Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45951) E.Kaufmann válasza Csabroncka (#45949) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Már más fórumokban kerültem ebbe a csapdába, inkább nem fejtem ki.

Tudsz te vagy valaki más mondani egy helyettesítő alkatrészt, amit neten meg tudok rendelni? Látom, hogy vannak motorok 3e körül, csak nem tudom, a Nimbuszhoz melyik lenne jó.
Mosógépben cseréltem már szivattyút (pedig ott még forrasztani is kellett, mert szétégett a csatlakozó), hátha ez sem nehezebb. A magnetronhoz az ajtókapcsolóhoz és a sütőtérhez nem nyúlok, ha ezek megbontása nélkül nem megy, akkor hagyom is a fenébe.

Motor amúgy forgat terhelés nélkül és a forgatókarzatot is ha forgatom van ellenállása és hallatszik zaj a motor felől, valami áttét elkophatott a "motorblokkon" belül.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#45952) gabor9991 válasza E.Kaufmann (#45951) üzenetére


gabor9991
őstag

Hívd fel [őket] típusszám alapján tudnak adni alkatrészt szinte bármihez.

[ Szerkesztve ]

(#45953) peppe79 válasza gabor9991 (#45946) üzenetére


peppe79
senior tag

A kollégám Gorenje fagyasztójának garanciális ügyintézése már 3 hónapja tart, és még mindig nem került pont az i-re. Ahhoz képest az a 7 hét...
De hát ez Magyarország, mi mást várhat az ember. Mi nem csak hogy messze tartunk a nyugattól, de soha nem is fogunk hozzájuk felzárkózni, hiszen ahhoz egy teljes szemléletváltásra lenne szükség. Ha egy termék jótállási időn belül elromlik, akkor az ügyfélszolgálat úgy van vele, hogy biztos "nem ért hozzá a hülye", "tönkre vágta", örüljön neki, hogy egyáltalán ingyen megjavítják a vackát. Persze ezt így szemtől pofába nem közlik az illetővel, de kb. így állnak hozzá a kérdéshez.

(#45954) #40553216 válasza peppe79 (#45953) üzenetére


#40553216
törölt tag

Az azért megvan, ugye, hogy ugyanaz a NEM magyar cég működik másképp itt és ott?

(#45955) Teaway válasza E.Kaufmann (#45947) üzenetére


Teaway
veterán

Én láttam a sajátom belülről, sőt, cseréltem is benne magnetront és tányérforgató motort is.

Nincs itthon csokid??

(#45956) fogtunder válasza #40553216 (#45954) üzenetére


fogtunder
nagyúr

egy nem magyar cég, aminek az itthoni irodájában magyarok ülnek és ami a működését minden országban hozzáhangolja a lokális viszonyokhoz. dolgoztam koreai cégnek elég sokat, Szőul elég messze van...

I hate morning people. And mornings. And People.

(#45957) peppe79 válasza #40553216 (#45954) üzenetére


peppe79
senior tag

Mire célzol ezzel? A dolgozók (és a vásárlók is) itthon attól még ugyanúgy magyarok. Én dolgoztam több német tulajdonú multinál. Amíg hoztuk az elvárt számokat, addig a tulajdonosi kört baromira nem érdekelte az itteni balkáni viszonyok. Persze, amikor a német központba érkezett valami vásárlói panaszlevél, volt egy kis dádá...de az is csak óvatosan, mert tudták/tudják, hogy manapság lasszóval kell fogni a munkavállalókat. Teljesen másképpen működik egy mo-i, és egy nyugat-európai képviselet. Az ottani dolgozók nem engednek meg olyan hangnemet, mint itt egynéhány ember. De ne felejtsük el, hogy ők eleve teljesen másképpen szocializálódtak.

(#45958) asdf_


asdf_
veterán

Hűtőgépes kérdés: zsírúj szép nagy, 2 méteres hűtő, a sima hűtő rész palástjának felső kb. 40%-a mögött van az a rész, ahol hűt. Itt, a felső két üvegpolc végén szinte fixen vízcseppek (belső ventillátor ide vagy oda), azon a felületen, amin hűt kb. rendszeresen fél-egy centis "havat" növeszt (valamennyi jegesedés ok, de ez szerintem bőven sok, valamint ha jól emlékszem a nagyon régen volt fizika tanulmányaimra, ez mocskosul nem egy energiahatékony művelet, mert az a halmazállapotválzotás az bazisok energia -ráadásul duplán-, és valószínűleg nem tévedek ezzel, mert) eszméletlen sokat jár a kompresszor (24 órából 15-öt!, oké, nyár van, de akkor is) szóval kicsit úgy érzem magam, mint a múlt heti totalcaros cikkben a nő, akinek 7 helyett 15 litert evett az autója.
Hol a hba, mi miatt van ez?

(#45959) _adaml21_


_adaml21_
őstag

Sziasztok!

Komplett lakás gépesítés előtt állok, a legkritikusabb készülékekkel jönnék először, nevezetesen a hűtőszekrénnyel.

Ami biztos:
- alulfagyasztós kombinált hűtőszekrényre lenne szükségem, igazából fagyasztóból a 2 fiók is elegendő lenne, de azt látom, hogy viszonylag standard ez a 90-100 l közötti űrtartalom.
- Inox szín, és szabadon fog állni, magasfényű fehér konyhabútorban szeretném, ha adna kontrasztot
- Magasságban 185 cm és 200 között vacillálok... Igazából szerintem a 185 cm is elég lenne, mert egy 46 m2-es lakásba lesz, ahol nagyon maximum ketten meg max egy gyerek kiskoráig élne. De tetszenek a 2m-es hűtők is, főleg, hogy extrákat tekintve főleg ezekben találom meg, amit keresek (pl. borhűtőpolc, illetve két külön doboz)
- A legfontosabb kérdés... No frost, vagy ne no frost? Nem olyan rég írták többen is, hogy a no frost abszolút alapkövetelmény manapság, illetve ingyen se kéne nem no frostos gép... Én is abban a tévképzetben voltam, hogy mivel nem egy mai technológia (15 éve már bőven létezett), hogy az összes hűtő no frost manapság, azonban meglepődve tapasztaltam, hogy közel sem! Boltban a "szakértő" is azt mondta, illetve több helyen is olvasni, hogy a kétségtelen előnyök mellett abszolút hátránya az ételek kiszárítása, mindent be kell dobozolni, és hát őszintén szólva nem én vagyok a világ legprecízebb embere, aki mindig mindent dobozolva/zacskózva tesz el a hűtőbe... Emellett azt is olvasni, hogy a mai hűtőket érdemes évente leolvasztani, és a gondolat jön, hogy egy no frostosat is ki kell takarítani nagyon minimum ennyi időnként csumára, nem lenne-e csak egy minimális pluszmunka leolvasztani is? Teljesen tanácstalan vagyok a témában.
- A keretem kb. 150ezer lenne, ezért a lehető legmegbízhatóbb, tehát leghosszabb garanciával rendelkező gépet szeretném venni, így elsősorban Boschokat néztem a promóció miatt (boltban ezeknek tetszett a legjobban az anyaghasználata), illetve Liebherrt (előszeretettel ajánlották boltban). Nagyon nagyon indokolt esetben, maximum el tudok menni 180 környékére.
- Voltam a már említett GRX boltban is, és valaki írta, hogy a gépek nagyon nagy része olyan, mintha megjárták volna a világháborút... Tanúsítom, tele vannak elképesztő horpadásokkal, törésekkel, némelyiknek az ajtaja is nehezebben nyílt. Mivel ahogy említettem, esztétikai szempontokat is betöltene a hűtő, ezt nem engedhetem meg jelen esetben, marad a vadi új, sok év gyári garival, sokkal drágábbért persze.

A következőket néztem:
- BOSCH kgv39vl31s - Mai nap még MM-ben 142 lett volna féláfával, sajna lecsúsztam.... Ideális számomra a belső elrendezése, borhűtő is van, szép is kívülről, nem no frostos.
- BOSCH KGV36VL32 S - lásd előző, csak 185 cm-es, ennek is szimpi a belső elrendezése, pedig ez kisebb, de úgy érzem, ez is elég lehet
- BOSCH KGN36NL3A - No frostos, viszont nagyon szűknek éreztem a belső kialakítását, rövid a doboz is, viszont jó árban van
- LIEBHERR CNEL 4313-20 - egy szimpatikus kinézetű és belső elrendezésű Liebherr, de gondolom ez se no frostos, valamint ez is csak 185 cm

Nézegettem még Gorenjéket is, abból volt 160 körül no frostos korrekt belsejű hűtő, de csak 2 év gari. Valamint itt sok jókat mondtatok LG-kről, de az én árkategóriámban elég gagyi az agyaghasználata, valamint a gari itt is kérdéses.

Tudnátok segíteni nekem, hogy szerintetek melyiket válasszam? Legyen-e no frost vagy sem?

Másik téma: Mosógép. Na, ezt messze nem akarom ennyire túlgondolni...
Ezt az LG-t néztem ki. 10 év garis lineáris inverter, 6,5 kg szerintem bőven elég lenne, és jókat írnak róla, Árukeresőn is a legnépszerűbb, boltban is azt mondta a fószer, ajánlaná.
Ti ajánlanátok?

Valamint, gőzmosógép funkció megérne plusz felárat? Momentán erre a gépre gondoltam: LG Gőzmosógép

Bocsánat a brutál hosszú hsz-ért, remélem tudtok segíteni kicsit. :R

Köszi előre :R

(#45960) Tujmos válasza _adaml21_ (#45959) üzenetére


Tujmos
tag

mosógép: Pont nézegetem én is az lg-ket, amit linkeltél az egy keskeny gép, 45cm a mélysége. Nem feltétlen jelent rosszat, de ha nincs szükséged keskeny gépre, szerintem normált vegyél.

(#45961) Teaway válasza _adaml21_ (#45959) üzenetére


Teaway
veterán

Én a No Frost-os táborba tartozom, már 16 éve. Belső tisztítása ugyanúgy történik, mint a többinek, kivéve a leolvasztást, mert az itt nincs. Számolni kell még a nagyobb zajjal a ventilátor(ok) miatt, főleg, ha egybe van nyitva a konyha más lakóterekkel.

Nincs itthon csokid??

(#45962) BB9000 válasza _adaml21_ (#45959) üzenetére


BB9000
senior tag

No frost, vagy hagyományos hűtőgép?
Nekem nagyon bejött a No frost hűtő. Az előző hűtőm is az volt. Kb 12 éve használok ilyet. Magamnak már semmiképp nem vennék olyat, amiben nincs NoFrost és másnak se ajánlom. De hogy neked mi a jó, azt helyetted más nem tudja kitalálni. Nem kell mindent bedobozolni. A felvágottakat pl. folpack-kal lefedve teszem a hűtőbe, különben másnapra kiszáradnak és ehetetlen. De a higiénia miatt a hagyományos hűtőbe se tennék be felvágottas tányért folpack nélkül. A leveseket vagy átszedem egy ételtartó dobozba, vagy ha lábossal együtt teszem a hűtőbe, akkor a fedőt is rá kell tenni. Nekem ez se okoz gondot.
Viszont a hűtőleolvasztás az nekem egy rémálom. Az összes házimunkánál jobban utáltam, amíg kellett csinálnom.

(#45963) #73959936 válasza BB9000 (#45962) üzenetére


#73959936
törölt tag

csak mondanám: a no frost hűtőt is le kell olvasztani

(#45964) Csabroncka válasza BB9000 (#45962) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A mai smart frostos hűtők fagyói sem jegesednek már annyira (jól szigetelnek az ajtók) - persze minden a nyitogatástól függ. Mi évente 1x nagytakarítunk a hűtőben, de ez meg nem függ attól, hogy milyen a típusa mert fertőtleníteni kell a hűtőt.

"in medias res"

(#45965) peppe79 válasza BB9000 (#45962) üzenetére


peppe79
senior tag

Kicsit túl van lihegve ez a leolvasztással járó "rémálom". Azért ne a 35-40 éves Lehelből induljunk ki. A mai frost free, less frost, stb. hűtőknél csak minimális jégréteg keletkezik, ezeknek a leolvasztása kb. semmibe se tart. Amíg átválogatom a fagyasztott árut, addigra a pár milliméter vastag jégréteg könnyedén el is válik a hűtőgép belső falától. A jeget kidobálom a mosogatóba, aztán annyi. Kb. 40 percet vesz el az életemből, amíg átválogatom a mirelitet, kipucolom a hűtő belsejét, az üvegpolcokat, a fiókot.

(#45966) gabor9991 válasza peppe79 (#45953) üzenetére


gabor9991
őstag

Most felhívtam újra a szervizvezetőt, hogy a tegnapra ígért csereutalványt ma sem kaptam meg.
Azt se tudta hirtelen miről beszélek :)
Azt mondta nem rajta múlik hanem a Samsung központnak kell jóváhagynia a döntést.
Erre mondtam neki, hogy többször beszéltem már a Samsung központtal és értetlenül állnak a dolog előtt, ők már régen megadták az engedélyt a cserére.
Erre hummögött valamit az ember, kis türelmet kért újra, ígérte ma postázza, holnap nálam lesz... kíváncsi leszek.
Két hónapja ez megy.Hazudoznak, jegyzőkönyvet hamisítanak, újra hazudoznak.
És ez egy hivatalos Samsung partner.Vicc ez az egész mi itthon folyhat.
Kollégád a gorenjével mi miatt szív 3 hónapja?

(#45967) _adaml21_ válasza peppe79 (#45965) üzenetére


_adaml21_
őstag

Jól érzem, hogy akkor ez az egész Nofrost téma csak a fagyasztót érinti? Nagyon sügér vagyok a témában :)
Én is azt érzem, hogy nem feltétlenül hal bele az ember, ha nincs No frost. Főleg, mivel én naivan azt hittem, már minden hűtő az, tekintve, hogy elég régi technológiáról van szó. Ehelyett meglepődve tapasztaltam, hogy még a magasabb árkategóriás készülékeknél is többségben van a nem no frostos gép. Ennek biztosan van valami nyomós oka.
Ennek fényében mit ajánlanátok?

(#45968) Csabroncka válasza _adaml21_ (#45967) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Mindennek megvan az előnye! Smart frost hűtők leolvasztják a jeget a hátfalukról a normál hűtőtérben, tehát ott nem keletkezik jég, csak a fagyóban.

A No-Frost igazi előnye, hogy a teljes hűtőtérben egyenletes a hőmérséklet, míg a hagyományosnál 5-6 fokos eltérés is lehet.

Van aki ezzel együtt tud élni, van aki nem.

"in medias res"

(#45969) pjen válasza #73959936 (#45963) üzenetére


pjen
félisten

Nem,ha le kell az vagy nem no frost,vagy hibás.Nekünk van egy két ajtós Wh,még sosem volt jeges.24/5 fokkal megy.

(#45970) Csabroncka válasza pjen (#45969) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ne cifrázd...csak kikapcsolod amíg kitakarítod, ráadásul minimális melegedési (kiolvadási) időt a fagyónál kell várni mert ráfagy a hűtő oldalára a rongy :((

"in medias res"

(#45971) pjen válasza Csabroncka (#45970) üzenetére


pjen
félisten

Kihúzom,kirámolok,kitörlöm mosószeres aztán száraz ruhával,és mehet minden vissza.nincs benne jég.

[ Szerkesztve ]

(#45972) farkas-j


farkas-j
őstag

10 éve használunk total nofrost hűtőt, most már kettőt is. Két nagy előnye van a nofrostnak. Egyenletes hűtés és nincs jegesedés, így leolvasztást sem igényel. A hőcserélőjében van automata leolvasztás így nem kell a leolvasztással foglalkozni. -20 +4°C-on vannak járatva. Mindkettő 2m magas, az idősebb egy AEG prémium, a fiatalabbik egy LG inverter linear kompresszorral szerelt. Ég és föld a kettő között a hangerő különbség. Az LG-t szinte nem lehet hallani. Itt írta valaki, hogy az LG-nél gagyi az anyaghasználat. Semmivel sem rosszabb mint a prémium kategóriás AEG-nél! Ami sajnos mára már általános minden hűtőnél, hogy elég gyenge, vékony anyagból vannak a fagyasztófiókok. Az LG-nél lehet állítani a zöldség-gyümölcs tárolónál az átfújt levegő mennyiségét, hogy ne szárítsa ki a tartalmát. Mi is minden ételt dobozban vagy lefedve tárolunk, már csak higiéniai okokból is. Én biztosan nem vennék hagyományos hűtőt, csakis total nofrostosat (a hűtő és a fagyasztótér is nofrost).

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#45973) #73959936 válasza farkas-j (#45972) üzenetére


#73959936
törölt tag

nekem is tetszenek az lg lineáris kompresszorral szerelt hűtői, egyetlen bökkenő az áruk...

cserélni kéne fagyasztószekrényt lassan, de nem tudok hozzászólni... :(

[ Szerkesztve ]

(#45974) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

Csendes és hatékony porzsákos porszívót keresek. A felület nagyobb része padló, de van azért több szőnyeg is. A csendesség azért fontos, hogy a gyerek/baba alvóideje alatt is lehessen használni másik szobában.

Erre a célra van jobb ajánlat, mint az Electrolux UltraSilencer? Ilyet még nem láttam élőben, de anyáméknak UltraOne van, már az is 100x jobbnak tűnt, mint a mi porzsák nélküli fosadék Samsung-unk . Néztem Miele-t is, de abból ami elvileg csendes (C3 Silence Ecoline), az már jóval drágább, ráadásul a halkságot alacsonyabb teljesítményel éri el, szóval feltételezem, hogy kevésbé hatékony.

(#45975) farkas-j válasza #73959936 (#45973) üzenetére


farkas-j
őstag

Az LG hűtővel nagy mákom volt, mert a GRX-nél vettem jóval olcsóbban mint a bolti ár. A jobb oldalán alul volt kicsit meghorzsolva, így nem is látszik. A megspórolt 45eFt viszont jól esett.
Apósék most vettek egy Whirpool fagyasztót egészen jó áron.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#45976) Degeczi válasza farkas-j (#45975) üzenetére


Degeczi
nagyúr

És gyári gart adnak? Mert a hazai outletek gyakran csak boltit.

(#45977) farkas-j válasza Degeczi (#45976) üzenetére


farkas-j
őstag

Elvileg 2 év bolti garancia van rá, de beregisztráltam az LG oldalán. A számlát is fel kellett tölteni és úgy tűnik elfogadták.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#45978) peppe79 válasza _adaml21_ (#45959) üzenetére


peppe79
senior tag

"gőzmosógép funkció megérne plusz felárat?"

Kérdés, hogy tényleg szükséged van-e rá, és ha igen, ki is tudod-e/fogod-e használni? A működési elve amúgy pofonegyszerű, nem kell nagy dolgot elképzelni: az üst aljában egy fűtőszál kisebb mennyiségű vizet forral, a felszálló gőz - egy része - pedig a dobba jutva átjárja a ruhákat. A gőzprogramon mosott ruhamennyiség max. 2-3 kg szokott lenni.

(#45979) peppe79 válasza _adaml21_ (#45967) üzenetére


peppe79
senior tag

"Jól érzem, hogy akkor ez az egész Nofrost téma csak a fagyasztót érinti? "

Nem feltétlenül, mert vannak total no frost-os hűtők is (vagy a fene tudja, hogy manapság hogy hívják őket). Ami neked tetszik, vagy szükségesnek érzed, azt vedd.

(#45980) peppe79 válasza Csabroncka (#45968) üzenetére


peppe79
senior tag

2 évvel ezelőtt már alaposan kiveséztük ezt a témát, de akkor sem lettem meggyőzve. Találomra kiválasztottam megint pár élelmiszert, és a gyártó által javasolt ideális tárolási hőmérsékletet:
virsli: 0-7 °C
sajt: 0-10 °C
élesztő: 2-8 °C
kókuszzsír: 6-15 °C
szalámi: 5-20 °C

Amikor felhozom, hogy a sajtnak, vajnak, felvágottaknak nem előnyös a túl alacsony hőmérséklet, mert ront az élvezeti értékén, azt a választ kapom, hogy evés előtt kint kell hagyni fél-egy órát az asztalon, vagy eleve a pincében kell tárolni. Amikor azt mondom, hogy ilyenkor nyáron kénytelen vagyok a csokit, görögdinnyét is hűtőbe tenni, aminek szintén nem tesz jót a túl alacsony hőmérséklet, megint azt a választ kapom, hogy arra ott a pince. Amikor a mélyhűtött élelmiszerek felengedését említem, akkor meg jön a válasz, hogy arra ott a mikrohullámú sütő. Szóval, én ezeket mind értem, csak jó lenne egy meggyőző érv is. Miért hátrány az, ha egy normál hűtőtér polcain különböző hőmérsékleti zónák alakulnak ki, és ennek megfelelően helyezzük el az élelmiszereket?

(#45981) pjen válasza peppe79 (#45980) üzenetére


pjen
félisten

A dinnyét nyilván a hűtőbe kell tenni. :) Amiket felsoroltál egy átlag 5 fokos hűtőben simán tàrolható

(#45982) _adaml21_ válasza farkas-j (#45977) üzenetére


_adaml21_
őstag

Én voltam a GRX-ben tegnap. A következő a helyzet:
- A bolt ad 2 év garanciát, és lehet, hogy elfogadta az LG így a regisztrációdat, a valóságban egy garanciális igény benyújtása esetén felül fogják vizsgálni, és vissza fogják dobni az igényt.
- A bolti garanciáról én semmit nem tudok... gyanítom, ha bármi baj van, akkor berendelik a megfelelő alkatrészt, és megszereli egy hűtőszerelő. Számomra ez nem kielégítően teljeskörű...
- A kiállított hűtők nagy része brutálisan sérült volt, rengeteg horpadás, törés, volt, ahol az ajtót úgy átütte valami, hogy látni lehetett a szigetelést; volt olyan, ami a kilincsnél úgy be volt horpadva, hogy nehezebben mozogott a mechanizmus.

Én 2 esetben vennék innen:
a. ha kellene átmenetileg egy hűtő nyaralóba/borospincéhez/munkásoknak, amit ütni-vágni kell, és lényeg, hogy kibírjon egy rövidebb időszakot, persze minél tovább jó, annál jobb
b. beépített hűtőnek, ahol nem látszik a külseje

(#45983) Degeczi válasza _adaml21_ (#45982) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igen, a hazai outletek többségétől ezért nem vennék semmit. A gyártótól nem csak sérült, de hibás termékeket is megvesznek bagóért, amiket megpróbálnak saját szerelővel, minél olcsóbban használhatóra kipofozni - úgy, ahogy. A vevő meg könnyen szív (pláne, ha a cég időközben fölszívódik)

(#45984) peppe79 válasza pjen (#45981) üzenetére


peppe79
senior tag

Persze, hogy tárolható 5 °C-on, ezt nem is vontam kétségbe.

(#45985) peppe79 válasza Degeczi (#45983) üzenetére


peppe79
senior tag

Ezek többségében külföldi katalógusáruházak termékei, amik a szállítás/tárolás során sérültek, illetve vannak köztük visszaküldött rendelések is.

(#45986) asdf_ válasza farkas-j (#45977) üzenetére


asdf_
veterán

Bereggelni elfogadják, érvényesíteni nem lehet majd, ha eredetileg nem az LG Magyarország terméke.

(#45987) #94529552 válasza _adaml21_ (#45959) üzenetére


#94529552
törölt tag

Én is olyat szerettem volna mint farkasj, csak az, a nem outlet-ből mindenütt jóval 200 felett van, és annyit én se szántam rá. Engem meggyőzött a gyártási minőség és kivitel, mert az össz márka hűtőit megnéztem mostanában. A zajszinteket is néztem, van akinek hangos a 37 dB, másnak meg halknak tűnik a 42 is.
Most úgy néz ki, hogy a marketworldnél 175k-ből hasonló méretben és olyan tudásút lehet venni, kis eltéréssel: LG GBF72NSDZN, és itt írtam, hogy egy Coop-os kártyaszám beírásával olcsóbb, amit mindenki szerezhet csak be kell menni érte az egyik boltjukba, vagy rokon, ismerős kártyája is jó lehet.

Ha olcsóbb kell, a szintén 200cm-es GBB62PZJZN típust pedig most ilyen módon meg tudod venni kb. 160 ezer Ft-ért, ami szerintem nagyon kedvező ár, és lesz bőven hely a 4 ajtórekesz és az 5 polcnak köszönhetően, csak ez nem külső kijelzős. Ezek az árak sok helyen nagyon sűrűn változnak(és a kínálat is), tegnap még akciósan volt ennyi, mint most alapból. De nem zárnám ki, hogy holnapra megint felviszik az árát, vagy elfogy nekik.
Ha kevesebb polc is elég, akkor a kisebb méretűek még olcsóbbak, csak a boltoknál a szűrőknél a gyártón kívül ne jelölj be más opciót, mert az sok esetben nem pontos. Azon kívül az árukeresőn nincs fenn az összes terméke pl. az Euronicsnak sem, ezért a boltoknál is nézelődni kell.

[ Szerkesztve ]

(#45988) BBéci válasza asdf_ (#45958) üzenetére


BBéci
titán

Pontosan ugyanezt műveli az enyém is, ami nem új, 1997-ben vettem. Haverom szerint a hőfokszabályzója romlott el.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45989) farkas-j válasza _adaml21_ (#45982) üzenetére


farkas-j
őstag

Ez a második hűtő a családban amit a GRX-nél vettünk. Az elsőnél (most volt 9 éve) nem is értettük, hogy miért akciós, mert gyári csomagolásban kaptuk. Gyakorlatilag semmi nemű sérülése nem volt.
Amit most vettem LG-t azon is mint írtam oldalt alul van egy horzsolás a textúrás inox burkolatán. Ez ki sem látszik a mellette álló szekrény miatt. Belül teljesen érintetlen volt. Minden ragasztó és támaszték gyári állapotban volt benne. Szerintem jó üzlet volt! Most apóséknak kellett egy álló fagyasztó és a GRX-nél ezt a Privileg-et néztük ki a Budafoki üzletükben. (Látom közben eladták mert már csak Békéscsabán van készleten.) Na ez tényleg agyon volt ütve-verve, így nem vettük meg. Helyette egy Whirpool lett, ami sajnos egy kicsit kisebb, viszont olcsóbb volt.
Anno amikor 2014-ben az LG TV-met vettem, óriási vita ment az LG TV fórumon a gariztatásról, mert voltak un. "hivatalos" eladóktól beszerzett és voltak "szürke importos" eladóktól beszerzett készülékek. általános vélemény volt, hogy vsak a hivatalos eladóktól beszerzett készülékekre vonatkozik a gyári gari. Végül pont került a végére, mert mindegyik beszerzésű készülékre vonatkozott a gyári garancia, ezt többen megtapasztalták. Bízom benne, hogy nem kell majd utána járnom merft hiba nélkül fog működni a jövőben is. Ha mégsem, majd beszámolok róla mire jutottam. A legrosszabb esetben majd az ugyanolyan hosszú bolti garanciát fogom érvényesíteni. Remélem nem kerül rá sor. 45eFt-ért bevállalható "kockázat" volt.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#45990) Teaway válasza farkas-j (#45989) üzenetére


Teaway
veterán

Budafokon nincs GRX, max. a Budafoki úton! :K

Nincs itthon csokid??

(#45991) farkas-j válasza Teaway (#45990) üzenetére


farkas-j
őstag

Jogos, elírtam! Köszi a javítást!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#45992) tonermagus


tonermagus
aktív tag

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek? Úgy általában a whirlpool mennyire számít jónak/megbízhatónak a mosogatógép kategóriában?

(#45993) _adaml21_ válasza farkas-j (#45989) üzenetére


_adaml21_
őstag

Érthető, lehet, hogy én is bevállalnám, ha ilyen mákom lenne az esztétikummal, mint Neked volt, de mint említettem, tegnap gyakorlatilag az összes hűtő olyan volt, mint a hányás.

(#45994) Mauzes válasza Mauzes (#45974) üzenetére


Mauzes
őstag

Erre valaki?

(#45995) Golyobis


Golyobis
aktív tag

Sziasztok.

Tudom hogy ma már lehet klímával fűteni, méghozzá meglehetősen energiahatékonyan, de létezik-e olyan megoldás ahol a klíma beltéri egysége inkább egy hagyományos radiátorra hasonlít, ahol a hőleadó felület mérete akkora hogy nincsen szükség zajos ventillátorra, tehát úgy nézne ki mint egy hagyományos fűtés.

(#45996) Gömbike válasza Golyobis (#45995) üzenetére


Gömbike
senior tag

A kérdésedre itt biztosan tudják a választ, szakemberek folyamatosan jelen vannak a topikban: [link]

Találtam is Neked olyant, amit szeretnél: [link]

vagy [link]

[ Szerkesztve ]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#45997) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Mosogepet kellene vennem, mert a vezerlese mar evek ota rossz, de mostmar a vizbevezeto csonel is csopog. A kerdes: hol arulnak ugy mosogepet, hogy ne csak hazhoz hozzak es elvigyek a regit, de beszerelest is vallalnak, potencialisan minimalis vizszerelessel(tomitesek)?

I am having fun staying poor.

(#45998) asdf_ válasza Drizzt (#45997) üzenetére


asdf_
veterán

Az új géphez adnak új vizbevezető csövet, zsírúj tömítésekkel. Eleve csak azt használhatod hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#45999) Gömbike válasza Drizzt (#45997) üzenetére


Gömbike
senior tag

Egy e-mailt megér elküldeni a kereskedőknek.

De mondjuk azt sem ártana tudni, hogy az ország melyik részén kell elvégezni a feladatot.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#46000) Golyobis válasza Gömbike (#45996) üzenetére


Golyobis
aktív tag

Kösz a linkeket!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.