... mert élvezni lehet a zenét bármilyen eszközön, csak az nem mindegy mennyit-mit hallasz magából a zenéből. Különítsük el a "konyhai" háttérzenélést a leülős, elmélyülős zenehallgatástól. De attól még ezen belül is lehetnek/vannak fokozatok..

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#82957) bajnokpityu válasza AMDFan (#82949) üzenetére


bajnokpityu
félisten

elméletben valóban tök jó dolog lenne, ahogy a jvc is tök jó microhifiket tudott késziteni, mert össze volt minden hangolva. de nem hiszem, h amikor mérnöknek aszongyák, h van rá 10munkaórája, akkor nekiáll illeszgetni. leveszi a polcról a kész olcsó erősítő paneleket, és kész is az aktiv hangfal.

ellenpólus meg az ATC néhány millás aktiv doboza. ott tényleg történik némi összelövés, csak ott meg az a baj, a felhasználók a teszterek, és folyamatosan változtatják a tartalmat. valamint ott is úgy oldják meg, hogy biamp ugyan, de mögötte meg passziv váltás. akkor már miért nem dsp, v aktiv váltás.
nomeg ha félévente kijönnek valami javitással, akkor ugyanúgy megy a variálás..

Egyébként, ha már aktiv, akkor sztem Backes und Müllernek valami jobb doboza (pl line 35 vagy 50). DSP is van, aktiv váltás is, nagyon jó hang is. És tudtommal nem variálnak évente 2x a beltartalmon.

azért lett tököd tele a cserélgetéssel, mert peched volt. ott úgy szokás, hogy meghallgatsz kész láncot, és lekoppintod :) vagy találsz olyat, akinek hiszel, és megveszed, amit tanácsol. zömmel azoks a haverjaim tértek rá az aktiváláshoz, akiknek mindig

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#82958) Polllen válasza dgyuri0123 (#82956) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én erre azt tudom mondani zárógondolatként, amit az usb kábelekre is. Meg kell hallgatni.
Tuti van olyan aktív doboz, amire azt mondanád, hogy minőségi zenehallgatásra alkalmas és bizonyos hifi lánc mellett is megállja a helyét.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#82959) bajnokpityu válasza Polllen (#82958) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Van. Tekintsünk el attól, hogy igen bengán néz ki a weblapunk, immáron 3 éve senki se nyúlt hozzá, de irtunk is a BMről. keményvonalas aktiv cucc, piszok jó hanggal.[link] [link]

a weblapunkat most kb úgy lehet elolvasni, hogy kijelöld az egészet, és akkor kék lesz a fekete háttér. a végén a BM.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#82960) ph2012


ph2012
senior tag

Tisztelt Topik!

Van egy Panasonic hifitornyunk. Olyan probléma történt vele, hogy a CD lejátszóban bennmaradt egy CD és nem tudja kiadni a CD lejátszó. Hiába nyomom meg a CD kiadás gombot csak erőlködik, de nem adja ki a CD-t. Lehet, hogy elmozdult a CD. Ha valaki a hifitorony eltörése, megrepesztése nélkül ki tudná szedni a CD-t akkor ingyen övé lehetne a hifitorony. Nekem csak a CD kell.
Vagy nem ismertek olyan szerelőt aki ki tudná szedni a CD-t? Lehet, hogy le kell szedni a hifitorony hátulját. A 22. kerületben, a Rózsakert lakótelepen lakunk. Képen látható a hifitorony: [link]

Köszönöm a válaszokat.

(#82961) dgyuri0123 válasza Polllen (#82958) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Persze hogy van. A kérdés csupán annyi, ha van mondjuk 600 ezred, hogy jössz ki jobban hangilag....ha veszel aktívat ennyiért, vagy külön erőlködőt + hangsugárzót. Nálam evidens hogy az utóbbi variáció lenne, de lehet hogy tévednék, mert ugyanannyiból jobbat kapnék aktívban. Na ezt nem tudom megmondani... kellene egy összehasonlító teszt. :)

2-300e forintig nem ismerek olyan aktív dobozt, amitől eldobnám a hajamat, bár az is igaz hogy különálló komponensekből sem lehet igazán "jó" hangot varázsolni ennyiből (új áron). De ez már csak játék a számokkal..

