Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Degeczi #38446 üzenetére
100000 Ft-os gépet ajánl otthonra is. De ilyet pont senki nem vesz háztartásba, hacsak nem full Miele vagy még drágább a konyhája. Mert ha már az ő véleményével érvelsz, akkor a véleményének minden szempontját figyelembe kell venni.
De mint írtam: alig kicsi odafigyelés és tökéletes a rizs. Mivel én olyan rizst eszem, mint a kínaiak (azaz nem a szemenként szétpergő, hazai szokással készítettet, hanem a kicsit összeragadóst), időben sem több az odafigyelés, mert nem kell „tökéletesen lemosni, sőt, egyáltalán nem is szoktam, így a kis odafigyelésre már itt megtakarítottam az időt.De kinek mi.
-
Alarikman
senior tag
válasz Degeczi #38461 üzenetére
Köszi, ebben igazad van, outletekkel már egyszer megégettem magam. Soha többet. Rendes bolt ez. Normál árukészletük van. Nem is kicsi. Csak néha vannak nekik ilyen "érdekes" termékeik.
Szóval ha gyári garit adnak akkor belevághatok akár?
Ilyen hűtő amúgy kb: [link]
Nem ez a bolt.[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz Degeczi #39073 üzenetére
Ha az oldal indulással beadod nem lesz gond.
10:02-kor már vissza is igazolták hogy beérkezett a pályázatom.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz Degeczi #39075 üzenetére
Igen a nyilatkozat elfogadását már csak a megnyitás után tudod elfogadni és azután kell feltölteni.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
blattida
nagyúr
válasz Degeczi #39171 üzenetére
Pedig nem.
Én nem a rövid távú megbízhatóságról beszélek, mert annak túl sok értelme nincs, egyrészt pont a garancia, másrészt az évekig tartó használat miatt. Ráadásul, pont az lg mosógépeire jellemzőek a nagyjából három év alatt elhalálozó dobcsapágyak, szimeringek, illetve, az elektronikai gondok. Az azonnali vagy rövidtávú felhasználói visszajelzéseket meg hagyjuk. Nem gyufáról vagy fogsejemről vagy okostelefonról van szó. A mosógép egy tartós használatú nagy háztartási gép, teljesen más kategória.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz Degeczi #39171 üzenetére
Ez mondjuk kb azt mutatja, amit az angol tesztoldal. A kérdés már csak, hogy azonos minőséget kap minden régió? Ahogy kerestem pl. a tesztben szereplő gépeket itthon, nem voltak. Sőt a Bosch is csak annyit közölt, hogy itthon mivel helyettesítené az adott típust.
Mi egy árérzékeny piac vagyunk, nem az első eset lenne, ha némi eltérés lenne a piacok között.
Ebből ami fura, az WP jó szereplése, akkor most ott jók, itthon rosszak a tapasztalatok csak?[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Degeczi #39188 üzenetére
Nem a diagramra írtam, hanem a linkelt "tesztre".
A diagram meg azért nem érdekes, mert öt éve használt gépekre próbál előre hibaszázalékot számolni úgy, hogy ehhez 10 éves gépek hiba statisztikáit is használja, csak közben a mostani gépek már nagyon mások. Ráadásul a matek alapjait az ábra nem is tartalmazza, csak Te írtad be most, ahelyett, hogy kapásból linkelted volna a forrást.ungawa
A whirlpool nem rossz, csak azokból fogy a legtöbb, ergo azokból lesz a legtöbb hiba, dr a meghibásodási rátája átlagos, még nálunk is. Angliában öt év az általános garancia a mosógépekre, ezért is más egy kicsit az ottani statisztika.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
asdf_
veterán
válasz Degeczi #39188 üzenetére
A beszúrt diagram pont hogy az 5 éves mosógépek meghibásodási esélyeit mutatja...
(méghozzá nem hasracsapva vagy egy szűk mintából kiindulva, hanem több mint 76e felhasználó garidőn kívüli javíttatásai alapján, 1-10 éves készülékeket lefedve)Egyetlen gond a tablazattal, hogy nem a magyar piac termekeire vonatkozik, ebbol adodoan annyir er, mint halottnak a csok. Amerikaban totalisan mas meretu, technologiaju, gyartasi helyu stb. gepeket arul pl. az LG de a Samsung is, a Kenmore az csak egy matrica a gepen, nem valos gyarto, igy minalunk kb. nulla relevanciaja van egy ottani Consumer Reports eredmenynek.
-
TeeJay
félisten
válasz Degeczi #39420 üzenetére
az a baj 3-4évős gáz vs. 4égős de villany tűzhely között évente 2200forint engedmény van 3 szobás panelra
[link]annyiért meg nem éri meg mert a sütőre kb 60kW áram jön ki és 1óra alatt 2kW-ot simán bekér tehát 1évben 30órát ha már megy a sütő akkor jobban megéri a gáz sütő
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nrbx
tag
válasz Degeczi #39467 üzenetére
Hello, igen, en jelen idoben ertettem, hogy hangos (a CNEL 4813), es arra voltam kivancsi, mennyivel lehet halkabb a 40db-s, gondolom erre irta Csabroncka amit irt.
Par napot meg baratkozom ezzel, aztan meglatom mennyire fog zavarni. Egyebkent Secop XVL8.0KX kompresszorral van szerelve.
-
TeeJay
félisten
válasz Degeczi #39560 üzenetére
köszi akkor nálunk nem játszik mert 1,5kg krumpli alatt nem indulunk neki az ebédnek vagy vacsorának és ezzel másfél óra lenne mire elkészül.
akkor villanysütőben fogom majd tolni légkeveréssel és az hamarabb megvan meg a nagy tepsire befér 1,5kg bővenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Degeczi
nagyúr
válasz Degeczi #39539 üzenetére
"viszont a nyáron az Aldisat órák alatt elkapkodták, itt is hasonló várható, az első nap délelőtt célszerű menni érte" - viszont az azért már mégiscsak túlzás, h mindkét szegedi Lidiben már reggel fél 9 után sincs egy db sem...
(nem jártam mindkettőben, a boltos maga mondta, h nemrégi hívta a másik üzletet emiatt - vagyis még ennél is korábban elfogyott)
Azt azért nem hiszem, h 20e Ft-os, igazából csak sültkrumplihoz használható cuccot tucatjával hordanának ki az alvajárók, szóval megint az lehet, h kaptak mutatóba 3-4 darabot. -
lufi7
aktív tag
válasz Degeczi #39758 üzenetére
Mi ma vittünk vissza az eBoltba egy Solacot.
Egy párszor kísérletezett vele a nejem, de Ö is feladta.
Kiszárítja a kaját, nem egyenletesen süt -hiába kevergeted- , kevés fér bele. Szóval macerás, időigényes és nem ízlett a benne készült cuccos.
A kolléganője imádja és odavan érte. Azt elfelejtette megemlíteni, hogy csupa mirelit elősütött kaját csinál benne, amire lehet, hogy tényleg jó."Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Corsa02
őstag
válasz Degeczi #40135 üzenetére
Nekünk egy nem hálózatra köthető van, hanem tartályos Samsung, 4,5L-es tartály meg van töltve ásványvízzel, és hibátlanul üzemel lassan 2 éve, nincs szaga, nem vízköves, én nagyon szeretem. 2 havonta egyszer kiveszem miután kiürült, elmosom meleg víz alatt, meg a kis csapját is és hibátlan. Ahogy a könyve is írja nagy betűkkel: nem való bele narancslé, meg szörp, meg láttam már tejadagolásra is, ez vízadagoló, annak viszont szuper, én nem is vennék nélküle hűtőt.
Persze az LG rendszerét nem ismerem, de a Samsungé szerintem jó.[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There --->
-
Castell
aktív tag
válasz Degeczi #40165 üzenetére
Igazad van. Veszélyesen gagyi kategória a török Vestel gyárban készült TV-k és, mint tudjuk nagyon sok márkát itt gyártanak. Továbbá márkán belül is lehetnek különbségek, adott régióra különböző minőség kerül a boltok polcaira, mint ahogy említed a Beko-t. Továbbá a tisztánlátást alaposan rontja, hogy adják-veszik a márkákat és ez teljesen megkavarja az embereket. Pl. a kínaiak nagyon nyomulnak régi nagy márkák felvásárlása kapcsán. De összeségében szerintem az van, hogy lehet akármilyen márkás, már rég nem arról szól a fáma, hogy 10+ évre gyártsanak valamit. Ami legfontosabb lehet vásárlás előtt: az alap jótállás időtartama ill. meghosszabíthatósága és a szervízháttér és annak 'reakció' ideje. Tehát muszáj bebiztosítania magát a fogyasztónak, hiszen 100 ezres tételekről beszélünk, amiket nem szívesen látna senki tönkremenni 5 éven belül.
-
peppe79
senior tag
válasz Degeczi #40309 üzenetére
Nemhogy azt ajánlja, de a saját vízkőoldójában is az van! Mer' ugye senki nem gondolja, hogy esetleg tejbegrízt, vagy valami más hatóanyagot fedeztek fel, mint vízkőoldó. Egész pontosan: 50%-ban tartalmaz citromsavat, 25%-ban pedig tejsavat. Csak ezt nem verik nagy dobra, nehogy aztán elessenek néhány túlaggódó, márkahű felhasználótól, akik 40-50x-es áron (!!!) vásárolnak citromsavas Szájekó vízkőoldót.
[ Szerkesztve ]
-
benjoe1
aktív tag
válasz Degeczi #40425 üzenetére
Ezt távolabbról is hallani sajnos, gondolom olyan frekvencián rezonál, hogy felerősödik és elnyomja az egyéb hangokat (dob forgás, gomb csattogás).
Illetve nem tűnt fel a korábbi használatok során ez a hang, tehát pont az általad is említett hangok voltak dominánsak korábban.[ Szerkesztve ]
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
senior tag
válasz Degeczi #40704 üzenetére
Garancia tapasztalatok vannak már? Szerintem nem az a jó, ha 5 évig van rá gari, hanem ha 6-7 évig nem kell hozzányúlni (vagy 8-10 évig), mert képvisel olyan minőséget.
Mi végül elengedtük a Bekot és egy Electrolux lett 20e forinttal drágábban. Tapasztalat nulla, első szárítógépünk lesz. -
blattida
nagyúr
válasz Degeczi #40789 üzenetére
Pont ezért lényegtelen általában egy szénkefés motor zaja, meg úgy általában a mosás hangjai, a csobogó víz, az egymáson gördülő, csapódó ruhák, a nagy fordulaton járó dob zajai stb és pont ezért nincs annyira értelme a dd-nek.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Degeczi #40793 üzenetére
A gyakorlatban nem a szíj nyúlásából fakadó csúszás okozta motoráramfelvétel érzékelés pontatlanság okoz gondot, hanem az alulméretezettség és a mozgó rendszer kis tömege. Ha lennének normális csapágyak, lengéscsillapítók, dobcsillagok, rejtélyek, ha nem szinte minden műanyag lenne, akkor a gépek képesek lennének centrifugálni, ráadásul ugrálás nélkül.
Nem a szénkefe meg a szíj a gond, hanem az, hogy egyre nagyobb a gépek kapacitása, miközben egyre kisebb a tömegük. A mostani 10 kg kapacitásúak tömege annyi, mint régebben az 5 kg-osaké és ezekről várja el a többség azt, hogy egyenetlen terheléskor is centrifugázzanak ki.BBéci
Amiről a szerelőd beszél, az a tényleges prémium kategória, ami nagyjából 300000 forinttól indul, viszont az 1600-as max centrifuga fordulat nem annyira fontos, főleg nem a gyakorlatban. Az aeg meg azóta nem komoly név a háztartási gépek között, mióta az electrolux a név tulajdonosa. Electrolux modellt kapsz, ha aeg gépet veszel, csak a név miatt drágábban. Legfelül lehet tudásban több, de minőségben ugyanaz, ami azt is jelenti, hogy az aeg névnek nincs köze a valódi prémiumhoz.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Degeczi #41057 üzenetére
Esetleg az olyan ruhadaraboknak árthat, amikre 30 fokos mosási hőmérsékletet írnak elő. Minden esetben meg kell nézni a textilkreszt, láttam már gépi szárítást tiltó piktogramot.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pixta78
senior tag
válasz Degeczi #41079 üzenetére
Elnézést, pontatlan voltam.
Nem is a pamut hanem a "gatyamadzag"😊 a kérdés.Illetve egybe lehet rakni nagyobb darabokat zoknival?
Mert ezt sem tanácsolja használati. Àm a tapasztalt mást mutathat.
Eco pamu prg-t használunk rajta.[ Szerkesztve ]
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
BBéci
legenda
válasz Degeczi #41373 üzenetére
Egyetértek.
Autószervizben azzal ijesztgettek, hogy a letiltott funkciók (Hill Hold, kanyarkövető ködlámpák, stb.) engedélyezése garanciavesztést eredményez. Ez mekkora marhaság.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Matematika topic
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest