Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #83901 üzenetére
Emlékszem arra a sztorira, ott voltak bajok.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz liszi70 #83895 üzenetére
Beltéri használatról beszélünk,+-5cfok hőmérsékletkülönbségről. Kezelt anyagról,ami ezáltal nem szív magába párát.
Persze mindenbe vannak kivételek de álltalánosságba véve egy normális keresztmetszetbe megtervezett és kivitelezett ragasztott keményfa ilyen célra örök élet meg egy nap. Ha te az egy nap kategóriába tartozol akkor bocs,rád nem vonatkozik.Rétegelt lemeznek sokkal kissebb a teherbírása,a rétegek keresztmetszetei miatt,az elhiszem hogy meggörbül a súly alatt kellő alátámasztás nélkül.
A forgácslap nagyon érzékeny a párára qzért szar. -
haiiro_o
tag
Sziasztok. újabb kéredés..
[Ehez] találni még alkatrészeket? és ha igen van értelme felújítani? Jelenleg nem működik, azt hiszem néhány évvel ezelőtt beázott és azóta csak pihent itthon.
köszi. -
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #83888 üzenetére
Itt a lényeg az lenne, hogy max. ennyi pénzből, amibe ezt kerül legyártani, van e olyan, amit jobban ajánlott.
Ahogy néztem, rétegelt lemezből sem lenne olcsóbb, de legalább rondább. Az hangilag valóban jobb lenne?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
Jó az a kisasztal, csak kár hogy szemből nem fér be a lábak közé egy "normál" méretű billentyűzet. Laptop alá viszont tök jó volna a furatok miatt, alá meg be lehet tenni egy normál egeret, vagy pl. a tápot ...
Én meg a saját tappancsain tartom az erősítőt (végezze el az a feladatait). Van egy 40 éves is, az alatt gyárilag "egyszerű" gumilábak vannak.[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz bkercso #83845 üzenetére
"Jól kitaláltad ezt a mindenttudó cybergyerek kifejezést. Ismersz ilyet a fórumon?"
Itt fórumozókat nem ismerek személyesen, viszont konkrétan az AVX konkrétan tele van velük. Jellemző példákat is mondtam régebben. És az a temérdek, szakmaiságnak álcázott ökörség, amit a "virtuális föld" kapcsán összehordanak egyesek... ami mindent visz, hogy a virtuális föld az ám nem valódi! Asztamindenit... mondom, "ma is tanultunk valamit"
Hifivalva ebből a szempontból 100x többet ért. Ott még volt valódi tapasztalat, valódi vita.
-
bta1
őstag
válasz lezso6 #83899 üzenetére
Elektronika alá éppúgy kell valami jóféle alátámasztás, legalábbis "ha jót akarsz magadnak"
PC alá szintúgy, akármilyen hatékonyan "reclockol" a DAC.A 230V-os elosztó alá sem árt (előfordul, hogy ilyen szempontból teljes értékű készülékként viselkedik).
És hogy kapcsolódjak az előző poszthoz, ezeket a kérdéseket sem szabad úgymond elméleti síkon, előre eldönteni. Ki kell próbálni, jobb híján egyszerű, olcsó eszközöket bevetve. Ez már adhat egy támpontot, hogy ott, abban a rendszerben érdemes-e rá pénzt áldozni.
-
bta1
őstag
válasz lezso6 #83891 üzenetére
"Amíg még az ATC sem törődik ilyen dolgokkal"
Honnan veszed, hogy nem törődik vele? Próbaképpen menj el egy angol "authorized" dealerhez, és kérd meg, hogy demonstrálja neked valamelyik SCM-et. Mibe fogadjunk, hogy speciálállvány lesz alattuk? (A kisebbek alatt nem feltétlenül rezgéscsillapított.)
-
Erősítőről volt szó, már korábban is írtam. Amikor komolyabb hangfalakra váltottam, akkor kb 1 hónapig bírtam, aztán vettem alájuk iso-acoustics állványokat, s sokkal jobb lett. Azóta más hangfalaim vannak, rendesen nagy állványal, az egyik isoacoustics most épp a DAC alatt van, épp tesztelem.
Ha erősítő a dobozban van, akkor úgy kapja a legtöbb rezgést, ez lett volna az ellenérv.
Make Asia Great Again!
-
-
python1
veterán
válasz Dorian #83905 üzenetére
Általános érvényű szabály itt sincs a keményebb fafajták alkalmasak állványnak,rétegelt lemez,bambusz ezek is megfelelők.Az MDF sem rossz,akár 2 rétegben ragasztva,de ott meg a festés dob az áron a legtöbbet.Az akác,tölgy valóban jobban képes vetemedni,de nem általánosítható minden táblásított anyagra,szép is lenne,ha így lenne.
-
törölt tag
Tulajdonképpen nem értem, miért beszélünk az erősítők rezgéscsillapításáról... Itt mindenkinek high-end erősítője van, hogy már csak ilyen apróságokon múlik?
-
ctrlaltdel13
őstag
Nézelődök a neten és rengeteg hifiállványt látok üveg polcal,🤔 Meliconi ghost design 2000 illetve 3000, valaki látott már élőben ilyet?
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83921 üzenetére
Szokás szerint megint egy jobb sorsra érdemes bedob vmi. ezoterikus dolgot, mondván az mennyit dob a hangzáson, és e nélkül létezni sem érdemes...
Én spec arra lennék kiváncsi, hogy a profik ( értsd, akik a zenét készítik ) milyen állványon tartják az erősítőiket.
Nem lennék különösebben meglepve, ha egy üvegajtóval ellátott, porfestett acél profilokból álló rackszekrényben lennének.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
-
bkercso
nagyúr
válasz alphamooncam #83924 üzenetére
Attól függ, kivel.
Attól függ, melyik erősítőnél. És hogy ki támaszt alá (az erősítőnek).Több, igen. Aztán az 1m-en problémázunk otthon. És számít!
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
alphamooncam
őstag
válasz bkercso #83925 üzenetére
Most erre mit mondjak?!
Egyik felem azt mondja, ha a profiknak jó, akkor nekem is elégnek kéne lennie.
A másik felem meg igazat ad Neked, sőt tovább megyek, nálam már befejezés előtt áll az Ösvény.
Na erre varrjál gombot!
Már csak egy kérdésem van.
Ágyúval verébre? Igen vagy nem?
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
bkercso
nagyúr
válasz alphamooncam #83926 üzenetére
Mindenképp! Hátha valami nagyobbat lősz, ki tudja...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
python1
veterán
válasz alphamooncam #83926 üzenetére
Pár évvel ezelőtt gondoltad volna,hogy lesz egy bemérő rendszered,foglalkozni fogsz akusztikával,tápösvénnyel?Gondolom nem,de megnyugtatlak én sem,és elégedetten hallgattam az akkori aktuális rendszerem,ma már be sem kapcsolnám meghitt zenehallgatáshoz.
Ahogy pár hozzászólásommal ezelőtt megemlítettem,fejlődik a technika,mi is fejlődünk,változunk próbálunk jobbat kihozni a rendszerünkből,hogy éppen mihez nyúlunk hozzá,az eléggé függ az aktuális technikai fejlettségi szinthez.Nyilván "olcsóbb" rendszerhez képest nem fogunk többet költeni kiegészítőkre,mint maga a rendszer bekerülési összege,tehát ha azt vesszük eléggé relatív,kinek mit jelent az a szint amit ezekre elkölt,mások ezt placebónak nevezik,vagy éppen ezotériának.Én a rosszabbik fajtából való vagyok,ezoterikus és hifiis,ez már magában is savzuhanyt érdemel.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz #56474624 #83917 üzenetére
"Itt mindenkinek high-end erősítője van...?"
Hát nem tudom mennyire High-End az általam "hegesztett" 2a3PP... az előfok szvsz jobban sikerült, és ez a lényeg. A poén a következő az: erre kötve minden szóbakerült dolgot szépen meg lehet hallani egy mezei kétmagos gyári PC-n - a saját, alaplapi DAC-járól is. A halmozott hatást a megszokott hifis szófordulatokkal nehéz leírni*, logikát találni a dologban még reménytelenebb. A kiegészítőkön és néhány trükkön múlik, hogy lemezjátszó után lesz-e kedvem online zenehallgatáshoz (akár tömörítetthez) a "nagy" rendszeren vagy 15 perc után kikapcsolom a francba. Mivel ezt semmiféle belépő szintű DAC-cal nem tudtam elérni, nem gondolom apróságnak. Poén #2: egy fillért nem kellett rá költenem.
* A hangminőségen nem igazán lehet segíteni, az mindenképpen nagyot esik vissza.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz alphamooncam #83922 üzenetére
"Szokás szerint megint egy jobb sorsra érdemes bedob vmi. ezoterikus dolgot, mondván az mennyit dob a hangzáson, és e nélkül létezni sem érdemes..."
Ezt meg ki mondta? o) Előfordulnak extrém esetek, de a legtöbb esetben csak annyi történik, hogy a tonális változás szubjektíve linearizálja a kiegyenlítetlen hangú "rendszert"
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
Ear001
addikt
válasz bajnokpityu #83935 üzenetére
Az ok, ha vágom a frekiátvitelt, limitálok kompresszálok, játszok a fázisokkal, hogy akkor a kevesebb infó többnek tűnik, mert könnyebb megszólaltatni, na de ez nem torzítás.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz bajnokpityu #83941 üzenetére
Akkor nem tudom. Írsz példát?
-
.DLL
veterán
Szervusztok!
Mit ajánlotok a hangszóró gumi szélezésének lágyan tartására, annak megőrzésére? Szeretném ha sokáig jól szolgálna a hangdobozom, és hát elég meleg és száraz a levegő mostanság nálunk.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest