Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45051) Draken válasza blattida (#45050) üzenetére


Draken
őstag

Akkor csak nagyon mélyen belém épült az info, mert mióta a tapasztalatot olvastam, azóta beko közelébe se merek menni :( persze nem azzal számol az ember, hogy pont az övé romlik el, de a szervizelési háttér gondolom nem utolsó szempont senkinél (ahogy nálam) sem

(#45052) Perillustris válasza Lauda (#44931) üzenetére


Perillustris
senior tag

Philips Avance Collection vagy Braun J700, ha olcsóbb kell.

Perillustris

(#45053) Lauda válasza Perillustris (#45052) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen az ötleteket!

(#45054) LógaGéza válasza Teaway (#45048) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ha jól látom ez csak vízadagolós, azt meg nem szeretnék (szüleimnek ilyen van, és felveszi a hűtőben lévő kaja illatát, ha kicsit többet áll benne)...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#45055) Brenor


Brenor
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy elektromos tűzhelyet és kb. 80 ezer forintig fizetnék. Indukciós nem jöhet szóba csak kerámiás, mert nincsenek indukciós főzőkészleteim, vero medical készleteim vannak és egy pár serpenyőm. Az lenne a kérdésem, hogy milyen megbízható márkákat tudtok ajánlani, a zanussi jó márka? Most ép ezt néztem ki: [link]

A másik kérdésem az lenne, hogy mennyire fontos az, hogy légkeveréses legyen a sütője?

(#45056) blattida válasza Brenor (#45055) üzenetére


blattida
nagyúr

Az a vero készlet inox, indukciós főzőlapon is használható. Csak a tiszta alu fémedények nem melegíthetőek indukciós elven.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#45057) Teaway válasza LógaGéza (#45054) üzenetére


Teaway
veterán

Akkor ezt benéztem, bocsi :O

Nincs itthon csokid??

(#45058) Gay


Gay
csendes tag

Sziasztok!

Ma hozta a futár a Samsung RB33J3830SA/EF alulfagyasztós hűtőszekrényt.
Délelőtt 11 óra körül lett beüzemelve. Ez az első no frost-os hűtőnk, ezért furcsa volt, hogy megállás nélkül megy. Viszont ami kicsit megijeszt, hogy a beüzemelés óta elég meleg a hűtő oldala. Pedig a leírásnak megfelelően lett elhelyezve: lábak szintben állnak, nincs napon, meleg test közelében.
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban vagy valami ötlete hogy miért melegszik? Vagy ez természetes az első időkben?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#45059) Elemental válasza #48613632 (#45000) üzenetére


Elemental
addikt

Mert még nem ittál újhullámos kávét. Azt csukott szemmel citromlének lehet hinni. :)

(#45060) qqzs válasza KilgoreTrout (#44950) üzenetére


qqzs
őstag

Te vagy a masodik aki whirpool garancias gépet akar javittatni penzert. Beepitett gépekre 4 ev a garancia!

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#45061) qqzs válasza ribarszki (#44949) üzenetére


qqzs
őstag

Nemreg olvastam boschnak van ontakaritos vagy takaritas mentes hoszivattyusa. Azt hogy csinalhatjak es tenyleg jo? Vagy ott mi a rejtett koltseg mert az mindig van :)

Eladó: GTS450

(#45062) Corsa02 válasza Gay (#45058) üzenetére


Corsa02
őstag

Hali!

Ugyan ilyen hűtőm van. Az első 1 napban sokat fog menni aztán lenyugszik. Az, hogy az oldala melegszik normális, ezek a hűtők ott adják le a hőt, írja a könyve is.:)

The Truth Is Out There --->

(#45063) BB9000 válasza qqzs (#45061) üzenetére


BB9000
senior tag

A Bosch öntisztítós szárítógépei ráeresztik a hőcserélőre a kondenzvizet és ezzel egy automatikus "takarítást" végeznek. Az ötlet jó és működik is egy bizonyos szintig. A probléma ott van, hogy a víz ráeresztése sosem mossa le az összes szennyeződést. Mindig marad rajta valamennyi, amin utána megtapad a többi kosz. Az öntisztítós gépeket is időnként ki kell takarítani kézzel.

(#45064) st6969 válasza BB9000 (#45063) üzenetére


st6969
őstag

Nekem ugyan nem Bosch, hanem egy 3,5 éves Siemens WT44W260BY öntisztítós van, de fogalmam nincs, hogy ez mennyire jó és hatékony megoldás. Ugyanis a hőcserélő nem csak hogy nem hozzáférhető, de még csak nem is látható, tehát nem tudom, mekkora mennyiségű szösz van rajta. Ebből következik, hogy ki sem lehet takarítani. Ha a pihefogó szűrőkre gondoltál, az takarítható, de azt meg nem időnként, hanem minden szárítás után ki kell takarítani. Ugyanez igaz a kondenzvíz tartályban található szűrőre is.
Megj.: elvileg alacsonyabb hőfokon szárít, mint a sima kondenzációs, ennek ellenére a ruhák 80%-a kisebb vagy nagyobb mértékben összemegy (beleértve azokat is, amiken ott van, hogy szárítógéppel szárítható). Ez számomra érthetetlen, főleg, hogy itt sokan pont az ellenkezőjét tapasztalják, de nálam ez sajnos így van. Emiatt ezt a modellt semmiképpen sem ajánlom, igaz már nem is lehet kapni.

(#45065) qqzs válasza st6969 (#45064) üzenetére


qqzs
őstag

Nem tipus hiba hanem normalis jelenseg. Most allok vasarlas elott es aprobetus olvasason is tul vagyok. "a hoszivattyuban nem megy ossze" reklamszoveg mindenkinel meg van csillagozva es odairva hogy gyapjupulover fekveszaritassal osszehasonlitva. Szoval pamut ebben is osszemegy. Azt en sem ertem hogy paran ezt miert nem veszik ossze, talan sovanyak es nem jon ki naluk az osszement erzes annyira :)
Plusz most az osszes ismerosomet vegigkerdeztem es 80%uk semmiylen cimket nem nez egyben atpakol mindent es kondenzaciosuk van es evek ota boldogak...na ezt mar vegkep nem ertem :)

BB9000: Nincs esetleg valami jelzes hogy takaritani kerne? Valahol (lehet itt regebben olvastam hogy par eves bosch gep szaritasi ideje megnovekedett es ennek a hocserelonek atakaritasat javasoltak. Mert ha igy van akkor szepen lassan novekszik a szaritasi ido. De ha jol ertem ez mindegyiknel gond es az ontisztitosak a jobbak ilyen szempontbol mert annak a takaritasa ritkabb. Bar nem ertem hoyg ha valami rendszeresen tisztoitasra, azaz karbantartasra szorul miert nem elerheto helyre rakjak? Vagy ez is a csereljunk par evente gepet kategoria mert "elromlott" vagy a masik mikor majd "feltalaljak" a takarithato hoszivattyust es azert vegyel ujat mert az jobb?

Eladó: GTS450

(#45066) BB9000 válasza qqzs (#45065) üzenetére


BB9000
senior tag

A hőszivattyús szárítógépek hőcserélőjére a szűrők rendszeres és alapos tisztítása ellenére is minden szárításkor rárakódik egy nagyon finom porréteg. Ha ez a porréteg megvastagszik, akkor romlik a gép hatásfoka. Az elkoszolódást észre lehet venni abból, hogy megnövekszik az áramfogyasztás és a szárítási idő is. Az emberek 99%-a viszont nem méri folyamatosan az áramfogyasztást és nem figyeli másodperc pontosan a szárítási időket, ezért nem is veszi észre a változást. Vett egy A++++ osztályú gépet és abban a hamis tudatban él, hogy a gép folyamatosan jó hatékonysággal szárít neki. Ez sajnos nem így van. Évek alatt egyre romlik a hatékonyság, nő a fogyasztás.
Ezen valamennyit segít az öntisztító kondenzátor. Ez a rárakódott por jó részét rendszeresen lemossa. Van létjogosultsága ennek a technikának. A Bosch mérnökei nagyon jól kitalálták ezt. Viszont ezt se csinálták meg tökéletesre. Kb fél éve épp ezen a fórumon volt linkelve egy youtube video amin nagyon el volt már koszosodva egy öntisztító hőcserélős gép kondenzátora.
A szárítógépek hőcserélője jól be van építve és csak a gép /atomjaira/ szétszedésével hozzáférhető. Ennek oka szerintem kizárólag üzletpolitika. Kell a folyamatos bevétel a gyáraknak. Ha ezek a gépek is hasonlóan profin lennének megépítve, mint az előző generációs kondenzációs szárítógépek -könnyen takaríthatóan- akkor kevesebb bevétele lenne a gyártóknak.

Ez az üzletpolitika nekem is nagyon ellenszenves. Hasonlót tapasztaltam már több helyen is. Az autómban a pollenszűrő cseréjéhez például le kell venni a pedálsort és szét kell bontani a középkonzolt. Aki ezt így megtervezte annak egészen biztosan elő volt írva, hogy úgy kell megtervezni, hogy csak a szerviz cserélhesse a szűrőt. A gyártók érdeke itt ellentétes a felhasználóéval.

[ Szerkesztve ]

(#45067) BB9000 válasza qqzs (#45065) üzenetére


BB9000
senior tag

Nálam is mentek már össze ruhák a szárítóban. Farmer is, póló is, és más is. A legtöbb ruha szerencsére jól bírja a szárítást, de érdemes az alacsonyabb hőfokot választani. Csak pár perccel növeli meg a szárítási időt, de kíméletesebb a ruhákhoz.

(#45068) st6969 válasza qqzs (#45065) üzenetére


st6969
őstag

"80%uk semmiylen cimket nem nez egyben atpakol mindent es kondenzaciosuk van es evek ota boldogak...na ezt mar vegkep nem ertem :)"

Érthetetlen számomra ez is, ugyanakkor felvetődik bennem a kérdés, hogy ha a kondenzációsban is, meg a hőszivattyús-kondenzációsban is összemegy a ruha, akkor miért is vegyek takaríthatatlan hőszivattyúsat? Ja igen, az áramszámla...inkább fizetek többször kisebb összeget a nagyobb áramszámlára, mint pár évente hoppon maradok, és térden csúszó szerelőt kerülgetek a mosókonyhában, akit nem is tudom, mikor kell kihívni, mert nem jelzi a gép, hogy koszos a hőcserélő, majd 4-5 óráig szerelgeti a gépemet, ami talán jobb lesz utána, ha össze is tudja rakni ;] , és elkér 50ezer Ft-ot. Vagy még többet, mert nem csak Budapest létezik, én meg onnan igencsak messze lakom, emiatt majd amúgy is várok rá 3-4 hetet...

Legutóbbi példa: Aldiban vettem biopamut (akármi is az) pizsamát még télen, otthon felpróbáltam, ujja épp a csuklómig ér, kicsit necces, de jó lesz, én nem viszem vissza. Első (!) szárítás után (-tól kezdve) az ujja 3/4-es fazonúra zsugorodott, olyan 6cm-t ment össze. A címkén nagy betűkkel: szárítógéppel szárítható.
Még jobb a Pepco-ban vett gyerekruhák: boltban tökéletes, első szárítás után a kislányom konkrétan "kinőtte". Itt nem biztattak a szárításra, de szerintem tiltva sem volt.

(#45069) qqzs válasza st6969 (#45068) üzenetére


qqzs
őstag

Legalabb visszavitted az aldiba? ott mindent visszavesznek az egyik legnormlasiabb bolt ilyen szempontbol.
De ezek utan nem kozeledett a szaritogepvasarlas idopontja :)

Eladó: GTS450

(#45070) Gay válasza Corsa02 (#45062) üzenetére


Gay
csendes tag

Köszi a választ!
Hajnalban már kicsit visszavett a melegedésből szerencsére :)
Eléggé megijesztett az elején :)

(#45071) BBéci válasza BB9000 (#45066) üzenetére


BBéci
titán

Miféle autóról van szó?
Korábbi Passatjaimban tök egyszerű volt a pollenszűrő cseréje, a motorház felől, 2-3 perc alatt megoldottam. Két éves Octaviámban ki kell venni a kesztyűtartót, mögötte van egy fiók szerűség, aminek az ajtaját kipattintani sokadszorra is nehézkes, de 10-12 perc alatt az egésszel végezni szoktam. A kesztyűtartó lebillenés csillapítójának visszaakasztása igényli a legtöbb időt, mert bár nem bonyolult, de könnyű félre igazgatni.
Előnye ennek a megoldásnak a belső keringtetéskori szűrés. De pedálok mögé tenni tervezői ostobaság.

Más.
Ha öntisztító, akkor miért takarítani akarjátok és nem tisztítani? A két szó nem ugyanazt jelenti!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45072) WaterWawe válasza WaterWawe (#45021) üzenetére


WaterWawe
őstag

Bocsi, még ehhez, hogy elképzelhető, hogy azért párásodik, mert a mélyhűtő tetején van egy ilyen illesztési hézag? :U

[ Szerkesztve ]

(#45073) peppe79 válasza SirRasor (#45033) üzenetére


peppe79
senior tag

"Hát nem tudom, amikor a brikkát próbáltam, simán csak félig, negyedig töltöttem a kosarat. Úgy is lefőtt :U Most is úgy készítem a döglődő hausmeisterben, hogy csak 1 kanállal (kb. negyed adag?) teszek bele."

Lefő, az tény. :) De így, hogy csak a feléig-negyedéig töltöd a kosarat, a víz gyorsan átzubog a kávéőrleményen, és egy pocsolya lesz a végeredmény. Ha már mindenképp nagyobb mennyiségű, hígabb kávét szeretnél: nem próbáltad inkább úgy, hogy tele töltöd (lazán) a Brikka 4-es kosarát, lefőzöd azt a cirka 140 ml kávét, aztán forró vizet öntesz hozzá? Szinte biztos, hogy jobb lesz a végeredmény, mint ha vennél egy Moka Express 6-ot, és félig megtöltött kávéőrleménnyel engednél át rajta 3dl vizet.

[ Szerkesztve ]

(#45074) peppe79 válasza WaterWawe (#45072) üzenetére


peppe79
senior tag

Elképzelhető, főleg ha azon a részen egy kisebb légrés keletkezett a belső szigetelés, és a fémlemez között. Rá kell mérni infrával, és kiderül.

(#45075) st6969 válasza qqzs (#45069) üzenetére


st6969
őstag

Tudom, szeretem az Aldit, de nem vittem vissza, főleg emiatt. Napi szinten járok oda, és nekem kényelmetlen "visszakönyörögni", stresszel is, ha reklamálnom kell (hülye tulajdonság, de ilyen vagyok, ez van). Nyilván, ha több ezres tételről van szó, akkor természetesen intézem, de 1-2 ezres dolgoknál nem szoktam foglalkozni vele. Szerencsére ritkán kell reklamálnom.

BBéci: jogos, tisztítani! :K

(#45076) BBéci válasza peppe79 (#45073) üzenetére


BBéci
titán

Pontosan ezt fogalmaztam meg magamban.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45077) BB9000 válasza BBéci (#45071) üzenetére


BB9000
senior tag

Milyen autó? Nissan QQ. Itt egy video a cseréről link ami egy jobbkormányos kocsin mutatja be a cserét. Az enyémen természetesen bal oldalon van a kormány és a pedálsor. Azon ennél bonyolultabb a csere. Link 2. Ráadásul annyira hozzáférhetetlen helyen van az a pollenszűrő, hogy még a szervizes is csak begyűri a papírt a nyílásba és ahogy esik úgy puffan. A pontos illeszkedés szükséges lenne ahhoz, hogy a beáramló levegő mindenképpen áthaladjon a szűrőn, de ezt a fentiek miatt gyakorlatilag lehetetlen megoldani.

[ Szerkesztve ]

(#45078) Degeczi válasza st6969 (#45068) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Lidis pólókkal is ezt tapasztalom sajnos, akár még szárítógép nélkül is (hiszen a rövidujjúak általában csak kiteregetve száradnak a szezonra jellemző jó idő miatt), pusztán pár mosás után mennek össze ha nem is durván, de annyira, hogy a korábban épp kényelmes méret már kicsit kevés legyen.

Inkább eleve egy mérettel nagyobbat veszek, és az mosás-szárítás után lesz kb. jó.

(#45079) hajraolaj1


hajraolaj1
tag

Hali, ventilátort vennék kollégiumba max 10k-ért, fontos lenne, hogy nagy teljesítménye legyen aránylag, szóval távolabb is érezhető legyen, ha be van kapcsolva és ne legyen túl hangos. Tud valaki ilyet ajánlani? Előre is köszi!
Ui.: Ha nincs ilyen, akkor melyik a legjobb 10k alatt szerintetek?

(#45080) st6969 válasza hajraolaj1 (#45079) üzenetére


st6969
őstag

Én a torony ventilátorokat kerülném. Design-os, de a hatása elég gyenge. Szerintem az álló, nagy lapátos a legjobb (és egyben a legcsúnyább), és még 10k sincs.

(#45081) peppe79 válasza hajraolaj1 (#45079) üzenetére


peppe79
senior tag

Nálunk megfordult már sokféle kivitel, de legjobban az egyszerű padlóventilátor vált be. A miénk egy kis gagyi Hausmeister, ami ugyanúgy néz ki, mint amit most árulnak a Lidlben.

2-es fokozaton relatív csendesen jár, ilyenkor kb. úgy 2,5 méter távolságból érezni, hogy mozgatja a levegőt. 4-es fokozaton erősebb, de ilyenkor már zavaróan hangos is. Ha gondolod, rá tudok mérni a hangnyomásmérővel. Egy hátránya van: mivel szinte majdnem a földön fekszik, nem csak a levegőt, hanem a port is szépen meg tudja forgatni a helyiségben. Ja: és persze csodákra ne számíts, a ventilátorok nem hűtik le a levegőt. Náluk szerencsére elég jól szigetelt a ház, így klímára azért még nincs szükségünk.

(#45082) Degeczi válasza st6969 (#45080) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem csak a design és kisebb helyigény miatt szokták választani, hanem mert a hagyományossal szemben nem örvénylik a kifújt levegője, ami sokaknak fontos, h ne fájduljon meg a fejük.

(#45083) peppe79 válasza st6969 (#45080) üzenetére


peppe79
senior tag

Nekünk is volt torony ventink, elég gyorsan megszabadultunk tőle. :)

(#45084) Janou válasza hajraolaj1 (#45079) üzenetére


Janou
őstag

Én pont ma rendeltem egy ilyet. Ennyiért ajándék.

(#45085) tibbike01


tibbike01
őstag

Valóban rosszak a toronyventilátorok? Már épp megrendeltem volna mielőtt idetévedtem.
20ezer forintig melyek az ajánlott ventilátorok?

(#45086) Degeczi válasza tibbike01 (#45085) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Dehogy rosszak.

(#45087) farkas-j válasza tibbike01 (#45085) üzenetére


farkas-j
őstag

Én speciel nagyon elégedett vagyok a 2 éve vásárolt Obi-s toronyventilátorral! Az igaz, hogy majdnem 20eFt-volt, de csendesen és jó hatásfokkal teszi a dolgát.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#45088) Tetsuo válasza tibbike01 (#45085) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Gondolom van valami mérőszám, ami megadja a teljeseítményét... légszállítás vagy ilyesmi. Akkorát vesze, amekkorára szükséged van - gondolom.

(#45089) BBéci válasza peppe79 (#45081) üzenetére


BBéci
titán

"Náluk szerencsére elég jól szigetelt a ház, így klímára azért még nincs szükségünk."
Ez mit jelent számokban kifejezve, hány fok volt a lakásban ma 3 és 6 óra között? Valamint mennyi volt a relatív páratartalom?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45090) st6969 válasza BBéci (#45089) üzenetére


st6969
őstag

Valamint mennyi volt a relatív páratartalom?

Télen nálunk végre beállt 40-50% közöttire sok év után (folyamatos résszellőzés az ablakoknál, szárítógép, ~állandó hőmérséklet, tehát nappalra sem kapcsoljuk le a kazánt...). Most ebben a kánikulában viszont 70-80% :Y Tegnap elérte a 80-at. Éjszaka az összes ablak tárva-nyitva, most néztem rá, 70%-on áll. Főzés sem volt tegnap, növény se sok van. Nincs klíma. Mi a francot csinálunk rosszul?

[ Szerkesztve ]

(#45091) st6969 válasza Janou (#45084) üzenetére


st6969
őstag

Na ez az, erről beszélek. Két félét használtam csak: ilyet, meg toronyventillátort. A cégnél az utóbbiakat osztogatják (szerencsére nekem még működik az álló venti). A kollégáknál alig érzem, hogy mozogna a levegő a toronyventillátor által. Biztos van belőle jobb konstrukció is, fene tudja.

(#45092) pjen válasza st6969 (#45090) üzenetére


pjen
félisten

Semmit nem csinálsz rosszul.A meleg levegő ennyi párát tud megtartani.Szerintem.Télen nálunk szoba szökőkut,akvárium kellett jó ha felmegy 40% ra.

(#45093) Lauda válasza Degeczi (#45082) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt hogy érted, hogy nem örvénylik a levegője? Miben más a levegő mozgása, mint a sima állóventiknél?

(#45094) #40553216 válasza BB9000 (#45066) üzenetére


#40553216
törölt tag

Az én kondenzációs szárítóm jelez, ha tisztítani kell.

(#45095) peppe79 válasza BBéci (#45089) üzenetére


peppe79
senior tag

Hitelesített, precíziós mérőeszközeim nincsenek, csak egyszerű háztartási célú hőmérőim. A képen jól látszik, hogy ezek milyen "pontossággal" dolgoznak. 70nm-es, dél-alföldi házról van szó, - sajnos - egyelőre nulla természetes árnyékolással (az elültetett gyümölcsfák, és a nyírfa még csak pár évesek). A déli oldalon ilyenkor le vannak engedve a redőnyök, az északi oldalon pedig tárva nyitva az ablakok.

A 11 órás adatok:

Ha egy átlagolt értéket nézek, a relatív páratartalom nagyjából 54-55%.
A szobahőmérséklet a digitálisak szerint ~27 °C, míg a higanyos kb. 26 °C-ot mutat.
A kazán külső hőmérséklet érzékelője szerint odakint 35 °C van (a valós hőmérséklet szerintem 1-2 °C-kal kevesebb).

Bent egyelőre teljesen elviselhető a hőmérséklet, még nem kell gatyára vetkőzni. :) Akkor szokott kellemetlenné válni a helyzet, amikor folyamatosan tombol a kánikula, és éjszakára is alig csökken a hőmérséklet. De ez éves szinten kb. úgy 2 hetet jelent, emiatt pedig még nem tartom indokoltnak a klíma vásárlását. Az autó már más helyzet, sajnos ott elengedhetetlenné vált.

Délután rámérek még egyszer, ha nem felejtem el.

[ Szerkesztve ]

(#45096) fogtunder válasza peppe79 (#45095) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Én nem tudom, mit kellene még csinálni, kicseréltük már a tető szigetelést, 30 centi Ytongra raktam 15cm nikecellt, új ablakok vannak, de ha nem klímázok, 28 fok van a házban lehúzott redőnnyel. Még élhető, de két hét múlva 30 felett lesz.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#45097) pjen válasza fogtunder (#45096) üzenetére


pjen
félisten

Hajnali 2 és 6 között nyíssál ki mindent és járassál valami ventit,hátha használ.

(#45098) Lauda válasza fogtunder (#45096) üzenetére


Lauda
félisten

A szigetelés csak akkor áldás, ha bent temperálod a hőmérsékletet, különben átok. A temperálás télen a fűtés, nyáron pedig a klíma lenne. Utóbbi nélkül nyáron rosszabb helyzetben vagy, mint egy szigeteletlen házban.

(#45099) fogtunder válasza Lauda (#45098) üzenetére


fogtunder
nagyúr

A tetőtér be van klímázva, de azt éjszaka nem járatom, reggelre pedig rohadt meleg lesz, felénk éjszaka se megy 26 fok alá kint a levegő sajnos. 5 éve, mikor beköltöztünk, a földszint vállalható volt klíma nélkül is, most már nem az, muszáj lesz azt is megcsinálni, csak egyrészt pénz, másrészt már így is tele van a ház kültérikkel. De valamire úgyis el kell költeni a bónuszt...

I hate morning people. And mornings. And People.

(#45100) Lauda válasza fogtunder (#45099) üzenetére


Lauda
félisten

Az a gond a szigetelt falakkal, hogy mikor már átmelegszenek, éjszaka is hiába szellőztetsz, döntik magukból a meleget. Éjszaka, illetve ha pár napig alacsonyabb a hőmérséklet, a szigeteletlen fal át tud azért hűlni, a tiéd nem, az akkor is tolja befelé a meleget. Csak a klímával tudod ezt orvosolni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.