Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57589) peppe79 válasza csubuka (#57587) üzenetére


peppe79
senior tag

Ezekből a modellekből létezik többféle változat is. A Cata weboldaláról le tudod tölteni a katalógust, amiben megtalálod a részletes technikai adatlapot is.

Ami ebből téged a leírtak alapján érdekel:

omega 700 vs. Beta 600

hidrodinamikai hatékonyság:
17,8% (D oszt.) vs. 30,6% (A oszt.)

zsírszűrési hatékonyság:
90,3% (B oszt.) vs. 91,2 (B. oszt)

max. légszállítás (nem intenzív)
645 m3/h vs. 600 m3/h

zajszint max. fokozaton
72 dB(A) vs. 65 dB(A)

Abban teljesen igazad van, hogy ideális esetben a páraelszívónak szélesebbnek kellene lennie a tűzhelytől. Valahogy az évek során úgy alakult, hogy a legtöbb ember a 60-as tűzhely fölé 60-as felső szekrényt vásárol/készíttet.Ha te szélesebbet választasz, az jó döntés lehet...abban az esetben, hogy ha két ugyanolyan, csak eltérő szélességű modellt veszel alapul. Mert, ahogy a fenti példát mutatja, az Omega 700-hoz képest a Beta 600-nak jobb a hidrodinamikai hatékonysága.
Ami pedig a turbo módot illeti: ez az üzemmód csak 10-15 percig használható. Arra tökéletesen alkalmas, ha netán legégeted a kaját, és gyorsan szeretnéd a konyhát kiszellőztetni...vagy csak télen kiszellőztetnéd a lakást, és emiatt a páraelszívóval rásegítesz. De normál esetben, főzéskor te nem fogod használni a turbó módot, már csak a baromi magas zajszint, és a korlátozott idejű használat miatt sem. Plusz, hosszú távon vélhetőleg a motornak sem tesz jót.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.