- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BB9000 #91623 üzenetére
Köszi! Ennél legalább nem beszélnek mellé. A robbantott rajz alapján akkora lehet a tekercs, mint a jelölés.
Persze a 3,5 KW-os mellett a 2,7 KW-os gépé is ekkora és az olcsóbb. Az a teljesítmény is elég már talán. Elteszem magamnak egy lehetőségként!Az 5 KW-os nem jó, mert ahhoz már spec csatlakozó kell.
-
-
VMatteo
őstag
válasz
BB9000 #91604 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem néztem jobban utána ennek a márkának, csak felcsillant a szemem hogy létezik ilyen keskeny is. Viszont a nagyobb márkákban én is jobban bízom!
Viszont a hősugárzó témában ez az izzószálas nem tűnik fürdőszoba kompatibilisnekNyilván akasztón lennének a törölközők, max zuhi után száradna a radiátoron.
-
Gabesz87
veterán
válasz
BB9000 #91442 üzenetére
Persze, ez természetes. Ahogy írtam is a lentebbi HSZ-ban, vásárlás (indukciósra váltás) előtt mindenképp átalakíttatjuk alatta a bútort ha szükséges. Valószínűleg szükséges, mert most közvetlenül alatta 3 fiók van (köztük az evőeszköz tartó fiók legfelül), szóval szerintem kell több hely. Hátul nem tudom mi a helyzet.
Jó, hogy írtad a linkelt HSZ-ban a fázist is, mivel csodálkozom, hogy nekünk 2f-on megy a főzőlap. De akkor itt is az a helyzet, hogy a sütő megy a harmadikon!? Szerencsére a sütő nem a főzőlap alatt van, hanem a mellette lévő szekrényben:
-
-
-
-
axlfsi
veterán
válasz
BB9000 #91006 üzenetére
Eddig nem, de most, hogy írtad igen; gyakorlatilag egy hirdetés van, az is használt, ... ezt nem venném semmiképp sem használtan. Azért köszi a tippet, ... egyelőre várok hát tovább (tavaly májusban volt legutóbb, hátha van egy tendencia és várható évente legalább egyszer).
-
adp
őstag
válasz
BB9000 #90821 üzenetére
Sziasztok. Gondoltam beruházok egy dyson porszivora, es most latom a hivatalos oldalon a v8-as 125k akciosan. Nagy a kulonbseg a v8 es v10 kozt?
van egy kutyam aztan jo lenne gyors valamivel felszivni a szort. Amugy a lakas nem nagy 56nm es javareszt laminalt lap es jarolap van. -
BB9000
senior tag
válasz
BB9000 #90915 üzenetére
Az AEG mellett az Electrolux-ot is beveheted a keresésbe!
Példa egy megfelelő termékre : Electrolux EIT61443B Főzőlap
ÁK link Gyártói termékoldal. Használati Útmutató 185. oldal:
A teljesítményszint csökkentése vagy növelése:
1. Kapcsolja ki a főzőlapot.
2. Tartsa nyomva 3 másodpercig a gombot. A kijelző bekapcsol, majd kikapcsol.
3. Tartsa nyomva 3 másodpercig a gombot. vagy jelenik meg.
4. Nyomja meg a gombot. P72 jelenik meg
5. Nyomja meg az időzítő / gombját a teljesítményszint beállításához.
• P72 — 7200 W
• P15 — 1500 W
• P20 — 2000 W
• P25 — 2500 W
• P30 — 3000 W *** Neked ez kell!
• P35 — 3500 W
• P40 — 4000 W
• P45 — 4500 W
• P50 — 5000 W
• P60 — 6000 W -
TongPo72
csendes tag
-
-
YAS-dude
őstag
válasz
BB9000 #90578 üzenetére
Kicsit árnyalnám a képet. Nekem egy Miele C2 complete van, amihez jár egy Parquet Twister szívófej, ami keménypadlóra egyértelműen világbajnok. Fordulékony, lapos, szuper.
Meg jár a szetthez egy Fiberteq fej is, szőnyeghez, meg vegyes padlóra gondolom. Na ez egy fos, ezelőtt bármilyen porszívómnak jobb általános szívófeje volt.
Ezt annyira utáltam , hogy vettem egy Turboteq forgókefés fejet, ami nyilván egy kompromisszum, mert az áramló levegő hajtja a forgókefét és nem egy villanymotor, de így is jobb bármilyen felületre, mint a Fiberteq fej. Csakhát plusz negyvenezer Ft.
A házunk telibe vinylpadló, itt-ott szőnyegekkel. A vinylen a turboteq fej elboldogul, de nem ideális, a kutya által behordott koszokat van hogy nem felszívja, hanem a forgókefe eldobálja, ellöki magától. Így ide a twister fej való, ami meg szőnyegre teljesen alkalmatlan.
Nagy boldogság ide-oda cserélgetni a fejeket ahhoz a melóhoz, amit eddig a nem Miele porszívóimmal egyetlen multifunkciós fejjel meg lehetett oldani...Amúgy a szívóerő szuper, a porzsákot keményre tölti olyan jól van kialakítva és jó, ahogy a cső meg az alkatrészek egymásba kattannak. Elég erős a vezeték visszacsévélő funkció is.
-
Grande Ale
őstag
válasz
BB9000 #90578 üzenetére
Szerintem teljesen igazad van. Nekem is volt már több porszivom is, ég és föld. A porzsák cseréjéről kezdve a a parkettafejig, össze sem lehet hasonlítani. Több éves a porszívó, ha kicserelem a porzsakot egy porszem sem jön ki belőle. A porszívó belseje gyakorlatilag olyan tiszta, mint új korában. Soha nem láttam még ilyet.
-
huan
őstag
válasz
BB9000 #90363 üzenetére
Szia
Köszönöm a segítséget!
Felhívtam egy helyi nagy háztartásigép szerelőt, ugyan ezt mondta, mint Te, szinte szóról szóra. Így hát marad az új hűtő beszerzése.
A Bosch-márkába kissé csalódtam, nem csak emiatt, hanem, mert a kétéves Bosch mosógép is javításra szorult, még szerencs, hogy vettem plusz garanciát a vásárláskor.
Szeretnék tanácsot kérni új hűtő vásárlásához márka, vagy típus javaslatot, kombináltra, alul fagyasztósra. Mit javasoltok, miket nézegessek?
Köszönöm előre is! -
H-Mano
tag
válasz
BB9000 #90059 üzenetére
Gyakorlatilag minden pontban tévedsz...
-Van biztosítás amiben külön díj nélkül szerepel a különleges üveg
-A limit 500.000-Ft/év
-Többször is fizet egy évben a limit erejéig
-Nem számít, mennyi idős a sérült tárgy(Megj.: NINCS önrész sem...)
SŐT:
Ma már létezik un. ALL RISK fedezet, ami minden hirtelen bekövetkező(!) kárra fizet a háztartásban, ami tételesen nincs kizárva (pl. takarítás közben megsérül a TV kijelzője) -
arcsin
senior tag
válasz
BB9000 #90059 üzenetére
A számla, a magyarországi vásárlás vagy melyik része ami LEHETETLEN? Évente többször összetörni már speciális szerencse kell. Őszintén az 5 évnél régebbi sem hiszem hogy egy nagy kunszt, régi gépre te sem kötsz extran, mert "úgyis meghal" nemsoká. Túl öreg autóra sem lehet cascot kötni
Amúgy ha "kopós" a blokk, lemásolom és a számla mellé elrakom egy lefűzős mappába. Mint mindent.
Tegyük fel kapsz 50000 Ftot akkor is beljebb vagy a semminél -
spileraaa
senior tag
válasz
BB9000 #89913 üzenetére
csak annyi a különbség a te típusod rozsdamentes acél
míg ez Whirlpool MWP101W csak zománcozót belsejű (mondjuk sehol nem írja csak egy oldalon)erről a mikrohullámú sütőről vélemény esetleg ez is kerámia mint a Samsung de ez fele annyiba kerul 18 ezer forint jelenleg akciósan: HISENSE H20MOBP1HI
Gorenje gyárában készül Szlovéniába ha jól láttam -
tibbike01
őstag
válasz
BB9000 #89708 üzenetére
A töltet súlya nem a dob méretét határolja be, hanem a használt ellensúlyok, zajcsillapítás...stb mértékét. Minél nagyobb a töltet súly annál masszívabb, halkabb gépre számíthatsz. Amit küldtél gép 2 éves kifutó modell, van 2024-es megfelelője, ami már 9 kg-os.
Iron Assist pedig a legtöbb Boschban van. -
axioma
veterán
válasz
BB9000 #89708 üzenetére
Anno nekunk a ket testvermodell, tok ugyanolyan dobmeret, x vagy y kg kozul azt mondta az elado, hogy az a kulonbseg, hogy mennyit bir mechanikailag. A nagyobb kg volt a nagyobb centrifugaval, ami csak igy logikus, hiszen tobb ruha nem lesz benne de nagyobb erok igen.
Megerosites vagy cafolat? -
fap333
aktív tag
válasz
BB9000 #89609 üzenetére
A felvetés apropója a napelem megtermelt energiájának optimális felhasználása:
A háromfázisú napelem termel mondjuk 2,1kW-tal ami minden fázison 3A (vagyis 3x3A). Ekkor bekapcsolok egy 1,2kW-os lapot, akkor az 1 fázison megeszik 5A-t. Vagyis egy fázison fogok 2A-t fogyasztani, úgy, hogy a másik kettőn meg betáplálok... Na ezért lenne ideális, ha lenne olyan főzőlap, ami két fázist használ egy edényhelyhez is, mert akkor nem lenne vételezett áramom, mert két fázisról a napelem termelését eszi megfele. -
YAS-dude
őstag
válasz
BB9000 #89583 üzenetére
Nekem volt egy régi Miele mosógépem, meg van most egy valamivel újabb (kb 5-6 éves), ezekkel van tapasztalatom: a plusz víz opció az elejétől játszik. Nem több lépcsőben állítható, hanem on/off, de nem csak az utolsó öblítésnél növeli meg a vízmennyiséget, hanem a mosás kezdetétől.
-
bugizozi
őstag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
BB9000 #89433 üzenetére
Na akkor megint megkérdezem, mert megoldás kellene.
Én laikusként mit vegyek konyhai páraelszívó 125-ös csövéhez bűzelzáró/visszacsapó szelepnek? Ha csak csökkenti valamennyire a bűzt, már az is jó, csak fingom sincs a légtechnikai csövek szereléséhez, hogy milyen szelep kell, meg azt hogy kell majd rögzíteni. Nézegettem a gyártók/kereskedők oldalát de nem nagyon tudom, mi mihez jó és hogy kell szerelni mert se a beszerelt állapotról nem találok fotót, se egy beszerelési útmutatót nem csatolnak az oldalakon. -
d@minator
addikt
válasz
BB9000 #88825 üzenetére
Köszi! Mire írtad már megemelték az árát így kedvezményekkel sem jött ki jól. De végül a Dreame R20 lett a Dreame shop-ból [link] 106-ért.
Tetszik a cserélhető akku, nagy portartály, töltős fali dokkoló, 30Kpa szívóerő (ennyit mértek valójában papíron 27 Kpa), világítás, reteszelhető indítógomb. Amitől tartok, az a gari és szervizháttér. Barátnőnek lett ajándék már használja majd beszámol róla csak most egyéb teendők vannak a Karácsony miatt.#88963Thduil:
TVÄTTAD =Electrolux
UDDARP = Whirlpool -
revonz
csendes tag
válasz
BB9000 #88846 üzenetére
Köszi a tippet! A volt munkahelyemen is bosch mosogatógép volt, szépen dolgozott, ezt néztem ki, tavaly év végi széria, nagyon jókat írnak róla: Bosch SPV4EMX24E Árukereső 170.000
-
d@minator
addikt
válasz
BB9000 #88825 üzenetére
Köszi a tippet. Igazából holnapra barátnő szülinapra kellene. Külön lakunk ő üzemeltetné. Ezért ami itt nálunk kapható és raktáron van hármat néztem ki:
Dyras VC-120 [link] 45ezer Mert erről egy rossz vélemény sem volt. 22.5V Akksi élettartama számomra kérdéses. Olcsó a szűrő hozzá.
Bosch BCS711EXT Unlimited 7 93.5 ezer [link] Sok tartozék. Akciós és ebből visszakérhető még 15% úgy 93.5 ezer
MIELE DuofleX HX1 12377790 110ezer [link] Minőséginek tűnik. Szerintem itt méregdrága minden hozzá. Valamelyikhez 60 ezer az akku. Ki tudja hosszú élettartamúak e.Ha ezeknél jobban megéri a Dreame 20 akkor halaszthatjuk a dolgot...
Meg még ezt találtam ami webshopos rendelős:
Jimmy H8 FLEX [link] Erről azt írják olcsó, Dyson minőség és nem tekeri fel a hajat.A lényeg, hogy barátnőm állami hivatalban dolgozik nem milliomos így a gagyi akkus vagy amihez majd nem lehet kapni nem kellene.
Vélemények, esetleg valaki ismeri, használta a fenti öt gépet, vagy látott teszteket, melyik nagyon nem vagy mind jó árához képest?
pjen ribarszki nektek is köszi
-
coccolino
aktív tag
válasz
BB9000 #88823 üzenetére
Köszönöm
Ilyen Aqua cleanes szenzoros befolyócső van, viszont a szakszervíz hadovált, hogy azt hosszabbítani nem lehet (csak ha a márkaszerviz üzeneli be és kicserélik a gyári hoszabb, ugyan olyan szenzoros csőre), de nekem ez inkább ilyen lehúzásnak tűnik, gondolom a szenzornak a csatlakozásnál nem kell függőlegesnek lennie, így a sarokszeleptől egy egyszerű hosszabbító csővel elvezethető a gyári bekötőcsőig a víz, nem?
-
st6969
őstag
válasz
BB9000 #88654 üzenetére
+ többiek
KösziNekünk is sok ruha összement. A legjobb példa pl. a Lidl-ös pólóim, ott ez az arány 10/10
. OK, nem egy tuti minőség, de vettem Gildan pólókat is, szintén összementek. De van, ami nem. Mi válogatás nélkül tesszük bele a ruhákat.
A Serie 6-ra azért gondoltam, mert, ha jól láttam, onnantól "öntisztító kondenzátoros", amiről tudom, hogy megoszlanak a vélemények. Sokak szerint nem előny, csak inkább marketing, de ha hátránynak sem hátrány, akkor miért ne? A mostani Siemens is öntisztítós, de nem látok bele, hogy mennyire van eltömődve, ennél nem hozzáférhetők a lamellák. Szerintem lesz meglepetés, ha jövő héten nekiesik a szerelő. Majd kérem, hogy fotózza le.88655 f4lcon Érdekes, vettem nemrég 2 Springfield-es nadrágot. Direkt egy számmal nagyobbat, mondom úgyis összemegy. Hát ez bezzeg nem akar
Még jó, hogy 50%-os akcióban volt...
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
BB9000 #88440 üzenetére
Nálam is ugyanúgy van bekötve a felső csonkba és a " törés " is vagy " ív " is van egész magas a bűzzárásnak.
Amire én tudok gondolni, hogy ( nem tudom, hogyan működik egészen pontosan a gép ) van egy szelep a gépben ami engedi a vizet amikor program van. Amikor végzett akkor ugye az lezár, de a program végén amikor kikapcsolt, ha nem tudja teljesen visszazarni akkor szivároghat vissza a víz, lehet, hogy csak percenként pár dl ami egy két óra alatt megtölti, viszont akikor érzékeljük a problémát akkor ugye bekapcsoljuk, kiszivatjuk, majd kikapcsoljuk és ezzel ugye a gép visszatolja a szelepet. Mert gondolom úgy működik, hogy amikor elkezdi a folyamatot akkor szivattyú indul, bejövő vízet pedig zárja.
Ugyancsak abba a szifonba van bekötve egy mosógép is, de volt olyan, hogy az nem is ment illetőleg a mosogatót sem használtuk és ugyancsak víz volt a program eltelte után bizonyos idővel. ( Mondjuk este végzett 10kor reggel 6 kor meg tele volt.
-
tibbike01
őstag
válasz
BB9000 #88066 üzenetére
4 elég lesz?
Bosch PUG611AA5E
Electrolux LIB60420CK
Bosch PUE611BB5E
Candy CI642SCBBSzerintem Baszee71 elég jól képben van az indukciós főzőlap milyenségével, illetve most is az van nekik. Olvasd újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3DMark (2013) eredmények
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest