Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse006
őstag
Nekem is Giga alaplapom van csak 770-es,de asszem ugyanaz a chip,és tényleg jó amúgy a hangkártya.
Más: Most vettem éppen használtan egy Philips FA 630-as erősítőt. Gépre is ráakarom kötni,ne csak a CD játszó legyen rajta. Az a kérdés hogy kábelt csináltassak, vagy vegyek készen valami közepes árút.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Tristis
őstag
X-Fi hangkártyát hifis berkekben nem tartják semmibe legjobb tudomásom szerint. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy igen komoly jelzésértű ez az infó, ha az a teszt valóban objektív eredményeket tud szolgáltatni.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-
Ebit
addikt
Nem biztos hogy jobb,viszont lehet a hangzása ,tetszen ifog ,és ha sikerül egy láncot,illeszkedő egységekből összeállitani,az sokat javithat a hangképen.
javaslom,hogy pl Expreszt szűkitsd,le a megyédre,és egyből,több termék kerül a látókörödbe,majd szűkitsd,tovább,a keresést,tipusokra,ami teljesitményben,szolgáltatásban,megfelel neked,és ezután,egyazon,általad,jól ismert zeneianyaggal próbáld meghallgatni őket.
-
Terapeuta
őstag
Nem tudom, itt vagytok-e még (looser is), de saját tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy ha megszabadultok a hangládáitoktól, akár csak egy kicioccó jamóra cserélitek, nagyon nagyot fogtok ugrani hangminőségben. Én HS280-ról váltottam annak idején Missionra, mondjuk az annyira nem olcsó (ez még nagyon régen történt), de onnantól leszoktam a hangszínszabályzó használatáról....a jelenlegi erősítőmön nincs is, és nem is hiányzik....annak idején mikor olvastan a HFM-et, hogy ők bizony a hangszínszabályzót kikapcsolják, sose értettem (Vidi erősítőm volt), Mission óta tudom, hogy ez igaz is lehet ...
Azok a régi hangládák (orion, videoton) elég silányak voltak sajnos.Ja igen, az Akai ládára felrajzolt fr átvitelből nehogy levonj bármilyen következtetést
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Ebit
addikt
-
Ebit
addikt
A jelenlegi rendszered VT-Akai, egy kiemelt -dögös frekimenetet produkál, ehhez képest bármelyik rendszer lapsnak tűnhet, de ha hosszabb ideig hallgatod, akkor észreveszed a különbséget.
Megjegyzem, nem mindenki szereti a többutas hangfalak hangképét,és az általad meghallgatott tipus,árához képest, hagy kivánnivalót, ha jól tudom, inkább házimozi rendszerekhez ajánlják,ami azért nem igazán a csűcs.
-
törölt tag
Áá, semmilyen fejlődés nem volt szinte. Egy 40-50 éves hangfal bőven lemoshatja ezeket a mai, modern technológiákat, nem igazán volt előrelépés, legalábbis nem egyértelmű. Ha van is, az nem ezen az árszinten fog megmutatkozni. A polk rti6 nem biztos, hogy best buy, valamikor régi, nagyon-nagyon jó angol hangfalak vannak vaterán ennyiért, vagy 10-20k-val drágábban. Na az best buy. A polknak meg használtan majdhogynem az a reális ára, még az állványt figyelembe véve is (gondolom azért nem a legdrágább állványt adta hozzá).
-
Ebit
addikt
-
BBéci
legenda
Nekem aztán tök mindegy, ki, mivel mételyezi magát, min hallgat zenét.
Kiáltsuk ki legjobb vételnek a géniuszokat, indítsunk mozgalmat: géniuszt minden magyar otthonba, néven.
Nem megyek a géniusz topikba fikázni, pedig viszket a tenyerem, viszont nehezen viselem, hogy a hifi topikban is róluk kell olvasnom.
Ez olyan mint márkás, finom italokkal foglalkozó topikban kannás, tablettás bort emlegetni.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nincs sok értelme, hiszen elmondásod szerint maga az asztal rezeg, azon nem segítenének.
Alapesetben szinte mindegyik állódoboznak tartozékai az efféle állítható tüskék. Az apróbbakba azért nem szükséges, mert az állvány tartalmazza ezeket, amire elhelyezed őket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem értem, hogy mit nem értesz???
Teljesen mindegy, hogy mivel érintkezik, a rezegtető hatáson nem változtat. Most az alsó lapjával rezegtet, ha tüskékre állítod, azok fogják átadni az asztalnak a rezgést. A hangdobozokat stabilan kell alátámasztani, olyan állvánnyal, amiket nem tud a doboz megrezegtetni. Az asztal a gyenge láncszem. Ha letennéd a dobozokat a padlóra, tapasztalnád, miről mesélek.
Talán gyurmát kellene az asztal és a dobozok közé tenned.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Auratech
őstag
Tulajdonképpen a hangfalból hiányzik pár kiló anyag.(majdnem mindig hiányzik)
A legegyszerűbb megoldás, ha oldható kötésbe kerül az asztal és a sugárzó. Pld a kék színű papír-ragacs-labdacs. Ebből teszel a sugárzó alá 5-6 pöttyöt és rátehénkedsz. Vagy kétoldalú ragasztó, ami nem tépi le a festést, ha le akarod venni.
Esetleg a melegítős ragasztó pisztoly, ha nem sajnálod.
Hogy érdemes-e bármibe fogni először tégy egy vékony törölközőt az asztalra és rá a sugárzót. Küldd meg és közben kezd lenyomni a sugárzót, mintha nehezebb lenne. Ha nem kell nagy erőt kifejteni és a rezgés megszűnik. érdemes a fentebb említett dolgokat próbálni, vagy hasonlót.
Ha nem, akkor az asztallap rágerjed valamelyik alsóbb rezgésre és beleng, mint az ablak a subokra. Akkor kicsit többet kell tenni....Auratech Field Recording
-
-
BBéci
legenda
Ebben 32 centis a mélysugárzó, míg nagyobb testvérében 38 centis, öcsikének 26 centis a dohogója. Ez utóbbi szerepel álmaimban a Focal Electra társaságában.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
4000 euró akciósan, nem olcsó, viszont elképesztően jó.
Mostani Aurumjaimat sikerült a kinti listaár (1800 euró) 40 %-áért megvenni, úgy jó vételnek számított. Újonnan, bontatlan csomagolásban!
Azért ezeket hoztam példának, mert kapásból tudtam, hogy nagyméretű mélysugárzóval rendelkeznek.Talán a Quadral név ismerősen cseng számodra is. Aurum a csúcs szériájuk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, ezek zárt dobozok (legalábbis az AR hangfalai azok tudtommal, többiről nem nyilatkozom), és valószínű azért kell a nagy membránfelület. Ennek is, amit én veszek, 20-as (8") mélye van.
Hát ha a hangban csak méretek játszanának szerepet, akkor mindegy lenne, mit veszünk, wharfedale-t, polkot, kef-et, vagy tannoy-t...
Az Akaid hangját egyébként nem ismerem, de biztos lehetsz benne, ha a polk összességében nem is (szerintem amúgy igen), de más komolyabb hangfal mérföldkövekkel megelőzi. Amíg nem hallottad, addig nehéz lesz elhinni, dehát ezért kell tapasztalni. A láncban a hangfal a legfontosabb, ha az nem jó, akkor kötheted bármire, nem fogsz csodát hallani. -
KMT
addikt
Csak mélyekben. Egy kis doboz nyilván nem tud olyan mélyeket, mint egy nagyobb. De a 150-200 Hz fölötti hangminőség és a dobozméret között nincs összefüggés. Nem is értem, hogy gondolod.
Sőt, ha elrugaszkodunk kicsit, akkor a kisebb doboz jobb. Ugyanis az előlap akusztikailag káros, hiszen visszaverődnek róla a hangok... (Lehet, hogy emiatt is mélyebbek és kevésbé szélesek manapság a dobozok.)
-
törölt tag
Szerintem loudness soha nem javít a hangon, legalábbis komolyzenénél nagyon nem. Jó kéthetente szoktam (2-3 perc erejéig, tehát nem vagyok hozzászokva) a lemezboltban hallgatózni nem igazán jó fejhallgatón , mindig észreveszem, ha valami ütődött bekapcsolta a loudness-t, nyomom is ki. Nagyon ront a hangon, a hang tisztaságán még azon a vackon hallgatva is. Nem tudok elképzelni olyat, hogy javítson a hangon, azaz hogy semleges irányba vigye el.
-
Ebit
addikt
Többször volt már róla szó, hogy a fiziologiai hangerőszabályzás, sok ember számára egy dögösebb hangképet ad. amit a te rendszered megkiván, ha jóllátom AKai SR-H 110 hangfal, ezt lenne érdemes lecserélni/ vagy modositani/, és a VT 6363-is egy kicsit átalakitani, utána más lenne a véleményed.
nekem van itthon egy modositott 6380 cleom,
BBéci
Olvass át néhány topicot, és megérted, hogy DDL konkrét infok, tapasztalatok alaoján nyilatkozik, és tervezett már néhány erősitőt.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
HD668B -nek egy elég komoly magas kiemelése van a dobozból kivéve. A mélyek meg nem hasonlíthatóak össze, szóval simán hasonlíthat a loudness -es hangra. Ez idővel változni fog, de állítólag valamennyire megmarad. Legalábbis head-fi -n a nagy beyerekhez hasonlítják a hangját, amik sokaknak a magas púpok miatt nem jönnek be.
Egyébként, ha bejárattad akkor majd megéri a fejedhez EQ -zni. (schawo már linkelte fejhallgató topicban). Szóval elvileg így lesz igazán kiegyenlített. Őszintén szólva valószínűtlennek tűnik, hogy ugyan olyan jó a szeparáció mindkettőn, mert a HD668B tényleg nagyon jó ebben (személyesen csak azt tudom, hogy a K601 -hez közelebb áll mint a K81 -hez ).
Ha már a hi-fi topicban vagyunk, akkor az itteniek kifejthetnék a véleményüket erről, de bennem az a hit van, hogy elég nehéz úgy elhejezni a hangfalakat, hogy ne mossák össze a hangot, és tudtommal a szobádban nincsenek a legidálisabb helyen.
-
törölt tag
Ha olyan jó az a füles, mint amilyennek mondják, akkor annak kevés a xonar. Komoly DAC kellene elé, hogy igazán kijöjjön a többlettudása. Meg ugye ilyen szinten már komolyabb fejhallgató erősítőt is szoktak használni. Olyan a rendszered hangja, amilyen a leggyengébb láncszemed.
Egyébként ma este is komolyzenei koncert lesz műsoron, érdemes szokni az élőzene hangzását, annál úgysincs "high-endebb" cucc sehol.
Pláne most erősítő-csere előtt. Erről eszembe is jutott, hogy valamit elfelejtettem, közölni, hogy mi lesz erősítő-ügyben.
Egyelőre semmi, marad még, informálódnom kell.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Áhh, és tényleg, még taps is van. Először átugrottam az elejét, mert már így is felidegesített, hogy csak a harmadik programmal (mpc-hc ) tudom lejátszani. Mi ez amúgy? Már kíváncsi vagyok, hogyan szólhat stúdióban felvéve. Csak nincs ilyen műanyaghangja a csajnak.
Ez a másik jobb. Picit túlvezérelt, picit "karcos", de a stílushoz képest egész transzparens, és dinamikus. Azért válogass a tesztzenék közé valami finomabb, kevésbé pop zenét is szerintem.
-
baluka26
nagyúr
Szerintem nemes egyszerűséggel a zene részei
Nekem vannak olyan zenéim is, amik direkt torzítanak egyes részeknél. Nagyon szeretem az ilyesmit
Pumba, én ilyenkor megfordulok, mert azt hiszem bejött valaki a szobába.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
KMT
addikt
Igen. Az "érdekes"-nél olyan, mintha egy írógép egyik billentyűjét nyomták volna le, az "ezis"-ben meg van valami csilingelő hang, de nekem a jobb oldalról. Nem tudom erre gondolsz-e.
Fárasztó ezekre figyelni...
Szerk: Amúgy a whatever-ben szerintem a cintányért "haluzod". Kicsit talán más hangon szól, mint az előtte lévő ütéseknél.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Jahh, így már megvannak mikre gondolsz, az utolsó kivételével. A gitárnál azt hinném, hogy az egy ilyen rázós, csörgetős hangszer. Az ezis-ben az a hang meg alig észrevehető. Nem tudom, hogy tudsz ilyen "elemzősen" zenét hallgatni. O_o Az én agyam ezeket kizárja, úgy látszik. :]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest