Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45351) blattida válasza hcs57 (#45349) üzenetére


blattida
nagyúr

Hatékonyabb szigetelés, hatékonyabb kompresszor és hőcserélő, hatékonyabb hűtőközeg, hatékonyabb (elektronikus) hőmérséklet szabályozás. Ezek összességében alacsonyabb fogyasztást és jobb hatékonyságot biztosítanak, cserébe, ezen az árszinten, sokkal rövidebb az élettartamuk.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#45352) cadgers válasza blattida (#45351) üzenetére


cadgers
aktív tag

Tudsz esetleg ajánlott márkát, és/vagy mire figyeljek hűtőszekrény vásárlásnál?

(#45353) BB9000 válasza Zola007 (#45345) üzenetére


BB9000
senior tag

Gumis lepedőt az IKEÁ-ban vettünk. Vasalni egyáltalán nem kell, mert pont jó méret és amikor ráhúzzuk a matracra, akkor kifeszül rajta.
Márkáját fejből sajnos nem tudom, de az biztos, hogy nem a 995 ft-os Knoppa. Az kb olyan lehet, mint a Tesco-s.

(#45354) blattida válasza cadgers (#45352) üzenetére


blattida
nagyúr

Nagyon kicsik a különbségek megbízhatóságot tekintve, éppen ezért minél hosszabb garanciával érdemes venni, az igényeknek leginkább megfelelő praktikummal rendelkező modellt.
Hűtőben liebherr párti vagyok, ha kell a no frost, akkor lg, esetleg samsung, ha jó ár/érték arány kell sok garanciával, akkor az öt év garis bekok...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#45355) hcs57 válasza blattida (#45351) üzenetére


hcs57
őstag

Nem... a nyomás növelésével lesz a hűtés kevésbé energia igényes. Ehhez nyomásállóbb rendszer kell. A gyártási technológia sokat fejlődött mindenütt. Pl. a Skoda 105 esetében 35 ezernél már hüvelygarnitúrát cseréltünk, mert annyira ette az olajat, a mostani Suzuki 200 ezer fölött egyáltalán nem eszi.
A sorozatgyártásnál sok apró tényező van, ezt most ne kezdjük el itt vitatni, a témára automatizálási mérnökként van némi rálátásom..

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#45356) blattida válasza hcs57 (#45355) üzenetére


blattida
nagyúr

Ne keverjük ide a közlekedési területet, teljesen más elvárások, sokkal jobb minőség, mint a háztartási terület. Örülök, hogy mérnökként van rálátásod, csak például nem az electrolux jászberényi gyárában tevékenykedsz ezen a területen. Sajnos az anyaghasználat, a minőség és a technológia nem ad hozzá a minőséghez, a megbízhatósághoz és tartóssághoz, sajnos.
Ez nem autóipar és nem is nyugat európa...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#45357) hcs57 válasza blattida (#45356) üzenetére


hcs57
őstag

Háztartási gépeket nem csak itthon gyártanak, nyilván a törökök sem a minőségükről híresek.
Nekem Samsung no frost hűtőm van, nem tűnt felületes tervezésűnek, trehány szerelésűnek.
A termék piacképességét a minőség nagyban befolyásolja, a sok selejtes termékről ma már véleményt írnak, a vásárlók elfordulnak a rossz terméktől.
A véleményeket tudni kell szűrni, sokszor a hozzá nem értés igyekszik negatívan beállítani valamit, olyanokat állítva, ami lehetetlen. Pl. az A+++ hűtőben uralkodó nyomás miatt nem lehet vékonyabb falú csövet hanyag forrasztással összerakni, hisz így már a gyártó szalagon sem fog hűteni kellőképpen..

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#45358) #40553216 válasza Zola007 (#45345) üzenetére


#40553216
törölt tag

A gumis lepedő az, aminek a szélén körben gumi van és ráhúzod a matracra? Én a Lidlben vagy az Aldiban vettem pár hónapja, jó erős a gumija, szárítógép után eszembe sem jutott vasalni.

(#45359) zolko74


zolko74
tag

Rizsfőzőt szeretnék venni. Valami normálisabb minőségűt keresek, mert a lidl-ben vettem egyet, de kb. 10 főzés után kénytelen voltam visszavinni mert elkezdett felhólyagosodni a teflonréteg. Elnézését kértek, és visszaadták a pénzt.

(#45360) peppe79 válasza #40553216 (#45358) üzenetére


peppe79
senior tag

A lidlis nekünk is bevált, elvileg a jövő héten pont lesz is nekik (benne van az szórólapban). De egyébként a teszkós is bevált, csak nem az a nagyon alap "value széria". Ha jól emlékszem, mi egy mérettel nagyobbat vettünk, és olyat, aminek frottír szerű anyaga van.

(#45361) peppe79 válasza zolko74 (#45359) üzenetére


peppe79
senior tag

Soha nem volt még rizsfőzőm. Miben jobb ez attól, mint ha csak simán hagynám párolni egy edényben? Vagy ez olyan, mint mondjuk a hot-dog készítő?

(#45362) zolko74 válasza peppe79 (#45361) üzenetére


zolko74
tag

Csak belerakom a rizset, vizet és a sót és lezárom. 15 perc és kész. Nem kell kevergetni, nem ragad le, és nem törik össze.

[ Szerkesztve ]

(#45363) blattida válasza hcs57 (#45357) üzenetére


blattida
nagyúr

Szép dolog az elmélet, a gyakorlat azonban mást mutat. A valóságban már sok éve az egyik leggyakoribb hiba hűtőknél a hűtőközeg szivárgása, amit szerinted nem a kevesebb és gyatrább anyaghasználat (nulla túlméretezés) meg a nem túl alapos emberi munka miatt van. Minőségi probléma sok van, egyre több, a gépek nagy része a garancia lejártáig működik, majd nem sokkal utána meghibásodik vagy meghal, ez is statisztikai tény. A nagy cégeknek nem érdeke a hosszú élettartam, hiszen az óriási termelésüket el kell adniuk, ez a fogyasztó társadalom, csak a profit számít.
Mennyi idős az említett koreai hűtőd? Gondolom, még garanciás.
A tervezés nem felületes (senki sem állított ilyet), hanem tudatosan ilyen. A cégek nem hülyék, mindenütt addig mennek el ezen a téren, ameddig az adott ország törvényei, szabályozása és fogyasztói mentalitása engedi.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#45364) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

Szobai álló nagy lapátos ventillátort ajánlajtok már légyszi, ami jó minőség és minél halkabb. Nem kell nagy légmozgatás, de inkább halk legyen.
Panelben 30 fok van.

Köszönettel

(#45365) Csabroncka válasza batagy (#45364) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

"Panelben 30 fok van" split klíma

"in medias res"

(#45366) st6969 válasza zolko74 (#45362) üzenetére


st6969
őstag

Számomra a top 10 legfeleslegesebb konyhai eszközei között helyezkedik el a rizsfőző. Egy normális lábasban, betartva az arányokat, időt, tökéletes rizst lehet főzni. Ajánlom a Riceland jázmin rizst (Tescoban 6-700Ft körül van kilója, oké, nem a legolcsóbb). Kiméred, picit pirítod, 2x annyi vízzel pont 11 percig főződ alacsony fokozaton, majd 3 percig kevés vajjal pihenteted. De ez rá is van írva. Szerintem remek az íze, 10/10. Próbáld ki. :K

(#45367) Magill válasza Teaway (#45334) üzenetére


Magill
csendes tag

Hali!
Működik:D... 3 negatívuma van a hűtőnek: világítás, tojástartó, jégkockatartó.
Egyébként ilyen lett a belseje: [kép].
Tojástartót kitaláltam, hogy felteszem az ajtó legfelső polcára, csak rá kellett jönnöm, hogy vagy leszedem azt a fedelet, vagy csak 1 sor tojás fér el... :D Mert ahogy felnyílik a második sor tojás nem fér el tőle. Jégkocka tartónak nincs külön helye. Világítás szempontjából meg sokkal jobban azok a hűtől, amelyeknek az oldalán fut végig a led világítás. Nem nasizom éjszaka szóval túlélem a sötétséget

Pozitívum számomra, hogy a fagyasztó a Bekohoz képest jól rendszerezhető, és hiába kisebb a Samsung-é papíron, mégis több minden elfér. Átpakoltam mindent és még hely is maradt.
Amit nem sikerült átpakolnom a Bekoból az a középső rekeszünk: [nem vagyunk ám alkoholisták] Nekem hiányzik a bortartó, de majd szerzek ...:D Meg a lakásba is kell valami plusz tároló piáknak... mert szép dolog is volt eddig ide beömleszteni.
A hűtő részét viszont nem érzem igazából kisebbnek mint a másiknál, és a fagyasztót sem, szóval ... Jó lesz ez. :) Igazából ránézésre tényleg hiányolnád a 4. polcot de amikor bepakolsz ... hát nekem annyira nem hiányzik.
A hangja... az egy álom a másikhoz képest. A légkondi elnyomja a Samsungnak a kompresszor hangját, viszont a Beko meg elnyomja a légkondi hangját... :D Nagyon néha kopog mintha jégkocka koppanna, meg roppan,de ezt írják a leírásban is engem nem zavar.

Összességében nekem a Samsung tervezése sokkal jobban tetszik, mint a Beko-é. De be kell vallani, hogy ez a két hűtő nem egy árkategória. Nem is anyaghasználatra, vagy az elrendezésre gondolok hanem a technika egészére. Most mondjátok meg nekem mi ez a búcsús cső a Beko hűtő hátulján?:D [hmmm] Egyébként ez vizet vezet a kompresszor tetejére, hogy elpárologjon egy műanyag tálcából, ezt onnan tudjuk, hogy 1 éves korában ezt ki kellett fertőtleníteni, mert valami beletelepedett, nyilván a csőről nem sikerült maradéktalanul leszedni ...Szóval szegénynek más baja is volt a hangján kívül.
A külső burkolat azért jobban tetszik a Samsungon, mert nem látszik meg rajta az ujjlenyomat annyira.
Most így hirtelen ennyit tudok róla mondani. Remélem beválik a későbbiekben, örökre azért ezzel sem tervezek.

[ Szerkesztve ]

(#45368) Teaway válasza Magill (#45367) üzenetére


Teaway
veterán

Köszi a részletes választ!
„nem vagyunk ám alkoholisták” ...ááá, dehogy! :D

Nincs itthon csokid??

(#45369) zolko74 válasza st6969 (#45366) üzenetére


zolko74
tag

Sajnos a szigorú diétám miatt minden nap rizset eszem, ebből 6 éve már csak jázmin rizset, mert legalább ennek van íze. Én is egy felesleges dolognak tartottam a rizsfőzőt, eddig...

[ Szerkesztve ]

(#45370) asdf_ válasza Magill (#45367) üzenetére


asdf_
veterán

Na jo, de ha beterited lepellel, nem csoda, hogy sotet van mar a masodik polcon is :)

(#45371) peppe79 válasza zolko74 (#45362) üzenetére


peppe79
senior tag

Értem. Akkor itt lényegében az időelőny az, ami a rizsfőző mellett szól. Nálam, a gázos főzőlapon kb. 30-40 perc. Ugyanúgy nem kevergetem, és nem mászkosodik, nem tapad össze, nem ég le.

(#45372) Degeczi válasza peppe79 (#45371) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem az idő, hanem hogy egyáltalán nem kell odafigyelni rá, ott lehet hagyni (magától lekapcsol pont jókor és melegen tartja), mégis mindig ugyanolyan jó az eredmény vele, nekem ezért az egyik kedvenc konyhai gépem.

(#45373) Tetsuo válasza zolko74 (#45369) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

6 éve, minden nap.. ugyanazt a rizst. :Y :F
Miért nem variálod?

[ Szerkesztve ]

(#45374) Tetsuo


Tetsuo
aktív tag

1. Ezek a boltok közül szerintetek melyik ajánlatos?

2. A Liebherr 5 éves garanciája mit jelent? Ingyen kjönnek házhoz szerelni? És kitől (a gyártó cég megbízottja vagy az eladóé)? (Bocsi, nem értek ehhez.)
.

[ Szerkesztve ]

(#45375) asdf_ válasza Tetsuo (#45374) üzenetére


asdf_
veterán

Azert a hasonlo arsorokra a GVH igazan rapillanthatna... :U 10 boltbol 9 ugyanazon az aron, egy meg 9 Ft-tal dragabban adja, hat lol...

(#45376) koxx válasza Tetsuo (#45374) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Onlinemárkabolt (itt vettem a teka sütőnket, nagyon korrektek, pontos és olcsó szállítás, extra gari), digitalko és bestbyte.

(#45377) peppe79 válasza Degeczi (#45372) üzenetére


peppe79
senior tag

Na igen, az is előny, ha csak simán felrakom a rizst, és csipog (?), ha kész. Én sem szeretek a konyhában a kaja mellett szobrozni, többek közt ezért is szeretem például az Actifry-ban készíteni a kajákat.
Viszont a rizs elkészítésénél csak arra kell "figyelnem", hogy mikor forr fel a víz, és mikor kell alatta elzárni a gázt. Ez nekem még az "ennyi belefér" kategória. Azonos adagoknál tudom, hogy kb. hány perccel kell számolni. A sütőn lévő időzítőt szoktam beállítani, hogy figyelmeztessen.

[ Szerkesztve ]

(#45378) peppe79 válasza Tetsuo (#45374) üzenetére


peppe79
senior tag

Mivel a súlya meghaladja a 10kg-ot, ezért első körben a helyszínen kísérlik meg a javítást. Ha ez nem jön össze, akkor elszállítják a szervizbe. A javítást többnyire a hivatalos hazai forgalmazó saját szervize, vagy a szerződött szervizpartnere(i) végzi(k).

(#45379) peppe79 válasza koxx (#45376) üzenetére


peppe79
senior tag

Plusz egy pár ezrest (max 5%) lehet spórolni az online pénztárcával is, ha legalább 10 ezer ft-ért vásárolsz. Érdemes rá beregisztrálni valami kamu email címen, ha esetleg olyan helyen vásárolsz, ahol csatlakoztak a programhoz. Én már több webshopnál is igénybe vettem, kerékpár, vagy edények, legutóbb meg ágyneműhuzat vásárlásakor.

(#45380) Zola007 válasza Degeczi (#45372) üzenetére


Zola007
veterán

melyik típus van nektek?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#45381) Zola007 válasza asdf_ (#45375) üzenetére


Zola007
veterán

az törvényellenes ha egyforma áron adják?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#45382) asdf_ válasza Zola007 (#45381) üzenetére


asdf_
veterán

Igen, úgy hívják, hogy árkartell és a vevő hátrányára van, hiszen az értékesítők nem piaci áron árulják a terméket, nem mindegyik a saját haszonkulcsával, hanem ami fentről jön. Minősített eset, amikor fentről szankciókat helyeznek kilátásba/alkalmaznak a kiadott ártól való eltérés esetére.

[ Szerkesztve ]

(#45383) koxx válasza asdf_ (#45382) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ezt úgy hívják, hogy msrp. Manufacturer's Suggested Retail Price.

(#45384) asdf_ válasza koxx (#45383) üzenetére


asdf_
veterán

Teljesen lényegtelen, hogy a gyártó milyen eladási árát javasol, tíz különböző vállalkozás tíz különbözőféleképpen, költségekkel, haszonkulccsal, értékesített mennyiséggel működik. Ebből adódóan egy adott termék eladási árainak is ezek alapján kéne szórnia, nem pedig forintra megegyezni.

(#45385) Magill válasza asdf_ (#45370) üzenetére


Magill
csendes tag

:) Lehet, de így nem karcolódik a polc és könnyebb takarítani. Jah azt elfelejtettem leírni, hogy az egyik üvegpolc karcos volt már az első kinyitásnál... Samsung munkásai sumákolnak rendesen :D bár valahol olvastam, hogy sörétes puska nyomai voltak a hűtő oldalán csomagoláson belül:D... így ezt én elengedem, mert ez ahhoz képest semmiség:D Megnéztem, hogy nem repedés-e aztán hagyjuk is :D.

(#45386) hcs57 válasza blattida (#45363) üzenetére


hcs57
őstag

Gyakorlatilag beszéltem hűtőgép szerelőkkel, ők ajánlották a Samsung hűtőt, mondva, a boltban fogy, de javítani nem sokat jelentenek be... több éve hibátlanul hűt.
Te honnan vetted ezeket? Saját tapasztalat, vagy csak úgy általánosságban beszélsz?
A valóságban már sok éve az egyik leggyakoribb hiba hűtőknél a hűtőközeg szivárgása, amit szerinted nem a kevesebb és gyatrább anyaghasználat (nulla túlméretezés) meg a nem túl alapos emberi munka miatt van. Minőségi probléma sok van, egyre több, a gépek nagy része a garancia lejártáig működik, majd nem sokkal utána meghibásodik vagy meghal, ez is statisztikai tény.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#45387) dzsavitcu


dzsavitcu
csendes tag

Sziasztok!

Van egy whirlpool mosógépem, tegnap centrifuga közben szokatlan nyikorgó hangot kezdett adni:
hanganyag 20mp től lehet hallani.

Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mi lehet a baj?

(#45388) H.lacika


H.lacika
tag

Hali

Liebherr CNP 4313 alulfagyasztós hütő 05. 27. érkezett, éjjel a hütő ébresztett riasztott hogy a fagyasztórészében a beálított -18C helyett -11 van.
Valahogy sikerült újraindítani, hálozati dugó ki-be, rányomtam a Superfrostot, reggelre -22c volt, akkor Superfrost ki, most úgy nézki tarja a hőmérsékletet.
Szervíz nem vette még nem vette fel, találkozott valaki hasonlóval?
Még valami leírásában az szerepel, hogy Nofrostos rendszerel rendelkező berendezések esetén: a fagyasztós résznél, "A berendezés legalsó fiókját hagyja üresen!" Tehát a 3rekeszből egyet nem használhatok???
köszi

[ Szerkesztve ]

(#45389) pjen válasza Magill (#45385) üzenetére


pjen
félisten

Nem penészedik meg az a lepel?

(#45390) pjen válasza H.lacika (#45388) üzenetére


pjen
félisten

Nem lehet az valami fordítási hiba?

(#45391) Degeczi válasza Zola007 (#45380) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pár évvel ezelőtti Lidis, pici. Annak még nem kopott a teflonbevonata.

(#45392) lacibacsi


lacibacsi
addikt

Üdv!

Mosógép vásárlásban kérem a segítségetek.

Elvárásaim:
- A++ vagy A+++ energia hatékonyság
- legalább 7 kg mosási kapacitás
- legalább 1200-as centrifuga
- elöltöltős, normál méretű, szabadon álló kivitel
- maximum 125 ezer forintos ár.
- csereprogramban beszerezhető legyen.

A ti ajánlásotokra vettem másfél éve BEKO szárítógépet, Nagyon elégedett vagyok vele. Mosógépben i s ennyire jó ez a márka?
(pl. BEKO WMY-71483 LMB2)

Annakidején szárítógépben nem ajánlottátok a Whirlpool-t. Mosógép ügyben mi a helyzet vele?
(pl. WHIRLPOOL FWD91496WS EU)

Köszönöm!

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#45393) ribarszki válasza lacibacsi (#45392) üzenetére


ribarszki
őstag

Én mosógépben LG DD gépet vennék..

(#45394) H.lacika válasza pjen (#45390) üzenetére


H.lacika
tag

Igen az, beszéltem a szervízessel, ő is mondta.

(#45395) Perillustris válasza zolko74 (#45359) üzenetére


Perillustris
senior tag

Jómagam éppen egy ilyet várok, a munkahelyemre szánom. Sokszor marad hús otthon, de köret már nem, ezzel majd csinálok frisset (bár nem vagyok kifejezetten mikrohullámú sütő párti). Kíváncsi vagyok az eredményre.

BTW rengeteg típusú rizs kipróbálása után mostanában Spar "B" rizst szoktam venni. Kitapasztalva a szükséges arányt és időt, hibátlan, nem tapadós, nem ragacsos. A pirítás utáni felöntést követően lefedem az edényt, beállítom a tűzhelyen az időzítőt, s ott is lehet hagyni amíg készen nem lesz. :C

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#45396) st6969 válasza zolko74 (#45369) üzenetére


st6969
őstag

Ja ok, így már világos. Magamból indultam ki :B , én hetente max. 1x, de inkább ritkábban főzök rizst.

(#45397) BBéci válasza st6969 (#45366) üzenetére


BBéci
titán

Előfőzött/előgőzölt rizst kell venni, azokkal sincs semmi gond, olyat eszem legalább 20 éve.

(#45367) Magill
Vörösbor a hűtőszekrényben? :Y

(#45369) zolko74
Rizset? Az mi? ;]

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45398) BBéci válasza asdf_ (#45370) üzenetére


BBéci
titán

Eléggé furcsa az a kék "lepel", sosem láttam még ilyen hűtőszekrény bélelést. Olyan lehet, mint a nappaliban letakart ülőgarnitúra, nehogy piszkolódjon, kopjon. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45399) BBéci válasza asdf_ (#45384) üzenetére


BBéci
titán

Nézd meg a hifis, házimozis alkotóelemeket, például erősítőket, szubládákat: az összes viszonteladó az importőrével megegyező áron kínálja. Ha attól valamelyik eltérne, az importőr megvonná tőle a viszonteladási jogot.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45400) Degeczi válasza BBéci (#45397) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igen: finom is, és az előgőzölt rizs egyáltalán nem habzik, míg a normál még alapos mosás után is hajlamos valamennyire.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.