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#82962) fehér_ember válasza AMDFan (#82949) üzenetére


fehér_ember
addikt

"ha te azt mondod, hogy azért kell 7-800 ezres univerzális erősítőt vásárolni, hogy meghajtson bármilyen hangfalat, akkor én azt mondom, hogy elég egy 100 ezres olyan erősítő ami ahhoz a hangfalhoz van tervezve"

Annyira azért nem kellene az anyagiakat idekeverni, mert függetlenül attól hogy újkorában mi mennyibe került, használtan sokszor nagyon nyomott áron hozzá lehet jutni különböző komponensekhez; és a legtöbben szerintem használtan vásárolunk hifis cuccot. Ráadást aktívból evidens hogy használtan sincs akkora kínálat így az árak sem annyira jók. Úgyhogy én nem gondolnám hogy jobban megéri. Inkább úgy látom hogy helytakarékosabb (nincs mellette egy méretes, jól megépített erősítő), így könnyebb esztétikailag, asszonyügyileg, dizájn szempontjából megbarátkozni vele; illetve nem kell túl sok energiát befektetni a kiválasztáshoz, mert egy bizonyos összegért nincs túl sok szóbajöhető darab. Szerintem inkább ezért választják az otthoni felhasználók.
Példának felhoznám hogy az egykori új árához képest, iszonyat olcsón jutottam hozzá egy jól működő Denon AVC-A1D-hez (52k+száll.); illetve a Yamaha RX-V3800-asom is baráti áron volt használtan (70k). Nekem mindkettő megfelel, függetlenül attól hogy nem direkt 2.0-ás egyik sem. Mondjuk engem ez már abszolút nem érdekel, akár fejhallgató erősítőnek is készülhetett volna, ha rendesen meghajtja a dobozaim és megfelelő hangzást biztosít.
Dobozból meg egyértelmű hogy olyat érdemes venni ami a mélyeket is megpróbálja jól reprodukálni, ezt meg általában egyszerűbb úgy megvalósítani, hogy számít a méret, azaz azok már állódobozokat kívánnak vagy minimum nagymonitorokat. Persze kisebb monitor dobozokkal is lehet jól közelíteni, de azoknak az ára sokszor már hasonló mint az állóknak. De a dizájn miatt, sokan itt megint inkább a kisebbeket választják.
Úgyhogy szerintem az különbség a nem aktív és aktív dobozos felhasználók közt, hogy az előbbi hajlandó beáldozni a dizájnból a hangzás javára + több időt áldozni rá (akár hosszabb távon is) ha a helyzet úgy kívánja meg, az utóbbi meg nem; de az azért megy nekik, hogy a hifis topikban állandóan az aktívakat istenítsék.

[ Szerkesztve ]

(#82963) fehér_ember válasza fehér_ember (#82962) üzenetére


fehér_ember
addikt

És még annyi, hogy amúgy nincs bajom az aktív dobozokkal. Szerintem kezdőknek akár jó választás is lehet, mert ott tán kevésbé lehet mellényúlni mint a hifiben. De ha valaki feljebb akar lépni, akkor szerintem nem aktívból fog jobban járni, ha korlátoltak az anyagi lehetőségek.

[ Szerkesztve ]

(#82964) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#82962) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Szerintem gondolkozzunk új árban. A használt dolgok ára rengeteg dologtól függ. ;)

Ha kifogsz egy jó vásárt és 100e-ért megveszel egy egykoron 1 milliós erősítőt, még nem jelenti azt hogy a 100 ezres erősítők piszok jók. Az egy 1 milliós erősítő marad akkor is, ha öregecske.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#82965) fehér_ember válasza dgyuri0123 (#82964) üzenetére


fehér_ember
addikt

Szóval felejtsük el az óriási méretű használtpiacot és csakis vadi új komponensekkel számoljunk?
Na hát az szép lenne!
Akkor egy olcsóbb hm erősítőm lenne, és 2.1-ben hallgatnék zenét, valami bénább szubbal.
És lehet én is elmennék a HitSpace-be hallgatózni ;)

[ Szerkesztve ]

(#82966) Zjunior


Zjunior
veterán

Melyik erősítő most a best buy?
Denon 2400 vagy a Pioneer 820x?
Le kell cserelnem a regit...
Wharfedale hangfalakat hajtana meg:)

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#82967) AMDFan válasza bajnokpityu (#82957) üzenetére


AMDFan
addikt

"de nem hiszem, h amikor mérnöknek aszongyák, h van rá 10munkaórája, akkor nekiáll illeszgetni. leveszi a polcról a kész olcsó erősítő paneleket, és kész is az aktiv hangfal."

Miért a H/K vagy a Denon erősítőket, vagy a nemtudommilyen hifis erősítőket nem mérnökök tervezik, vagy nem munkabérrel fizetik őket munkaóra alapján? Vagy ha manufaktúrában dolgozik az audiofil mérnök és hétvégén túlórázik rajta, akkor jobb hangot tervez? A Dynaudionál a home audio cuccokat az ügyesebb okosabb mérnökök csinálják, a pro audio részlegen meg a futottak még mérnökeik dolgoznak? ;]

(#82965) fehér_ember: nem kell elfelejteni, de én nem értem mi a probléma az aktív használt piaccal. nézz körül AVX-en vagy a többi hirdető portálon. a legolcsóbb kategóriától a legdrágább kategóriáig minden igényt kielégít a használt kínálat. Persze nincs meg az a bája, hogy 10 féle hasonló kategóriás cuccból választhatsz, de ezt szerintem ne keverjük oda, hogy nincs választék, illetve ez nem hangminőség kérdése.
Az árakat pedig csakis az új áron tudod hasonlítani, nem értem mi a gond ezzel. Szerintem sokaknak van otthon új áron 7-800 ezres erősítője, amit használtan vett meg 200-ért. Nem írtam egy túl elrugaszkodott példát.

[ Szerkesztve ]

(#82968) Bodz válasza dgyuri0123 (#82952) üzenetére


Bodz
nagyúr

Az attól függ, hogy egész pontosan mit mivel szeretnél hasonlítgatni. Pl. egy komolyabb monitor (ami ennek megfelelően drága is) kb. kimaxolja a zenéid, szóval nem marad semmi, amit már ne hallanál, a legutolsó légy szárny rezdülés is tiszta lesz. És itt jön képbe sok egyéb dolog. Steril lesz és túl őszinte? Lehet. Tudsz annyiért külön komponensekből nagyobb hangot venni? Fülednek kellemesebbet? Akármit? Tudsz. De ettől még egyik sem lesz jobb, mint a komolyabb monitor.
Kivéve amikor az ellenkezője igaz. Szóval tényleg konkrétan kellene dolgokat összehasonlítani.

Látod, Polllen sem lett öngyi, mert most éppen aktív monitorozik, sőt több részletet vél hallani (éljen a közeltér) :) Pedig a BX6 aztán még tényleg nem ennek a világnak a csúcsa.

[ Szerkesztve ]

(#82969) Polllen válasza dgyuri0123 (#82961) üzenetére


Polllen
nagyúr

De ha elismered, hogy van, ne írd azt, hogy az csak "hobbi" zene. Lehet az is jó.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#82970) bajnokpityu válasza Bodz (#82968) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nonono, elismerem az aktiv dobozokat, de inkább annak ajánlanám, aki nem akar pöcsölni. jelenleg jobb hangot kapni diszkrét elemekből, mint aktivból azonos áron. azért nem irtam oda a szerintemet, mert te se. :Y

mindketten saját meritésű tapasztalat alapján mondjuk, de szerintem oda kéne mindkettőnknek irni a szerintemet.

aranyosak, praktikusak, aki el akarja kerülni a csereberét, annak tökéletes megoldás olcsón is, drágán is, de azt nem kéne kijelenteni, h adott pénzt ne lehetne jobban elkölteni különálló eszközökre.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#82971) AMDFan válasza dgyuri0123 (#82961) üzenetére


AMDFan
addikt

"2-300e forintig nem ismerek olyan aktív dobozt, amitől eldobnám a hajamat"

Én sem... De komponens rendszerből sem. 200 ezerért nagyon belépő szintet kapsz mindenből.
De pl. ott van bruttó 260-ért a Dyno BM5 ami szerintem túlmutat az árán, illetve 340 körül ott az APS Klasik ami egy elképesztően pontos hangú cucc, árában nem hallottam olyat ami közelítené, de nála meg a szubtartomány a kompromisszum sajnos. Nagyon meghallgatnám egy olyan szobában ami emeli a mélyeket 40Hz környékén. Szerintem 10-ből 7 helyen, ahol a szobában keresztben hallgnak zenét, falra tolt kanapével, ott olyan hangot produkálna ami nem nagyon hagy kívánnivalót maga után. Érdemes meghallgatni, ingyen van.

(#82972) Bodz válasza bajnokpityu (#82970) üzenetére


Bodz
nagyúr

Ööö, igen, szerintem... Akkor írjuk oda mindketten. :)
Amúgy nem akarok én senkit semmiről meggyőzni, Gyurit úgysem lehet, mint látjuk... :D De azért neki pl. javasolnám, hogy lehetőségeihez mérten hallgasson meg minél több értelmes aktív cuccot, addig ne írja le őket! Valami ilyesmi akarok ebből kihozni. Győzzük le az előítéleteket.
Nem jelentettem ki, hogy adott pénzt ne lehetne jobban elkölteni különálló eszközökre. Főleg mivel a jobb és jobban igen szubjektív dolog.
Szuper szerintem, magánvélemény. Mondjuk 1 misit én aktívba ölnék (hál istennek főleg fejhallgatózok, így nem fogok), mert tényleg nincs kedvem már pöcsölni.

[ Szerkesztve ]

(#82973) fehér_ember válasza Zjunior (#82966) üzenetére


fehér_ember
addikt

Itt és most?
A hangfalba épített. :D

Itt tedd fel

(#82974) bajnokpityu válasza Bodz (#82972) üzenetére


bajnokpityu
félisten

müncheni kiállításon tudsz jóval az 1M fölötti aktiv / passziv kategóriából is fülelni. magam részéről ott még inkább a passzivok felé húznék, talán egyik kivétel a kis aktiv tölcséres lenne, mert az sztem igen jó árértékű volt.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#82975) fehér_ember válasza dgyuri0123 (#82964) üzenetére


fehér_ember
addikt

Akkor mondhatom hogy mai árra átszámolva van egy minimum 1 millás erősítőm (2000 font volt 1998-ban) és hozzá szintén majdnem egy 1 millás hangfalpárom (1886 márka 1993-ban)? Amiket a használtpiacon ~54 és ~80 ezer forintért vásároltam. :D Szóval ezt a tényt, hogy ennyire érdemes a használtpiacról vásárolni felejtsük el?
(A dobozokkal átcsesztek + még a később vásárolt külön hangszórókkal is, úgyhogy azokra amúgy mégegyszer annyit ráköltöttem, hogy legalább működjenek valahogy).

[ Szerkesztve ]

(#82976) bkercso válasza alphamooncam (#82929) üzenetére


bkercso
nagyúr

nem ugyanazt a nyelvet beszéljük
Arra gondoltam, hogy ha frekvenciaátvitelben van mélyben kiemelés, akkor ugye lehet meleg a hangja egy készüléknek. Ha pár % páros felharmonikus torzítása van, akkor is. De a mai elektronikákra egyik sem igaz: mindegyiknek 0,1dB-en belül lineáris az átvitele és 0,1% alatt torzítanak. Mégis van meleg/hideg hangjuk. Kérdés, miért.

megtaláltam melegség-hidegség egyfajta definícióját
Pont azt mondom, hogy itt most nem ez a magyarázata a jelenségnek a mai korban. :N

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#82977) AMDFan válasza fehér_ember (#82975) üzenetére


AMDFan
addikt

Na, például akkor össze lehetne vetni a mai új áron 900 ezerért vihető ATC SCM19-el + hitspace erősítő kombóval. 2 milla vs. 900 ezer szerintem nem is inkorrekt az összehasonlítás.

(#82978) AMDFan válasza bkercso (#82976) üzenetére


AMDFan
addikt

Az a baj, hogy én nem értek az elektronikához, emiatt lehet hogy hülyeséget fogok írni, de egy erősítőnél azért lehet ez (szinezett hang) mert az én értelmezésem szerint az egy komplex rendszert alkot a hangváltó + hangszóróval. Tehát a hangszóró viselkedése visszahat az erősítőre ami miatt adott esetben bizonyos frekvenciákon már nem biztos, hogy lineáris lesz az átvitele. Egy D/A konverziónál a DAC-ra nem hat vissza az erősítő semmilyen formában, a DAC-nak teljesen mindegy hogy most egy szinuszt konvertál analógra, vagy egy zenei jelet. Az erősítőnek egyáltalán nem mindegy, hogy szinuszt vagy zenei jelet játszol-e le rajta. Mint ahogy egy hangszórónak sem. Ez egy über szerintem volt :)

[ Szerkesztve ]

(#82979) fehér_ember válasza AMDFan (#82977) üzenetére


fehér_ember
addikt

Gyorsan szétnéztem itthon, de most épp nem találtam ATC SCM19-et.

Jaj de jó lett az avx :O :D

[ Szerkesztve ]

(#82980) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!
Tud valaki elérhetőséget peticsak1van-hoz? Ha igen, kérnék szépen egy privátot.
Köszönöm!

(#82981) migabi24 válasza fehér_ember (#82979) üzenetére


migabi24
nagyúr

szörnyű lett😬

(#82982) Hohocali válasza fehér_ember (#82975) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Szerintem ne keverjük a dolgokat. A Te erősítőd nem egy ~54ezres erősítő, hanem egy 1millás erősítő, amit ~54ezerért vettél. Óriási különbség! :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#82983) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#82975) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Tök mindegy mennyiért vetted, a mai új árával kell számolni. Ha 30 éves a vas, nyilván nem lesz könnyű átkonvertálni mai árszintre, de azért meg lehet próbálni. Ergo, ha azt mondom 1 millió, az azt jelenti, hogy bemész a boltba és annyiból próbálsz valamit kihozni újonnan.
Én is használtan vettem szinte minden elektronikámat, de attól még nem olyan a hangja, mint amennyit fizettem érte. :) Újonnan lett volna kb. 1.2M, de kijöttem kb. 500e-ből. Azért lett ennyi, mert 1-2 évnél fiatalabb vasakat vettem. Ha 20 éves lett volna minden akkor megúszom 150-ből.

"csak a zene van"

(#82984) Cyone válasza liszi70 (#82980) üzenetére


Cyone
tag

Szia! Küldtem privátot! :)

Cyone

(#82985) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Üdv!

A lehetetlent céloztam meg... olcsón szeretnék egy használható, szolid megjelenésű, de mégis olcsó valamit hangdobozkáim alá. A jelenlegi gyalázatos megoldást inkább nem is ecsetelném...

Vajon EZ alkalmas lehet a célra? Méretei alapján nekem optimális, laikusként nem is látok benne súlyos kivetnivalót. Az asztallap és a doboz közé még valami elcsatolást is gondoltam.
Érveket, ellenérveket, akár tapasztalatokat, (fél)tudományos magyarázatokat várok. További jó ötleteket is szívesen veszek. Beton, tégla nem annyira játszik, nem illik a képbe :)

Köszönöm!

Nem szotkam hibázni.

(#82986) Patice válasza fererencz89 (#82985) üzenetére


Patice
nagyúr

Testesebb farönk?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#82987) fehér_ember válasza fererencz89 (#82985) üzenetére


fehér_ember
addikt

Ha neked tetszik ez a tripod dolog akkor szerintem mehet. Végülis jól kitaláltad. Más is használ hasonlót
Én pont a lábak képzeletbeli meghosszabbításában tenném a lapra a szilikon/gumi korongokat és arra helyezném a dobozokat.

[ Szerkesztve ]

(#82988) bkercso válasza AMDFan (#82978) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem ilyen egyszerű sajnos; mutatja ezt az is, hogy DAC-nál is ugyan ez a helyzet. De abban igazad van, hogy minél kisebb impedanciát hajt az erősítő, annál jobban számít a tápegység kimeneti impedanciája. Illetve induktív terhelésnél a tápzaj is fájóbb, mert nem egyezik a jellel.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#82989) bta1 válasza bajnokpityu (#82894) üzenetére


bta1
őstag

Hát ez a zene nevű valami bizony ilyen "ezoterikus" dolog :D A katarzisnak pl. elképzelhető, hogy soha sem lesz fizikai hatásmagyarázata. Szerintem azt sem lehet anyagi szintre egyszerűsíteni, hogy egy előadás mitől zseniális vagy éppen középszerű, ha egyébként a zenei alapelvárásoknak megfelel. (Nagyon nem attól, amit a Megasztárral és hasonlókkal lebutított hallású nagyközönség többsége hisz.)

(#82990) bkercso válasza bta1 (#82989) üzenetére


bkercso
nagyúr

Tömegpszichózis.
A részleteket majd az AI-k feltérképezik, aztán majd nem lesz olyan titokzatos többé... :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#82991) bta1 válasza migabi24 (#82935) üzenetére


bta1
őstag

Igen, azzal is érdemes kísérletezni. Nehéz ügy, mert elvileg a dobozok monóban is kiegyenlítetten kellene, hogy szóljanak. Jórészt a füledre és a megérzéseidre kell, hogy hagyatkozz. De először a szoba "jó" irányát érdemes meghatározni, ha van lehetőség ilyen jellegű variálásra.

(#82992) bta1 válasza bkercso (#82990) üzenetére


bta1
őstag

A gépek "a kellő bonyolultsági fokon" úgymond maguktól öntudatra* ébrednek... :)) - erről hadovál minden szenzációhajhász újság, és a hitet tovább erősíti, hogy a sci-fi irodalomban a témának komoly múltja van. De attól még csak fantasztikus, tudományosan megalapozatlan elképzelés. Beállítottságtól függően wishful vagy fearful thinking.

* Miközben senki sem érti, mi az öntudat, mit jelent valójában. Melyik élőlény lehet a határeset? Van olyan egyáltalán? A növényeknek lehet valamiféle öntudatuk?

(#82993) bta1 válasza bkercso (#82976) üzenetére


bta1
őstag

"Arra gondoltam, hogy ha frekvenciaátvitelben van mélyben kiemelés, akkor ugye lehet meleg a hangja egy készüléknek."

Ehhez képest leginkább olyasmiről szoktak beszélni, hogy "crisp midrange", "crisp highs"...

(#82994) bkercso válasza bta1 (#82993) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az jórészt keresztezési torzítás.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#82995) Mindennap


Mindennap
csendes újonc

Sziasztok!

A kérdés lehet, hogy már volt. Léteznek olyan olcsó (de sok szaklap szerint nagyon jó) erősítők, amikről hiányzik a mély/magas állítási lehetőség. Ezek mennyire ördögtől valók? Pl Tangent Ampster BT minden szaklap szerint nagyon f@sza polchangfallal (kb 90-100 forintos kategória)

Köszi előre is!

(#82996) Kölönte válasza Mindennap (#82995) üzenetére


Kölönte
kezdő

Mire szeretnéd használni?

(#82997) bkercso válasza Mindennap (#82995) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ma már minden lejátszó digitális, és van rajta soksávos EQ, így nemcsak felesleges a külön állíthatóság az erősítőn, de kifejezetten jó, hogy nem tömik tele vacak kondenzátorokkal a jelutat.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#82998) Mindennap válasza Kölönte (#82996) üzenetére


Mindennap
csendes újonc

Főleg CD lejátszóval, és polchangfallal.

(#82999) Mindennap válasza Kölönte (#82996) üzenetére


Mindennap
csendes újonc

A hangfalak, amikkel szemezek: Tangent Spectrum X5 (nem az aktív), Elipson Prestige 6B, Castle Knight 2, JBL Studio 230, Polk Signature S20, Wharfedale Diamond 220

(#83000) Kölönte válasza Mindennap (#82999) üzenetére


Kölönte
kezdő

Ahogy elnézem elég kicsi ahhoz, hogy akár boltól boltra járva is megtudod keresni a hozzáillő dobozt ha neked nem hiányzik a hangszínszabályozás.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.