Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterD_81
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Szarvasi SZV 611 típusú kv főzőt. Normál kv lefőzése mellett a tejhabosítóból is jön valamennyi gőz. Nem lehet elzárni teljesen...
Még a 14 napos elállási időn belül vagyok, ezért kérdezném kinek milyen tapasztalata van ezzel a típussal? Ez a jelenség nem rendellenes? Előre is kösz a választ. -
Voice24
őstag
válasz Csabroncka #40347 üzenetére
Nekem, mielőtt automata kávégépet vettem, egy ezzel foglalkozó emberke azt mondta, hogy a Jura a kávégépek Rolls Royce-a. Az Odea valóban egy belépő szint a Saeconál, az F50 pedig nem belépő szint (volt anno) a Juránál, így szerintem valóban nem egy kategória a kettő, csak épp fordítva gondolom a sorrendet. Persze én csak egy laikus júzer vagyok
Amúgy megnéztem (de csak futtában), a fórumtárs ilyen F50-et nem biztos, hogy 50 alatt fog találni, vagy ha igen, az valami hulladék lesz. Komolyabb webshopokban 100 felett van az ára használtan, igaz, garanciával. -
DoItYourself
addikt
válasz ArthurShelby #40349 üzenetére
Utána néztem, 40+fa ez a Thomas a gőzmozdony pofájú porszívó, ami nem vészes, mert kb. ennyinél kezdődik egy csendes Elux is. Ami miatt nem győzött meg, az egy yt videó, ahol az látszik, hogy tiszta por a belső része a porzsák mellett. Tavaly valaki berakott ide egy képet egy S-bag porzsákos Eluxról, annak patyolat volt a belső része.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
törölt tag
válasz DoItYourself #40354 üzenetére
No, ez elég praktikus döntési szempont, ami a tervezési és gyártási minőséget mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz DoItYourself #40354 üzenetére
Én voltam, és Miele gép volt. De igen, patyolat tiszta még most is. Ahogyan egy Elux is az, de arról nem tudok véleményt mondani.
-
peppe79
senior tag
válasz PeterD_81 #40351 üzenetére
Ne csodálkozz, ha esetleg ereszti a gőzt, sajnos ezek nagyon silány minőségű gépek. Régen is rossz kávét készített, de akkoriban legalább strapabíróbb volt. Most már ez sem mondható el róla. Nem is értem, hogy manapság miért keresett még?! Olyan ez, mintha 1310-es Daciákat árulnának az autószalonokban, csak még rosszabb anyagfelhasználással, és összeszereléssel, mint 40 éve.
A gőzölője amúgy teljesen alkalmatlan a célra. Ha jót akarsz magadnak, és van rá lehetőséged, akkor inkább küldd vissza ezt a kávéfőzőt, és ne vásárolj több Szarvasit.
Ha olcsó, de már presszó képes kávéfőzőt szeretnél, vegyél inkább egy használt Delonghi BAR14-et, ez legalább ér valamit.
Ha meg téglával eteted, arra a célra találsz egy rakás nyomásfokozós gépet.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Urak, akkor most zarjatok le ezt a vitat vagy folytassatok privatban. Ne kelljen unnepi bant osztogatni.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Elemental
addikt
Boldog békés, MIELE gépekben gazdag új évet mindenkinek!
-
DoItYourself
addikt
válasz Csabroncka #40374 üzenetére
Múltkor láttam egy Jura-t, azt hittem rosszul látom az árcédulát, 778e, leárazva.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz DoItYourself #40375 üzenetére
A fent említett belépő Saeco odea 120-140 környékén volt új korában, semmi különös nincsen ebben. Egy középkategóriás automata 300-400 ezer be kerül. Igaz ezek a gépek tartósak is, ezért sokan veszik felújítva/használtan őket, az én Odeam-at 5 éve vettem használtan!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Atomgeszi
veterán
De ilyet keresek, tescoban is lehet venni ilyen spriccelőset? Gondoltam megspórolom, az alapból drágább olaj sprét, ha üres flakont veszek, csak nem tudom melyik nem tömődik el.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
TeeJay
félisten
Electrolux beépíthető sütőt nézek ahogy látom a leírást 1,1m villásdugós kábellel adják és max teljesítmény 2500-2750W az olcsóbb kategóriának
Sima zománc belsőt néztem mert a katalikus úgy tudom sérülékeny a pirolitikus meg túl drága
Annyi lenne a kérdésem hogy ezek tényleg 2,5-2,7kW-ot esznek? 2,5-ös MBCU-t viszek be neki csak dupla aljzattal hogy mást is tudjak mellé még járatniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ma.ci23
tag
Üdv!
Egy 55nm-es lakásba keresek páramentesítőt penész miatt. Szerintetek ez megfelelő lehet vagy elég a kisebb is? -
ph2012
senior tag
Milyen papír pórzsákos porszívót tudnátok ajánlani amihez akár 10 év múlva is tudok venni papír pórzsákot?
Köszi.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz ph2012 #40382 üzenetére
A porzsák miért pórzsák, ha a porszívó porszívó? Rendes nagy márkák termékeihez biztos lesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
ribarszki
őstag
válasz ph2012 #40382 üzenetére
Én 10 év távlatában nem a porzsákért aggódnék, hanem a porszívóért.
Egyébként pedig papírt ne vegyél, helyette szintetikus porzsákot keress. Szintetikus az S-Bag rendszerű porzsák. Ilyet használ az Electrolux és a Philips is. Ilyen zsákot biztosan fogsz kapni 10 év múlva is.
Illetve a Miele még a 30éves gépeihez is forgalmaz porzsákot.Mennyi rá a keret?
-
ph2012
senior tag
válasz ribarszki #40384 üzenetére
30.000 Ft alatt lehet jót kapni? Néztem ezt az S-Bag porzsákot és drágának találom. Nem lenne jó mégis a papír porzsák?
Lehetőleg ne mini porszívó egyen hanem nagyobb méretű amibe nagyobb porzsák is elfér. Ez az Electrolux EEG41CB EasyGo nem lenne jó: [link]?
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Van valami konkrét típus javaslat jég darálására is képes turmixból? Lehetőleg ne legyen túl drága, úgy max. 20 ezer Ft környékén nézelődöm. Nem kell ipari cucc sem, nem minden nap lenne használva.
Erről szinte csak jókat írnak, kérdés, mennyire lehet ezekben a leírásokban megbízni.
-
ribarszki
őstag
válasz ph2012 #40385 üzenetére
Mi a drága? A szétszakadó, rosszul szűrő papírzsákhoz képest nem drága. Amit nyersz a réven azt megfizeted a vámon. A papírnál hamarabb csökken a szvóerő, több port átenged, hamarabb telítődik a hepa szűrőd. Egy normális szintetikus porzsák 99%-osan szűr.
Amúgy meg 500Ft egy gyári Electrolux S-bag szintetikus porzsák. Ezt minimum 2hónapig hasznlhatod, de inkább 3. Vagyis 200Ft havi költségről beszélünk. Ez szerintem nem sok.Ismerem az általad linkelt gépet, próbáltam is itthon. Ha nincsenek nagy igények, és nem nagy terültet kell porszívózni, akkor elegendő. Nem kell csodát várni, kicsit játékporszívó hatása van, és a feje arcpirítóan gagyi. De van korrekt kilépő szűrője, teleszkópos csöve, állítahtó szívóereje, szóval nem rossz ennyiért. Csak együtt kell élni a hiányosságaival.
[ Szerkesztve ]
-
pubos
tag
válasz Csabroncka #40374 üzenetére
kár hogy nem hitted 57E kitakarítva tömítések cserélve lezsírozva 6hó garancia.Egy hiba van rajt a víz beöntő fedél egyik füle le van törve.De azt mondták ha kell cserélik azt is de csak párba lehet venni hozzá +4E ft Azt nem kértem.
De azért köszi a segítséget. -
benjoe1
aktív tag
Mitől adhat ki ezen a videón hallható kattogó/kereplő hangot a szárítgép (Beko DPS 7405 GB5)?
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
DoItYourself
addikt
válasz ph2012 #40385 üzenetére
Ma rendeltem meg egy Electrolux ESP73RR SilentPerformer porszívót 38e-ért az edigital-tól. Érdemes körülnézni, mert nagy szórás van az árakban a kereskedésekben. Ez már nem az alapmodell (EasyGo), plusz jár hozzá parkettafej, és némi csendesítés is, de mégse 50-60e, mint az UltraSilencer modellek. Meglepő módon érdemes az Elux weboldaláról indítani a keresgélést az árukereső helyett, és használni a termék összehasonlító funkciót, úgy mindjárt kiderül, hogy jóval kevesebb típus van, mint elsőre hinné az ember, egy termékcsaládon belül csak a hozzá adott tartozékok miatt van több cikkszám, emiatt más színűek a készülékek is.
Ajánlom még nézelődésre a yt-on a Márkabolt videóit, ahol a kopasz bácsi szakszerűen bemutatja és fáradhatatlanul sorolja a termékek tulajdonságait.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
AT.
tag
Hello.
Mosogató gép vásárlás előtt állok.
Viszont nem értek hozzá semennyire sem.
Egy biztos szabadonállo kell.
Milyen tipust érdemes nézni.
Keret kb 120e körül.Kösz.
-
senior tag
válasz DoItYourself #40390 üzenetére
Kifutó modell, azért van ilyen jó áron.
-
Voice24
őstag
Nem tudom, mennyire kifutó, én a fehér testvérét vettem nyáron az Euronicsnál (nem akciósan), most ugyanott egy tízessel drágább...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kicsivel több, mint egy hónapja vettük a mosogatógépet, ami azóta napi használatban van.
Mondom a tapasztalataimat.Egyszerű, szabadon álló típust kerestünk, aránylag sok terítékkel, ami még nem megy a méret rovására. Slim, vagy beépíthető nem került szóba.
Nem vagyok smucig, de szerintem felesleges a témát túlgondolni. Alap, 7 programos Indesitet használunk, amiből egy program van használatban, Az 1-es ECO, az is fél töltéssel. Napokat teszteltem, hogy melyik program lenne a legjobb, kezdve a legintenzívebbel, és így haladtam lefelé, mire eljutottam az ECO-hoz, majd vettem egy nagy levegőt, és kipróbáltam fél töltéssel.
Azóta is ezt használjuk, és abszolút elégedettek vagyunk a teljesítménnyel.Amit hátrányként tudnék felhozni. A hely nem a legtöbb benne. Ahogyan olvasom a vásárlói véleményeket, egy Bosch pl jobb belső helykihasználhatósággal rendelkezik.
Nekünk ebből annyi jött át a gyakorlatban, hogy pl a karima nélküli mélytányérokat csak a felső rekeszbe tudjuk pakolni, oda is max 4-5 darabot. (túl lapos szögben dőlnek előre)
Nagy méretű fedő, vagy tálaló tányér, felül nem fér el.
Fakanál, nagyobb kés, nem fér el az evőeszköz tartóban, csak rácsra fektetve.
Viszont, a levesfazék, simán befér alulra.
Hátrány még, hogy a gyors program nem szárít.
Vízkeménységet, sajnos nem lehet beállítani. Alapból közepesre van állítva a só és öblítő adagolás.
Finish márkájú salt + rinse aid + quantum ball van használatban.
Ami extra van benne, az az időzítő, 3,6,9 órás késleltetéssel.Összegezve: Leginkább a helyhiány az, ami kicsit bosszantó, de lehet vele együtt élni. Napi 1x, esetleg nagyobb család esetén 2x használattal ez sem jelent problémát.
A mosogatási teljesítménye viszont kiváló. Nálunk elszeparált helységben van, így a zajkeltés nem szempont, de amúgy ez sem jelentős.Gyártói garancia 1 év teljeskörű és 10 év alkatrész, de ez országonként eltér, mi meg az UK-ban élünk, szóval csak extra információként írom.
Mi végülis kötöttünk biztosítást rá, ahogyan a mosógépre is. Így havi fillérekért van az egész.Mindezt viszonyítási alapnak írtam, illetve, hogy mi milyen szempontok alapján vásároltunk, és mennyire jött be az elképzelés.
Egy jó ár/érték arányú készülék, kompromisszumokkal. Ha a tökéletes gépet keresed, akkor nem ez lesz a Te választásod.
Ha jól akarsz kijönni pénzzel, és otthon sincs túlárazva, akkor érdemes elgondolkodni rajta.Ára £220 volt, ami mai középértéken 78.000 forint
[ Szerkesztve ]
-
Castell
aktív tag
válasz benjoe1 #40389 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de nekünk is ugyanez van, csak teliajtós. A jobb oldali rácsos helyen van egy sima ventilátor. Ott szívja be a levegőt, elvileg oda nem mehet kosz, de érdemes ránézni. Szerintem esélyes, hogy csapágyas lett a venti. Óvatosan a szétszedéssel, mert iszonyat vékony műanyag cucc ez a Beko csoda.
Ha nem jutsz előrébb, érdemes felhívni a BEKO központi számát. Jótállási jegyen rajta van.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Leginkabb jarolap es parketta porszivozasara keresek gepet.
Fontos lenne a jo szivo ero es a jo por szures.
Milyen arkategoriak lennenek,es erdemes e felsobb szintrol valasztani.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Zeki
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik